Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 186

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/10/2015 :  16:15:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Επίσης αντίφαση εν τοις όροις αποτελεί ο αποκλεισμός ενός κόμματος από ένα αντιρατσιστικό φεστιβάλ.
Ο αποκλεισμός τους συνίσταται στο οτι αθέτησαν τις πολιτικές τους θέσεις και έπραξαν αντίθετα προς τη βούληση και τα συμφέροντα του λαού. Ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας σκληρά αντιλαικά μέτρα τίθονται αυτομάτως εκτός των κινηματικών διαδικασιών. "Αντίφαση εν τοις όροις" λοιπόν είναι να συμμετέχεις σε κινηματικές διαδικασίες που αφορούν στην φτώχεια στην υπεράσπιση των κοινών αγαθών, του αποκλεισμού, των εργασιακών και κοινωννικών δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των προσφύγων των μεταναστών και λοιπών ευάλωτων ομάδων, όταν τα μνημόνια και οι πολιτικές που καλείσαι να αφαρμόσεις τα καταργούν, διευρύνουν τις ανισότητες και περιθωριοποιούν ακόμα μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας ..και το σπουδαιότερο αυτές οι πολιτικές εκπορεύονται και εξυπηρετούν τα άνομα συμφέροντα ξένων κέντρων!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/10/2015 :  16:49:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μα ένα αντιρατσιστικό φεστιβάλ (πρέπει να) είναι ακριβώς και εξ' ορισμού ενάντια στους αποκλεισμούς! Δεν μπορείς να αποκλείσεις, λοιπόν, κάποιον που θέλει να λάβει μέρος!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/10/2015 :  17:04:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ανέφερα νομίζω ξεκάθαρα και αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ (αυτο)-αποκλείστηκε απο το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/10/2015 :  20:13:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επειδή μάλλον δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις την προηγούμενη σελίδα, δες λοιπόν τους λόγους της απόφασης αποκλεισμού του ΣΥΡΙΖΑ απο τους διοργανωτές του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χωράει στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Έκπληξη ισχυρίζονται ότι προκάλεσε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση των διοργανωτών του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης να αποκλείσει το κυβερνών μνημονιακό κόμμα από τη φετινή διοργάνωση. Εξέδωσαν μάλιστα και σχετική ανακοίνωση την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ http://left.gr/news/thessaloniki-diamartyria-toy-syriza-gia-ton-apokleismo-toy-apo-antiratsistiko-festival

Θεωρούμε ότι αν είχαν μπει στον κόπο να διαβάσουν το σημείωμα των διοργανωτών (που κυκλοφορεί από τις 24/9 και το οποίο παραθέτουμε παρακάτω) θα καταλάβαιναν ότι ένα κόμμα που προωθεί τα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που έχει γνωρίσει αυτή η χώρα και το οποίο αγνόησε την απόφαση του δημοψηφίσματος, δεν χωράει σε μια τέτοια κινηματική διοργάνωση.

Ανακοίνωση των διοργανωτών


Το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ήταν να γίνει κανονικά στις 3-5 Ιούλη 2015. Η προκήρυξη του δημοψηφίσματος μας βρήκε έτσι στην κορύφωση της προετοιμασίας.
Φυσικά, όλες οι συλλογικότητες που συμμετέχουμε σε αυτό, αποφασίσαμε τότε να αναβάλουμε το φεστιβάλ και να ριχτούμε με όλες μας τις δυνάμεις στη μεγάλη μάχη για το ΟΧΙ. Πιστέψαμε -και συνεχίζουμε να πιστεύουμε- ότι η μάχη του δημοψηφίσματος έφερνε ξανά στο προσκήνιο τα κινήματα, τις κοινωνικές αντιστάσεις, το λαϊκό παράγοντα.

Το δημοψήφισμα συνέδεσε τους διαφορετικούς αγώνες σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στη λιτότητα και ανέδειξε ένα ξεκάθαρο διαχωρισμό ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς, την εξουσία και τους καταπιεσμένους, τους εκμεταλλευτές και τους εκμεταλλευόμενους. Ταυτόχρονα, τονίσαμε ότι για εμάς το ΟΧΙ σε αυτό το δημοψήφισμα, σήμαινε και ΌΧΙ σε κάθε άλλη μνημονιακή και αντιλαϊκή συμφωνία.

Το βράδυ της 5ης Ιούλη, η νίκη του ΟΧΙ, ενός ΟΧΙ λαϊκού, ταξικού και συντριπτικού, απέναντι στο φόβο και την υποταγή του «φιλοευρωπαϊκού» μετώπου, μας γέμισε χαρά και ελπίδα. Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χωρίς καμία δημοκρατική και λαϊκή νομιμοποίηση και μόνη δικαιολογία το θατσερικό «Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση», μετέτρεψε το καθάριο ΌΧΙ στα μνημόνια και τη φτώχεια, σε ένα εξίσου σαφές ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση της λιτότητας και του κεφαλαίου, θυμώσαμε και πεισμώσαμε.

Για εμάς που συμμετέχουμε στα κοινωνικά κινήματα, πάντα υπάρχουν εναλλακτικές στον αέναο ζόφο που φέρνουν οι κυρίαρχες ευρωπαϊκές πολιτικές.

Γι’ αυτό και όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε τις μικρές και μεγάλες μάχες μας για την υπεράσπιση των κοινών αγαθών, για την εργατική αξιοπρέπεια και την προοπτική της εργατικής χειραφέτησης. Για τα δικαιώματα των προσφύγων, των μεταναστών και των παιδιών τους, για την ισότητα και την κατάργηση των πατριαρχικών και σεξιστικών διακρίσεων. Για την άρση των κοινωνικών αποκλεισμών που η καταστολή, η φτώχεια, ή ακόμα οι κοινωνικές προκαταλήψεις επιβάλλουν απέναντι στους πολίτες με αναπηρίες, την LGBTQI κοινότητα, τους φυλακισμένους και αποφυλακισμένους, τους τοξικοεξαρτημένους ή τα άτομα με ψυχιατρικές διαγνώσεις. Γιατί πιστεύουμε ότι ένας άλλος κόσμος παραμένει πάντα εφικτός και αναγκαίος.

Εμείς λοιπόν, δεν σκοπεύουμε να υποταχθούμε. Θα πιάσουμε το νήμα ακριβώς από την 5η Ιούλη, ξεκινώντας με το Φεστιβάλ που δεν έγινε τότε. Θα συναντηθούμε ξανά, για να οργανώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους φράχτες, τα θανατηφόρα σύνορα μιας Ευρώπης-Φρούριο. Θα συζητήσουμε για τις αντιστάσεις στα μνημόνια και τις δικές μας εναλλακτικές, για την πάλη ενάντια στο φασισμό που τράφηκε ακόμα περισσότερο από την υποταγή της κυβέρνησης. Θα στήσουμε μια γιορτή αλληλεγγύης και συλλογικότητας και θα τιμήσουμε την υπόσχεση που δώσαμε στις 5 Ιούλη, βγαίνοντας ξανά στους δρόμους της αντίστασης και της ανατροπής.

Γιατί, όπως είπαμε και τότε και όπως καταλαβαίνουμε όλο και πιο καθαρά, οι επιμέρους αγώνες μας δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα, αν δεν συνδυάζονται με τον αγώνα για τα δικαιώματα όλων μας, ντόπιων και ξένων, σε δουλειά με αξιοπρέπεια, στη δημόσια υγεία και παιδεία, με τον αγώνα ενάντια στη φτώχεια που έφεραν η κρίση και τα μνημόνια. Ισχύει βέβαια και το αντίστροφο: οι αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και ελευθερία δεν έχουν αποτέλεσμα και νόημα αν δεν συμπεριλαμβάνουν όλους τους φτωχούς και καταπιεσμένους, αν δεν αίρουν στα λόγια και στην πράξη τους διαχωρισμούς ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους εργαζόμενους, ανάμεσα σε νόμιμους και «λαθραίους» μετανάστες, αν δεν αναμετρώνται καθημερινά με το ρατσισμό, τo φασισμό και τον εθνικισμό που μας θέλουν χωρισμένους και νικημένους.

Να ανοίξουνε τα σύνορα για όλους, πρόσφυγες και μετανάστες
Να ανοίξει νέα διαδικασία νομιμοποίησης για όλους τους μετανάστες χωρίς χαρτιά
Να ανοίξουμε νέο κύκλο αγώνων ενάντια στη φτώχεια, τα μνημόνια, το φασισμό

http://info-war.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/10/2015 :  22:34:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.topontiki.gr/article/144538/grexit-einai-panta-edo
Μια ΄απαισιοδοξη' αναλυση, για το κατα ποσο θα μας ξανασωσει το μνημονιο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kanivallos
Elite Forum-Runner

Greece


1857 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/10/2015 :  23:38:50  Εμφάνιση Προφίλ  Visit kanivallos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by kanivallos

quote:
Originally posted by Nek2000

Ανυσηχητικό θα ήταν αν σε έναν νομό που η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, οι βουλευτές δεν ήταν μουσουλμάνοι



Τότε γιατί να μην έχουμε και μουσουλμάνο Νομάρχη-Περιφερειάρχη?
Αύριο Υπουργό Θράκης μουσουλμάνο και μεθαύριο κυβέρνηση μουσουλμάνων καθόσον οι λάθρο-μετανάστες θα υπερβούν σε πληθυσμό των ντόπιων.

Και μην κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε...





Επανερχόμενος (δυστυχώς επαληθεύομαι) ας παρακολουθήσει κάποιος την άποψη του Φιλανδού κομμουνιστή Nils Torvalds στην Ευρωβουλή για την Τουρκική μειονότητα! και ποιες οι αντιδράσεις των Ελλήνων Ευρωβουλευτών.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kanivallos
Elite Forum-Runner

Greece


1857 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/10/2015 :  22:22:07  Εμφάνιση Προφίλ  Visit kanivallos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Γι αυτά τα "συσσίτια μίσους" θα βγάλει κανείς ανακοίνωση?

http://www.protothema.gr/greece/article/391223/thraki-sussitia-mono-gia-tourkofrones/




Edited by - kanivallos on 08/10/2015 22:24:03
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/10/2015 :  04:01:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αντί για "συσσίτια μίσους" για λίγους..
η απάντηση είναι συσσίτια αγάπης για όλους!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kanivallos
Elite Forum-Runner

Greece


1857 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/10/2015 :  08:43:47  Εμφάνιση Προφίλ  Visit kanivallos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Λόγια αγάπης και συμπαράστασης από τους αδ4ελφούς μουσουλμάνους.

https://www.youtube.com/watch?v=IaRPIHLraYg
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/10/2015 :  12:14:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Λόγια αγάπης και συμπαράστασης από τους αδελφούς χριστιανούς...
https://youtu.be/Y44Ju7c8RQ8
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kanivallos
Elite Forum-Runner

Greece


1857 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/10/2015 :  14:22:52  Εμφάνιση Προφίλ  Visit kanivallos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by xipolitos

Λόγια αγάπης και συμπαράστασης από τους αδελφούς χριστιανούς...
https://youtu.be/Y44Ju7c8RQ8



Αγαπητέ μου ξυπόλητε, ο στρατός σε κάθε Κράτος του κόσμου, έχει αποστολή την εξόντωση του αντιπάλου, ειδάλλως δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Αυτό λοιπόν δε γίνεται ούτε με τραγουδάκια σε λα-μινόρε της κοκκινοσκουφίτσας ούτε με ιστοριούλες πόκεμον και μπαρμπαστρούμφ.

Παιδιακίστικο και αφελέστατο το αντεπιχείρημα σου, καθόσον αν ανατρέξεις σε βιντεάκια οποιουδήποτε στρατού, θα ακούσεις αντίστοιχα και μάλιστα πιο υβριστικά σχόλια και τραγουδάκια από αυτό που πρόβαλλες, για τον πιθανό μελλοντικό εχθρό.

Αλλά δε χρειάζεται να συνεχίσω, σε έχουν πάρει χαμπάρι............
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nek2000
Elite Forum-Runner

Greece


1276 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/10/2015 :  14:36:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by kanivallos
Αλλά δε χρειάζεται να συνεχίσω, σε έχουν πάρει χαμπάρι............



Μόνο αυτόν όμως
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kanivallos
Elite Forum-Runner

Greece


1857 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/10/2015 :  14:49:44  Εμφάνιση Προφίλ  Visit kanivallos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Nek2000

quote:
Originally posted by kanivallos
Αλλά δε χρειάζεται να συνεχίσω, σε έχουν πάρει χαμπάρι............



Μόνο αυτόν όμως



Θα μου στείλετε τον Σίψα και Αντρέεβ να με φέρουν στον ίσιο δρόμο?

ΥΓ: Προηγούνται κάτι άλλες δίκες πρώτα με 4 νεκρούς.... (άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/10/2015 :  22:51:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by kanivallos

Αλλά δε χρειάζεται να συνεχίσω, σε έχουν πάρει χαμπάρι............

χαμπάρι - haber
Ετυμολογία χαμπάρι < τουρκική haber < οθωμανικά τουρκικά خبر < αραβική خبر (xábar: γνωρίζω καλά, γνώση, είδηση) < ρίζα خ ب ر (ḵ-b-r)

Επειδή μιλάς για μουσουλμάνους και Τούρκους ..που θα μας αλώσουν!
Αλωση είναι να απωλέσεις την γλώσσα σου..!
Δεν καταλαβαίνω, πως κατα τα λεγόμενα σου για την μουσουλμανική-Τουρκική απειλή, αντι γράφεις στην γλώσσα σου, χρησιμοποιείς την γλώσσα των ξένων αλλοθρήσκων κατακτητών-εισβολέων..
Επομένως δέχεσαι την Τουρκική λέξη "Γκιαούριδες"!



Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kanivallos
Elite Forum-Runner

Greece


1857 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/10/2015 :  00:23:23  Εμφάνιση Προφίλ  Visit kanivallos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Εύγε!!
Λύσε μου και μια απορία τώρα, μια και σε βλέπω ότι είσαι γραμματιζούμενος.
Ζαβαρακατρανέμια τι εστί?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 186 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000