Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Διαδρομές
 Προσκυνηματικό τρέξιμο προς τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
ALEXANDROSG Δημοσιευτηκε - 03/06/2014 : 16:04:51
Κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Μάη χιλιάδες περιπατητές ξεκινούν από Χαλκίδα και Ψαχνά σε μια υπερμαραθώνια προσκυνηματική πορεία προς το Νέο Προκόπι της Βόρειας Εύβοιας, όπου φυλάσσεται το ακέραιο σκήνωμα του Ρώσου Οσίου Ιωάννη ή όπως λένε χαριτολογώντας οι ντόπιοι του Αη-Γιάννη του Κομμουνιστή!!! Οι πρόσφυγες Μικρασιάτες έφεραν μαζί τους τον Αη-Γιάνη, όταν εκδιώχτηκαν από τις χαμένες πατρίδες, αφού πέρασαν από τον απαραίτητο "συνωστισμό" στα μικρασιάτικα λιμάνια... Κοντά στους περιπατητές επί ασφάλτινου οδοστρώματος, κολλάνε και μηχανόβιοι, ποδηλάτες, ορειβάτες που φτάνουν στον Αη-Γιάννη με trekking πορεία από το βουνό Καντήλι και τα τελευταία χρόνια και μερικοί θαρραλέοι δρομείς από το δραστήριο Σύλλογο Δρομέων Ψαχνών, γνωστό και από το Διαδημοτικό ημιμαραθώνιο Ψαχνών-Χαλκίδας, που φέτος δεν έγινε. Η διαδρομή είναι δύσκολη αλλά πανέμορφη, με συνεχή ανηφόρα μέχρι την κορυφή (γύρω στα 600 μέτρα υψόμετρο) και συνεχίζει με συνεχή κατηφόρα μέχρι να μπει στα τοπικά Τέμπη, το Δερβένι του ποταμού Κηρέα με το πανέμορφο πλατανοδάσος. Όσοι πιστοί προσέλθετε...
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
ALEXANDROSG Posted - 03/06/2015 : 20:37:16
Σωστή παρατήρηση! Πάτρα σπούδαζα κι ήμουν γραμμένος ατον Έσπερο την εποχή των Πολύζου,Γκότση κ.λ.π. με προπονητή το Μιχαλόπουλο. Μόνιμα ζούμε οικογενειακώς στην Εύβοια.
quote:
Originally posted by big-blue

Εγώ σε είχα για Πάτρα μεριά



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
big-blue Posted - 03/06/2015 : 18:55:37
Εγώ σε είχα για Πάτρα μεριά
ALEXANDROSG Posted - 03/06/2015 : 18:32:27
Το τελευταίο λεωφορείο εκτός γιορτής από Προκόπι για Χαλκίδα περνάει 5.15 με 5.30 το απόγευμα. Από Χαλκίδα έχει κάθε μισή ώρα για Αθήνα. Την παραμονή της Γιορτής, που κορυφώνεται η προσέλευση των βαδιστών, έχει τακτική συγκοινωνία με το τελευταίο να φεύγει για Χαλκίδα στις 10 το βράδυ.
Τη συγκεκριμένη διαδρομή, πέρα από τους προσκυνητές, προτιμούν συχνά και οι δοκιμαστές από τα περιοδικά αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας για ευνόητους λόγους. Απαιτητικές στροφές όλων των ειδών και των κλίσεων, γενικά καλό οδόστρωμα, δοκιμασία για λάστιχα, αναρτήσεις και φρένα. Ανεβαίνουν πολλά club, οι περισσότεροι καταλήγουν στο χωριό που μένω, στην όμορφη παραθαλάσσια Λίμνη, γύρω στα 25 λεπτά δρόμο από Προκόπι με τουριστική οδήγηση. Όποτε σάς φέρει ο δρόμος προς τα δω, θα χαρώ να τα πούμε κι από κοντά! Πάρτε και το δρομικό σας εξοπλισμό, έχουμε υπέροχες διαδρομές για όλα τα γούστα και τις δυνατότητες! Δεκτοί άπαντες, πιστοί και άπιστοι... Άλλωστε μάς ενώνει η κοινή αγάπη για το τρέξιμο!
quote:
Originally posted by roberto4carlos

@ALEXANDROSG, έχεις δίκιο και ακριβώς το ίδιο υποστήριξα και εγώ στο προηγούμενο post που έκανα.

Να ρωτήσω, η επιστροφή μετά από τον Άγιο, πως γίνεται? Με ΚΤΕΛ, με ιχ μιλημένο, με τα πόδια?



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
big-blue Posted - 03/06/2015 : 17:37:07
Με θαύμα
zoro Posted - 03/06/2015 : 14:47:27
Πρώτα περνάς απ'τό μπάρ με τις ρωσίδες
roberto4carlos Posted - 03/06/2015 : 14:43:28
@ALEXANDROSG, έχεις δίκιο και ακριβώς το ίδιο υποστήριξα και εγώ στο προηγούμενο post που έκανα.

Να ρωτήσω, η επιστροφή μετά από τον Άγιο, πως γίνεται? Με ΚΤΕΛ, με ιχ μιλημένο, με τα πόδια?
ALEXANDROSG Posted - 03/06/2015 : 14:35:46
Μια που τυχαίνει να είμαι ο συνφορουμίτης που 'χε την άτυχη (κατά πως φάνηκε) ιδέα να ανοίξει το θέμα, παρακαλώ τους απολογητές και υπερασπιστές της οποιασδήποτε θρησκείας, κοσμοθεωρίας κ.λ.π. να μεταφέρουν το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων τους σε άλλο θέμα που μόλις άνοιξε κατάλληλο γι' αυτή τη δουλειά. Ας παραμείνουμε όσοι θέλουμε, πιστοί και άπιστοι, στο δρομικό κομμάτι του θέματος...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
weatherman Posted - 03/06/2015 : 10:55:53
Συμφωνώ. Όσοι τρέξετε κάποια στιγμή το Μαραθώνιο της Πόλης μετά το Πατριαρχείο μπορείτε να επισκεφτείτε το Ναό των Αποστόλων. Είναι το σημερινό Φατίχ Τζαμί. Κάτω από το τζαμί είναι τα οστά ενός μεγάλου αυτογράτορα, στρατιώτη, νομοθέτη και πολιτικού. Υπήρξε θύμα του φανατισμού και έμεινε στην ιστορία ως ΙΣΑΥΡΟΣ δηλ άρπαγας, ληστής, δολοφόνος. Έσωσε την Ευρώπη από την ακραία εκδοχή του Ισλάμ το 717. Ο Οικονομάχος αυτοκράτορας έδωσε με τη νίκη του τη δυνατότητα στην Ευρώπη να αναπτύξει πολιτισμό, ακολούθησε η αναγέννηση και ο διαφωτισμός. Η γυναίκα μου σήμερα δεν καλύπτει το προσωπό της και τα παιδιά μου έχουν το δικαίωμα να δηλώνουν ακόμα και άθεοι. Πέθανε αιρετικός και αφορισμένος και κρίθηκε μόνο για τη στάση του απέναντι στην Εκκλησία.
roberto4carlos Posted - 03/06/2015 : 09:55:13
Καλημέρα σε όλους. Επειδή το παρων θέμα έχει να κάνει συγκεκριμένα με μια προσκυνηματικη εκδρομή καθώς και με το πρόσωπο του συγκεκριμενου αγιου, ας αφήσουμε αυτή τη συζήτηση εδώ να έχει απόψεις, γνώμες και εμπειρίες απο την εκδρομή αυτη.

Όσοι θέλουμε να κάνουμε κουβέντα περί πίστεως κσι σχετικά, ας ανοίξουμε άλλη κουβέντα σε άλλο σημείο του φόρουμ.
big-blue Posted - 03/06/2015 : 01:30:35
Για σατανιστή σε βλέπω
unforgiven Posted - 03/06/2015 : 00:47:47
quote:
Originally posted by big-blue

quote:
Originally posted by unforgiven

Γιατί δεν αφήνουμε ήσυχους όσους θέλουν να πιστεύουν, να πιστεύουν;
Γιατί γεμίσαμε αυτόκλητους σωτήρες, γνώστες της μίας και μοναδικής αλήθειας, που κάνουν επίδειξη γνώσεων και θέλουν με το ζόρι να φέρουν όλους σε αυτό που πιστεύουν σωστό;
Αν ο άλλος νιώθει όμορφα με το να προσκυνάει κόκκαλα, με το να νομίει πως μας έφεραν οι αξωγήινοι, πως είμαστε απλά ένα σύνολο χημικών αντιδράσεων, ας τον αφήσουμε να νιώθει.



Πιστέψτε και στον Σπάιντερμαν!
Διορθώστε όμως το γ...νο το Σύνταγμα που ορκίζεται στην Αγία Τριάδα (δηλαδή σε πατέρα, γιο και περιστέρι) και πάρτε επάνω σας ΟΛΑ τα κερατιάτικα που πληρώνουμε όλοι μας για να κάνετε εσείς τις ορέξεις σας (Αμοιβές κληρικών της Εκκλησίας Α.Ε. κτλ). Επίσης δώστε πίσω όσα ληστρικά έχετε αρπάξει (όχι εσύ, αυτοί που προσκυνάς) από τον Ελληνικό λαό μέσω των χρυσόβουλων και των άλλων εγγράφων του Σουλτάνου (να μην αρχίσω για το ποιος ευνοήθηκε απ' την ''άλωση'' και την Τουρκοκρατία, ανοίξτε και κανά βιβλίο, μην τα καίτε όλα.)
Κανονικά θα έπρεπε να μετατρέψουμε σε οικοδομικά υλικά και να αποτακαστήσουμε όσους Ελληνικούς ναούς και όσα άλλα μνημεία κατάστρεψαν οι βάρβαροι χριστιανοταλιμπαν αλλά αυτά τα χαρίζουμε:)
Το ''μία και μοναδική αλήθεια'' τα λένε οι γραφές σας που όπως οι περισσότεροι, δεν έχεις διαβάσει.
Επίσης τις ίδιες βλακείες λένε οι γραφές των άλλων Ταλιμπάν των μουσουλμάνων (Κοράνι) και των άλλων μονοθειστικών θρησκειών για τον ένα κ μοναδικό θεό κτλ. Τέλος πάντων βρείτε τα, δε μπορεί να έχετε όλοι δίκιο, δε γίνεται να πάτε όλοι στον παράδεισο, ο μισός πλανήτης θα πάει στην κόλαση...
Εγώ δεν πιστεύω σε κάτι σωστό, δεν πιστεύω σε τίποτα:)
Λόγος=Λογική. Δε γίνεται να πληρώνω εγώ για τις ορέξεις σου!


Απευθύνεσαι με περισσεια σιγουριά στα πιστεύω ενός ανθρώπου που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ.
Δεν είπα σε τι πιστεύω, δεν σε αφορά άλλωστε, απλά σχολίασα το ότι ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε ο,τι θέλει χωρίς να ασκείται κριτική (που φτάνει στα όρια του χλευασμου) από φωτεινούς παντογνωστες.
Και μόνο το ότι έγραψες ένα κατεβατο μόνο και μόνο για να αναλύσεις κάτι για το οποίο δεν έχεις ούτε καν μυρωδιά, απλά επιβεβαιώνει τα γραφόμενα μου.
big-blue Posted - 03/06/2015 : 00:44:43
quote:
Originally posted by roberto4carlos

@big-blue, ξέρεις ποια ειναι η διαφορά μας πέρα φυσικά των διαφορετικών πιστεύω μας; Ο τρόπος που τοποθετεισαι, και το μενος που δείχνεις προς όλους όσους πιστεύουν στην επικρατουσα θρησκεία της πατρίδας. Βλέπεις, πως οι περισσότεροι απο εδω μεσα που πιστεύουμε, λεμε απόψεις και γνώμες χωρίς ακροτητες και χωρίς να μηδενιζουμε και να αφοριζουμε ολους εσάς που είστε απεναντι. Δεν προσβαλουμε με απαράδεκτες φράσεις τα δικά σου πιστευω. Εσυ γιατί το κάνεις; Με αυτά που λες, πέφτεις ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με αυτους που κατηγορείς.



Ειναι αυτό που λένε οι χριστιανοί: δεν καταλαβαίνεις χριστό (απ´ όσα έγραψα)
roberto4carlos Posted - 02/06/2015 : 22:24:55
@big-blue, ξέρεις ποια ειναι η διαφορά μας πέρα φυσικά των διαφορετικών πιστεύω μας; Ο τρόπος που τοποθετεισαι, και το μενος που δείχνεις προς όλους όσους πιστεύουν στην επικρατουσα θρησκεία της πατρίδας. Βλέπεις, πως οι περισσότεροι απο εδω μεσα που πιστεύουμε, λεμε απόψεις και γνώμες χωρίς ακροτητες και χωρίς να μηδενιζουμε και να αφοριζουμε ολους εσάς που είστε απεναντι. Δεν προσβαλουμε με απαράδεκτες φράσεις τα δικά σου πιστευω. Εσυ γιατί το κάνεις; Με αυτά που λες, πέφτεις ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με αυτους που κατηγορείς.
weatherman Posted - 02/06/2015 : 22:17:56
ΑΛΛΑ κατά το συγκεκριμένο θεολόγο δεν υπάρχει λόγος να προσκυνάς συγκεκριμένη εικόνα, να επισκέπτεσαι συγκεκριμένο ναό. Ο Θεός δηλ. είναι πνευματική αναζήτηση και σε αυτόν αποδίδεται η λατρεία. Φυσικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιδοτείται η δική μου αναζήτηση από το κράτος.
weatherman Posted - 02/06/2015 : 22:11:37
Το θέμα της πίστης είναι λεπτό. Ως προς το καθαρά θεολογικό κομμάτι της υπόθεσης: Σύμφωνα με την Ζ Οικουμενική σύνοδο αναστηλώθηκαν οι εικόνες και επιτρέπεται η προσκύνησή τους, σύμφωνα με τη διδασκαλία του Ιωάννη Δαμασκηνού ότι η προσκύνηση δεν αποδίδεται στην εικόνα άλλα στο εικονιζόμενο ιερό πρόσωπο και δεν έχει σχέση με τη λατρεία, που αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στο Θεό. Δεν γνωρίζω τι ισχύει στα ιερά λείψανα.

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000