Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Δυο χρονια ταλαιπωριας
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

geoks
Forum-Runner

89 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 08/04/2015 :  23:40:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
....και ενω ειχα φτασει με αρκετο κοπο, αφοσιωση, αγαπη και πολλα αλλα σε ενα καλο για μενα επιπεδο ξεκινωντας απο το μηδεν ( δυο ωρες ακριβως ημιμαραθωνιο Αθηνας, 50 λεπτα το δεκαρι, 22,30 λεπτα το πενταρι) και τολμωντας να δηλωσω αρχες Απριλιου του 13 συμμετοχη στον ΚΜΑ του Νοεμβρη, διαλυθηκαν τα παντα. Γαμπες, αχιλειος, πελματα τα παντα ολα. Δεν το ειχα παρακανει ετρεχα με τα nb 1080 v1 και οταν εγινε το κακο ειμουν 85 κιλα. 189 υψος. Τα παπουτσια ειχαν 690 χιλιομετρα. Σε βιντεοσκοπιση απο γνωστο μαγαζι στο φορουμ πηρα τα συγκεκριμενα παπουτσια καθως και λογω μιας μικρης δοσης υπερπρηνισμου οπως μου ειπαν πηρα σαν δευτερο τα guide 4 τα οποια δεν φορεσα λογω ελλατωματος και αντικαταστασης τους με τα 6. Την πρωτη φορα που τα δοκιμασα στο χιλιομετρο εμεινα απο γαμπες. Λεω οκ αλλο 13 ντροπ και αλλο 8. Ξαναδοκομαζω στην επομενη ενα γρηγορο πενταρι και τοτε βγηκαν τα στραβα. Δεν ξερω αν ηταν απο μια διαδρομη 23 χλμ με χρονο 2.09 και τα καπως παλια παπουτςια η στο γρηγορο πενταρι με καινουργια παπουτσια χαμηλωτερου ντροπ και λαιτ σταμπιλιτι. Σταματω αναγκαστικα το τρεξιμο για πεντεμιση περιπου μηνες αφου δεν μπορουσα να περπατησω απο το αριστερο κυριως ποδι. Οι γιατροι λεγανε Πελμ Απον αλλα τελικα δεν ηταν αυτο. Ανακαλυψα μονος πως ηταν μια τενοντιτιδα στο, καμπτηρα του μεγαλου δακτυλου. Οταν περασε ξανααρχισα δειλα δειλα το τρεξιμο με τα nb 890 v3 τα οποια δεν με ενοχλησαν καθολου σε γαμπες παρα το επισης 8 αρι ντροπ. Μετα απο δυο μηνες και αφου τολμω να ξανασκεφτω μεγαλυτερες αποστασεις να σου μια ελυτρητιδα σε ενα ελυτρο που περναει καπου κατω απο τον εξω αριστερο αστραγαλο. Παλι αριστερο ποδι. Αυτη τη φορα ετρεχα σε ασφαλτο και τα κιλα μου ηταν 90. Φυσιοθεραπιες εκανα αλλα δεν εκαναν τιποτε. Σταματαω το τρεξιμο και παλι και περνανε καπως οι πονοι. Οταν κανω ομως βαθυ καθισμα για αρκετο διαστημα νατο παλι το ελυτρο.

Μετα απο καποιους μηνες με ψηνει ενας φιλος κυνηγος να παω κυνηγι μαζι τους και φορωντας γαλοτσες και περπατοντας πολλες ωρες σε λασπες και κατσαβραχα την ακουει και το δεξι πελμα και παθαινει οτι και το αριστερο στον τενοντα του μεγαλου δαχτυλου.

Τελος το προηγουμενο καλοκαιρι και κανοντας μικρες προπονησεις με τα παιδια μου για το πενταρι του ΚΜΑ, με βαρος 95 κιλα και ηλικια 39 ετων πλεον μαλλον παθαινω την πολυαναμενομενη Πελμ Απονευρδα. Με τα 890 v3. Απο τοτε ετρεξα μονο στο πενταρι γιατι τα παιδια ειναι μικρα και δεν τα αφηνω μονα και τελος. Ποναω αφορητα. Τα πρωτα βηματα καθε πρωι ειναι εφιαλτης. Επισης πολλα παραδοξα συμβαινουν. Οταν φοραω κλασικα παπουτσια υποφερω. Τα 890 δεν με ενοχλουν αλλα κατι δεν μου παει καλα. Βεβαια φοραω μονο αθλητικα. Οταν φοραω τα ξεχασμενα guide 6 ανακουφιζομαι πολυ. Νομιζω πως η στηρηξη πιεζει το μερος που ποναει και αποσυμφωρητε το μερος απο πιθανο αιμα η λεμφο.

Εχοντας καποιους πολυ φιλους γιατρους πηγα προχθες σε εναν φιλο φυσιατρο στο νοσοκομειο που εφημερευε αφου μου ειπε πως κατι εχει στο μυαλο του. Βγαζω τα παπυτσια και τις καλτσες, σηκωνω τα πατζακια της φορμας πανω απο το γονατο και ξαπλωνω. Αφου αρχισε να μου τραβαει και να εξεταζει τα ποδια μου σχολαστικα μου ειπε πως ειναι παρα πολυ σκληρες οι γαμπες μου χαμηλα. Νομιζω στη συναψη δηλαδη εκει που ο μυς αρχιζει και γινεται τενοντας. Δευτερον και συμαντικοτερον πως τα ποδια μου μολις τα ισιωσεις και αφησεις αποτομα τα πελματα κλεινουν προς τα μεσα.

Αυτο δεν ειναι υποπρηνισμος; Υπτιασμος; Αρα μηπως ηταν λαθος η γνωματευση του βιντεοσκοπου για υπερπρηνισμο; Δικαιολογουνται η συμφορες κατα τη γνωμη σας;

Μου συστησε προσοχη στα παπουτσια και πατους. Καποιες συγκεκριμενες ασκησεις και κυληση του ποδιου σε μπουκαλι η κυλινδρο ρεφλεξολογιας. Βασικα τοσο καιρο το μονο που με ανακουφιζει μου το εχει πει γνωστος γνωστου φυσιοθεραπευτης μεσω τηλεφωνικης συνομιλιας και μαλλον συμφορουμιστας. Δεν ειναι διαφημιση γιατι το παιδι ειναι απο επαρχια. Μασαζ με μπαλακι ρεφλεξολογιας και κρυα βαπτισματα εναλαξ. Κανει θαυματα.

Σας παρακαλω δοστε μου μια γνωμη. Γνωμη γιατρου πηρα. Γιατρο δρομεα δεν ξερω οποτε θελω και διαβασμενων δρομεων τη γνωμη.

Ζητω συγνωμη για το μακροσκελες του θεματος αλλα τα εχω δει ολα και προπαντων δεν μπορω να τρεξω.

Καλη Ανασταση σε ολους σας.

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/04/2015 :  23:48:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν θες, στείλε μου το τηλ. σου στο n.pilikas@gmail.com και τι ώρα μπορώ αύριο να σε πάρω.

"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geoks
Forum-Runner

89 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/04/2015 :  23:59:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σου το εστειλα.
Ευχαριστω.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

vasilis dr
Senior Forum-Runner

Greece
1026 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/04/2015 :  02:29:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλε στο θέμα με τα παπούτσια αυτός που πραγματικά μπορεί να σε βοηθήσει είναι ο Νίκος(echetlos).
Όσο αφορά την πελματιαία απονευρωσίτιδα έχει πολλές αιτίες όπως τις σφιχτές γάμπες η τους σφιχτούς αχίλλειους, την έχω περάσει και έχω κάνει ''διατριβή'' πάνω της!!
Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι θέλει υπομονή και μακριά από το τρέξιμο μέχρι να υποχωρήσει, τα πέλματα εμένα δεν μου κάνανε τίποτα μέχρι που αγόρασα από Γερμανία έτοιμα πέλματα ειδικά γι'αυτή την πάθηση και τα φορώ συνεχώς στην καθημερινότητα (όχι στο τρέξιμο αν και το συστήνει ο κατασκευαστής). Το κακό με την π.α είναι ότι έτσι και σου παρουσιαστεί μια φορά πλέον ΄΄παντρεύεσαι'' ένα ηφαίστειο που ναι μεν κοιμάται είναι όμως ενεργό και δεν ξέρεις πότε θα εκραγεί. Περαστικά και γρήγορη επιστροφή στην δράση.

Edited by - vasilis dr on 09/04/2015 02:31:31
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000