Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Πολιτισμός
 Περί Πάσχα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 38

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/04/2015 :  18:58:45  Εμφάνιση Προφίλ
Petrovasilis_1,2,3,4.. κ.λ.π. Τελικά βρέθηκε η λύση..!!!

Δικαστήριο στις ΗΠΑ αναγνώρισε χιμπατζήδες ως νομικά πρόσωπα για πρώτη φορά!

Το ανθρώπινο DNA και το DNA του χιμπατζή διαφέρουν μόνο κατά 1%. Σημαίνει αυτό ότι ένας χιμπατζής έχει ανθρώπινα δικαιώματα; Η Barbara Jaffe δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν απάντησε θετικά.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ δικαστής χορήγησε σε δυο χιμπατζήδες το δικαίωμα να υπερασπιστούν, μέσω συνηγόρου, τον εαυτό τους απέναντι στην παράνομη φυλάκιση. Με τον τρόπο αυτό παραχωρείται στους δυο χιμπατζήδες η ιδιότητα του νομικού προσώπου.

Ο Ηρακλής και ο Λέων - οι δυο χιμπατζήδες - χρησιμοποιούνται για ιατρικά πειράματα στο Πανεπιστήμιο Stony Brook στο Long Island.

Η μήνυση εναντίον του πανεπιστημίου κατατέθηκε από την οργάνωση «Nonhuman Rights Project» τον Δεκέμβριο του 2013 και αφορά ακόμη δυο χιμπατζήδες που ζουν σε ιδιωτική ιδιοκτησία. Τα δικαστήρια αρνήθηκαν την αγωγή αλλά οι δυο δικηγόροι δεν το έβαλαν κάτω και τελικά έπεισαν τη δικαστή Jaffe ότι οι πίθηκοι είναι αρκετά ευφυείς για να αποτελούν νομικά πρόσωπα.

Τώρα το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να παρουσιάσει έναν νομικά αποδεκτό λόγο για την κράτηση του Ηρακλή και του Λέοντα. Η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 6 Μαΐου.

Η οργάνωση «Nonhuman Rights Project» από την πλευρά της ζητά οι δυο χιμπατζήδες να απελευθερωθούν από το πανεπιστήμιο και να μεταφερθούν στο καταφύγιο Save the Chimps (Σώστε τους χιμπατζήδες) στη Φλόριντα ώστε να περάσουν εκεί το υπόλοιπο της ζωής τους. Στο καταφύγιο ζουν πάνω από 250 χιμπατζήδες σε ένα περιβάλλον που προσιδιάζει στο φυσικό περιβάλλον στο οποίο θα έπρεπε να ζουν.

Το αν θα απελευθερωθούν οι δυο Χιμπατζήδες παραμένει ακόμη ασαφές. Σύμφωνα με τον καθηγητή νομικής Richard Cupp «η δικαστής μπορεί απλώς να θέλει περισσότερες πληροφορίες για να λάβει μια απόφαση σχετικά με την αξίωση του νομικού προσώπου. Και μπορεί να παρήγγειλε την ακρόαση απλώς ως όχημα. Για να ακούσει προσεκτικά και τις δυο πλευρές. Είναι απίθανο να αναγνωρίσει τους χιμπατζήδες ως νομικά πρόσωπα αν δεν έχει ακούσει τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς».

Η «Nonhuman Rights Project» πάντως - ανεξάρτητα από το αν οι πίθηκοι θα αναγνωριστούν τελικά ως προσωπικότητες - σημειώνει ότι θα χρησιμοποιήσει την απόφαση ως προηγούμενο για μελλοντικές υποθέσεις.

«Είναι ένα μεγάλο βήμα για να πετύχουμε αυτό που τελικά επιδιώκουμε: να αναγνωριστεί στους χιμπατζήδες το δικαίωμα στη σωματική ελευθερία. Αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα ζώα» αναφέρει η διευθύντρια της οργάνωσης Natalie Prosin. «Δεν έχει σημασία τι θα συμβεί. Η πόρτα δεν θα ξανακλείσει ποτέ πια τελείως».

Μια ανάλογη απόφαση πάρθηκε πέρσι στην Αργεντινή όπου δικαστήριο αναγνώρισε ουρακοτάγκους ως «μη ανθρώπινα πρόσωπα» με νομικά δικαιώματα. Πάντως στις ΗΠΑ υπάρχει και αντίθετη δικαστική απόφαση που προβλέπει ότι ο χιμπατζής δεν είναι νομικά «πρόσωπο» και άρα δεν δικαιούται ανθρώπινα δικαιώματα.
http://tvxs.gr/news/periballon/dikastirio-stis-ipa-anagnorise-ximpatzides-os-nomika-proso
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

big-blue
Senior Forum-Runner

Greece
821 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/04/2015 :  22:38:36  Εμφάνιση Προφίλ
Ερώτηση: έχει διευκρινιστεί η διαφορά επιστήμης και ''επιστήμης'';
Η αγία γραφή αναφέρει κάτι σχετικό;
Ως γνωστόν οι επιστήμες άνθισαν στην περιοχή της Βηθλεέμ, της Ναζαρέτ κτλ...
Τσαπρρρρρρρρ γιδογ...δες
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/04/2015 :  12:18:22  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by andrem

Εαν δεν παρουσιασουμε εμεις εδω σε ενα φορουμ δρομεων ακριβη ημερομηνια για το ποτε δημιουργηθηκε το συμπαν, αποδεικνειεται επιστημονικα οτι το συμπαν το εφτιαξε ο θεος πριν απο 7523 χρ. οπως λεει η εβραικη μυθολογια.Αληθεια τωρα χωρις πλακα,πιστευεις οτι μπορεις να πεισεις για αυτο που λες εστω και εναν?
Συγγνωμη, αλλα υπηρχε τη δεκαετια του 80 ενας συλλογος νομιζω στην Αγγλια, οι λεγομενοι οπαδοι της εππιπεδης γης,αμφισβητουσαν το οτι η γη ειναι σφαιρικη και περιστρεφεται γυρω απο τον ηλιο κ ελεγαν οτι ειναι ψεμματα των επιστημονων δεν ξερω εαν και ποσοι εχουν μεινει ακομα να το πιστευουν, αλλα ψαξτο μπας και βρεις καποιον να σε καταλαβει.
Σιγουρα θα βρεις πολλους να σε καταλαβουν στην Σ.Αραβια και και σε αλλες χωρες οπου οι φονταμενταλιστες αμορφοτοι φασιστες εχουν την εξουσια,εδω χανεις τον χρονο σου.



Σε μερικές χώρες την πήραν πρόσφατα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Petros_1
Forum-Runner

50 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/04/2015 :  15:22:01  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by andrem

…πιστευεις οτι μπορεις να πεισεις για αυτο που λες…?

Φίλε andrem, οποιονδήποτε απορρίπτει την επιστήμη, πράγματι, είναι αδύνατο να τον πείσω.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Petros_1
Forum-Runner

50 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/04/2015 :  15:24:05  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by big-blue

Ερώτηση: έχει διευκρινιστεί η διαφορά επιστήμης και ''επιστήμης'';…

Βεβαιότατα φίλε big-blue, και έχει διευκρινισθεί εδώ http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=10533&whichpage=9
με αναμφισβήτητα και αδιάσειστε στοιχεία.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

big-blue
Senior Forum-Runner

Greece
821 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/04/2015 :  16:58:01  Εμφάνιση Προφίλ
Των οποίων στοιχείων οι πηγές αποτελούν οι Γραφές πάτερ;
Γιατί ως γνωστόν τους επιστήμονες και τα συγγράμματά τους εσείς τους καίγατε.
Κάποια στιγμή οι επιστήμες θα πρέπει να πάρουν το αίμα τους πίσω.
Ας πούμε τράβηγμα της πριζας του αναπνευστήρα για τους Ταλιμπάν που περιμένουν την έλευση του κυρίου για να σωθούν. Μια ώρα αρχύτερα στην αγκαλιά του:)
Αγάπη!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Petros_1
Forum-Runner

50 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/04/2015 :  13:34:14  Εμφάνιση Προφίλ
Το ότι υπάρχει αχανής διαφορά μεταξύ επιστήμης και «επιστήμης», είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο φίλε big-blue. Πρόσεξε λοιπόν:

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η «ΕΠΙΣΤΗΜΗ»:


Η «επιστήμη» έχει μόνο δύο τρόπους, με τους οποίους ενεργεί: την παρατήρηση και το πείραμα. Για αυτό ακριβώς δεν έχει ούτε μισή αποδεδειγμένη θέση ως προς την εξιχνίαση όλων των μεγάλων θεμάτων, στα οποία απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση, ήτοι: Της αρχής του σύμπαντος, της αρχής της ζωής (και κάθε υποτιθέμενης αρχής), και της χρονολόγησης αυτών.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ:


Η επιστήμη όμως, δεν έχει μόνο δύο τρόπους (= την παρατήρηση και το πείραμα), αλλά έχει και δύο μεθόδους, την “Επαγωγική λογική” και την “Εις άτοπον απαγωγή”. Και δια μεν της μεθόδου της “Επαγωγική λογική”, έχει απορρίψει ως άχρηστα την παρατήρηση και το πείραμα, ως προς την εξιχνίαση των προαναφερόμενων θεμάτων, δια δε της μεθόδου της “Εις άτοπον απαγωγή”, έχει βγάλει αποδεικτικό συμπέρασμα σχετικά με την εξιχνίαση των θεμάτων αυτών.

Συμπέρασμα: Ένα τμήμα της επιστήμης, καθώς προτίμησε τα αποκλεισθέντα από την επιστημονική μέθοδο “Επαγωγική λογική” πειράματα, στην προσπάθειά του να εξιχνιάσει τα μεγάλα θέματα, στα οποία απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση (θέματα τα οποία έχουν άπειρη απόσταση από όλα τα άλλα θέματα που για την εξιχνίασή τους, η άμεση παρατήρηση είναι εξασφαλισμένη), ως είναι φυσικό, αυτό το τμήμα αποσχίσθηκε από την επιστήμη, και ονομάστηκε μοιραία «επιστήμη». Άλλωστε με ποιό δικαίωμα αυτό το τμήμα θα μπορούσε να ονομαστεί επιστήμη, αφού δεν έχει καμία σχέση με τη γνώση;

Το ότι δεν έχει καμία σχέση με τη γνώση η «επιστήμη», αποδεικνύεται λόγω του ότι δεν έχει ούτε μισή αποδεδειγμένη θέση ως προς την εξιχνίαση όλων των μεγάλων θεμάτων.
Και όσο θα συνεχίζει την δια πειραμάτων εξιχνίασή τους, η προμνημονευθείσα επιστημονική μέθοδος, της έχει εξασφαλισμένη την παντελή αγνωσία της.

Ενώ η επιστήμη, που ξέρει πότε να χρησιμοποιεί τα πειράματα και πότε όχι, έχει σημειώσει σωρεία επιτυχιών, με κορυφαία επιτυχία της, το αποδεικτικό συμπέρασμα που έβγαλε δια της μεθόδου της “Εις άτοπον απαγωγή”, σχετικά με την εξιχνίαση όλων των μεγάλων θεμάτων:

η αρχική κοσμογονική πρόταση = της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αποδοχής που εξαγγέλλει βάσει των περιγραφών της Αγίας Γραφής, για το πώς, και πριν πόσο χρόνο, ο χωρίς αρχή και τέλος Θεός, δημιούργησε τη ζωή καθώς και τα πάντα, είναι αληθής

Είναι λοιπόν, η απορριπτέα «επιστήμη» αξιόπιστη; = ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Η αιτία είναι πασιφανής: Λόγω της τελικής καταφυγής της στην διεξαγωγή των πειραμάτων για την εξιχνίασή των μεγάλων θεμάτων, στα οποία απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση (= μη παρατηρούμενα).

Ως είναι φυσικό, Όλες τις θεωρίες της που αφορούν αυτά τα θέματα, ήτοι: Του Big Bang, του πρώτου μορίου, της εξέλιξης και της χρονολόγησης, η επιστήμη δια της μεθόδου της “Επαγωγική λογική”, τις έχει απορρίψει.

Για να ανατρέψει οποιοσδήποτε την πάνω επιστημονική τεκμηρίωση, πρέπει οπωσδήποτε, να παραθέσει αποδεδειγμένες θέσεις της «επιστήμης», στα θέματα που απαρτίζουν την κοσμογονική πρόταση. Δηλαδή πρέπει να απαντήσει οπωσδήποτε στο κάτωθι ερωτηματολόγιο:

1) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πώς ξεκίνησε το σύμπαν;

2) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πώς ξεκίνησε η ζωή;

3) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε το σύμπαν;

4) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε η ζωή;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

joker is job
Senior Forum-Runner

Greece
499 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/04/2015 :  14:05:38  Εμφάνιση Προφίλ
Έχεις πάει σε εκπομπή της Ανίτας Πάνια τελικά ή οχι?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Petros_1
Forum-Runner

50 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/04/2015 :  15:53:16  Εμφάνιση Προφίλ
Εσύ φίλε joker is job, μπορείς να βρεις κάποιους «επιστήμονες» να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο;
Να μου πεις που να τους βρω, το καταλαβαίνω. Διότι αυτοί, μόνο που βλέπουν το ερωτηματολόγιο, τους πιάνει πανικός και τρέχουν σαν λαγοί για να εξαφανισθούν!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

big-blue
Senior Forum-Runner

Greece
821 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/04/2015 :  16:19:07  Εμφάνιση Προφίλ
Πέτρο τι γνώμη έχεις για τη σχέση Χριστιανισμού και Αθλητισμού;
Η επιστήμη που έχει άμεση σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία τι λέει γι αυτό;
Παρεμπιπτόντως όταν μπορέσεις πες μου γιατί ο Λωτ έπρεπε να πηδήξει και τις 2 κόρες τους ώστε να προκύψει από αυτές ο ''περιούσιος λαός του Ισραήλ'', ένας εκ των οποίων είσαι και εσύ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nimi
Advanced Forum-Runner

Greece
281 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/04/2015 :  16:20:39  Εμφάνιση Προφίλ
Την ηλικία των ανθρώπινων (δε λέω καν για είδη εξαφανισθέντα) σκελετών που έχουν βρεθεί την ξέρεις? Ή απλά δε την πιστεύεις? Και για να μη σε πάω πολύ παλιά στυλ Νεάντερνταλ ή άνθρωπο των Πετραλώνων να σου πώ για την παλαιολιθική ή ακόμα και νεολιθική εποχή που μαθαίνει η κόρη μου Γ' δημοτικού? Ξέρεις πότε χρονολογούνται τα ευρήματα?
Γι'αυτό σου έλεγα ότι καλύτερα θα ήταν αν υποστήριζες ότι η έννοια του χρόνου είχε διαφορετικό μέτρο στις γραφές...αλλά ψιλά γράμματα τώρα αυτά για σένα που κατέχεις τον απόλυτο αριθμό...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/04/2015 :  18:31:26  Εμφάνιση Προφίλ
Ήρθαν από την ανατολή (Maya)

Ήρθαν από την ανατολή.
Τότε άρχισε και ο Χριστιανισμός.
Η προφητεία του εκπληρώθηκε στην ανατολή...
Τότε με τον αληθινό Θεό, τον αληθινό Dios
άρχισε η δυστυχία μας.
Ήταν η αρχή των φόρων
η αρχή των χρεών στην εκκλησία
η αρχή της αρπαγής των πορτοφολιών
η αρχή του πολέμου με τουφέκια
η αρχή στο ποδοπάτημα των ανθρώπων
η αρχή των βίαιων κλοπών
η αρχή των βίαιων οφειλών
η αρχή των οφειλών στηριγμένων στην ψευδομαρτυρία
η αρχή της πάλης των ανθρώπων
η αρχή της οργής.

Προφητεία (Iroquois)

Πριν πολλούς χειμώνες οι σοφοί μας πρόγονοι πρόβλεψαν πως ένα μεγάλο θηρίο θα ερχόταν από την ανατολή και, καθώς θα προχωρούσε, θα καταβρόχθιζε τη χώρα.
Αυτό το θηρίο είναι η λευκή φυλή και η πρόβλεψη κοντεύει να επαληθευτεί.
Συμβούλεψαν τα παιδιά τους, όταν άρχιζαν να αδυνατίζουν, να φυτέψουν ένα δέντρο με τέσσερις ρίζες που να διακλαδίζονται στο βορρά,
στο νότο, στην ανατολή και στη δύση, και τότε να μαζευτούν κάτω απ’ τη σκιά του και να κατοικήσουν ενωμένοι και μονιασμένοι.
Αυτό το δέντρο προτείνω να είναι αυτό εδώ το σημείο.
Εδώ να μαζευτούμε.
Εδώ να ζήσουμε κι εδώ να πεθάνουμε.

Η σοφία των Ινδιάνων...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

big-blue
Senior Forum-Runner

Greece
821 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/04/2015 :  22:52:59  Εμφάνιση Προφίλ
Το ψυχογραφημα των Ελλήνων Χριστιανών (σε κάποιο άλλο δόγμα πιστεύουν αλλα δεν το ξέρουν): http://forum.atheia.gr/download/file.php?id=685
Πάτερ Πέτρο για ψάξου
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

big-blue
Senior Forum-Runner

Greece
821 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/04/2015 :  22:56:19  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by nimi

...
Γι'αυτό σου έλεγα ότι καλύτερα θα ήταν αν υποστήριζες ότι η έννοια του χρόνου είχε διαφορετικό μέτρο στις γραφές...αλλά ψιλά γράμματα τώρα αυτά για σένα που κατέχεις τον απόλυτο αριθμό...


Ούτε αυτό ισχύει. Όταν βλέπουν τις παπαριες της γραφής και ζοριζονται οι σύγχρονοι το ρίχνουν στους συμβολισμούς κτλ.
Ο μαθουσαλας έζησε +900 χρόνια ενώ η Σαρα έπιασε παιδί στα 85+;)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

joker is job
Senior Forum-Runner

Greece
499 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/04/2015 :  23:06:23  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Petros_1

Εσύ φίλε joker is job, μπορείς να βρεις κάποιους «επιστήμονες» να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο;
Να μου πεις που να τους βρω, το καταλαβαίνω. Διότι αυτοί, μόνο που βλέπουν το ερωτηματολόγιο, τους πιάνει πανικός και τρέχουν σαν λαγοί για να εξαφανισθούν!!!!


ξέρω δύο αλλα και αυτοι λαγοι είναι,
ο ένας για τις τρισήμισι ώρες και ο άλλος για πολυ καλύτερους χρόνους

πάλι δεν απάντησες στην ερώτηση μου όμως!

Edited by - joker is job on 26/04/2015 23:16:09
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 38 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000