Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Μαραθώνιος Στοκχόλμης 30 Μαιου 2015
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

gioge
Forum-Runner

Greece
89 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 05/06/2015 :  21:01:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γράφω σπάνια στο forum , παρακολουθώ όμως πολύ τακτικά τα γραφόμενα απ’όλους τους φίλους δρομείς. Αφού λοιπόν πέρασε σχεδόν μια εβδομάδα και δεν είδα κάποιο σχετικό topic για τον φετινό Μαραθώνιο Στοκχόλμης, αποφάσισα να γράψω για την υπέροχη εμπειρία που είχα στη πανέμορφη πρωτεύουσα της Σουηδίας προκειμένου να αποτελέσει οδηγό για κάποιον που ενδεχομένως σχεδιάζει να συμμετάσχει σε κάποιο ποιοτικό Μαραθώνιο εξωτερικού.

Άφιξη λοιπόν στο Arlanda μαζί με τον πολύ καλό φίλο και εξαιρετικό δρομέα Γρηγόρη και τον συνοδοιπόρο Κώστα (μη δρομέας) την Πέμπτη 28 Μαι με την τακτική πτήση της Aegean(140€ με επιστροφή, καθόλου άσχημα) όπου ο ένας της παρέας(Κώστας) κέρδισε ένα δωρεάν εισιτήριο για οποιονδήποτε προορισμό της εταιρείας(επέτειος 15 ετών γαρ).Καλό σημάδι!

Γρήγορα η κοντομάνικη μπλούζα μπήκε στο σάκκο και αντικαταστάθηκε με μακρυμάνικη και πάνω φόρμα (θερμοκρασία απο 12-14 βαθμούς)
Το λεωφορείο για την Στοκχόλμη φεύγει ανά 10', κάνει περίπου 40' να φτάσει στον Κεντρικό Σταθμό και κοστίζει 23€ με επιστροφή(πολλά, όπως και τα περισσότερα πράγματα στη Σουηδία). Το ξενοδοχείο (φτωχό σε παροχές αλλά καθαρό) πολύ κοντά με τα πόδια στον εμπορικό πεζόδρομο Drottning που οδηγεί απ’ευθείας στα βασιλικά ανάκτορα , τακτοποίηση και βουρ (με τα πόδια σε περίπου 15 λεπτά) για το Ολυμπιακό Στάδιο (αυτό που έγιναν οι Ολυμπιακοί του 1912!) για παραλαβή αριθμού.
Βόλτα στην έκθεση όπου δυστυχώς, λόγω σπόνσορα, ήταν μόνο η Asics παρούσα με συμπαθητικές πάντως τιμές (το ίδιο ή λίγο πιο φθηνά από Ελλάδα). Στον ίδιο χώρο ήταν και η αφετηρία με όλες τις παροχές (παράδοση σάκκου, τέντα changing room , χημικές τουαλέτες ,μασαζ κτλ) όπου έγινε το απαραίτητο scouting.

Η Πέμπτη και η Παρασκευή κύλησαν με βόλτες στα αξιοθέατα , χαλάρωμα στα Coffee House, χάζεμα στα εμπορικά και κατανάλωση ζυμαρικών , με ένα 25λεπτο χαλάρωμα και 6Χ100 ανοίγματα το πρωί της Παρασκευής στις όχθες του Karlbergssjön μέσα σ’ενα πανέμορφο τοπίο. Κρύο και πρόβλεψη για βροχή την ώρα του αγώνα.

Ο αγώνας είχε ως ώρα εκκίνησης την 12:00 του Σαββάτου, οπότε ξύπνημα στις 08:00 που δε με χάλασε καθόλου για μέρα μαραθωνίου, καφεδάκι και πρωινό με μπόλικο μέλι πάλι στα coffee house. Κατά τις 10:00 ξεκίνημα για την αφετηρία , ηρεμία και τάξη παρόλα τα 15000 άτομα , κατά τις 11:30 παράδοση πραγμάτων, καλή επιτυχία σε 2 συμπατριώτισσες που τις είδαμε (ακούσαμε για να είμαι πιο ακριβής) πριν βγούμε στο δρόμο και να’ μαστε στην αφετηρία . Υπήρχαν 2 block εκκίνησης :στις 12:00 και 12:10 .

5’, 4’ 3’, Σουηδικός Εθνικός ύμνος πρώτες ψιχάλες και πάμε !!!. Το πλάνο ήταν ν’ακολουθήσω τους pacerunners των 3:30 (pace 5’/χλμ). Ήταν τουλάχιστον 2 ζευγάρια στο block των 12:00 και υπήρχαν και αντιστοιχοι στο block των 12:10. Εξαιρετική η βοήθειά τους τουλάχιστον για μένα. Πολύ συνωστισμός στην αρχή με δυσκολία τους παρακολουθώ , μένω λίγο πίσω , η βροχή δυναμώνει και πέρασμα 1ου 5αριού σε 25:26. Η βροχή γίνεται πιο έντονη η κίνηση σχετικά αραιώνει και κοντά στο 10ο (πέρασμα σε 49:49) τους έχω απο κοντά . Εφοδιασμός με τζελάκια ανά 45’ (το 1ο 15’ πριν την εκκίνηση) και νερό – ισοτονικό απο τα τραπέζια (σε ποτηράκια που δε με χάλασαν γιατί δεν έπινα πάνω απο 3-4 γουλιές). Συνεχίζω με σταθερό ρυθμό με όλα τα περάσματα για χρόνο λίγο κάτω απο 3:30 .Να δούμε θα βγεί? Στο 18 ολοκληρώνεται η 1η ουσιαστικά στροφή μέσα στη πόλη με ζεστή ατμόσφαιρα , μπάντες και χειροκροτήματα απο τους Σουηδούς. Συνεχίζουμε ανατολικά της πόλης και η διαδρομή απο το 18-28 περίπου διέρχεται απο τα 2 μεγάλα και πανέμορφα πάρκα το Ladugardsgardet και το Djurgarden (ναι, η ομάδα απο το Πάμε Στοίχημα!!).Προσπερνάμε πανέφορφα τοπία, ο Ημι βγαίνει σε 1:43:23 , αισθάνομαι πολύ καλά και συνεχίζω με τον ίδιο ρυθμό.

Η βροχή δυναμώνει να και το πάτημα σε λακούβα με νερό, πλημμύρα το παπούτσι, ο αέρας στα ανοιχτά σημεία γίνεται ενοχλητικός, κάπου στο 25 εντοπίζω μπροστά μου συμπατριώτη με φανέλλα Greece στη πλάτη αλλά μετά τον χάνω. Ο ρυθμός αμείωτος και σταθερός, 30αρι σε 2:26:49 κατανάλωση pepsi cola και εντός στόχου . Κρίσιμο σημείο !! τα 2 τελευταία χρόνια στη Κλασσική(2013-2014) εκεί ήταν που τα πόδια παρέδωσαν πνεύμα και ο τερματισμός έγινε σε safe mode περπατοτρέχοντας σε 4:31 και 4:22! Φέτος όμως με πολύ καλή προετοιμασία είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά!.Απο το 28 μέχρι το τέλος η διαδρομή είναι ίδια με τον 1ο γύρο με ακόμα πιο ζεστή ατμόσφαιρα , μπάντες, μουσική πολύ κόσμο και ακόμα πιο πολύ βροχή!!

Ακολουθώ τους λαγούς μέχρι το 34 περίπου και τα πόδια δουλεύουν τέλεια . Τους προσπερνάω χαιρετώντας τους για την πολύτιμη βοήθεια τους και το τελευταίο 5αρι βγαίνει με ρυθμό 4:46 λεπ/χλμ .Απίστευτο !! Σχεδόν κλαίω από χαρά ! Από το 36 και μετά δε σταματάω σε κανένα σταθμό , κάνω hi5 παντού και κυριολεκτικά πετάω. 40ο χλμ ,41ο χλμ βλέπω τους πύργους του Ολυμπιακού Σταδίου , τελευταία 300 μέτρα στο ταρτάν ,τερματισμός με σπρίντ , ζω ένα όνειρο:χρόνος 3:25:32 με 2ο ημι σε 1:42:09 και negative split!!! Ίσως μπορούσα και λίγο καλύτερα αλλά όπως και να'χει τέτοιο χρόνο ούτε στ' ονειρό μου! Μετά το μετάλλιο τα δύσκολα , κρύο βροχή , περπάτημα μέχρι τα πράγματα (500 μέτρα), πακετάκι με goodies, πόζες για φωτό πανευτυχής με το μετάλλιο, συνωστισμός στη τέντα λόγω βροχής ,τσάμπα μπύρα και hotdog και περπάτημα μέχρι το ξενοδοχείο κάτω απο καταρρακτώδη βροχή. Ο Γρηγόρης παρόλα τα προβλήματα με το πόδι του καταγράφει εξαιρετικό χρόνο κάτω από 3:30 κι'αυτός !Χωρίς προβλήματα ήταν σίγουρα για κάτω από 3:20 .

Η ομορφότερη δρομική μου εμπειρία μέχρι τώρα και απο τις ωραιότερες της ζωής μου ! Είναι κάποιες στιγμές στη ζωή που σε γεμίζουν απίστευτα. Ο Μαραθώνιος της Στοκχόλμης είναι μια απ'αυτές. Κυριολεκτικά απόλαυσα κάθε μέτρο της διαδρομής και ελπίζω στο μέλλον να ξαναζήσω κάτι ανάλογο!

Μοναδικό μειονέκτημα κατά τη γνώμη μου το σχετικά υψηλό κόστος (συμμετοχή – ξενοδοχείο- φαγητό) . Οι παροχές του αγώνα (χρονομέτρηση με τσιπάκι στο πόδι,τροφοδοσία απο ποτηράκια-σφηνάκια που τα γεμίζουν απο λεκάνη!!-αναμνηστικό μπλουζάκι-Asics μεν χαμηλής ποιότητας δε-, μπουκαλάκι 750ml, σχετικά καλό μετάλλιο, πακετάκι με goodies ,free μπύρα- hotdog) καλές αλλά δυσανάλογες με το κόστος συμμετοχής .

Η διαδρομή σχεδόν flat με μια ανηφόρα που την περάσαμε 2 φορές στην γέφυρα Västerbron(η μεγαλύτερη τοξωτή γέφυρα της Σουηδίας).

Αναμφισβήτητα ένας αγώνας που αξίζει να τρέξει κανείς , μια μοναδική και πανέμορφη εμπειρία , όπως άλλωστε και οι περισσότεροι αγώνες του εξωτερικού . Ήδη το www.marathonrunnersdiary.com είναι το αγαπημένο μου site και ψάχνω τον επόμενο αγώνα !!!!

Edited by - gioge on 05/06/2015 21:29:13

Salvador
Forum-Runner

71 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/06/2015 :  21:13:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στοκχόλμη= υπέροχη πόλη (το χειμώνα βέβαια τα πράγματα είναι δύσκολα...) και ο τερματισμός στο ιστορικό στάδιο των Ολυμπιακών του 1912 καθιστούν το μαραθώνιο αυτόν must για ευρωπαϊκές δρομικές αναζητήσεις. Μπράβο για την εμπειρία και το χρόνο βεβαίως-βεβαίως!
Να πω την αμαρτία μου πιο πολύ ζήλεψα τις καιρικές συνθήκες που συνάντησες (απεχθάνομαι τη ζέστη, τους καλύτερους χρόνους τους έχω κάνει με κρύο και βροχή). Άτιμε ΚΜΑ...(αν και εσύ παθών είσαι στον ΚΜΑ, άρα τσέκαρε μήπως έχεις κι εσύ το ίδιο χούι με μένα :_)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Etien
Master Forum-Runner



5171 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/06/2015 :  21:27:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους

Συγχαρητήρια για την επίδοση σου φίλε, αν κ πιστεύω ότι θα ήσουν κ 5' πιο κάτω, αν δεν είχε βροχή! Εύχομαι στον επόμενο μαραθώνιο να βελτιώσεις κι άλλο τον χρόνο σου! Πολύ ωραία η περιγραφή σου!

Ευχαριστώ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

tazi
Senior Forum-Runner



726 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/06/2015 :  21:32:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πολύ ωραια και λιτη περιγραφή, συγχαρητηρια για την επίδοση σου αλλά και για το τρόπο που σου βγηκε, οπως φαινεται ειχες προπονηθει πολύ καλα!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

tzatzikis90
Elite Forum-Runner

Greece


1555 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/06/2015 :  11:16:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
αααααααααααααχ πότε θα κάνουμε κι εμείς ένα τέτοιο ταξιδάκι αναψυχής...για αγώνα και καλά! δεν πρέπει να υπάρχει κάτι καλύτερο από το να συνδυάσεις εκδρομούλα με το τρέξιμο που αγαπάμε!

συγχαρητήρια για την επίδοσή σου φίλε! και ωραία περιγραφή!

Τάσος

know your limits. then destroy them.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Despixi
Advanced Forum-Runner

Greece


284 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/06/2015 :  01:06:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συγχαρητήρια για την επίδοσή σου αλλά και για την πολύ όμορφη περιγραφή σου... ένας μαραθώνιος στο εξωτερικό είναι στα σχέδια μου και πραγματικά φαίνεται πολύ ελκυστική η Στοκχόλμη έτσι όπως γράφεις... όπως επίσης και ο καιρός εκεί, εννοώ αν είναι συνήθως όπως στον αγώνα σου... πάντα τέτοια σου εύχομαι- καλές επιδόσεις και ωραίες εκδρομές...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rocky
Senior Forum-Runner

Greece


546 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/06/2015 :  16:40:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ημουν κι εγω εκει για τον 7ο Μαραθωνιο μου και 1ο εκτος των τειχων! Θα συμφωνησω στα περισσοτερα που εγραψε ο Συντρεχτης gioge εκτος απο την ... φλατ διαδρομη! Μονο φλατ δεν ηταν! Το γκαρμιν μου εβγαλε υψομετρικη μεγαλυτερη απο την Κλασικη - και εχω μετρησει με το ιδιο ρολοι 4 φορες την Κλασικη! - επισης το ιδιο ειχε βγαλει ρολοι αλλου δρομεα φιλου πριν 3 χρονια στη Στοκχολμη. Αφηστε ππυ απο το 34 μεχρι το 41.5 ειναι ανηφορα εκτος απο 700-800μ καπου στο 39.... Η διαδρομη ειναι γεματη υπουλες ανηφοροκατηφορες - η θερμοκρασια ΔΕΝ ηταν 12 βαθμοι - μπορει στην εκκινηση - η αισθηση θερμοκρασιας ηταν κατω απο 8 ενω επεφτε οσο περναγε η ωρα... Επισης φυσαγε ενιοτε δαιμονησμενα! Οργανωτικα δινω αριστα στους Σουηδους εκτος απο το θεμα του νερου - τα ποτηρακια ηταν για να δωσεις ουρα οχι για να πιεις νερο - ευτυχως που δεν εκανε ζεστη.... - εγω ξεκινησα απο το Ε δηλαδη στο τελος του 1ου μπλοκ και εφυγα 3.5 λεπτα μετα την εκκινηση! Δηλαδη μεσα σε 3.5 λεπτα ειχαμε ξεκινησει οσοι ξεκιναμε στο Μαραθωνα - πανω απο 8000! - ενιωσα πιο ανετα απο ποτε! Η διαδρομη ειναι πανεμορφη - Ο κοσμος ενθουσιωδης! να μην τα επαναλαμβανω! Για την ιστορια παλεψα για sub 4h 10min εβγαλα τον ημι σε 1 59 59 (!!!!) ομως η βροχη ο αερας και το κρυο με αποτελειωσαν στο 2ο γυρο..... τελικα τερματησα σε 4ω 19λ (χωρις ομως να περπατησω ουτε βημα!) μεσα σε ενα πανεμορφο Σταδιο εχοντας στη πλατη την Ελληνικη σημαια! Μετα τα οσα αντιμετωπισα με τη μεση μου περυσι και αναλογιζομενος τα κιλα μου (100) ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα!

ΥΓ ο καιρος ηταν σουπερ απο την Πεμπτη μεχρι και την Δευτερα με εξαιρεση το 5αωρο 12 με 5 !!!!!! το Σαββατο! Λες και το εκανε επιτηδες!

YΓ 2 - Γιωργο συγχαρητηρια για τον χρονο σου! Εξαιρετικος!

Και του χρονου!

___________________________
All i wanna do is GO the distance AGAIN

Edited by - Rocky on 09/06/2015 18:01:49
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/06/2015 :  17:45:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπράβο Γιάννη!!!


"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gioge
Forum-Runner

Greece
89 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/06/2015 :  19:01:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rocky

Ημουν κι εγω εκει για τον 7ο Μαραθωνιο μου και 1ο εκτος των τειχων! Θα συμφωνησω στα περισσοτερα που εγραψε ο Συντρεχτης gioge εκτος απο την ... φλατ διαδρομη! Μονο φλατ δεν ηταν! Το γκαρμιν μου εβγαλε υψομετρικη μεγαλυτερη απο την Κλασικη - και εχω μετρησει με το ιδιο ρολοι 4 φορες την Κλασικη! - επισης το ιδιο ειχε βγαλει ρολοι αλλου δρομεα φιλου πριν 3 χρονια στη Στοκχολμη. Αφηστε ππυ απο το 34 μεχρι το 41.5 ειναι ανηφορα εκτος απο 700-800μ καπου στο 39.... Η διαδρομη ειναι γεματη υπουλες ανηφοροκατηφορες - η θερμοκρασια ΔΕΝ ηταν 12 βαθμοι - μπορει στην εκκινηση - η αισθηση θερμοκρασιας ηταν κατω απο 8 ενω επεφτε οσο περναγε η ωρα... Επισης φυσαγε ενιοτε δαιμονησμενα! Οργανωτικα δινω αριστα στους Σουηδους εκτος απο το θεμα του νερου - τα ποτηρακια ηταν για να δωσεις ουρα οχι για να πιεις νερο - ευτυχως που δεν εκανε ζεστη.... - εγω ξεκινησα απο το Ε δηλαδη στο τελος του 1ου μπλοκ και εφυγα 3.5 λεπτα μετα την εκκινηση! Δηλαδη μεσα σε 3.5 λεπτα ειχαμε ξεκινησει οσοι ξεκιναμε στο Μαραθωνα - πανω απο 8000! - ενιωσα πιο ανετα απο ποτε! Η διαδρομη ειναι πανεμορφη - Ο κοσμος ενθουσιωδης! να μην τα επαναλαμβανω! Για την ιστορια παλεψα για sub 4h 10min εβγαλα τον ημι σε 1 59 59 (!!!!) ομως η βροχη ο αερας και το κρυο με αποτελειωσαν στο 2ο γυρο..... τελικα τερματησα σε 4ω 19λ (χωρις ομως να περπατησω ουτε βημα!) μεσα σε ενα πανεμορφο Σταδιο εχοντας στη πλατη την Ελληνικη σημαια! Μετα τα οσα αντιμετωπισα με τη μεση μου περυσι και αναλογιζομενος τα κιλα μου (100) ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα!

ΥΓ ο καιρος ηταν σουπερ απο την Πεμπτη μεχρι και την Δευτερα με εξαιρεση το 5αωρο 12 με 5 !!!!!! το Σαββατο! Λες και το εκανε επιτηδες!

YΓ 2 - Γιωργο συγχαρητηρια για τον χρονο σου! Εξαιρετικος!

Και του χρονου!

___________________________
All i wanna do is GO the distance AGAIN


Ευχαριστώ , συγχαρητήρια και σε σένα , παρόλες τις δυσκολίες το πάλεψες αρκετά καλά ! σου εύχομαι να είσαι πάντα υγιείς και να πετύχεις τους επόμενους στόχους σου !!!

Πάντως τα ρολόγια δεν είναι ακριβή, το δικό μου (polar M400) έδειξε 42850μετρα απόσταση και του Γρηγόρη (garmin 220) 42800μέτρα.Το ίδιο συμβαίνει και στις υψομετρικές, δεν είναι και τόσο ακριβή. Όσον αφορά τις ανηφόρες τις αισθάνθηκα μόνο στη γέφυρα, η υπόλοιπη διαδρομή είχε τόσο απαλά ανεβοκατεβάσματα που ήταν σχεδόν flat(δες το χάρτη), προσωπικά δε κατάλαβα τίποτα .(Ας μην απογοητεύσουμε όσους το σκέφτονται για το 2016!)Και εγώ block E ήμουν !!!
Η βροχή και η χαμηλή θερμοκρασία ίσως λειτούργησαν ευεργετικά για μένα. Μόνο αρνητικό του αγώνα παραμένει τα ποτηράκια που τα γεμίζουν χύμα από λεκάνη, όχι τόσο πολύ η ουσία, , αλλά η εικόνα του εθελοντή να βουτάει το χέρι του στη λεκάνη για να γεμίσει το ποτηράκι !!!

Edited by - gioge on 09/06/2015 19:14:12
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000