Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 πάει ο 1ος. Τί γίνεται με τον 2ο; & ένα ευχαριστώ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

JASON JASON
Forum-Runner

99 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 10/11/2015 :  06:41:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
καταρχήν να ξεκινήσω με τα σημαντικά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετέχουν στο φόρουμ και βοήθησαν-εμψύχωσαν-νουθέτησαν όλους εμάς τους νέους δρομείς να τερματίσουμε όρθιοι στην πρώτη μας συμμετοχή. Παρόλη τη μεγάλη και αθρόα εισβολή νέων δρομέων στο χώρο, μας αγκαλιάσατε όλους γιατί ακριβώς γουστάρετε το τρέξιμο και θέλετε να το δείτε να εξαπλώνετε.

πάμε στα δικά μου τώρα. ασχολούμαι περίπου ένα χρόνο. Πέρισυ το Δεκέμβριο έκανα το πρώτο μου δεκάρι στη Λίμνη, ακολούθησαν ένα -δυο δεκάρια ακόμη, ο Ποσειδώνιος ημιμαραθώνιος και μετά έκανα το βήμα. Δήλωσα συμμετοχή στον ΑΜΑ με το που άνοιξαν οι εγγραφές. Ήταν το κίνητρό μου. Μέχρι τότε όλα μου τα χιλιόμετρα ήταν σε διάδρομο.
μετά τον Ημί ξεκίνησα να βγαίνω και έξω για 20αρια μερικές Κυριακές. Δύο-τρία πρωινά μέσα στην εβδομάδα έκανα 6-8χλμ στο διάδρομο πριν τη δουλειά. όλα μου τα χιλιόμετρα ήταν αυτό που έμαθα μετά, Ελεύθερο Τρέξιμο. Παράλληλα άρχισα να διαβάζω αρκετά, για αερόβια, παλμούς, διατροφή κ.λ.π.

ουσιαστικά μετά τα μέσα Σεπτέμβρη ξεκίνησα την προετοιμασία για τον ΑΜΑ. Ένα πρόγραμμα 7-8 εβδομάδων. όλα στο δρόμο, άγρια χαράματα πριν τη δουλειά. Έκανα πρώτη φορά διαλειμματικές και γρήγορο τρέξιμο. Τα LR περιελάμβαναν μέχρι και 34χλμ. Έβγαλε προβληματάκι το αριστερό γόνατο το οποίο με ακολούθησε μέχρι και τον τερματισμό.

σκοπός μου ήταν να τερματίσω όρθιος. Να τον ζήσω, να τον μυρίσω τον Μαραθώνιο. και τα κατάφερα. Σε 5 1/2 ώρες. Ε και; Αυτός ήταν ο ρυθμός μου στα LR, αυτό περίπου υπολόγιζα ότι θα κάνω. Αισιοδοξούσα για κάτι καλύτερο αλλά δεν ήρθε. Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή είχα πολύ ψηλά τους παλμούς (82-85%)και δεν μπορούσα να τους ρίξω με τίποτα. Ο ρυθμός μου είναι υποδειγματικά σταθερός σε όλη τη διάρκεια της κούρσας. Δεν ξέρω, να υποθέσω ότι ήταν η συγκίνηση; Έτρεξα λίγο πάνω από τις 4 ώρες στο 90-100% της ΜΚΣ. Ειδικά τα τελευταία δέκα τα έκανα με περίπου 100%.

Έχω καταλήξει ότι προφανώς δεν έχω ακόμη το επαρκές δρομικό υπόβαθρο για να έχω καλύτερη διαχείριση της κούρσας. Και μεταξύ μας δε θα μπορούσε να είναι και αλλιώς. είμαι 40 χρ και ασχολούμαι ένα χρόνο. ξεκίνησα με 103 κιλά και έχω πέσει στα 89.

το ακόλουθο κρίσιμο ερώτημα κλείνει και την πολυλογία μου.

τι πρόγραμμα να ακολουθήσω μέχρι και τον ερχόμενο Αύγουστο -Σεπτέμβριο όπου θα εντατικοποιηθεί η προσπάθεια; Τι προπονήσεις να εντάξω; λόγω οικογένειας & δουλειάς 2-3 πρωινά σε καθημερινές και ένα μεγαλύτερο τρέξιμο το ΣΚ θα ήταν το ιδανικό σενάριο.

Σας ευχαριστούμε όλους.

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2015 :  07:37:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
1) Συγχαρητήρια!
2) Ξεκουράσου! Ηρέμησε σωματικά και πνευματικά!
3) Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους στην ώρα τους. Έχεις αποκτήσει αρκετή πείρα σιγά σιγά θα βρεις και τα υπόλοιπα. Κάνε κάποια χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα και μη ξεχνάς την ενδυνάμωση είναι απαραίτητη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Kika
Forum-Runner

68 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2015 :  10:21:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρέυουν..

δε θα απαντήσω στα ερωτήματα σου γιατί δε ξέρω,
αλλά θέλω να σου πω μπράβο αφενός για τον τερματισμό και αφετέρου για την ετοιμότητα σου και τον επόμενο!!..

πολύ χαίρομαι που τα καταφέρατε!! (μου είχες απαντήσει σε μία ανάρτηση μου, μου έλεγες για την προετοιμασία σου και να τώρα που διαβάζω ότι τερμάτισες!!)

συγχαρητήρια!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

stratos_al
Elite Forum-Runner

Greece


1776 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2015 :  11:31:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν δεν "κρατιέσαι" πια...

Βάλε στο πρόγραμμα για την άνοιξη, έναν πιο "γρήγορο" Μαραθώνιο για να πάρεις τα πάνω σου.

Αλλά με μέτρο φίλε...
Μην καείς...
Ερασιτέχνες είμαστε...

Κωπηλασία...μπες στον ρυθμό.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2015 :  14:39:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν είναι εύκολο να σου «βγάλουμε» ένα πρόγραμμα για σένα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είμαστε προπονητές! ;-) Θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα βιβλίο προπονητικής (κυκλοφορούν κάμποσα) ή να «εκμεταλλευτείς» κάποια έτοιμα προγράμματα στο Δίκτυο, βάζοντας ως παραμέτρους τους δικούς αποκλειστικά στόχους και διαθεσιμότητα χρόνου! Φυσικά μπορείς να ζητήσεις και τη συνδρομή κανονικού προπονητή!

Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια στις δρομικές σου αναζητήσεις και πάντα να προσέχεις και να ακούς το σώμα σου για να μένεις μακριά από τραυματισμούς!

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

supergomar
Senior Forum-Runner

Greece


441 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2015 :  15:46:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by dimitrissss

1) Συγχαρητήρια!
2) Ξεκουράσου! Ηρέμησε σωματικά και πνευματικά!
3) Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους στην ώρα τους. Έχεις αποκτήσει αρκετή πείρα σιγά σιγά θα βρεις και τα υπόλοιπα. Κάνε κάποια χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα και μη ξεχνάς την ενδυνάμωση είναι απαραίτητη.



+1

'cause I know what it meens to walk along the lonely street of dreams .
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MasBass
Advanced Forum-Runner

Greece


389 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2015 :  17:41:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
χωρις να θελω να σε επικρινω (κι αν πιστευετε οτι υπερβαλλω πειτε το), αλλα μου φαινεται οτι 7-8 εβδομαδες ειναι πολυ λιγες για να κανεις σταδιακή αύξηση των χιλιομετρων με αποτελεσμα να κινδυνευεις απο κανεναν τραυματισμο. Ειδικα επειδη κι εσυ εισαι βαρυς γι αυτο το αγωνισμα οπως κι εγω και στην αρχη μεχρι να στρωσει το σωμα θελει προσοχη. Βεβαια, δεν ξεκινησες απο 5 χλμ αλλα εκανες και ημι, κι εριξες και 20ρια το καλοκαιρι οποτε ειχες ηδη μια βαση για να πας παραπανω (και σου ευχομαι να μη παθεις ποτε τιποτα, ειναι τρομακτικο ξενερωμα η οποιαδηποτε ενοχληση).

Ο πιο γνωστος για προγράμματα ειναι ο παππους Hal Higdon, και στο site του εχει μερικα προγραμματακια για Μαραθωνιο, Ημι, δεκαρια κλπ αναλογα με εμπειρια και στοχους. Πχ το αρχαριων http://www.halhigdon.com/training/51137/Marathon-Novice-1-Training-Program μ εχει βολεψει παρα πολυ, κι αν εχεις ορεξη κι εχεις τρεξει κι εναν αγωνα μπορεις να πας στο δευτερο αρχαριων http://www.halhigdon.com/training/51138/Marathon-Novice-2-Training-Program . Μονο κακο ειναι οτι ειναι σε μιλια κ πρεπει να κανεις μια μετατροπη.

Πχ για να εχεις μια ιδεα πως παει σε χλμ, δες το προγραμμα αυτο πως το χα φτιαξει για τον ΚΜΑ 2014 περυσι (στο κατω κουτακι εβαζα τα κιλα για να βλεπω πως παει το βαρος):
Novice 1: https://dl.dropboxusercontent.com/u/6134026/KMA_2014_Novice1.pdf
Novice 2: https://dl.dropboxusercontent.com/u/6134026/KMA_2014_Novice2.pdf

Οπότε, βαζεις μια ημερομηνια και πας πισω μεχρι να δεις ποτε θ αρχισεις το προγραμμα και μεχρι τοτε κανεις τρεξιμο συντηρησης σε σχετικα χαμηλα χιλιομετρα. Δεν εχει νοημα να καιγεσαι με 30ρια 4 μηνες πριν εναν αγωνα, κανε τοτε ενδυναμωση και πχ ταχυτητα. Η στη τελικη μπορει να μη σε νοιαζει καν ο χρονος και να θες απλα να διατηρεις φυσικη κατασταση απλα για τερματισμο και να κανεις ταξιδια εξω. Αυτα βλεποντας και κανοντας, εσυ θα το κρινεις. Το μονο που μπορω να σου πω οτι την πατησα ηταν οταν μετα τον ΚΜΑ εδω εκανα στα καπακια προετοιμασια γι αλλο μαραθωνιο που επεφτε πολυ συντομα (τελη Φεβρουαριου) χωρις αποκατασταση κ ξεκουραση ανεβασα χιλιομετρα σε πιο μικρο διαστημα οποτε συσσωρευτικα μαζευτηκε κουραση κι εφαγα μια τενοντιτιδα που ηταν ολη δικη μου και με συνοδευσε μεχρι το επομενο καλοκαιρι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

JASON JASON
Forum-Runner

99 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2015 :  17:54:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
ειδικά ο Higdon, πρέπει να είναι Super!

thanks
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000