Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Μαφία
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 29

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 06/06/2014 :  02:39:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μαφία

http://www.koutipandoras.gr/article/115268/mafia

Αφαιρέστε από τη λέξη μαφία κάθε μεταφορική έννοια. Κάθε υπόνοια ότι μπορεί να χρησιμοποιείται καθ' υπερβολή ή καταχρηστικά. Τότε είσαστε μέσα. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αυτή η δυσωδία που αναδύεται από τη Βουλή και φτάνει ως το Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναπαύεται όταν δεν υπογράφει αντισυνταγματικές διατάξεις, είναι η μπόχα της δράσης κανονικής μαφίας.

Λίγες μέρες μετά τις εκλογές, όπου οι κυβερνώντες εμφανίστηκαν για μια ακόμη φορά ως εγγυητές της ευρωπαϊκής δημοκρατικής ομαλότητας, η Βουλή έγινε πλυντήριο για ύποπτους με μπλε και πράσινους κόκκους. Υπουργοί, βουλευτές, παρατρεχάμενοι, όλοι αυτοί για τους οποίους υπήρχε η πιθανότητα να βρεθούν απέναντι στη Δικαιοσύνη για πιθανά εγκλήματα που διέπραξαν απέναντι στους πολίτες, ξεπλύθηκαν.

Με μια μαφιόζικη μέθοδο έκλεισαν τη Βουλή 10 μέρες πριν το κανονικό κλείσμό της. Δεν περίμεναν ούτε να φτάσει η Παρασκευή για να την κλείσουν. Την έκλεισαν μεσοβδόμαδα και κρυφά, ενώ λίγα λεπτά πριν ο προεδρεύων στο Σώμα είχε διακόψει τη συνεδρίαση για να συνεχίσει όπως δήλωσε, το επόμενο πρωί κανονικά. Το αποτέλεσμα είναι ένα: όλα τα αδικήματα τα οποία έχουν διαπράξει υπουργοί κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Παπαδήμου, παραγράφονται. Δηλαδή όσα αφορούν τα μνημόνια, τη Λίστα Λαγκάρντ, τις αποφάσεις για τις Τράπεζες, τα υποβρύχια και βέβαια όσα σχετίζονται με μηνύσεις πολιτών κατά υπουργών. Χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος που το 2009 είχε χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση Καραμανλή για να παραγραφούν αδικήματα που σχετίζονταν με το Βατοπέδι, τη SIEMENS, τον υπουργό Ναυτιλίας Παυλίδη και τον πιθανό χρηματισμό του, την ενοικίαση πυροσβεστικών ελικοπτέρων σε τιμές πολλαπλάσιες των πραγματικών.

Πέρα όμως από τις παραγραφές, η διακοπή λειτουργίας της Βουλής, πρόσφερε και διέξοδο στην Κυβέρνηση, αφού στην Ολομέλεια της Βουλής έπρεπε να μπουν τρεις δικογραφίες που ήταν πολύ αποκαλυπτικές.
Πρώτη δικογραφία ήταν αυτή εναντίον του Κασιδιάρη για την υπόθεση της καταγραφής της αποκαλυτπικής του συζήτησης με τον Μπαλτάκο. Αν η δικογραφία έμπαινε προς συζήτηση, ο Κασιδιάρης είναι βέβαιο πως θα έμπαινε εκ των πραγμάτων στη διαδικασία περιγραφής λεπτομερειών όσων έγιναν, αλλά και των επαφών με άλλα στελέχη της ΝΔ. Ήταν επίσης πολύ πιθανό να αξιοποιηθούν και άλλα αποδεικτικά βίντεο. Μια γεύση άλλωστε έδωσε ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος,ο οποίος κατηγόρησε την ίδια μέρα από το βήμα της Βουλής τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη πως συνομιλούσε μαζί του χωρίς να διαψευσθεί. Η επικίνδυνη δικογραφία μεταφέρεται για συζήτηση τον Σεπτέμβριο και έτσι δεν φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και την ατζέντα του μετασχηματισμού.

Η δεύτερη καυτή δικογραφία είναι αυτή για το χρηματισμό του Γιάννη Μιχελάκη. Τη δικογραφία αποκάλυψε το HOT DOC. Αποκαλύφθηκε επίσης πως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, κρατούσε στα συρτάρια του τη δικογραφία αντί να τη διαβιβάσει στη Βουλή. Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ επίσημα, αλλά ο Γιάννης Μιχελάκης διέρρεε πως όλα είναι ψέματα. Είχε το θράσος μάλιστα να μηνύσει το HOT DOC και μένα, κάνοντας έτσι το μοιραίο λάθος. Η μήνυση που έκανε μας πρόσφερε το δικαίωμα να πάρουμε τη δικογραφία έχοντας πλέον έννομο συμφέρον. Η δικογραφία είναι αποκαλυπτική. Όπως μπορείτε να διαβάσετε στο ρεπορτάζ, τον Μιχελάκη καίνε σημειώσεις που τον εμφανίζουν να παίρνει 7.000 ευρώ για να καταθέσει ερώτηση υπέρ του Πάλλη στη Βουλή, η κατάθεση του ανθρώπου που τον πλήρωσε αλλά και τα χειρόγραφα του Πάλλη. Στο αρχείο Πάλλη βρέθηκε χειρόγραφο το οποίο είναι όσα υπαγορεύει στον Μιχελάκη να ρωτήσει στη Βουλή. Αν η Βουλή δεν έκλεινε, η δικογραφία έπρεπε να συζητηθεί στην Ολομέλεια αφήνοντας έκθετη και την κυβέρνηση και τον Μιχελάκη.

Η τρίτη δικογραφία αφορά τον Άδωνι Γεωργιάδη και την αγορά σπιτιού. Πολίτης έχει μηνύσει τον Γεωργιάδη, παραθέτοντας στοιχεία που δείχνουν ότι έχει κάνει ψευδές «πόθεν έσχες» σε σχέση με την πραγματική αξία του σπιτιού.
Το κλείσιμο της Βουλής λοιπόν, είναι λυτρωτικό για την κυβέρνηση αλλά αποδεικνύει πως ένα κομμάτι της σκέφτεται και λειτουργεί όπως η μαφία. Κάνει εκκαθαρίσεις, ξεπλένει και αν χρειαστεί τσιμεντώνει τη Δημοκρατία που είναι φλύαρη.
Πίσω από αυτή τη μαφιόζικη λειτουργία, υπάρχει η λειτουργία των παρακρατικών μηχανισμών αλλά και βρώμικη συναλλαγή. Αποδεικτικό στοιχείο είναι αυτό το οποίο απ ό,τι φαίνεται ξέφυγε από το στόμα του Νίκου Μιχαλολιάκου κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή. Ενώ η Βουλή ήταν κανονικά σε λειτουργία και δεν υπήρχε καμία υποψία για κλείσιμο, ο Μιχαλολιάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν φέρνει στη Βουλή για συζήτηση το θέμα Κασιδιάρη-Μπαλτάκου αλλά αντιθέτως την κλείνει και το πάει για Σεπτέμβριο. Το προεδρικό διάταγμα για το κλείσιμο δεν είχε καν υπογραφεί, ο προεδρεύων στη Βουλή διακόπτει τη συνεδρίαση για να συνεχίσει κανονικά την άλλη μέρα, οι βουλευτές δεν γνωρίζουν το παραμικρό, αλλά ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής ξέρει τι θα γίνει. Πώς το ξέρει αν δεν έχει ενημερωθεί γι αυτό από όποιον το προγραμματίζει;

Δύο μόλις μέρες πριν, στην Αθήνα, είχε συλληφθεί ο φερόμενος ως εγκέφαλος του παραδικαστικού κυκλώματος, ο οποίος φέρεται να συνεργαζόταν με πολιτικούς, δικαστές και μεγαλοδικηγόρους, αλλά η Εισαγγελία Εφετών προκλητικά δεν δημοσιοποιεί τα στοιχεία του παρότι έχει 12 εντάλματα σύλληψης, ώστε να βοηθηθεί η ανάκριση.
Είναι ξεκάθαρο πως η διαπλοκή και το σύστημα αυτοπροστασίας της διαφθοράς έχει ξεφύγει από τον κλεφτοπόλεμο που το θέλει να περνάει καμιά ρουσφετολογική τροπολογία στη Βουλή και επιτίθεται στη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και τη λογική.

Και βέβαια έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη ομερτά από το κομμάτι της που λέγεται Τύπος.

ANGEL1
Elite Forum-Runner

Greece


1089 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/06/2014 :  13:17:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
".....Και βέβαια έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη ομερτά από το κομμάτι της που λέγεται Τύπος".

Κώστα αυτό είναι όλα τα λεφτά για τους πολιτικούς.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/06/2014 :  14:19:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by ANGEL1

".....Και βέβαια έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη ομερτά από το κομμάτι της που λέγεται Τύπος".

Κώστα αυτό είναι όλα τα λεφτά για τους πολιτικούς.




Σαφώωωωωωωως

Αν δεν έχεις ότι αγαπάς,αγάπα ότι έχεις.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/06/2014 :  14:30:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ας κάνει λίγη υπομονή ο πρώην τσάτσος του "συστημικού" τύπου και των κρατικοδίαιτων καναλιών. Σε λίγο που θα κυβενρήσει ο τσίριζα, θα κρατάει όσο θέλει ανοιχτή τη βουλή ο Τίγρης και ο Βαγκέλας αλλά και οι υπόλοιποι σύμμαχοι και υποστηρικτές της νέας κατάστασης!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dpkouk
ellanodikis

Greece


11938 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/06/2014 :  14:54:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Ας κάνει λίγη υπομονή ο πρώην τσάτσος του "συστημικού" τύπου και των κρατικοδίαιτων καναλιών. Σε λίγο που θα κυβενρήσει ο τσίριζα, θα κρατάει όσο θέλει ανοιχτή τη βουλή ο Τίγρης και ο Βαγκέλας αλλά και οι υπόλοιποι σύμμαχοι και υποστηρικτές της νέας κατάστασης!


εισαι προβοκατωρας

http://www.ultrarunning.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDROSG
Senior Forum-Runner

Greece
640 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/06/2014 :  15:29:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κωνσταντίνε, ακόμα περιμένω στο mail μου το ερώτημά σου...

Γενικότερα τώρα υπάρχει μια φιλολογία τα τελευταία χρόνια περί ανίκανων, ηλιθίων πολιτικών που έφεραν τη χώρα σ' αυτά τα χάλια. Δεν ασπάζομαι αυτή την ερμηνευτική προσέγγιση, τουλάχιστον από όσα έχω ζήσει από μέσα. Το ότι μικρομεσαία στελεχάκια των εκάστοτε κυβερνώντων παρατάξεων ή συμπαρατάξεων διορίζονται σε διοικητικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού ενώ στον ιδιωτικό τομέα δεν θα έκαναν ούτε για κλητήρες, ζητώ συγνώμη από την συντεχνία των εν Ελλάδι κλητήρων, είναι γεγονός. Όμως στις πραγματικές θέσεις ευθύνης, ανεξαρτήτως πολιτικών χρωμάτων, επιλέγονται μεγαλοστελέχη που είναι ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ντόπιων και ξένων αφεντάδων. Για να μη σας κουράζω, θα μνημονεύσω ένα περιστατικό, που έχει φανερώσει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής του, μακαρίτης πια, ο θείος του αλήστου μνήμης Υπουργού Οικονομικών του GAP, Γιάννη Παπακωνσταντίνου, ο μακαρίτης Μιχάλης Παπακωνσταντίνου.

Ήταν η εποχή που την Ένωση Κέντρου διεμβόλιζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στρατολογούσαν τα επιφανή της στελέχη. Ο Μ. Παπακωνσταντίνου επιλέγει να πάει με το Μητσοτάκη. Συναντιούνται με τον Αντρέα, ένας είναι ο Αντρέας(!), σε μια δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της (Αστικής) Δημοκρατίας. "Μιχάλη, λέει ο Αντρέας, αν δεν είχες πάει με το Μητσοτάκη, εσένα θα είχα κάνει Υπουργό Εξωτερικών!!!" "Μα Πρόεδρε, απαντά ο Μιχάλης, όλα αυτά που έλεγες για έξοδο από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ..." "Έλα ρε Μιχάλη, ανταπαντάει ο Αντρέας, αυτά ήταν για τα μπαλκόνια!!!" Σημειώστε πως ο Αντρέας, που έδωσε αυτή την κυνική απάντηση, θεωρείται από πολλά κέντρα, ο λιγότερο ενδοτικός σε εθνικά θέματα Έλληνας πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών...
quote:
Originally posted by Rigelian

Ας κάνει λίγη υπομονή ο πρώην τσάτσος του "συστημικού" τύπου και των κρατικοδίαιτων καναλιών. Σε λίγο που θα κυβενρήσει ο τσίριζα, θα κρατάει όσο θέλει ανοιχτή τη βουλή ο Τίγρης και ο Βαγκέλας αλλά και οι υπόλοιποι σύμμαχοι και υποστηρικτές της νέας κατάστασης!


Edited by - ALEXANDROSG on 06/06/2014 15:34:46
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

vitahi
Newbie Forum Runner

Greece
23 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/06/2014 :  15:45:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητοί φίλοι εκτός από τους Έλληνες πολιτικούς που συνηθίζουμε να μνημονεύουμε υπήρξε και ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Έλεγε ο Χαρίλαος:

«Οι ζευγάδες φεύγουν, μωρέ! Η σπορά μένει. Και φουντώνει. Και μεγαλώνει. Και καρπίζει. Και ρίχνει νέους σπόρους στη γη. Και οι κύκλοι επαναλαμβάνονται. Ετσι νόμιζε και η γενιά του 1912-1913 ότι είναι η τελευταία ηρωική γενιά. Και τι θα γίνει ο τόπος μόλις φύγει. Μα ήρθε η γενιά του '40, η νέα σπορά, και ανέβασε πιο ψηλά τη σημαία του αγώνα. Έτσι λέει κάθε γενιά - ταυτίζοντας τον εαυτό της με την ιστορία. Και λησμονά τη σπορά. Που έρχεται πολύ βαθιά από το παρελθόν και πηγαίνει πολύ βαθιά στο μέλλον. Βλέπεις, μωρέ, αυτά τα νιάτα γύρω σου, που νομίζεις πως είναι ξεστρατισμένα και συμβιβασμένα; Κούνια που σε κούναγε. Μόλις υπάρξει μια σπίθα, αυτά τα νιάτα θα γίνουν πυρκαγιά, θα γίνουν ηφαίστειο. Και θα αποδειχθούν καλύτερα από τη γενιά των πατεράδων τους και των παππούδων τους. Και θα σηκώσουν τη σημαία του αγώνα μέχρι τον ήλιο. Είναι η σπορά, σου λέω...».


Στις 22 Μαίου συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από το «πέταγμα» του Χαρίλαου Φλωράκη στο τελευταίο του αγνάντιο, στον Αη-Λιά. Ο Χαρίλαος λείπει. Αλλά είναι πάντα εδώ. Στο πρόσωπό του κομμουνιστή ηγέτη σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι. Τιμάμε μια ολόκληρη γενιά ζευγάδων, που με τη σπορά τους σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία του τόπου.

Εις ανάμνησιν

Βασίλης



Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MasBass
Advanced Forum-Runner

Greece


389 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/06/2014 :  15:57:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εμεις τους ψηφισαμε κι εμεις τους αφησαμε να κανουν οτι γουσταρουν αδιαφορωντας για τις συνεπειες της ψηφου ή της αποχής μας. Μη πέφτουμε απ τα σύννεφα τώρα και το παίζουμε θύματα λες και σ ενα βραδυ φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, δε μας τιμά. Τα ίδια και χειρότερα γινόντουσαν και παλιότερα κι ούτε άνοιγε ρουθούνι γιατί "υπήρχε χρήμα στην αγορά". Τώρα που μας ήρθε ο λογαριασμός ξαφνικά είμαστε εξαπατημένοι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDROSG
Senior Forum-Runner

Greece
640 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/06/2014 :  16:02:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κι ένα ιστορικό ανέκδοτο από το προσωπικό μου "αρχείο"!!!

Ένας άσημος καλόγερος κατεβαίνει από τον Ηλεκτρικό και μ' ένα ταγάρι στον ώμο κατευθύνεται προς το Σπίτι του Λαού. Στην κεντρική πύλη ο φύλακας τον κοιτάει καχύποπτα.
- Τι θες, παπά, τον ρωτάει.
- Με περιμένει ο Χαρίλαος, λέει ο καλόγερος.
Παίρνει τηλέφωνο επάνω ο φύλακας. Όντως ο Χαρίλαος περίμενε τον καλόγερο. Ανεβαίνει επάνω, αγκαλιές, φιλιά. Οι υπόλοιποι κοιτούν αμήχανα. Βγάζει ο καλόγερος από το ταγάρι τσίπουρο και μεζεδάκια. Τα πιαν με το Χαρίλαο, θυμήθηκαν τα παλιά.
Κάποια στιγμή του λέει ο Χαρίλαος: Έλα από δω να σού γνωρίσω μια κοπέλα, θα με διαδεχθεί όταν έρθει η ώρα.
Στο διπλανό γραφείο τού σύστησε την Αλέκα Παπαρήγα!! Ο καλόγερος ήξερε για τη διαδοχή, πολύ καιρό πριν γίνουν τα Συνέδρια του Κόμματος... Εις ανάμνησιν
quote:
Originally posted by vitahi

Αγαπητοί φίλοι εκτός από τους Έλληνες πολιτικούς που συνηθίζουμε να μνημονεύουμε υπήρξε και ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Έλεγε ο Χαρίλαος:

«Οι ζευγάδες φεύγουν, μωρέ! Η σπορά μένει. Και φουντώνει. Και μεγαλώνει. Και καρπίζει. Και ρίχνει νέους σπόρους στη γη. Και οι κύκλοι επαναλαμβάνονται. Ετσι νόμιζε και η γενιά του 1912-1913 ότι είναι η τελευταία ηρωική γενιά. Και τι θα γίνει ο τόπος μόλις φύγει. Μα ήρθε η γενιά του '40, η νέα σπορά, και ανέβασε πιο ψηλά τη σημαία του αγώνα. Έτσι λέει κάθε γενιά - ταυτίζοντας τον εαυτό της με την ιστορία. Και λησμονά τη σπορά. Που έρχεται πολύ βαθιά από το παρελθόν και πηγαίνει πολύ βαθιά στο μέλλον. Βλέπεις, μωρέ, αυτά τα νιάτα γύρω σου, που νομίζεις πως είναι ξεστρατισμένα και συμβιβασμένα; Κούνια που σε κούναγε. Μόλις υπάρξει μια σπίθα, αυτά τα νιάτα θα γίνουν πυρκαγιά, θα γίνουν ηφαίστειο. Και θα αποδειχθούν καλύτερα από τη γενιά των πατεράδων τους και των παππούδων τους. Και θα σηκώσουν τη σημαία του αγώνα μέχρι τον ήλιο. Είναι η σπορά, σου λέω...».


Στις 22 Μαίου συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από το «πέταγμα» του Χαρίλαου Φλωράκη στο τελευταίο του αγνάντιο, στον Αη-Λιά. Ο Χαρίλαος λείπει. Αλλά είναι πάντα εδώ. Στο πρόσωπό του κομμουνιστή ηγέτη σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι. Τιμάμε μια ολόκληρη γενιά ζευγάδων, που με τη σπορά τους σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία του τόπου.

Εις ανάμνησιν

Βασίλης





Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/06/2014 :  22:46:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για να καταλάβω: αν δεν έκλεινε η βουλή τώρα αλλά σε 10 μέρες θα παραγράφονταν όλα τα παραπάνω 10 μέρες αργότερα, αυτό είναι το θέμα;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/06/2014 :  00:00:06  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Gypaetos

Για να καταλάβω: αν δεν έκλεινε η βουλή τώρα αλλά σε 10 μέρες θα παραγράφονταν όλα τα παραπάνω 10 μέρες αργότερα, αυτό είναι το θέμα;




Σωστά, γιατί σε αυτές τις δέκα μέρες... θα είχαν όλα ξεδιαλυνθεί 100%. Ή έστω κάποια από αυτά.

Αν θες κάτι να το αναγάγεις σε πολιτική σκοπιμότητα θα το αναγάγεις ο κόσμος να χαλάσει. Και καλά εδώ, είναι πιο περίπλοκο το πράγμα, αλλά σκεφτείτε το τραγικό παράδειγμα με το μαγκάλι.

Εδώ η ιστορία πάντως είναι πολύπλοκη, και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. (σε αυτές τις περιπτώσεις πάω με την κυβέρνηση/κρατούσα θεωρεία κτλ κτλ)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/06/2014 :  01:42:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αφού δεν υπήρχε σκοπιμότητα και θα ήταν το ίδιο, γιατί τότε έκλεισαν τη Βουλή απροειδοποίητα, 10 ημέρες πριν το προγραμματισμένο οεο???????????

Ας σκεφτόμαστε και ας εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους πριν ελαφρά τη καρδία υιοθετούμε τις απόψεις είτε του Βαξεβάνη, είτε των...Πρετεντέρηδων. (δεν τους βλέπω, αλλά υποθέτω ότι θα τα παρουσίασαν όλα ρόδινα!!!).

Η παράμετρος που λέτε ότι θα παραγράφονταν κακουργήματα 10 μέρες αργότερα, είναι ένα από τα οφέλη. Υπάρχουν όμως και άλλα, αν διαβάσει κανείς είτε τον Βαξεβάνη (μαλλον δεν το διαβάσατε αναλυτικά και μείνατε μόνο στις παραγραφές), είτε όσους εξοργίζονται για το κλείσιμο: υποθέσεις που ήταν να συζητηθούν τώρα θα συζητηθούν τον Οκτώβρη, υποθέσεις που βρωμάνε για σκάνδαλα στελεχών της κυβέρνησης πχ Μιχελάκης μπαίνουν στο ψυγείο μέχρι τότε ελπίζοντας ότι θα έχει εξομαλυνθεί κατά το δυνατό το δυσμενές κλίμα για τους κυβερνόντες (ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται). Γιατί κάποιος που του αξίζει η φυλακή, να είναι για άλλους 4 μήνες χωρίς να έχουν ξεκινήσει έστω οι χρονοβόρες διαδικασίες (όπως είναι φτιαγμένο το σύστημα) για το 1% των πιθανοτήτων που υπάρχουν, οι όμοιοί του να τον στείλουν εκεί που του αξίζει αντί να τον αθωώσουν.

Και μια λεπτομέρεια που μας ξέφυγε, ακόμη και ο Βαξεβάνης αυτή τη φορά δεν την επισήμανε, ενώ είναι η πλέον χαρακτηριστική:
Τι πάει να πει ότι επειδή κλείνει η Βουλή, παραγράφονται κακουργήματα οεο?????????????
Κάτι άσχετο (κλείσιμο Βουλής), μπορεί να δικαιώνει μια τυχόν εσχάτη προδοσία.
Ψάξαμε πολύ να βρούμε τέτοιους νόμους? Τέτοιοι νόμοι, και μόνο αυτοί, αρκούν να δικαιώσουν πανυγυρικά τα πέντε γράμματα του τίτλου του θέματος.
Ας βγάλουν και κανένα άλλο νόμο, ότι αν κάποιος ρίξει πυρηνικά, αθωώνεται αν βάλει γκολ ο Ρονάλντο.


@ Rigelian. Δεν ξέρω αν το αντιλήφθηκες, αλλά συζητάμε για υπαρκτά γεγονότα, που έγιναν ή γίνονται. Αν ο 'τσίριζα' τους μιμηθεί, εδώ είμαστε, κράτα αυτό το ποστ, καθώς η μπάλα θα τον πάρει και αυτόν, ακόμη περισσότερο από τους τωρινούς καθότι είναι η 'ελπίδα'. Η διαφορά θα είναι ότι στα θέματα που ξαφνικά θα θυμηθείς να ανοίγεις εν αντιθέση με τώρα που δικαιολογείς κάθε ανοσιούργημα, εγώ δεν θα κάνω τον ανήξερο, ούτε θα λέω, μα αυτά κάνανε και οι άλλοι ή θα κάνουνε και οι παραάλλοι όταν βγούνε.
Όσο για το παρελθόν του Βαξεβάνη, δεν με απασχολεί. Ας είχαν όλοι τέτοιο παρελθόν, να έγραφαν όμως κείμενα όπως ενδεικτικά το πιο πρόσφατο του σάιτ του: http://www.koutipandoras.gr/article/115382/kolafos-o-eisaggeleas-gia-ton-mihelaki
Για εκατομμυριοστή φορά αποφεύγεις να τοποθετηθείς επί της ουσίας, και με αφορισμούς, δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα. Αν διαφωνείς με το κείμενο του Βαξεβάνη, φώτισέ μας που είναι το λάθος, όχι να μας λες που δούλευε αν δούλευε πριν κάτι δεκαετίες και τι θα κάνει αν κάνει ο 'τσίριζα'.


@ MasBass
Λανθασμένη η γενίκευση.
Το "Εμεις τους ψηφισαμε κι εμεις τους αφησαμε να κανουν οτι γουσταρουν αδιαφορωντας για τις συνεπειες της ψηφου ή της αποχής μας", ισχύει για αυτούς που όντως το κάνουν.
Οι υπόλοιποι, που ήταν παλιότερα πχ το 1/4 του πληθυσμού, και τώρα πάνω του μισού, τι φταίνε?
Τι φταίει, έστω ο ένας που πάντα ψήφιζε άλλους, ποτέ δεν ψήφισε αυτούς, και με τη στάση του δεν αδιαφορούσε, αντιθέτως με πράξεις προσπαθούσε να ξυπνήσει τον κόσμο.
Μη ξεχνάμε επίσης ότι εκτός της (όντως απαράδεκτης) στάσης πολλών ψηφοφόρων, πολλών η ψήφος χειραγωγήθηκε και χειραγωγείται με χίλιουςδυο διαφορετικούς τρόπους (ο τίτλος του θέματος δεν είναι άχετος ούτε ως προς αυτό).
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/06/2014 :  15:53:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καταρχάς Κώστα είμαι διακοπές και αγνοώ τι λένε τα δελτία ειδήσεων επί του θέματος, εκφράζω λοιπόν, όπως πάντα, προσωπικές μου απόψεις. Τουλάχιστον συμφωνούμε ότι η διαφορά είναι 10 μέρες, είτε στην παραγραφή είτε στην συζήτηση που θα γινόταν στη βουλή. Διαφωνούμε απλώς στην αξιολόγηση και τα συμπεράσματα, εγώ δηλαδή δε βλέπω ότι έγινε καμία εκτροπή ή κουκούλωμα. Μάλλον βιάζονται να κάνουν τον ανασχηματισμό και να πάνε διακοπές μετά τις εκλογές!
Για το νόμο περί παραγραφής συμφωνώ εν γένει.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/06/2014 :  09:17:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπογιόπουλο, Βαξεβάνη και πιστιρίκο έχω σταματήσει χρόνια να διαβάζω.

Ξαναδείτε αυτό:

http://9gag.com/gag/5196073/orwell-vs-huxley-make-you-think
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/06/2014 :  09:20:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Α, κάτι ακόμα: Δεν δικαιολογώ τίποτα, απλά βλέπω (και σας λέω) την πραγματικότητα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/06/2014 :  17:05:46  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Μπογιόπουλο, Βαξεβάνη και πιστιρίκο έχω σταματήσει χρόνια να διαβάζω.

Ξαναδείτε αυτό:

http://9gag.com/gag/5196073/orwell-vs-huxley-make-you-think



Σύμφωνώ απόλυτα. Πλέον είμαστε στο αντίθετο άκρο από τον orwell.
Πασχίζουν αναγνωρισμένοι οργανισμοί και πιστοποιημένες υπηρεσίες να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο σε κάθε blog/συνομωσία κοτσάνα που ανακαλύπτει ο καθένας, και που όλα αυτά βρίσκουν πρόσφορο έδαφος μέσω του ίντερνετ και του σύγχρονου τρόπου ζωής και πολλοί τα τρώνε αμάσητα.
Βλέπετε, site το site και το άλλο, τι να πιστέψεις από τα 2?

Συζητάμε αν ο καρκίνος θεραπεύεται με το μπλε δηλητήριο, ή με την σόδα.

ΥΓ. Βέβαια Rigo, εσύ είσαι πρώτος υπέρμαχος του ελεύθερα όλα, ας διαλέγει ο καθένας ό,τι θέλει και αν την πατήσει την πάτησε, κάτι το οποίο είναι λίγο αντιφατικό εδώ, αλλά οκ.

Edited by - Deorum on 10/06/2014 21:50:42
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 29 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000