Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Μασάζ στα Β. Προάστια

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
unforgiven Δημοσιευτηκε - 24/01/2017 : 10:34:52
Κατά καιρούς έχω διάφορους τραυματισμούς, παισίματα, πονάκια κτλ που κυρίως οφείλονται στο ξερό μου το κεφάλι.
Γνωρίζει κάποιος κάποιο κέντρο στα Β. Προάστια (μένω Χαλάνδρι) το οποίο να κάνει αθλητικί/θεραπευτικό μασάζ.
Υπάρχει το Golden Lotus στο Χαλάνδρι το οποίο κάνει αθλητικό μασάζ, αλλά δεν ασχολούνται με θεραπευτικό μασάζ και δεν μπορούν να με βοηθήσουν στην περιοστίτιδα (shin splints που λέμε στο χωριό μου) που με ενοχλεί τελευταία.
3   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
unforgiven Posted - 27/01/2017 : 10:25:49
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες. Δεν το γνώριζα...

Τελικά απεθύνθηκα σε φυσιοθεραπευτή στο Ηράκλειο, πρώην πρωταθλητή στίβου ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά.
physiorunner Posted - 26/01/2017 : 18:53:45
Συντρέχτες,

Η μάλαξη στην Ελλάδα, βάσει νόμου, διακρίνεται μόνο σε γενική και τοπική. Οι όροι "αθλητική μάλαξη", "θεραπευτική μάλαξη" κ.ά. χρησιμοποιούνται χωρίς νομική κάλυψη για να καθορίσουν τους στόχους της μάλαξης αλλά και για να προσδιορίσουν τις ειδικές τεχνικές που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για κάθε περίπτωση. Στην Ελλάδα, μάλαξη μπορούν να προσφέρουν νόμιμα μόνο οι φυσικοθεραπευτές και οι αισθητικοί, κανένας άλλος. Όλες οι σχολές που έχουν ξεφυτρώσει και "διδάσκουν" μάλαξη, παρέχουν στους συμμετέχοντες μια "πιστοποίηση" αλλά όχι την άδεια να παρέχουν υπηρεσίες μάλαξης νόμιμα. Δηλαδή, όσοι παρακολουθούν τις σχολές αυτές, παίρνουν μια βεβαίωση ότι την παρακολούθησαν αλλά δεν έχουν το νομικό δικαίωμα να εφαρμόσουν τίποτα από όλα αυτά!

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι το να αναζητήσετε να κάνετε μάλαξη στην Ελλάδα και να απευθυνθείτε σε επιχειρήσεις όπως οι προαναφερθείσες, στην ουσία απευθύνεστε είτε σε αισθητικούς (αποφοίτους ΤΕΙ) είτε σε άτομα "εκπαιδευμένα" από κάποια ιδιωτική σχολή που δεν έχουν το νομικό δικαίωμα να εφαρμόσουν μάλαξη! Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να αντιμετωπίσετε κάποιο μυοσκελετικό πρόβλημα (όπως η περιοστίτιδα που προαναφέρθηκε), τα προαναφερθέντα άτομα (αισθητικοί και απόφοιτοι ιδιωτικής σχολής) δεν είναι τα κατάλληλα!

Συμπερασματικά, αν ψάχνετε να λύσετε κάποιο πρόβλημα υγείας, απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία υγείας (στους οποίους δεν ανήκουν οι αισθητικοί ή οι "μαλάκτες"). Αν θέλετε απλώς να νιώσετε μια ευεξία, απευθυνθείτε σε επιχειρήσεις σαν τις παραπάνω. Απλώς, σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτοί που σας παρέχουν μάλαξη, αν δεν είναι φυσικοθεραπευτές ή αισθητικοί, δεν νομιμοποιούνται να παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες. Το αν σας νοιάζει το τελευταίο είναι άλλο ζήτημα βέβαια, αλλά πρέπει να το γνωρίζετε. Το αν κάνουν καλή μάλαξη ή όχι είναι κι αυτό άλλο ζήτημα. Το βασικότερο είναι αν η εκπαίδευσή τους τους επιτρέπει να αναγνωρίσουν πιθανές αντενδείξεις της μάλαξης, κάτι που τίθεται υπό αμφισβήτηση για τους "μαλάκτες" ιδιωτικών σχολών.

"Μέτρον άριστον"
KostasVer Posted - 24/01/2017 : 12:43:54
Μενω Αγια Παρασκευη και ασχολουμαι καιρο με το ορεινο τρεξιμο.Εχω αρκετες φορες βγαλει απο τους αγωνες πονους στην μεση (οσφυαλγια) λογω μεγαλης ταχυτητας-κραδασμων στην κατηφορα.Εκει που ειδα πραγματικη διαφορα ηταν στο μασαζ στην Κηφισια το In Massage-Welness Boutique.
http://inmassage.gr/

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000