Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Ερωτήματα & Προβληματισμοί
 Υπάρχει δρομικό κίνημα;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

DaedraLord
Forum-Runner

Greece


181 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 15/06/2015 :  14:48:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συμμετείχα πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα στο 7αρι που έγινε στο Night Run Patras. Είχα διαβάσει διάφορα για το τι επικρατεί στους αγώνες, τόσο για το κλίμα όσο και για τη συμπεριφορά των δρομέων.
Ε λοιπόν δεν ξέρω αν έπεσα στην περίπτωση αλλά αυτό που είδα εγώ είναι το ακριβώς αντιθετό. Ένα μάτσο εγωπαθείς που κοιτάνε να κάνουν χρόνους με ύφος χιλίων καρδιναλίων να μην σέβονται κανέναν, πόσο μάλλον τους υπόλοιπους που συμμετείχαν.

Με τη σειρά λοιπόν. Δεν ξέρω αν έπαιζε ρόλο η εμφάνισή μου επειδή δεν φορούσα κολάν ή τεχνικά μπλουζάκια αλλά οι περισσότεροι μιλούσαν σε εμάς τους κοινούς θνητούς σαν ντίβες ζητώντας μας να τους κάνουμε χώρο για να κάνουν ζέσταμα αυτοί επειδή λέει είναι πιο έμπειροι και πάνε για χρόνο και όχι για χαβαλέ. Σιγά μην κάτσω να σκάσω λοιπόν, πήγα κι έκανα ζέσταμα αλλού.

Στην εκκίνηση τώρα, καταλαβαίνω ότι ο χώρος ήτο περιορισμένος αλλά δεν βλέπω τον λόγο να σπρώχνει κάποιος λες και βρίσκεται σε mosh pit.

Κατά την διαδρομή παρατήρησα ότι πετούσαν τα μπουκάλια όπου να'ναι. Οκ λογικό από τη μια αφού το να κάνεις ζιγκ ζαγκ για να το βάλεις σε κάδο είναι πιο επικίνδυνο αλλά οι περισσότεροι τα πετούσαν όπως να 'ναι με αποτέλεσμα άλλα να σκάνε πάνω σε αμάξια, δίπλα σε συναθλητές τους ή ακόμα και μέσα στη μέση της διαδρομής, απλά και μόνο γιατί δεν πρέπει να καταναλώσει ο κύριος ενέργεια για να το στείλει έξω από τη διαδρομή.

Ξαναλέω δεν ξέρω αν έπεσα στην περίπτωση των μινάρων αλλά όπως και να χει απογοητεύτηκα πάρα πολύ από αυτά που είδα. Οι μόνοι που είχαν πραγματικά ήθος ήταν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία(50+) οι οποίοι έδωσαν παραδείγματα συμπεριφοράς και έδειχναν ότι πήγαν για να περάσουν καλά και όχι για να ικανοποιήσουν το εγώ τους.

Πραγματικά αν είναι έτσι σε κάθε αγώνα καλύτερα να τρέχω στα χωράφια μόνος μου ή με την παρέα μου και να μου λείπουν τέτοια άτομα.

----------
http://www.movescount.com/members/DaedraLord

kanivallos
Elite Forum-Runner

Greece


1857 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/06/2015 :  17:19:02  Εμφάνιση Προφίλ  Visit kanivallos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Οι δρομείς αποτελούν μικρογραφία της κοινωνίας, γιατί να αποτελούν εξαίρεση?
Παντού υπάρχουν οι εγωπαθείς, οι κομπλεξικοί και οι μικροτσούτσουνοι.
Το ξαναλέω ακόμη μία φορά: Το τρέξιμο ΔΕΝ μας κάνει καλύτερους ανθρώπους παρά μονάχα καλύτερους δρομείς.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/06/2015 :  17:36:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συνεχίζεις και τρέχεις
συμμετέχεις
και... ο Θεός βοηθός!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kostao
Advanced Forum-Runner

Greece
410 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/06/2015 :  18:05:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σαν να περιγράφεις τον κάθε αγώνα που έχουμε λάβει μέρος εδώ. Πιστεύω για να δεις καλύτερους ανθρώπους πρέπει να πας σε λιγότερο δημοφιλείς αγώνες, με λιγότερες συμμετοχές. Εγώ, πρόσφατα στον Αριστοτέλειο δρόμο στο ΑΠΘ πέρασα πολύ καλά και είδα ένα ωραίο κλίμα.Όλοι χωρούσαμε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Charlie_Brown
Forum-Runner

79 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/06/2015 :  18:22:31  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Charlie_Brown Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Είχα πάει στο Adidas Open Run που έγινε στο Golden Hall προ λίγου καιρού. Δουλεύει εκεί και ένας παιδικός μου φίλος και είπα θα τρέξω από το σπίτι μου μέχρι κάτω που είναι τρια χιλιόμετρα, θα χαιρετήσω τον φίλο μου, θα τρέξω τα 7 που είχα γραφτεί και μετά άλλα τρια επιστροφή στο σπίτι.

Ξεκινάμε το τρέξιμο (χαλαρά πάντα), κάνουμε μια γύρα και δεν μου φάνηκε για 3,5 χιλιόμετρα αλλά πολύ λιγότερο και απόρησα. Ήθελα να ρωτήσω κάποιον να μου πει τελικά πόσες γύρες ήταν το τρέξιμο (μπορεί να είχαν ενημερωθεί οι δρομείς πριν ξεκινήσουν τις γιόγκες, αλλά εγώ ήμουν μέσα στην τράπεζα τότε και μίλαγα με τον κολλητό) οπότε φτάων ένα γκρουπάκι με δρομείς και σκέφτηκα αυτοί θα ξέρουν σίγουρα.

Ρωτάω λοιπόν: " Παιδιά μήπως ξέρετε πόσες γύρες είναι ο αγώνας?" Καμία ανταπόκριση.

Ξαναρωτάω: " Παιδία γνωρίζει κάποιος πόσους γύρους πρέπει να κάνουμε?" Με αγριοκοίταξαν 2- 3 χωρίς να μου δώσουν απάντηση.. (που να είχαμε και χρονομέτρηση, θα μου έβγαζαν και στιλέτο)

Τους προσπερνώ, και φτάνω κάποιον και τον ρωτάω. Μου απαντάει ευγενέστατα και στην συνέχεια τον ρωτάω αν έχει πρόβλημα να πάμε παρέα (φόραγε ρολόι και ήμουν περίεργος να δω τον ρυθμό μου μιας και έχω σταματήσει να με χρονομετρώ και τρέχω γενικά χαλαρά). Φυσικά και όχι μου απάντησε και έτρεξα το υπόλοιπο παρέα μαζί του.

Θα συμφωνήσω λοιπόν μαζί με τους πιο πάνω κυρίους και εγώ.

"You can't wake a person who is pretending to be asleep"

Edited by - Charlie_Brown on 15/06/2015 18:27:32
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDROSG
Senior Forum-Runner

Greece
640 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/06/2015 :  18:35:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το τρέξιμο κατ' αρχήν δε μάς κάνει απαραίτητα καλύτερους ίσως ούτε και ως δρομείς, αλλά αποκαλύπτει ποιοί είμαστε (με + και -). Σε δεύτερη φάση και υπό προϋποθέσεις μπορεί να δημιουργήσει θετική ή αρνητική ενίσχυση του ψυχισμού μας και των δρομικών μας ικανοτήτων. Η βελτίωση π.χ. των μυοσκελετικών και καρδιοαναπνευστικών δυνατοτήτων δεν είναι σίγουρος μονόδρομος. Χωρίς να θέλω να περάσω σε συγκεκριμένα προσωπικά ιατρικά δεδομένα η καρδιακή μου λειτουργία ήταν μέτρια προς καλή το 2007 (μέχρι τότε έβαζα πολλή ίντερβαλ και δούλευα στο αναερόβιο κατώφλι τακτικά) και μετά την στροφή μου στις υπεραποστάσεις από το 2008 και με την αλλαγή στην προπονητική φιλοσοφία (είμαι πια 53 ετών) σε πρόσφατη εξέταση μόνο κολακευτικά λόγια πήρα απ' τον καρδιολόγο. Θα μπορούσε απ' την άλλη να συμβεί και το αντίστροφο.Σταματάω εδώ όμως, γιατί δε θέλω να νομίζετε πως χρησιμοποιώ το θέμα για κάνω προσηλυτισμό στο ultrarunning!!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

DaedraLord
Forum-Runner

Greece


181 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/06/2015 :  19:12:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συμφωνώ με τα λεγόμενά σας. Κάθε κοινωνική ομάδα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας και λογικό να συμβαίνει το ίδιο και στους δρομείς, απλά με βάση τα όσα διαβάζω στο φόρουμ τον τελευταίο χρόνο είχα σχηματίσει άλλη εικόνα.

Τώρα Κναίβαλλε γι αυτό που λες εν μέρη ισχύει, αλλά από την άλλη με 2-3 άτομα που έχω επαφές και τρέχουν κι αυτοί σομπίστικα όπως εγώ συμφωνούμε ότι τρέχοντας και γενικά αθλούμενος αποβάλλεις πολύ από το άγχος και την αρνητική ενέργεια που προκαλλεί η καθημερινότητα

----------
http://www.movescount.com/members/DaedraLord
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nikkapen
Advanced Forum-Runner



215 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/06/2015 :  21:49:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γεια σας δρομεις.Ετρεξα και εγω στην Πατρα το Σαββατο και θελω να πω τη γνωμη μου.Πραγματικα ειναι πολυ ασχημα τα πεταμενα μπουκαλια στη μεση του δρομου ή πολλα μετρα μακρια απο το σημειο της τροφοδοσιας.Απο την αλλη ομως πρεπει να παραδεχτουμε οτι ειναι δυσκολο για καποιον να σταματησει και να πεταξει το μπουκαλι στον τενεκε.Και γιατι θα ειναι σε υπερενταση και γιατι θα χασει το ρυθμο του και γιατι θα αργησει.Σχετικα με το υφος καποιων δρομεων και τα γεγονοτα που επισημανες στην εκκινηση συμφωνω απολυτα μαζι σου.Παρα τα φαινομενα αυτα η κοινοτητα των δρομεων ειναι ψαγμενη και ευαισθητη απεναντι στη φυση,στο συναθλητη κλπ.

Edited by - nikkapen on 15/06/2015 21:53:34
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/06/2015 :  11:08:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δυστυχώς υπάρχουν κάποια άσχημα πράγματα και στον δρομικό χώρο.Δέν ήταν δυνατόν να μήν υπάρχουν.Απο την άλλη έχει τύχει να δώ πολλές φορές το fair play σε διάφορους αγώνες,μικρούς αλλά και μεγαλύτερους(μαραθώνιο και βάλε).Παντού υπάρχουν οι μέν και οι δέ...

Το καλύτερο σου χαμόγελο να το φυλάς για κείνους που δέν το αξίζουν.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

papako
Senior Forum-Runner

Greece
689 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/06/2015 :  12:59:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
τα μπουκάλια δεν είναι τίποτα. Οι μπανάνες είναι ποιο σοβαρό πρόβλημα.

Στέφανος
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

DaedraLord
Forum-Runner

Greece


181 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/06/2015 :  15:04:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Από λαό που που τρώει το κρουασάν ή την τυρόπιτα και πετάει το χαρτί κάτω λογικό μου φαίνεται να πετάει και την μπανανόφλουδα. Έχω τρέξει σε Δασύλιο και Παναχαικό στην Πάτρα και Παρνασσό στην περιοχή μου. Πάντα έβρισκα μπουκάλια από αθλητικά ποτά, τζελάκια και λοιπά σκουπίδια πεταμένα δίπλα από τον δρόμο γιατί που να τα κουβαλάς μέχρι το αμάξι/σπίτι τώρα, ας τα πετάξουμε κάτω.
Με χαροποιεί το γεγονός ότι τουλάχιστον σε αυτή την διαδικτυακή δρομική παρέα υπάρχουν σώφρονες άτομα.

Για τα μπουκαλάκια, ναι είναι προτιμότερο να το πετάξεις στην άκρη αλλά στην άκρη και με προσοχή, όχι στη μέση του δρόμου ή όποιον πάρει ο χάρος

----------
http://www.movescount.com/members/DaedraLord
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/06/2015 :  16:24:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ως προς τα σκουπίδια. Το είχα γράψει μερικά πριν:

http://www.runningnews.gr/item.php?id=5725
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/06/2015 :  18:07:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δε μπορούν να τρέξουν 500 μέτρα με το μπουκάλι στο χέρι ούτε να κάνουν 2 μέτρα στο πλάι να το ρίξουν σε ένα κάδο γιατί θα τους χαλάσει το PB!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gianniss
Newbie Forum Runner

Greece


25 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/06/2015 :  22:28:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θυμήθηκα τον πρώτο μου αγώνα,όπου τρέχοντας κι εγώ με ένα τεράστιο χαμόγελο από τον ενθουσιασμό,ήρθε ξαφνικά
η προσγείωση στη πραγματικότητα.Φτάνοντας σε σταθμό ανεφοδιασμού αρπάζω ένα νερό και προσπαθώ να πιώ on the fly
τρομάρα μου.Ξαφνικά αισθάνομαι μια δροσιά στις πατούσες μου.Κατεβάζω το βλέμα μου και βλέπω τους δύο προπορευόμενους
μου να αδειάζουν τα μπουκάλια τους ...στα πόδια μου.Δε πίστευα στα μάτια μου,τέτοια αναισθησία δεν είχα ξανασυναντήσει.
Αυτό βέβαια εξακολουθούν να το κάνουν πολλοί,αλλά με τον καιρό έμαθα να αποφεύγω τέτοιες κακοτοπιές.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Dimosthenis
Master Forum-Runner

Greece
4411 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/06/2015 :  22:29:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by dimitrissss

Δε μπορούν να τρέξουν 500 μέτρα με το μπουκάλι στο χέρι ούτε να κάνουν 2 μέτρα στο πλάι να το ρίξουν σε ένα κάδο γιατί θα τους χαλάσει το PB!!!



Πέστα ρε φίλε. Κι εγώ έτρεξα στην Πάτρα. Κάθε 100 μέτρα είχε κάδο σκουπιδιών, ανακύκλωσης ή καλαθάκια. Εντάξει εγώ ως πατρινός ήξερα που να ταπετάξω. Κάποιος ποου δεν ήξερ, λίγο να πρόσεχε πάνω από 200 μέτρα δεν θα κουβάλαγε το μπουκαλάκι.

...........................................................................
Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/06/2015 :  12:06:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το κλάμα γίνεται στους ορεινούς αγώνες που αν τα σκουπίδια ήταν η αιτία για να καταργηθούν δεν θα έλεγα όχι.
Κάποια χρονιά (νομίζω το 2011) είχαμε πάει στο Άνω Καρυόφυτο για Πάσχα. Κάνοντας βόλτα στο Παρανέστι από πάνω εκεί που στο ΡΡ(46 χλμ) το χώμα συναντάει την άσφαλτο σταματήσαμε και θαυμάζαμε..........τις άδειες συσκευασίες τζελ από κάποιους γαμοαθλητές..... Σκεφτόμουνα ότι αν στη προπόνηση τα πετάνε έτσι φαντάσου τι άλλο κάνουν σε κανονικούς αγώνες!!!!

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000