Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Πονος στη καμαρα του ποδιου.

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
davosa Δημοσιευτηκε - 02/02/2017 : 10:08:51
Καλημερα σε ολους τους φιλους.
Εδω και 7 μερες ξαφνικα μου αρχισε πονος στη καμαρα του ποδιου και συγκεκριμμενα ο πονος εντοπιζεται λιγο πιο κατω απο τη καμαρα του ποδιου,σε ενα σκληρο τοξο-τενοντα που το πιανεις με το χερι σου -δεν ξερω πως λεγεται.λιγες μερες μετα αρχιζει και στο αλλο ποδι ακριβως το ιδιο σημειο..να ανησυχησω λετε?να ενημερωσω οτι στις προπονησεις μου αλλαζω καθε φορα τα παπουτσια τα οποια ειναι ολα σαν καινουργια..
Απλα θυμαμαι αν δεν ειναι ασφαλως συμπτωση οτι στη δουλεια μου εκεινη τη μερα που αρχισε ο πονος φορουσα μποτακια ψηλα,και 9 ωρες ορθιος..
Ευχαριστω εκ των προτερων για ολες τις απαντησεις βοηθειες.
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
arctu Posted - 14/09/2020 : 12:21:47
Γεια σας και απο μενα,πρωτη μου αναρτηση στο forum και ερχομαι να ξαναανοιξω το θεμα μετα απο αρκετο καιρο.Αντιμετωπιζω και εγω ενα παρομοιο προβλημα (πονο στην καμαρα)και διαβασα ολη τη συζητηση σας.Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση προς τον spyrostsi,που αναφερθηκε κυριως στο θεμα,αλλα και σε οποιον ξερει και μπορει να βοηθησει.Σπυρο λες πως πρεπει να χαλαρωσει ο εμπροσθιος κνημιαιος και μετα η γαμπα.Αυτο πως μπορω να το πετυχω,υπαρχουν καποιες ασκησεις που μπορω να εκτελεσω μονος μου στο σπιτι ή πρεπει να απευθυνθω σε καποιον ειδικο(φυσικοθεραπευτη).Ευχαριστω πολυ.
physiorunner Posted - 10/04/2017 : 11:02:42
Οι κήλες είναι άτιμες όχι επειδή προκαλούν συμπτώματα, αλλά επειδή ενοχοποιούνται χωρίς να έχουν κάνει "έγκλημα"... Ο πόνος δεν είναι ανατομική αναπαράσταση της πραγματικής κατάστασης των ιστών του σώματος. Είναι η καλύτερη εκτίμηση του εγκεφάλου για την πιθανότητα όχι απειλής της ύπαρξής του. Όταν χτυπάει ο συναγερμός στο σπίτι μας ή στο αυτοκίνητό μας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κινδυνεύει κιόλας. Μπορεί να κινδυνεύει, μπορεί και όχι.
Τις καλημέρες μου στους συντρέχτες!

"Μέτρον άριστον"
davosa Posted - 08/04/2017 : 10:52:38
Δηλαδή σε εμένα που χτυπάει το ισχιακό νεύρο στο πέλμα τι πρέπει να κάνω ? 2 μήνες τώρα..Και πάμε 3. Θα περάσει μόνο του? Θέλει φυσιοθεραπειες? Ο γιατρός μου είπε να τρέχω αλλά χαλαρά και ας πονάς λίγο...Αλλά καλύτερα χόρτο ή χώμα.
spiros tsi Posted - 08/04/2017 : 03:53:18
Μια διορθωση σ αυτο που εγραψα πριν, γιατι μπορει καποιοι να ακολουθησουν αυτα που λεω.Πρωτα χαλαρωνω τον προσθιο κνημιαιο που μπορει να κανει σφιχτη τη γαμπα και μετα τους μυς της γαμπας οι οποιοι με τη σειρα τους μπορει να σφιξουν την απονευρωση τεντωνοντας τη.
Οσο για τις κηλες,δε σημαινει σχεδον τιποτα η υπαρξη τους.Ειναι ενα πολυ πολυ μεγαλο θεμα που και μονο αυτο δειχνει το σκοταδι των γιατρων στα μυοσκελετικα.
Τη νευρωση ομως της πελματιαιας που γινεται απο 05 και Ι2 καλο ειναι παντα να την εχουμε υποψη.Εδω μονο φυσικοθεραπευτης με ειδικες γνωσεις μπορει να βοηθησει.
davosa Posted - 07/04/2017 : 22:05:44
Νομίζω φίλε μου η οσφυαλγία και ισχιαλγία είναι η πάθηση όλου του κόσμου πλέον...Και σε εμάς τους ερασιτεχνες δρομείς που έχουμε χόμπυ το τρέξιμο μας επηρεάζει πλέον παντού...Πόδια μέση πέλματα...2 μήνες το νεύρο στο πέλμα και συνεχίζουμε..Άτιμη περιοχή
physiorunner Posted - 07/04/2017 : 19:14:46
Άτιμες αυτές οι κήλες... είναι πάντα και παντού!

"Μέτρον άριστον"
davosa Posted - 07/04/2017 : 14:51:28
Μα έχω ήδη 2 κήλες φίλε χαμηλά...Γιαυτό πήγε εκεί το μυαλό σε νεύρο που χτυπάει στο πέλμα...Όταν περπατάω όπως είπες με τη μέση χαμηλά το αριστερό πόδι που υπάρχει εκεί το πρόβλημα το νιώθω πιο χάλια...Όταν δοκίμασα να τρέξω η αριστερή ή γάμπα τη νιώθω πολύ διαφορετικά από τη δεξιά..Μισό βαριά πιο μουδιασμενη πιο σφιχτή ίσως...
nrun Posted - 07/04/2017 : 13:41:16
Πάντως αυτό που σου λέει ο spiros tsi για την γάμπα, κοίταξέ το.
Ο οπίσθιος κνημιαίος "τρέχει" όλο το πόδι και καταλήγει στην καμάρα. Αν είναι πολύ σφιχτός, μπορεί να δώσει πόνο κι εκεί κάτω.
spiros tsi Posted - 07/04/2017 : 13:21:35
Tο 70-80% των περιπτωσεων ανηκει στην κατηγορια που ανεφερα πριν.
Σιγουρα αν δε βγαζεις ακρη με τις προηγουμενες θεραπειες ,το ενδεχομενο της ισχιαλγιας ειναι πολυ πιθανο.Για να παει βεβαια πρωτα το μυαλο εκει θα πρεπει να εχουμε και καποια συμπτωματολογια πιο ψηλα,αλλα δεν ειναι απαραιτητο.
Δοκιμασε να περπατησεις με καμψη της μεσης να δεις αν εχεις διαφορα στον πονο.
davosa Posted - 07/04/2017 : 12:00:40
Φίλε είναι απλά τα πράγματα..Η ισχιαλγία προκαλεί πόνο αντίστοιχο σαν τη πελματιαια απονεύρωση.το θέμα είναι να είναι γάτα ο ορθοπεδικός να το διαπιστώσει...Και όχι 3 μήνες τώρα να παιδευομαι νομίζοντας ότι έχω πελματιαια...Αλλά Μουγκά! Ούτε συγνώμη!! Άντε πια!
spiros tsi Posted - 07/04/2017 : 01:10:06
Kαι νευρο παγιδευμενο να ειναι ,κατι πολυ πιθανο,η θεραπεια στο προβλημα ειναι παρεμφερης.
Απο τι μπορει να παγιδευτει ενα νευρο στο πελμα?
Η απαντηση ειναι ειτε απο μυς,ειτε απο την απονευρωση,ειτε απο καποια μικρομετατοπιση των οστων στο ποδι.Και τα τρια αυτα μπορουν να διορθωθουν.
Τα δυο πρωτα με πιεσεις ,μασαζ,κτλ.Οσο για τα οστα αυτο που συνηθως εμπλεκεται ειναι η πτωση του σκαφοειδους.
Δε μπορω να μη σας ξαναγραψω ποσο σημαντικη ειναι η χαλαρωση της γαμπας και του προσθιου κνημιαιου μετα που αποτελουν τις περισσοτερες φορες την απαντηση στο προβλημα.
Επισης να σας πω οτι ο πονος στην απονευρωση (οχι στη φτερνα)συνηθως ειναι προιον μυικης ανισορροπιας των μυων της γαμπας(πιο δυνατοι)με την απονευρωση (πιο αδυναμη).Η απονευρωση τεντωνει για να αντισταθει στην απο πανω δυναμη και γι αυτο ποναει.
Γι αυτο πρεπει πρωτα να χαλαρωσει η γαμπα και μετα να παμε στην απονευρωση αν χρειαζεται.Αν παμε αντιθετα ,και ισχυει η περιπτωση που αναφερω,ο πονος θα χειροτερεψει.
Οταν ο πονος ειναι στη φτερνα χρειαζεται διαφορετικη προσεγγιση γιατι οι συνηθεις αιτιες διαφερουν και τα πραγματα μερικες φορες μπορει να ειναι πολυπλοκα.Αλλα ας το αφησουμε για αλλη φορα αυτο.
davosa Posted - 05/04/2017 : 22:34:51
Συνεχιζω το θεμα μιας και υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μην ειναι πελματιαια αλλα νευρο παγιδευμενο στο πελμα..συντομα θα ανεβασω ενα αρθρο στα αγγλικα που μας λεει οτι οταν ποναει το πελμα η φτερνα δεν ειναι απαραιτητα πελματιαια!αλλα εκει πρεπει να ειναι τσακαλι ο ορθοπεδικος και να βλεπει ολα τα ενδεχομενα και οχι αντε διαγνωση σε 10 λεπτα....
spiros tsi Posted - 22/03/2017 : 03:35:11
Ναι μπορει να πονα και πιο μπροστα.
Οσο φιλε ομως δε χαλαρωνεις τη γαμπα τουλαχιστον και μετα το πελμα σου, θα εχεις προβλημα.
Και να σου φυγει καποια στιγμη ο πονος ,το προβλημα θα εχει μεταφερθει πιο ψηλα η ακομα και στο αντιθετο πελμα.Μην ψαχνεις τοτε γιατι, χωρις λογο, σε ποναει πχ.το ισχιο σου.
davosa Posted - 07/03/2017 : 10:57:52
τελικα παιδια οσοι παθατε πελματιαια ο πονος ηταν μονο κατω απο ΦΤΕΡΝΑ?ΕΓΩ ΠΑΤΑΩ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΗ πελματιαια απονευρωση μου ,κατω απο το πελμα το ΧΟΝΤΡΟ ΤΟΞΟ εννοω και ποναει σε ενα συγκεκριμεννο σημειο.η φτερνα δεν με πονεσε ποτε!
ουτε το πρωι ενοχλησεις.
ο γιατρος ειπε που πηγα 2 φορες μια ηπια πελματιαια εχω 37 μερες που δεν περναει αλλα εχει ελαττωθει ο πονος.
Αρα πελματιαια να υποθεσω δεν ειναι μονο ο πονος στη φτερνα αλλα και πολυ πιο μπροστα ετσι ?
davosa Posted - 28/02/2017 : 21:35:28
εχεις email φιλε μου.σε ευχαριστω

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000