Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Εξοπλισμός
 Hoka One One Clifton 6 ή Rincon?

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
Krals Δημοσιευτηκε - 21/01/2020 : 00:39:35
Καλησπέρα παιδια!
Θέλω να αλλάξω παπούτσια (mizuno εχω τώρα) και σκέφτομαι για
Hoka One One Clifton 6 ή Rincon.

τι μου προτείνετε?

Ευχαριστώ.
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
gargadua Posted - 06/02/2020 : 16:00:14
Να΄σαι σίγουρος ότι τα πολλά χλμ με τα ΗΟΚΑ θα έρθουν χωρίς να το καταλάβεις.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Krals Posted - 06/02/2020 : 15:13:45
Η αλήθεια είναι πως το δικο σου approach σχετικά με την σταδιακή αύξηση των χλμ με το παπούτσι είναι πιο λογικό,ίσως και εγώ να το παράκανα 2 συνεχόμενες μέρες 22 χλμ με καινούργιο παπούτσι.
Ας μη ξεχνάμε πως άλλαξα και τύπο παπουτσιού έτσι? (αναφέρομαι στο drop) οπότε ενδεχομένως ακόμα και αυτη η ενόχληση που έχω τώρα να είναι μέσα στα πλαίσια του "στρωσίματος"...τι να πώ, θα δείξει.
Αν βρεθεί κάποιος και τα θέλει έχει καλώς, αλλιώς συνεχίζω με αυτα αλλα με την διαφορά πως θα κάνω λιγότερα χλμ να δω πως θα ανταποκριθεί και το σώμα μου.

Πάντως πραγματικά είναι ωραία παπούτσια..

Passionate Cloud Engineer
gargadua Posted - 06/02/2020 : 14:43:02
https://www.hokaoneone.eu/en/ie/men-road/rincon/1102874.html
https://www.hokaoneone.eu/en/ie/men-road/clifton-6/1102872.html
Ρίξε 1 ματιά να δεις ότι στα δικά σου σε σύγκριση με τα Clifton 6 η εταιρία δίνει λιγότερο cushion.Μπορεί και αυτό να είναι 1 παράγοντας "μη άνεσης".
Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι αν αυξάνεις προοδευτικά τα χλμ δεν θα το μετανιώσεις. Δύσκολά "ξεκολλάς" από τον τάκο στη φτέρνα που προσφέρουν τα περισσότερα δρομικά παπούτσια και μας έχουν συνηθίσει. Αν φορέσεις στο 1 πόδι το ΗΟΚΑ και στο άλλο το συνηθισμένο σου παπούτσι θα καταλάβεις και την βασική τους τρομερή διαφορά.
Στο παρελθόν είχα δοκιμάσει τρέξιμο με σανδάλια ή ξυπόλητο οπότε το χαμηλό drop δεν μου ήταν ξένο.
Νομίζεις ότι εγώ τα nimbus θα τα πουλήσω; Αγγούρια, μάλλον θα τα λιώσω στο βουνό το καλοκαίρι!...όμως πάλι ΗΟΚΑ θα πάρω.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Krals Posted - 06/02/2020 : 12:31:26
Κοίταξε,ούτως η άλλως δεν νομίζω πως θα πουληθούν άμεσα οπότε οκ, μπορώ μέχρι τότε να συνεχίσω να τα δουλεύω πιο smooth και αν δω πως οι ενοχλήσεις σταματούν τοτε ναι οκ,τα κρατάω.
Εκανα δυο συνεχόμενα runs, ενα προχτες 11 χλμ και ενα χθες 12.5.Μπορεί να έπαιξε και αυτο ρόλο?

Passionate Cloud Engineer
gargadua Posted - 06/02/2020 : 11:54:11
Νομίζω βιάστηκες. Τα ΗΟΚΑ θέλουν κάποιο χρόνο προσαρμογής και μετά απλά δεν θα θέλεις να τα αλλάξεις. Αλλά επίπεδο πόνου λόγω χαμηλότερου drop κατά 3-5 χιλ;;;;; Μου φαίνεται τραβηγμένο με 20 χλμ να πονάς. Εσύ βέβαια ξέρεις καλύτερα το σώμα σου.
Εγώ είμαι στην αντίθετη περίπτωση και ας μην είμαι ελαφρύς, πήρα για αλλαγή των ΗΟΚΑ τα asics nimbus 21 και την πάτησα μεγαλοπρεπώς! Σκυλομετάνοιωσα! Νομίζω ότι όταν τρέχω έχω έναν χοντρό ξύλινο τάκο στη φτέρνα ή ότι τρέχω με 12ποντα.....

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Krals Posted - 06/02/2020 : 11:51:10
Και εγω αυτο πιστεύω nrun, αν και η αρχική ενόχληση πάνω απο τον αχίλλειο δεν εμφανίσθηκε ξανά.Εχω πόνο στην δεξιά πλευρά της πατούσας, σήμερα δλδ δεν μπορώ να το πατήσω καλά καλά φαντάσου.

Passionate Cloud Engineer
nrun Posted - 06/02/2020 : 11:41:36
Άρα είναι θέμα χαμηλού ντροπ. Το ίδιο θα είχες και με το Clifton.
Krals Posted - 06/02/2020 : 10:36:59
Καλημέρα παίδες.
Δυστηχώς αναγκάζομαι να τα πουλήσω γιατί οι ενοχλήσεις είναι σε επίπεδο πόνου πλέον.
Εχω αναρτήσει σχετική αγγελία στο κατάλληλο section του Forum για πώληση.Τα πήρα 108 ευρώ και τα δίνω 90 (20 χλμ έχουν κάνει).

Passionate Cloud Engineer
geronikos Posted - 02/02/2020 : 12:55:37
quote:
Originally posted by gargadua

Πόσα εκ πατούσα έχεις;

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.




28,3 cm
Krals Posted - 31/01/2020 : 14:36:36
ναι και εγώ αυτο φαντάζομαι,θα δώσω χρόνο στο παπούτσι (και στο πόδι) γιατί πραγματικά είναι πολύ ωραίο.
giannis1970 Posted - 31/01/2020 : 14:12:58
χαμηλοτερο drop οποτε ο αχιλλειος εχει μια επιμηκυνση παραπανω ,δουλευει περισσοτερο ,εγω αλλαζα οταν πρωτοξεκινησα με hoka εβαζα κ τα nike που εχον μεγαλυτερο drop ,σιγα σιγα θα παρει το ποδι της προσαρμογες
Krals Posted - 31/01/2020 : 10:03:53
Καλημέρα παιδιά.
Είστε περισσότερο ειδήμονες στο θέμα οπότε η γνώμη σας προφανώς έχει μεγαλύτερη βαρύτητα απο την δική μου που οκ, δεν έχω την εμπειρία σας σε αγώνες κτλ.
Προς το παρών εχω κάνει ενα 10αρι και ενα 8αρι χθες και έχω παρατηρήσει μια μικρή ενόχληση λίγο πιο πάνω απο τον αχίλλειο (όχι πόνο κτλ,καμία σχέση απλως κάτι σαν πολύ μικρή ενόχληση),νόμιζω όμως πως αυτο είναι στα πλαίσια που λες εσύ Charma1, δλδ στο ότι πρέπει να δώσω και χρόνο λίγο στο παπούτσι αφενός και αφετέρου στο πόδι μου να συνηθίσει την αλλαγή στο νέο παπούτσι.
Charma1 Posted - 30/01/2020 : 00:45:42
Αγαπητέ φίλε, φοράω HOKA από το 2015 με τα clifton 1,3,4,5 να εχω κάνει πάνω απο 7500χλμ δοκιμασμένα σε αποστάσεις άνω των 15 χλμ την κάθε φορά. Πριν από 3 μήνες ήθελα να αλλάξω, να φύγω απο τα Clifton και αγόρασα τα RINCON.Πραγματικά είναι φανταστικό παπούτσι -προσωπικά μιλάω πάντα- οι προπονήσεις μου είναι από 15 χλμ έως 25χλμ εως τωρα και δεν μου εχει δημιουργησει κανενα πρόβλημα.Θα μου επιτρέψεις να σου πω κάτι..δώσε στο παπούτσι χρόνο και χιλιόμετρα για να ''στρώσει'' και θα δεις ότι θα σε αποζημιώσει.Η HOKA είναι μια εταιρεία με παπούτσια για μεγάλες αποστάσεις..δεν υφίσταται η άποψη ότι είναι μόνο για τζόκινγκ ή για 10χλμ. Περιμένω τα επόμενα review σου..Καλά χιλιόμετρα σου εύχομαι..
nrun Posted - 29/01/2020 : 14:11:50
Krals, τι εννοείς ότι είναι για τζόκινγκ και δεν κάνει για μεγάλους αγώνες;
Το παπούτσι είναι φταγμένο για ημί και μαραθώνιο. Σούπερ προστατευτικό, πανάλαφρο για την κατηγορία και πάει και σχετικά γρήγορα.
Krals Posted - 29/01/2020 : 12:06:52
Καλημέρα παιδιά!
Χθές παρέλαβα τα Rincon και χθές έκανα τα πρώτα 10χλμ.Είναι πολύ πολύ ελαφρά (ειδικά για μένα που πριν είχα Mizuno Wave μου φαίνονται πούπουλο τα Rincon!).
Διάβασα κάπου πως είναι λίγο στενά στο μετατάρσιο, το επιβεβαιώνω, άλλα αυτο δεν σου βγάζει κανένα πρόβλημα στο τρέξιμο.
Πριν τα πάρω είδα και εγω πολλά βίντεο στο youtube απο reviews και μπορώ να πω πως ηταν πολύ κατατοπιστικά.Ολοι έλεγαν πως αν θες το Rincon για αγώνες και μεγάλα long runs (20km+) ΔΕΝ κάνουν και σε αυτο έχουν δίκιο.
Είναι περισσότερο παπούτσι για να κάνεις το jogging σου (για μένα ο'τι πρέπει δλδ) αλλά όντως σε αγώνες κτλ δεν ξέρω κατα πόσο θα εκπληρώσουν τις προσδοκίες σας.

Αφού κάνω και άλλα runs θα γράψω πάλι ενα review εδω.
Εγω προσωπικά τα αγόρασα μέσω runningwarehouse.de.Στην Ελλάδα τα βρήκα στα Saintsoles της Γλυφάδας και όταν τους ζήτησα να μου τα φέρουν στο καταστημά του Ψυχικου που μένω, ξεκίνησαν να λένε κάτι φαφλατάδικα (δεν μπορούμε,δεν το ενα ,δεν το άλλο κτλ) άρα έδωσα τα λεφτά μου στον γερμανό (εξου και η κατάληξη .de στο site) αφου αυτός μου τα έφερε στον χώρο μου και τα δοκίμασα.Μετά έχουμε παράπονα πως δεν κινείται η αγορά..ε πως να κινηθεί αμα δεν κουνιέσαι εσυ που έχεις το εμπόρευμα ? :)

Αυτα..

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000