Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Ευρύτερος Αθλητισμός
 Υπόλοιπα Αθλήματα
 Σώβρακα και φανέλες
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 7

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/09/2014 :  13:31:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και ο Λεβαδειακός, Ολυμπιακός είναι!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/09/2014 :  23:42:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δυστυχώς..........


Κλινικά νεκρός ο οπαδός του Εθνικού

http://taxydromos.gr/article.php?id=139172&cat=88

Τραγική κατάληξη είχαν τα επεισόδια στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού, καθώς ο οπαδός του Εθνικού που δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι από οπαδούς του Ηροδότου είναι κλινικά νεκρός στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου από ακατάσχετη αιμορραγία στο κεφάλι!

Ο οπαδός του Εθνικού είναι κάτοικος Χανιών και είχε πάει στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στη Νέα Αλικαρνασσό για να παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια της αγαπημένης του ομάδας στην πρεμιέρα του Δ’ Ομίλου της Γ’ Εθνικής και η μοίρα του έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι...

Ολα ξεκίνησαν στο 86ο λεπτό του αγώνα του Ηροδότου με τον Εθνικό, όταν οι οπαδοί των δυο ομάδων ήρθαν στα χέρια. Οι Κρητικοί έκαναν «ντου» στους οπαδούς των Πειραιωτών και το κακό δεν άρχισε να γενικευτεί.

Ο άτυχος οπαδός δέχτηκε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να φύγει αναίσθητος για το Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έχει υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Τελικά λίγη ώρα αργότερα οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είναι κλινικά νεκρός, καθώς τα χτυπήματα που έφερε του έχουν προκαλέσει σοβαρότατη ζημιά...

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής:

«Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα στο Ηράκλειο της Κρήτης 27χρονος ημεδαπός γιατί συμμετείχε σε συμπλοκή μεταξύ φιλάθλων λίγο πριν τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Γ’ Εθνικής μεταξύ των ομάδων Ηροδότου και Εθνικού Πειραιά, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 46χρονου ημεδαπού ο οποίος νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση».

Στο πλευρό του 46χρονου βρέθηκε από την αρχή ο πρόεδρος του Εθνικού, Αλέξης Αγγελόπουλος, ο οποίος νωρίτερα είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα για την αυτόφωρο διαδικασία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για τους δράστες ή για άτομα που ενεπλάκησαν στα επεισόδια.

Αγγελόπουλος στον Sentra 103,3: «Είμαι σοκαρισμένος»

Λίγη ώρα μετά το σοκαριστικό συμβάν, ο πρόεδρος του Εθνικού, Αλέξης Αγγελόπουλος μίλησε στον Sentra 103,3 για το πως βίωσε το περιστατικό.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οπαδός: «Μέχρι να έχουμε κάτι τετελεσμένο, απλά προσευχόμαστε για τον άνθρωπο. Μίλησα με την εντατική πριν λίγο (σ.σ. περίπου στις 21:00), οι γιατροί δίνουν μια μάχη και θα έλεγα να μην είμαστε τόσο απαισιόδοξοι και να ευχηθούμε τελικά να μην επιβεβαιωθούν αυτά τα οποία βιώνουμε».

Για το πώς έγινε το περιστατικό: «Νιώθω ντροπή που στην Ελλάδα του 2014 ό,τι και να κάνουμε θα παραμείνουμε κάφροι. Πήγαμε σε ένα γήπεδο όπου η διοίκηση του Ηροδότου και οι άνθρωποί του είναι σοβαρότατοι και φιλόξενοι. Κάτσαμε σε μια κερκίδα που παρ’ όλες τις προσπάθειες που κάναμε εδώ και μέρες με την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου, τους εξηγήσαμε ότι θα έχουμε γύρω στις 50 φιλάθλους και είναι δόκιμο να υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή, 5 αστυνομικοί, 10; Ώστε για τους φόβους των Ιουδαίων να μην γίνει τίποτα. Δυστυχώς η αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου θεώρησε ότι είμαστε στο Μάντσεστερ ή στο Λίβερπουλ και δεν είμαστε στην Αλικαρνασσό. Εφερε σε ένα γήπεδο που είχε πάνω από 1.000 άτομα δύο αστυνομικούς που μάλιστα ήταν στον αγωνιστικό χώρο και όχι στην κερκίδες. Κάτσαμε λοιπόν στις κερκίδες με τους ανθρώπους του Ηροδότου. Ξαφνικά λοιπόν ήρθαν 2-3 άτομα επί τούτου για να δημιουργήσουν καυγά. Σταμάτησε το όλο θέμα εν τη γενέσει του και μετά ξαφνικά 30 άτομα ας πούμε σε κατάσταση μέθης; Υπό την επήρεια ναρκωτικών στοχοποιήσαν ένα παλικάρι, άρχισαν και το χτυπάγανε και τελικά με την εμπλοκή όλων μας κάποια στιγμή σηκωθήκαν και φύγανε και το παλικάρι ήταν σε κωματώδη κατάσταση».

Και πρόσθεσε: «Αυτό για το οποίο είμαι σοκαρισμένος, απογοητευμένος και αηδιασμένος είναι ότι ενώ υπήρχε ένας άνθρωπος σε κωματώδη κατάσταση στις κερκίδες, ενώ υπήρχαν αυτά τα 30-40 πρεζόνια, θεώρησε ο διαιτητής αυτός 27 ετών από την Κέρκυρα.... Δεν θυμάμαι το όνομά του. Είναι από την Κέρκυρα αλλά μένει στο Ρέθυμνο από ότι είπε, θεώρησε δόκιμο να συνεχιστεί το παιχνίδι με έναν άνθρωπο ίσως νεκρό στις κερκίδες. και εμείς να κλωτσάμε μια μπάλα».

Για το αν και άλλοι οπαδοί του Εθνικού έχουν δεχθεί επίθεση: «Έχει γίνει γενικά επίθεση. Εχουν χτυπηθεί τουλάχιστον άλλα δύο άτομα. Άλλος ένας σίγουρα έχει κάποια ράμματα».

Για το αν η επίθεση έγινε και με αντικείμενα;: «Έγιναν πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι. Όταν έχει πέσει κάποιος κάτω και τον κοπανάς με κλωτσιές, μπουνιές κτλ. Όχι πάντως με μαχαίρι ή κάτι τέτοιο».

Για το πόση ώρα χρειάστηκε προκειμένου να μεταφερθεί ο φίλαθλος στο νοσοκομείο:«Μισή ώρα τουλάχιστον. Ο διαιτητής όμως έλεγε στην γιατρό του αγώνα έλα εδώ να τελειώσεις το παιχνίδι. Είμαι πραγματικά εξοργισμένος! Είναι πιο σημαντικό να τελειώσει ένα παιχνίδι από να κοιτάξουμε έναν άνθρωπο που είναι σε κωματώδη κατάσταση. Νομίζω μάλιστα ότι τελείωσε το παιχνίδι και μετά ήρθε το ασθενοφόρο».

Για το άν έχουν γίνει συλλήψεις: «Έχει γίνει σίγουρα μία σύλληψη, θα γίνει νομίζω και μία δεύτερη».
«Ντρεπόμαστε για όσα βιώνουμε»

Παράλληλα ο πρόεδρος του Εθνικού έκανε μια δήλωση και στο σάιτ του Εθνικού με την οποία λέει: «Αν και είμαστε σοκαρισμένοι από το συμβάν και θα επανέλθουμε αύριο , το πρώτο που έχουμε να δηλώσουμε είναι η απόλυτη απογοήτευση μας για την ανεπάρκεια της Αστυνομίας Ηρακλείου να διαχειριστεί ακόμα και ένα αγώνα Γ Εθνικής (παρόλες τις προειδοποιήσεις μας).

Επιπρόσθετα, είναι ντροπή ο διαιτητής να συνεχίσει ένα αγώνα κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρχε άνθρωπος σε κωματώδη κατάσταση και παράλληλα άλλοι οπαδοί που περιφέρονταν στο γήπεδο. Ο Πρόεδρος ζήτησε τα αυτονόητα που σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι ο φίλαθλος μας με ασφάλεια να παραληφθεί από το ΕΚΑΒ αλλά και να έρθει ικανή αστυνομική δύναμη που θα εξασφάλιζε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Όσο για τον διαιτητή του αγώνα ,27 χρονο Σπυρίδων Κολύτα που είναι του συνδέσμου Κερκύρας αλλά μένει στο Ρέθυμνο που θεώρησε σημαντικότερο από τη ζωή ενός ανθρώπου να κλωτσάμε τη μπάλα έχουμε να πούμε ότι ντρεπόμαστε για αυτό που βιώνουμε στην Ελλάδα του 2014 και το μυαλό όλων μας βρίσκεται στον φίλαθλο μας που δίνει τη δική του μάχη…
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/09/2014 :  00:12:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
......Και δεύτερος τραυματίας στην Αλικαρνασσό

http://www.onsports.gr/Podosfairo/D-Ethnikh/Delta-Ethnikh-4os-Omilos/item/429347-Kai-deyteros-traymatias-stin-Alikarnasso



Κάταγμα στο ζυγωματικό έχει υποστεί ένας δεύτερος τραυματίας στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Αλικαρνασσού και είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό 46χρόνου φίλαθλο του Εθνικού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Και το 2ο θύμα είναι οπαδός της ομάδας του Πειραιά και σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρόνος φίλαθλος είχε τραύματα στο κεφάλι αλλά όχι τόσο σοβαρά, όμως έχει υποστεί και κάταγμα ζυγωματικού.


Τόσο ο εν λόγω οπαδός όσο και ο άτυχος 46χρονος που δίνει μάχη για να μείνει στη ζωή τραυματίστηκαν σε επεισόδια που έγιναν στη διάρκεια του αγώνα του Εθνικού με τον Ηρόδοτο για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.


------
Στο γήπεδο απ'ότι βλέπω ήταν με τις αγνές του προθέσεις ο Εθνικάρας, κάτι που οι οπαδοί δεν σεβάστηκαν... http://www.onsports.gr/Podosfairo/G-Ethniki/4os-Omilos/item/429276-irodotos-Ethnikos-Peiraios-1-0-photos


Edited by - KostasPVol on 15/09/2014 00:13:49
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/09/2014 :  09:42:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γ' Εθνική. Πρώτη αγωνιστική. Η σαπίλα της κοινωνίας είναι παντού...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/09/2014 :  00:09:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://magnesianews.gr/athlitismos/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%BB%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%AD.html

Απόπειρα πραξικοπήματος Αχιλλέα Μπέου σε ΕΠΣΘ και ΕΠΟ (ηχητικά)
Ο Δήμαρχος Βόλου ασχολείται με το ποδόσφαιρο


Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είναι γνωστό ότι έχει…μεγάλο καημό με το ποδόσφαιρο και ως άρχοντας της πόλης πιστεύει ότι μπορεί να διαφεντεύει ανθρώπους και να επιβάλλει απόψεις. Από πέρυσι είχε βάλει στόχο να αλλάξει τη διοίκηση της ΕΠΣΘ ώστε να στηρίξει την διοίκηση της ΕΠΟ υπό την προεδρία του κ. Σαρρή. Όπως είναι γνωστό υποστήριξε τον κ.Θεοδώρου στις εκλογές και πολέμησε τον κ.Μπατζιάκα. Τα σωματεία της ΕΠΣΘ ψήφισαν και ανέδειξαν πλειοψηφία το ψηφοδέλτιο του κ.Μπατζιάκα. Οι σταθερές αξίες του άλλαξαν μετά από λίγο διάστημα. Ο κ.Αναστάσιος Μπατζιάκας έγινε φίλος του με την υπόσχεση ότι θα γίνει αντιπρόεδρος της ΕΠΟ δίπλα στον κ.Σαρρή. Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ.Μπέου μετά από μικρό χρονικό διάστημα συνεχίστηκαν και ο κ.Σαρρής έγινε εχθρός του και άρχισε να τον πολεμά. Το όνειρο του κ.Μπατζιάκα να γίνει αντιπρόεδρος της ΕΠΟ δεν έγινε πραγματικότητα, αλλά έγινε αντιδήμαρχος Βόλου και αντικαταστάτης του δημάρχου όταν αυτό θα λείπει. Ο Δήμαρχος Βόλου τις τελευταίες ημέρες δραστηριοποιήθηκε για να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην ΕΠΣΘ και διέταξε (;) τον πρόεδρό του πλέον κ.Μπατζιάκα να αποφασίσει η ΕΠΣΘ να προσφύγει στα δικαστήρια ενάντια στη διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία τελευταία έχει και αυτή εμπλακεί με δικαστικές υποθέσεις. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ κ.Μπατζιάκας διέψευσε ότι έγινε συνάντηση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΕΠΣΘ και οτι έθεσε το θέμα της προσφυγής κατά της ΕΠΟ. “Δεν έγινε καμία συνάντηση είπε, ούτε ο κ. Μπέος μου είπε να κάνω κάτι τέτοιο. Δεν έχω καμία αντιπαλότητα με την διοίκηση της ΕΠΟ”.

Το όλο ρεπορτάζ της συνάντησης αναδείχθηκε από ρεπορτάζ που έκανε ο συνάδελφος Μανώλης Γαβαθιώτης στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”. Το δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο magnesia sports αναφέρει για πραξικόπημα στην ΕΠΣΘ καθώς επίσης και παρέμβαση του δημάρχου Βόλου στα εσωτερικά της ΕΠΣΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesiasports.gr και του magnesianews.gr ο δήμαρχος Βόλου έχει κάνει σχέδιο για την ανατροπή της κατάστασης μαζί με άλλους παράγοντες του ποδοσφαίρου που επιθυμούν για τα δικά τους συμφέροντα να αλλάξουν την κατάσταση στην ΕΠΟ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ.Μπέος συναντήθηκε με τον κ.Μελισσανίδη όταν ο μεγαλοπαράγοντας ήλθε στο Βόλο. Βρέθηκαν στην Αγριά μαζί με άλλη ποδοσφαιρική παρέα και συζήτησαν θέματα του ποδοσφαίρου. Την Τετάρτη ο κ.Μπέος συναντήθηκε με την ομάδα πλειοψηφίας της ΕΠΣΘ παρουσία του κ.Μπατζιάκα και εκεί απαίτησε την παραίτηση του κ.Μπατζιάκα και την ανάδειξη του κ.Θεοδώρου ως προέδρου, ο οποίος είναι επικεφαλής της μειοψηφίας της ΕΠΣΘ. Η επιβολή του κ.Θεοδώρου δεν έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία και υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, χωρίς όμως κανείς να του πει ποιος είναι ο θεσμικός του ρόλος για να απαιτεί την επιβολή του κ.Θεοδώρου και ότι αυτό συνιστά πραξικόπημα. Το θέμα έμεινε εκεί αλλά το σίγουρο είναι ότι μάλλον ο κ.Μπατζιάκας θα παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της ΕΠΣΘ και θα την πάρει μέλος της πλειοψηφίας, αν δεχθεί βέβαια να είναι ο “μπροστινός” του δημάρχου. Την Παρασκευή στα γραφεία της ΕΠΣΘ ο κ.Μπατζιάκας κάλεσε την πλειοψηφία της διοίκησης και εκεί τους είπε ότι πρέπει να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της διοίκησης της ΕΠΟ, αλλά υπήρξαν και πάλι αντιρρήσεις. Ο κ.Αντώνης Ακτσιαλής μέλος της διοίκησης της ΕΠΣΘ μίλησε σήμερα το πρωί στο Ράδιο Ένα 102,5 και διέψευσε τον κ.Μπατζιάκα, που είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το δημοσίευμα των “Παραπολιτικών” είναι ψευδέστατο και απείλησε με μηνύσεις τον δημοσιογράφο. Ο κ.Μπατζιάκας μας κάλεσε σε σύσκεψη και είπε ότι πρέπει να προσφύγουμε κατά της ΕΠΟ, τόνισε ο κ.Ακτσιαλής.

Γ.Καρεκλίδης


(τα ηχητικά βρίσκονται στο παραπάνω λινκ. ΕΠΣΘ είναι η Θεσσαλίας-ουσιαστικά Μαγνησίας)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/09/2014 :  18:54:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.onsports.gr/Podosfairo/Football-League/Notios-Omilos/item/429973-iraklis-Psahnon-Htypisan-ton-Stoypa



Ένα απίστευτο περιστατικό, με θύμα τον πρόεδρο του Ηρακλή Ψαχνών, Γιώργο Στούπα, μετά το τέλος του ΔΣ της Football League.

Εξερχόμενος από τα γραφεία της Ένωσης, στην οδό Θεμιστοκλέους, δύο κουκουλοφόροι χτύπησαν με γκλοπ στο κεφάλι τον Στούπα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, ενώ επιχείρησαν να χτυπήσουν και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Κεραμιδά. Οι δύο δράστες διέφυγαν με μηχανή που βρισκόταν στην Ακαδημίας. Ο πρόεδρος του Ηρακλή Ψαχνών έπεσε στο έδαφος αιμόφυρτος και αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο «Γ. Γεννηματάς» για περαιτέρω εξετάσεις.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

runner1979
Senior Forum-Runner

Greece


637 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/09/2014 :  22:31:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
δεν μου κάνει καμία εντύπωση πλέον ότι και να διαβάσω από ποδοσφαιρικά επεισόδια μετά από τα δύο περιστατικά που συνέβησαν τώρα τελευταία

αν θυμάστε νομίζω πέρσι ήταν όταν κάτι παιδάκια (έφηβοι) στην Ολλανδία
σκότωσαν μέσα στο γήπεδο τον διαιτητή και πριν από κανά δυο βδομάδες στην Αλγερία κατά την διάρκεια αγώνα πρωταθλήματος οπαδοί σκότωσαν -κατά λάθος προφανώς- τον Καμερουνέζο επιθετικό της ομάδας τους και πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος με πέτρα στο κεφάλι. Τί να σχολιάσει κανείς μετά;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2014 :  16:36:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παπαϊωάννου: "Πώς διατηρούν ομάδες πρόεδροι χωρίς επάγγελμα;"

Αιχμές για ομάδες και προέδρους στη Football League άφησε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Ο πρόεδρος της Λαμίας μίλησε το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο του Σταρ Κεντρικής Ελλάδας για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στη Football League και εξέφρασε την απορία του για το πώς κάποιοι πρόεδροι που δεν έχουν επάγγελμα και φορολογική δήλωση, καταφέρνουν να συντηρούν τις ομάδες τους. Παράλληλα, ζήτησε τη συνδρομή της κυβέρνησης για να λυθούν τα προβλήματα, ενώ υπογράμμισε πως θα αποχωρήσει από την προεδρία της Λαμίας αν ακουστούν συνθήματα όπως αυτά στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ηρακλή.

Αρχικά, ο Παπαϊωάννου μίλησε για τη Football League σημειώνοντας: «Το ποδόσφαιρο έχει σοβαρά προβλήματα και αν δεν επιληφθεί η κυβένηση, ο ΓΓΑ ή δεν ξέρω ποιος άλλος, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Υπάρχουν ομάδες και πρόεδροι περίεργοι. Εγώ λίγο το ζω και έχω αποκαρδιωθεί από αυτά που συμβαίνουν. Αν κάποιος πρόεδρος ή μέτοχος δεν έχει χρήματα δεν μπορεί να παίξει η ομάδα του στη Football League. Εδώ υπάρχει θέμα. Εγώ έχω επάγγελμα και κάνω φορολογική δήλωση. Κάποιοι άλλοι πρόεδροι που δεν έχουν επάγγελμα και δεν έχουν φορολογική δήλωση, πώς μπορούν και διατηρούν τις ομάδες; Όλα αυτά μπερδεύονται πολύ άσχημα όταν οι ομάδες δεν έχουν πόρους. Κάποιοι μπορεί να καταλαβαίνουν τι εννοώ».

Σε άλλο σημείο, καταδίκασε τα αντεθνικά συνθήματα που ακούστηκαν στο ματς Κυπέλλου με τον Ηρακλή και τόνισε ότι η Λαμία πρέπει να είναι φιλόξενη πόλη. Μάλιστα, σημείωσε: «Την επόμενη φορά που θα ακούσω συνθήματα κατά της φιλοξενούμενης ομάδας στη Λαμία, την επόμενη ημέρα δεν θα είμαι πρόεδρος. Αυτά δεν με εκφράζουν. Θα πάω στον εισαγγελέα και αν δεν μπορεί να κάνει κάτι, θα σταματήσω να είμαι πρόεδρος. Εγώ ήρθα στο ποδόσφαιρο για να μπορέσω να αλλάξω κάτι. Δεν θέλω αυτά που κοροϊδεύω να τα έχω στην ομάδα μου».

Για την αναβολή της πρεμιέρας: «Δεν είναι ευχάριστο ότι πάει πίσω το πρωτάθλημα. Κάποια στιγμή όμως θα αρχίσει, μάλλον 11 με 12 Οκτωβρίου».

Τέλος, για την επίθεση στον Γιώργο Στούπα, είπε: «Αυτό που συνέβη είναι συγκλονιστικό και εξωφρενικό. Να πάει σε σύσκεψη στη Football League και να κοντέψει να μη γυρίσει σπίτι... Τι άλλο να πω. Να ευχηθώ να γυρίσει υγιής σπίτι του».
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/09/2014 :  16:27:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θρίαμβος. Σήμερα είχαμε μόνο light καταστάσεις οπαδικού πολιτισμού.


ΠΑΟΚ: Την... έπεσαν στον Κωνσταντινίδη

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/430554-PAOK-Tin-epesan-ston-Konstantinidi

Επίθεση από οπαδό δέχτηκε ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης του ΠΑΟΚ, ενώ έπινε τον καφέ του στη Θεσσαλονίκη.

Ο νεαρός άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» δέχτηκε αναίτια επίθεση από έναν εύσωμο άνδρα την Παρασκευή, στην περιοχή Κωνσταντινουπολίτικα. Ο Κωνσταντινίδης βρισκόταν σε καφετέρια και ξαφνικά ο δράστης φέρεται να του είπε «Μόνο Άρης», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport», και στη συνέχεια τον χτύπησε στο πρόσωπο!

Λίγα λεπτά μετά έφτασαν στην περιοχή οπαδοί του ΠΑΟΚ από διάφορα σημεία και αναζήτησαν τον δράστη, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο 20χρονος αμυντικός ενημέρωσε την ΠΑΕ για το περιστατικό, ενώ κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία. Πάντως, έντονη είναι η ανησυχία στον ΠΑΟΚ για το περιστατικό, καθώς ο Κωνσταντινίδης δεν έχει προκαλέσει ποτέ με τη συμπεριφορά του.




Και ένα ακόμη:

Αστυνομικοί Μαγνησίας: «Η φιλαθλοποίηση προάγει την αθλιο – ποίηση»

http://www.volosnet.net/2014/09/blog-post_432.html

Τη δική της άποψη σχετικά με τα όσα έγιναν τόσο κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και ΠΑΕ ΑΕΛ, όσο και μετά, εκθέτει μέσω σχετικής ανακοίνωσης η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας. Όπως αναφέρει «Με ιώβειο υπομονή, ψυχραιμία, προβληματισμό και στοχαστικότητα αντιμετωπίσαμε ως Ε.Α.Υ.Μ. όσα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια και κυρίως τις επόμενες ημέρες της «μητέρας των μαχών» του «el classico» της Θεσσαλίας, χρησιμοποιώντας και ποδοσφαιρική ορολογία, αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου και ΠΑΕ Α.Ε.Λ.

Ανακοινώσεις με πρωτοφανή υβριστικό περιεχόμενο αλλά και ραδιοφωνικές εκπομπές , των οποίων οι καλεσμένοι στόλισαν με απέραντα κοσμητικά επίθετα, συνεπικουρούμενα από «αξιοθαύμαστο» υβρεολόγιο, τα μέλη μας.
Σαφέστατα και δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να απαντήσουμε στις ανυπόγραφες ανακοινώσεις – προκηρύξεις, ούτε να αντιτάξουμε υβρεολόγιο πλούσιο, ανάλογου ύφους αλλά έχουμε υποχρέωση απέναντι στα μέλη μας αλλά και στους υγιής πολίτες της Θεσσαλίας να εκθέσουμε και τις δικές μας απόψεις.
Οι Αρχαίοι Έλληνες που για όλα σχεδόν είχαν μιλήσει, μας έχουν κληροδοτήσει το πολυταλαιπωρημένο «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Σήμερα ο λόγος αυτός έχει αλλοιωθεί. Κάποιοι έχουν «τσέπη υγιή» και κάποιοι άλλοι «νουν ασθενή».

Η φιλαθλοποίηση που συντηρείται στις μέρες μας προάγει την αθλιο – ποίηση. Πριν από κάθε «κρίσιμο» αγώνα κάποιοι παράγοντες, αντί να ρίξουν νερό, ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Η εμπειρία μας στις κυριακάτικες αρένες των γηπέδων συντηρεί μνήμες αφηνιασμένων φιλάθλων που θυσιάζουν το αγνό Ολυμπιακό Πνεύμα στο Ολυμπιακό Στάδιο και μετατρέπουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε αρένα πολέμου και θηριομαχίας. Κανένας σταθμός δεν έχει γνωρίσει τόσους βανδαλισμούς και ξυλοδαρμούς όσους ο Σταθμός Ειρήνης…!

Ας έρθουμε στο «του οίκου μας» ή στα του «νομού» μας τεκταινόμενα. Δυστυχώς δύο ημέρες μετά την λήξη του αγώνα της πόλης μας και καθώς είχαμε «λουστεί» με τις εναέριες ύβρεις και τα κοσμητικά επίθετα, σε ένα άλλο γήπεδο της χώρας μας και για ένα ποδοσφαιρικό λάβαρο, ένας νέος άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, ελπίζοντας βέβαια, την ώρα που αυτό το κείμενο γράφεται, να μην έχει χάσει τη μάχη που δίνει για τη ζωή. Δυστυχώς στο εν λόγω γήπεδο της Αλικαρνασσού Κρήτης δεν υπήρχαν τριάντα «γουρούνια» «δολοφόνοι», «ψυχολογικά ασθενείς που τρων τσόκαρο σπίτι από την γυναίκα τους», «ζώα» όπως τις τελευταίες μέρες αποκαλούν τους Αστυνομικούς που στελεχώνουν τις διμοιρίες υποστηρίξεως, να σταθούν εμπόδιο σε πολιτισμένους, υγιείς, νοήμονες ανθρώπους που απλώς θέλουν να σφίξουν το χέρι των αντιπάλων παραγόντων, οπαδών, ποδοσφαιριστών και να τηρήσουν το Fair Play. Τα αποτελέσματα την μη παρουσίας των ως άνω γνωστά σε όλη την Ελλάδα.

Άλλωστε και στο δικό μας γήπεδο αυτό δήλωσαν ότι επιθυμούσαν να κάνουν οι οπαδοί της γηπεδούχου, να πανηγυρίσουν και να συγχαρούν τους φιλοξενούμενους, τους οποίους, μερικοί εξ αυτών, είχαν φροντίσει να «κεράσουν» και παραδοσιακές – τοπικές πέτρες που εκσφενδονίζονταν σποραδικά από το λόφο της Γορίτσας.

Εμείς ως Ε.Α.Υ.Μ. οφείλουμε να συγχαρούμε τους συναδέλφους μας που έλαβαν μέρος στα μέτρα του εν λόγω αγώνα προσφέροντας για άλλη μια φορά υπηρεσίες σε Π.Α.Ε., εις βάρος, των πολιτών του νομού μας, προστάτευσαν ανθρώπινες ζωές προλαμβάνοντας ατυχή περιστατικά όπως αυτό της Κρήτης. Το τίμημα βέβαια βαρύ, με δύο αστυνομικούς τραυματίες, αστυνομικοί που στερήθηκαν το πενιχρό τους μεροκάματο και κυρίως στέρησαν από τα παιδιά και τις οικογένειές τους τη βόλτα του Σάββατο ή της Κυριακής. Τους ευχόμαστε περαστικά και υποσχόμαστε στους υγιείς πολίτες του Νομού μας ότι θα κάνουμε ότι το δυνατό προκειμένου να μη θρηνήσουμε θύμα αθώο στη πόλη μας.

‘Ας είμαστε αισιόδοξοι λοιπόν, θα έρθουν και χειρότερες μέρες’»
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/09/2014 :  23:51:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αλέφαντος. Ο κλασικός Νεοέλληνας.

Ανεβάστε τις χρεοκοπημένες ομάδες στην Α'Εθνική, φτιάξτε τους και γήπεδα.

Χαρίστε τα χρέη των προέδρων, το κορόιδο ο λαός θα πληρώσει και αυτά τα κερατιάτικα που δεν δημιούργησε αυτός αλλά άλλοι.

(από το 0'50 ως το 1'30 λέει τα αυτονόητα, αλλά δεν κολλάνε με τα υπόλοιπα)


https://www.youtube.com/watch?v=fg-W9zlKlgI

Edited by - KostasPVol on 24/09/2014 23:54:36
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/09/2014 :  07:27:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ρε μπας και θα κατέβει στις επόμενες εκλογές;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/09/2014 :  11:02:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Gypaetos

Ρε μπας και θα κατέβει στις επόμενες εκλογές;




Ολα είναι πιθανά.Ακόμα και να το δούμε και αυτό

Αν δεν έχεις ότι αγαπάς,αγάπα ότι έχεις.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/09/2014 :  15:10:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δύο θέματα.

Βόμβα σε σύνδεσμο οπαδών του Ολυμπιακού στην Πάτρα

http://www.onsports.gr/politikes-eidhseis/item/431909-Bomva-se-syndesmo-opadon-toy-Olympiakoy-stin-Patra-videos

Εκρηκτικός μηχανισμός μικρή ισχύος εξερράγη στις 5:10 τα ξημερώματα στα γραφεία συνδέσμου οπαδών του Ολυμπιακού στην Πάτρα.

Τα γραφεία βρίσκονται στην οδό Χαραλάμπη και Γούναρη και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει υποστεί ζημιές η είσοδος του κτιρίου και σε δύο αυτοκίνητα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι άγνωστοι είχαν τοποθετήσει πυροτεχνικό μηχανισμό μικρής ισχύος κάτω από ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο έξω από τα γραφεία του συλλόγου. Με την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές το αυτοκίνητο καθώς και σε ένα άλλο ΙΧ που ήταν σταθμευμένο σε διπλανό σημείο, στην πόρτα και στον υαλοπίνακα του κτιρίου που στεγάζεται ο σύνδεσμος. Η Ασφάλεια Πατρών έχει αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Δείτε βίντεο από το patrastimes.gr...

https://www.youtube.com/watch?v=w13SZo3ewTc

https://www.youtube.com/watch?v=IrrP2U97o5U

------------

Ο Μαρινάκης, η υπόθεση διαφθοράς και τα ΜΜΕ που αρνούνται να την δημοσιεύσουν

http://www.thepressproject.gr/article/65853/O-Marinakis-i-upothesi-diafthoras-kai-ta-MME-pou-arnountai-na-tin-dimosieusoun

Δικαστικά έγγραφα αναφέρουν πως ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της χώρας και εφοπλιστής με παγκόσμια εμβέλεια, μαζί με στενούς συνεργάτες του “προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας”. Μα ο Τύπος, πολιτικός, οικονομικός, αθλητικός, παριστάνει στη συντριπτική του πλειοψηφία πως η υπόθεση απλώς δεν υπάρχει...
Των Ιάκωβου Σέρφα και Νικόλα Λεοντόπουλου.
Δημοσιεύτηκε αρχικά στο ThePressProject Inernational

Την περασμένη εβδομάδα ο ΣΚΑΪ δημοσίευσε μια πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που επιτρέπει τη χρήση καταγεγραμμένων (με «νόμιμη» υποκλοπή) τηλεφωνικών συνομιλιών στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλων προσώπων που είναι ύποπτοι συμφωνα με τον εισαγγελέα για σειρά αδικημάτων που περιλαμβάνουν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, την εκβίαση, τη δωροδοκία και παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών.

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού μαζί με άλλους παράγοντες του ποδοσφαίρου έχουν κληθεί από τον ανακριτή να δώσουν εξηγήσεις στις 20 Αυγούστου. Η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ενώ δεν έχουν ακόμα απαγγελθεί κατηγορίες κατά των ατόμων που αναφέρονται στην έκθεση του Συμβουλίου.

Η απόφαση του Συμβουλίου περιλαμβάνει περίπου 100 σελίδες απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλιών που καταγράφηκαν το 2012, στις οποίες, μεταξύ άλλων, ο Μαρινάκης εμφανίζεται να κάνει κατάχρηση της επιρροής του ως επικεφαλής του Ολυμπιακού. Ο Ανδρέας Κορέας, ο αρμόδιος εισαγγελέας της υπόθεσης, αναφέρει: “Από την αξιολόγηση του περιεχομένου των μέχρι σήμερα απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλών, προκύπτουν οι κατώθι ενδείξεις: Ότι ο πρόεδρος και οι στενοί συνεργάτες του Ολυμπιακού στα πλαίσια του σχεδιασμού και της οργάνωσης της ομάδας τους, προσέγγιζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας, κάποιους από τούς οποίους και προσλαμβάνουν σε καίριες θέσεις της ΠΑΕ μετά από την αποχώρησή τους από νευραλγικές θέσεις που κατείχαν στο δημόσιο.”

Ο εισαγγελέας συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι ο Μαρινάκης επέβαλε μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή, συγκεκριμένους διαιτητές σε σημαντικά παιχνίδια στα play-off της Football League κατά τη σεζόν 2011-2012. Ο Μαρινάκης φέρεται επίσης να έχει χρησιμοποιήσει την επιρροή του μεταξύ παραγόντων μικρότερων ομάδων προκειμένου να εξασφαλίσει την εκλογή του Σαρρή στην κεφαλή της ΕΠΟ.

Σε πολλές από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες ο Μαρινάκης φέρεται να δίνει άμεσες οδηγίες σε υψηλό αξιωματούχο της ΕΠΟ. Σε μια περίπτωση ο υπάλληλος φέρεται να ζητάει την έγκριση του Μαρινάκη για την επιλογή διαιτητή για αγώνα μικρότερης κατηγορίας, ενώ σε μια άλλη ο Μαρινάκης φαίνεται να δίνει οδηγίες σε παράγοντα για την έκβαση μια προσφυγής.

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν επίσης καταθέσεις από σειρά προσώπων που ισχυρίζονται ότι έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού από ανθρώπους που σχετίζονται με τον Ολυμπιακό. Η πιο χαρακτηριστική κατάθεση προέρχεται από τον διαιτητή της FIFA, Πέτρο Κωνσταντινέα, ο οποίος κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι μετά την επιλογή του για τον αγώνα της Superleague μεταξύ Ξάνθης και Ολυμπιακού στη σεζόν 2011-2012, διάφορα άτομα από την ΕΠΟ του είπαν ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να κερδίσει τον αγώνα. Ο Κωνσταντινέας απάντησε ότι θα διαιτητεύσει τον αγώνα δίκαια και ότι ο «καλύτερος και ο πιο τυχερός θα κερδίσει». Ο Ολυμπιακός έχασε το παιχνίδι και μετά από μερικές εβδομάδες ένας φούρνος που ανήκει στον Κωνσταντινέα υπέστη βανδαλισμούς και στη συνέχεια παραδόθηκε στις φλόγες μετά από τον εμπρησμό του από άγνωστα άτομα.

Ο Μαρινάκης και ο Τύπος

Τα δικαστικά έγγραφα όμως δίνουν διαφορετική τροπή σε ένα ζήτημα που έχει αποτελέσει τα τελευταία χρόνια εστία διαμάχης μεταξύ του κ. Μαρινάκη και των επικριτών του: τη σχέση του επιχειρηματία με τα ΜΜΕ. Παρότι στο χώρο του Τύπου και της πολιτικής, αποτελεί κοινό μυστικό πως η πλευρά Μαρινάκη κατέχει ή / και χρηματοδοτεί σειρά μέσων ενημέρωσης, ο κ. Μαρινάκης ως τώρα αρνείται κάθε σχέση του με αυτά τα μέσα. Όμως οι καταγεγραμμένες συνομιλίες, είτε του ίδιου είτε στενών συνεργατών του, διαψεύδουν αυτόν τον ισχυρισμό, όπως θα δούμε παρακάτω. Εξάλλου, σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις εκφοβισμού δημοσιογράφων με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων του Ολυμπιακού.

Στο παρελθόν η εφημερίδα «Αυγή» είχε αναφέρει ότι η εφημερίδα «Παραπολιτικά» ελέγχεται από τον Μαρινάκη και ότι ο εφοπληστής χρησιμοποιούσε την εφημερίδα για να προβάλει ευνοϊκά την κυβέρνηση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά.

Η εφημερία Παραπολιτικά άσκησε αγωγή εναντίον της Αυγής αρνούμενη οποιαδήποτε σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Παρεμπιπτόντως ο δικηγόρος εκ μέρους των Παραπολιτικών ήταν ο Μάκης Βορίδης, που τότε εκτελούσε χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και τώρα βρίσκεται στο τιμόνι του υπουργείου Υγείας.

Στα χαρτιά η εφημερίδα, καθώς και οι άλλες δραστηριότητες του ομίλου ενημέρωσης των «Παραπολιτικών» (ραδιοφωνικός σταθμός, free press, αθλητικό ραδιόφωνο που ονομάζεται Ολυμπιακός FM κ.α.) ανήκουν στο δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη των Παραπολιτικών.

Ερωτηθείς σε συνέντευξή του το 2012 σχετικά με τη χρηματοδότηση του ομίλου, ο κ. Κουρτάκης είπε πως «τους πόρους και τα χρήματα μας τα δίνουν οι χιλιάδες αναγνώστες» ενώ σχετικά με την άποψή του για τον κύριο Μαρινάκη είπε: «Τον παρακολουθώ όπως και εσείς, ως επιχερηματία».

Το 2014, πριν την έναρξη του νέου ραδιοφωνικού σταθμού, ο Κουρτάκης ρωτήθηκε από το e-tetradio αν είναι «ακριβό σπορ» για έναν δημοσιογράφο να γίνεται εκδότης και μετά να αποκτάει έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Ο ίδιος απάντησε «Οι υγιείς επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις χωρίς δάνεια, εκείνες που θέλουν να πρωταγωνιστούν έχουν μόνο έναν χρηματοδότη. Τον κόσμο». Όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε λέγοντας «Δεν χρειάζεστε έναν επιχειρηματία να σας στηρίζει;» ο Κουρτάκης απάντησε εκ νέου: «Η εποχή που οι επιχειρηματίες επένδυαν στα media, χάνοντας χρήματα, έχουν περάσει. Το δικό μας κριτήριο είναι η εμπιοστοσύνη που μας δείχνει ο κόσμος. Αυτός είναι η δύναμή μας και το σημείο αναφοράς μας».

Ωστόσο ο ισχυρισμός του επικεφαλής των «Παραπολιτικών» σχετικά με τις σχέσεις του ομίλου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη φαίνεται να καταρρίπτεται από τις απομαγνητοφωνημένες υποκλοπές που περιλαμβάνουν συνομιλία του Μαρινάκη με τον Κουρτάκη τον Μάιο του 2012 στην οποία ο πρόεδρος του Ολυμπαικού εμφανίζεται να δίνει σαφείς οδηγίες για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της επόμενης ημέρας. Σε άλλο σημείο ο Μαρινάκης ακούγεται επίσης να δίνει οδηγίες στον επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας του Ολυμπιακού για τοποθέτηση συγκεκριμένων ειδήσεων και ρεπορτάζ στα «δικά τους μέσα», συμπεριλαμβανομένου και των Παραπολιτικών.

Πέρα όμως τη «χρήση» των «φιλικών» μέσων από τον Μαρινάκη, το υλικό που συνοδεύει την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αναφέρεται και σε περιστατικά εκφοβισμού δημοσιογράφων: Ο δημοσιογράφος Γιώργος Ταμπακόπουλος κατέθεσε ότι ο Μαρινάκης τον χαστούκισε δύο φορές σε ένα εστιατόριο ενώ οι δημοσιογράφοι Αντώνης Καρπετόπουλος και Νίκος Βασιλαράς καταθέτουν ότι έχουν δεχτεί επίθεση από οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού. Ο τελευταίος μάλιστα σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα ισχυρίζεται πως απολύθηκε από τη δουλειά του κατόπιν εντολής του Μαρινάκη.

Πώς όμως κάλυψαν τα μέσα ενημέρωσης τη δικαστική εμπλοκή ενός από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματίες της χώρας; Τι έγραψαν οι πολιτικές εφημερίδες για τον Μαρινάκη, τον επιχειρηματία που συνόδεψε τον πρωθυπουργό στο Κατάρ, και τον πολιτικό, δημοτικό σύμβουλο Πειραιώς; Τι έγραψαν οι οικονομικές εφημερίδες για τον εφοπλιστή που είναι στο τοπ 100 της παγκόσμιας κατάταξης και ηγείται εταιρείας εισηγμένης στο αμερικάνικο χρηματιστήριο; Τι έγραψαν οι αθλητικές εφημερίδες για τον πρόεδρο μιας εκ των μεγαλυτέρων ΠΑΕ της χώρας;

Ενώ το δικαστικό βούλευμα ήρθε στο φως από έναν από τους κύριους πανελλαδικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, τον ΣΚΑΪ, ελάχιστα άλλα ΜΜΕ έχουν κάνει αναφορές σχετικές με την υπόθεση. Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι το μόνο μεγάλο ΜΜΕ που έβγαλε την υπόθεση ανήκει στον επίση εφοπλιστή, και ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, κ. Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος από συνέταιρος του κ. Μαρινάκη (στον όμιλο ΣΚΑΙ – Καθημερινή) είναι πλέον ορκισμένος του αντίπαλος.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιάννης Αλλαφούζος, και μαζί τους οι δύο ομάδες τους, αναμένεται να αυξήσουν την επιρροή τους στα αθλητικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ο Μαρινάκης έχει ήδη συμφωνήσει για την απόκτηση του Sentra FM και της εφημερίδας Goal ενώ ο Αλαφούζος βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση του NovaSport FM, που είναι το μεγαλύτερο αθλητικό ραδιόφωνο της χώρας, και της εφημερίδας SportDay. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, οι δύο εφοπλιστές και ιδιοκτήτες των δύο μεγαλύτερων ΠΑΕ της χώρας, θα κατέχουν ταυτόχρονα και τα μεγαλύτερα αθλητικά ΜΜΕ.

Σχεδόν όλες οι μεγάλες εφημερίδες παραμένουν σιωπηλές για το θέμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ιστοσελίδα tovima.gr που ανήκει σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους ενημέρωσης, τον ΔΟΛ. Η εφημερίδα δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στον κ. Μαρινάκη δημοσιεύοντας ένα ρεπορτάζ σχετικά με τη συμμετοχή του στο συνέδριο του Economist στην οποία ο επιχειρηματίας μίλησε σχετικά με τη σημασία της ναυτιλίας για την ελληνική οικονομία. Κατά τα άλλα Το Βήμα κατάφερε να αποφύγει οποιαδήποτε αναφορά στη δικαστική εμπλοκή του και στην υπόθεση.

Ένα μέρος των μέσων ενημέρωσης παραμένουν απλώς σιωπηλά. Ένα άλλο μέρος έχει επιλέξει να αναφερθεί στην υπόθεση (σε περιορισμένη έκταση) χωρίς να αναφέρεται στα ονόματα των εμπλεκομένων προσώπων (συμπεριλαμβανομένου και του Μαρινάκη) αλλά και στα επίμαχα αποσπάσματα της απόφασης του Συμβουλίου.

Τα ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι δεν προχωράνε στη δημοσίευση της υπόθεσης επειδή αυτή βασίζεται στη διαρροή δικαστικών εγγράφων που είναι μέρος δικαστικής έρευνας η οποία δεν έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα σε καταδίκες. Αλλά στη χώρα μας η διαρροή δικαστικών εγγράφων που αποτελούν μέρος της έρευνας είναι καθημερινή ρουτίνα για τον Τύπο και σε πολλές περιπτώσεις τα ίδια τα ΜΜΕ που σήμερα επικαλούνται το απόρρητο της έρευνας ήταν (και είναι καθημερινά) πολύ δραστήρια στη διαρροή ή αναπαραγωγή ανάλογου υλικού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η κατάσταση στα αθλητικά πρωτοσέλιδα. Στην Ελλάδα, ως γνωστόν κυκλοφορούν καθημερινά πάνω από 10 αθλητικές εφημερίδες. Οι περισσότερες είναι «οπαδικές», υποστηρίζοντας ανοιχτά τη μια ή την άλλη ομάδα. Ο τρόπος που οι αθλητικές εφημερίδες κάλυψαν το δικαστικό βούλευμα προκαλεί θλίψη σχετικά με την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα. Όλες οι εφημερίδες που υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό (τρεις στον αριθμό) επέλεξαν να μην αναφέρουν λέξη για το γεγονός. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός πως οι εφημερίδες που αυτοπροσδιορίζονται ως μη οπαδικές και αντικειμενικές, η Sportday και η Goal, επίσης δεν αναφέρουν λέξη για τον κ. Μαρινάκη. (H Sportday αναφέρεται αμήχανα στο θέμα χωρίς όμως να αναφέρει ονόματα - λινκ).

Παρόλο που είναι δύσκολο να ασκήσεις κριτική στις εφημερίδες για το τι επιλέγουν να δημοσιεύουν και τι όχι, η σιωπή τους σε αυτή την υπόθεση είναι ενδεικτική της κατάστασης του Τύπου στην Ελλάδα.

Αυτή η δημοσίευση έχει παραχθεί με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του προγράμματος Safety Net για την ελευθερία του Τύπου. Το περιεχόμενο της δημοσίευσης είναι αποκλειστικής ευθύνης του Παρατηρητηρίου Βαλκανίων και Καυκάσου και των συνεργατών του και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ότι απηχεί τις απόψεις τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης. Η σελίδα του project είναι: Safety Net for European Journalists. A Transnational Support Network for Media Freedom in Italy and South-east Europe.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  03:02:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δάκρυσε ο Πειραιάς για Κατσούλη

http://www.onsports.gr/Football-Ringk/item/433001-Dakryse-o-Peiraias-gia-Katsoyli-videos-photos

Το τελευταίο «αντίο» στον καλό τους φίλο, Κώστα Κατσούλη, είπαν οι οπαδοί του Εθνικού που συνόδεψαν τη σορό του ως το λιμάνι του Πειραιά από όπου έφυγε για Κρήτη, καθώς θα γίνει η κηδεία του στα Χανιά

Πλήθος κόσμου και τεράστια συγκίνηση στο λιμάνι του Πειραιά το απόγευμα της Τρίτης (30/09). Οι οπαδοί του Εθνικού συγκεντρώθηκαν στην προβλήτα από όπου θα έφευγε η σορός του Κώστα Κατσούλη. Του άτυχου οπαδού του Εθνικού που δολοφονήθηκε στα επεισόδια του αγώνα με τον Ηρόδοτο στη Νέα Αλικαρνασσό της Κρήτης. Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο άτυχος οπαδός θα ταφεί στον Πλατανιά Χανίων, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια.

Το απόγευμα της Τρίτης (30/09), φίλοι του Εθνικού – ανάμεσά τους κι ο «Εθνικάρας» Γιάννης Μαντζουράνης – τον αποχαιρέτησαν στο λιμάνι του Πειραιά. Ένα τεράστιο πανό έγραφε «Η δολοφονία σου να βασανίζει τις συνειδήσεις των υπευθύνων για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου», ενώ ακούστηκαν πολλά συνθήματα και συγκινητικά λόγια για τον άτυχο 46χρονο, που πλέον δεν είναι ανάμεσά μας. Η σορός του είναι εν πλω για τα Χανιά, ενώ η οικογένειά του ζήτησε να ενισχυθούν το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά ή οποιοσδήποτε άλλος οργανισμός στηρίζει τους αδύναμους ανθρώπους, αντί να κατατεθούν στεφάνια.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο από το λιμάνι του Πειραιά:

https://www.youtube.com/watch?v=Aw5R7WwAGIg

https://www.youtube.com/watch?v=rhaRfCueapk




---------

Ο οπαδός, ο Εθνικός, ο αντιφασίστας

ηχητικό στο http://stokokkino.gr/article/12087/Xloros

Μιλάει στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» ο Γιώργος Χλωρός, πρώην συμφοιτητής του Κώστα Κατσούλη για τις κινητοποιήσεις με την δολοφονία Τεμπονέρα και την αντιφασιστική του δράση. Έδωσε μια μεγάλη μάχη για δύο εβδομάδες αλλά δεν τα κατάφερε… Ο Κώστας Κατσούλης έσβησε στα 46 του χρόνια λόγω της βαριάς εγκεφαλικής αιμορραγίας που προκλήθηκε από χτυπήματα που δέχτηκε στον αγώνα ανάμεσα στον Ηρόδοτο και τον Εθνικό για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Το διαδίκτυο όπως και τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται από το πρωί με συλλυπητήρια από οπαδούς άλλων ομάδων, από ομάδες, αθλητές… απλό κόσμο που γι ακόμη μια φορά βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πραγματικότητα που μάθαμε να συνηθίζουμε. Θα ακολουθήσουν συλλυπητήριες ανακοινώσεις και από τους αρμόδιους φορείς του ελληνικού αθλητισμού, πιθανότατα να συνοδεύονται και από την υπόσχεση πως το «μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο». Τόσο κλισέ που πια μας ξεπερνάει…

Βλέπετε, κάτι ανάλογο ανέφεραν στο υστερόγραφό τους και οι ανακοινώσεις που ακολούθησαν μετά τον θάνατο του δάσκαλου Χαράλαμπου Μπλιώνα (1986) όταν μια φωτοβολίδα εκτοξεύθηκε από την απέναντι κερκίδα και καρφώθηκε στο λαιμό του, του 17χρονου Γιώργου Παναγιώτου (1991) που δέχτηκε ένα καπνογόνο στην κοιλιά. Όπως και των Φιλόππουλου (2007), Ρουσάκη (2011), Καρνέζη (1993), νέοι άνθρωποι που «δολοφονήθηκαν» από αντίπαλους οπαδούς σε ραντεβού θανάτου εκτός γηπέδων.

Ο Κώστας, ο οπαδός, ο αντιφασίστας...

Ο Κώστας Κατσούλης, κρητικός στην καταγωγή έμεινε για χρόνια στον Πειραιά, ταυτίστηκε με την εξέδρα του Εθνικού, πρωτοστάτησε στην δημιουργία των «Πινέζων» όμως η δράση του δεν ήταν μόνο οπαδική… Είχε έντονη κοινωνική δραστηριότητα και στον Πειραιά αλλά και την Πάτρα όταν ως φοιτητής ήρθε αντιμέτωπος με τους τραμπούκους της ομάδας Καλαμπόκα μετά την δολοφονία του Τεμπονέρα και ήταν ανάμεσα σε εκείνους που δεν έλειψαν στιγμή από το δρόμο εκείνες τις «άγριες» μέρες, ούτε όταν και ο ίδιος χτυπήθηκε, ούτε τότε…

Το 1996 ο ίδιος όπως και ο αδελφός του Θύμιος δέχτηκαν επίθεση από Χρυσαυγίτες μετά από πορεία διαμαρτυρίας για το άνοιγμα γραφείων της Χ.Α στην περιοχή. Επειτα από πολλά χρόνια στον Πειραιά, ο Κώστας Κατσούλης επέστρεψε στα Χανιά πριν από λίγο καιρό προκειμένου να αναλάβει μια μικρή, οικογενειακή, τουριστική επιχείρηση. Έμεινε κοντά στην ομάδα αλλά και το κίνημα. Για κείνη ακριβώς την περίοδο της ζωής του, μίλησε στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο», ο πρώην συμφοιτητής και φίλος Γιώργος Χλωρός.

«Ο Κώστας στην γραμμή του αγώνα μετά την δολοφονία του Τεμπονέρα»

«Δεν είχαμε μια συμπλοκή απλά οπαδών, δεν ήταν στενά οπαδικό ζήτημα, ήθελα λίγο να αναδείξουμε την μορφή του Κώστα, τουλάχιστον έτσι όπως τον γνωρίσαμε εμείς οι παλιοί συμφοιτητές του στο ΤΕΙ της Πάτρας από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90, είχα την τιμή να σπουδάζω μαζί του στο τμήμα τουριστικών επιχειρήσεων και γνώρισα τον Κώστα σαν ένα παιδί όχι ενταγμένο σε κάποια πολιτική συλλογικότητα, αλλά ενταγμένο στο κοινωνικό κίνημα. Ηταν μπροστάρης σε κάθε συνδικαλιστικό αγώνα που κάναμε στη σχολή σε μια εποχή που συνδέεται με τις καταλήψεις ενάντια στο νομοσχέδιο Κοντογιαννόπουλου, την υπόθεση της δολοφονίας του Τεμπονέρα.

Με τον Κώστα και άλλους συναδέλφους βρεθήκαμε σε εκείνον τον αγώνα. Ετυχε μάλιστα εκείνο το βράδυ με την δολοφονία του Τεμπονέρα, ο Κώστας να βρίσκεται μαζί με άλλους συναδέλφους την στιγμή που δέχτηκαν την επίθεση από την φασιστική συμμορία. Και μάλιστα αυτό που είναι ελάχιστα γνωστό, ο Κώστας ήταν από τους ανθρώπους που είχαν δεχτεί και χτυπήματα από τους συγκεκριμένους. Το ίδιο βράδυ της κατάληψης μετά τον θυμάμαι να είναι μεν χτυπημένος, να πονάει αλλά να μην θέλει να φύγει, να μην θέλει να εγκαταλείψει τους συναδέλφους του. Ο Κώστας ήταν στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα…», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Χλωρός.

«Επίθεση από χρυσαυγίτες»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο περιστατικό της επίθεσης από τους χρυσαυγίτες στον Πειραιά. «Ως ενεργός πολίτης πια στον Πειραιά, είχε βρεθεί στην αντιφασιστική πορεία που χε γίνει τον Ιανουάριο του 1996 όταν η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής άνοιγε γραφεία στο κέντρο του Πειραιά. Αν ανατρέξετε στα ιστορικά αρχεία θα δείτε ότι είναι αυτός και ο αδελφός του οι δύο αντιφασίστες που κυνηγήθηκαν από τους χρυσαυγίτες στο τέλος της πορείας, οι χρυσαυγίτες είχαν βγει σαν συμμορίες και εντόπιζαν απομονωμένους διαδηλωτές που έφευγαν και τους είχαν χτυπήσει και τους δύο».

Για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να είχε στοχοποιηθεί: «Δεν θα το απέκλεια γιατί μου κάνει εντύπωση αυτό που διαβάζω ότι δέχτηκε αυτός το πιο μεγάλο κύμα της επίθεσης, δεν θα το απέκλεια και θα ‘πρεπε ίσως να ψαχτεί περισσότερο».

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/10/2014 :  01:12:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"Ψήφισα τον Μπέο γιατί θα τον βοηθήσουν οι Αμερικάνοι"

https://www.youtube.com/watch?v=Qv9GTgSQNfs

Μήπως θα έπρεπε να επανεξεταστεί το δικαίωμα ψήφου για όλους???

Edited by - KostasPVol on 07/10/2014 02:38:25
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 7 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000