Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Στάδια
 Στάδιο Μυκόνου (Κυκλάδες)
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

dimmyc
Elite Forum-Runner

1146 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 13/06/2007 :  07:29:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επειδή καλοκαιρινές διακοπές δεν νοοούνται χωρίς να συμπεριλάβετε τουλάχιστον ένα weekend στην ακριτική Μύκονο πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο να σας δώσω μερικές πληροφορίες για το Στάδιο της Μυκόνου :
Πρόκειται για ένα στίβο 350 μέτρων με έξι διαδρομές και ταρτάν καλή ποιότητας που τοποθετήθηκε σχετικά πρόσφατα (πριν τρία χρόνια).
Βρίσκεται στον Κόρφο, κοντά στον Ορνό, περίπου 3 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Είναι εκτεθειμένος στους βόρειους ανέμους και με δεδομένο ότι άνεμοι 6 μπωφόρ δεν είναι σπάνιοι η προπόνηση συχνά καθίσταται προβληματική.
Είναι ανοικτός όλες τις ώρες της ημέρας. Τα αποδυτήρια συνήθως είναι επίσης ανοικτά αλλά δεν μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα βρείτε και ζεστό νερό. Υπάρχει κυλικείο το οποίο όμως είναι πάντα κλειστό (άρα είναι σαν να μην υπάρχει).
Υπάρχουν και προβολείς (οι οποίοι ανάβουν μόνο όταν παίζει ποδόσφαιρο η ομάδα του ΑΟΜυκόνου), αλλά δεν είναι αποτρεπτική η προπόνηση ακόμα και βράδυ διότι υπάρχει φωτισμός από το διπλανό γήπεδο (5Χ5) και από το κτίριο της αφαλάτωσης δίπλα ακριβώς στο στάδιο.
Η διαγράμμισή του είναι προβληματική και η γραμμή του τερματισμού έχει μπει από τους κατασκευαστές εντελώς αυθαίρετα. Εχουμε βάλει σημάδια με σπρέι ανά 50μέτρα ώστε να ξέρει κανείς τι του γίνεται.
Ενδείκνυται ως αφετηρία για διαδρομές στην άσφαλτο, η διαδρομή π.χ. Στάδιο - Αγιος Ιωάννης - Κάπαρη και επιστροφή είναι ακριβώς 5 χλμ. Ενώ όταν δεν φυσά η διαδρομή Στάδιο - Κανάλια είναι εξαιρετική.
Πάντα θα βρείτε κάποιον να τρέχει (ή απλώς να βαδίζει) στο στάδιο, έλληνα ή ξένο,μικρό ή μεγάλο.
Δεν υπάρχει αίθουσα με βάρη, και το σκάμμα του μήκους είναι σε κακή κατάσταση.
Στο χώρο του σταδίου υπάρχει και το γραφείο ενός φυσικοθεραπευτή ο οποίος εργάζεται εκεί κάποιες ώρες της ημέρας (δεν είναι ποτέ συγκεκριμένες).
Βαθμολογία σταδίου : 6/10 (αν είχε και facilities...)

Γνώση που δεν μοιράζεται δεν έχει λόγο ύπαρξης

maria
Advanced Forum-Runner

Greece


321 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/06/2007 :  12:40:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γειά σου γείτονα dimmyc, ωραίο το γηπεδάκι σας! Το είδα την Κυριακή που μας πέρασε, ήμουν εκεί για τον αγώνα της ομάδας ποδοσφαίρου της Τήνου. Όντως το ταρτάν είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ποια αποδυτήρια; η παραλία είναι απ' έξω, μετά την προπόνηση ότι καλύτερο μια βουτιά στη θάλασσα!(facilities λέγεται κι αυτό!)

Το θέμα είναι να μην πιάσει γενικά ο γνωστός Κυκλαδίτικος, αέρας γιατί την Κυριακή με 7άρι βοριά το μόνο που μπορούσες να κάνεις ήταν σπριντ με ευνοϊκό άνεμο για να σπάσεις το φράγμα ταχύτητας! Να κι άλλα facilities!!!!!!!

Από την άλλη άμα συνηθίσεις να τρέχεις με τέτοιο αέρα μετά ποιος σε πιάνει. Το θέμα είναι ότι εγώ εδώ και 20 μήνες δεν το έχω καταφέρει .... δεν παλεύεται

Το θέμα αέρας στις Κυκλάδες και κυρίως στα νησιά Άνδρο, Τήνο, Μύκονο είναι μεγάλη ιστορία.

Επίσης για εσάς που θα κάνετε κάποια βόλτα στις Κυκλάδες στην Άνδρο, στη χώρα, έχει ένα υπέροχο γήπεδο 400άρι με καινούργιο ταρτάν και χόρτο. Στη Σύρο έχει κι εκεί 400άρι αλλά απ' όσο γνωρίζω έχει χώμα. Δεν γνωρίζω αν είναι συνέχεια ανοιχτά, ούτε τα facilities.
Στην Τήνο ξεχάστε τα γήπεδα με ταρτάν, ένα ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα που συνήθως είναι ανοιχτό μόνο όταν προπονείτε η ομάδα ποδοσφαίρου. Αλλιώς θα αρκεστείτε στις υπέροχες ασφάλτινες διαδρομές κι αυτό μόνο αν δεν φυσάει τρελά, μιας και δεν κόβει πουθενά ότι άνεμος κι αν φυσά.

"Οδοιπόρε, δεν υπάρχει δρόμος, το μονοπάτι σου το χαράζεις εσύ."
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/08/2007 :  10:35:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χμ, να είσαι στις μαγευτικές Κυκλάδες και να τρέχεις σε στάδια, όταν έχεις τόσο όμορφες διαδρομές;

Στην Πάρο έτρεχα, το απόγευμα, Χρυσή Ακτή - Πίσω Λιβάδι (μετ' επιστροφής 10 χλμ είχα μετρήσει) και μετά βουτιά στη θάλασσα, τι να λέμε τώρα!

Στη Μήλο Πολλώνια - Μύτακας, κι εκεί 10 χλμ μετ' επιστροφής, αλλά με λίγο πιο ζόρικες υψομετρικές διαφορές.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimmyc
Elite Forum-Runner

1146 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/08/2007 :  17:47:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Rigelian είναι πολύ δύσκολο και θέλει μεγάλη προσοχή να τρέχεις στους δρόμους της Μυκόνου το καλοκαίρι, κινδυνεύεις ανα πάσα στιγμή να σε χτυπήσει μηχανάκι ή αυτοκίνητο. Μην ξεχνάς ότι αναφερόμαστε σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως, άρα δεν έχει καμία σχέση η Μύκονος με ότι γίνεται στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Ο δε αέρας όπως σωστά επεσήμανε πιο πάνω η Μαρία καθιστά συχνά την προπόνηση στους δρόμους αδύνατη, δεν υπάρχει σημείο που να "κόβει".


Γνώση που δεν μοιράζεται δεν έχει λόγο ύπαρξης
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/08/2007 :  12:09:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όντως, για τη Μύκονο μάλλον έχεις δίκιο.

Γενικότερα, αποφεύγω τα νησιά όταν γίνεται πανικός, όταν πάω είναι είτε μέσα Ιουλίου (το αργότερο) είτε μετά τις 20 Αυγ, οπότε τα πράγματα είναι πιο νορμάλ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000