Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Η δίκη της Χρυσής Αυγής
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 8

kanivallos
Elite Forum-Runner

Greece


1857 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/05/2015 :  21:04:07  Εμφάνιση Προφίλ  Visit kanivallos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by xipolitos

Την Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 ξεκινάει η δίκη τπς φασιστικής νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, εκλεγμένοι βουλευτές, αλλά και απλά μέλη της οργάνωσης, περνούν την πύλη της δικαστικής αίθουσας των φυλακών του Κορυδαλλού
προκειμένου να δικαστούν με τις κατηγορίες της διεύθυνσης και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της οπλοφορίας, απόπειρας ανθρωποκτονιών, και πολλών άλλων αδικημάτων.



xipolitos
Θα μπορούσες να ξεκινήσεις ως εξής:
Την Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 ξεκινάει η δίκη της Χρυσής Αυγής, της 3ης εκλογικής δύναμης του τόπου, κατηγορούμενη για.......

Επίσης
Θα μπορούσες να ανοίξεις θέμα για την ανεξιχνίαστη εν ψυχρώ δολοφονία των οπαδών της χρυσής αυγής (Φουντούλης, Καπελώνης) που φαίνεται να μην ιδρώνει το αυτάκι κανενός και φυσικά, σε αντίθεση με τον επίσης άδικα χαμένο Φύσσα που το όνομα του θα το θυμόμαστε για χρόνια, θα ξεχαστούν πολύ σύντομα.

Θα μπορούσες να ανοίξεις θέμα για τα οικονομικά σκάνδαλα που έφτασαν τη Χώρα σε αυτό το χάλι............ πολλά ενδιαφέροντα θα μπορούσες να ανοίξεις, προτίμησες όμως ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο πολιτικά για την κοινωνία θέμα που δεν ταιριάζει σε φόρουμ δρομέων.
Οι δρομείς στους αγώνες είναι όλοι αδέλφια (ή πρέπει να είναι) γιατί μοιράζονται την ίδια διαδρομή, την ίδια κόπωση, τα ίδια συναισθήματα (χαράς ή απογοήτευσης)...

Ταπεινή και φυσικά υποκειμενική μου άποψη (κάνοντας πάντα τον δικηγόρο του διαβόλου) είναι να σταματήσουμε να απαντούμε σε καθαρά κομματικά θρεντ, διότι όπως έχει δείξει η ιστορία ο κομματισμός ΠΑΝΤΑ ΔΙΧΑΖΕΙ.

Τάδε έφη κανίβαλλος. (Και μην περιμένετε απάντηση, ότι κι αν ειπωθεί)


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/05/2015 :  21:44:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τσούπ...!!! νάμαστε...

Εγκληματική οργάνωση με «πολιτικό μανδύα» η Χρυσή Αυγή


Αποκαλυπτικό για την δράση της Χρυσής Αυγής είναι το 700 σελίδων πόρισμα του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος ζητά την παραπομπή στο εδώλιο σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με τον κ. Ντογιάκο, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανήκαν στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, ενώ η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε υπό τον μανδύα κόμματος.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι «όλοι ανεξαιρέτως, ως Κοινοβουλευτικά Στελέχη του είχαν χαράξει την πολιτική του κόμματος και είχαν εγκρίνει τη δράση του, καθώς τους τρόπους και τις μεθόδους εφαρμογής της πολιτικής του αυτής. Η απόλυτη ομοφωνία τους προκύπτει, χωρίς καμία αμφισβήτηση από το γεγονός ότι όχι μόνο δεν έχει καταγραφεί έστω και μια παραίτηση διαφωνούντα, αλλά δεν έχει αρθρωθεί έστω και ένας λόγος αντίθετος στην πολιτική της βίας, πλην ενός βουλευτή, ο οποίος παραιτήθηκε από το κόμμα και όχι από τη βουλευτική του έδρα λίγο πριν κληθεί σε απολογία».

Ειδικότερα, σε πολλά σημεία της εισαγγελικής πρότασης κεντρικό ρόλο έχει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος «είναι ο απόλυτος και αδιαμφισβήτητος αρχηγός». Σύμφωνα με έγγραφο που κατασχέθηκε από τον ανεξάρτητο πλέον προφυλακισμένο βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, προκύπτει ότι «η έννοια του Αρχηγού - Καθοδηγητή στην ιδεολογία μας προσλαμβάνει μεταφυσικό περιεχόμενο. Ως μεταφυσικό περιεχόμενο ορίζουμε την ακράδαντη πίστη όλων των Χρυσαυγιτών πως ο Αρχηγός μας είναι ο Άνθρωπος που θα οδηγήσει την ιδεολογία μας στην Τελική Νίκη εναντίον των δυνάμεων του σκότους που απεργάζονται τον θάνατο του Ελληνισμού και θα οδηγήσει ολόκληρη τη χώρα στη δημιουργία του Γ Ελληνικού Πολιτισμού που όλοι μας ονειρευόμαστε… ο Αρχηγός μας συγκεντρώνει τα θετικά στοιχεία όλων των αγωνιστών της Χρυσής Αυγής πρώτος μεταξύ ομοίων στη αδιάσπαστη φάλαγγα των εθνικιστών… είναι ο άνδρας ο Ερχόμενος ο οποίος θα σαρώσει με την παρουσία του οτιδήποτε σάπιο ταλανίζει και βασανίζει το Ελληνικό Έθνος… στόχος της Χρυσής Αυγής είναι η τελική ταύτιση όσων ομνύουν πίστη στο Αρχηγό, στην ιεραρχία και στην ιδεολογία του κινήματος και όσων δεν ομνύουν ακόμα αυτή την πίστη καθώς και η ιδεολογική επικράτηση των ιδεών της».

Άβουλα όντα, φαίνεται ότι ήταν τα μέλη των τοπικών οργανώσεων τα οποία εκτελούσαν εντολές. Σύμφωνα με το πόρισμα, «με διαφόρους τρόπους, κυρίως όμως με την εμπρηστική ρητορική τους, τα ηγετικά, κυρίως, στελέχη του κόμματος και όχι μόνο αυτά, είχαν διαμορφώσει στα κατώτερα μέλη και στελέχη των Τοπικών Οργανώσεων, την αταλάντευτη απόφαση να ανταποκρίνονται σε οποιαδήποτε εντολή, οποτεδήποτε, χωρίς αντίρρηση, αμφισβήτηση ή τον παραμικρό, έστω, ενδοιασμό. Πράγματι, όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, τα άτομα αυτά, χωρίς καμία απολύτως περίσκεψη, κριτική ή στοιχειώδη, έστω, σκέψη και ασφαλώς χωρίς καμία απολύτως αντίρρηση, πειθήνια και άβουλα όργανα των κομματικών επιταγών των ηγετικών στελεχών, έσπευδαν για την εκτέλεση των πάσης φύσεως εντολών, έναντι οποιουδήποτε κόστους και τιμήματος, έτοιμα και πρόθυμα να αφαιρέσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές, υποδυόμενοι τους "στρατιώτες" σε μια φανταστική μάχη, έχοντας γαλουχηθεί και πεισθεί ότι ενεργούσαν σαν τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα ή το στρατό του Μ. Αλεξάνδρου».

Ο εισαγγελικός λειτουργός κάνει αναδρομή στη δράση της Χρυσής Αυγής από τη δεκαετία του 80' επισημαίνοντας όμως ότι η δράση της εντάθηκε μετά το 2008 και άρχισε να κορυφώνεται μετά το 2012 υπό τον «πολιτικό μανδύα» του κόμματος με αιχμή του δόρατος τα «Τάγματα Εφόδου»: «Η εγκληματική δράση της, η οποία είχε σκοπό την αντιμετώπιση δια της βίας των αλλοδαπών, των αντιφρονούντων, αλλά και όσων θεωρούνταν σοβαροί ιδεολογικοί αντίπαλοί της και κατ’ επέκταση τη διάδοση και επιβολή των πολιτικών ιδεών και θεωριών της δια της βίας… εκδηλωνόταν μέσω των Τοπικών Οργανώσεων της και πάντοτε υπό την καθοδήγηση ανώτερου στην ιεραρχία στελέχους της, με βάση οργανωμένο σχέδιο, το οποίο εκτελούσαν τα μέλη των ομάδων κρούσεως, επονομαζόμενα "Τάγματα Εφόδου"».

Ανάμεσα στους στόχους της βίαιης επιβολής της ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής, όπως υποστηρίζει ο εισαγγελέας, αναφέρεται κι ένα κείμενο που κατασχέθηκε και που αναγράφει: «Ευελπιστούμε να μπορέσουμε να κάνουμε μία μέρα το Ελληνικό Κράτος λειτουργικό, όπως είναι η Χρυσή Αυγή, όπου η θέληση του Αρχηγού επιβάλλεται και εφαρμόζεται άμεσα, χωρίς παρεκκλίσεις και χωρίς ενδοιασμούς».

«Οι Βουλευτές οι οποίοι εξελέγησαν, κατά τις εκλογές του έτους 2012,υπό τη σημαία του πολιτικού κόμματος "ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ", συνειδητά επιδιώκουν να απαξιώσουν το Κοινοβούλιο, τους θεσμούς και τις αρχές του Κράτους. Τούτο προκύπτει σαφώς από σχετικές δηλώσεις των ίδιων, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες αυτολεξεί παραπάνω, με επαναλαμβανόμενες ανοίκειες με την Κοινοβουλευτική λειτουργία συμπεριφορές και ποικίλους άλλους τρόπους, ήτοι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες αντιδεοντολογικές πράξεις, ακραίες φραστικές διατυπώσεις και επιθέσεις, καθώς και προσβλητικές συμπεριφορές σε βάρος των συναδέλφων τους στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, αλλά και εκτός αυτού, με δηλώσεις τους και με την αρθρογραφία τους στο τύπο της παράταξή τους. Ουδείς εκ των Βουλευτών του ως άνω πολιτικού κόμματος, είναι σε θέση να ισχυριστεί ευπροσώπως και με πειστικότητα ότι ήταν ανυποψίαστος για τις εγκληματικές πράξεις, οι οποίες εξακολουθητικά και επί μακρό χρονικό διάστημα διαπράττονταν εξ ονόματος και για λογαριασμό του κόμματος στο οποίο ανήκει, σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων και σε βάρος αλλοδαπών. Ουδείς εξ αυτών αντέδρασε, έστωκαι στοιχειωδώς, στην τέλεση έστω και ενός από τα τόσο σοβαρά εγκλήματα που τελέσθηκαν κατά παντός αντιφρονούντα ή στοχοποιημένου ατόμου. Ουδείς εξέφρασε, έστω και τυπικά, ένα λόγο συμπαθείας στα θύματα και στους παθόντες.

Αντίθετα, όλοι, ανεξαιρέτως, επιδεικτικά και επανειλημμένα, ο καθένας με τον τρόπο του, άμεσα ή έμμεσα, σιωπηρώς ή δια βοής, αποδέχτηκαν τα διάφορα εγκλήματα και τα αποτελέσματά τους, ενίοτε μάλιστα εγκωμιάζοντας αυτά δημοσίως ή εκθειάζοντας τους δράστες ή ακόμη και στρεφόμενοι φραστικά κατά των παθόντων. Και ασφαλώς όλοι, ανεξαιρέτως, ως Κοινοβουλευτικά στελέχη του, είχαν χαράξει την πολιτική του κόμματος και είχαν εγκρίνει τη δράση του καθώς τους τρόπους και τις μεθόδους εφαρμογής της πολιτικής του αυτής. Η απόλυτη ομοφωνία τους προκύπτει, χωρίς καμία αμφισβήτηση, από το γεγονός ότι όχι μόνο δεν έχει καταγραφεί έστω και μία παραίτηση κάποιου διαφωνούντα, αλλά δεν έχει αρθρωθεί έστω και ένας λόγος αντίθετος στην πολιτική της βίας, πλην ενός Βουλευτή, ο οποίος παραιτήθηκε από το κόμμα και όχι από τη Βουλευτική έδρα λίγο πριν κληθεί σε απολογία», προσθέτει ο εισαγγελέας.

Όσον αφορά το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι μπορεί αυτό να μην βρέθηκε, όμως «αποδεικνύεται, χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία, η παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών από το συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα και από μέλη του, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι, παρά τις εκτεταμένες και επίμονες έρευνες, δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί από τις αρμόδιες Αρχές».

Ολόκληρο το πόρισμα εδω
http://tvxs.gr/news/ellada/parapompi-se-diki-olis-tis-ko-tis-xrysis-aygis-zita-o-eisaggeleas





Edited by - xipolitos on 27/05/2015 01:31:57
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/05/2015 :  11:28:41  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αθήνα
Τον χρήστη του Διαδικτύου που ανέγραψε, με ψευδώνυμο, ρατσιστικό σχόλιο σε βίντεο που είχε αναρτηθεί στο Διαδίκτυο (youtube) με θέμα τη διάσωση μεταναστών στη Σάμο εντόπισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης, η οποία και ενημέρωσε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Από αυτήν εκδόθηκε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατ’ εφαρμογή σχετικών γνωμοδοτήσεων του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για παράβαση του νόμου σχετικά με την «Καταπολέμηση Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου».

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, σε συνεργασία και με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και προέκυψε η σύνδεση μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η επίμαχη ανάρτηση, ενώ ταυτοποιήθηκε και ο χρήστης στον οποίο αντιστοιχεί.

Το πρωί της Τρίτης, σε έρευνα στο σπίτι του συγκεκριμένου ατόμου σε πόλη της βόρειας Ελλάδας, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Newsroom ΔΟΛ


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αν ο νόμος το λέει, δεν λέω. Καλά τον εφαρμόσαν.
Όμως όταν βρίζονται ή υπάρχει ηθική αυτουργία σε άλλου είδους παρόμοια περιστατικά στιγματισμού κτλ κτλ κτλ, σφυράνε αδιάφορα.
Site ολόκληρα (και όχι το σχόλιο ΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΗ) καλούνε τον κόσμο σε κάθε είδους παρανομίες και βρίζουν όλόκληρες ομάδες ανθρώπων, όπως... τους μπάτσους.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/05/2015 :  20:03:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγώνες δρόμου με το σύνθημα «Ποτέ πια ναζισμός» σε Αθήνα και Δίστομο.

Με το σύνθημα «Ποτέ πια ναζισμός», πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, δύο αθλητικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και το Δίστομο.

Στην Αθήνα, το Σάββατο, διεξήχθη ανοιχτός λαϊκός αγώνας δρόμου, μήκους 5.500 μέτρων, ο «Δρόμος Ελπίδας», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 74 ετών από την υποστολή της ναζιστικής σημαίας από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου 1941 από τον Απόστολο (Λάκη) Σάντα και τον Μανώλη Γλέζο. Διοργανωτές ήταν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του δήμου Αθήνας (ΟΠΑΝΔΑ). Αφετηρία και τερματισμός ήταν ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου κάτω από την Ακρόπολη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, ο υφυπουργός Νίκος Τόσκας, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Στέφανος Ληναίος εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, η κόρη του Λάκη Σάντα, Γεωργία Σάντα η οποία έδωσε και την εκκίνηση του αγώνα, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι της περιφέρειας και του δήμου Αθηναίων.

Ο Κώστας Ήσυχος, στον χαιρετισμό του, υπενθύμισε «την αρπαγή της σημαίας που "υπερήφανα κυμάτιζε ψηλά-ψηλά και η βαριά σκιά της πλάκωνε καταθλιπτικά όλη την Αθήνα, όλη της αττική γη", λόγια ειπωμένα από τον ίδιο τον Λάκη Σάντα που αποτυπώνουν όμως τα συναισθήματα κάθε κατακτημένου Έλληνα. Η ένδοξη σκυτάλη της τότε νέας γενιάς είναι στα χέρια μας. Αναμφισβήτητα είναι βαριά και μας θυμίζει ότι πρέπει να πράξουμε το καθήκον μας ως γνήσιοι συνεχιστές, ως γνήσιοι Έλληνες. Να διώξουμε τις σύγχρονες καταθλιπτικές σκιές, όταν αυτές απειλούν να εγκατασταθούν στα χώματα που με τόση δύναμη ψυχής υπερασπίστηκαν οι συμπατριώτες μας» επισήμανε.

«Ο ναζισμός μπορεί να νικήθηκε τότε στρατιωτικά, αλλά η ιδεολογία του εξακολουθεί να ξεπηδά σε διάφορα σημεία της καθημερινότητας μέχρι σήμερα. Κι είναι πια ευθύνη όλων να τον νικήσουμε οριστικά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μανώλης Γλέζος στο μήνυμά του που διάβασε ο Στέφανος Ληναίος.

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Γλέζος προέτρεψε τους συμμετέχοντες:

«Μην τρέξετε, για μας. Τρέξτε για σας, τρέξτε για την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο, τρέξτε για 'κείνους που θα καταφέρουν να φτάσουν στο τέρμα και να εξασφαλίσουν ελευθερία για όλους τους λαούς και ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους πολίτες. Και μην ξεχνάτε ούτε στιγμή πως ο ναζισμός δεν νικιέται τρέχοντας μια μέρα. Για να νικηθεί οριστικά, συνεχίστε να τρέχετε κάθε μέρα τον καλό αγώνα, μέχρι η κοινωνική δικαιοσύνη και η ελευθερία να φτάσουν σε κάθε άνθρωπο».

Σήμερα, Κυριακή, στο Δίστομο, διεξήχθη ο «31ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου», στο πλαίσιο του 10ημέρου των εκδηλώσεων που αρχίζουν από σήμερα στη μνήμη των 218 Διστομιτών που σφαγιάσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 10η Ιουνίου 1944.

Διεξήχθησαν ταυτόχρονα δύο αγώνες με ώρα εκκίνησης 10:30:

- Πρώτη διαδρομή (11.200 μέτρα) από Καρακόλιθο σε Δίστομο (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης).
- Δεύτερη διαδρομή (1.200 μέτρα) από Λόφο Μαυσωλείου στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Διοργανωτές ήταν ο δήμος Διστόμου και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέσω του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την 10η Ιουνίου, 71η επέτειο της Σφαγής. Κεντρικό μήνυμα των εκδηλώσεων είναι «Μνήμη- Πένθος- Ελπίδα».
http://www.efsyn.gr/arthro/pote-pia-nazismos-se-athina-kai-distomo
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2015 :  12:51:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής

Σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί, στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης της δράσης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, με τη διαδικασία να βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της υποβολής ενστάσεων και αιτημάτων.

Μετά από δώδεκα συνεδριάσεις από την έναρξη της δίκης στις 20 Απριλίου, σε καμία από τις οποίες δεν παραβρέθηκε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και η πλειονότητα των βουλευτών της, πρώην και νυν, η διεξαγωγή της εξακολουθεί να προσδιορίζεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή νέας αίθουσας στο Εφετείο...
http://www.efsyn.gr/arthro/synehizetai-simera-i-diki-tis-hrysis-aygis
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2015 :  16:42:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η αλήθεια να λέγετε, τώρα που αποδόθηκε δικαιοσύνη από τον ΣΥΡΙΖΑ και έβαλε αρκετούς σάπιους πολιτικούς στη φυλακή για χρηματισμό....ε, ήρθε και η σειρά τς ΧΑ.
Βέβαια κατά τους αριστερούς οι λοιπές πολιτικές παρατάξεις που αυτοκτόνησαν αρκετούς έλληνες και βυθίσαν 1 χώρα, δεν είναι εγκληματικές. Εγκληματικό είναι ότι αποκαλείται φασιστικό μόνο. Εύγε λοιπόν.
Και δεν τα γράφω γιατί υποστηρίζω τους κάφρους της ΧΑ αλλά γιατί κάπου έχει χαθεί η έννοια της προτεραιότητας και της σοβαρότητας στην απόδοση δικαιοσύνης.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/09/2015 :  00:31:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δραματική έκκληση από τον πατέρα του Παύλου Φύσσα

Ο Παναγιώτης Φύσσας, πατέρας του δολοφονημένου Παύλου, απευθύνει έκκληση να συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να μην καθυστερήσει περαιτέρω λόγω εκλογών.
Αναφέρει πως «είναι ξεκάθαρο ότι η φωνή μου, αλλά και των άλλων μαρτύρων, ενοχλεί και θα ενοχλήσει τους κατηγορούμενους» ωστόσο τονίζει πως «η αλήθεια έχει τίμημα που κάποτε πρέπει να πληρωθεί».
Όπως σημειώνει, «τη στιγμή που αναμένεται η κατάθεσή μου, παλεύουν με κάθε τρόπο να μην ακουστώ μέχρι τις εκλογές, την ίδια στιγμή που οι δολοφόνοι του παιδιού μου κυκλοφορούν ελεύθεροι...»
Υπογραμμίζει πως ο μοναδικός τρόπος για την απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης είναι η συνέχιση της δίκης.

Η δήλωση του Παναγιώτη Φύσσα έχει ως εξής:

Η συμπλήρωση 4 μηνών από την έναρξη της δίκης κατά της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η οποία μεταξύ άλλων ευθύνεται και για τη στυγερή δολοφονία του γιου μου Παύλου, συνέπεσε με την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Μετά από πολλές συνεδριάσεις του δικαστηρίου, μεθοδευμένες καθυστερήσεις από την πλευρά των κατηγορουμένων και προσχηματικά αιτήματα, έφτασε η στιγμή που ως πρώτος μάρτυρας θα καταθέσω όσα γνωρίζω για την τελευταία νύχτα του παιδιού μου αλλά και ό,τι άλλο αφορά την υπόθεση αυτή. Είναι ξεκάθαρο ότι η φωνή μου, αλλά και των άλλων μαρτύρων, ενοχλεί και θα ενοχλήσει τους κατηγορούμενους, και όχι μόνο, και για τον λόγο αυτό επιχείρησαν για μία ακόμα φορά με αίτημά τους να μεταθέσουν την κατάθεσή μου για ημερομηνία μετά τις εκλογές, οι ίδιοι που πριν ανυπομονούσαν, δήθεν, να ξεκινήσει η δίκη. Τώρα ευθέως υποστήριξαν ότι η «συνέχιση» της δίκης θα βλάψει την προεκλογική εκστρατεία και τα ποσοστά του κόμματός τους. Όμως η αλήθεια έχει τίμημα που κάποτε πρέπει να πληρωθεί. Μετά από 4 μήνες που η οικογένειά μου και εγώ ξαναζούμε καθημερινά τη μοιραία νύχτα, αντικρίζοντας τα πρόσωπα όσων από τους δολοφόνους του Παύλου εμφανίζονται και τις προκλήσεις τους, περιμένουμε η ελληνική δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, τιμώντας την μνήμη του παιδιού μου αλλά και των άλλων θυμάτων της Χρυσής Αυγής. Οι προσβολές που τόσο καιρό υπομένουμε, τόσο εντός του δικαστηρίου από λεγόμενα και χειρονομίες, όσο και εκτός αυτού, με την ανοχή ενός μέρους της ελληνικής κοινωνίας που δεν έχει καταλάβει το μέγεθος και την απαξία των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής, πρέπει να σταματήσουν. Και τη στιγμή μάλιστα που αναμένεται η κατάθεσή μου, παλεύουν με κάθε τρόπο να μην ακουστώ μέχρι τις εκλογές, την ίδια στιγμή που οι δολοφόνοι του παιδιού μου κυκλοφορούν ελεύθεροι, βεβηλώνοντας το μνημείο του στο Κερατσίνι, κάνοντας μοτοπορείες στον Πειραιά, τη Νίκαια και τον Κορυδαλλό, πορείες μπροστά από το σπίτι μας, σκορπίζοντας τα μηνύματα μίσους ακόμα και στον δρόμο που χύθηκε το αίμα του παιδιού μου. Ο μοναδικός τρόπος για την απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης είναι η συνέχιση της δίκης αυτής, ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες των δολοφόνων του γιου μου. Αυτή πρέπει να είναι η δικαιοσύνη, αποκομμένη από πολιτικές σκοπιμότητες, και συνεπώς περιμένω τόσο εγώ όσο και η ελληνική κοινωνία ότι θα επιτραπεί, επί τέλους, να πω αυτά που δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, πρέπει να ακουστούν.
http://www.efsyn.gr/arthro/dramatiki-ekklisi-apo-ton-patera-toy-payloy-fyssa
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2015 :  01:50:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το αντιφασιστικό κίνημα ματαίωσε τη ναζιστική φιέστα

Το αντιφασιστικό κίνημα κατάφερε να ματαιώσει χθες τη ναζιστική φιέστα της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά. Στα μέρη όπου πριν από δύο χρόνια η ναζιστική οργάνωση επετίθετο στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και δολοφονούσε τον Παύλο Φύσσα.

Οι χρυσαυγίτες υποχρεώθηκαν τελικά να μεταφέρουν την εκδήλωσή τους στον χώρο έξω από τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ενώ στην κεντρική πλατεία του Πειραιά παρέμειναν οι αντιφασίστες, οι οποίοι πραγματοποίησαν και πορεία προς το λιμάνι δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες που φτάνουν καθημερινά στον Πειραιά.

Οι διοργανωτές της αντιφασιστικής συγκέντρωσης ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι το αντιφασιστικό κίνημα έχει βάλει στο περιθώριο τους χρυσαυγίτες και από εκεί προσπαθούν να ξεφύγουν, λανσάροντας ξανά το προφίλ του «νόμιμου πολιτικού κόμματος», ενώ το Εργατικό Κέντρο Πειραιά τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει «καμιά επιείκεια στους δολοφόνους νεοναζιστές, καμιά νομιμοποίηση της εγκληματικής τους δράσης, επιβάλλεται η πιο αποφασιστική δραστηριοποίηση των αυνδικάτων για την ιδεολογική και πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής και των νεοφασιστικών απόψεων και αντιλήψεών της».
http://www.efsyn.gr/arthro/antifasistiko-kinima-mataiose-ti-nazistiki-fiesta
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mbair
Elite Forum-Runner

1233 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/09/2015 :  13:51:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η φρασεολογια σοβιετικου τυπου ,οπως την ενεπνευσε ο "πατερουλης Σταλιν", οταν δεν εκανε μαζικες προγραφες αντιπαλων και πρωην "αντιφασιστων" συντροφων του θα ηταν διασκεδαστικη ως ιστορικο απολιθωμα, εαν δεν εμπεριειχε πεπλανημενους νεκρους και απο τις δυο πλευρες της απολυταρχικης μαστιγας που μας ταλανιζει..
Οι νεκροι δυστυχως παραμενουν νεκροι οπως κι αν αυτοι αναφερονται απο την γλωσσα του μισους που χρησιμοποιειται και αφηνουν παρακαταθηκη την λεξιπενια μεσω της χρησης ελαχιστων λεξεων ως προπομπων συνηρτημενων αντανακλαστικών.. Θυμιζουν δε ακραιο ιερατειο ανθρωποφάγου θρησκείας πλεον...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/09/2015 :  14:00:25  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Το αντιφασιστικό κίνημα, τσαντίζεται με τους φασίστες, γιατί διεκδικούν (με την αξία τους φυσικά) το μονοπώλιο. Του φασισμού.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MANOLIS
Great Master of Literature



1704 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/09/2015 :  14:29:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ρε για δειτε που θα ξαναγραψω.........τελικα δεν εχουμε μονο φασιστες εδω,εχουμε ανθελληνες ναζιστες,σταγονιδια,κλωσανε το αυγο του οφι, ..."ξερογλειφονται τους βλεπετε,ειδαν πως σκοτωσαν την παρεα του καραγκιοζη και περιμενουν να αμς φανε, μα δεν θα μας φανε, ουτε μας σκοτωσαν..."εν ετη 1974 μεγαλο μας τσιρκο
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Diamantis
Lost Poet of Forum

Greece


1847 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/09/2015 :  15:10:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο φασισμός είναι
"...η υπονόμευση του συλλογικού και η θρησκεία του άφατου ατομισμού που στην οικονομία λατρεύει τον «ιδιώτη» και στην πολιτική διακηρύττει το θατσερικό δόγμα «η κοινωνία δεν είναι τίποτα, το άτομο είναι το παν».

Είναι
το εγκατεστημένο ανταγωνιστικό μοντέλο συμβίωσης που αναπαράγει το πρότυπο «ο άνθρωπος λύκος για τον άνθρωπο» και σε συνθήκες κρίσης διαποτίζει τον κοινωνικό ιστό με το δηλητήριο «ο θάνατός σου η ζωή μου».

Είναι
η παραχάραξη της έννοιας «αλληλεγγύη» σε φαρισαϊκή «φιλανθρωπία», η προσπάθεια γελοιοποίησης ή και αντιποίησης του «ο ένας για όλους και όλοι για έναν», που στρώνει το έδαφος στη λογική «ο καθένας για την πάρτη του» και «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Είναι
η κρατική επιχορήγηση του «κοινωνικού αυτοματισμού» που αναγορεύει το «φραγγέλιο» σε «λύση» και δημιουργεί το περιβάλλον που εισάγει το μικροαστισμό στο ιδεολογικό κατακάθι, που ανάγει το λιντσάρισμα σε απενοχοποιημένη «πολιτική δράση».

Είναι
η ελεεινολόγηση του «άλλου» και του «διαφορετικού» που εκείνοι που τον φέρανε εδώ, αυτοί που τον εκμεταλλευτήκανε, αυτοί που τον θέλουνε για δούλο τους, τώρα θα τον κλείσουνε με «φράκτες» και σε στρατόπεδα για να «επανακαταλάβουνε τις πόλεις μας».

Είναι
η στοχοποίηση του αδύναμου ως εύκολου στόχου και ως ιδανικού αποδιοπομπαίου αντιπάλου.

Είναι
η κοινωνική και πολιτική αγριότητα που γυρεύει εξαγνισμό και νομιμοποίηση υποκρινόμενη ότι ασκείται στο όνομα του «υπέρτερου συμφέροντος», του «λαού», της «κοινωνίας».

Είναι
ο κατακερματισμός και η προώθηση της αντιπαλότητας μεταξύ των θυμάτων της κοινωνίας, ο διαχωρισμός τους σε αντιτιθέμενες μερίδες «κανιβάλων» που διαποτίζονται από την αρχή «χάνεις - κερδίζω», «αφανίζεσαι - υπάρχω», «πεθαίνεις - ζω».

Είναι
η διαστρέβλωση, το ψέμα, η ιστορική αφασία και ο γκεμπελισμός ως μόνιμων μεθόδων άσκησης και επιβολής πολιτικής.

Είναι
η ενοχοποίηση του μαζικού κοινωνικού, ταξικού, πολιτικού αγώνα και η ιταμή διασύνδεσή του - με στόχο την άνωθεν υποκατάστασή του - με τα «τάγματα εφόδου» των λούμπεν της ακροδεξιάς τρομοκρατίας".


Αυτά τα γράφει ο Μπογιόπουλος.
Κάποιοι, αρνούνται να τον διαβάσουν.
Δικαίωμά τους.

Αλλά ας έχουν υπόψιν τους ότι :
"Όσοι καταδικάζουν τον φασισμό
χωρίς να καταδικάζουν τον καπιταλισμό,
είναι ευχαριστημένοι αν ο χασάπης πλένει τα χέρια του
πριν ζυγίσει το ζώο που έσφαξε"
(Μπέρτολ Μπρεχτ)

Edited by - Diamantis on 18/09/2015 15:14:26
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MANOLIS
Great Master of Literature



1704 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/09/2015 :  15:32:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευγε Διαμαντη,αυτον εγω γνωριζω οχι τον αλλο το φιλο του Σαββα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Savvas
Master Forum-Runner

Greece
4318 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/09/2015 :  15:40:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους

http://www.imerodromos.gr/dolofonoi-dilosies/


Ε ρε Μπογιόπουλος που σας χρειάζεται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MANOLIS
Great Master of Literature



1704 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/09/2015 :  15:46:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
μπραβο Σαββα ετσι σε θελω, οχι σαν τον φιλο σου το Διαμαντη χα χα χα χα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 8 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000