Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Μαφία
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 29

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/06/2014 :  13:39:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ρίγκο ειλικρινα θεωρώ η ιδεολογία σου είναι αυτή. Δεν ξέρω γιατί το βλέπεις ως προσωπικη επίθεση το ότι σε θεωρώ νεοφιλελευθερο. Το θεωρείς βρισιά αυτό για κάποιο λόγο? Δεν είναι η δική μου άποψη αυτο. Είναι η κρατουσα άποψη για το τρόπο σκέψης σου. Η Ατομική Ελευθερία στην κορυφή της πυραμίδας. "“freedom” above all else"

http://www.the-utopian.org/post/53360513384/the-thirteen-commandments-of-neoliberalism

Η διαφορά μας είναι ότι αντίθετα με ότι λες, μάλλον ΕΓΩ δεν θα σε σκοτώσω για τις απόψεις σου και θα τις συνδιαλεχθώ στη βάση τους σε αντίθεση με εσένα που τις περισσότερες φορές θα επιλέξεις να τις "σκοτώσεις" και να τις αφορίσεις στη βάση τους. Θα ήθελα να σε ρωτήσω απο περιέργεια εάν έκανες το κόπο να πατήσεις τα λινκ που σου έγραψα προηγουμένως αλλά υποψιάζομαι ότι ΔΕΝ το έκανες (μου εχεις αναφέρει και παλαιότερα ...και το έκανες και πριν στο συγκεκριμένο νήμα για κάποιους δημοσιογράφους ότι διαβάζεις επιλεκτικά ότι θεωρείς ΕΣΥ ως αξιόλογο και δεν κάνεις το κόπο να σπαταλάς το χρόνο σου αλλού)... Και αυτό σε κάνει ΒΑΘΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ (όπως είναι τελικά -και εδώ είναι το παράδοξο και η αντίφαση- όλη η νεοφιλελευθερη ιδεολογία). Γιατί δείχνεις να θες να είσαι προσκολημένος σε μια ιδέα (ή και ιδεολοψία) την οποία έχεις επιλέξει να ακολουθείς ΠΙΣΤΑ πλεον όπως σου έγραψε και ο Γιώργος με σχεδόν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Και ο συντηρητισμός μάλλον συγγενεύει με τον ολοκληρωτισμό πολύ περισσότερο απο κάθε άλλη ιδεολογία.

Και θεωρώ επίσης ότι οι απόψεις σου σε κάποιο βαθμό είναι και αρκετά μπερδεμένες. Μπορείς να το πάρεις στραβά αυτο που λέω αλλά είναι η ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ μου εκτίμηση για την ιδεολογία σου. Όταν μου αναφέρεις τη ρήση του Αριστοτέλη (που εκτιμώ -εγώ αλλά υποψιάζομαι και οι περισσότεροι- ότι λέει το ακριβές αντίθετο) για να στηρίξεις το δικαίωμα σου στην ελευθεριότητα τότε αυτό καταλαβαίνω. No bad feeling pls

Καλη σου μέρα!


P.S. ...σε ένα σημείο τουλάχιστον δείχνεις να με προσεγγίζεις αλλά τελικά το πήρες στραβά. Δεν βαυκαλίζομαι ότι θέλω ελευθερία και ισότητα και μάλιστα με αυτή τη σειρά. Λέω ότι θέλω Δικαιοσύνη, Ισότητα και Ελευθερία. ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΑ ΠΡΟΕΧΕΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑ. Αλλα όταν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ το ένα θα πρέπει περιορίσει το αλλο ΔΕΧΟΜΑΙ να κανω τον συμβιβασμό αυτό να είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων η ατομική ελευθερία (τα όρια ταχύτητας, ο έλεγχος και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο). Γιατί αυτό είναι η κοινωνία μας και αυτό σημαίνει να ζούμε αρμονικά σε αυτήν. Ναι κάποιες έννοιες μπορεί να είναι και ασύμβατες για αυτό και κάνουμε ΣΥΜΒΙΜΒΑΣΜΟΥΣ.

Τι είναι αυτό το μοντέλο και εάν είναι ανελευθερο με τα δικά σου στανταρτς είναι δικαίωμα σου να το κρίνεις. Το προτιμώ ωστόσο απο το μοντέλο όπου η ατομική "ελευθερία" γίνεται "ελευθεριότητα" και διαλύει τελικά τα πάντα...

Edited by - sam on 11/06/2014 13:44:22
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/06/2014 :  16:21:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Sam, δεν συζητάς, δεν ξέρω γιατί.
Επιτίθεσαι και χαρακτηρίζεις άτομο και όχι άποψη!!!

Δεν αφορίζω τίποτα, συζητώ με ανθρώπους που θέλουν να συζητήσουν και ότι που νομίζουν ότι με ξέρουν και κάνουν προπαγάνδα για το ποιος (νομίζουν ότι) είμαι!

Κάνεις παλαβά λογικά άλματα, σχεδόν θρησκευτικά, για να καταλήξεις ότι η ελευθερία είναι συντηριτισμός και ολοκληρωτισμός!

Ξαναλέω, για πολλοστή φορά, αλλά κάποια στιγμή θα σταματήσω, ότι δεν είναι ιδεοληψία η ελευθερία. Αν το καταλαβαίνετε, έχει καλώς, αν όχι, πάλι έχει καλός.

Το ποιος το παίζει αυθεντία εδώ μέσα φαίνεται ξεκάθαρα από τον παπικό σου, φασιστικό λόγο, μέρος του οποίο σου ξεφεύγει (; ) εδώ: " ...σε ένα σημείο τουλάχιστον δείχνεις να με προσεγγίζεις αλλά τελικά το πήρες στραβά. ". Ε, οκ, έχεις το αλάθητο, όποιος δεν σε προσεγγίζει πάει στραβά, κατέχεις την αλήθεια και προσπαθείς παθιασμένα να πείσεις τους άλλους για αυτό, κρίνοντας και επιτιθέμενος στο άτομο, ξαναλέω, όχι στην άποψη. (το κάνεις και σχεδόν παντού αλλού, δεν κάνεις κάποια προσπάθεια να καταλάβεις τι λέει ο άλλος...)

Εξακολουθείς να έχεις αφήσει τον εαυτό σου στη θέση του απόλυτου κριτή των πάντων, αλλά ίσως θα σε βοηθούσε αν μπορούσες να σκεφτείς και να δεχτείς ότι δεν κατέχεις το αλάθητο.

Πολύ δε περισσότερο, δεν είσαι ο κριτής των πάντων.

Δεν είναι θέμα τι με θεωρείς ενώ σου λέω ότι δεν είμαι, μιλώντας για μια ιδεολογία. Αλλά έχει σημασία το ότι παθιάζεσαι να πείσεις ότι εγώ είμαι όχι αυτό που λέω αλλά αυτό που εσύ νομίζεις! (μακριά και πέρα από φιλελευθερισμό, νεοφιλελευθερισμό, κτλ κτλ)

Καταλαβαίνεις ότι δεν γίνεται κουβέντα έτσι, πάντα θα επιτίθεσαι, θα διαστρεβλώνεις και θα καταλαβαίνεις ότι εσύ επιθυμείς να καταλάβεις.

ΥΓ: Και φυσικά έχεις φριχτά μπερδέψει τις έννοιες ελευθερία και κανόνες σε μια κοινωνία!

ΥΓ2: Προαφνώς σε έναν ωκεανό πληροφοριών, αναγκάζεσαι να κάνεις ένα scan διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να διαβάζεις τα πάντα!

ΥΓ3: Επιτίθεσαι σε κάθε post σου και το έχεις ξανακάνει σε άλλους εδώ μέσα στο παρελθόν. Συζήτηση δεν μπορούμε να κάνουμε αν συνεχίζεις έτσι.

Edited by - Rigelian on 11/06/2014 16:23:43
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/06/2014 :  17:24:27  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Όλα καλά αλλά που σου επιτίθεται?
Πως καταφέρνεις και γυρνάς την διαφωνία σε προσωπική επίθεση ή διαστρέβλωση?
Είναι απλά μια διαφωνία.
Και όταν πρώτος επικαλεστείς προσωπική επίθεση, τότε κατά μία έννοια την προκαλείς και την ανταποδίδεις κιόλας.
Κάτι σαν τους Αριστεριστές, με την αστυνομία. Ε στο τέλος θα τις φάνε, και θα λένε, είχαμε δίκιο σας τα λέγαμε.

Κατά τα άλλα, δεν συμφωνώ με τον τρόπο σκέψης σου, αλλά κατά μεγάλο κομμάτι συμφωνώ με το συμπέρασμα.
Αλλά ο τρόπος σκέψης σου είναι προβληματικός.
Και θα επιμείνω, ιδεοληπτικός. Θες να μην είναι ιδέα? Να το ονομάσουμε Αξία? Αξιο-ληπτικός λοιπόν. Κάτι τέτοιο.
Ένα μεγάλο όραμα, ιδέα, αξία, σε καθοδηγεί και προσπαθείς να πλάσεις τον κόσμο έτσι βάσει αυτού. Άλλος το ονόμαζε κομμουνισμό, άλλος φασισμό -ο καπιταλισμός δεν έχει μανιφέστο-. Αγνοώντας στο πέρασμα για την επιβολή αυτής της ιδέας, τις εκατόμβες που δημιουργόνταν... γιατί ο σκοπός είναι ύψιστος στο τέλος και θα μας αποζημιώσει. Αυτό είναι ιδεοληψία.
Όπως εκατόμβες θα έχουμε, αν αύριο γίνουν νόμιμα τα ναρκωτικά, οδηγάμε όλοι χωρίς όρια ταχύτητας ή λοιπούς κανόνες ασφαλείας, χωρίς φόβο ποινής για οδήγηση με αλκόολ, χωρίς ρυθμιστικές αρχές για διάφορα σημαντικά ζητήματα όπως έλεγχο τροφίμων, και απλά το κράτος παρατηρούσε μόνο και μόνο για την "τήρηση των συμφωνιών". Δεν λέμε να έχει κάποιος μια συγκεκριμένα διαφωνία με κάτι από αυτά, αλλά γενικά να διαφωνεί με αυτά για λόγους "αρχής" ή "αξιών" κτλ.
Κάτι το οποίο ίσως γίνει κάποια στιγμή βέβαια, ένα κράτος απολύτως ελεύθερο, με τους μικρότερους ΔΥΝΑΤΟΥΣ περιορισμούς, (όπως και κατά τον Μαρξ, κάποια στιγμή δεν θα είναι κανένας εργάτης, και όντως έγινε αυτό, αλλά δεν θέλω να κάνω αυτήν την κουβέντα εδώ) αλλά θα είναι αποτέλεσμα όλων των ενδιάμεσων εργασιών και ωρίμανσης και πλούτου που θα υπάρχει, μέχρι να φτάσουμε εκεί. Θα έρθει μόνο του δλδ, όταν προσπαθούμε για άλλα πράγματα, σαν αποτέλεσμα, όχι σαν αρχικός στόχος.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/06/2014 :  18:29:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν παθιάζομαι -δυστυχώς- για πολλα πράγματα πλέον Ρίγκο και πολύ δε περισσότερο μαζί σου καθως βρίσκεσαι σε μια σφαίρα περιστασιακής ανταλλαγής απόψεων που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να με αφορά άμεσα....

Απλή κουβέντα κάνουμε για τις απόψεις μας σε ένα φόρουμ Κώστα. Εάν θεωρείς όμως ότι σου ασκώ ψυχολογική βία (αυτό σημαίνει να σου επιτίθεται κάποιος με τα γραπτά του) θα σταματήσω σεβόμενος τη γνωριμία μας τόσα χρόνια. Θα πρέπει να το ξαναδείς πάντως πιστεύω το συγκεκριμένο πιο ήρεμος καθώς φρονώ ότι εάν βλεπεις κάθε διαφωνία ή κριτική στις απόψεις σου ώς φασισμο και ψυχολο΄γική βία εναντίο σου μάλλον δεν αφήνεις και πολλά περιθώρια στον άλλον.

Καλό σου απόγευμα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/06/2014 :  20:04:45  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Και θα σου πω και άλλο ένα λάθος που κάνεις, το οποίο κάνουν και οι αναρχικοί.
Γιατί και ο αριστερός θέλει να αλλάξουν πράγματα στην αστυνομία, αλλά ο αναρχικός, ππππφφφφ, το πάει σε άλλο επίπεδο, διαφωνεί με τον θεσμό της γενικότερα. Του λες, μα αν στην πέσει κάποιος τι θα κάνεις, και σου απαντάει, δεν θα έπρεπε να στην πέφτει κάποιος. Βγάλε άκρη.

Βάζεις απέναντί σου το κράτος, όχι μαζί σου. Δεν είσαστε αντίπαλοι.

Να στο πω αλλιώς, με ένα παράδειγμα.

Βγαίνουμε μια βόλτα τρεξίματος όλοι μαζί. Ξέρεις ότι όταν τρέχουμε αρκετοί, θα χρειαστεί να φυσήξουμε ίσως την μύτη μας κτλ.
Βάζουμε λοιπόν έναν κανόνα για το καλό μας, όλοι μαζί.
"Μ34@@@ες, ακούστε. Όποιος θέλει να φυσάει την μύτη του, ή να φτύσει, να κάνει λίγο δεξιά, μην τα φάει ο άλλος από πίσω. Είναι κρίμα".
Αυτός ο μικρός και χαζός κανόνας λοιπόν, αν παραβιαστεί, στην αρχή θα έχει επίπληξη (καλά είσαι βλάκας, αφού το είπαμε, πρόσεχε ρε φίλε...) αν όμως γίνει συστηματική η παραβίαση αυτού του κανόνα, τότε δεν θα τον "τρέχουν" μαζί, σταδιακά δεν θα τον καλούν και θα τον αποβάλουν από την παρέα.

Αυτό είναι μια πολύ μικρή μικρογραφία, των ορίων ταχύτητας, των οργανισμών για την ασφάλεια των τροφίμων, κτλ κτλ. Όλοι μαζί (εμείς όχι οι άλλοι ή το "κακό" σύστημα/κράτος) συνεοννοηθήκαμε να τηρήσουμε 2 ή 20000 πράγματα, κάποιους θεσμούς για να είμαστε μια χαρά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/06/2014 :  20:05:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θαυμάζω την υπομονή σου Κώστα! Αφού το ξέρεις, στον συνομιλητή σου αρέσει να κολλάει ταμπέλες δεξιά κι αριστερά, τι κάθεσαι κι ασχολείσαι; Ούτε ο πρώτος είσαι ούτε ο τελευταίος...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/06/2014 :  22:30:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εγώ πάλι, απορώ που βρίσκετε υπομονή στον Κώστα, σε αυτά που γράφει. Αφού άκρη δεν βγαίνει. Αοριστίες, αφορισμοί, γενικόλογα, ενίοτε και ειρωνίες.

Με όλη τη φιλία που έχουμε, είπα ας μη ξαναασχοληθώ με τα της πρώτης σελίδας. Αλλά για όσους δεν το πρόσεξαν, ας ξαναρίξουν μια ματιά, καθώς είναι από τα άκρως χαρακτηριστικά.

Σ'αυτά που του έγραψα στις 08/06/2014 : 01:42:12 (ας μη τα ξανααντιγράφω), απαντάει (άκουσον-άκουσον) "Μπογιόπουλο, Βαξεβάνη και πιστιρίκο έχω σταματήσει χρόνια να διαβάζω." και στη συνέχεια παραθέτει το λινκ http://9gag.com/gag/5196073/orwell-vs-huxley-make-you-think , το οποίο όμως κάθε άλλο αφορά κάποιον από τους προαναφερόμενους, ειδικότερα δε τον Βαξεβάνη για του οποίου το άρθρο άνοιξα και το θέμα (και επειδή με δικαιώνει για όσες φορές έχω μιλήσει για μαφιοκρατία και συμμοριοκρατία). Με το λινκ που παραθέτει ο Κώστας, έστω άθελά του, με τη μέθοδο της υποβολής δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση πως ο Βαξεβάνης μετέχει σε σενάρια συνομοσιολογίας, δημιουργόντας κατά κάποιο τρόπο συνομοσιολογία ο ίδιος ο Κώστας.
Στο αρχικό ποστ του θέματος, αρχικά ο Rigo ειρωνεύεται τον Βαξεβάνη για το παρελθόν του (μέγα έγκλημα ότι δούλεψε σε κανάλια), επίσης κατηγορεί και ... την αντιπολίτευση (τι μεγάλος μπαμπούλας, για να ανεχόμαστε τους τωρινούς)!!! Όταν του λέω να σχολιάσει επί της ουσίας, λέει ότι δεν διαβάζει τον Βαξεβάνη (και άλλους δύο που δεν αφορά το θέμα).
Μα βρε Κώστα, εκτός που είναι στρουθοκαμηλισμός το να αρνούμαστε να διαβάζουμε Α-Λ-Η-Θ-Ε-Ι-Ε-Σ (τα όσα γράφει ο Βαξεβάνης είναι υπαρκτά και με πλήθος ντοκουμέντων, αλλιώς θα τον είχαν βάλει μέσα οι καρχαρίες που καιροφυλακτούν), αν απαξιείς να τον διαβάζεις, μη γράφεις στο θέμα. Αν θέλεις να γράψεις στο θέμα, κάνε εξαίρεση και διάβασε το κείμενό του, και τοποθετήσου επί της ουσίας, χωρίς αφορισμούς, συμπλέγματα, ειρωνίες.
Έλεος δηλαδή.
Ελπίζω να μη δεις πάλι φαντάσματα ότι σου τη πέφτει κάποιος.
Φιλικά όλα, πιστεύω το ξέρεις άλλωστε.


Μένοντας στη πρώτη σελίδα, διευκρινίζω Τάσο ότι δεν συμφωνώ ότι το θέμα του πρόωρου κλεισίματος της Βουλής είναι τόσο απλό και αφορά ότι κάποιοι βιάστηκαν να πάνε για μπάνια. Επαναλαμβάνω ότι οφέλη υπάρχουν και άλλα πλην της παραγραφής, όπως μπορεί να διαβάσει κάποιος και στο αρχικό άρθρο του θέματος.
-Αναφορικά με τις παραγραφές, είχα την εντύπωση ότι αφορούν κάθε διάλυση της Βουλής (για εκλογές), και όχι τα καλοκαιρινά κλεισίματα. Είχα την εντύπωση ότι με δύο διαλύσεις, οι έσχατοι προδότες γίνονταν αθώες περιστερές. Τώρα πως αυτό επεκτάθηκε στα καλοκαιρινά κλεισίματα που είναι τέσσερα σε μια πλήρη θητεία κυβέρνησης, το αγνοώ. Επίσης αγνοώ αν ήταν εντελώς το ίδιο και αν έκλεινε στην ώρα της, σε 10 ημέρες. Πιο αρμόδιοι να μας απαντήσουν είναι αυτοί που αντί να βρίσκονται στη φυλακή, κυβερνούν και από πάνω. Ούτως ή άλλως βέβαια, αυτός ο νόμος είναι από τους πιο τραγελαφικούς και αστείους που γέννησε ποτέ η ανθρωπότητα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/06/2014 :  22:31:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παρακολουθώ την προσπάθεια της ομαδάρας του Μπέου να νικήσει και να ανέβει Α' Εθνική, θα σας κανονίσω αύριο!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/06/2014 :  22:42:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πρώτη πρόταση, στο πρώτο ποστ του Sam στο θέμα αυτό (και εντελώς εκτός θέματος):

"O ρίγκο είναι σκληροπυρηνικα νεοφιλελεύθερος -ότι και εάν λέει- "

Αυτό δεν είναι κριτική άποψης, δεν είναι διαφωνία, είναι ταμπέλα, χαρακτηρισμός (πρόσεξτε, δεν παίρνω θέση στον χαρακτηρισμό, επισημαίνω το γεγονός ότι είναι χαρακτηρισμός και μάλιστα απόλυτος!), δείγμα αυθεντίας και αλάθητου από τον εκφραστή της και, φυσικά, βασισμένο σε στερεότυπα.

Και για το θέμα, Κώστα, δεν έγραψε ούτε μια γραμμή!!!

Τα υπόλοιπα αύριο.
(θα γράψω και για το θέμα, το υπόσχομαι! )

Άντε, πάω να δω αν ο Βόλος θα καταφέρει και δεύτερη ομάδα στην Α' Εθνική!

(σε μια άλλη ανάγνωση, αντί να σχολιάζει τα του κλεισίματος της Βουλής ο Sam, σχολιάζει εμένα, πολύ καλό αυτό! )
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/06/2014 :  22:54:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ούτε εγώ σχολίασα το θέμα καθεαυτό, και ο λόγος είναι πως είναι τόσο οφθαλμοφανώς σωστό, που κάθε σχόλιο περισσεύει.
Αν κάποιος ανοίξει θέμα ότι ο ήλιος λάμπει, τι παραπάνω να σχολιάσει κανείς...

Μάλλον θα πρέπει να αναρωτηθείς Κώστα γιατί οι σχολιασμοί αφορούν εσένα (και ο ίδιος το έκανα άλλωστε), και όχι τόσους και τόσους άλλους φίλους που γράφουν, συχνά ή σπάνια, όσο και αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τις τοποθετήσεις τους.
Αν είναι σωστή η παροιμία "ή είναι στραβός ο γυαλός, ή στραβά αρμενίζουμε", τότε αναρωτήσουν μήπως δεν φταίνε ντε και καλά οι άλλοι που "σου τη πέφτουν"!

Πάντως το να γράψεις επί της ουσίας με καθυστέρηση 6 ημερών, και ενώ από όσα έγραψες (και γράφεις κατά καιρούς) προξενήθηκε η όποια αναταραχή, δεν το λες και επιτυχία!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/06/2014 :  23:21:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Tι συμβαίνει στα ανάκτορα...

των σκέψεων;

και των βασιλικών συνδιασκέψεων!;!;!;

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/06/2014 :  23:31:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
...και με την απουσία του Ανωτάτου...!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/06/2014 :  23:46:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Να στε καλά όλοι! Και οι φίλοι, και όσοι έχετε εμμονές και κουβαλάτε τις δικές σας πίκρες

Κώστα δεν θέλω να συνεχίσω είπα. Ξαναδιάβασε τη ροή της κουβέντας. Ξεκίνησες με (άλλον έναν) συνήθη αφορισμό. Έπεσες σε προφανή αντίφαση (αυτο που αφορίζεις ....είναι αυτο που λες απο την αρχή ότι προσδοκάς). Ο Γιώργος στην επισήμανε. Εγω του είπα (μπορεί εσυ να μην την είδες τη σχέση με το θέμα, όμως την αξία του αφορισμού σου ήθελα να αποδομήσω τελικά) ότι είναι μια "φυσιολογική" αντίφαση σε σχέση με εκείνον (τις ίδιες ιδέες τις χειρίζεστε διαφορετικά. Ως βάση και εργαλείο εκείνος, ως αξίωμα εσύ). Εσύ εκεί αντέδρασες. Αποκήρυξες για κάποιον λόγο τον χαρακτηρισμό χωρίς ωστόσο να αποκήρυξεις την ιδέα (δεν αντιλήφθηκα να μου είπες ότι διαφωνείς τελικά με τη θεωρία του νεοφιλελευθερισμού). Παρεξηγήθηκες(!) που κάποιος άλλος σε θεωρεί εκφραστή του (είναι και αυτό μέρος της πραγματικότητας όμως και εννοώ τη θεώρηση που έχουν οι άλλοι για εμάς). Με θεωρείς και εσύ λοιπόν φασίστα επειδη σε βλέπω έτσι (οπότε αυτό είναι εύκολο: φασίστας είναι όποιος σχηματίζει γενικά γνώμη για εμάς). Είσαι Ελεύθερος (και καλά κάνεις) αφου δεν δέχεσαι να σε καταπιέζει καμία άλλη εξωτερική θεώρηση (πάρε και τα όπλα για σιγουριά όπως λέει και ο πιτσιρικάς στο 2ο βίντεο που σου ανέρτησα ). Τέλος.

Να μαστε καλά.

Edited by - sam on 12/06/2014 00:00:17
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/06/2014 :  10:35:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
(Κώστα, για αρχη, η γνώμη των πολλών δεν είναι απαραίτητα η σωστή)

Sam, δεν έχεις καταλάβει ενώ τα εξηγώ ξανά και ξανά. Ας προσπαθήσω με bullet points.

1. Ξαναδιάβασε εσύ τι έγραψες, όπως επεσήμανα πιο πριν, και θα διαπιστώσεις ότι κάνεις χαρακτηρισμούς.

2. Είπα πολλές φορές ότι δεν με ενοχλούν οι χαρακτηρισμοί.

3. Ούτε ο τρόπος.

4. Σου επισημαίνω, απλά, ότι το κάνεις σαν να είσαι η αυθεντία, σαν να κατέχεις τη μόνη αλήθεια, το αλάθητο του πάπα. Επιμένεις στην άποψή σου, δεν δέχεσαι καν αυτό που λέει ο άλλος (δικά σου λόγια: "-ότι και εάν λέει- " ) ούτε να συζητήσεις την άποψη του άλλου και αντ' αυτού κολλάς ταμπέλες.

4. Δεν είναι κουκιά μετρημένα μια φιλοσοφική κουβέντα, ούτε υπάρχουν ορισμοί απόλυτα σαφείς. Αυτό που εσύ νομίζεις ως νεοφιλελευθερισμό επειδή το άκουσες από κάπου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι το σωστό. Αλλά εσύ το χρησιμοποιείς όπως οι ιεραπόστολοι το ευαγγέλιο. Το λογικό σου σφάλμα εδώ είναι το Association fallacy, δες: http://en.wikipedia.org/wiki/Association_fallacy
(το κάνεις πάντα!)

Παράδειγμα: Δεν είπα "είμαι γρήγορος δρομέας". Εκεί θα μου έλεγες ότι "δεν είσαι, όλοι οι Μαραθώνιοί σου είναι πάνω από 5 ώρες". Αριθμοί, ξεκάθαρα πράγματα.

5. Δεν υπάρχει καμία ψυχολογική βία, υπάρχουν μόνο λόγια. Προσπαθώ και πάλι να σου πω ότι δεν με ενοχλεί ο τρόπος ούτε ο χαρακτηρισμός. Σου δείχνω ότι αντί να συζητάς το θέμα, πας να κολλήσεις ταμπέλα σε εμένα! Όπου πάω να γράψω, τσουπ, πετάγεσαι και μου κολλάς ταμπέλες! (χωρίς παρεξήγηση, μιλάμε πάντα φιλικά!)

6. Κώστα, εσείς θα πρέπει να αναρωτηθήτε γιατί αντί να γράψετε για το θέμα που άνοιξες (Μαφία, Βουλή που κλείνει κτλ) αναλώνεστε στο να πείσετε (ποιον; ) ότι είμαι ...νεοφιλελεύθερος!

7. Έγραψα γιατί δεν διαβάζω Βαξεβάνη. Δεν είναι αφορισμός, είναι άποψή μου που δεν πάω να την επιβάλλω σε κανέναν, σε αντίθεση με τον Sam που θεωρεί θέσφατα τις απόψεις του και πάει να τις επιβάλει σε όσους μπορεί. Παρέθεσα ένα λινκ (το έχω κάνει και αλλού) για να σας δείξω ότι επειδή η πληροφόρηση είναι τόσο τεράστια, πρέπει να επιλέγω τι θα διαβάζω και δεν διαβάζω Βαξεβάνη. Μετά από αυτό, έκανε χαρακτηρισμό για μένα ο Γιώργος και συνέχισε με εντυπωσιακή εμπάθεια ο Sam.

8. Tα όπλα είναι ένα ακόμα δικό σου λογικό σφάλμα. Σε αντίθεση με σένα, έχω μυαλό ανοιχτό και δέχομαι αντίθετες απόψεις, χωρίς στερεότυπα και ταμπέλες. Δέχομαι τον αυτοπροσδιορισμό σου!

9. Γιατί είναι ιδεοληψία η έννοια της ελευθερίας και όχι της δικαιοσύνης και της ισότητας που τόσο φανατικά προμoτάρει ο Sam?
9.1 "ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ...Πρωτα απο όλα. "
9.2 "Ελευθερία, πάνω απ' όλα"
Δυό διαφορετικές απόψεις, αλλά η μία είναι ιδεοληψία, η άλλη δεν είναι;;;;;;;;

(Για να δω το "τέλος", θα το κρατήσεις ή θα επανέλθεις, όπως κάνεις συνήθως; )

Σε λίγο θα πω και για τη Βουλή!

Edited by - Rigelian on 12/06/2014 10:36:19
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/06/2014 :  10:58:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Διακοπή εργασιών Βουλής:

Έγινε για έναν, κατά τη γνώμη μου, λόγο:
Να μαζευτούν (να μην εκφραστούν στην ολομέλεια) αντιδράσεις από τον ανασχηματισμό. Η υπουργοποίηση γιακουματοντινόπουλων ξένισε και ενόχλησε πολλούς. Έγινε για να μαζέψουν ψηφαλάκια από ανελ και χα, με τους γνωστούς παλιοκομματικούς τρόπους. Άλλωστε βολεύει και τον τσίριζα που θα κάνει το ίδιο με την δημάρ που θα καταλήξει δηανά, πριν του πάρει τα ψηφαλάκια το ...πασόκ!

Νομοθετικό έργο μπορεί να συνεχιστεί.

Όσο για τις δήθεν παραγραφές είναι αστείο να συζητάμε.

Δεν υπάρχουν οφθαλοφανώς σωστά θέματα, ούτε είναι θέσφατα ό,τι γράφονται από τον ...Βαξεβάνη.
Επίσης, Κώστα, έχεις αποκαλέσει πολλάκις προδότες και κλέφτες εκλεγμένους βουλευτές, υπουργούς και πρωθυπουργούς.
Ε, δεν δέχεσαι λίγη ειρωνία για τον Βαξεβάνη;
Για τον οποίο, άλλωστε, δεν σε απασχολεί και το παρελθόν του;

(άβολο, καταλαβαίνω, όταν είσαι μέρος του συστήματος να το παίζεις μετά αντισυστημικός τσιριζέος δημοσιογράφος. όπως και άβολο από εκεί που χτυπούσες παλαμάκια στο ζεϊμπέκιο του Τσοχατζόπουλου (τελεσίδικα καταδικασμένος κλέφτης) να το παίζεις η περιφερειάρχισσα που θα φέρει τις αλλαγές!)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 29 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000