Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Διαδρομές
 Long Run στο Ξυλόκαστρο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

fuzzy
Newbie Forum Runner

45 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 23/03/2014 :  07:59:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα σε όλους,

Σκέφτομαι για το επόμενο Long Run να τρέξω παραλιακά από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας μέχρι την Ακράτα (περίπου 30km). Υπάρχει κάποιος που να είναι γνώστης της διαδρομής για να με πληροφορήσει σχετικά με την καταλληλότητά της ή όχι (ποιότητα διαδρομής/οδοστρόματος, ύπαρξη ή όχι πεζοδρομίων, διερχόμενα αυτοκίνητα, κλπ.)

Το Long Run θα γίνει νωρίς το πρωί της Κυριακής. Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να μπορέσω να τρέξω μία επίπεδη διαδρομή με ασφάλεια και χωρίς διακοπές σε ένα όμορφο τοπίο.

Ευχαριστώ

Edited by - fuzzy on 23/03/2014 08:03:48

denvas
Advanced Forum-Runner

Greece


260 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/03/2014 :  10:35:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλε fuzzy. Δεν έχω στο μυαλό μου όλη τη διαδρομή, αλλά το "ασφάλεια και χωρίς διακοπές" δεν νομίζω να το έχεις (τουλάχιστον με τα δικά μου κριτήρια).
Η διαδρομή που εγώ γνωρίζω και έχει σίγουρα ασφάλεια, αλλά είναι πάρα πολύ μικρότερη από αυτή που θέλεις (μπορείς βέβαια να κάνεις επαναλήψεις τhς διαδρομής) είναι η
http://www.mapmyrun.com/routes/view/377665651
που είναι μόνο 5km και επίπεδη. Ξεκινάει από Συκιά (Πευκιά) και τελειώνει στο τέλος του Ξυλοκάστρου (στο Ναυαρίνο). Μπορείς να τη μεγαλώσεις
αν αντί για το Πευκιά ξεκινήσεις από το τέλος του Μελισσίου, αλλά και πάλι θα είναι κανά χιλ. παραπάνω.

ΥΓ.Από firefox η διαδρομή φαίνεται καλύτερα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mcmel148
Forum-Runner

Greece
142 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/03/2014 :  01:03:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλε έχω τρέξει από το Ξυλόκαστρο μέχρι τη Λυκοποριά 11,5 χλμ(http://connect.garmin.com/activity/285628933). Σε γενικές ήταν ΟΚ. Υπάρχουν κάποια σημεία που θέλει προσοχή, αλλά νομίζω ότι μπορείς να τρέξεις μέχρι εκεί, ίσως και λίγο παραπάνω, αλλά πιστεύω όχι μέχρι Ακράτα (αν θυμάμαι καλά). Πάντως καλού κακού κάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο το Σάββατο να δεις τη διαδρομή και να σχηματίσεις προσωπική άποψη.

Edited by - mcmel148 on 24/03/2014 01:04:59
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fuzzy
Newbie Forum Runner

45 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/03/2014 :  10:26:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

mcmel148: Σίγουρα θα κάνω τη διαδρομή το Σάββατο με αυτοκίνητο όπως προτείνεις. Πάντως στο χάρτη, η διαδρομή μέχρι την παραλία της Ακράτας, ή έστω μέχρι την Αιγείρα, δε φαίνεται να έχει κάποια προβλήματα. Μιας και ξέρεις καλύτερα την περιοχή, ποια είναι τα σημεία που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή; Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ένα συνεχόμενο Long Run σε μια καταπληκτική περιοχή, χωρίς διακοπές για διερχόμενα αυτοκίνητα...

Ευχαριστώ και πάλι!

Edited by - fuzzy on 24/03/2014 10:30:20
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mcmel148
Forum-Runner

Greece
142 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/03/2014 :  11:40:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Από το Ξυλόκαστρο η γνώμη μου είναι να ξεκινήσεις από τον Πευκιά (να κάνεις δηλαδή μια φορά πάνω κάτω το δάσος, είναι σύνολο 3,75 χλμ) και μετά να πας παραλιακά όλο ευθεία (όπως δείχνει και η διαδρομή στο garmin) μέχρι να συντήσεις την παλιά εθνική οδό. Θέλει προσοχή όταν βγεις στην παλιά Εθνική μέχρι το Ναυαρίνο, έχει κίνηση και μαγαζιά. Στο Ναυαρίνο άσε λίγο την εθνική και στη διχάλα πήγαινε δεξιά και όλο ευθεία μέχρι να την ξανασυναντήσεις στο χωριό Καμάρι. Θέλει προσοχή και στο Καμάρι καθώς ο δρόμος είναι λίγο στενός. Μέσα στο Ξυλόκαστρο να προσέξεις, εκτός αν τρέξεις στον ποδηλατόδρομο, γιατί ο παραλιακός δρόμος μέχρι το ποτάμι είναι λίγο στενός (έχει βέβαια τον ποδηλατόδρομο και φαρδύ πεζοδρόμιο). Από εκεί και μετά δεν θα έχεις πρόβλημα σε γενικές γραμμές λίγο σε κάτι στροφές θέλει προσοχή, σε κάτι ρεματιές που στενεύει ο δρόμος κάπου που προεξέχουν κάποια κλαδιά,όχι τίποτα σημαντικό. Πιστεύω θα απολαύσεις τη διαδρομή, είναι εντελώς επίπεδη, δίπλα στη θάλασσα. Κάνε τα κουμάντα σου σε νερά γιατί στη διαδρομή δεν είναι ανοιχτά τα μαγαζιά αν πας πρωί. Μέχρι το Δερβένι αν θυμάμαι καλά είναι ΟΚ, από εκεί και μετά δεν θυμάμαι καλά οπότε το βλέπεις κι εσύ το Σάββατο.
Σίγουρα νερό καπέλο και γυαλιά ειδικά αν επιστρέψεις και προς Ξυλόκαστρο, θα έχεις τον ήλιο κόντρα.
Καλή προπόνηση και περιμένω εντυπώσεις
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000