Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Διατροφή
 Γλυκοζαμίνη vs Κολλαγόνο

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
gargadua Δημοσιευτηκε - 08/04/2015 : 11:05:33
Μιλούσα με 1 ορθοπεδικό σχετικά με συμπληρώματα για τις καταπονεμένες αρθρώσεις και μου σύστησε γλυκοζαμίνη αντί για κολλαγόνο.
Κατά την άποψη του είναι επίσης καλό (και φτηνό βέβαια).
Κάποια άποψη;

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
gargadua Posted - 09/05/2015 : 15:43:52
Όχι δεν θέλω να βγάλω την γλυκοζαμίνη λάδι ούτε να πειστώ για οφέλη ή μη. Απλά να δείξω ότι υπάρχει τέτοια διάσταση απόψεων με τελικά θύματα...εμάς!!!!

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
vasilis dr Posted - 06/05/2015 : 16:40:31
Κάτι μου λέει Βασίλη ότι θέλεις με το ζόρι να βγάλεις κάτι τέλος πάντων θετικό για την γλυκοζαμίνη
Για δες καλύτερα αυτό: http://www.newsitamea.gr/i-sintagi-thavma-bori-na-therapefsi-tous-ponous-stis-arthrosis-sas-se-7-molis-meres/
Bloom Posted - 06/05/2015 : 10:38:52
Να σας πω κι εγώ που είμαι φαρμακοποιός:

1. Γλυκοζαμίνη.
Εδώ και μερικά χρόνια έχει αποδειχθεί πως δυστυχώς και παρά τις προσδοκίες, η γλυκοζαμίνη δεν παρέχει κανένα όφελος.

2. Κολλαγόνο.
Μία γερμανική έρευνα (και μόνο αυτή) είχε δείξει πως το πόσιμο κολλαγόνο ελαττώνει τον πόνο στην οστεοαρθρίτιδα, ύστερα από μακροχρόνια (τρεις μήνες) χορήγηση. Υπάρχουν άλλες έρευνες που απέτυχαν να αποδείξουν κάτι τέτοιο.

(Οι έρευνες αυτές είναι εύκολο να βρεθούν με λίγο googling).
gargadua Posted - 05/05/2015 : 16:13:15
Σήμερα που πήγα στο φαρμακείο είπα να συζητήσω το θέμα με τον φαρμακοποιό που τα πουλάει κιόλας. Ανέπτυξε τις γνωστές διαφημιστικές θεωρίες αλλά όταν τον πίεσα για την αξιοπιστία των μελετών και φαρμάκων αυτός μου είπε ότι οι έρευνες γίνονται σε 2 ομάδες ανθρώπων παρόμοιες όσο το δυνατόν και στη 1 δίνουν το κανονικό ενώ στην άλλη δίνουν σκεύασμα για να δουν αν είναι πραγματικό το αποτέλεσμα ή πλαστό. Αν και πουλάει το γνωστό κολλαγόνο τελικά παραδέχτηκε ότι περίπου το 1% φτάνει εκεί που πρέπει γιατί το υπόλοιπο διαλύεται στο στομάχι. Εφόσον (κατ' αυτόν) φτάνει έστω και 1 μικρή ποσότητα (που δεν έχει διευκρινιστεί η αποτελεσματικότητα) και δεν υπάρχουν αρνητικές "μελέτες" τότε δικαίως διαφημίζεται ότι έχει θετικά αποτελέσματα.
Από την άλλη για την γλυκοζαμίνη που το συζήτησα σε ορθοπεδικό (δεν εμπορεύεται κάτι από τα 2) θεωρεί (αφού πρώτα τάχθηκε υπέρ της καλής διατροφής) ότι είναι πιο αποτελεσματική από τα γνωστά κολλαγόνα.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
someone Posted - 25/04/2015 : 18:04:26
Νομιζω πως ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων στους χόνδρους του γονάτου, είναι η εξης:

1. Σωστή διατροφή με μπόλικα Ω3 λιπαρά
2. Μυική ενδυνάμωση ολων τον μυικών ομάδων απο το γόνατο μέχρι και το στηθος και πλάτη
3. Χάσιμο τυχών επιπλέον βάρους
4. Μετά απο τα παραπάνω ή σε συνδιασμό με τα παραπάνω, εγώ προσωπικά θα χρησιμοποιούσα κολλαγόνο.
runnerwoman Posted - 25/04/2015 : 15:28:24
Σου προτείνω να δοκιμασίες το arthridol της doctors formula.
Orestis Posted - 25/04/2015 : 14:27:06
Επειδή κ έμενα με απασχολούσε το θέμα κ βλέποντας το άρθρο είπα να ρωτήσω ένα φιλαράκι που σπουδάζει στο αριστοτέλειο στο τμήμα βιολογίας κ μου είπε στα γρήγορα ότι "το κολλαγόνο είναι ινώδης πρωτεΐνη η οποία είναι μικρού μεγέθους κ μπορεί να περάσει από το πεπτικό σύστημα ανέπαφη" εγώ παρολαυτα το έψαξα λίγο ακόμα κ είδα ότι πράγματι είναι ινώδης πρωτεΐνη ( http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CE%BD%CE%BF ) μετά έψαξα κ βρήκα ότι οι ινώδης πρωτεΐνες είναι ανθεκτικές στην δράση τον πρωτεολυτικών ενζύμων δηλαδή στην χώνευση στο slide 52/80 ( http://slideplayer.gr/slide/2947678/ ) άρα φαίνεται με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να φτάνει στο αίμα χωρίς να διασπάτε.. Τώρα τι να πω.. εγώ πείστηκα αρκετά από αυτά. Από προσωπική χρήση που περνώ τα CH-Alpha κ εγώ, έχω δει βελτίωση αλλά πάλι δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν ήταν σταθεροί οι παράγοντες (προπόνησης,ξεκούρασης,τερέν κτλπ). Τέλος θέλω να πω ότι ζούμε στην εποχή της παραπληροφορησης κ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουρη για τίποτα.. όλα είναι στην κρίση μας.. το να διαβάζουμε κάτι ειδικά στα blog ή στο facebook δεν λέει τίποτα, εγώ δεν μπαίνω καν στον κόπο να τα διαβάσω (ειδικά τα blog!!). Αν βρει κάποιος κάτι άλλο να μας πει! ααα κ γλυκοζαμινη επερνα της Lamberts αρκετό καιρό άλλα δεν είδα μεγάλη διαφορά και κάτι σκόνες donarot το ίδιο.
vasilis dr Posted - 19/04/2015 : 22:52:41
quote:
Originally posted by patsio

To CH-Alpha το έχει δοκιμάσει κανείς? Μου το είχε συστήσει φυσικοθεραπευτής μετά την αρθροσκόπηση γονάτου για μηνίσκο πριν από 6-7 χρόνια. Τώρα που άρχισα το τρέξιμο σιγά-σιγα σκέφτομαι να το πάρω για 6 μήνες. http://www.vivapharm.gr/index.php/el/proionta/ch-alpha/------ch-alpha



Το 2009 όταν και έμεινα 5-6 μήνες έξω από την δράση λόγω χονδροπάθειας ανάμεσα σε όλα όσα έκανα έπειτα από οδηγίες του Ορθοπεδικού μου (ασκήσεις, πάγο,δέστρες κτλ) ήταν να πάρω και για 6 μήνες συνεχώς το παραπάνω υδρολυμένο κολλαγόνο, το ''θαύμα'' στο τέλος έγινε αφήνοντας όλα πίσω μου....... απλά να ξεκαθαρίσω ότι δεν υποστηρίζω ότι έγινα καλά από αυτό η εκείνο η το άλλο, ίσως μάλλον να ήταν ο συνδυασμός όλων, όπως επίσης και να τονίσω το ότι ταιριάζει, βολεύει,γιατρεύει τον έναν δεν πάει να πει ότι θα κάνει το ίδιο και σε κάποιον άλλο.
thesalos Posted - 19/04/2015 : 16:55:04
θυμαμαι τον ντορο με τα μηχανηματα με τις μπουρπουληθες ...οζονοθεραπεια .ο γειτονας μου εσκιζε τα ρουχα του για το ποσο ελαφρωσαν τα γονατα του .βουτουσε τα παντα σε νερο με οζονομπουρπουληθρες για αρκετους μηνες.

στο παρελθον εχω παρει και εγω γλυκοζαμ. μετα απο αγωνες για να προστατεψω και καλα τις καταπονημες αρθρωσεις.

παντως μεγαλη μπιζνα τα συμπλυρωματα,γνωμη μου ειναι οτι δεν κανουν τιποτα.
dimitrissss Posted - 19/04/2015 : 07:13:20
Το CH Alpha έπαιρνα εγώ και έψαχνα μέσω skroutz.gr να βρω το φαρμακείο με την καλύτερη τιμή. Γενικά μα ξέρετε ότι πλέον πάρα πολλά φαρμακεία έχουν site για να βρίσκεις τις τιμές στους στο skroutz και αυτό είναι χρήσιμο και για άλλα σκευάσματα όπως τζελάκια, μαγνήσιο, βιταμίνες κτλ. Τα συμπεράσματά μου για το CH Alpha τα αναφέρω παραπάνω στην απάντηση μου στις 8/4. Μου το είχε συστήσει δρομέας έμπειρος που είναι και μασέρ. Ο γιατρός είπε λέξη προς λέξη. "Κακό δεν κάνουν αλλά δε ξέρουμε αν κάνουν και καλό γιατί δεν υπάρχει κάποια ανεξάρτητη έρευνα που να το έχει αποδείξει με ασφαλή συμπεράσματα. Όλες οι έρευνες που το δείχνουν είναι τον παρασκευάστριων εταιρειών".
patsio Posted - 19/04/2015 : 03:07:02
To CH-Alpha το έχει δοκιμάσει κανείς? Μου το είχε συστήσει φυσικοθεραπευτής μετά την αρθροσκόπηση γονάτου για μηνίσκο πριν από 6-7 χρόνια. Τώρα που άρχισα το τρέξιμο σιγά-σιγα σκέφτομαι να το πάρω για 6 μήνες. http://www.vivapharm.gr/index.php/el/proionta/ch-alpha/------ch-alpha
Droulas13 Posted - 13/04/2015 : 21:08:37
Η πρώτη και μοναδική φορά που είχα επαφή με το συγκεκριμένο σκεύασμα ήταν για τον 4ο μαραθώνιο μου, τον οποίο έκανα το 2012. Επειδή είχα μια μικρή εμπειρία από τις τρεις προηγούμενες προετοιμασίες για μαραθώνιο, ήξερα ότι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, που ανέβαζα αρκετά τα χιλιόμετρα και έβαζα μέσα εβδομαδιαία long run, χρειάζεται να βάζω πάγο στα γόνατά μου γιατί αλλιώς αν δεν το κάνω με πιάνουν διάφοροι πόνοι, οι οποίοι για να καταλαγιάσουν χρειάζονται αρκετό πάγο.

Το καλοκαίρι του 2012 επισκέφτηκα για δύο εβδομάδες συγγενείς μου στην Αμερική και μαζί με άλλες αγορές που έκανα στο αμερικάνικο amazon μου καρφώθηκε η ιδέα να δοκιμάσω το συγκεκριμένο σκεύασμα το οποίο είχε και καλές κριτικές:

http://www.amazon.com/gp/product/B000EGMDR8/ref=oh_aui_detailpage_o04_s00?ie=UTF8&psc=1

Πείτε το επίδραση πλασίμπο πείτε το ότι θέλετε, όταν τελείωσα το κουτί (2 μήνες κράτησε) και μπήκα στον Οκτώβριο με τα περισσότερα χιλιόμετρα ήταν η πρώτη φορά που δεν με έπιασαν πόνοι στα γόνατα παρόλο που παραμέλησα να βάλω πάγο τις περισσότερες φορές.


Από τότε δεν το έχω ξαναδομιμάσει. Το συνέστησα όμως σε ένα φίλο μου που έχει διαγνωστεί με χονδροπάθεια. Μετά από εκτεταμένη έρευνα στο διαδίκτυο καταλήξαμε σε αυτό εδώ, το οποίο είναι ένα από τα τρία με τις καλύτερες και περισσότερες κριτικές στο αμερικάνικο άμαζον και το βρήκαμε μέσω ebay:

http://www.ebay.co.uk/itm/Doctors-Best-Glucosamine-Chondroitin-MSM-240-Capsules-Joints-Hair-Skin-Nails-/261584039367?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3ce79fadc7

Έχει περίπου 4 μήνες που το παίρνει και οι πόνοι στα γόνατά του έχουν μειωθεί δραματικά. Βέβαια επειδή αυτούς τους 4 μήνες λόγω καιρού δεν έχει βγει πολλές φορές για τρέξιμο δεν μπορούν να βγουν πολύ ασφαλή συμπεράσματα. Όμως δεν είχε πρόβλημα μόνο με το τρέξιμο. Και στις σκάλες τον έπιαναν πόνοι, οι οποίοι τώρα έχουν εξαφανιστεί. Και με κόστος μόλις 10 ευρώ τον μήνα αξίζει τον "κόπο".
gargadua Posted - 13/04/2015 : 16:01:10
Εγώ εξακολουθώ (επειδή δεν είμαι γιατρός) να είμαι (ας πούμε) προβληματισμένος.

Σε σκεύασμα θειϊκής γλυκοζαμίνης των 10 € γράφει ότι
"ανήκει στην κατηγορία φαρμάκων μη στεροειδών αντιφλεγμονώδων και αντιρευματικών. Η θειϊκή γλυκοζαμίνη είναι φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού δεδομένου ότι υπεισέρχεται στη φυσιολογική σύνθεση των πολυσακχαριδικών αλυσίδων των βασικών γλυκοσαμινογλυκανών του αρθρικού θυλάκου και υγρού. Μελέτες(χα!) έχουν δείξει ότι η εξωγενής χορηγούμενη είναι προτιμώμενο και αναγκαίο υπόστρωμα για την σύνθεση γλυκοσαμινογλυκανών από τα χονδροκύτταρα και συνεπώς των πρωτεογλυκανών και ότι αυτή μπορεί να βελτιώσει βιοσυνθετικές διεργασίες. Το σκεύασμα χρησιμοποιείται για την ανακούφιση(ο ποιητής δεν γράφει θεραπεία!!!) των συμπτωμάτων οστεοαθρίτιδας (δηλαδή πόνος, τριξίματα, δυσκαμψία διόγκωση και παραμόρφωση της άρθρωσης)".

Δεν αμφισβητώ κάτι από τον σύνδεσμο του Βασίλη παραπάνω αλλά, αν το σκεύασμα είναι άχρηστο (όχι επικίνδυνο για την υγεία) γιατί ο Ιατρικός Σύλλογος ή έστω ομάδα γιατρών, δεν προβαίνει σε κάποια νομική κίνηση ή έστω ... αποκατάσταση της αλήθειας; Γιατί ο συγκεκριμένος γιατρός στον σύνδεσμο αρκείται μόνο στο αν αρθρογραφεί; Είναι ο 1 κούκος της άνοιξης;

Υπάρχει περίπτωση να γράφει κάποιος κάτι προς χάρην εντυπωσιασμού ειδικά στο διαδίκτυο που τίποτα δεν ελέγχεται;

Αν η χ εταιρία σκευασμάτων έχει δίκιο, γιατί δεν μηνύει (ή έστω να διαψεύσει) τον κάθε χ γιατρό ή "ειδικό" που γράφει ανακρίβειες;

Επιχειρήματα του στυλ "αν δεν πιστεύεις τότε ξόδευε τα λεφτά σου" ή "αν δεν πιστεύεις μη το παίρνεις" δεν είναι επιχειρήματα, σωστά;

Μήπως ούτε οι μη συμφωνούντες ούτε και οι εταιρείες έχουν επιχειρήματα;

Δεν είμαι υπέρ των σκευασμάτων αλλά θα πρέπει να κάνουμε και τον συνήγορο του διαβόλου για να καταλάβουμε τι πραγματικά γίνεται!!!! Εντάξει με το κολλαγόνο αλλά και η γλυκοζαμίνη γιατί ακριβώς;


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
winarg Posted - 09/04/2015 : 12:22:56
quote:
Originally posted by trexantiris

quote:
Originally posted by vasilis dr

Το 2009 επισκεπτόμενος αθλητίατρο στην Θεσσαλονίκη για χονδροπάθεια στα γόνατα όταν του ζήτησα την γνώμη του μου είπε γελώντας ότι η γλυκοζαμίνη και η χονδροιτίνη είναι απάτη.
Λίγο αργότερα διάβασα και αυτό το άρθρο:
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2010/11/anoikth-l.html





(Ευτυχώς που στο παρελθόν την είχα "πατήσει" μόνο για ένα μήνα και είχα δώσει λιγότερα από 30 ευρά!)

...όπως το ανέφερε και ο echetlos πιο πάνω (που το είχε επισημάνει ο Nikos_T)...

Free your feet...free your senses!


Και εγώ για κάπου τόσο την είχα πατήσει. Μετά άλλαξα το πάτημα (κυριολεκτικά) και είδα το φως το αληθινό
trexantiris Posted - 09/04/2015 : 12:16:43
quote:
Originally posted by vasilis dr

Το 2009 επισκεπτόμενος αθλητίατρο στην Θεσσαλονίκη για χονδροπάθεια στα γόνατα όταν του ζήτησα την γνώμη του μου είπε γελώντας ότι η γλυκοζαμίνη και η χονδροιτίνη είναι απάτη.
Λίγο αργότερα διάβασα και αυτό το άρθρο:
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2010/11/anoikth-l.html





(Ευτυχώς που στο παρελθόν την είχα "πατήσει" μόνο για ένα μήνα και είχα δώσει λιγότερα από 30 ευρά!)

...όπως το ανέφερε και ο echetlos πιο πάνω (που το είχε επισημάνει ο Nikos_T)...

Free your feet...free your senses!

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000