Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 ενοχλησεις στα καλαμια κατα το τρεξιμο

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
Hamurabi Δημοσιευτηκε - 20/03/2014 : 22:18:25
Παιδια καλησπερα. δε ξερω τι φταιει αλλα ξεφνικα με ενοχλουν τα καλαμια. γενικα οταν πιεσω το κρεας δεξια και αριστερ ααπτο καλαμι νοιωθω οπως οταν εχεις γυμνασει ενα μυ και την επομενη μερα τον πιεζεις και ποναει,ετσι ενα τετοιο.
Και μετα απο λιγη ωρα γρηγορου περπατηματος/χαλαρου τρεξιματος νοιωθω να "κουραζονται" τα καλαμια και αν συνεχισω πολυ ειναι λες και μου διαζουν σχεδον.

Να φταιει οτι δεν εκανα καθολου περπατημα/τρεξιμο για 1-2 μηνες και ξαφνικα αρχισα με 4 φορες τη βδομαδα?
Να φταιει που μια φορα τη βδομαδα παω σε ανηφορικο δρομο και το κανω;
δε ξερω τι αλλο.

σε γενικες γραμμες κανω 3 φορες τη βδομαδα μετα τα βαρη μιση ωρα διαδρομο,γρηγορο περπατημα ή χαλαρο τζοκινγκ και μια φορα τη βδομαδα εξω σε βουνο σε ανηφορα.
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
Sor Posted - 28/01/2016 : 19:45:23
Όταν πρωτοδιάβασα εδώ κάπου το 2011 για το heelstrike ,μετά προσεξα να δω τι πάτημα είχα . Ούτε καν . Με τα μεταταρσια παταγα πρώτα , απο μόνο του μου έβγαινε.

Το θέμα είναι βλέπω βελτίωση ανά μηνα και αυτό όχι και πολλά πράγματα. Ούτε επέμβαση να είχα κάνει. Γιατί τόσο αργά δεν ξέρω. Έχω ξενερώσει εντελώς.
george11 Posted - 27/01/2016 : 18:31:49
Sor να σε ρωτησω, τι πατημα εχεις; Να υποθεσω heel strike; Δηλαδη ακουμπαει πρωτα η φτερνα και μετα παταει η υπολοιπη πατουσα;
Sor Posted - 26/01/2016 : 13:11:27
Με ξανάπιασε το πρόβλημα, βασικά δεν μου είχε περάσει ποτέ εντελώς. Έτρεχα αλλα με αργούς ρυθμούς. Παρασύρθηκα λίγο παραπάνω την τελευταία φορα και μετά το τρέξιμο είχα πάλι όχι πόνο αλλα ενόχληση.To έχω ξανανιώσει αυτό, άλλη μια φορα να τρέξω θα έχω πάλι πόνο.Τώρα το έκοψα τελείως το τρέξιμο. Από την δεύτερη φορα που με έπιασε αρχές αυγούστου μέχρι τώρα 5,5 μήνες δηλαδή δεν ξέρω γιατί δεν είχε περάσει ακόμα.Αυτό δεν υπάρχει.

Εντωμεταξύ αρχές καλοκαιριού έκανα ρινοπλαστική. Με έναν γνωστό που είχε κάνει και αυτός η ανάρρωση που είχα σε σχέση με αυτόν ήτανε 3 φορες πιο αργή. Είμαι 36 χρόνον και με βάση αυτά τα δυο γεγονότα βγάζω συμπέρασμα ότι ο οργανισμός μου έχει αναρρωτική ικανότητα 60χρόνου.
weatherman Posted - 31/10/2015 : 17:25:33
G.M το τελευταίο τεύχος του RUNNER έχει ένα πολύ καλό άρθρο για την συγκεκριμένη περίπτωση. Πιστεύω ότι εκεί θα βρεις απαντήσεις.
george11 Posted - 31/10/2015 : 00:44:54
Θα σου πρότεινα να κανεις τις προπονησεις σου στο χορτο του γηπεδο ή σε χωμα. Επισης να βαζεις παγο 2-3 φορες την ημέρα, και παντα μετά την προπόνηση.
G M Posted - 29/10/2015 : 16:02:14
Εχω μια μικρη ενοχληση λιγο πανω απο τον αστραγαλο εδω και 10 ημερες εκει που ξεκιναει το καλάμι απο την εσωτερικη πλευρά - θεωρείτε οτι ειναι το ιδιο προβλημα? Η ενοχληση δεν ειναι εντονη. Μετα το τρεξιμο αισθανομαι ενα ηπιο πρήξιμο που κατα την ασκηση δεν το καταλαβαινω. Προπονητικα εχω αυξησει τις εντασεις στα τελευταια 10-15 λεπτα (απο τα 60 συνολικα) καθως αυτά γινονται σε ταρταν με υψηλο τεμπο και μπορει να μπω για πολυ λιγο σε αγωνιστικο ρυθμο. Αυτο που εχει αλλαξει ειναι το cadence καθως στο γρηγορο ρυθμο average ειναι 200 ενω ειχα γυρω στο 188-190. Σκεφτομαι εαν πρεπει να μειωσω τις εντασεις σε χρονο ή να τις κοψω εντελως. Θα ηθελα να μην σταματησω προφανως.

Εχετε καποια αποψη τι μπορει να ειναι? εστιαζω οτι ο πονος δεν ειναι σημαντικος αλλα δεν ξερω πως ξεκινησε στους περισσοτερους το ιδιο προβλημα.....
Sor Posted - 10/10/2015 : 13:11:00
Πήγα την προχτές για κινησιοθεραπεία. Μου βρήκε και πόνο στους μηρούς και στην λεκάνη και μου είπε συνδέονται οι μύες μεταξύ τους και γι αυτό έχεις και εκεί πόνο. Στους μηρούς όσο πίεσε και έσπρωχνε ελαφρώς ο πόνος γινότανε πιο λίγο και στο τέλος έφευγε. Στην λεκάνη ο πόνος δεν έφυγε. Για την λεκάνη μου έιπε οτι φταίει και το πολύ καθισιο της δουλείας.Επίσης μου είπε πατα το μπαλάκι και κανε κινήσεις πέρα δώθε σαν μασαζ και πες μου αν πονάς πουθενά στην πατούσα. Σιγά μην πονάω και εκεί σκέφτηκα, και όμως υπήρχε ένα σημείο που πόναγα.

Μου σύστησε μασαζ αλλα από κάτω προς προς τα πάνω, εγώ έκανα το αντίθετο, δεν μου είχε διευκρινίσει ο άλλος γιατρός. Βάδισμα ξυπόλυτο όσο πιο πολύ γίνετε. Επίσης μου είπε να κάνω μασαζ με ρολο γυμναστικής στην γάμπα και στον μηρό όπως στο video που δει στο link που έχω δώσει πιο πριν.Μασαζ στην πατούσα με το μπαλάκι και εκεί που πονάω να το πιέζω για 10 δευτερόλεπτα.

Γενικά είναι από τις ελάχιστες φορες που πήγα σε γιατρό για κάποιον τραυματισμό και άξιζε.
Manolakis Andreas Posted - 21/09/2015 : 18:47:19
Αγαπητές Sor θλίβομαι που ακόμα δεν εχεισ βρει καποια λύση που ωστε να σε ανακουφίζει λιγάκι! το θέμα ψυχολογίας ειναι πολύ σημαντικό και να σαι σίγουρος πως αν προσπαθησεις να το ανατρέψεις ετσι θα βοηθήσεις περισσότερο τον οργανισμό να αναρρώσει! Manual therapist διαβάζω και συμφωνω απόλυτα αυτο ακριβώς ειναι η κηνησιοθεραπεία! μετα απο 8 συνεδρίες με ρευμα υπέρηχους και lazer δεν ειχα δει καμια απολύτως διαφορά σε σχέση με την πρωτη επίσκεψη στον manual theraper (δεν ξερω και αν λέγεται ετσι)!!! βρες κάποιον στην γερμανία που να ασχολείται με αυτο και θα σε βοηθήσει! εμένα προσωπικά ακόμη και οι αθλίατροι έπεσαν παντελώς έξω! φανταστείτε οτι μου εκαναν αγγειογράφημα για τυχον θρομβώσεις στα αγγεία του ποδιού σε ένα 26 χρονο συστηματικα αθλούμενο νεαρό! δυστυχώς ειναι αθλιοι-ιατροί!
τα shin splints ειναι πολύ συχνα και εμφανίζονται στην περιοχή της ποδοκνημηκής ειτε στο προσθιο διαμέρισμα είτε στον εσω κνημιαιο μυ! η γενικότερη μετάφραση ειναι σύνδρομο υπερχρησίας! και δεν θυμάμαι αν το εχω αναφέρει στο παρελθόν εμενα είχε ξεκινήσει το πρόβλημα σε διαλειμματική προπόνηση σε σκληρό έδαφος!

κατι τελευταίο που στο προτείνω 1000% αγόρασε τα hoka clifton 2 αν όντως ταιριάζουν στον τυπο του ποδιού σου, ειναι το τελειο παπούτσι για να σε βοηθήσει να ανακάμψεις μόλις μπορέσεις να κάνεις προπονήσεις ξανά!δεν θα ταλαιπωρείς τα σημεία με κραδασμούς και ετσι το τρέξιμο θα ειναι λιγότερο επώδυνο!

ευχομαι ταχεία ανάκαμψη και παντα ηθικό υψηλό! τα περισσότερα προβλήματα και τραυματισμοί έρχονται σε κακες ψυχολογικές στιγμές!
injuryman Posted - 18/09/2015 : 21:48:32
Το προβλημά σου μου θυμίζει σχεδόν ακριβώς αυτό που αντιμετώπισα και εγώ με τη μόνη διαφορά ότι δεν πόναγα πολύ στην μέσα μεριά του καλαμιόυ στην εξωτερική όμως(προσθίους κνημιαίους δηλαδη) πέθαινα. Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν καμια 6 χρόνια και τελικα το πηρα απόφαση να κόψω τελείως το τρέξιμο μέχρι να αποθεραπευτώ (το πιο σημαντικό αυτό ήταν στην όλη ιστορία).
Έχω πλέον 6 μήνες που είμαι καλά και η διαρκεια αποχής κράτησε κάπου στους 5 μήνες. Όταν λέμε αποχή εννοούμαι απολύτως τίποτα.Μέχρι και πέρπατημα οσο πιο λίγο γίνεται.
Και εμένα μου ξεκίνησε όπως ακριβώς το περιγράφεις και εσύ.Στη συνέχεια αυτό που έκανα ήταν να βάζω αλοιφές και να πέρνω διάφορα χάπια για να μη νοιώθω πόνο.Μέγα λάθος.
Ξεκίνωντας να ψαχνω τι συμβαίνει πριν κανα 4 χρόνια οι ορθοπεδικοί έλεγαν κόψε το τρέξιμο για πάντα΄,πράγμα αδύνατο.
Κανείς δεν έβρισκε λύση.Εγώ απλά έτρεχα κανα 3 μήνες το χρόνο σκεψου τους υπόλοιπους καθόμουν καθώς οι πόνοι ήταν αφόρητοι.
Πρίν ένα χρόνο φίλος μου σύστησε φυσικοθεραπευτή-manual therapist.Και ο ίδιος χομπίστας δρομέας οπότε με καταλάβαινε.
Συμπέρασμα ότι υπάρχει χρόνια υπερπροπόνηση, μεγάλος μυικός κάματος και ισχαιμίες.Ξεκίνησαν οι θεραπείες όπου ήταν χαλαρές πιέσεις καθώς δεν πρέπει να φορτίζεται πολύ ο μυς ούτε το καλάμι που και αυτό τα χε παίξει.
Οι θεραπείες περιελάμβαναν διατάσεις πρόσθιου κνημιαίου με παράλληλη χαλαρή πιέση του μυ.Ηλεκτροβελονισμό ή και σχέτο βελονισμό και σαν απλό συμπλήρωμα στο τέλος κάθε θεραπείας έκανε και υπερηχο.
Έκανα 2 θεραπείες τη βδομάδα για 4 βδομάδες περίπου και το καλάμι ήταν πλέον σουπερ και και ο μυς είχε χαλαρώσει και ήταν κομπλέ(κομλπέ μόνο για περπάτημα σε καμία περίπτωση τρέξιμο καθώς σκέψου πως με ενοχλούσε και στο πέρπατημα).
Κατόπιν συνεχίσαμε περίπου για ένα δίμηνο τις θεραπείες με μια ανα βδομάδα πλέον και λιγο πιο δυνατές σε ένταση για να υποχωρήσουν τα διάφορα trigger points.Μετά από αυτούς τους 3 μήνες ξεκίνησα χαλαρό τρεξιματάκι( τα cushioning αθλλητικά εννοούνται).
Στο τρέξιμο δεν έβαζα ένταση απλά ξεκίνησα με 3 χλμ μετά 5 κοκ με ρυθμό στο 8min/km σκέψου.Το τελευταίο δίμηνο 5 θεραπείες έκανα τις οποίες κάποιος αν ήθελε και δεν τις έκανε απλα εγώ ήθελα επιτέλους να γίνει σωστή δουλειά πάνω μου.

ΥΓ1. Αναφέρομαι περισσότερο στους μυς αλλά από ότι κατάλαβα εσένα σε ενοχλεί περισσότερο το καλάμι.Στην δικιά μου περίπτωση απλά δεν την πάλευαν άλλο οι μυς να λαμβάνουν φορτίο και τα παίξε και το καλάμι.Ευτυχώς τα χειρότερα τα πρόλαβα(ντουγρου για κάταγμα κόπωσης πήγαινε η φάση)

ΥΓ2. Το ξέρω μεγάλο και βαρετό το σχόλιο που έκανα απλά ήθελα να γίνω όσο πιο αναλυτικός γίνεται ώστε να βοηθήσω όσο γινεται πιο πολυ το φίλο μας.

ΥΓ3. Κάνε spinning στο γυμναστήριο αν θές.Δε θα σε ενοχλεί καθόλου και έτσι θα διατηρήσεις κάπως τη φυσική σου κατάσταση.
Sor Posted - 18/09/2015 : 20:21:01
@Physiorunner Καλά ναι δεν είχα σκοπό να του πω τι θα μου κάνει, σκεφτόμουνα για κινησιοθεραπεία γιατί με την μαρτυρια του Ανδρέα Μανωλάκη τον βοηθησε. Ενώ οι φυσιοθεραπείες που έκανε δεν τον ωφέλησαν καθόλου.

@Bloom Όχι δεν τρέχω αφού όσο τρέχω αυτό δυναμώνει. Καθαρή αποχη είχα, ούτε 100 μετρα για 4 μήνες, μετά που το ξανάρχισα με έπιασε πάλι την τρίτη εβδομάδα, ξανά αποχη και έφτασα τώρα τις 7 εβδομάδες. Έκανα μια δοκιμη προχτές μέχρι 3 χλμ έβγαλα, θα είχα θέμα αν συνέχηζα και το σταμάτησα.Τι μόνο 3εκούραση θέλει; 4 ολόκληρους μήνες δεν φτάνανε;Eδώ με συντριπτικό κάταγμα του μεγάλου δάκτυλου μετα απο 3 μήνες έτρεχα.
Bloom Posted - 18/09/2015 : 14:28:21
@Sor δεν έχω καταλάβει κάτι: το τρέξιμο το σταμάτησες καθόλου, ή τρέχεις τακτικά κι ας πονάς; Γιατί αν τρέχεις όσο ο τραυματισμός είναι στην οξεία φάση, δε θα γίνεις ποτέ καλά και θα καταλήξεις να γράφεις μαζί με κάτι τύπους στο φόρουμ του Runner's World, που έχουν το πρόβλημα για χρόνια.

Εγώ όταν είχα πάθει, με ταλαιπώρησε (σχεδόν ανάπηρο με άφησε) από Μάρτιο (2010) μέχρι Οκτώβριο. Ολοκληρωτική αποχή Μάρτιο-Απρίλιο, ξαναέτρεξα μερικές φορές Μάιο και υποτροπίασα, τα ίδια Ιούνιο, οπότε δεν έκανα ούτε ένα μέτρο τρέξιμο για 6 εβδομάδες. Και όταν ξανάτρεξα κουτσά-στραβά Σεπτέμβριο, ήταν με καινούρια παπούτσια υποστήριξης και μέχρι τον Οκτώβριο είχα μπει κανονικά στο πρόγραμμα. Έκανα διατάσεις, έβαλα πάγο, πήρα και αντιφλεγμωνώδη, έκανα και βάρη. Πιστεύω είναι όλα άχρηστα, ιδίως οι διατάσεις (που για την περιοχή αυτή δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα). Εκείνο που βοήθησε πολύ ήταν η ξεκούραση και έχω την αίσθηση πως έγινα καλά ακριβώς επειδή άλλαξα από παπούτσια cushion (Nike Pegasus π.χ.) σε παπούτσια υποστήριξης (Asics Kayano, Nike Zoom Triax, Nike Lunarglide). Αν νομίζεις πως υπάρχει θεραπεία που να φέρνει πιο γρήγορα την ίαση από τις φυσικές ικανότητες αυτοθεραπείας που έχει ο ανθρώπινος οργανισμός, δεν υπάρχει και άδικα το ψάχνεις.

Αν πάντως θέλεις να δοκιμάσεις μια θεραπεία, υπάρχει ο βελονισμός (από έμπειρο φυσιοθεραπευτή, όχι ό,τι να'ναι), που ίσως βοηθάει (κάνει θαύματα σε πολλά άλλα παρόμοια), αλλά να ξέρεις, ετοιμάσου για πόνο. Υπάρχουν και οι cross frictions και υπάρχει καλός λόγος που τις λένε και crucifictions...
physiorunner Posted - 18/09/2015 : 12:22:18
Αγαπητέ Sor,

Πήγαινε σε ειδικό (γιατρό ή φυσικοθεραπευτή) για να σε βοηθήσει. Η κινησιοθεραπεία είναι ένα μέσο αποκατάστασης, δεν είναι το μοναδικό. Ο ειδικός θα σου εξηγήσει το πρόβλημα και θα σου προτείνει λύσεις. Μην έχεις το μυαλό σου στο να βρεις κάποιον να σου κάνει κινησιοθεραπεία. Δε νοείται να "προτείνεις" στον ειδικό τι θα σου κάνει για να σε βοηθήσει. Εκείνος/η θα σου πει τι προτείνει (πχ βελονισμό, κινησιοθεραπεία, τεχνική Mulligan και λειτουργική μάλαξη) και εσύ θα επιλέξεις αν θα το κάνεις ή όχι.

Επομένως, η πρότασή μου είναι να επισκεφθείς ειδικό και πιο συγκεκριμένα φυσικοθεραπευτή-manual therapist (αφού 2 αθλίατροι δε σε βοήθησαν μέχρι τώρα). Μην έχεις στο μυαλό σου να επισκεφθείς φυσικοθεραπευτή που θα σου κάνει κινησιοθεραπεία. Αυτός θα δημιουργήσει το πρόγραμμα αποκατάστασης, όχι εσύ.

ΥΓ Η περιγραφή σου για το πού πονάς βάσει του βίντεο είναι όλα τα λεφτά...

"Μέτρον άριστον"
Sor Posted - 18/09/2015 : 07:23:42
Ναι στα 3 χλμ μόλις σταμάτησα η ενόχληση περπατώντας αμέσως εξαφανίστηκε. Αν ήτανε πόνος στο περπάτημα θα ένιωθα ενόχληση.

http://www.runnersworld.com/tag/shin-splints

Αν δεις στο βιντεάκι του link που είναι στα μέσα του σαιτ κάπου. Στο 2:35 εκεί που δείχνει με τα δάκτυλα του ΝΙΩΘΩ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ. Όταν κάνω ετριβή με πάγο νιώθω ενόχληση και εκεί και επεκτείνεται προς τα επάνω και γενικά σε περισσότερα σημεία, εκεί που δείχνει από το 2:38 μέχρι το 2:46 εκεί ένιωθα πόνο και με την ψηλάφηση όταν μου έκανε ο γιατρος τον Μάιο. Καθώς και ακριβώς επάνω στο κόκαλο στο 2:55 με 3:03 και στην εξωτερική πλευρά του κόκαλου-γάμπας εκεί που δείχνει το video στο 3:10 αλλά και πιο κάτω απο εκεί ,απλα δεν δείχνει στο video. Στο πίσω μέρος τις γάμπας δεν έιχα πότε θέμα με κάτι.

Αν δεν πάω για κινησιοθεραπεία δηλαδή σε ποιον να απευθυνθώ για να δω μετά απο τον Μάρτιο άσπρη μέρα?
physiorunner Posted - 17/09/2015 : 15:59:39
Αγαπητέ Sor,

Οι διατάσεις δεν μπορούν να διαχωριστούν σε διατάσεις για τρέξιμο ή για τραυματισμένο ιστό. Το ερώτημα για την κατανόηση του ρόλου τους είναι αν προσφέρουν κάτι, βάσει ερευνών. Για παράδειγμα, αν οι διατάσεις προκαλούν μείωση της πρόκλησης τραυματισμού ή αν αυξάνουν την αθλητική απόδοση. Και στα δύο παραπάνω ερωτήματα, υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες για το αν οι διατάσεις είναι χρήσιμες. Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που διάβασα πρόσφατα, για το αν ο χρόνος στον μαραθώνιο μπορεί να πέσει κάτω από τις 2 ώρες, αναφέρει ότι αρκετοί μαραθωνοδρόμοι παγκοσμίου επιπέδου είναι "σφιχτοί" (λιγότερο ελαστικοί, κατά λέξη), κάτι που τους δίνει καλύτερη δρομική οικονομία. Δηλαδή, αν οι μύες σου είναι πιο σφιχτοί (δηλαδή δεν τους "διατείνεις"), η δρομική σου οικονομία μπορεί να βελτιωθεί (δηλαδή, να καταναλώνεις λιγότερο οξυγόνο), με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αξίζει να του ρίξεις μια ματιά στο http://rw.runnersworld.com/sub-2/ .
Η ενόχληση που εμφανίστηκε στα 2,5 χμ, αυξήθηκε στα 3 χμ και υποχώρησε με την διακοπή της δραστηριότητας (το τελευταίο δεν το ανέφερες αλλά φαντάζομαι ότι ισχύει), δίνει την εντύπωση μειωμένης ικανότητας αντοχής σε επαναλαμβανόμενα μηχανικά φορτία. Με απλά λόγια, ο ιστός που φορτίζεται κατά το τρέξιμο (είτε είναι το οστό, είτε κάποιος μυς, είτε άλλος ιστός - δεν μπορεί να καθοριστεί με ακρίβεια ακόμα) δεν αντέχει να δέχεται αυτά τα φορτία για πολλές επαναλήψεις (να τρέξεις πολλά χμ) και αρχίζει να υφίσταται μικροβλάβες που μάλλον σου προκαλούν την ενόχληση που αναφέρεις. Καλό είναι να μην προκαταλαμβάνεις τον εαυτό σου με διάγνωση, γιατί αν ψάξεις να βρεις κάποιον ειδικό για να σε βοηθήσει στο shin splint που σου είπαν, θα κάνεις μια τρύπα στο νερό. Ψάξε να βρεις κάποιον που θα σε βοηθήσει να γίνεις καλά, χωρίς να "απαιτείς" κινησιοθεραπεία ή μάλαξη ή δεν ξέρω τι άλλο.

ΥΓ. Η ενόχληση στη γάμπα που έγραψες, είναι στο πίσω μέρος της κνήμης (μαλακή περιοχή) ή στο πρόσθιο μέρος (καλάμι); Μπερδεύτηκα με το πού εντοπίζεται η ενόχληση.

"Μέτρον άριστον"
Sor Posted - 17/09/2015 : 00:14:23
Δεν ξέρω αν βοηθησε ο πάγος, μετά από 6 εβδομάδες περίμενα κάτι πιο καλο πάντως, τώρα το έχω γυρίσει σε κρύο και ζεστό εναλλάξ.

Οι διατάσεις στο τρέξιμο είναι τελευταία αντικρουόμενες κατά ποσο βοηθάνε, αλλα οι διατάσεις για τραυματισμό ίσως να είναι αλλιώς.

Σε δυο γιατρούς που πήγα shin splits μου είπανε,αν δεν είναι αυτό τι άλλο μπορεί να είναι;

Λιάνισα το αντίστοιχο γερμανικό forum και διάβασα 9 σελίδες μονο για αυτό το πρόβλημα, το ζουμί; οι περισσότεροι λέγανε πάγο, λίγοι κρύο ζεστό εναλλάξ, αρκετούτσικες αναφορές οτι οι διατάσεις τους βοήθησαν. Δυο περιπτώσεις που έκαναν ένεση κορτιζόνης τους βοηθησε, άλλους όμως όχι.

Τώρα μετά από 45 μέρες αποχης σε ψηλάφηση δεν νιώθω τίποτα, όταν κάνω μασάζ μετά απο λίγο νιώθω κάτι. Δοκίμασα σήμερα να τρέξω,αργό ρυθμό 8 λεπτά ανά χλμ,σε χώμα και με καινούργια παπούτσια. Κάπου στο 2,5 χλμ ένιωσα ενόχληση στην αριστερή γάμπα, στα 3 είχε δυναμώσει πιο πολύ και σταμάτησα.θα κοιτάξω να βρω έναν καλόν να κάνω κινησιοθεραπείες , αν είναι έμπειρος με αυτόν τον τραυματισμό θα βοηθήσει σίγουρα πιο πολύ από τους 2 αθλίατρους γιατρούς που έχω επισκεφθεί.

Το πρόβλημα μου δεν είναι επείγον για την διαβίωση μου όπως λες και έχεις δίκιο αλλα είναι επείγον για την ψυχική ισορροπία και ηρεμία μου που μου δίνει το τρέξιμο. Τρέχοντας γενικά νιώθω πολύ καλήτερα.Μου ανεβάζει την ψυχολογία που είναι το α και το ω

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000