Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Καρδιολογικός Έλεγχος Δρομέων

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
gbakas Δημοσιευτηκε - 28/01/2015 : 08:10:28
Καλημέρα, με αφορμή ένα λυπηρό γεγονός που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία μας ανοίγω το θέμα.
Το περασμένο σάββατο "έφυγε", κατα την διάρκεια της απογευματινής προπόνησης, απο κοντά μας ένας άνθρωπος που αγαπούσε πολύ το τρέξιμο. Ετών 52, καλογυμνασμένος, με συμμετοχή σε μαραθωνίους και άλλους αγώνες.
Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας απο ανάλογα συμβάντα ? Ποιά προληπτικά μέτρα λαμβάνουμε? Ποιά είναι η γνώμη του forum ?
Ευχαριστώ πολύ.
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
n1kcha Posted - 11/02/2015 : 09:49:14
Δωρεάν παρακολούθηση μέχρι τις 13/2 η νέα ταινία:

Carb-Loaded: A Culture Dying to Eat

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/02/07/carb-loaded-diabetes.aspx?x_cid=20150210_tweet_carb-loaded-diabetes_twitterdoc
(Συμμετέχει και εδώ ο Tim Noakes)

trailer:
http://carbloaded.com/
n1kcha Posted - 05/02/2015 : 17:09:51
Σε αντίθεση με αυτό που πολλοί πιστεύουν οι εξετάσεις κάθε είδους δεν προσφέρουν καμμία πρόληψη ή προστασία. Οι εξετάσεις το καλύτερο που έχουν να προσφέρουν είναι μια έγκαιρη διάγνωση σε κάποιο προυπάρχον πρόβλημα. Από εκεί και πέρα αν επιτευχθεί έγκαιρη διάγνωση η ζωή του ασθενούς μπορεί να σωθεί (μπορεί και όχι), αυτό που δεν θα σωθεί είναι η ποιότητα ζωής του...

Ειναι σημαντικό λοιπόν να ξεχωρίσουμε την έγκαιρη διάγνωση από την πρόληψη και να επικεντρωθούμε στην δεύτερη.
Στην περίπτωση μας λοιπόν μπορούμε να αναζητήσουμε ποιές είναι οι γνωστές αιτίες που προκαλούν καρδιοαγγειακά προβλήματα και να τις εξαλείψουμε από την ζωή μας.
Εδώ είναι το κρίσιμο σημείο: να αναγνωρίσουμε τα πραγματικά αίτια γιατί αν δεν τα αναγνωρίσουμε τότε πιθανόν να οδηγηθούμε σε καρδιακά προβληματα πιστεύοντας οτι κάνουμε το σωστό!
Στο δρόμο μας αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε από το 0 και να μην παίρνουμε τίποτα σαν δεδομένο.

Προτείνω 2 καταπληκτικές παρουσιάσεις που βάζουν το μυαλό να λειτουργήσει.

Science For Smart People:
https://www.youtube.com/watch?v=y1RXvBveht0



Diet, Health and the Wisdom of Crowds:
https://www.youtube.com/watch?v=KzPnnDDCIjo


btw

CRP και HBA1C δεν είναι μαγικές εξετάσεις, όπως είπαμε οι εξετάσεις δεν προσφέρουν καμμία πρόληψη,
όμως είναι φθηνές,εύκολες εξετάσεις και προσφέρουν πολύ γρήγορα μια εικόνα της υγείαs σου.
Με άλλα λόγια πιο απλά, αν ο οργανισμός σου χρησιμοποιεί ως κύριο καύσιμο το λίπος (τότε σίγουρα θα έχεις χαμηλό CRP και HBA1C) και δεν φοβάσαι τίποτα. Αν ο οργανισμός σου αντίθετα χρησιμοποιεί γλυκόζη ως κύριο καύσιμο η χρόνια φλεγμονή (CRP) καραδοκεί, ενώ οι μεγάλες συγκεντρώσεις γλυκόζης (HBA1C)στο αίμα σημαίνει οτι ο οργανισμος σου δίνει καθημερινά μάχες ζωής ή θανάτου για να την αποβάλει. Μια μάχη να χάσει τότε καταλαβαίνεται τι θα συμβεί...


cardiorun Posted - 05/02/2015 : 12:32:22
Μια μικρη συμβολή στο σοβαρό θέμα:Τα οφέλη της άθλησης για την υγεία μας είναι αδιαμφισβήτητα. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι οι γιατροί τη συστήνουν ακόμα και σε διαγνωσμένους ασθενείς με στεφανιαία νόσο ή ελεγχόμενη καρδιακή ανεπάρκεια! Υπάρχουν όμως - σπανίως βεβαίως - ορισμένα τραγικά γεγονότα όπως οι πρόσφατοι θάνατοι της 25χρονης Κενυάτισσας Pamela Lisoreng μετά από προπόνηση ή της 16χρονης Cameron Gallagher καιτου 48χρονου Brian Hicks σε ημιμαραθώνιο στην Αγγλία και τις ΗΠΑ αντίστοιχα. Τα γεγονότα αυτά, όσο δυσάρεστα κι αν είναι, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μας προβληματίσουν για την επικινδυνότητα της άσκησης. Έρχονται όμως για να τονίσουν την εξαιρετική σημασία του προληπτικού καρδιολογικού ελέγχου για όποιον αθλείται.
Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος είναι πολλές φορές η πρώτη εκδήλωση υποκείμενης καρδιαγγειακής νόσου και συχνά συμβαίνει σε προηγουμένως ασυμπτωματικούς* αθλούμενους - αθλητές. Για να δούμε όμως αναλυτικά όσα πρέπει να κάνουμε για να προλάβουμε αυτά τα περιστατικά ας ξεχωρίσουμε για πρακτικούς λόγους 2 κατηγορίες ανθρώπων που αθλούνται:
α) Νεαροί ανταγωνιστικοί αθλητές (συνήθως <=35 ετών) και
β) Αθλούμενοι του ελεύθερου χρόνου (συνήθως >35 ετών)
α) Νεαροί ανταγωνιστικοί αθλητές
Ο κίνδυνος αιφνιδίου καρδιακού θανάτου σε μεγάλη μελέτη στην Ιταλία έχει υπολογιστεί σε 3/100.000 ενώ στις ΗΠΑ σε ηλικίες σχολείου-κολλεγίου <1/100.000. Η διαφορά αυτή πιθανότατα οφείλεται στη σχετικά μεγαλύτερη ηλικία (12-35 στην Ιταλία έναντι 12-24 στις ΗΠΑ) και στη μεγαλύτερη αναλογία ανδρών (85% έναντι 65%) που ελήφθησαν στην ιταλική μελέτη.
Στους νεαρούς αθλητές τα συχνότερα αίτια είναι γενετικές ή συγγενείς καρδιαγγειακές ανωμαλίες, στις οποίες περιλαμβάνονται διάφορες μυοκαρδιοπάθειες όπως η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια και η αρρυθμιογόνος δυσπλασία της δεξιάς κοιλίας και η ανώμαλη έκφυση των στεφανιαίων αγγείων.
Οι απαραίτητες εξετάσεις
Από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία προτείνεται ως απαραίτητος έλεγχος η λήψη αναλυτικού οικογενειακού και ατομικού ιστορικού, η κλινική εξέταση με ακρόαση της καρδιάς με τα ακουστικά, η ψηλάφηση σφυγμών και η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης καθώς και το ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ). Αν βρεθεί κάτι παθολογικό ή ύποπτο χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις όπως υπερηχοκαρδιογράφημα, τρίπλεξ, τεστ κόπωσης, Holter ρυθμού 24ώρου, μαγνητική τομογραφία, στεφανιαιογραφία ή ηλεκτροφυσιολογική μελέτη.
Η αξία του ηλεκτροκαρδιογραφήματος
Το ΗΚΓ, όσο κι αν υποτιμάται (μάλιστα οι Αμερικανοί ακόμα δεν το έχουν εντάξει στις υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις λόγω μη ικανοποιητικής σχέσης κόστους/αποτελέσματος) μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση δυνητικά υποκείμενων καρδιοπαθειών από την εφηβεία και μετά. Ειδικά στην Ευρώπη έχουν προταθεί τελευταία συγκεκριμένα κριτήρια για να βελτιωθεί η αξιοπιστία της μεθόδου. Σύμφωνα μάλιστα με τον σπουδαίο Ιταλό καθηγητή καρδιολογίας Tamburino Corrado, με τα μοντέρνα αυτά κριτήρια ΗΚΓ τα ψευδώς αρνητικά και τα ψευδώς θετικά ευρήματα έχουν περιοριστεί στο 8%. Μάλιστα, η αποτελεσματικότητα του ΗΚΓ στην ανίχνευση μυοκαρδιοπαθειών αποδείχτηκε σε μεγάλη προοπτική μελέτη στην περιοχή Veneto της Ιταλίας. Σε 33.735 αθλητές βρέθηκαν 22 με την επικίνδυνη υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια με βάση το ΗΚΓ και απ’ αυτούς μόνο οι 5 θα είχαν ανιχνευθεί μόνο με το ιστορικό και την κλινική εξέταση!
Σε άλλη μελέτη στην Ιταλία διαπιστώθηκε μείωση θανάτων σε νέους αθλητές μετά την εφαρμογή του υποχρεωτικού καρδιολογικού ελέγχου από 3,6/100.000 σε 0,4/100.000!
Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί να διαφύγουν της ανίχνευσης με αυτόν τον έλεγχο όπως π.χ η πρώιμη στεφανιαία νόσος και η ανώμαλη έκφυση των στεφανιαίων αγγείων ή μια μυοκαρδίτιδα. Για τον λόγο αυτό είναι εξίσου σημαντικό οι αθλητές να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη ενόχληση κατά την άθληση.
Δεν είναι μόνο οι εξετάσεις…
Φυσικά δεν είναι μόνο οι προληπτικές εξετάσεις που μπορούν να προλάβουν ένα δυσάρεστο γεγονός. Απαραίτητη είναι και η ύπαρξη απινιδωτών για άμεση - κατά το δυνατόν - επέμβαση σε μαζικές αθλητικές διοργανώσεις ή αθλητικούς χώρους. Σε καμία περίπτωση φυσικά η ύπαρξη ασθενοφόρου, ιατρικού προσωπικού και απινιδωτή δεν θα πρέπει να θεωρείται υποκατάστατο του προληπτικού ελέγχου ούτε να αποτελεί μοναδικό στήριγμα για τη συμμετοχή σε ανταγωνιστικά αθλήματα αθλητών με επικίνδυνες καρδιακές παθήσεις, καθώς μόνο το 11% των αθλητών με υποκείμενη καρδιοπάθεια επιβιώνουν μετά από ανακοπή σε αθλητικούς χώρους παρ’ όλη την άμεση καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και απινίδωση!
β) Αθλούμενοι ελεύθερου χρόνου
Στους αθλούμενους της κατηγορίας αυτής η συχνότερη αιτία αιφνίδιου καρδιακού θανάτου είναι η στεφανιαία νόσος. Η συχνότητα αιφνίδιου καρδιακού θανάτου σε δρομείς αντοχής και μαραθωνοδρόμους είναι από 1:50.000 προς 1:100.000. Σε αυτήν την κατηγορία η άσκηση όταν δεν εί ναι συστηματική ενδεχομένως να αυξάνει την επίπτωση οξέων στεφανιαίων επεισοδίων π.χ. εμφραγμάτων. Ωστόσο, η τακτική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο και για έμφραγμα αλλά και για αιφνίδιο καρδιακό θάνατο.
Οι απαραίτητες εξετάσεις
Και σε αυτήν την κατηγορία ο προληπτικός έλεγχος ξεκινάει με το ιστορικό, όπου δίνεται ιδιαίτερη σημασία στους παράγοντες κινδύνου (υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, σακχαρώδης διαβήτης, κάπνισμα και βεβαρημένο κληρονομικό ιστορικό). Το ΗΚΓ αν δείξει ύποπτα ευρήματα είναι χρήσιμο προγνωστικά διαφορετικά δεν βοηθάει πολύ στην πρώιμη ανίχνευση υποκείμενης στεφανιαίας νόσου.
Τεστ κόπωσης
Τι γίνεται, τώρα, με το τεστ κόπωσης; Αυτό συνιστάται σε αθλούμενους άνω των 35 ετών που θεωρούνται υψηλού κινδύνου και μάλιστα όταν συνυπάρχουν επιβαρυντικοί παράγοντες. Σε χαμηλού κινδύνου δεν θεωρείται απαραίτητη εξέταση εκτός αν υπάρχουν ύποπτα συμπτώματα στην άσκηση.
Τρίπλεξ καρδιάς; Δεν είναι πάντα αρκετό…
Το υπερηχοκαρδιογράφημα τρίπλεξ σε πολλές χώρες της Ευρώπης περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές εξετάσεις στους νεαρούς αθλητές (π.χ. Γερμανία, Νορβηγία, Γαλλία και Ολλανδία) αλλά δεν προτείνεται ως υποχρεωτική προληπτική εξέταση σε αθλούμενους ελεύθερου χρόνου >35 ετών καθώς δεν δίνει επιπλέον πληροφορίες αφού ένα φυσιολογικό, ή σχεδόν φυσιολογικό, τρίπλεξ δεν αποκλείει την ύπαρξη σημαντικών στενώσεων στα στεφανιαία αγγεία! Για τον λόγο αυτό στις συγκεκριμένες ηλικίες το τρίπλεξ δεν επαρκεί. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν πιο εξειδικευμένες εξετάσεις όπως π.χ. Holter ρυθμού 24ώρου σε αρρυθμίες, σπινθηρογράφημα μυοκαρδίου ή Stress-echo, μαγνητική τομογραφία καρδιάς, στεφανιαιογραφία ή και ηλεκτροφυσιολογική μελέτη!
Συμπερασματικά
Η άθληση είναι το «ελιξίριο της ζωής» όπως είχε τονίσει ένας σπουδαίος επιστήμονας αλλά ταυτόχρονα είναι απαραίτητος ο προληπτικός έλεγχος ιδιαίτερα για την καρδιά! Ειδικότερα στους αθλούμενους ελεύθερου χρόνου άνω των 35 ετών συνιστάται να συνεχίσουν την τακτική άθληση, χωρίς υπερβολές και εφησυχασμούς, να ελέγχουν κατά το δυνατόν τους επιβαρυντικούς παράγοντες και να «ακούνε» το σώμα τους!
*Αθλούμενοι που δεν έχουν παρουσιάσει ή δεν παρουσιάζουν συστηματικά κάποιο σύμπτωμα καρδιακής νόσου ή ενόχληση όπως δύσπνοια, πόνο στο στήθος, λιποθυμική τάση, αρρυθμία κατά τη διάρκεια ή μετά την άσκηση.
του Αλέξανδρου Μαυρικάκη, Ιατρού Καρδιολόγου
RUNNER 75
Επίσης αυτό που αναφέρθηκε για την CRP και HBA1C είναι ανακριβές :Δεν υπάρχουν μαγικές εξετάσεις!
ANASTASIOS Posted - 05/02/2015 : 10:30:00
Το μικροφύσημα τελικά είναι σύνηθες φαινόμενο αλλά σίγουρα δέν είναι ανησυχητικό.

Το καλύτερο σου χαμόγελο να το φυλάς για κείνους που δέν το αξίζουν.
KostasKon Posted - 04/02/2015 : 18:47:01
quote:
Originally posted by n1kcha


Πιστεύω ότι 2 είναι πολύ σημαντικές εξετάσεις.
Αν ισχύουν
α) CRP= 1 ή μικρότερο και ταυτόχρονα
β) HbA1c <5
Τότε ο αθλητής ή ο οποιοσδήποτε άλλος είναι πρακτικά άτρωτος από καρδιά και δεκάδες άλλα σοβαρά νοσήματα.




Αυτά τα συμπεράσματα από που τα εξάγεις; Η CRP είναι μια πρωτείνη η οποία αυξάνεται σε πλήθος παθήσεων (από μία αμυγδαλίτιδα έως κάτι πολύ σοβαρότερο) και μπορεί να μεταβληθεί σε πολύ μικρό διάστημα στον ίδιο άνθρωπο. Η δε χαμηλή HbA1c δείχνει ότι αυτή τη στιγμή που γίνεται η εξέταση δεν έχεις διαβήτη. Μετά από 1 χρόνο όμως μπορεί να έχεις. Πως κάποιος θα έιναι καρδιολογικά άτρωτος για μία ζωή επειδή σήμερα έχει τις τιμές που αναφέρεις, ενώ αύριο μπορεί να είναι αυξημένες (ειδικά η CRP). Υπάρχει κάποια μελέτη; Δεν είναι καλό να γράφουμε ότι να 'ναι.
Μπορώ να σου γνωρίσω πλήθος ανθρώπων με καρδιολογικά προβλήματα και φυσιολογικη CRP και HbA1c.
Δυστυχώς τίποτα δε προστατεύει 100%. Κάθε χρόνο ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα και ένα triplex καρδιάς προσφέρουν αρκετά μεγάλη προστασία (όχι απόλυτη). Εάν κάποιος έχει λίγο προχωρημένη ηλικία ή έχει κάποιο άλλο πρόβλημα (πχ υπέρταση υπό αγωγή) ίσως καλό είναι να κάνει και μία δοκιμασία κοπώσεως. Ποτέ όμως μην υποεκτιμούμε συμπτώματα (άλγος στο θώρακα, δύσπνοια στην προσπάθεια, επεισόδιο απώλειας συνείδησης).
Despixi Posted - 04/02/2015 : 00:33:49
quote:
Originally posted by giakos

Μόλις πηρα τα αποτελεσματα των εξετασεων....αιματολογικες σουπερ και μαλιστα μετα απο μια περιοδο ψιλο κραιπάλης.....
Triplex: ενα φυσημα μαλλον εκ γενετης μια ασημαντη ανεπαρκεια μητροειδους βαλβιδας....ο γιατρος ηταν καθησυχαστικός οτι μπορω να συνεχισω την προετοιμασια γιο\α τον ημι του Αιγιου.μου ειπε μονο να κοψω τα βαρη....(εχει κανεις αντιστοιχη εμπειρια;;;;;)
Οποιος δεν κανει μια φορα το χρονο εξετασεις θεωρω οτι ειναι τουλαχιστον ανευθυνος.....

Δεν προλαβαίνω.......


ακριβώς το ίδιο έχω και εγώ.... ένα μικρό φύσημα εκ γενετής, το οποίο μόλις μου το πρωτοείπε ο γιατρός ψιλοέπαθα, αλλά έσπευσε να με καθησυχάσει ότι είναι άνευ σημασίας και το μόνο που πρέπει να αποφεύγω είναι τα βάρη (δεν έκανα και ποτέ μου, όποτε όλα οκ!)
Τώρα κάθε χρόνο που κάνω τσεκ απ, μου λέει ακριβώς τα ίδια: το φυσηματάκι είναι οκ, αλλά όχι στα βάρη...
n1kcha Posted - 04/02/2015 : 00:07:57
Πέρα από την ταινία που θα μπορούσε να βγάλεις κανείς σημαντικά συμπεράσματα θα αναφέρω και εγώ την προσωπική μου γνώμη.

Πιστεύω ότι 2 είναι πολύ σημαντικές εξετάσεις.
Αν ισχύουν
α) CRP= 1 ή μικρότερο και ταυτόχρονα
β) HbA1c <5
Τότε ο αθλητής ή ο οποιοσδήποτε άλλος είναι πρακτικά άτρωτος από καρδιά και δεκάδες άλλα σοβαρά νοσήματα.

Οι αθλητές διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο όχι από την άσκηση αλλά γιατί και το α) και το β) επηρεάζονται αρνητικά από την διατροφή που τους έχουν πείσει (τους περισσότερους τουλάχιστον) οτι τους δίνει ενεργεια για να αθληθούν και να επιτύχουν ατομικά ρεκόρ. Έτσι οι αθλητές καταναλώνουν αλόγιστα μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένων υδατανθράκων (πρακτικά είναι σκουπίδια) και επηρεάζουν αρνητικά αυτούς τους 2 πολύ σημαντικούς δείκτες και μακροπρόθεσμα την υγεία τους. Τα ρεκόρ μπορούν να επιτευχθούν και με άλλους τρόπους χωρίς να θέσουμε τον οργανισμό μας σε κίνδυνο.



tzatzikis90 Posted - 03/02/2015 : 11:39:16
ευχαριστούμε Χρήστο!

Τάσος

know your limits. then destroy them.
stratus Posted - 03/02/2015 : 11:18:56
https://kickass.so/usearch/cereal%20killers/

---------------------------
XΡΗΣΤΟΣ
O σοφός παίρνει περισσότερα από τον εχθρό του από ότι ο χαζός από το φίλο του.
tzatzikis90 Posted - 02/02/2015 : 21:45:20
quote:
Ενδιαφέρον, ακομα και το γεγονος οτι ο Noakes εμφανιζεται στο ντοκιμαντερ δινει μια βαρύτητα, πως τι βλέπουμε όμως τη ταινία?, Ιδου η απορία.



+1 μου κίνησε κι εμένα την περιέργεια αλλά τα torrentosites δεν την έχουν. Δεν τη βρήκα εγώ τουλάχιστον.

know your limits. then destroy them.
tazi Posted - 02/02/2015 : 13:45:00
[quote]Originally posted by n1kcha

Νομιζω οτι η ταινια cereal killers δινει τροφη για σκεψη σχετικα με το θεμα που εθεσε ο αρχικος σχολιαστης. Η ταινια ειναι ντοκυμαντερ και κυκλοφορησε το τελος του 2013.


Το trailer εδώ:
http://www.cerealkillersmovie.com/

υποθεση:

Ο 41χρονος Donal O'neill ένας αδύνατος και αθλητικός τύπος που αρχίζει να προβληματίζεται για τον εαυτό του και την υγεία του όταν ο πατέρας του παλιός κορυφαίος ιρλανδός αθλητής που δεν έπινε και δεν κάπνιζε ξαφνικά παθαίνει καρδιακή προσβολή.
Με την εργομετρική βοήθεια του ινστιτούτου άθλησης του πανεπιστημίου του
Cape Town και του καθηγητή Tim Noakes και κάτω από συνεχή ιατρική παρακολούθηση προβαίνει σε ένα πείραμα: για 4 εβδομάδες ακολουθεί διατροφή βασισμένη στο λίπος κατα περίπου 75%, ενώ περιορίζει την άσκηση του σε λίγα λεπτά την εβδομάδα (δηλαδή κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που προτείνουν οι παγκοσμιοι και εθνικοί οργανισμοί υγείας)

Ποιά ήταν τα αποτελέσματα για την υγεία του και το σώμα του;
Αυξήθηκαν ή μειώθηκαν οι πιθανότητες να έχει την μοίρα του πατέρα του;
Η συνέχεια επί της οθόνης

Η ταινία ψηφίστηκε ως μια απο της ταινίες που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο...


Ενδιαφέρον, ακομα και το γεγονος οτι ο Noakes εμφανιζεται στο ντοκιμαντερ δινει μια βαρύτητα, πως τι βλέπουμε όμως τη ταινία?, Ιδου η απορία.
n1kcha Posted - 31/01/2015 : 01:35:26
Νομιζω οτι η ταινια cereal killers δινει τροφη για σκεψη σχετικα με το θεμα που εθεσε ο αρχικος σχολιαστης. Η ταινια ειναι ντοκυμαντερ και κυκλοφορησε το τελος του 2013.


Το trailer εδώ:
http://www.cerealkillersmovie.com/

υποθεση:

Ο 41χρονος Donal O'neill ένας αδύνατος και αθλητικός τύπος που αρχίζει να προβληματίζεται για τον εαυτό του και την υγεία του όταν ο πατέρας του παλιός κορυφαίος ιρλανδός αθλητής που δεν έπινε και δεν κάπνιζε ξαφνικά παθαίνει καρδιακή προσβολή.
Με την εργομετρική βοήθεια του ινστιτούτου άθλησης του πανεπιστημίου του
Cape Town και του καθηγητή Tim Noakes και κάτω από συνεχή ιατρική παρακολούθηση προβαίνει σε ένα πείραμα: για 4 εβδομάδες ακολουθεί διατροφή βασισμένη στο λίπος κατα περίπου 75%, ενώ περιορίζει την άσκηση του σε λίγα λεπτά την εβδομάδα (δηλαδή κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που προτείνουν οι παγκοσμιοι και εθνικοί οργανισμοί υγείας)

Ποιά ήταν τα αποτελέσματα για την υγεία του και το σώμα του;
Αυξήθηκαν ή μειώθηκαν οι πιθανότητες να έχει την μοίρα του πατέρα του;
Η συνέχεια επί της οθόνης

Η ταινία ψηφίστηκε ως μια απο της ταινίες που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο...
konkarien Posted - 29/01/2015 : 23:03:49
quote:
Originally posted by giakos

Μόλις πηρα τα αποτελεσματα των εξετασεων....αιματολογικες σουπερ και μαλιστα μετα απο μια περιοδο ψιλο κραιπάλης.....
Triplex: ενα φυσημα μαλλον εκ γενετης μια ασημαντη ανεπαρκεια μητροειδους βαλβιδας....ο γιατρος ηταν καθησυχαστικός οτι μπορω να συνεχισω την προετοιμασια γιο\α τον ημι του Αιγιου.μου ειπε μονο να κοψω τα βαρη....(εχει κανεις αντιστοιχη εμπειρια;;;;;)
Οποιος δεν κανει μια φορα το χρονο εξετασεις θεωρω οτι ειναι τουλαχιστον ανευθυνος.....

Δεν προλαβαίνω.......


+1



ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΟΣ,στηρίζει την κίνησή σου
ΚΑΡΔΙΑ,στέλνει αίμα στο σώμα σου
ΑΝΑΣΑ,οξυγονώνει τα κυτταρά σου
αυτό όμως που σε κινεί ως το τέρμα είναι ένα.
Η ΨΥΧΗ
giakos Posted - 29/01/2015 : 22:36:58
Μόλις πηρα τα αποτελεσματα των εξετασεων....αιματολογικες σουπερ και μαλιστα μετα απο μια περιοδο ψιλο κραιπάλης.....
Triplex: ενα φυσημα μαλλον εκ γενετης μια ασημαντη ανεπαρκεια μητροειδους βαλβιδας....ο γιατρος ηταν καθησυχαστικός οτι μπορω να συνεχισω την προετοιμασια γιο\α τον ημι του Αιγιου.μου ειπε μονο να κοψω τα βαρη....(εχει κανεις αντιστοιχη εμπειρια;;;;;)
Οποιος δεν κανει μια φορα το χρονο εξετασεις θεωρω οτι ειναι τουλαχιστον ανευθυνος.....

Δεν προλαβαίνω.......
ANASTASIOS Posted - 29/01/2015 : 19:38:29
Συλληπητήρια και απο εμένα.
Ο Ετήσιος καρδιολογικός και αιματολογικός έλεγχος είναι το Α και το Ω.Εχω ακούσει απο πολλούς συνδρομείς το "Ελα μωρέ,μια χαρά είμαι και αισθάνομαι,τι το θέλω το τσέκ".ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.

Το καλύτερο σου χαμόγελο να το φυλάς για κείνους που δέν το αξίζουν.

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000