Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 ΝοFinishLine (εταιρια χρονομετρησης)

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
TRYPOKARYDOS Δημοσιευτηκε - 17/04/2019 : 20:39:38
Αν έχετε διαπιστώσει από αναρτήσεις φίλων συναθλητών και συναθλούμενων για τo φετινό ΝοFinishLine στην Αθήνα, οι περισσότεροι μιλάνε και για την εταιρία χρονομέτρησης που ή έφαγε στους περισσότερους στροφές (χιλιόμετρα) ή δεν παρουσίασε ποτέ αναλυτικά αποτελέσματα/περάσματα. Το οτι το σάιτ δε, δεν δούλεψε σχεδόν ποτέ, το είδαμε όλοι. Θα σας πω λοιπόν τι έγινε στον 24ωρο αγώνα και κλείνοντας στο τέλος εξηγώ τον λόγο της ανάρτησης.

Φυσικά μιλάμε για μια διοργάνωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα που δεν απευθύνεται μόνο σε αθλητές, αλλά στον κάθε ένα που θα ήθελε μέσα από αυτή τη δραστηριότητα να βοηθήσει με το δικό του τρόπο. Εκτός από τις 90 ώρες όμως είχε και κάποιους επιμέρους αγώνες μέσα στο 90ωρο όπως τον μαραθώνιο ή το 24ωρο.

Όταν έχεις γενική κατάταξη, ηλικιακές κατηγορίες βραβεύσεις είναι αγώνας και απευθύνεσαι ΚΑΙ σε αθλητές.
Έτσι στον 24ωρο αγώνα βρεθήκαμε αθλητές που στο σύνολο έχουμε τρέξει σε κάθε υπερμαραθώνιο αγώνα ασφάλτου ή βουνού στη χώρα, με διακρίσεις σε δύσκολους αγώνες εδώ και στο εξωτερικό, υπήρχε ακόμη και διακριθεις έλληνας αθλητής σε ΝοFinishLine του Μονακό από όπου έχει ξεκινήσει όλη η διοργάνωση.

Ο αγώνας λοιπόν των 24ωρών ξεκινούσε το σάββατο στις 10 το πρωί, ενώ ήταν κανονικά σε εξέλιξη η διοργάνωση των 90ωρών και στο ένα μόνιτορ της εταιρίας υπήρχαν κάποια περάσματα από τους αθλητές του 90ωρου καθώς και η γενική κατάταξη των ομαδικών συμμετοχών ( σύλλογοι/ομάδες/εταιρίες)

Ξεκινώντας τον αγώνα και δίνοντας του λίγο χρόνο παρατηρήσαμε πως δεν υπάρχει ένδειξη χιλιομέτρων/περασμάτων για εμάς και ρωτώντας μας απάντησε ο κύριος της χρονομέτρησης πως θα τα είχαμε σε λίγα λεπτά.. Οι ώρες περνούσαν (πριν αρχίσει να βρέχει) η απάντηση ήταν πως θα τα έχουμε σε λίγα λεπτά και δεν είχαμε καμία ένδειξη για τον αγώνα μας, ούτε καν αν δουλεύει το τσιπάκι μας (ο ήχος στον τάπητα ήταν απενεργοποιημένος), παρα μόνο ξέραμε ότι έγραφε το ρολόι μας.

Μια κυρία της διοργάνωσης αναγνώρισε πως είχαμε δίκιο στις διαμαρτυρίες μας και μας είπε πως μπορούμε να ρωτάμε κατευθείαν τον χρονομέτρη μέχρι να φτιαχτεί το πρόβλημα ( ακόμα δεν είχε αρχίσει να βρέχει). Ρωτώντας λοιπόν τον χρονομέτρη , μου είπε έναν αριθμό χιλιομέτρων λιγότερο από αυτόν που είχα με σιγουριά γράψει (πατούσα το Lap σε κάθε στροφή) και μου είπε πως δεν έχει κάνει λάθος. Το ίδιο παρατήρησαν και άλλοι συναθλητές και μετά άλλαξε την απάντηση του και είπε πως απλά έχει καθυστέρηση στα αποτελέσματα αλλά μετριούνται κανονικά... και συνεχίσαμε τον αγώνα μας στα τυφλά.

Άρχισε να βρέχει (όχι ακραία καιρικά φαινόμενα) και απο κάποια στιγμή και μετά έσβυσαν το μόνιτορ και βλέπαμε μόνο το λογότυπο της εταιρίας και μέχρι τότε εικόνα για τη προσπάθεια μας πουθενα

Η σύντροφος μου πήγε μόνη της να ρωτήσει τον χρονομέτρη αν κάποια στιγμή θα έχουμε εικόνα και έκανε πως δεν την άκουγε, δεν σήκωσε το βλέμμα καν να τη κοιτάξει και λίγο μετά έβαλαν και ένα κάγκελο μπροστά στη τέντα τους για να μη πλησιάζουν οι δρομείς και ο κόσμος και τους ρωτάει συνέχεια..

Οι ώρες περνούσαν πέρασαν τα μεσάνυχτα, η βροχή είχε σταματήσει πολύ πριν βραδιάσει αλλά εμείς τρέχαμε ακόμα χωρις χρονομέτρηση. Κάποια στιγμή πήγα ο ίδιος στον χρονομέτρη και χωρίς να παραβιάσω το κάγκελο τον ρώτησα αν θα μου πει πόσα χιλιόμετρα είχα κάνει. Η απάντηση του ήταν ένα αρνητικό νεύμα με τα μάτια του. Του απάνταω, τι απάντηση είναι αυτή; με τα μάτια σου; τι όχι; στο μονιτορ δεν δείχνει τιποτα και εσυ δεν μας λες ποσο έχουμε τρέξει; Μου λέει αν θες να σου πω πριν 2 ωρες ποσα ειχες κανει..

Του απάντησα πως αυτό είναι απάραδεκτο, καταννοώ πως και εσύ κουράζεσαι ή κάθεσαι ακίνητος ώρες στην υγρασία αλλά εσύ θα πληρωθείς γι αυτό, αυτή είναι η δουλειά σου. Εμεις τρέχουμε τόσες ώρες φάγαμε βροχή, σπάμε τα πόδια μας στο τσιμέντο γιατί αυτά είναι στο αγώνισμα μας, αλλά τρέχουμε τσάμπα χωρις να ξέρουμε τι κάνουμε ...Απάντησε πως σε λίγη ώρα θα ερχόταν και άλλος άνθρωπος και θα το διόρθωναν..

Κάποια στιγμή ειπώθηκε πως μετά τις 2 το βράδυ(!!) θα ήξεραν τα χιλιόμετρα.. που και πάλι και μετά τις 2στο μόνιτορ βλέπαμε το λογότυπο της εταιρίας. Ρωτώντας τον δεύτερο άνθρωπο για τα χιλιόμετρα, η απάντηση ήταν πως η βροχή του δημιούργησε προβλημα και δεν είχε ρευμα. Η δική μου απάντηση ήταν πως είναι δυνατόν δίπλα να έγιναν συναυλίες, όλοι οι χορηγοί να έχουν ρευμα, τα χαπενινκς να γίνονται κανονικά και αυτός να έχει πρόβλημα; Στη τελική -όπως του είπα- ο καιρός ήταν γνωστός από τις προβλέψεις και σαν επαγγελματιας, έπρεπε να είχε μεριμνήσει και για τη βροχή (αν ήταν αυτός ο λόγος). Αυτά θα είναι λόγος του ανέφερα που αν βλέπουμε την εταιρία σε άλλους αγώνες απλά δεν θα πέρνουμε μέρος.

Όλες οι συζητήσεις γινόντουσαν σε κρατημένο ήρεμο ύφος...και κλείνοντας του είπα, ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο κύριε μου; Ενας άνθρωπος δεν μας έχει πει μέχρι τώρα ένα συγνώμη..και θα τελείωνε εκεί..

Το με αδικείς που πήρα σαν μόνη απάντηση προσωπικά δεν με κάλυψε, δεν ασχολήθηκα άλλο και έφυγα να συνεχίσω τα χιλιόμετρα μου πεπεισμένος πια οτι θα είναι λάθος. Απλά σαν ένα μεγάλο τρέξιμο για μένα που θα το βρω αργότερα σε καλό μπροστά μου, και φυσικά να πιάσουν τόπο σαν χρηματα όσα χιλιόμετρα πουν αυτοί στο τέλος...

Σε έναν 24ωρο αγώνα που ξεκίνησε στις 10 το πρωί τα πρώτα αποτελέσματα και εξέλιξη του αγώνα ανακοινώθηκαν την άλλη μέρα στις 4 τα χαράματα...σαν σωστά. Αυτό μεταφράζεται σε 18 ώρες μετά.

Ολοι διαμαρτυρηθήκαμε ξανά για αποκλίσεις από 5 εως 19 χιλιόμετρα. Ο ίδιος κύριος που μίλησα πριν με διαβεβαίωσε πως αυτά ήταν τα σωστά και πως ήταν live όμως μετά από λίγο και μετά απο διαμαρτυρίες αθλητών τελικά τα ξανακατέβασε και ανέβηκαν στις 6 το πρωί με μικρές διορθώσεις, πάλι με αποκλίσεις κατά τα λεγόμενα των περισσότερων.Ήταν και δυο φορές που ρωτήθηκα να πω εγώ πόσα χιλιόμετρα έχω τρέξει..

Ήδη κάποιοι αθλητές είχαν αποφασίσει να φύγουν..ένας προπορευόμενος από μένα συναθλητής έφυγε πρώτος, κάποιοι διέκοψαν και μπήκαν πιο μετά...ξημέρωσε, πριν τελειώσει το 24ωρο ρώτησα τη σύντροφο μου τη γνώμη της..μου απάντησε πως έπρεπε να είχα φύγει και εγώ από τις 4..

Ο αγώνας τελείωσε νομίζω χωρίς λάθη ως προς τη γενική κατάταξη, αλλά με λανθασμένα αποτελέσματα που μέχρι και σήμερα δεν έχουν ανέβει κάπου. Παρόλα αυτά η διοργάνωση (που προς διευκρίνηση διαχωρίζει τη θέση της αναφέροντας σε προσωπικά σχόλια πως η εταιρία χρονομέτρησης δεν είναι μέρος της ομάδας) έχει ήδη ανακοινώσει το σύνολο των χιλιομέτρων(!!!) που θα μεταφραστούν σε κάποιες χιλιάδες ευρώ για το Μαζι για το Παιδί, χωρίς να έχουμε όμως την αναλυτική τους εικόνα κάτι που αφήνει και μερικά κενά..

Ο φιλανθρωπικός σκοπός είναι που μετράει και το ποσό των χρημάτων που πάνε εκεί όποιο και αν είναι, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Αρκεί όμως μόνο ένας που δεν θα κάνει σωστά τη δουλειά του για να εκθέσει τους υπόλοιπους σε μια συνεργασία αρκετών και να χαλάσει κάτι όμορφο.

Οι αθλητές έτσι και αλλιώς έχουμε αρκετούς αγώνες να δοκιμάσουμε τις αντοχές και τις προσπάθειες μας.

Ο λόγος όμως που γράφτηκε μετά από πολύ σκέψη όλο αυτό δεν είναι τα χιλιόμετρα, είναι για εκείνο το συγνώμη που δεν ειπώθηκε ποτέ.





Ο Έρωτας ειν' ο ύστατος παράνομος.
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
as400 Posted - 23/04/2019 : 12:28:32
Επανερχομαι για να προσθεσω την περσινη μου εμπειρια σε χλμ .......έχοντας κανει εγγραφη στο 90ωρο πηγα 3 φορες και ετρεξα την Τεταρτη 21 χλμ την Παρασκευη 21χλμ αν θυμαμαι καλα και την Κυριακη 35χλμ . Η τελικη μετρηση και το πιστοποιητικο εγραφαν τα σωστα χλμ , τι αλλαξε δηλαδη φετος και οι μετρησεις ολες πηγαν στο βροντο

AS400
dpkouk Posted - 23/04/2019 : 08:56:56
quote:
Originally posted by trexantiris

quote:
Originally posted by UnHaCkAbLe

Καλησπέρα σε όλους.

Ωραία όλα αυτά και προφανώς οι διαμαρτυρίες είναι δίκαιες. Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα είναι, γιατί να θέλει κάποιος να σταματήσει τον αγώνα επειδή δεν χρονομετρείται σωστά; Εγώ τόλμησα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου για πρώτη φορά, έκανα 100 χλμ (σύμφωνα με το ρολόι μου) όταν η προηγούμενη μεγαλύτερη απόσταση που είχα κάνει ήταν 54 χλμ και αναγκάστηκα να εγκαταλείψω αφού έβγαλα μια επική φουσκάλα στο δεξί πέλμα (μάλλον γιατί όπως αποδείχτηκε ενώ είχα προσπαθήσει να προβλέψω τα πάντα δεν είχα προβλέψει να χρησιμοποιήσω σωστές κάλτσες, ούτε και μπήκα στον κόπο να τις αλλάξω μετά τη βροχή) αφού έφτασα να πηγαίνω κουτσαίνοντας με 15 λεπτά το χιλιόμετρο. Η στεναχώρια μου ήταν που δεν ολοκλήρωσα το στόχο μου, που απογοήτευσα 2-3 ανθρώπους που με περίμεναν το πρωί να με δουν να τερματίζω, που δεν ήμουν μαζί με όλους τους άλλους 24ωρους όταν τερμάτισαν. Δεν με απασχόλησε στιγμή το ότι δεν γινόταν σωστά η χρονομέτρηση και ούτε υπήρχε περίπτωση να έχω αυτό το γεγονός ως λόγο για να σταματήσω ...Πραγματικά απορώ γιατί να θέλει κάποιος να σταματήσει για αυτόν το λόγο ...



Όταν μιλάμε για επίσημο 24ωρο αγώνα – όπως αυτός διοργανώνεται από το NoFinishLine – τότε οι καταγεγραμμένες επιδόσεις του αποτελούν επίσημα κριτήρια για άλλους αγώνες υπεραποστάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι τα 180 χιλιόμετρα (για τους άντρες) ή τα 170 χιλιόμετρα (για τις γυναίκες) που αποτελούν και ένα κριτήριο για το Σπάρταθλο. Αρκετοί ήταν οι δρομείς στο φετινό 24ωρο του NFL (όπως και πέρυσι) που «κυνηγούσαν» ένα τέτοιο κριτήριο.

Για να υφίσταται όμως η επίδοσή σου και να μπορεί να αναγνωριστεί από έναν μελλοντικό αγώνα υπεραπόστασης πρέπει κιόλας να έχει καταγραφεί επίσημα! Αλλιώς η προσπάθειά σου είναι κυριολεκτικά άχρηστη! Για να πάρω ως παράδειγμα την περίπτωσή μου στη φετινή διοργάνωση του 24ωρου στο NFL έγραψα 188 χιλιόμετρα τα οποία δεν έχουν – μέχρι στιγμής ελπίζω – καταγραφεί πουθενά. Οπότε παραμένει ένας απλά άχρηστος αριθμός που δεν μου δίνει το «εισιτήριο» για…πουθενά.

Και για να απαντήσω σαφέστερα στην απορία σου γιατί «κάποιος να σταματήσει για τον λόγο της ανύπαρκτης χρονομέτρησης» θα πω ότι μια τέτοια δρομική προσπάθεια δεν είναι απλά μια προπόνηση πολλών χιλιομέτρων και ωρών καταπόνησης αλλά χρεώνει κάμποσο το σώμα με κούραση η οποία θέλει και άφθονο χρόνο για να περάσει, με ενδεχόμενο «εκτροχιασμό» του προπονητικού πλάνου προς άλλους αγώνες στόχους. Οπότε ο κάθε δρομέας πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων αν αυτός ο προπονητικός «εκτροχιασμός» θα έχει τουλάχιστον ένα συγκεκριμένο όφελος προς άλλους παραπλήσιους αγώνες υπεραπόστασης ασφάλτου και για τους οποίους θα χρειάζεται ένα επίσημο «χαρτί» στα χέρια του. Ας δοθεί λοιπόν η τελική επιλογή στο δρομέα για το αν θα τρέξει ένα 24ωρο ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ επίσημη χρονομέτρηση έτσι ώστε να αποφασίσει με σαφήνεια ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες!


Free your feet...free your senses!


προσυπογραφω τον μανωλη κ κατι ακομα..για ολους εμας (οταν καποτε τρεχαμε τετοιες αποστασεις,ααααχ...) που δεν ειχαμε στοχο το Σπαρταθλον, το να ξερουμε ποσα χλμ ειχαμε διανυσει σε χ χρονο ηταν κινητρο (επιπλεον σαφως..) να συνεχισουμε σε μια διαδρομη που εξ ορισμου ειναι αχαρη αφου στριφογυριζεις επι 24 ωρες. συν οτι γ καποιους ενας 24ωρος αγωνας ηταν ο στοχος της χρονιας..


http://www.ultrarunning.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
sega Posted - 22/04/2019 : 17:42:37
Καλησπέρα κι από μένα. Πέρσυ γράφτηκα στο 24ωρο του nfl για να κάνω λίγα χιλιόμετρα. Μαζί μου γράφτηκαν και 2 φίλοι, οι οποίοι είχαν πάρει το θέμα πιο ζεστά. Δλδ προσωπικά γράφτηκα για να κάνω ένα lr 20χλμ, ενώ εκείνοι για να τρέξουν 60-80χλμ. Αφού γράφτηκα, διάβασα πολύ προσεχτικά την προκήρυξή τους. Κάπου λοιπόν έγραφε πως στο χώρο του Νιάρχου υπάρχει ένα περίπτερο όπου μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα ή να πάμε στη saucony στη Λ. Κηφισιάς να εκθέσουμε τυχόν απορίες. Πήγαμε λοιπόν στη saucony και ο υπάλληλος μας είπε (ενώ πήγαμε τις ώρες που έλεγε το No finish line) πως δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να μας ενημερώσει. Έδειξε σαν να μην ήξερε τι του λέγαμε. Έτσι φύγαμε και πήγαμε στο Νιάρχο. Μετά από ερωτήσεις στην υποδοχή (ούτε αυτοί ήξεραν για ποιο περίπτερο του λέγαμε), βρήκαμε το περίπτερο που ήταν κλειστό (ενώ πήγαμε τις ώρες που υποτίθεται θα ήταν ανοιχτό..). Στον αγώνα μας έκανε εντύπωση που δεν είχαμε, αν όχι δωρεάν parking, κάποια ειδική τιμολόγηση ως δρομείς. Κι Ok εγώ πήγα κι έτρεξα 3 ώρες, οι φίλοι μου όμως που ήταν εκεί 24+ ώρες, πόσα θα πλήρωναν αν δεν έβρισκαν κάπου έξω; Στον αγώνα δεν διαπιστώσαμε κάποιο λάθος στην χρονομέτρηση (πάντα για πέρσυ μιλάω), αλλά η γενική εντύπωση ήταν πως δεν είναι αγώνας που γίνεται από ανθρώπους που ξέρουν από τρέξιμο ή που σέβονται τους δρομείς. Φυσικά φέτος δεν δηλώσαμε συμμετοχή και δεν μετανιώσαμε ούτε στιγμή. Μια αρπακτή είναι. Εκμεταλλεύονται την αγάπη μας για το τρέξιμο και μας τρώνε λεφτά. Μας βλέπουν μόνο σαν ευρώ. Θεωρώ σωστό πως τέτοιες διοργανώσεις πρέπει να της σνομπάρουμε, μέχρι να μάθουν να σέβονται κάποια πράγματα. Δεν είναι όλα χρήμα σε αυτη΄τη ζωή. Έλεος πια!
Rigelian Posted - 22/04/2019 : 11:02:26
quote:
Originally posted by rafdesipris

quote:
Originally posted by daydreamer



ΥΓ: Σε σχέση με τη διοργάνωση, πολύ κακή διαχείριση των ομάδων όταν ήταν πολυπληθείς και έμπαιναν όλοι μαζί στο κανάλι ως επί το πλείστον σαν περιπατητές και έκλειναν το δρόμο στους δρομείς. Και καλά εγώ που στην τελική δεν έκανα ούτε 50 χλμ συνολικά στις 90 ώρες, άλλοι που έκαναν όντως μεγάλη προσπάθεια τί χρωστάγανε να ταλαιπωρούνται και να κινδυνεύουν να συγκρουστούν; Τα αυτοκόλλητα Fast lane & Slow lane κάτω και ένας εθελοντής που ήταν κατά διαστήματα στις ράμπες μετά την είσοδο όταν είχε πολύ μποτιλιάρισμα δεν βοηθούσαν και πολύ. Για του χρόνου πρέπει να μεριμνήσουν περισσότερο, ίσως χώρισμα Fast/Slow σε περισσότερα σημεία, περισσότεροι εθελοντές να ασχολούνται με αυτό; Σίγουρα να αναφέρεται πολύ πιο συχνά από τα μεγάφωνα.






Νομίζω η διοργάνωση αντιμετωπίζει το γεγονός πιο πολύ φιλανθρωπικα - φεστιβαλικα και λιγότερο αγωνιστικα, για να νοιάζεται για αυτά που αναφέρεις. Και εγώ αναρωτιέμαι πως δε βρέθηκε κάνεις μέσα στο κανάλι την Κυριακή από το συνωστισμό



Δεκτό και απόλυτα θεμιτό, απλά ΜΗΝ διοργανώνεις Μαραθώνιο και 24ωρο αγώνα μέσα στο 90ωρο, τότε!
rafdesipris Posted - 22/04/2019 : 00:06:05
quote:
Originally posted by daydreamer



ΥΓ: Σε σχέση με τη διοργάνωση, πολύ κακή διαχείριση των ομάδων όταν ήταν πολυπληθείς και έμπαιναν όλοι μαζί στο κανάλι ως επί το πλείστον σαν περιπατητές και έκλειναν το δρόμο στους δρομείς. Και καλά εγώ που στην τελική δεν έκανα ούτε 50 χλμ συνολικά στις 90 ώρες, άλλοι που έκαναν όντως μεγάλη προσπάθεια τί χρωστάγανε να ταλαιπωρούνται και να κινδυνεύουν να συγκρουστούν; Τα αυτοκόλλητα Fast lane & Slow lane κάτω και ένας εθελοντής που ήταν κατά διαστήματα στις ράμπες μετά την είσοδο όταν είχε πολύ μποτιλιάρισμα δεν βοηθούσαν και πολύ. Για του χρόνου πρέπει να μεριμνήσουν περισσότερο, ίσως χώρισμα Fast/Slow σε περισσότερα σημεία, περισσότεροι εθελοντές να ασχολούνται με αυτό; Σίγουρα να αναφέρεται πολύ πιο συχνά από τα μεγάφωνα.






Νομίζω η διοργάνωση αντιμετωπίζει το γεγονός πιο πολύ φιλανθρωπικα - φεστιβαλικα και λιγότερο αγωνιστικα, για να νοιάζεται για αυτά που αναφέρεις. Και εγώ αναρωτιέμαι πως δε βρέθηκε κάνεις μέσα στο κανάλι την Κυριακή από το συνωστισμό
UnHaCkAbLe Posted - 20/04/2019 : 13:28:58
quote:
Originally posted by trexantiris

Όταν μιλάμε για επίσημο 24ωρο αγώνα – όπως αυτός διοργανώνεται από το NoFinishLine – τότε οι καταγεγραμμένες επιδόσεις του αποτελούν επίσημα κριτήρια για άλλους αγώνες υπεραποστάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι τα 180 χιλιόμετρα (για τους άντρες) ή τα 170 χιλιόμετρα (για τις γυναίκες) που αποτελούν και ένα κριτήριο για το Σπάρταθλο. Αρκετοί ήταν οι δρομείς στο φετινό 24ωρο του NFL (όπως και πέρυσι) που «κυνηγούσαν» ένα τέτοιο κριτήριο.

Για να υφίσταται όμως η επίδοσή σου και να μπορεί να αναγνωριστεί από έναν μελλοντικό αγώνα υπεραπόστασης πρέπει κιόλας να έχει καταγραφεί επίσημα! Αλλιώς η προσπάθειά σου είναι κυριολεκτικά άχρηστη! Για να πάρω ως παράδειγμα την περίπτωσή μου στη φετινή διοργάνωση του 24ωρου στο NFL έγραψα 188 χιλιόμετρα τα οποία δεν έχουν – μέχρι στιγμής ελπίζω – καταγραφεί πουθενά. Οπότε παραμένει ένας απλά άχρηστος αριθμός που δεν μου δίνει το «εισιτήριο» για…πουθενά.

Και για να απαντήσω σαφέστερα στην απορία σου γιατί «κάποιος να σταματήσει για τον λόγο της ανύπαρκτης χρονομέτρησης» θα πω ότι μια τέτοια δρομική προσπάθεια δεν είναι απλά μια προπόνηση πολλών χιλιομέτρων και ωρών καταπόνησης αλλά χρεώνει κάμποσο το σώμα με κούραση η οποία θέλει και άφθονο χρόνο για να περάσει, με ενδεχόμενο «εκτροχιασμό» του προπονητικού πλάνου προς άλλους αγώνες στόχους. Οπότε ο κάθε δρομέας πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων αν αυτός ο προπονητικός «εκτροχιασμός» θα έχει τουλάχιστον ένα συγκεκριμένο όφελος προς άλλους παραπλήσιους αγώνες υπεραπόστασης ασφάλτου και για τους οποίους θα χρειάζεται ένα επίσημο «χαρτί» στα χέρια του. Ας δοθεί λοιπόν η τελική επιλογή στο δρομέα για το αν θα τρέξει ένα 24ωρο ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ επίσημη χρονομέτρηση έτσι ώστε να αποφασίσει με σαφήνεια ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες!


Free your feet...free your senses!



Ναι από αυτές τις απόψεις, όντως δεν χρειάζεται κάποιος να συνεχίσει αν δεν χρονομετρείται. Απλά εγώ δεν το έβλεπα έτσι αφού ούτε τέτοιους στόχους είχα ούτε και είχα κάνει την απαραίτητη προετοιμασία για να μπορώ να κυνηγήσω την οποιαδήποτε επίδοση ...
geo.pana Posted - 19/04/2019 : 23:40:31
Εγώ δεν βγήκα καθόλου μέσα από το τερέν όταν κουράζουν περπατούσα ειδικά το πρώτο 15ωρο πήγαινα πολύ καλά.131εδειξε η υποτιθέμενη χρονομέτρηση εγώ με τα δικά μου μέσα έκανα 141χιλ.Δεν θα κέρδιζαν κάτι τα χιλιόμετρα τα έχω τρέξει πολλές φορές και παραπάνω αλλά είναι αυτό που θέλουμε όλοι μας να φαίνεται αυτό που πραγματικά κανουμε
trexantiris Posted - 19/04/2019 : 18:49:35
quote:
Originally posted by UnHaCkAbLe

Καλησπέρα σε όλους.

Ωραία όλα αυτά και προφανώς οι διαμαρτυρίες είναι δίκαιες. Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα είναι, γιατί να θέλει κάποιος να σταματήσει τον αγώνα επειδή δεν χρονομετρείται σωστά; Εγώ τόλμησα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου για πρώτη φορά, έκανα 100 χλμ (σύμφωνα με το ρολόι μου) όταν η προηγούμενη μεγαλύτερη απόσταση που είχα κάνει ήταν 54 χλμ και αναγκάστηκα να εγκαταλείψω αφού έβγαλα μια επική φουσκάλα στο δεξί πέλμα (μάλλον γιατί όπως αποδείχτηκε ενώ είχα προσπαθήσει να προβλέψω τα πάντα δεν είχα προβλέψει να χρησιμοποιήσω σωστές κάλτσες, ούτε και μπήκα στον κόπο να τις αλλάξω μετά τη βροχή) αφού έφτασα να πηγαίνω κουτσαίνοντας με 15 λεπτά το χιλιόμετρο. Η στεναχώρια μου ήταν που δεν ολοκλήρωσα το στόχο μου, που απογοήτευσα 2-3 ανθρώπους που με περίμεναν το πρωί να με δουν να τερματίζω, που δεν ήμουν μαζί με όλους τους άλλους 24ωρους όταν τερμάτισαν. Δεν με απασχόλησε στιγμή το ότι δεν γινόταν σωστά η χρονομέτρηση και ούτε υπήρχε περίπτωση να έχω αυτό το γεγονός ως λόγο για να σταματήσω ...Πραγματικά απορώ γιατί να θέλει κάποιος να σταματήσει για αυτόν το λόγο ...



Όταν μιλάμε για επίσημο 24ωρο αγώνα – όπως αυτός διοργανώνεται από το NoFinishLine – τότε οι καταγεγραμμένες επιδόσεις του αποτελούν επίσημα κριτήρια για άλλους αγώνες υπεραποστάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι τα 180 χιλιόμετρα (για τους άντρες) ή τα 170 χιλιόμετρα (για τις γυναίκες) που αποτελούν και ένα κριτήριο για το Σπάρταθλο. Αρκετοί ήταν οι δρομείς στο φετινό 24ωρο του NFL (όπως και πέρυσι) που «κυνηγούσαν» ένα τέτοιο κριτήριο.

Για να υφίσταται όμως η επίδοσή σου και να μπορεί να αναγνωριστεί από έναν μελλοντικό αγώνα υπεραπόστασης πρέπει κιόλας να έχει καταγραφεί επίσημα! Αλλιώς η προσπάθειά σου είναι κυριολεκτικά άχρηστη! Για να πάρω ως παράδειγμα την περίπτωσή μου στη φετινή διοργάνωση του 24ωρου στο NFL έγραψα 188 χιλιόμετρα τα οποία δεν έχουν – μέχρι στιγμής ελπίζω – καταγραφεί πουθενά. Οπότε παραμένει ένας απλά άχρηστος αριθμός που δεν μου δίνει το «εισιτήριο» για…πουθενά.

Και για να απαντήσω σαφέστερα στην απορία σου γιατί «κάποιος να σταματήσει για τον λόγο της ανύπαρκτης χρονομέτρησης» θα πω ότι μια τέτοια δρομική προσπάθεια δεν είναι απλά μια προπόνηση πολλών χιλιομέτρων και ωρών καταπόνησης αλλά χρεώνει κάμποσο το σώμα με κούραση η οποία θέλει και άφθονο χρόνο για να περάσει, με ενδεχόμενο «εκτροχιασμό» του προπονητικού πλάνου προς άλλους αγώνες στόχους. Οπότε ο κάθε δρομέας πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων αν αυτός ο προπονητικός «εκτροχιασμός» θα έχει τουλάχιστον ένα συγκεκριμένο όφελος προς άλλους παραπλήσιους αγώνες υπεραπόστασης ασφάλτου και για τους οποίους θα χρειάζεται ένα επίσημο «χαρτί» στα χέρια του. Ας δοθεί λοιπόν η τελική επιλογή στο δρομέα για το αν θα τρέξει ένα 24ωρο ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ επίσημη χρονομέτρηση έτσι ώστε να αποφασίσει με σαφήνεια ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες!


Free your feet...free your senses!
UnHaCkAbLe Posted - 19/04/2019 : 17:08:30
Καλησπέρα σε όλους.

Ωραία όλα αυτά και προφανώς οι διαμαρτυρίες είναι δίκαιες. Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα είναι, γιατί να θέλει κάποιος να σταματήσει τον αγώνα επειδή δεν χρονομετρείται σωστά; Εγώ τόλμησα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου για πρώτη φορά, έκανα 100 χλμ (σύμφωνα με το ρολόι μου) όταν η προηγούμενη μεγαλύτερη απόσταση που είχα κάνει ήταν 54 χλμ και αναγκάστηκα να εγκαταλείψω αφού έβγαλα μια επική φουσκάλα στο δεξί πέλμα (μάλλον γιατί όπως αποδείχτηκε ενώ είχα προσπαθήσει να προβλέψω τα πάντα δεν είχα προβλέψει να χρησιμοποιήσω σωστές κάλτσες, ούτε και μπήκα στον κόπο να τις αλλάξω μετά τη βροχή) αφού έφτασα να πηγαίνω κουτσαίνοντας με 15 λεπτά το χιλιόμετρο. Η στεναχώρια μου ήταν που δεν ολοκλήρωσα το στόχο μου, που απογοήτευσα 2-3 ανθρώπους που με περίμεναν το πρωί να με δουν να τερματίζω, που δεν ήμουν μαζί με όλους τους άλλους 24ωρους όταν τερμάτισαν. Δεν με απασχόλησε στιγμή το ότι δεν γινόταν σωστά η χρονομέτρηση και ούτε υπήρχε περίπτωση να έχω αυτό το γεγονός ως λόγο για να σταματήσω ...Πραγματικά απορώ γιατί να θέλει κάποιος να σταματήσει για αυτόν το λόγο ...
SKOTEINOS Posted - 19/04/2019 : 13:39:29
quote:
Originally posted by polyenios

Πάντως ο ίδιος "διοργανωτής" κάνει και την σειρά των Vikos street relays, που στους τελευταίους δύο αγώνες δεν έχει βγάλει αποτελέσματα και χρωστάει τα έπαθλα στους νικητές των αγώνων του 2018. Και εκεί παρουσιάζει "φιλανθρωπικό έργο".

polyenios, polyfotos, polyelaios, poluxronos, poluxromos, polu....




.......

ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2015,ΚΡΟΚΕΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-01/08/2015
polyenios Posted - 19/04/2019 : 12:40:15
Πάντως ο ίδιος "διοργανωτής" κάνει και την σειρά των Vikos street relays, που στους τελευταίους δύο αγώνες δεν έχει βγάλει αποτελέσματα και χρωστάει τα έπαθλα στους νικητές των αγώνων του 2018. Και εκεί παρουσιάζει "φιλανθρωπικό έργο".

polyenios, polyfotos, polyelaios, poluxronos, poluxromos, polu....
dpkouk Posted - 19/04/2019 : 10:36:37
quote:
Originally posted by polyenios

Τις δύο προηγούμενες χρονιές οι χρονομετρήσεις είχαν πάει μία χαρά από δύο διαφορετικές εταιρίες. Αναρωτηθείτε γιατί κάθε χρόνο αλλάζει ο χρονομέτρης σε αυτόν τον αγώνα........ Να προσέχετε τον τίτλο "φιλανθρωπικό" παιδιά!

polyenios, polyfotos, polyelaios, poluxronos, poluxromos, polu....


+100000

http://www.ultrarunning.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
daydreamer Posted - 18/04/2019 : 23:16:57
Έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το τί παίζει; Γιατί πρόκειται για αγώνα με 12000 εγγραφές που νοείται φιλανθρωπικός. Τί φάση;
Deorum Posted - 18/04/2019 : 22:10:14
Τι θέλει να πει ο ποιητής...

Italian Posted - 18/04/2019 : 20:35:50
Πολύ καλά κάνετε και μας ενημερώνετε για τέτοια περιστατικά, είτε αφορούν εταιρείες χρονομέτρησης είτε και διοργανωτές. Προσωπικά, όταν συναντώ ή μαθαίνω από άλλους για τέτοιες συμπεριφορές, τους βάζω στην μαύρη λίστα και δεν συμμετέχω στις διοργανώσεις τους. Και φυσικά είναι άλλο να συμβεί ένα λάθος και να διορθωθεί και άλλο να σε αγνοούν ή να σε κοροϊδεύουν, δεδομένου ότι πληρώνεις για να συμμετάσχεις. Σαν δρομείς νομίζω ότι αυτή είναι η μοναδική άμυνα που έχουμε.


RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000