Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Ποιός θα μας προστατεύσει απο την αστυνομία;

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
xipolitos Δημοσιευτηκε - 19/11/2014 : 01:13:19
Μετά την κατακραυγή... σπεύδουν να ανακοινώσουν έρευνα για τα "κατορθώματα" της ΕΛ.ΑΣ.

Ντροπιαστικές εικόνες διαδραματίστηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στην πλατεία Εξαρχείων με αστυνομικούς των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ, να πρωταγωνιστούν σε πλιάτσικο σε καταστήματα, καθώς επίσης και σε ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων και ανυποψίαστων πολιτών.
Τα ανδραγαθήματα των «υπηρετών του Νόμου» έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου, μέσω ερασιτεχνικών βίντεο, προκαλώντας γενική κατακραυγή.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη Διοικητική Έρευνα και προανάκριση από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχετικά με τις απρόκλητες επιθέσεις και τους τραυματισμούς των δημοσιογράφων Αντώνη Ντινιακού (του διαδικτυακού περιοδικού vice.com) και Λευτέρη Μπιντέλα (εφημερίδα το Έθνος), καθώς και της φωτορεπόρτερ Αγγελικής Τσαγκάρη, από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ., καθώς και του πλιάτσικου σε περίπτερο στην πλατείας Εξαρχείων με πρωταγωνιστές τους άνδρες μιας διμοιρίας των ΜΑΤ!

Welcome to greece. European country of freedom and human rights !!!
http://youtu.be/GVSR_wFl2m0
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
echetlos Posted - 20/12/2015 : 10:09:09
Χαχαχα...

"My sport is your sport's punishment"
GLOU GLOU Posted - 19/12/2015 : 22:42:13
quote:
Originally posted by echetlos

Και δωρική διάλεκτο ο Πάτρικ..!

"My sport is your sport's punishment"



ελα, δεν θελω πια να σε ακουμπησω, τερμα.
echetlos Posted - 19/12/2015 : 17:43:02
Και δωρική διάλεκτο ο Πάτρικ..!

"My sport is your sport's punishment"
GLOU GLOU Posted - 19/12/2015 : 17:38:31
quote:
Originally posted by nickthegreek07

Mια φωτογραφία που ενόχλησε πολλούς!






Υπεροχα φωτο
nickthegreek07 Posted - 19/12/2015 : 16:29:16
Mια φωτογραφία που ενόχλησε πολλούς!


Rigelian Posted - 18/12/2015 : 15:08:27
quote:
Originally posted by ioma

https://nantiareport.wordpress.com/2015/12/17/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CE%B7-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CE%B4/



Η αριστερά (από το 1974) ουσιαστικά ελέγχει τα ΜΜΕ, κατόπιν συμφωνίας του "σοσιαλμανή" Καραμανλή με τον Φλωράκη. Οι Καραμανλικοί ακόμα και σήμερα στηρίζουν αριστερά και σε αντάλλαγμα έχουν δικό τους ΠτΔ.

Πώς περιμένεις τέτοιες εικόνες να δουν φως δημοσιότητας;
ioma Posted - 18/12/2015 : 14:45:38
https://nantiareport.wordpress.com/2015/12/17/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CE%B7-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CE%B4/
Rigelian Posted - 14/12/2015 : 23:02:10
"η γνωστή φυλλάδα εργολαβος-πλυντήριο"
προς στιγμή νόμισα ότι μιλάς για την αυγιανή!
xipolitos Posted - 14/12/2015 : 22:12:26
Το πρώτο θέμα η γνωστή φυλλάδα εργολαβος-πλυντήριο έχει στηρίξει την δράση των ναζιστών της Χ.Α.
Την 1η Απριλίου 2012 πριν από τις εκλογές η εφημερίδα είχε στην πρώτη σελίδα κύριο θέμα με τίτλο «Πέτα τη γιαγιά… στη Χρυσή Αυγή». Η στημένη φωτογραφία απεικονίζει ένα μέλος της Χρυσής Αυγής με το μαύρο μπλουζάκι και τα σήματα της οργάνωσης να περιμένει δύο ηλικιωμένες κυρίες να κάνουν ανάληψη από ένα ΑΤΜ τράπεζας.
Στο στημένο ρεπορτάζ μαθαίνουμε πως οι γριούλες έχουν καλέσει την άμεση δράση της Χρυσής Αυγής προκειμένου να πάνε ως την τράπεζα και να κάνουν με ασφάλεια μια συναλλαγή. Μία από τις κυρίες μιλά στον δημοσιογράφο και εξηγεί πως καλούν τη Χ.Α γιατί φοβούνται. Η οργάνωση τους εξασφαλίζει την ασφάλεια... (..που δεν υπάρχει).
Αποδείχθηκε ότι η "υπό προστασία" γιαγιά "τυχαίνει" να είναι μητέρα στελέχους του Μιχαλολιάκου και υποψήφιου βουλευτή της φασιστικής Χ.Α.
Αποκαλύφτηκε τελικά πως όλο αυτό, ήταν μια καλοστημένη απάτη για να λειτουργήσει προεκλογικά ως πλυντήριο φτειάχνοντας το "κοινωνικό" προσωπείο της νεοναζιστικής φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

...για να γνωρίζουμε τον ρόλο. τις πηγές τα κίνητρα καθώς και τον βίο και πολιτεία της εν λόγω φυλλάδας.






Deorum Posted - 14/12/2015 : 21:34:30
Αθήνα
Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας εναντίον αστυνομικών στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Το επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στις 8:00 μ.μ. στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σολωμού, όπου μία μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ είχε σπεύσει για να επιληφθεί σε περίπτωση τροχαίου με εγκατάλειψη του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή που που οι αστυνομικοί επιχειρούσαν σύλληψη για το τροχαίο, μία ομάδα 20-30 ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, τους επιτέθηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός στο χέρι.

Περίπου την ίδια ώρα στην Ομόνοια, μία άλλη ομάδα περίπου 10 κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε τρεις ελεγκτές των δημοσίων συγκοινωνιών, μέσα στον σταθμό, και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Τουλάχιστον ένας από τους ελεγκτές που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες (η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία).

Είχε προηγηθεί μοτοπορεία διαμαρτυρίας για τη μη έκδοση στην Ιταλία των πέντε φοιτητών που συμμετείχαν σε πορεία την Πρωτομαγιά στο Μιλάνο.
kanivallos Posted - 14/12/2015 : 21:14:48
http://www.protothema.gr/greece/article/535879/kaine-tin-athina-kai-trehoun-ston-labrou-na-tous-sosei/
xipolitos Posted - 14/12/2015 : 17:31:44
Νέο περιστατικό αστυνομικής ασυδοσίας εναντίον του καταγγέλλει ο Μανώλης Κυπραίος

Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος που έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, όταν κάλυπτε τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος τον Ιούνιο του 2011, έπεσε θύμα νέου περιστατικού προκλητικής συμπεριφοράς από αστυνομικούς

Το περιστατικό καταγγέλλει ο ίδιος με ανάρτηση στα social media.

Η καταγγελία του:

«Αυτό που θα διαβάσετε είναι μια ιστορία 'αστυνομικής τρέλας' με κατάχρηση εξουσίας και απειλών. Ένα ακόμη συμβάν αυθαιρεσίας από 'όργανα του νόμου' που τους καλύπτει άλλες φορές η πολιτική απραξία και κάλυψη άλλες φορές η 'συναδελφική αλληλεγγύη' της ομερτά. Γνωστής και ως ΕΔΕ (Εμείς Δεν Ευθυνόμαστε). Είναι μια ιστορία καθημερινή που μπορεί να έχει συμβεί σε πολλούς από εσάς. Που όμως δεν έχετε τη δύναμη να αντιδράσετε να μιλήσετε.

» Εμείς οι 'λίγοι' λοιπόν που μπορούμε το κάνουμε. Όχι γιατί έχουμε κάποια 'βεντέτα', ούτε γιατί δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε στη ζωή μας. Έχουμε όμως χρέος εμείς οι λίγοι να πράξουμε για τους πολλούς. Με όποιο κόστος, με όποια τιμωρία.

» Γιατί, το κράτος αυτό εκδικείται. Σε πολεμάει διαολεμένα μέσα από μηχανισμούς που είναι δύσκολο έως αδύνατο να αντιμετωπίσεις. Το κράτος αυτό έχει στραφεί κατά των πολιτών του.

» Και μη σας ξεγελάει το πρόσημο της κυβέρνησης. Αν είναι δεξιό ή αριστερό. Οι μηχανισμοί είναι οι ίδιοι και κληρονομούνται, προστατεύοντας η μια εξουσία την άλλη. Από την επιστροφή των φόρων του κράτους-'μπαταχτσή' έως την ψυχική και σωματική βιαιοπραγία αστυνομικών εναντίον πολιτών σε καθημερινή βάση.

» Και μη βαυκαλίζεστε νομίζοντας πως κάτι θ' αλλάξει από τους κυβερνώντες. Το αντίθετο. Το να φοράς μια τήβεννο δεν σε κάνει αυτόματα δημοκράτη. Όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους.

» Και οι πράξεις ως πηλίκο έχουν τον αριθμό 'μηδέν'. Το απόλυτο τίποτα της πλάνης ενός σαλεμένου συμφερτού ψευτών και τυχάρπαστων αρλεκίνων.

» Από τη φράση: 'παλιά σπυριά εγώ δεν ανοίγω' μέχρι το: 'η βία των δυνάμεων καταστολής πρέπει να σταματήσει. Δεσμευόμαστε… μπλα-μπλα-μπλα' και το τίποτα του αποτελέσματος, αποδεικνύεται πως μιλάμε για λύκους, παραλλαγμένους με προβιά. Κάλυψη και απόκρυψη. Η «Μασκιρόβκνα», για να χρησιμοποιήσω έναν όρο που οι πρώην κομμουνιστές σύντροφοι γνωρίζουν.

» Και μια συμβουλή: Είναι προφανές πως θα σας στοιχίσει λιγότερο να μετεκπαιδεύσετε τους αστυνομικούς που έχετε υπό τις εντολές σας, από το να 'κερνάτε καφέ' τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ. Εκ πείρας σας λέω πως πρώτον, πίνουμε πολλούς καφέδες και δεύτερον, νομοτελειακά πάντα θα υπάρχει ένα ζευγάρι μάτια που θα ελέγχει τις αυθαιρεσίες των αστυνομικών και της ηγεσίας τους. Πολιτικής ή φυσικής.

Δεν ξέρω ποια είναι τα τσακάλια και ποιο το καραβάνι, ξέρω όμως με σιγουριά πως τσακάλι δεν είμαι...

» Παλεύοντας με την αστυνομική παράνοια...

» Σάββατο μεσημέρι, 12η Δεκεμβρίου του σωτηρίου έτους 2015. Βροχή και διαολεμένη κίνηση. Ενα συνηθισμένο κομφούζιο -για όσους οδηγούν σε αυτή την τερατούπολη. Ξαφνικά μια κυρία αποφάσισε να αλλάξει λωρίδα για να στρίψει μιλώντας με γερμένο κεφάλι στο κινητό της, αγνοώντας πως δεν είναι μόνη στο δρόμο. Ενστικτωδώς και η αντίδραση να την αποφύγω. Οπως θα έκανε ο καθένας.

» Οϊμέ όμως, από πίσω ήταν μια ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ. Και ο τραγέλαφος ξεκινά...

» Με την ένταση στο 'κόκκινο' από το παραλίγο ατύχημα, μια μοτοσικλέτα της αστυνομίας με δυο επιβαίνοντες μου κάνει σήμα να πάω δεξιά, μπλοκαρισμένος στην κίνηση της λεωφόρου. Απορημένος το κάνω, θεωρώντας πως πρόκειται για έναν από τους ελέγχους της 'σειράς'.

» Ο ένας από τους αστυνομικούς (με το χέρι στο όπλο αφού είχε να αντιμετωπίσει γνωστή εγκληματική φυσιογνωμία) μου ζητά δίπλωμα, άδεια και ασφάλεια. Τα δίνω και προσπαθώντας να βγω έξω ο ίδιος εκνευρισμένος (προφανώς δεν είχαν πετύχει τον καφέ που έπινε) μου κλείνει την πόρτα στο πόδι. 'Ας είναι' σκέφτομαι.

» Και το 'γαϊτανάκι' του παραλόγου ξεκινά...

» Προσπαθώ να καταλάβω τι έχει γίνει. Μη βγάζοντας τα κράνη τους, χωρίς διακριτικά και κουκούλες σκιέρ προσπαθούσα να συνεννοηθώ μαζί τους. Οταν τους εξήγησα πως είμαι κωφός, εδέησε ο ένας εξ αυτών να βγάλει το κράνος και την κουκούλα...

» Οϊμέ (δις) τι το ήθελα; Αφού εξακριβώθηκε από το κέντρο της Αμεσης Δράσης (ο Θεός να την κάνει) πως δεν ήμουν τελικώς εγκληματική φυσιογνωμία, δέχομαι απανωτές 'κατραπακιές'.

» Απολαύστε διάλογο:

Βιάζεσαι ρε;

» -Όπως άλλα 5 εκατομμύρια πάντα σε αυτή την πόλη. Αλλά γιατί με σταματήσατε; (Σιγή ιχθύος ο χωρίς απόκρυψη «αντιπρόσωπος»).

» -Θα μάθεις. Τι δουλειά κάνεις;

» -Συνταξιούχος από τη δική σας περιποίηση, τους απαντώ και νιώθω 4 ζευγάρια μάτια να με κοιτούν φονικά.

Τους εξηγώ το πώς και γιατί ρωτώντας τους παράλληλα γιατί δεν έχουν διακριτικά και γιατί φορούν τις κουκούλες σκιέρ, αφού αυτό αποκρύπτει τα χαρακτηριστικά τους.

» Οι απαντήσεις είναι απίστευτες:

» -Είμαστε κρυωμένοι, μου λέει ο «διακριτικός» αστυνομικός και όσο για διακριτικά, να έχουμε μπροστά στο κράνος.

» Και τι λέτε πως μου δείχνει; Το εθνόσημο!

» Μα αυτό είναι το εθνόσημο του απαντάω. Για να εισπράξω την απάντηση: Αμα σ' αρέσει. Τα παράπονά σου στον διοικητή μας στην ΓΑΔΑ. Παρά το κρύο, ήταν ξεκάθαρο πως «τα αίματα είχαν ανάψει».

» Ειδικά, όταν ο ένας εξ αυτών μου λέει: 'Τι να κάνουν και τα ΜΑΤ; Από το να τους κόψεις χρόνια, ας τα κόψουν αυτοί'. Και αντιδρώντας του απαντώ: «Πώς να τους κόψω χρόνια; Με το μικρόφωνο, την φωτογραφική ή με το στυλό;».

- «Όλοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι είστε» ανταπαντάει με έπαρση επεμβαίνων ένας από τους κουκουλοφόρους «αδιάκριτους» αστυνομικούς τραβώντας την κουκούλα του σκιέρ για να μιλήσει.

Περιμένοντας, λοιπόν, να δω τι έχει γίνει, έρχεται μια άλλη μηχανή με συνεπιβάτη έναν ανθυπαστυνόμο που κρατούσε το μπλοκ κλήσεων. Όταν προσπάθησα να του μιλήσω, εισέπραξα απανωτές απαξιωτικές κινήσεις από το χέρι του, ώστε να μη τον πλησιάσω. Εμεινα εκεί που ήμουν και περίμενα να γράψουν την κλήση, ώστε να μάθω πού και πως παρανόμησα.

» Αφού λοιπόν έγραψαν μετά από ώρα το κατεβατό -μιας και το στυλό είχε παγώσει- μου την δίνουν να την υπογράψω, τους ζητώ να μου πουν για ποιο λόγο μου κόβουν κλήση εφόσον ήταν από πίσω μου και είδαν πως έκανα ελιγμό αποφυγής τροχαίου. Ξανά σιωπή για δευτερόλεπτα ωσότου να πεταχτεί ξανά ο ένας εκ των «κρυωμένων» αστυνομικών και να μου πει: «Τα παράπονά σας κύριε δημοσιογράφε στον διοικητή μας».

» Και παίρνοντας την κλήση μπροστά του, ο «διακριτικός» αστυνομικός μου την διαβάζει: 'Συνεχείς επικίνδυνοι ελιγμοί (sic) που έθεσαν τη ζωή άλλων οδηγών σε κίνδυνο'. Πρόστιμο 700 ευρώ, αφαίρεση άδειας, διπλώματος, bonus-malus 9 και να βγάλω εγώ τις πινακίδες και να τις πάω στην ΓΑΔΑ εντός 3 ημερολογιακών ημερών γιατί δεν είχαν κατσαβίδι!

» Όταν τους ρωτάω απηυδισμένος: 'Γιατί το κάνετε αυτό; Είναι εκδικητικό' δέχομαι το πρώτο κύμα εξουσιαστικής απειλής: 'Ας πρόσεχες' και δευτερόλεπτα αργότερα να δέχομαι το δεύτερο κύμα από τον 'διακριτικό' αστυνομικό: 'Δημοσιογράφε, σε είδα πως τράβηξες φωτογραφίες. Ετσι και τις δω πουθενά θα σου κόψω τα πόδια και θα σε κλείσω μέσα. Παραβιάζεις προσωπικά δεδομένα'.

» Μάλιστα... παραβιάζω προσωπικά δεδομένα, σκέφτηκα. Εκτός από την κώφωση πρέπει να μου κόψουν και τα πόδια, ποιοι;

» Αυτοί οι αστυνομικοί που με σταματούν χωρίς διακριτικά, με καλυμμένο το πρόσωπο, με ύφος χιλιών καρδιναλίων και μου κόβουν την πιο εξοντωτική κλήση που μπορούσαν γιατί ήμουν «αυθάδης» και δημοσιογράφος.

» Επιβεβαιώνοντας πως σε αυτή τη χώρα όποιος τολμήσει να αυθαδιάσει κατά της αρχής 'τον τρώει η μαρμάγκα' ή μια ΕΔΕ. Το ίδιο αποτέλεσμα έχουν.

» Εν πολλοίς, πηγαίνοντας στην ΓΑΔΑ να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου, με πληροφόρησαν πως σαββατοκύριακο δεν υπάρχει αξιωματικός για την ΔΙΑΣ και μόνο Δευτέρα και Παρασκευή 9 με 2. Α! Και να έχω μαζί μου και τις πινακίδες...

» Αυτά, λοιπόν, είναι τα αποτελέσματα όταν δεν υπάρχει ο φόβος της τιμωρίας. Όχι εκδίκηση. Τιμωρία βάσει του έρημου του Συντάγματός μας που το έχουν κάνει 'κουρελόχαρτα'. Μιας πολιτικής συγχορδίας συγκάλυψης που κοντά 5 χρόνια ψάχνει να βρει τους ενόχους αστυνομικούς σε σωρεία εγκληματικών και απάνθρωπων πράξεων. Και αν αμφισβητούν κάποιοι αυτά που γράφω, ας με αντιμετωπίσουν επί ίσοις όροις. Τα στοιχεία και οι αποδείξεις όμως θα τους οδηγήσουν ξανά στις τρύπες τους. Να είναι σίγουροι γι' αυτό.

» Όταν λοιπόν ανεκπαίδευτοι και με έλλειψη στοιχειώδους παιδείας αστυνομικοί βγαίνουν στον δρόμο για να παραστήσουν τους Robocop ή τους Loone Ranger, ξέροντας πως στην καλύτερη περίπτωση θα κληθούν για ένα λουκουμάκι στις 'Εσωτερικές Υποθέσεις' ή δεν θα αναγνωρίζονται λόγω ελλείψεως διακριτικών θα φέρονται σαν τους χωροφύλακες επί δικατορίας. Όμως το ζήτημα είναι βαθύτερο και πιο σκοτεινό.

» Κανείς δεν μπορεί ν' αμφισβητήσει πια, πως μετά από ένα χρόνο η ελπίδα γονάτισε κάπου μεταξύ κλομπ και χειροβομβίδων και πως δεν υπάρχει 'πρώτη φορά' αλλά 'δυνατά, πάμε ξανά' Da Capo αν θέλετε (και εύχομαι τα όργανα να μη το μπερδέψουν με το γνωστό καφέ του Κολωνακίου. Λεφτά για καφέ δεν υπάρχουν). Και αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, πως ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ ήξερε καλύτερα από όλους μας όταν έλεγε στο Unfollow: «Εμείς είμαστε η ασπίδα των πολιτικών και αυτοί η δική μας». Το ερώτημα όμως παραμένει: Από την αυθαιρεσία των «προστατών», ποιος θα μας προστατεύσει;


http://left.gr/news/neo-peristatiko-astynomikis-asydosias-enantion-toy-kataggellei-o-manolis-kypraios
skiritis Posted - 08/12/2015 : 10:21:54
-"τον Φεβρουάριο θα τεθεί σε ισχύ ο ψηφισμένος επί Δένδια νόμος 4249/14, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν εφαρμοζόταν"
-"Ενδεικτικό είναι ότι δεν υπάρχει πλήρης καταγραφή για τους αποσπασμένους και μη αστυνομικούς που υπηρετούν στη φύλαξη υψηλών προσώπων".


Δηλ. το Κράτος δεν εφαρμόζει νόμο του ίδιου του Κράτους...και η αστυνομία δεν γνωρίζει πόσοι και ποιοι αστυνομικοί υπηρετούν στην φύλαξη υψηλών προσώπων...

Επαναξιολόγηση όλων των αστυνομικών φρουρών που έχουν διατεθεί σε VIPs αναμένεται να γίνει το προσεχές χρονικό διάστημα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


Επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, δικαστικοί και εισαγγελείς, που διαθέτουν σήμερα αστυνομική προστασία κατόπιν αιτήσεώς τους, αναμένεται να χάσουν τον... ύπνο τους, καθώς η επιχείρηση «tabula rasa» θα τρέξει από τον Φεβρουάριο.
Οι φάκελοι των «ευπαθών στόχων», όπως χαρακτηρίζονται όλα τα πρόσωπα, πλην των πολιτικών, που έχουν φρουρούς, θα αξιολογηθούν από την αρχή, με στόχο να διαπιστωθεί ποιοι πληρούν πραγματικά τα κριτήρια και πρέπει να φυλάσσονται από την Αστυνομία.
Η επιστροφή αστυνομικών σε μάχιμες υπηρεσίες αποτελεί διαχρονικά «γόρδιο δεσμό» για όλες τις πολιτικές ηγεσίες που έχουν προσπαθήσει να τον λύσουν, αλλά «σκόνταφταν» στα παράπονα και στα τηλέφωνα που δέχονταν όταν «έκοβαν» την αστυνομική συνοδεία των VIPs και των πρώην πολιτικών προσώπων.
Φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν άμεσα στο πολυπόθητο ξεσκαρτάρισμα σε όλες τις λίστες με τους ευπαθείς στόχους, με στόχο να απελευθερωθεί αστυνομικό προσωπικό από τη φύλαξη των επωνύμων και να διατεθεί στις υπηρεσίες της ΓΑΔΑ.
O νόμος Δένδια

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», τον Φεβρουάριο θα τεθεί σε ισχύ ο ψηφισμένος επί Δένδια νόμος 4249/14, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν εφαρμοζόταν και προβλέπει την ανάθεση φρούρησης των VIPs στην Υπηρεσία Προστασίας Αλλοδαπών Αξιωματούχων και Ευπαθών Στόχων.
Με τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων στην εν λόγω υπηρεσία θα διορθωθούν οι στρεβλώσεις που έχουν δημιουργηθεί από την ανάθεση της φύλαξης των επωνύμων στην Κρατική Ασφάλεια. Μέσω του συγκεκριμένου νόμου θα δοθεί αφενός η αφορμή για επικαιροποίηση της λίστας των ατόμων που διαθέτουν έναν ή και περισσότερους φρουρούς χωρίς να συντρέχουν σοβαροί λόγοι, μια και οι αστυνομικοί που είναι στη φύλαξή τους έχουν κυριολεκτικά «καταντήσει Φιλιππινέζες» - όπως είχε δηλώσει ο Νίκος Τόσκας.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», οι αξιωματικοί που έχουν στελεχώσει την καθ' ύλην αρμόδια υπηρεσία έχουν μείνει ουσιαστικά χωρίς αντικείμενο, αφού ενώ προβλέπεται η φρούρηση και των «ευπαθών στόχων», προς το παρόν έχουν υπό την ευθύνη τους, πρέσβεις και διπλωμάτες. Οπως είχε αποκαλύψει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από το βήμα της Βουλής, περίπου 2.000 αστυνομικοί απασχολούνται στη φρούρηση πολιτικών και μη προσώπων. Πηγές του «Εθνους» αναφέρουν ότι η νέα υπηρεσία δεν θα λάβει υπόψη της αυτούς τους αστυνομικούς και επανεξετάζοντας τους φακέλους θα αποφανθεί πόσο προσωπικό απαιτείται πραγματικά για τη φρούρηση των επωνύμων.
Ο νόμος προβλέπει ότι η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων εδρεύει στην Αττική, εποπτεύεται και ελέγχεται από τον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και έχει ως αποστολή τη φρούρηση των πολιτικών και μη προσώπων. Για τα εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή βουλευτές και υπουργούς, υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν επακριβώς τι προβλέπεται για τη φρούρησή τους.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Εθνους», ήδη έχει γίνει επικαιροποίηση της λίστας με τα πρώην πολιτικά πρόσωπα (βουλευτές και υπουργούς) και ο αριθμός των αστυνομικών-φρουρών έχει μειωθεί στο μισό. Επί υπουργίας Πανούση είχε γίνει ένα πρώτο σημαντικό βήμα και είχε μειωθεί κατά 40% η διάθεση των αστυνομικών σε πολιτικά και μη πρόσωπα.
Nέα υπηρεσία

Ο Ν. Τόσκας φέρεται να προωθεί τη δημιουργία μιας υπηρεσίας που θα υπάγεται απευθείας στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και θα είναι αρμόδια για να αποφαίνεται στα αιτήματα των VIPs για φρούρηση.
Μέχρι σήμερα η Κρατική Ασφάλεια είχε επιφορτιστεί με τη φύλαξη των επωνύμων και στερούνταν σημαντικό αστυνομικό προσωπικό. Ενώ φαινόταν να διαθέτει μεγάλη δύναμη, επί του πρακτέου την έχανε από τις μάχιμες υπηρεσίες, καθώς με μια απλή διαταγή του διοικητή της ΓΑΔΑ γινόταν απόσπαση ενός αστυνομικού για να διατεθεί σε... VIP.
Το πάρεργο της Κρατικής Ασφάλειας δημιουργούσε πονοκεφάλους στους επικεφαλής της ΓΑΔΑ, που δέχονταν πιέσεις για να αποσπαστούν αστυνομικοί, ενώ εκτός από το προσωπικό έχαναν και οχήματα που δίνονταν στους επισήμους.
Πηγές του «Εθνους» αναφέρουν ότι περίπου 200 οχήματα τελευταίας τεχνολογίας και απαραίτητα για τη λειτουργία της μεγαλύτερης αστυνομικής διεύθυνσης παραχωρούνταν ως συνοδευτικά σε... VIPs. Ενδεικτικό είναι ότι δεν υπάρχει πλήρης καταγραφή για τους αποσπασμένους και μη αστυνομικούς που υπηρετούν στη φύλαξη υψηλών προσώπων.
Το εν λόγω πρόβλημα έχει επισημανθεί από όλους τους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ και του Αρχηγείου και από τον Φεβρουάριο αναμένεται να μπει ένα φρένο.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ - ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ethnos.gr
xipolitos Posted - 06/12/2015 : 17:17:02
Μια κουβέντα με την αναρχική Αμερικανίδα Β.Ρ. θύμα κρατικής καταστολής στην Ελλάδα το 2010

Η υπόθεση της αναρχικής Αμερικανίδας Β.Ρ., η οποία υπέστη δολοφονική επίθεση από μέλη της ομάδας ΔΕΛΤΑ στις 15/11/2010, κατά τη διάρκεια πορείας ενάντια στην άφιξη του Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα, μου ήταν γνωστή, αλλά την είχα απωθήσει. Όταν συνάντησα την Β.Ρ. στην Αθήνα, όπου είχε καταφτάσει ενόψει της εκδίκασης της μήνυσής της μετά από 5 ολόκληρα χρόνια, γνώρισα έναν άνθρωπο έντονα πολιτικοποιημένο, οξύνου και με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, κι η υπόθεση απέκτησε απτή ανθρώπινη υπόσταση. Αν κάτι κατέδειξε η μάλλον αναμενόμενη, στο πλαίσιο της επικρατούσας ατιμωρησίας των παρανομούντων δυνάμεων καταστολής, απαλλακτική απόφαση, είναι ότι αυτές ούτε «εξανθρωπίζονται», ούτε «εκδημοκρατίζονται». Καταργούνται. Κι όχι κατά θεσμική «παραχώρηση», ή για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά με όρους κινηματικούς και πολιτικούς. Επειδή «ο αγώνας ενάντια στην εξουσία, είναι αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη», παραθέτω, έστω και με καθυστέρηση, την κουβέντα με την Β.Ρ.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Πότε και πώς ξεκίνησαν όλα; Τι ακριβώς συνέβη;

Συμμετείχα σε διαδήλωση ενάντια στην άφιξη του Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου του 2010, δυο μέρες πριν από την πορεία μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. Υπήρχε, λοιπόν, ήδη ένα ειρωνικό στοιχείο στην πορεία, όσοι συμμετείχαν σ’ αυτήν έλεγαν ότι «αυτή είναι μια καινούρια δικτατορία». Η διαδήλωση ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο και κινήθηκε προς το Σύνταγμα. Δεν κάνω προβλέψεις κόσμου, αλλά πρέπει να υπήρχαν 20.000 άτομα, ίσως και περισσότεροι: ΣΥΡΙΖΑ, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικές συλλογικότητες, οι συνήθεις αριστερές ομάδες, αναρχικοί, πολίτες που θυμόντουσαν το 1973, άνθρωποι οργισμένοι με το Δ.Ν.Τ. Όλοι ήταν εκεί. Προς το τέλος της πορείας, καθώς βρισκόταν στην οδό Πατησίων με κατεύθυνση προς το Πολυτεχνείο, ήμουν στο τελευταίο μέρος της με τα φοιτητικά μπλοκ κι κόσμος άρχισε να φωνάζει «έρχονται οι “Δελτάδες”, έρχονται οι “Δελτάδες”». Υποθέτω πως έχουν πολύ κακή φήμη στην Ελλάδα, γιατί όλοι άρχισαν να τρέχουν προς το Πολυτεχνείο. Και τότε εμφανίστηκαν μοτοσυκλέτες της ΔΕΛΤΑ στα δεξιά μου, παράλληλα προς εμένα. Το τελευταίο που θυμάμαι, πριν χάσω τις αισθήσεις μου, είναι να σηκώνονται από τις μηχανές τους, να τις πετάνε, να έρχονται κατά πάνω μου από τα δεξιά και λίγο πίσω και να με χτυπούν στο κεφάλι. Τότε έχασα τις αισθήσεις μου. Αυτό συνέβη.

Σε χτύπησαν με γκλομπ;


Δεν ξέρω, αλλά βγήκε αμέσως αίμα. Ένιωσα ότι ήταν κάτι σκληρό κι άρχισα να πέφτω προς το πεζοδρόμιο κι ήρθε αυτή η σκέψη στο μυαλό μου, και τη θυμάμαι πολύ καθαρά γιατί άλλαξε τη ζωή μου: το σώμα, η ψυχή μου, μου έλεγαν «αυτό είναι το τέλος, αφήσου». Αμέσως ένιωσα πως πέθαινα. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Δεν είχα την αίσθηση ότι θα κατάφερνα. Απ’ ότι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες, αυτά που ακολούθησαν ήταν πολύ χειρότερα. Με το πρώτο χτύπημα, η σωματική βλάβη καταγράφηκε με τόσο οξύ τρόπο που, ακόμη κι όταν πήρα εξιτήριο από το νοσοκομείο, το πιο δύσκολο ήταν να αισθανθώ ξάνά εντάξει με τη ζωή, γιατί αυτή η ιδέα του θανάτου κυριαρχούσε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν οι φορείς εξουσίας σου αφαιρούν τον έλεγχο του σώματός σου, χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να νιώσεις ότι έχεις αυτονομία πάνω σ’ αυτό ξανά. Κι αυτό είναι μεγάλο μέρος του τραύματος.

Πόσο σοβαρά ήταν τα τραύματα;

Στο νοσοκομείο, περιγράφηκα από τους νευροχειρούργους ως πολύ τυχερή που επέζησα και που δεν έμεινα «φυτό», γιατί είχα κρανιακό κάταγμα, εγκεφαλική αιμορραγία, αίμα έβγαινε από τα αυτιά, υπήρχαν αμυχές σε όλο μου το σώμα, ενώ με κλωτσούσαν στα νεφρά μου, μέχρι που τα έκανα πάνω μου. Τώρα παρουσιάζω επιληπτικές κρίσεις, δεν έχω ακοή από το ένα μου αυτί, έχω απώλεια μνήμης- ξεχνώ λέξεις στη γλώσσα μου και σε άλλες γλώσσες. Δεν έχω τόσο οξεία αντίληψη όσο στο παρελθόν, αντιμετωπίζω πολλά αντιληπτικά προβλήματα. Θα μπορούσα, όμως, να είμαι νεκρή ή σε καροτσάκι. Νιώθω τυχερή, παρότι η ζωή μου είναι χάλια κι αποτελεί μια μάχη.

Ευτυχώς υπήρχαν αυτόπτες
.

Το πιο ενδιαφέρον με τους αυτόπτες μάρτυρες είναι πως βιώνουν πιο έντονο τραύμα απ’ ότι εγώ. Νιώθω τυχερή που ήμουν αναίσθητη, κατά κάποιο τρόπο, γιατί, όταν ακούω αυτά που μου εξιστορούν, ειναι τρομακτικά. Σε 100 χρόνια δε θα ξεχάσουν όσα είδαν. Νόμισαν πως πέθανα. Αισθάνονταν τρομαγμένοι κι αβοήθητοι. Μπορείς έναν άνθρωπο, μικροκαμωμένο όπως είμαι εγώ, να τον τραβάς αναίσθητο από το δρόμο, να τον πετάς σε έναν τοίχο, να τον χτυπάς περισσότερο και μετά να τον εγκαταλείπεις; Οι Δελτάδες δε θα το έκαναν, αν δεν είχαν την πολιτική πρόθεση να με σκοτώσουν. Αν τους έβλεπες, ήταν πολύ προφανές ότι προσπαθούσαν να σκοτώσουν.

Σε τι ελπίζεις στη δίκη;


Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι πως είμαι Αμερικανίδα κι η ελπίδα συνίσταται στο ότι μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη προσοχή για την υπόθεση. Αυτό έχει δύο διαστάσεις: από τη μία, οι άνθρωποι μπορούν να κατανοήσουν πολιτικά το ρόλο της ομάδας ΔΕΛΤΑ και της βαρβαρότητάς της. Από την άλλη, δε θέλω η υπόθεσή μου να συγκαλύψεί όσα συμβαίνουν σε μετανάστες σε αυτή τη χώρα καθημερινά. Θέλω να ξέρουν οι άνθρωποι ότι ο μόνος λόγος που επιδεικνύεται τόσο ενδιαφέρον για την υπόθεσή μου είναι γιατί είμαι Αμερικανίδα. Οι μετανάστες, επειδή δεν είναι λευκοί και λόγω της προκατάληψης εναντίον τους, είναι θύματα στα χέρια της αστυνομίας καθημερινά και κανείς δε νοιάζεται. Είμαι ένα «νόμιμο» θύμα, γιατί είμαι Αμερικανίδα, αλλά οι μετανάστες, επειδή είναι έγχρωμοι, δεν αντιμετωπίζονται αντίστοιχα. Όταν με χτυπούσαν, νόμιζαν ότι χτυπούσαν έναν μετανάστη ή έναν αναρχικό, πίστεψαν πως χτυπούσαν κάποιον που δεν έχει όνομα. Έκαναν λάθος, όμως. Και λόγω του προβληματικού πολιτικού ρόλου της χώρας μου, η εθνικότητά μου έχει κάποια ισχύ, δεν είναι όμως μια δύναμη που θέλω να μου ανήκει, είναι μια δύναμη που αρνούμαι. Η εμπειρία μου είναι, απλώς, ένα δείγμα του τι συμβαίνει στους μετανάστες σε αυτή τη χώρα, εξαιτίας του ρόλου που διαδραματίζει η αστυνομία στην προστασία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, του εθνικισμού και της ανωτερότητας του λευκού ανθρώπου.

Με μια απόφαση-πρόκληση, η έδρα, παρά τη μερικώς αντίθετη εισαγγελική πρόταση, απάλλαξε στις 7 Ιουλίου του 2015 ομόφωνα, μετά από πολύωρη συνεδρίαση, τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ Γκόβα, Σκούρα και Λάμπρου για τη δολοφονική επίθεση εναντίον της αναρχικής Αμερικανίδας διαδηλώτριας Β.Ρ.

http://www.hitandrun.gr/mia-kouventa-me-tin-anarchiki-amerikanida-v-r-thima-kratikis-katastolis-stin-ellada-to-2010/

Προκλητική απαλλαγή των 3 Δελτάδων για τη δολοφονική επίθεση εναντίον Αμερικανίδας διαδηλώτριας
https://www.kar.org.gr/2015/07/09/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-3-%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/
xipolitos Posted - 25/10/2015 : 23:21:48
Έβρος: Έρευνα σε βάρος αστυνομικών για ληστείες προσφύγων

Έρευνα για αστυνομικούς στα σύνορα του Έβρου που καταγγέλλεται ότι ληστεύουν πρόσφυγες και τους επαναπροωθούν αυθαίρετα στην Τουρκία, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας

Την εντολή έδωσε ο εισαγγελέας Εφετών Ελευθέριος Μιχαηλίδης, ύστερα από συγκεκριμένες καταγγελίες που έκαναν μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται σε θέματα προσφύγων.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το τελευταίο διάστημα καταγγέλθηκαν τουλάχιστον 15 με 20 κρούσματα από πρόσφυγες στις ΜΚΟ κι από ‘κει στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης που κίνησε τη διαδικασία της έρευνας, αναθέτοντάς την στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής του Έβρου διενήργησαν τον τελευταίο καιρό βίαιες επιχειρήσεις επαναπροώθησης Σύρων προσφύγων, τους οποίους προηγουμένως έκλεψαν ή λήστεψαν, αφαιρώντας χρήματα κι άλλα προσωπικά αντικείμενα που είχαν πάνω τους.

Στην παραγγελία του ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός ζητά να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της ληστείας, της κλοπής κι ό,τι άλλο προκύψει από την έρευνα.

Η υπόθεση κινήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, όπου υπάγεται η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.
http://left.gr/news/evros-ereyna-se-varos-astynomikon-gia-listeies-se-varos-prosfygon

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000