Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Σπάρταθλον 2015!
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 10

Etien
Master Forum-Runner



5171 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/10/2015 :  07:10:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σπάρταθλον 2015

Φίλες κι φίλοι καλημέρα !

Για μία ακόμη φορά είχα την χαρά και την τιμή να παρευρεθώ ,στον εν λόγω αγώνα .Ας μην σας ζαλίζω με πολλά πολλά φρού φρού κι αρώματα …ας γράψω για τον αγώνα . Έναν αγώνα ,πού όσοι τον έχουν ζήσει, είτε τρέχοντάς τον ,είτε ΄΄απέξω΄΄ , συμφωνούν στο ότι είναι ο δυσκολότερος , ο σκληρότερος αγώνας όλων !!!
Όπως και πέρυσι , ήμουν συνοδός στον φίλο Ψαραδάκη Μανώλη .
Έτοιμοι, με ο,λη την δρομική προίκα που αρμόζει σε έναν τέτοιο αγώνα μέσα στο αμάξι , κατά της 6 το πρωί της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου 2015, βρεθήκαμε στον χώρο εκκίνησης , κάτω από την Ακρόπολη, στον Προαύλιο χώρο του Ηρώδειου .

Πέρυσι, συνόδευσα τον Μανώλη από το 80ο χιλ (Κόρινθος) και μέχρι την Σπάρτη …έτσι δεν ήμουν τυχερός να δω την εκκίνηση , που με άφησε άφωνο !!! Ηδη, όταν φτάσαμε εκεί , υπήρχαν αρκετοί δρομείς και συνεχώς κατέφθαναν πάρα πολλοί …Μερικοί ήταν ντυμένοι ακόμη με…παραπανίσια ρούχα μιας και η θερμοκρασία ήταν ελαφρώς δροσερή !! (Γέλασα με τον Μανώλη κάποια στιγμή που μού λέει ΄΄ φίλε κρυώνω ΄΄ !!!!!!Που κανονικά γι αυτόν, που διαμένει στην Δανία, αυτές οι θερμοκρασίες είναι …καλοκαιρινές !!!!! )

Ήταν δρομείς από πάρα πολλά σημεία του Πλανήτη, γυναίκες, άνδρες , κάθε ηλικίας …Διαφορετικοί άνθρωποι , πολιτισμοί…Που ήρθαν από πολύ μακριά γι αυτόν τον αγώνα … Ήταν ένα πάρα πολύ όμορφο θέαμα ! Αρκετοί ,μαζί με τους συνοδούς τους ,κρατούσαν σημαίες των χωρών τους( Ελλάδα, Αγγλία, Βραζιλία, Γερμανία, Δανία, Πουέρτο Ρίκο, Καναδάς, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ταιβάν ,και πάρα πολλές άλλες χώρες).

Μερικοί συναντιούνταν ξανά ,μετά από πολύ καιρό, από τον περσυνό αγώνα ……Χαρά , ενθουσιασμός, αγκαλιές ,ευχές, σέλφι , έδιναν μία –επιπλέον- γιορτινή ατμόσφαιρα στην όλη διοργάνωση …

Ήταν εδώ , δήλωναν παρών …Ετοιμοι και έτοιμες για να καταθέσουν ψυχή και σώμα σε αυτόν τον σκληρό, τον δυνατό αγώνα …Για να βγάλουν και να γνωρίσουν συναισθήματα πρωτόγνωρα οι τρέχοντες για πρώτη φορά και για να τα ξαναζήσουν πάλι όσοι τον έχουν ξανατρέξει…Να κλάψουν ,να γελάσουν ….Με Θάρρος , Υπομονή , Επιμονή , με Αγάπη, με Τόλμη…Ήταν εδώ για να χτυπηθούν ,να πολεμήσουν με όλα τα καιρικά φαινόμενα ,να ΄΄ μιλήσουν ΄΄ με το μέσα τους….Να χτυπηθούν σαν το σφυρί στο αμόνι…

Παρατηρούσα τους δρομείς …πέρα από τα συνήθη κι αναμενόμενα δρομικά ρούχα και παπούτσια ,φορούσαν διάφορα άλλα που θα τους χρησίμευαν στην διαδρομή. Κάποιος είχε στην μέση του ένα κορδόνι περασμένο με χαρτάκια, όπου είχε γράψει το μέηλ του , για να τα κόβει αμέσως και να τα δίνει σε όποιον θα γνώριζε στην διαδρομή !!!Άλλοι φορούσαν μπλουζάκια με διάφορα λογότυπα ,μηνύματα κλπ κλπ …Η φαντασία είναι αστείρευτη…

Γίνονταν οι τελευταίες διαβουλεύσεις μεταξύ δρομέων και συνοδών…χρόνοι, στόχοι, συμβουλές , τι να προσέξουν στην αρχή , τι αργότερα κλπ κλπ . Πολλοί συνοδοί κρατούσαν χαρτοφύλακα με τους κανονισμούς του αγώνα , διάφορες σημειώσεις ,όπου έβλεπαν ανά πάσα στιγμή, σε πόσα χιλιόμετρα είναι κάθε σταθμός , τι διέθεταν από θέμα τροφοδοσίας , που επιτρέπεται εξωτερική βοήθεια κλπ κλπ

Ειδικά σε αυτό το θέμα ,στο που επιτρέπεται βοήθεια και που δεν επιτρέπεται, ο φίλος μου ήταν πολύ προσεχτικός και αυστηρός μαζί μου !!!!! Πολύ καιρό πρίν τον αγώνα και πάρα πολλές φορές, μου τόνιζε να προσέχω πάρα πολύ…να μην κάνω κάποιο σφάλμα και τον ακυρώσουν…Και κάπου που ξεχάστηκα...΄΄τα άκουσα !!! Ειχαμε συμφωνήσει ότι ο πρώτος σταθμός που θα ανταμώναμε θα ήταν στα 42 χιλιόμετρα !!!

Αντάμωσα και με αντάμωσαν και πάρα πολλοί Ελληνες πού τρέχουν , γνωστοί μου οι περισσότεροι, να με συγχωρήσετε που δεν αναφέρω ονόματα ,αλλά δεν θέλω να στεναχωρήσω κανέναν και καμία , ξεχνώντας !!Και γνώρισα και άλλους !!! …Και η χαρά μου ήταν πάρα πολύ μεγάλη…

Με πρόσωπα χαρούμενα οι περισσότεροι-ες…αλλά υπήρχαν και οι …σκεφτικοί!!! (Αυτό με έκανε να θυμηθώ την δική μου περίπτωση ,πέρυσι, όταν πήγαινα για να τρέξω τον Φειδιππείδιο και μερικές ώρες πρίν την εκκίνηση ,αναλογιζόμουν ΄΄πού πάω τώρα ?τι πάω να κάνω ? μήπως να μην το πράξω? ΄΄ !!!!!! Εβλεπα ανθρώπους που ο σωματότυπός τους δεν έδειχνε ότι τρέχουν ,αλλά αυτό δεν με απασχολούσε καθόλου διότι για να βρίσκονται εδώ σημαίνει ότι πληρούν τις προϋποθέσεις …!!!

Υπήρχαν πάρα πολλές κάμερες , ερασιτεχνικές αλλά και από μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια που θα ΄΄εδιναν΄΄ τον αγώνα στην χώρα τους …΄΄Ελικοπτεράκια΄΄ πετούσαν από πάνω μας για λήψεις από ψηλά….Απίστευτο θέαμα …

Ήταν ακόμη σχεδόν νύχτα, αλλά πάρα πολλοί άνθρωποι ,πού δεν θα έτρεχαν , είχαν θυσιάσει τον αγαπημένο πρωινό ύπνο τους , προκειμένου να απολαύσουν την εκκίνηση του αγώνα !


Η ώρα πλησίαζε 7 και σιγά σιγά , αποχαιρέτησα τον Μανώλη και πήγαινα προς την εκκίνηση ,να βγάλω μερικές φωτογραφίες !! Έμεινα έκπληκτος από το πόσοι πολλοί άνθρωποι περίμεναν να δουν την εκκίνηση !!! Όλοι σχεδόν να κρατούν τα κινητά τους ,κάμερες κλπ ,έτοιμα να ΄΄εγκλωβίσουν΄΄ την στιγμή !!!!! Με δυσκολία ΄΄τρύπωσα΄΄ σε μια άκρη και περίμενα ,όπου μετά από λίγο δόθηκε η περίφημη πιστολιά !!!!!

Αυτό που είδα ήταν απίστευτο ….Μία ανθρώπινη μάζα να αρχίζει να τρέχει πάρα πολύ δυνατά !!!! Εξεπλάγην αφάνταστα…περίμενα να αρχίσουν να τρέχουν αργά , αλλά μόνο αργά δεν ήταν αυτό το θέαμα !!! Ειδικά ο πρώτος πού είδα ,μάλλον από Ταιβάν (?) , όρμηξε μπροστά σαν αφηνιασμένο λιοντάρι !!Ολοι τους με τεράστια χαρά , γελώντας , ανυπόμονοι…!!! Ο κόσμος στην άκρη να χειροκροτεί , να φωνάζει ,να εύχεται , να φωνάζει ονόματα δρομέων …Ήταν περίπου 380 δρομείς …Και άρχισαν να κατηφορίζουν τον πεζόδρομο προς Θησείο….Τελευταίος δρομέας ήταν ο ηθοποιός Πάνος Βλάχος , ο οποίος έτρεχε για ειδικό σκοπό .

Σιγά σιγά , και οι συνοδοί των δρομέων άρχισαν να απομακρύνονται από τον χώρο, πήγαιναν προς τα αυτοκίνητά τους….Ακουσα ότι θα ήταν κάπου 330 αυτοκίνητα των συνοδών !!!!Ο καιρός φαίνονταν ότι θα είναι ηλιόλουστος , ζεστός …΄΄αυτό δεν είναι καλό ειπα μέσα μου ,΄΄ θα ταλαιπωρηθούν αρκετά ΄΄….

Μια συμβουλή προς μελλοντικούς συνοδούς , να μην ακολουθήσετε τους δρομείς εξ αρχής, στην Ιερά Οδό ,διότι οι δρόμοι δεν θα είναι προσβάσιμοι !! Εγώ , γνωρίζοντας το αυτό από πέρυσι , έφυγα προς το κέντρο της Αθήνας ,όπου το πρωινό μποτιλιάρισμα με βρήκε στο Αιγάλεω !!!Λίγο μετά ,μακρΙά , έβλεπα τον πρώτο δρομέα που σε λίγο έβγαινε στην Ε.Ο. στο Δαφνί !! Δίπλα μου ,βρέθηκε ένα αμάξι συνοδών ….ήταν οι συνοδοί του Γιάννη Δημόπουλου, όπου γνωριστήκαμε εν κινήσει και μιλούσαμε κατά διαστήματα σε διάφορα σημεία !!

Η ΕΛΛ.ΑΣ ρύθμιζε την κυκλοφορία …υπήρχαν κώνοι που έδειχναν τον δρόμο αποκλειστικά για τους δρομείς ,αλλά τα αυτοκίνητα, των Αθηναίων που βιάζονταν να πάνε στην εργασία τους , έμπαιναν σε αυτή την λωρίδα δημιουργώντας κάποια στιγμιαία σύγχυση στους δρομείς . Ανάμεσα στους δρομείς , κυκλοφορούσαν και αυτοκίνητα με τηλεοπτικά συνεργεία (ΝOVA κλπ) .

Πλησιάζοντας προς τον Ασπρόπυργο ,έφτασα τους πρώτους δρομείς, μάλλον Ιάπωνες αν δεν κάνω λάθος…Με το που βγήκα από την Ε.Ο. σταμάτησα σε μια άκρη ,όπου ήταν κι άλλα πληρώματα συνοδών , να απολαύσω τους δρομείς, να τους θαυμάσω , να τους χειροκροτήσω …Μπροστά από τους Ελληνες πήγαινε ο Σιδερίδης ….πολύ χαλαρός , χαμογελαστός, μας καλημέρισε ….Μερικοί δρομείς φορούσαν και σακίδιο η κρατούσαν μπουκάλι με νερό στο χέρι…Από μακριά ο φίλος μου , μού παράγγειλε φωνάζοντας τον πρώτο του καφέ!! ( Εγώ δεν πίνω καφέ και έτσι δεν ξέρω πώς γίνεται …αυτό το είχαμε κουβεντιάσει από καιρό πριν με τον Μανώλη και την παραμονή του αγώνα ,κάναμε …δοκιμές!!!!! Μού έφτιαξε αρχικά έναν καφέ για να δώ το πώς και μετά έφτιαξα κι εγώ ! )

Στον σταθμό στον Ασπρόπυργο , συνάντησα τον φίλο και Υπεραθλητή Γιάννη Παπαμιχαήλ ,ο οποίος ήταν εκεί και στελέχωνε τον εκεί σταθμό τροφοδοσίας ! Φρόντιζε τους δρομείς , σε ότι χρειάζονταν και μερίμνησα να τον απαθανατίσω !

Έφτιαξα τον καφέ στον Μανώλη και τον πήγα στον σταθμό τροφοδοσίας ,λέγοντας ΄΄ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΝΟ18΄΄ ? Τότε ακούω κάποιον να λέει , ΄΄ΤΟ 18 ΕΙΝΑΙ Ο ΨΑΡΑΔΑΚΗΣ και βλέποντας το κίτρινο καρτελάκι που έω κρεμασμένο στο λαιμό μου ,συνεχίζει ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ! Γυρίζω και αντικρίζω έναν γεροδεμένο κύριο ,περίπου 60άρη ,δεν τον γνωρίζω και γελώντας του απαντώ καταφατικά ! Με πλησιάζει και τείνοντας το χέρι του ,με χαιρετα !! Τον ρωτώ ΄΄εσείς ποιος είστε και μου απαντά ΄΄ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΣΤΗΣ ΄΄ !!! Το είχα ακουστά φυσικά το όνομα ,μιας και είναι ο Πρόεδρος του Σ ,αλλά δεν είχαμε συναντηθεί ποτέ !!! Εξεπλάγην ευχάριστα όταν μού είπε ότι διάβασε την περσινή μου περιγραφή για το Σ και μάλιστα του άρεσε κιόλας !!!!

Μιλώντας ,παρακολουθούσαμε (μαζί και με άλλους συνοδούς δρομέων ) και τούς δρομείς που περνούσαν …Ήδη κάποιοι έβαζαν τις αντηλιακές αλοιφές στα επίμαχα σημεία του σώματός τους. Περνάει κι ένας δρομέας που συνοδεύει έναν τυφλό δρομέα (είναι δεμένοι με ένα μικρό σχοινί ) .Απίστευτο !!!…Σε μια άκρη ,είναι στημένα στην σειρά διάφορα πραγματάκια (drop bag ) που θα τα πάρουν κάποιοι δρομείς στο πέρασμά τους ! Μετά από λίγη ώρα καταφθάνει και ο Μανώλης ,τον καταγράφω με την κάμερα από την απέναντι πλευρά του δρόμου, δεν του μιλώ καθόλου και μάλλον δεν με αντιλαμβάνεται ολότελα !! Του δίνουν τον καφέ και εγώ τον παρακολουθώ έως να πιεί την πρώτη γουλιά , ενώ συνεχίζει να τρέχει ,για να δω την αντίδραση του στην γεύση του καφέ !!! Μάλλον τον πέτυχα !!!Αποχαιρετώ τους εκεί ανθρώπους και αναχωρώ !!
Ο ήλιος είχε αρχίσει να ανεβαίνει ψηλά και μάλλον θα έκανε ζέστη …

Οι δρομείς τρέχουν στα πεζοδρόμια της Ελευσίνας , μπερδεύονται με τα αυτοκίνητα…Οι τροχονόμοι ,βλέποντας τους δρομείς να καταφθάνουν σε διασταυρώσεις, σταματούν την κυκλοφορία τους προς στιγμήν…
Όπως έμαθα ,τα σχολεία της περιοχής ,την ημέρα που διεξάγεται το Σπάρταθλον , δεν κάνουν μάθημα και οι μαθητές είναι στην άκρη των δρόμων και ενθαρρύνουν τους δρομείς !! Απίστευτο ε ?! Και τους βλέπω τους μικρούς και τις μικρές ,να τραγουδούν , να φωνάζουν με τα μικρά ονόματα τους δρομείς , να απλώνουν τα χεράκια τους να κάνουν HI5 , να κρατάνε μεγάλα χαρτόνια με μηνύματα κλπ !!!!!

Στον επόμενο σταθμό , στα πετρέλαια , η διαδρομή είναι υπό σκιάν και κατηφορική!!! Ο σταθμός είναι πλούσιος από τρόφιμα ,νερά κλπ …Παραμένω στην απέναντι πλευρά και με την κάμερα περιμένω και παρατηρώ τους δρομείς να έρχονται …άλλοι σταματούν ,άλλοι δεν σταματούν … Ο Μανώλης τρέχει δυναμικά …έχει κάποιο στόχο ,αλλά εγώ είχα φόβους και του το είχα αναφέρει …του είχα πεί να πάει πιο αργά ,αλλά τελικά αυτός έκανε πράξη την παροιμία που λέει ΄΄ Ο,λο τον κόσμο άκουσε και του μυαλού σου κάνε ΄΄ !!!!

Οι νεαρότεροι δρομείς τρέχουν σαν βολίδα !!Εχουν δυνάμεις μεγάλες αυτοί !!Αρκεί να τις διαχειριστούν σωστά…Έρχεται και ο συμπαγής Κουτιός Δημήτρης !! Φαίνεται πάρα πολύ δυνατός !! Είναι άνετος !! Κι η δική μας η Αμαλία ! Άνεμος !

Σταματάει για ένα λεπτό και ο Μανώλης (πάντα διαβάζει τις πινακίδες να δεί πόσα χιλιόμετρα θέλει μέχρι τον επόμενο και σε πόση ώρα κλείνει ),γεμίζει με νερό το παγούρι που κουβαλάει στην μέση του και συνεχίζει να τρέχει …Σε λίγο η διαδρομή γίνεται ανηφορική , η σκιά εξαφανίζεται…Εγώ πηγαίνω στον επόμενο σταθμό , στέκομαι κάτω από ένα …δεντράκι !Βλέπω και τον αεράτο Κουρκουρίκη να περνάει !! Εδώ υπάρχει ένας σκύλος ο οποίος γαβγίζει τους δρομείς …Μερικοί φοβούνται και παρόλο που η ιδιοκτήτρια του σκύλου το βλέπει ,δεν την βλέπω να μεριμνά κατάλληλα …

Σε κάθε σταθμό που καταφθάνει ο δρομέας μου , καταγράφω τον χρόνο άφιξής του και τον συγκρίνω με τον περσινό …Είναι λίγο πιο αργός …Του το αναφέρω και μου λέει ότι ο στόχος καταρρίφτηκε λόγω ζέστης !! Νέος στόχος πια, είναι απλά ο τερματισμός του στην Σπάρτη!! ΄΄ Άραγε πόσοι ακόμη αναθεώρησαν στόχους? σκέφτομαι…

Κάποιοι στους σταθμούς ,με ρωτούν ποιόν συνοδεύω …όταν αναφέρω το όνομα του Μανώλη , διαπιστώνω τις περισσότερες φορές ότι τον γνωρίζουν ( ε πέρσι τερμάτισε 4ος Ελληνας –δεν είναι και λίγο ε?! )

Η ζέστη είναι υπαρκτή …το αμάξι δείχνει 28 και ανεβαίνει …

Με αυτό τον τρόπο κίνησης λοιπόν καταφθάνουμε στο38,8χιλ ,λίγο πριν να φτάσει τον επόμενο σταθμό ,πού θα είναι ο πρώτος μαραθώνιος του !! Φαίνεται να είναι πολύ καλά στην υγεία του , δυνατός …και χαίρομαι πολύ γι αυτό ! Με νευριάζει όμως από την άλλη ,όταν τον βλέπω να κάθεται στον σταθμό και να χαζεύει χαλαρά τον πάγκο τροφοδοσίας …Του επισημαίνω ΄΄άντε ξεκίνα ΄΄ αλλά δεν πτοείται …Αφού ο στόχος του δεν επιτυγχάνεται , έχει αφεθεί …Αρχίζω να ανησυχώ ,όταν βλέπω ότι οι χρόνοι στους σταθμούς μεγαλώνουν σε σχέση με πέρσι , αλλά δεν του λέω τίποτα για να μην τον αγχώσω ίσως !!

Λίγο πριν φτάσουμε στα 42 χιλ . ,κάτω από μια γέφυρα υπάρχουν καμιά 20αριά μικροί μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους και εμψυχώνουν τους δρομείς !!!

Φτάνοντας στο σταθμό των 42 χιλ.,αντικρύζω πάρα πολύ κόσμο-θεατές ,Ελληνες και ξένους ! Κάμερες , βαν με τηλεοπτικό εξοπλισμό ,σημαίες χωρών κλπ !! Εδώ υπήρχε και τάπητας χρονομέτρησης…Οι δρομείς που καταφθάνουν βουτάνε τα σφουγγάρια με το νερό και λούζονται κυριολεκτικά για να δροσιστούν (όπως έκαναν και στους προηγουμένους αλλά και στους επόμενους ). Ακούω ότι ήδη υπάρχουν οι πρώτες εγκαταλείψεις…

Κοιτάζω το ρολόι μου και δείχνει 3 ώρες και 50 λεπτά, από την ώρα εκκίνησης! Σύμφωνα με τις σημειώσεις του Μανώλη , που μου είχε δώσει από την προηγουμένη ημέρα , εδώ είχε αφήσει μια σακούλα με τροφοδοσία. Την εντοπίζω (όλες τίς σακούλες του (drop bag) στους διάφορους σταθμούς ,τις είχε με το ίδιο χρώμα και τις εντόπιζα εύκολα και γρήγορα) ,ρωτώ τους αρμοδίους του Σταθμού αν μπορώ να την πάρω να την ανοίξω ,και αφού βλέπουν ότι είμαι συνοδός του μου την δίνουν, την ανοίγω και παραθέτω στην σειρά τα λιγοστά τρόφιμα που είχε εκεί…

Εδώ, σε αυτό το σημείο του αγώνα , μπορεί να δεχθεί βοήθεια ο δρομέας από τον συνοδό του… Όταν έφτασε ο Μανώλης , κάθισε σε μια καρέκλα ,περιεργάστηκε τα πράγματα του drop bag του , πήρε ότι χρειάζονταν και τα υπόλοιπα τα μάζευα εγώ στο αυτοκίνητο. Ήταν καλά …Μου είπε ότι η ζέστη του χάλασε τα σχέδια…Το αμάξι ,εδώ έδειχνε 30 βαθμούς, (δεν του το είπα όμως για να μην τον αγχώσω ίσως ) …Αφού γέμισε το παγούρι του ξανά και ολοκλήρωσε την τροφοδοσία του , αναχώρησε για τον επόμενο Σταθμό…

Η διαδρομή είναι μεικτή …έχει και ίσιωμα και ανηφοριές και κατηφοριές … στα αριστερά τους είναι το απέραντο γαλάζιο και δεξιά τους υψώνονται βράχια και βουνά…Μερικοί ήδη αρχίζουν και περπατούν …Σε κάθε Σταθμό συναντώ σχεδόν τους ίδιους συνοδούς δρομέων …γνωριζόμαστε , μιλάμε για το ποιοι είναι μπροστά ,αλλάζουμε πληροφορίες …Κάποιοι φωτογράφοι κάνουν κι αυτοί την δουλειά τους …

Κοντά στο 50οχιλ ,στον εκεί Σταθμό , ο Μανώλης είναι ο 6ος Ελληνας που περνά…έχουν προηγηθεί οι Σιδερίδης, Κουρκουρίκης, Αναστασιάδης, Μπάκας ,Eusebio… τρώει κι ένα γιαουρτάκι με μέλι…Τον βλέπω να κάθεται παραπάνω από ότι πρέπει στους σταθμούς ,με νευριάζει ,αλλά δεν του μιλώ …Υπάρχουν 2 λεωφορεία με Ιάπωνες τουρίστες ,όπου ακολουθούν τον αγώνα και σταματούν και αποθεώνουν τους δικούς τους δρομείς …

Ο δρόμος είναι ανηφορικός και ο ήλιος από πάνω καυτός …Σε μερικούς σταθμούς υπάρχουν βαρέλια με νερό και οι δρομείς βάζουν όλο το κεφάλι τους μέσα …Αλλοι βάζουν παγάκια στα καπέλα τους …άλλοι στα μανίκια τους ,στις μακρυμάνικες λευκές μπλούζες που φορούν…

Αρκετοί φίλοι μου τηλεφωνούν και με ρωτάνε και για διάφορους άλλους δρομείς …Ενημερώνω όσο μπορώ να γνωρίζω …

Φτάνω στο 70οχιλ….Εδώ είναι τα διυλιστήρια…Υπάρχει τρομερός θόρυβος και ελαφρύς άνεμος…Ο Σταθμός τροφοδοσίας είναι πλούσιος …έχει απ όλα ! Αλλα αυτοί που κλέβουν την παράσταση είναι οι κουβάδες με το νερό και τα σφουγγάρια …Οι δρομείς φτάνουν κουρασμένοι …εξαντλημένοι…η ζέστη είναι ανυπόφορη…Κάποιοι αλλάζουν παπούτσια …κάλτσες…ρούχα…

Εντοπίζω και ένα ζευγάρι που τρέχουν μαζί –έτρεχαν και πέρυσι !- και κάθε φορά που φτάνουν σε σταθμό ,αλλάζουν κι ένα φιλί !!!!

Καταφθάνει κι ο φίλος μου …τσιμπολογάει λίγο, γεμίζει το παγούρι του και αναχωρεί…τον παρακολουθώ από λίγο μακριά …το πρόσωπό του …προσπαθώ να δω και βλέπω σημάδια κόπωσης , ταλαιπωρίας , αλλά δεν με κάνουν να ανησυχώ …ακόμη τουλάχιστον !!

Όλοι τρέχουν να φτάσουν στο 80ο χιλ !!!! Να κλείσουν το 1/3 του αγώνα !!! Λίγο πριν, υπάρχει ακόμη ένας σταθμός , στον Ισθμό ,δίπλα σε πρατήριο. Καταμεσής στον καυτερό ήλιο…δυό ομπρέλες θαλάσσης δεν προστατεύουν και πολύ τους εθελοντές που είναι εκεί…Εντοπίζω τους κουβάδες να είναι άδειοι από νερό …Ενημερώνω τους εθελοντές ,για να τους γεμίσουν …Υπάρχει ένα λάστιχο που είναι 50 μέτρα μακρύ και καταλήγει σε μια βρύση . Προσφέρεται ένας από τους εθελοντές και πάει και την ανοίγει…Κρατώ το λάστιχο και χύνεται το νερό έξω από τους κουβάδες , μιας και είναι ζεστό από τον ήλιο ,περιμένοντας να έρθει το δροσερό…Μου φωνάζουν να γεμίσω τους κουβάδες !!!!!!! Και όταν τους λέω ότι είναι ζεστό, ότι έρχεται ακόμη το νερό που είχε ήδη το λάστιχο μέσα ,μου απαντούν Ε ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ,ΑΣ ΕΊΝΑΙ ΖΕΣΤΟ !!!!!!!!!!αχ….αχ…αχ..!!

Μετά από λίγο καταφθάνει κι ο φίλος μου, πίνει νερό ,γεμίζει το παγούρι του και αναχωρεί για τον επόμενο Σταθμό ,στο πολυπόθητο 80ο χιλιόμετρο!!!! Στο κατόπι του κι εγώ !

Πλησιάζοντας στον Σταθμό ,διακρίνω πάρα πολλούς ανθρώπους από άλλες χώρες ,οι οποίοι περιμένουν με σημαίες κλπ να καλωσορίσουν τους δικούς τους δρομείς που όπου νάναι φτάνουν εδώ !!! Πάρα πολλά αυτοκίνητα παρκαρισμένα και στις 2 πλευρές του δρόμου δυστυχώς, σε μήκος 200-300 μέτρων , δυσχεραίνουν την κυκλοφορία ,όχι μόνο των υπόλοιπων αυτοκινήτων ,αλλά και των ίδιων των δρομέων …Και οι οδηγοί?…Απίστευτοι : Αναγκάστηκε να σταματήσει ο δρομέας, για να μην χτυπήσει και για να περάσει το αυτοκίνητο!!!! Έλεος !!!!!!!!

Σε τούτο τον Σταθμό έχει και τάπητα χρονομέτρησης .Υπάρχουν κρεβάτια για μασάζ ,πάγκοι και καρέκλες πολλές για τους δρομείς –αλλά αρκετές ήταν πιασμένες από…θεατές, που ούτε καν έκαναν τον κόπο να σηκωθούν να καθήσει ο δρομέας ,παρ όλο που τον έβλεπαν να ψάχνει εν αγωνίως κάπου να καθίσει για 2-3 λεπτά…και με νευριάζει αυτό… Ακούω ότι ήδη υπάρχουν περίπου 40 εγκαταλείψεις!!

Δρομείς ,έδιναν συνέντευξη σε κανάλια και ραδιόφωνα…άλλοι αλλάζανε παπούτσια , κάλτσες , δέχονταν την περιποίηση των συνοδών τους …

Το μενού είχε ρύζι ,μακαρόνια , γιαούρτι και πάρα πολλά άλλα ακόμη τρόφιμα .
Φρόντισα και πήρα φαγητό για τον Μανώλη … (πήρα και το δικό μου ,αλλά το κράτησα μη τυχόν και χρειαστεί να φάει αργότερα στην διαδρομή) και τον περίμενα…Όταν ήρθε με το ζόρι κάθισε σε έναν πάγκο , αφού πρώτα στριμώξαμε –επίτηδες!- κάποιον που δεν…καταλάβαινε τι γίνονταν εδώ…Εφαγε λίγο ρύζι (μάζεψα το υπόλοιπο!) και παράλληλα του έκανα μερικές μαλάξεις στις γάμπες του…Μου είπε να του φτιάξω έναν καφέ και να τον πάρει στον επόμενο Σταθμό…Ηταν καλά…Εφοδίασε το παγούρι του και ξανάρχισε το τρέξιμο…Μάζεψα τα πράγματα κι έφυγα κι εγώ…
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Etien
Master Forum-Runner



5171 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/10/2015 :  07:18:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στον επόμενο σταθμό ,ώσπου να έρθει είχα ετοιμάσει τον καφέ του και τον είχα δώσει στους εθελοντές του Σταθμού ,οι οποίοι μερίμνησαν και του τον έδωσαν !! Ήπιε 2-3 γουλιές και μου τον έδωσε για να τον ξαναπάρει στον επόμενο Σταθμό ! Μου είπε ότι θα ήθελε να φάει και λίγο ρύζι ακόμη ! Πήρε κάμποσα παγάκια και τα έριξε πάνω του για να δροσιστεί…

Μου αναφέρει ότι έχει έναν ερεθισμό σε κάποιο από τα δάχτυλα του ποδιού του ,ίσως πάει για φουσκάλα…Δεν κάνουμε τίποτα προς το παρόν… Η διαδρομή είναι επίπεδη, στενός επαρχιακός δρόμος ,(ένα αυτοκίνητο περνάει για να καταλάβετε ) και κατηφορίζει ελαφρώς …

Ο ουρανός αρχίζει και συννεφιάζει ελαφρώς . Σύμφωνα με το χτεσινό Δελτίο Καιρού ,θα άλλαζε ο καιρός προς τα ΝΔ από το απόγευμα Παρασκευής …Η θερμοκρασία στο αυτοκίνητο δείχνει 28…΄΄ χμ αρχίζει να πέφτει μήπως ??΄΄ !!

Φτάνοντας στον επόμενο Σταθμό ,στο χωριό Εξαμίλια ( 88ο χιλ),κάθεται στα σκαλοπάτια ενός σπιτιού και βγάζει το παπούτσι στο οποίο έχει το πρόβλημα στο δάχτυλο του … Ευτυχώς δεν είχε γίνει φουσκάλα έως τότε …
Θέλει να κόψει το παπούτσι σε εκείνο το σημείο και ζητάει ένα μαχαίρι ….το αμάξι το έχω 100 μέτρα μακριά (οπου εκεί μέσα έχω τα πάντα), και έτσι ζητάει από τους εθελοντές …Πράγματι , ο Ερμήλιος Παναγιώτης έρχεται με ένα μικροσκοπικό , πλήν όμως φονικό μαχαιράκι (!!!) και μαζί με τον Μανώλη επιχειρούν και κόβουν ένα κομμάτι από το μπροστινό μέρος του παπουτσιού , στο σημείο που είναι το τραυματισμένο δάχτυλο. Ξαναφοράει το παπούτσι και συνεχίζει χωρίς πρόβλημα πιά !

Επόμενος Σταθμός ήταν στην διασταύρωση Κορίνθου –Τρίπολης . Φτάνοντας εκεί βλέπω 2 δρομείς , να κάθονται σε καρέκλες και να είναι σκεπασμένοι με κουβέρτες …Επικρατεί ένα αεράκι δροσερό , κατάλληλο για …υποθερμίες…Για τον Μανώλη όλα κυλούν μια χαρά…τον παρακολουθώ από την απέναντι πλευρά του δρόμου…εφοδιάζει το παγούρι του , συνομιλεί με τους εθελοντές ( κάτι που με νευριάζει αλλά δεν μιλώ! ) και απομακρύνεται …

Επόμενος Σταθμός ήταν η Αρχαία Κόρινθος ,εδώ έχει αφήσει και σακουλίτσα με πράγματα του .Υπάρχει πολύς κόσμος εδώ που παρακολουθεί τους δρομείς …Και ο φίλος μας Σταυρίδης Γιώργος ( που παραλίγο να μην τον δω καθόλου ,αν και τον …πάτησα!!! )με την φωτογραφική του μηχανή να κάνει υπέροχη δουλειά !! Εντοπίζω το σακουλάκι του φίλου μου , μου το δίνουν οι εθελοντές το ανοίγω , βάζω στην σειρά τα πράγματα και τον περιμένω, να τα δει και να…πράξει! Μεταξύ άλλων έχει και μια μακρυμάνικη μπλούζα , όπου την φόρεσε διότι φοβάται μήπως πάθει καμιά υποθερμία. Τρώει και μία μπανάνα , ένα γιουρτάκι με μέλι και ένα κομμάτι καρπούζι ,2 γουλιές καφέ και φεύγει …μαζεύω κι εγώ ο,τι άφησε πίσω και φεύγω …!

Οι δρομείς τρέχουν κατηφορικά για λίγο ,ο ένας πίσω από τον άλλον…Κάπου κάπου με προσπερνούν αυτοκίνητα με κάμερες και συνεργείο τηλεόρασης (μέχρι και σε αγροτικό πάνω ήταν κάμερα και κατέγραφε τον αγώνα !!!) . Στον επόμενο σταθμό ,ενώ περιμένω τον Μανώλη ,διαπιστώνω ότι οι κριτές ,εκτός από το να καταγράφουν χρόνο άφιξης και αριθμό δρομέα , καταγράφουν και αν δέχεται βοήθεια απ έξω ,πρίν η μετά τον Σταθμό…Φίλοι δρομείς περνούν και φροντίζω να τους απαθανατίσω με μια φωτογραφία και να τους πω 2 λόγια θάρρους !!

Στο 100ο χιλ , στο χωριό Ασσος , υπάρχει και τάπητας χρονομέτρησης . Ακούω οι εγκαταλείψεις έγιναν περίπου 70-80…Μικρά παιδιά συνοδεύουν με τα ποδήλατά τους όποιον δρομέα πλησιάζει και του τραγουδούν διάφορα δικά τους στιχάκια !!!Πολύ όμορφη εικόνα …Ο κόσμος είναι στον δρόμο και ενθαρρύνει, χειροκροτεί…Οι εθελοντές μαζί με την ΕΛΛ.ΑΣ μεριμνούν και για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων ,διότι ο δρόμος είναι στενός …Η περιοχή ευωδιάζει από τους αμπελώνες της …Μας θυμίζει η ευωδιά αυτή ότι ΄΄ έχουμε Σεπτέμβριο ! ΄΄…Δεν στέκομαι πολύ εδώ …μόλις βλέπω να καταφθάνει ο φίλος μου , και διαπιστώνω την καλή κατάστασή του , τον αφήνω και φεύγω και πηγαίνω στον επόμενο σταθμό ,όπου έχει αφήσει σακουλάκι με πράγματα .

Ζευγολατιό Κορινθίας ! 102ο χιλ . Καταμεσής στο χωριό , στην πλατεία του …Πλήθος από συνοδούς ,περιμένουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα , τους δρομείς τους …Οι χωριανοί ,παρατηρούν έκπληκτοι , ιδίως όταν βλέπουν δρομέα μεσήλικα και πάνω !!! Έχουν πλάκα οι χωριανοί !!!Σχολιάζουν ,αναρωτιούνται …Εντοπίζω το σακουλάκι , ενεργώ όπως και πριν …Κάποιος συνοδός μας δίνει μια καρέκλα και κάθεται ο φίλος μου…αλλάζει κάλτσες ,πίνει έναν χυμό , παίρνει τα γάντια του , τον σκούφο του για το κεφάλι και τον φακό κεφαλής …είναι καλά …Σιγά σιγά ,έρχεται το σούρουπο…Στο βάθος ,μακριά , ακούγονται μπουμπουνητά …Θερμοκρασία 26 !Μειώνεται…

Στο 106ο χιλ η άφιξη των δρομέων γίνεται με ..ντουντούκα !Μία εθελόντρια βρίσκεται 70 μέτρα μακριά από τον σταθμό και …αναγγέλει αφίξεις!! Επειδή ο Σταθμός εδώ είναι σχεδόν επάνω σε στροφή και δεν θα προλάβαιναν να κάνουν τις καταγραφές ,οι εθελοντές σκέφτηκαν αυτό τον τρόπο !!! Η νύχτα πλησιάζει …Ο φίλος μου , έρχεται ,παραγγέλνει να του κάνω καφέ για τον επόμενο σταθμό , εφοδιάζεται και αναχωρεί σβέλτα σβέλτα σε μια ελαφρώς ανηφορική διαδρομή!!!

Χωριό ΣΟΥΛΙΝΑΡΙ !!!! 110Ο ΧΙΛ !!! Ενας πλούσιος σταθμός εφοδιάζει τους δρομείς…Δίνω στους εθελοντές τον καφέ και απομακρύνομαι …διότι εντοπίζω άνθρωπο (…) που το μάτι του ΄΄ ψοφάει για φασαρία με το παραμικρό ΄΄ !!!Πέφτουν στιγμιαία και μερικές στάλες βροχής …
Απέναντί του , σε ένα καφενείο , η γέροντες του χωριού έχουν καθίσει στην σειρά και απολαμβάνουν το πέρασμα των δρομέων …χειροκροτούν , σφυρίζουν , ενθαρρύνουν !!!
Εδώ δημιουργούνται και κάποιες… προστριβές μεταξύ διοργάνωσης –συνοδών που βοηθούν τον δρομέα τους ,σε σημείο που δεν επιτρέπεται .
Ακούω το ρολόι του χωριού …η ώρα είναι 8 το βράδυ…ο φίλος μου , πίνει το καφέ του , κάθεται για λίγο , τσιμπολογά λίγη μπανάνα ,ανάβει τον φακό του και φεύγει…

Οι Διοργανωτές σε πολλά σημεία της διαδρομής, παρακολουθούν τα αυτοκίνητα συνοδείας των δρομέων μη τυχόν και βοηθούν εκεί που δεν επιτρέπεται, συμβουλεύουν τους οδηγούς να τηρούν τους κανόνες διότι αλλιώς κινδυνεύουν με ακύρωση…

Η διαδρομή ανηφορίζει σοβαρά τώρα…οι δρομείς περπατούν…άλλοι μόνοι τους άλλοι 2-2 με κουβεντούλα…. Μετά από 4 χιλιόμετρα ο φίλος μου φτάνει στον επόμενο σταθμό . Εκεί ,λόγω του πολύ κόσμου , δεν τον είδα τον φίλο μου όταν έφτασε …κατά τύχη (!!!)καθόμουν απέναντί του και μου φώναξε !!!!!!! Ειδάλλως θα έφευγε κι εγώ θα …περίμενα !!!! Είναι καλά , δεν έχει κανένα πρόβλημα …με ρωτάει για τον χρόνο μας σε σχέση με πέρυσι…αποφεύγω –αν και δεν μ αρέσει - να απαντήσω με σαφήνεια ...δεν θέλω να σκέφτεται στενάχωρα… (είμαστε περίπου 90 λεπτά πιο πίσω από πέρυσι )…

Στον επόμενο σταθμό ,κάπου στην μέση του πουθενά (!!!) , είχε αφήσει σακουλάκι . Ώσπου να έρθει, το έχω έτοιμο ,ανοιγμένο…Με το που έρχεται , τρώει (πίνει μάλλον! ) μια σουπίτσα ,του έφτιαξαν οι εθελοντές κι έναν καφέ που ζήτησε και αλλάζει σχεδόν εξ ολοκλήρου !Το σορτσάκι αντικαταστάθηκε με μακρύ κολάν τώρα. Φοράει και μια μακρυμάνικη με φωσφορίζοντα χρώματα για να είναι ευκολοδιάκριτος στο σκοτάδι ,κυρίως από τα αυτοκίνητα.
Δεν θέλει να τον βοηθήσω καθόλου! Ούτε τον φακό να κρατήσω ! ΄΄ Απαγορεύεται΄΄ μου απαντά αυστηρά !!! Διαπιστώνει ότι έχει συγκαεί…΄΄Ωραία ΄΄ του απαντώ, ΄΄ θα μεριμνήσουμε σχετικώς όπου επιτρέπεται ,σε 2 σταθμούς από τώρα ΄΄ !!!!

Φίλοι τηλεφωνούν συχνά πυκνά και με ρωτούν για την πορεία του αγώνα , την κατάσταση του φίλου μας κλπ !! Ευχαριστούμε πολύ !!!

Στον Σταθμό πριν την Αρχαία Νεμέα , στο 120ο χιλ ,ο φωτισμός είναι φτωχός …Ενας εθελοντής έκανε μια πατέντα με κάποιο led και κάποιο εξάρτημα μπαταρίας…αεροπλάνου (!!!) ,το ανάρτησαν κάπου ψηλά και φωτίστηκε κάπως το μέρος …Ενας ξένος δρομέας παραπαίει…κάνει εμετό…προσπαθούν να τον βοηθήσουν αλλά αρνείται μιας και δεν επιτρέπεται …κάθεται στην άκρη του δρόμου για να συνέλθει λίγο…

Η μυρωδιά σταφυλιών από την περιοχή τριγύρω ,είναι πολύ έντονη !! Οι δρομείς κινούνται αραιά αραιά !! Κάπου κάπου , καταλαβαίνω καμιά σταγόνα βροχής …Θερμοκρασία 24 βαθμοί.

Στην Αρχαία Νεμέα υπάρχει πολύς κόσμος ! Είναι Κεντρικός Σταθμός κιόλας !! Μυρωδιές κρασιών μπερδεύονται με τις μυρωδιές ψημένων σουβλακιών !!!! Παρκάρω –πάντα!- 100 μέτρα μακριά …Παίρνω μαζί μου τον Ιατρικό μου Σάκο (!!!) και πηγαίνω για τον Σταθμό. Σε μια άκρη ένας αμπελουργός-οινοποιός ,εκμεταλλεύεται την περίσταση και έχει στήσει έξω από το σπίτι του ,ενα τραπέζι και πουλάει μπουκάλια με κρασί παραγωγής του !!! Αγόρασα ένα μπουκάλι , έτσι για το καλό!!! Φτάνοντας στον Σταθμό ,υπάρχει το αδιαχώρητο…Δρομείς , εθελοντές ,συνοδοί ,όλοι μαζί …Ο Μανώλης κάθεται κάπου απόμερα και τακτοποιεί το σύγκαμα με την αλοιφή που του δίνω …Αισθάνεται ανακούφιση !!

Τρώει λίγα μακαρόνια , εφοδιάζει την ζώνη μέσης με τζελάκια , ξηρούς καρπούς κλπ και αναχωρεί …Ο δρόμος είναι αρχικά ανηφορικός ελαφρά και μετά κατηφορίζει και φτάνει μετά από 4 χιλιόμετρα στον επόμενο σταθμό .Πάντα ελέγχει την πινακίδα που αναγράφονται τα χιλιόμετρα και οι χρόνοι κλεισίματος…Κάθεται εκεί για λίγο , τρώει μια φέτα ψωμί με μέλι και αρχίζει το τρέξιμο …Η διαδρομή τώρα είναι επίπεδη ,άσφαλτος . Ο ουρανός είναι με σύννεφα , εμποδίζοντας έτσι το σχεδόν γεμάτο φεγγάρι να φωτίσει …Στο βάθος ,πίσω από τα βουνά , που προς τα εκεί πορευόμαστε , κάθε λίγο φαίνονται οι αναλαμπές από τις αστραπές …Από εδώ ακόμη δεν έχουμε τίποτα ,ούτε αέρα, η βροχή κλπ . Στους 21 βαθμούς η θερμοκρασία…

Χωρίς πολλές καθυστερήσεις στους 2-3 επόμενους σταθμούς , καταφθάνει στο χωριό ΜΑΛΑΝΔΡΕΝΙ όπου είναι κεντρικός σταθμός ,με τάπητα χρονομέτρησης . Πίνει λίγο χυμό που του προσφέρω , μιλάμε ,μου λέει ότι πιθανόν να έχει 2 φουσκάλες , του λέω ότι θα τις φτιάξουμε στην Λυρκεία , προετοιμάζει τα επόμενα χιλιόμετρα- και φεύγει και πάλι για την συνέχεια .

Ο δρόμος κατηφορίζει …Η περιοχή έχει πολύ υγρασία …Το νιώθω και φοράω κι εγώ τα δικά μου ανάλογα ρούχα…Τον περιμένω σε κάθε Σταθμό και μόλις βλέπω ότι έρχεται αναχωρώ … Πηγαίνω στην ΛΥΡΚΕΙΑ όπου είναι Κεντρικός Σταθμός .Πάλι με τον ιατρικό σάκο στην πλάτη τον περιμένω. Εχει αφήσει και σακουλάκι εδώ ,το εντοπίζω και το ανοίγω …Ετοιμάζω με την βοήθεια των εθελοντών, 2 σούπες και 2 τσάι του βουνού με μέλι , έτσι ώστε να φτάσει ο φίλος μου, να προλάβουν κρυώσουν…

Ερχόμενος ,τον συναντούν δύο γνωστοί του φίλοι-δρομείς ,αγκαλιάζονται ,μιλάνε , στα μάτια τους διακρίνεις την ευχαρίστηση , την χαρά…Τρώει λίγη από την σούπα του …Βάζει να φορτίζει το ρολόι του…Σε κάποιο σημείο υπάρχουν μερικά στρώματα και μερικοί δρομείς κοιμούνται …Υπάρχει κι ένα ελεύθερο στρώμα !! Το εντοπίζει και ξαπλώνει…Βγάζει μόνος του παπούτσια και κάλτσες …Όταν πάω να μιλήσω ,μου κάνει νόημα να μην μιλώ δυνατά για να μην ξυπνήσουν οι διπλανοί του !!!!! ( Και στον σταθμό να γίνεται Ο ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΕΣ !! χα χα χα ) . Τελικά δεν υπήρχαν φουσκάλες , παρά μόνο κάποιοι ερεθισμοί…Σκουπίσαμε με μωρομάντηλα την περιοχή στις πατούσες , βάλαμε και κάποια χάνζαπλαστ , καινούργιες κάλτσες ,πίνει και λίγο από το τσάι όση ώρα ετοιμάζεται και ξανά στο τρέξιμο !!!

Μετά από 5-6 χιλ φτάνουμε στο χωριό ΚΑΠΑΡΕΛΙ . Οση ώρα πήγαινα προς τα εκεί, ψιχάλιζε και παρατηρούσα ότι οι αστραπές πίσω από το βουνό - που το πλησιάζαμε –ηταν όλο και περισσότερες ...Στο χωριό έκανε κρύο…Ο Μανώλης περίμενε πως και πώς να φτάσει εκεί, για να γευτεί την γνωστή σούπα του σταθμού !!! Πριν φτάσει εκεί , στα μισά του δρόμου , φόρεσε μια σακούλα που είχε μαζί του για να μην βρέχεται (και να μην κρυώνει) …Εδώ συναντούμε και τον συμπολίτη του ,δρομέα Γιάννη Αλευράκη !!! Είναι σε καλή κατάσταση ο Γιάννης !!

Στην συνέχεια ο φίλος μου ο Μανώλης , με τρεχαλοπερπάτημα και φορώντας την σακούλα ,ανεβαίνει την ανηφοριά έως την βάση του βουνού…Η θερμοκρασία είναι 21 βαθμοί…Η ώρα είναι 04:25 το πρωί του Σαββάτου …

Από δω σε λίγο θα αρχίσει την ανάβαση του βουνού…Συμβαίνει και κάτι ευτράπελο με έναν δρομέα , Ιάπωνα νομίζω :: Ενώ είχε αρχίσει να ανεβαίνει το βουνό , ξαφνικά κατεβαίνει με ταχύτητα , σχεδόν έντρομος , κάτι να φωνάζει και βλέποντάς τον οι εθελοντές προς στιγμήν ταράζονται !! Αλλά μόλις φτάνει κάτω , κάνει μια κίνηση με το χέρι του και διαπιστώνει ότι …φοράει τον φακό κεφαλής που ανεβαίνοντας πίστεψε ότι τον ξέχασε στον Σταθμό και κατέβηκε γρήγορα γρήγορα να τον πάρει !!Τι σου κάνει η νύχτα !!

Ώρα 04:30 ο φίλος μου αρχίζει να ανεβαίνει το βουνό ,ψιχαλίζοντας !! Εγώ φεύγω και πάω να τον περιμένω στην Νεστάνη .Η θερμοκρασία κατεβαίνει …με το που περνώ το τούνελ και βγαίνω στην άλλη πλευρά , η θερμοκρασία έφτασε τους16 και βρέχει δυνατά !!!!
Στα διόδια περνάμε ελεύθερα οι συνοδοί των δρομέων , χωρίς αντίτιμο. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι με νερό…Με ιδιαίτερη προσοχή , διότι από την αντίθετη πλευρά έρχονται δρομείς ,άλλοι με αδιάβροχα , άλλοι χωρίς …

Φτάνω στην Νεστάνη μετά από λίγη ώρα . Η ταβέρνα εκεί ήταν γεμάτη από κόσμο, δρομείς ,συνοδούς ,φωτογράφους ,κάμερες ,κανάλια…Ήταν κι ένα ασθενοφόρο όπου σε λίγο θα έπαιρνε μια γυναίκα δρομέα που οι δυνάμεις την εγκατέλειψαν εδώ…Ετοίμασα ένα τσάι για εμένα και αργότερα έναν καφέ για τον Μανώλη όταν ήρθε .Φόρτισα και το κινητό μου !! Εδώ συνάντησα και Ελληνες δρομείς , τον Κουτιό Δημήτρη , τον Στέργιο Αναστασιάδη…Οι Φύλακες του Αγώνα παραφυλάνε μη τυχόν και κάποιος δρομέας πάρει βοήθεια έξω από τον Σταθμό…Γίνονται 1-2 σχετικές παρατηρήσεις …

Η βροχή συνεχίζει και πέφτει…Ο φίλος μου είναι σε καλή κατάσταση…ήρθε πολύ πιο γρήγορα από ότι τον περίμενα ! Μου είπε ότι ο καιρός που κάνει τώρα –βροχή κ κρύο- είναι ο δικός του καιρός !!! Με τέτοιες περίπου συνθήκες προπονείται στην Δανία !!! Αφού πίνει λίγο από τον καφέ του , βάζει κρεμούλα για το σύγκαμα και φεύγει δυνατός δυνατός !!!Η διαδρομή είναι αρχικά κατηφορική και κατόπιν ίσιωμα μακρύ !!!Είναι ακόμη νύχτα …Φεύγοντας ξεχνώ το κινητό μου και γύρισα από το 180ο χιλ να το πάρω αργότερα (ευτυχώς ήταν εκεί που το άφησα !) !

Στο 175ο χιλ , ο φίλος μου αφήνει τον φακό, έχει φέξει για τα καλά η ημέρα , αν και τα σύννεφα επιμένουν να θαμπώνουν την ημέρα !! Το ψιλόβροχο πέφτει συνεχώς ,οι δρόμοι σε μερικά σημεία είναι μικρές λίμνες !! Η θερμοκρασία στους 16 ! Εδώ συναντώ και τον Orcatatoo από το φόρουμ μας !!!Αυτός δηλαδή με αναγνώρισε !!!

Τα επόμενα 10-12 χιλιόμετρα είναι σε επίπεδη διαδρομή …Τον καταλαβαίνω να είναι πιο δυνατός από πριν …τρέχει δυνατά !!Χαίρομαι! Ένας ξένος δρομέας ,είναι πολύ άνετος: χορεύει μέσα στην βροχή !!!


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Etien
Master Forum-Runner



5171 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/10/2015 :  07:20:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στο 185ο χιλ. είναι Κεντρικός Σταθμός ! Έχει αφήσει σακουλίτσα με πράγματα . Αλλάζει κάλτσες κ παπούτσια , μπλούζα. Η σακούλα στο σώμα ψηλά παραμένει…Βγάζει το μακρύ κολάν και φοράει το σορτσάκι πάλι…Δεν έχει κανένα πρόβλημα… Έφτιαξα και καφέ…Τρώει και μία μπανάνα… Η βροχή έχει σταματήσει , για λίγο όμως…Ο καιρός είναι ιδανικός για τον Μανώλη !Κάνει κρύο…! Έχει πάρει τα πάνω του ο φίλος μου!! Η βροχή ξαναρχίζει …Κι αυτός τρέχει όλο και πιο δυνατά !! Εκπλήσσομαι !!!!

Συναντώ έναν δρομέα που περπατάει κουτσαίνοντας ελαφρά αλλά πονάει…το βλέπω στο πρόσωπό του…Πιστεύοντας ότι είναι ξένος τον καλημερίζω στην Αγγλική και βλέποντας την ώρα , τον συμβουλεύω ότι πρέπει να τρέξει λίγο, διότι τα περιθώρια γι αυτόν στενεύουν επικίνδυνα …Αρχικά μου απαντά στην Αγγλική κι αυτός ,αλλά συνεχίζοντας την κουβέντα μιλάει Ελληνικά !!!!΄΄ Έλα ρε φίλε , Ελληνας είσαι και σε νόμισα για ξένο του απαντώ ΄΄ !!! Μιλάμε λίγο ακόμη…έχει πάθει ζημιά από ότι μου είπε …δεν γίνεται να τρέξει …Δεν θέλω να του πω να εγκαταλείψει …τον χαιρετώ και τον αφήνω πίσω στον αγώνα του…

Στην πλατεία της ΤΕΓΕΑΣ-195Ο χιλ. μερικοί κάτοικοι θεατές , κοιτάζουν έκπληκτοι τον Μανώλη –λόγω ηλικίας !!! Μένουν με το στόμα ανοιχτό όταν τον βλέπουν να περνάει από μπροστά τους σχεδόν σαν σφαίρα !! Σταματάει για μερικά δευτερόλεπτα στον σταθμό και αναχωρεί ,υπό δυνατή βροχή πλέον ! Ο επόμενος σταθμός (198ο χιλ ) είναι κοντά ,περίπου 3 χιλ και επιλέγει και δεν σταματά καθόλου… Έρχεται μήνυμα στο κινητό μου από τον Αλευράκη …εγκατέλειψε στον προηγούμενο σταθμό…το πόδι του είχε πρηστεί και γεμίσει φουσκάλες …Ενημερώνω τον Μανώλη ,διότι κατά διαστήματα με ρωτούσε αν έχω νέα του…

Βρισκόμαστε πια στην Εθνική Οδό που οδηγεί στην Σπάρτη !!! Ανηφορική η διαδρομή…πάμε για την ΜΑΝΘΥΡΕΑ ! Η βροχή δυνατή …επιμένει κι αυτή !! Λίγο μετά το χωριό , στα αριστερά του δρόμου υπάρχει ένα ξύλινο κιόσκι ,όπου κι ο σταθμός !!! Προσπαθώ , περιμένοντας , να προφυλαχτώ από την βροχή , παρά την ομπρέλα που κρατώ !!!

Ώσπου να έρθει ο Μανώλης , ακούω ότι έγινε ένα συμβάν στην Μανθυρέα .Μάλλον ένα σκυλί δάγκωσε δρομέα …έχει ματώσει –είπαν-στο πρόσωπο. Οι αρμόδιοι του σταθμού τηλεφωνούν στον έφορο του αγώνα ,να μεριμνήσει να πάει γιατρός …

Καταφθάνει ο φίλος μου …Πρώτη κίνηση να βάλει πάλι αλοιφή…Μου λέει ότι έχει βραχεί και κρυώνει και κινδυνεύει για υποθερμία, και πρέπει να αλλάξει μπλούζα !!! Του λέω ότι έχω ένα ισοθερμικό και ένα αδιάβροχο με κουκούλα ! Ξαφνιάζεται …Δεν πιστεύει προς στιγμήν αυτό που ακούει και μετά μου λέει να πάω να τα φέρω από το αμάξι !!!Τα φέρνω , τα δίνω στους εθελοντές του σταθμού και τον βοηθούν εκείνοι να τα φορέσει ,μιάς κι εγώ δεν επιτρέπεται εδώ να βοηθήσω !!!!χα χα χα !!! Μόλις φόρεσε το ισοθερμικό και το αδιάβροχο ,χαμογελάει και λέει ΄΄ ήδη ζεστάθηκα κιόλας ΄΄ !!!!!!Αλλά μου κατηγορεί και το αδιάβροχο λέγοντάς μου : ΄΄ αυτό ρε φίλε είναι μουσαμάς ΄΄ !!! Γελάμε δυνατά !! Του λέω ότι είναι αδιάβροχο 100% !!!!Ετοιμάζεται και βγαίνει στην βροχή !!Με το κίτρινο αδιάβροχο και το κοντό σορτσάκι μου έρχεται προς στιγμήν στο μυαλό τα καρτούν, ο…Τουιτι !!!! ο δρόμος είναι ανηφορικός για 1 χιλ και μετά ισιώνει και κατηφορίζει μετά !! Ώσπου να μαζέψω τα άπλυτα ο φίλος μου έχει γίνει καπνός !! Δεν τον βλέπω πουθενά !!!Ρε το θηρίο !!!!!!!!

Περνάει 2 ακόμη σταθμούς σχεδόν χωρίς να σταματήσει …Παρατηρώ τον χρόνο που τρέχει…Ενώ , σε σχέση με πέρυσι ,εφέτος ήταν 90 λεπτά πιο πίσω , τώρα στα σημερινά χιλιόμετρα έχει φτάσει μόνο στα 10 λεπτά πιο αργά !!! Απίστευτος !!!!

Στο 212ο χιλ που επιτρέπεται η βοήθεια μου , του δίνω και μασουλάει λίγο ρύζι…τρώει κι ένα ψωμάκι που είχε αυτός ετοιμάσει στο σακουλάκι του …Η βροχή έχει σταματήσει ,αλλά δεν βγάζει το αδιάβροχο …η θερμοκρασία παραμένει 16-17 βαθμούς …Η διαδρομή κατηφορίζει …Ο Μανώλης τρέχει ωσάν σφαίρα !!! Μετά από λίγο ξαναρχίζει να βρέχει …Κάνει δουλειά το αδιάβροχο …

Στο 222ο χιλ συναντώ φίλους καλούς που στελεχώνουν τον σταθμό !! Δεν με περίμεναν να με δουν και αποτελώ έκπληξη γι αυτούς !!! Η βροχή συνεχίζει μαζί με αέρα …Καταφθάνει κι φίλος δρομέας Κουτιός Δημήτρης από Ελευσίνα ,που σε όλη σχεδόν την διαδρομή τον ενθαρρύνω αλλά και τον πειράζω ,όταν βλέπω να χρονοτριβεί στους σταθμούς χωρίς λόγο !!!!Είναι σε πολύ καλή κατάσταση !! Επίσης εδώ βλέπω και κάτι πάρα πολύ όμορφο : ένας πατέρας τρέχει μαζί με τον γιό του…είναι Άγγλοι .
Ο φίλος μου δεν στέκεται εδώ καθόλου …προχωρεί μέσα στην δυνατή βροχή …δεν τρέχει τίποτα !!! Για λίγο ακόμη η διαδρομή θα είναι κατηφορική ,έως τον επόμενο σταθμό . Ώσπου να φτάσει εκεί , η βροχή σταμάτησε …ο ουρανός ΄΄ ανοίγει ΄΄ !! Αρχίζει να μου δίνει οδηγίες για τον τερματισμό !!!!!Τι θα φορέσει και πού …Εχουμε ακόμη μερικά χιλιόμετρα (καμμιά 25αριά) ,αλλά πιά ο τερματισμός είναι κοντά !!! Ξεκινώντας 300 μέτρα ήπια κατηφοριά και μετά ακολουθεί ένα ανηφορικό χιλιόμετρο-το τελευταίο ανηφορικό !!!!!!!Του το αναφέρω –λες και δεν το ξέρει ε?!!! – για να αναθαρρήσει (κι άλλο !! ) .

Στο 226ο χιλ. υπάρχει και τάπητας χρονομέτρησης . Έχει βγει ήλιος …Μετά από λίγη ώρα φτάνει εδώ , στέκεται 2-3 λεπτά και συνεχίζει …πάντα με το αδιάβροχο …πάντα κατηφορικά .

Στο 230 περίπου, στον επόμενο σταθμό συναντάει και μερικούς συνοδούς από την Δανία !!! Τον χειροκροτούν κι αυτός ανταποδίδει !!! Είναι κι ένας καλός του φίλος Ελληνας εδώ !! Αλλάζουν λίγες κουβέντες και συνεχίζει …Ασταμάτητος πια !!

Στον επόμενο σταθμό δεν σταματά καθόλου…υπάρχει μεγάλη κατηφόρα …συνεχίζει να τρέχει ακάθεκτος !!

Στο 236ο χιλ ,είναι σταθμός Κεντρικός . Εχει σακουλάκι ,το εντοπίζω και τον περιμένω .Ερχεται πολύ γρήγορα και δεν κρατιέται να ανοίξω την σακούλα …την σκίζει δυνατά , βγάζει το αδιάβροχο και φοράει μια δική του μπλούζα-σύμβολο ,πάνω από το ισοθερμικό και με αυτή θα συνεχίσει μέχρι να τερματίσει !!Τον ενημερώνω ότι μετά τον επόμενο σταθμό θα τον αφήσω ,για να πάω στην Σπάρτη , να παρκάρω κάπου και να ετοιμάσω την φωτογραφική μηχανή !!!! Σε 45 δευτερόλεπτα είναι πάλι στον δρόμο για την Σπάρτη !!!

Τον περιμένω και στον επόμενο σταθμό ( 241ο χιλ ) ,πίνει λίγο νερό ,κάνει χιούμορ με τους εθελοντές βλέποντας να έχουν μερικά φραγκόσυκα !!!!! Φεύγει …Του φωνάζω δυνατά ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ με χαιρετά τρέχοντας !!!!
Ώσπου να φτάσω στην Σπάρτη ,μετρώ κάπου 10 δρομείς που προπορεύονται …ό,λοι περπατούν ,είναι εξασθενημένοι ..αλλά συνεχίζουν…ξέρουν ότι έχουν χρόνο...δεν βιάζονται...

Φτάνω κοντά στο σημείο τερματισμού…παρκάρω. Έχω ένα σακίδιο του Μανώλη, στην πλάτη μου (κατ εντολή του !) και την φωτογραφική μηχανή στα χέρια . Ακούγονται όμορφες μουσικές , εκφωνήσεις –αφίξεις δρομέων …

Πλησιάζω στο σημείο τερματισμού . Κόσμος πολύς έχει στηθεί δεξιά κ αριστερά της διαδρομής …Χειροκροτούν κάθε δρομέα που καταφθάνει …Ο ουρανός είναι βαριά συννεφιασμένος ,αλλά δεν βρέχει !!! Βλέποντας τους δρομείς … την προσπάθεια στο πρόσωπό τους…την λύτρωση που τελικά έφτασαν στο τέρμα ... με πιάνουν τα κλάματα…Δεν μπορώ να συγκρατηθώ…

Λίγη ώρα αργότερα ακούω από τον εκφωνητή το όνομα του φίλου μου….ετοιμάζω την φωτ. μηχανή …σηκώνομαι στις μύτες των ποδιών μου να τον δω …έρχεται κρατώντας ψηλά την Ελληνική Σημαία…πίσω του μικρά παιδιά με τα ποδήλατα τον συνοδεύουν στα τελευταία μέτρα !! Ο κόσμος να τον αποθεώνει…να χειροκροτεί ..να φωνάζει ΄΄ μπράβο μπράβο ΄΄…μαζί κι εγώ …

Ο Μανώλης ανεβαίνει τρέχοντας τα 2-3 σκαλοπάτια πρίν φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα …Πίσω του κι εγώ να ΄΄ δεσμεύσω ΄΄ εικόνες μοναδικές !! Υπάρχουν πολλοι φωτογράφοι …Αγγίζει το άγαλμα …στέκεται εκεί για λίγο…γυρίζει μετά ,ξανά υψώνει την Ελληνική Σημαία , ο κόσμος να τον επευφημεί …

Τον συγχαίρουν οι Διοργανωτές …του φορούν το στεφάνι από κλαδί ελιάς και του δίνουν να πιεί νερό από τον Ευρώτα ποταμό !!! Πλησιάζω και τον συγχαίρω κι εγώ (από το τρακ που είχε .δεν με θυμάται να ήμουν εκεί λέει !!!! χα χα ) και κατόπιν τον συνοδεύουν να καθίσει σε καρέκλα .

Τον ακολουθώ…Συνεχώς τον φωτογραφίζω …είναι σε πολύ καλή κατάσταση…δεν φαίνεται κάποιο πρόβλημα…μιλάει με τους υπόλοιπους δρομείς , γελάει . Του βγάζουν τα παπούτσια, του πλένουν τα πόδια και τον οδηγούν στα ενδότερα ιατρικά κρεβάτια …Καταφθάνει ένας φυσιοθεραπευτής –αρχάριος κατά την κρίση του Μανώλη (!!!) – που κάνει μερικές μαλάξεις με αλοιφές κλπ , και μερικές διατάσεις .
Λίγο μετά έρχεται ένας γιατρός να τον δεί και του παίρνει την πίεση …Μένει έκπληκτος όταν διαπιστώνει πίεση 13 !!!!!!! Του ξαναπαίρνει πίεση για επαλήθευση ! Τα ίδια !!! χα χα !

Μετά από 10 λεπτά ,του δίνω το σακίδιο του , βγάζει το κινητό του και τηλεφωνεί στην γυναίκα και τα παιδιά του στην Δανία !!! Είναι πολύ χαρούμενοι…είδαν τον τερματισμό του ζωντανά στην τηλεόραση !!

Κατόπιν ,αφού διαπιστώθηκε η καλή κλινική εικόνα του δρομέα ΄΄ έφεραν ταξί και μας οδήγησε στο ξενοδοχείο ,όπου πια αρχίζει αποκατάσταση !!!!!!

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που τα κατάφερε(ς) για δεύτερη φορά!!! Όλα πήγαν μια χαρά …χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα !!

Χάρηκα πολύ που αντάμωσα πολλούς από εσάς στην εκκίνηση , αλλά και στην διάρκεια του αγώνα !!

Ευχαριστώ επίσης εσάς, θερμά , μέσα από την καρδιά μου για τα καλά σας λόγια …για τις περιγραφές μου που σας αρέσει –και περιμένετε !!- να τις διαβάζετε…

Ελπίζω του χρόνου –μιάς και θα έχω διπλό κλήρο στην κλήρωση για το Σπάρταθλο του 2016 – να είμαι πιο τυχερός , να κληρωθώ και να τον τρέξω κι αυτόν τον αγώνα !!!


Ευχαριστώ .


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gabri
Forum-Runner

94 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/10/2015 :  08:10:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Απανταω πριν το διαβασω....ειμαι σιγουρος οτι ειναι αλλη μια νουβελα, οποτε θα το τυπωσω να το διαβασω το βραδακι χεχεχε
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

SKOTEINOS
Σκοτεινές Δυνάμεις

Greece


11053 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/10/2015 :  09:51:31  Εμφάνιση Προφίλ  Visit SKOTEINOS Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Το είδα χθες το βιντεάκι στο NOVA,δεν μου άρεσε και πολύ.Ουσιαστικά έκανε ρεπορτάζ για τους 10 πρώτους και πολυ αποσπασματικές σκηνές.
Θα μου πεις,ότι ένας τέτοιος αγώνας 36 ωρών και με 400 περίπου δρομείς,τι να πρωτοκαλύψει,αλλά δεν ξέρω μου φάνηκε πολύ ξεπέτα!
Θα περίμενα κατι καλύτερο!

ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2015,ΚΡΟΚΕΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-01/08/2015
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/10/2015 :  10:12:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπράβο Στρατηγέ μου άψογος όπως πάντα!!
Κρίμα που το σύστημα επιλογής σου στέρησε τη συμμετοχή σου..

"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Etien
Master Forum-Runner



5171 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/10/2015 :  11:44:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους

Οντως η περιγραφη ειναι για εκτυπωση και μελετη σε ελευθερο χρονο !!!!!!

Νικο σε ευχαριστω πολυ ...θέλω να ελπιζω για του χρόνου, να ειμαι πιο τυχερός !!!!

Ευχαριστω .
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

tzatzikis90
Elite Forum-Runner

Greece


1555 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/10/2015 :  12:20:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ο Τουίτι λέει χαχαχαχαχαχαχαχα! απίστευτη περιγραφή, ευχαριστούμε Παναγιώτη!

Τάσος

know your limits. then destroy them.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

lemonidas1
Senior Forum-Runner

Greece


766 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/10/2015 :  13:05:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αλλη μια φορα υπεροχη περιγραφη!Αρχιζω απο τωρα προετοιμασια για συνοδος σου του χρονου
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/10/2015 :  21:38:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σε ευχαριστούμε για την περιγραφή. Διαβάζοντας την ένοιωσα οτι είμουν εκεί δίπλα στον αγώνα.
Και του χρόνου με υγεία.

Χωριό ΣΟΥΛΙΝΑΡΙ 110Ο ΧΙΛ !!!
Στην πλατεία της ΤΕΓΕΑΣ-195Ο χιλ !!!
Απόσταση ίση με οκτώ Σπάρταθλον..!!!
Με τέτοια απόσταση δεν είσαι απλά Υπεραθλητής.. αλλά Αθλητής του Σύμπαντος..!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Etien
Master Forum-Runner



5171 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/10/2015 :  23:17:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους

χα χα χα !!! Εκανα τετοιο λάθος?????

Βασικα ηθελα να γράψω 195ο αλλα απο κεκτυμενη ταχυτητα το Ο με το 0 ειναι σχεδον διπλα στο πληκτρολογιο !!!!!
Ωραια ακουγονται ομως σαν χιλιαδες χιλιομετρα ε?!!!

Ευχαριστω
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/10/2015 :  00:01:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εμείς σ΄ευχαριστούμε για την θερμή περιγραφή του αγώνα.
Ενα τόσο μικρό λαθάκι ..και τα χιλιόμετρα απογειώνονται..!
Πάντως αν μπορούσαμε να τρέξουμε τόσο μεγάλες αποστάσεις,
θα έπρεπε να προερχόμασταν απο άλλο πλανήτη του σύμπαντος..!

Edited by - xipolitos on 09/10/2015 00:03:03
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/10/2015 :  10:55:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παναγιώτη τον έχεις βιώσει πια τόσο καλά τον αγώνα που το μόνο που μου μένει είναι να σου ευχηθώ να έχεις με το καλό μια όμορφη διαδρομή ΚΑΙ ΕΣΥ του χρόνου!!!

Στο μεταξύ όταν η πένα σου περιγράφει τις λεπτομέρειες υποστήριξης του συγκεκριμένου αγώνα, διευκολύνεται πιστεύω το έργο των συνοδών των αθλητών που θα ήθελαν να τρέξουν το Σπάρταθλο στο μέλλον!

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Etien
Master Forum-Runner



5171 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/10/2015 :  12:03:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους

Σας ευχαριστω παιδια !

Χαιρομαι που σας αρεσει και που εχετε την υπομονη να διαβασετε ολο αυτο καθως και σας ευχαριστω για τον χρονο που περιμενατε ωσπου να την αναρτησω !!

Ο πρωτος λογος που αναρτω τις περιγραφες μου ειναι για να αντλουν οι ...΄΄μελλοντικοι υποψηφιοι΄΄ , κάποιες λεπτομέρειες(που ισως δεν περασε απο το νου) που θα τους χρειαστουν στην πραγματωση του στοχου τους !!

Και χαιρομαι αφανταστα οταν σε καποιον αγωνα ολο και καποιος με συναντα και μου λεει ΄΄α , εκεινο εκει που εγραψες το εκανα και με βοηθησε πολυ ΄΄....Ειναι ενα μερος της...΄΄ανταμοιβης΄΄ μου !!

Ευχαριστω .
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/10/2015 :  14:59:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Etien, πολύ ωραία η περιγραφή σου διότι ακόμη και εμε΄ςι οι δρομείς που ξέρουμε τι είναι το Σπάρταθλο, δεν έχουμε ιδέα πως είναι "από μέσα". Αναφέρεις πολλά πράγματα τα οποία προσωπικά δεν είχα σκεφτεί καν-π.χ, φόρτισμα ρολογιού. Γενικά δίνεις μια πολύ καλή εικόνα του τι γίνεται "εκεί πέρα". Πάντως, πάλι καλά πάντως που στα Μέγαρα και σε κάποια άλλα σημεία έχει κόσμο που ενθαρρύνει τους δρομείς!

Αυτόπου κατάλαβαίνω είναι ότι η δουλειά του συνοδού δεν είναι και τόσο απλή. Έχει μια κάποια ευθύνη.

Τελικώς έκανε καλύτερο χρόνο από πέρσυ ο Μανώλης;

Επίσης, πόσους καφέδες ήπιε;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 10 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000