Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Εξοπλισμός
 asics ds trainer 20 size
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

JASON JASON
Forum-Runner

99 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 17/04/2016 :  13:37:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα.

έχω βρει με περίπου 70 Euro τα DS Trainer 20.
Το κακό είναι ότι είναι μέσω site του εξωτερικού, οπότε δεν μπορώ να τα δοκιμάσω.
Στα Κayano 21 φοράω το USA 12/ EUR 46.5.
Yπάρχει κανείς που να έχει και τα Kayano & DS Trainer για να μου πει αντιστοιχία στο μέγεθος;

ευχαριστώ

georun
Forum-Runner

Greece


198 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/04/2016 :  21:39:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα!Γιατί δεν κοιτάς τα εκατοστά που φοράς στα kayano και να παραγγείλεις τα αντίστοιχα στα trainer?στο runningwearhouse πάνω δεξιά υπάρχει σύγκριση του μεγέθους που φοράς στο νέο που θέλεις να παραγγείλεις.Εγώ πάντως μέχρι τώρα αγοράζω βάση cm. Πιστεύω να σε βοήθησα!

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/04/2016 :  11:35:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχω και τα δύο. H Asics στα Kayano και στα DS Trainer χρησιμοποιεί τα ίδια νούμερα, οπότε ότι είναι 46,5 σε Kayano είναι 46,5 σε DS Trainer, έχουν και το ίδιο μήκος. Αλλού όμως είναι το πρόβλημα...

Είναι εντελώς διαφορετικά παπούτσια. Το DS Trainer αγκαλιάζει το πόδι, μάλλον περισσότερο από ότι θα έπρεπε και έχει στενάχωρο toebox (το χώρο μπροστά για τα δάχτυλα). Αν δεν το έχεις φορέσει από πριν καλό είναι να μην το αγοράσεις. Δεν έχει καμία σχέση με παπούτσια της κατηγορίας του Kayano. Ακόμα κι αν διαλέξεις με βάση το μήκος σε εκατοστά, το DS θα σου βγει στενό μπροστά και σφιχτό γενικώς.

Αν πάλι θέλεις ένα ελαφρύ παπούτσι που να προσφέρει και υποστήριξη (υποψιάζομαι πως για να γλυκοκοιτάς το DS Trainer, αυτό έχεις βάλει στο νου σου) πάρε το Mizuno Wave Inspire, που ενώ είναι αντίστοιχο του Kayano (ένα παπούτσι υποστήριξης για πολλά χιλιόμετρα), είναι πιο ελαφρύ από το DS Trainer (στο νούμερο 44,5, το Wave Inspire 11 ζυγίζει μόλις 286 gr, όταν το DS Trainer ζυγίζει 295 gr - ζυγισμένα στον ηλεκτρονικό ζυγό ακριβείας στο φαρμακείο μου).

Το DS Trainer δεν είναι ένα "ελαφρύ Kayano". Mε το ζόρι προσφέρει μια ισχνή ιδέα υποστήριξης, έχει λίγη σόλα, που στόχος της είναι να είναι responsive, ώστε να αποδίδει καλά στις μεγάλες ταχύτητες. Δεν κάνει για δρομείς βαρύτερους των 75 κιλών (και πολλά λέω). Δεν κάνει για πολλά χιλιόμετρα, εκτός κι αν σου αρέσουν τα μαύρα νύχια. Υπάρχουν πολλά παπούτσια που αν ξέρεις το μέγεθός σου μπορείς να τα αγοράσεις χωρίς να τα δοκιμάσεις - το DS Trainer δεν είναι ένα από αυτά. Δυστυχώς είναι σφιχτό και πολύ πολύ δυστυχώς είναι βαρύτερο από ότι θα έπρεπε.

Υ.Γ.: Ξέχασα να πω ότι το παπούτσι είναι εξαιρετικά ("απαράδεκτα" θα έπρεπε να είχα γράψει) λεπτεπίλεπτο. Δεν είναι καθόλου ανθεκτικό, ιδίως μπροστά, όπου το μεγάλο δάχτυλο πιέζει (και πιέζεται) από το ύφασμα. Σε πολλές reviews στο ίντερνετ έχουν υπάρξει παράπονα ότι δημιουργείται τρύπα πολύ γρήγορα.

Edited by - Bloom on 18/04/2016 11:36:36
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/04/2016 :  13:09:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για ποιο λόγο δε κάνει για δρομείς βαρύτερους των 75 κιλών και γιατί δε κάνει για πολλά χιλιόμετρα;

No pain, no gain!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/04/2016 :  14:13:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
(Νόμιζα πως το είχα εξηγήσει καλά). Έχουν λίγη σόλα, η υποστήριξη που προσφέρουν είναι θεωρητική, έχουν χαμηλό drop, δεν κάνουν για βαρύτερους δρομείς, θα τραυματιστούν. Και δεν κάνουν για πολλά χιλιόμετρα, γιατί είναι στενάχωρα μπροστά και θα μαυρίσουν όλα τα νύχια (εκτός κι αν πάρεις δύο νούμερα μεγαλύτερο). Η συνολικά σφιχτή αίσθηση, ο τρόπος που αγκαλιάζει το πόδι, είναι ωραία για τις γρήγορες προπονήσεις, όμως το toebox είναι αποτυχία.

Δε λέω ότι δεν είναι καλό παπούτσι, λέω πως άλλη είναι η δουλειά του (και η προσωπική μου γνώμη είναι πως κι αυτή δεν την κάνει και τόσο καλά, αλλά είναι μόνο η προσωπική μου γνώμη, ίσως περίμενα πολλά περισσότερα από την Asics).

Edited by - Bloom on 18/04/2016 14:16:06
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/04/2016 :  14:45:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καταρχήν έχουν drop 10mm το οποίο χαμηλο δε το λες. Εγώ είμαι 88 κιλά και έτρεξα πριν 15 μέρες μαραθώνιο με πολύ ελαφρύτερο παπούτσι από το DS Trainer και πολύ σφιχτό μπροστά. Δεν τραύματίστηκα και δεν έχω μαύρα νύχια. Τις περισσότερες προπονήσεις τις έκανα με παπούτσι που έχει drop 4mm και είμαι ο ορισμός του heavy heel striker. Πριν 4 μήνες ήμουν 94 κιλά και πάλι με τα ίδια παπούτσια έτρεχα. Όλα τα παπούτσια κάνουν για όλες τις αποστάσεις και όλους τους δρομείς εφόσον φυσικά αυτοι προσαρμοστούν σταδιακά σε αυτά. Αν δε δοκιμάσει όμως, αυτό δε θα το καταφέρει ποτέ. Άλλοι είναι 80+ κιλά και τρέχουν είτε ξυπόλητοι, είτε με σανδάλια. Φυσικά δε το πέτυχαν από τη μια στιγμή στην άλλη. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να έχει ένα παπούτσι είναι να μη ταιριάζει σε κάποιο πόδι. Αυτό είναι που δεν διορθώνεται, οπότε το αφήνεις και δοκιμάζεις κάτι άλλο.



No pain, no gain!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/04/2016 :  15:00:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν κατάλαβα, δεν φοράς το παπούτσι για το οποίο συζητάμε...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/04/2016 :  17:46:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δε φοράω το DS Trainer. Έγραψα ότι έγραψα γιατί δε θεωρώ το βάρος λόγο απόρριψης ενός παπουτσιού.

No pain, no gain!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

weatherman
Forum-Runner



94 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/04/2016 :  18:02:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το DS δεν κάνει για πολλά χιλιόμετρα. Επιπλέον δεν κάνει για πολλά κιλά. Συμφωνώ απόλυτα με τον BLOOM. Έχω χρησιμοποιήσει τρεις διαφορετικές εκδόσεις του παπουτσιού. Κατά την άποψη μου αν επιμείνει κάποιος στην ASICS για αποστάσεις μέχρι μαραθώνιο και με γρήγορο ρυθμό, καλό είναι να δοκιμάσει το RACER. Διαφορετικά με ρυθμό αργότερο από 4:30 KM/MIN δεν θα είχε νόημα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

big-blue
Senior Forum-Runner

Greece
821 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/04/2016 :  23:58:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πολύ σωστός ο Δημήτρης. Εγώ με 84kgr εχω σαν προπονητικά παπούτσια 8-12mm αλλά όχι ιδιαίτερα βαριά (saucony ride 7) και έτρεξα στη Θεσσαλονίκη το μαραθώνιο με τα Zante 6mm, 220gr. Μαλιστα δεν του είχα κάνει ούτε 100χλμ στην προπόνηση, ούτε με άλλο 6mm παπούτσι, και δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα, ούτε στον αγώνα ούτε μετα, κάτι που δεν το περίμενα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/04/2016 :  10:10:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"Όλα τα παπούτσια κάνουν για όλες τις αποστάσεις"

Δεν το λέω εγώ αυτό, εσείς τα λέτε. Δεν το περίμενα να υπάρχουν δρομείς που από τη μια μεριά μετράνε το drop με το χάρακα και από την άλλη έχουν την άποψη πως όλα τα παπούτσια κάνουν. Να τρέχετε με Converse All Star τότε. Είναι πολύ περίεργο όμως που αγοράζετε αυστηρά και μόνο παπούτσια με αερόσολα. Προφανώς, όλα τα παπούτσια κάνουν όταν αφορούν το πόδι του άλλου...



Τέλος πάντων, ξεφύγαμε από το αρχικό ερώτημα, που ήταν ποιο είναι το αντίστοιχο νούμερο του Kayano στο DS Trainer. Επαναλαμβάνω την απάντηση, από κάποιον που έχει φορέσει και έχει τρέξει και τα δύο παπούτσια, πως δεν υπάρχει ανιστοιχία, επειδή τα δύο παπούτσια είναι εντελώς διαφορετικά. Δε μπορώ να προτρέψω κάποιον να πάρει το DS Trainer χωρίς να το δοκιμάσει πρώτα. Ενδεχομένως κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό αν ρωτούσαμε ποιο είναι το αντίστοιχο νούμερο του Kayano στο Brooks Adrenaline, ή στο Nike Zoom Triax, ή στο Mizuno Wave Inspire. Όμως το DS Trainer είναι εντελώς διαφορετικό παπούτσι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000