Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 1ο TriMore Syros τρίαθλο 2016
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

winarg
Elite Forum-Runner



1902 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 23/06/2016 :  10:37:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα το γράψω πιο πολύ σαν αναφορά καθώς ο αγώνας έχει ολοκληρωθεί...
Πριν το τρέξιμο ασχολιόμουν με το ποδήλατο (βουνού). Με την κούρσα όχι τόσο καθώς είχα (και ακόμα έχω) ένα αρκετά μέτριο ποδήλατο δρόμου. Με το κολύμπι δεν είχα ιδιαίτερη σχέση. ΟΚ δεν πνίγομαι και τα καταφέρνω καλά ακόμα και με φουρτούνα αλλά με το συνεχόμενο κολύμπι δεν έχω επαφή. Για το τρέξιμο δε χρειάζεται να αναφέρω κάτι.
Όταν είδα πως θα γίνει τρίαθλο στη Σύρο (μέρος καταγωγής μου) δεν το σκέφτηκα καν και είπα πως θα πάω! Όντως αφού άνοιξαν οι εγγραφές γράφτηκα (ήμουν ο 11ος)!.
Πρίν το τρίαθλο είχα τον μαραθώνιο στη Θεσσαλονίκη οπότε μέχρι και τον Απρίλιο δεν είχα ασχοληθεί καθόλου. Ήξερα πως θέλω αρκετή δουλειά στο κολύμπι, κάπως λιγότερη στο ποδήλατο και ακόμα λιγότερη στο τρέξιμο. Μετά τον μαραθώνιο άργησα αρκετά να ασχοληθώ με το κολύμπι με αποτέλεσμα να προπονηθώ μόλις 1 μήνα. Η πρώτη επαφή με την πισίνα ήταν αποκαρδιωτική καθώς ζαλιζόμουν και ένιωθα πως θα είναι πραγματικά άθλος. Για να μην κουράζω, οι προπονήσεις βγήκαν και έφτασε η ώρα του ταξιδιού. Ήταν ευκαιρία να πάω ένα 3μερο οπότε και αυτό έκανα. Παρασκευή φτάσαμε στη Σύρο και μας υποδέχθηκαν οι άνρθωποι του αγώνα. Απόγευμα είχε μια εσπερίδα τεχνικής ενημέρωσης με πολύ καλούς ομιλητές στο θέατρο Απόλλων. Στη συνέχεια ακολούθησε πάστα πάρτυ (η σάλτσα ήταν το κάτι άλλο...) και μετά ξεκούραση. Το πρωί ξύπνημα στις 6 για πρωινό, ετοιμασία, ευχές από γονείς και γυναίκα και ξεκίνημα για την Ερμούπολη όπου θα συναντιώμουν με τον Γιώργο και τη Λιάνα που είχαν έρθει και αυτοί για τον αγώνα. Φτάσαμε στη ζώνη αλλαγής στην περιχή Νησάκι και ήδη μπαίναμε σε mood αγώνα!
Ήταν ήδη αρκετά άτομα εκεί αλλά ήταν εύκολο να βρούμε τη θέση μας.
Προς τεράστια έκπληξη, το άτομο που ήταν δίπλα μου ήταν ο Spartiatis!!! Χάρηκα ιδιαίτερα γιατί θα είχα το θάρος να ρωτήσω 1-2 παλαβομάρες για κάποια θέματα στη ζώνη αλλαγής. Ευτυχώς με βοήθησε και μια κοπέλα παραδίπλα και δεν έφαγα ποινή...
Μετά από άλλη μια τεχνική ενημέρωση έφταση η ώρα της βουτιάς για προθέρμανση. Αρκετοί έπεσαν με τη μια, εγώ το σκεφτόμουν ακόμα . Κοιτάζω τη θάλασα και κάποιοι ήταν ήδη στην πρώτη σημαδούρα!!! ΟΚ λέω, τελευταίος θα βγω... Πέφτω στη θάλασσα, κρύα αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι εκτός από το να κολυμπίσω για να ζεσταθώ. Μαζευόμαστε όλοι σε μια νοητή γράμμή, αντίστροφη μέτρηση και φύγαμε!

ΚΟΛΥΜΠΙ
Κεφάλι κάτω, θετικές σκέψεις οτι οκ τέτοια απόσταση έβγαζα άνετα στην πισίνα κλπ κλπ. Λίγο πριν φτάσω στην πρώτη σημαδούρα κάποιος πέφτει πάνω μου και μου χαλάει λίγο το ρυθμό αλλά δε με ενοχλεί. Παίρνω ανάσες και συνεχίζω. Η δεύτερη ήταν πολύ πιο μακρυά αλλά βόλευε για να κρατάς σταθερό ρυθμό. Με τα πολλά πολλά φτάνω την δεύτερη, φτάνω και την τρίτη φτάνω και την τέταρτη και η ακτή ήταν σε απόσταση ανάσας! Τα είχα καταφέρει! Βγαίνω και πατάω γή! Με σπρώχνουν και λίγο οι 2 ναυαγοσώστες και αρχίζω να τρέχω με μία μικρή ζαλάδα η οποία έφυγε όταν είδα τους γονείς μου, τη γυναίκα μου και τις κόρες μου . Τρώω το τζελάκι μου, πίνω νερό, βάζω το κράνος, μπλούζα, κάλτσες, παπούτσια και έφυγα με το χρέπι μου.

ΠΟΔΗΛΑΤΟ
Στο ποδήλατο δεν έχω και πολλά να γράψω. Μέτριας δυσκολίας διαδρομή με κόσμο σε όλα τα κομμάτια. Η αλυσίδα μου βγήκε 4 φορές από την έξω μεριά και την έβαλα ΟΛΕΣ χωρίς να σταματήσω... Είχε πάντως 1-2 ανηφόρες που τσακίζανε. Μετά από 20χλμ φτάνω πάλι Ερμούπολη, φωνές από κόσμο και παράλληλα τρέχανε ήδη αρκετοί καλοί αθλητές. Είδα και τον Γιώργο και προσπάθησα να τον ενθαρρύνω! Οι δικοί μου με περιμέναν σε ένα σημείο οπότε κατάλαβα που θα τους περιμένω να τους δω . Φτάνω ζώνη αλλαγής, βγάζω παπούτσια, κράνη κτλπ, αλλάζω και μπλούζα και φεύγω!

ΤΡΕΞΙΜΟ
Εδώ τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα για εμένα. Υπήρχε μια ανηφόρα κάπου στο 2ο χλμ που έκοβε αρκετά απο το ρυθμό αλλά ήθελα να το απολαύσω. Μου άρεσε που περνούσα κόσμο με το κιλό παρόλο που δεν πήγαινα και με κανένα τρελό ρυθμό. Στην τελευταία ευθεία είχα αρκετές δυνάμεις και το τελευταίο κομμάτι βγήκε με ρυθμό 4:05. Όχι και ιδιαίτερα άσχημα. Η αψίδα φάνηκε και όπως πλησίαζα άρπαξα και τη μεγάλη μου κόρη και τερματίσαμε μαζί το πρώτο μου τρίαθλο!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κολύμπι 00:21:24
Τ1 00:02:25
Ποδήλατο 00:43:05
Τ2 00:01:23
Τρέξιμο 00:19:24
Συνολικός Χρόνος 01:27:43

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Αν θες κάτι πολύ, αν προσπαθήσεις θα το καταφέρεις. Ήταν από τις πιο ωραίες εμπειρίες που έχω ζήσει γιατί τελικά το τρίαθλο είναι πιο παιχνιδιάρικο από το τρέξιμο. Σίγουρα θα ξανατρέξω κάποιον αγώνα καθώς μου άρεσε αρκετά (ανακοινώθηκε ήδη το 2ο τρίαθλο Σϋρου - 2017).
Ευχαριστώ για την ανάγνωση

Edited by - winarg on 23/06/2016 10:39:22

sotos-marathon
Elite Forum-Runner

Greece
1737 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/06/2016 :  12:31:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπραβο Αργυρη! Αντε το 2017 μαζι θα παμε μηπως και σε περασω στο κολυμπι!

''Run smart..Run For Life''
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

winarg
Elite Forum-Runner



1902 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/06/2016 :  12:47:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by sotos-marathon

Μπραβο Αργυρη! Αντε το 2017 μαζι θα παμε μηπως και σε περασω στο κολυμπι!

''Run smart..Run For Life''


Α στο κολύμπι με περνάς άνετα. Μετά θα έχεις πρόβλημα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/06/2016 :  13:26:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπράβο Αργύρη που έκανες το "κομμάτι" σου και ακολούθως συγχαρητήρια για τον πολύ καλό χρόνο σου. Άντε και στο olympic τώρα!

Παρόμοια ένοιωσα κι εγώ στα 2 sprint τρίαθλα που έχω κάνει κι ειδικά αυτό στον τόπο καταγωγής μου.

ΣΗΜ. ακόμα περισσότερο απόλαυσα την προηγούμενη εβδομάδα το aquathlon (κολύμπι & τρέξιμο) στο οποίο έλαβα μέρος, καθώς δεν τρελαίνομαι για το ποδήλατο, ενώ ομοίως για αυτούς που δεν είναι άνετοι με το κολύμπι υπάρχει η επιλογή του duathlon (ποδήλατο & τρέξιμο)!

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

hypnox
Forum-Runner

Greece
164 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/06/2016 :  17:54:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ακουσα τα καλυτερα απο όλους.....
Ηθελα και εγω πολυ να ερθω αλλα μια το οικονομικο, μια το οτι επρεπε να ξεκουραστω μετα απο τον μαραθωνιο θεσ/νικης και απο το Almiraman στην Κατερινη με εμποδισαν...
Του χρόνου θα είναι μεσα στα σχεδια...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000