Πάντως αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι πόσο έχουν πέσει οι τιμές σε σχέση μ'αυτά που ήταν κάποτε και περίμενα να βρω. Να κάτσεις να φας του σκασμού ένα menu με 3 πιάτα σε οικογενειακό μαγειρείο έκανε 7 ευρώ. Ένα μεγάλο μπωλ udon noodles που χόρταινες έκανε 3 ευρώ (και σε εμπορικότατο μέρος που περιμένεις πιο ακριβές τιμές). Σίγουρα υπάρχουν και πολύ πιο ακριβά εστιατόρια αλλά δεδομένου του ότι ο μέσος μισθός τους είναι 2+ φορές πάνω απ τον δικό μας (ακόμη και τώρα που θεωρητικά αυτοί έχουν τη δική τους κρίση από τέλη 90s) κάποιος από Ελλάδα μπορεί να τη βγάλει πολύ οικονομικά χωρίς να τρώει μόνο πχ σαντουιτς. Ακόμη και ξενοδοχεία βρίσκεις πολύ φθηνότερα από πχ. Νέα Υόρκη (πχ εμένα κόστιζε το μονόκλινο 42 ευρώ την ημέρα με δικό του μπάνιο μέσα, πεντακάθαρο, ήσυχο κλπ)
Κι όμως, πήγε 1600 ευρω ολο το ταξιδι συνολο για 9 βραδυα (620 πτηση, 380 ξενοδοχειο και 600 έξοδα [μετακινηση + φαγητο + κατι λιγα ψωνια]) και δε ζοριστηκα καθολου.