Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Νίκος Μπελογιάννης, ήρωας ή προδότης;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 30/03/2017 :  21:07:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Με αφορμή τη σημερινή μέρα, μερικά κείμενα που αξίζει να διαβάσετε:

Χωρίς πολλά λόγια, λέω από την αρχή: ο Μπελογιάννης μπορεί να καταδικάστηκε σε θάνατο από στρατοδικείο και να εκτελέστηκε από εκτελεστικό απόσπασμα του ελληνικού κράτους (φυσικοί αυτουργοί), αλλά ηθικός αυτουργός του φόνου του, όπως και των Μπάτση, Καλούμενου, Αργυριάδη, είναι το ίδιο το κόμμα τους, το ΚΚΕ. Με την έννοια αυτή, οι περισσότεροι ομιλητές στις σημερινές εκδηλώσεις της Αμαλιάδας (και ειδικά ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας) και ψεύδονται και κρύβουν πλευρές της πραγματικότητας εντελώς συνειδητά.

Αφήνοντας στην άκρη τον Μπελογιάννη από την ΕΑΜοκρατία στην Πελοπόννησο (τέλη του 1943) μέχρι και το τέλος του εμφυλίου (Αύγουστος του 1949), περνάω κατευθείαν στα γεγονότα που επέφεραν τη θανάτωσή του.

Α. Ο εμφύλιος τελειώνει τον Αύγουστο του 1949, αλλά το ΚΚΕ δεν παραδέχεται την ήττα του. Το Σεπτέμβρη ο αρχηγός του, ο Νίκος Ζαχαριάδης, γράφει στον υπερ-αρχηγό Στάλιν: «…Θα διατηρήσουμε την παρτιζάνικη δραστηριότητα σ’ όλη τη χώρα έχοντας έτοιμες τις δυνάμεις μας στο εξωτερικό και σε σχέση με τη διαμόρφωση της διεθνούς κατάστασης θα μπορέσουμε την κατάλληλη στιγμή να γενικεύσουμε πάλι τον ένοπλο αγώνα για την ανατροπή του μοναρχοφασισμού»

Β. Τον Οκτώβρη η 6η ολομέλεια του ΚΚΕ ρίχνει και επίσημα το σύνθημα «Το όπλο παρά πόδα», δηλαδή προετοιμασία για τη συνέχεια

Γ. Χιλιάδες παράνομα μέλη του ΚΚΕ στις πόλεις και αποκομμένοι στρατιώτες του «Δημοκρατικού Στρατού» του ΚΚΕ στα βουνά εξακολουθούν να συνεχίζουν μόνοι τους τον «πόλεμο» το 1949-50 ή και πέρα (οι δυο τελευταίοι Κρητικοί κατέβηκαν από τα βουνά γέροι, το 1974), αρνούμενοι κάθε δήλωση αποκήρυξης της (ανεδαφικής) πολιτικής του ΚΚΕ (και γι΄αυτό εκτελούνταν , εξορίζονταν ή φυλακίζονταν), ενώ πολλοί απ’ όσους έχουν υποχωρήσει στις ανατολικές χώρες αναλαμβάνουν παράνομες αποστολές στην Ελλάδα.

Δ. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Νίκος Μπελογιάννης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που τον Ιούνη του 1950 φτάνει παράνομα στην Αθήνα, για να ανασυγκροτήσει τις οργανώσεις του παράνομου ΚΚΕ.

Ε. Ο Μπελογιάννης πιάστηκε το Δεκέμβρη του 1950 και δικάστηκε το φθινόπωρο του 1951, μαζί με πολλούς συνεργάτες του κια δικάστηκε από Έκτακτο Στρατοδικείο σαν στέλεχος του παράνομου ΚΚΕ και κατάσκοπος της Σοβιετικής Ένωσης. Απαγγέλθηκαν 12 θανατικές καταδίκες, αλλά καμιά δεν εκτελέστηκε.

ΣΤ. Όμως το Νοέμβρη του 1951 ανακαλύφτηκαν παράνομοι ασύρματοι του ΚΚΕ στην Καλλιθέα και τη Γλυφάδα. Οι ασύρματοι αυτοί μεταδίδανε πληροφορίες στην ηγεσία του ΚΚΕ, που ήταν στις ανατολικές χώρες (ο βασικός ασυρματιστής Βαβούδης αυτοκτόνησε). Μετά απ’ αυτό, ο Μπελογιάννης -που θεωρήθηκε επικεφαλής του παράνομου κλιμακίου του ΚΚΕ στην Αθήνα, επομένως και υπεύθυνος για τους ασυρμάτους- και οι συνεργάτες του ξαναδικάζονται, στο Διαρκές πλέον Στρατοδικείο Αθηνών, με βάση το μεταξικό νόμο 375/1936 «περί κατασκοπείας».

Ζ. Η δίκη καλύπτει το μισό Φλεβάρη του 1952 και λήγει την 1η του Μάρτη: ο Μπελογιάννης και πέντε σύντροφοί του καταδικάζονται ξανά σε θάνατο. Η στάση του Μπελογιάννη αταλάντευτη. Παρά την παγκόσμια κινητοποίηση, όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά η απόφαση θα εκτελεστεί.

Η. Ο Νίκος Πλουμπίδης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, που δρα επίσης παράνομα στην Αθήνα, προσπαθώντας να σώσει τον -και προσωπικό του φίλο- Μπελογιάννη, στέλνει αυτόβουλα στις Αρχές το εξής γράμμα : «1. Εγώ και όχι ο Μπελογιάννης είμαι υπεύθυνος για την παράνομη οργάνωση του ΚΚΕ. Κατά συνέπεια ευθύνομαι για όλες τις πρωτοβουλίες και ενέργειες αυτής της οργάνωσης. 2. Δεν έχω σκοπό να παραστήσω τον γενναιόψυχο εκ του ασφαλούς. Δεσμεύομαι να παραδοθώ στις Αρχές για να δικαστώ, ευθύς μόλις η καταδίκη του φίλου μου και συντρόφου Μπελογιάνη ακυρωθεί. Νίκος Πλουμπίδης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Υ.Γ. Πολλοί είναι εκείνοι που γνωρίζουν τον γραφικό μου χαρακτήρα. Εντούτοις για το γνήσιο της επιστολής, προσθέτω τα δακτυλικά μου αποτυπώματα. Αθήνα 12-3-1952»

Θ. Το ΚΚΕ αρχικά θεωρεί το γράμμα πλαστό. Τελικά χαρακτηρίζει τον Πλουμπίδη «χαφιέ της Αφάλειας» και τον διαγράφει από το κόμμα. Οι Αρχές θεωρούν το γράμμα γνήσιο, όπως και είναι, αλλά δεν προχωρούν σε αναψηλάφηση της δίκης, όπως θα μπορούσαν, κάτι που ίσως θα γλίτωνε το Μπελογιάννη και τους συντρόφους του.

Ι. Στις 30 Μάρτη του 1952 ο Μπελογιάννης και τέσσερις σύντροφοί του εκτελούνται. Χαρίζεται η ζωή στο νεαρό Τάκη Λαζαρίδη και στην Έλλη Παππά, που έχει γεννήσει στη φυλακή ένα γιο, από τη σχέση της με το Μπελογιάννη.

ΙΑ. Το Νοέμβρη του 1952 συλλαμβάνεται ο Νίκος Πλουμπίδης και τον Αύγουστο του 1954 εκτελείται. Το ΚΚΕ λέει ότι η εκτέλεση είναι εικονική και ο «πράκτορας της Ασφάλειας» Πλουμπίδης έχει πάρει την αμοιβή του κι έχει φυγαδευτεί στην Αμερική.

ΙΒ. Ο Μπελογιάννης θεωρήθηκε εξαρχής ήρωας κι έτσι πέθανε. Ο Πλουμπίδης αποκαταστάθηκε πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Στάλιν και δυο χρόνια μετά την καθαίρεση του Ζαχαριάδη, το 1958.

Επομένως το ΚΚΕ του Ζαχαριάδη, αρνούμενο να δεχτεί την ήττα του στον πόλεμο, στέλνοντας παράνομα στην Ελλάδα στελέχη του για να στήνουν παράνομες οργανώσεις και διατηρώντας παράνομο δίκτυο ασυρμάτων (σκεφτείτε το λίγο: ασύρματοι στην Αθήνα του 1952, που μεταδίδουν προς τη Σοβιετική Ένωση) είναι ο ηθικός αυτουργός για την εκτέλεση του Μπελογιάννη – το γενικό πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου δεν αρκεί για να εξηγήσει το γεγονός.

Προφανώς ο Μπελογιάννης ήταν ηρωική φυσιογνωμία. Αλλά αυτό δεν αρκεί: ηρωικές φυσιογνωμίες έχουν όλες ανεξαιρέτως οι πολιτικές, θρησκευτικές, στρατιωτικές κ.λπ. παρατάξεις. Ηρωισμός με ποιο σκοπό, αυτό έχει σημασία. Ο ήρωας Μπελογιάννης αγωνιζόταν για να επικρατήσει στην Ελλάδα ο υπαρκτός σταλινισμός – κι αυτό (εκτός από ανεδαφικό, αφού η Ελλάδα είχε σαφώς κατακυρωθεί στο δυτικό στρατόπεδο) είναι από μόνο του αποκρουστικό.

Πολύ μεγαλύτερος ήρωας είναι ο Πλουμπίδης, γιατί ξέφυγε από τα στενά κομματικά πλαίσια και φέρθηκε σαν ά ν θ ρ ω π ο ς, σαν αυτόνομη ανθρώπινη μονάδα που θυσιάζεται για να σώσει το φίλο του. Αλλά αυτός ήτανε «χαφιές», «ασφαλίτης» και «προδότης». Όπως κι ο Σιάντος, κι ο Καραγιώργης και τόσοι άλλοι πριν απ΄ αυτόν. Όπως θεωρήθηκε κι ο ίδιος ο Ζαχαριάδης από τους διαδόχους του. Και λοιπά και λοιπά, όπως συνήθως στον κόσμο του ΚΚΕ (και των θρησκειών γενικά).

Οι σημερινοί πάσης φύσεως αριστεροί υμνωδοί του Μπελογιάννη κρύβουν τα 9/10 της Ιστορίας και παραποιούν το τελευταίο 1/10 (τον ατομικό ηρωισμό), με την ελπίδα ότι οι νεότερες γενιές αριστερών δεν θα μάθουν παρά μόνο τη «συμφέρουσα αλήθεια», αλά «1984». Για το λόγο αυτό δεν είναι παρά κοινοί ψεύτες. Όπερ έδει δείξαι.

Υ.Γ. Ο Τάκης Λαζαρίδης, ο θανατοποινίτης που του χαρίστηκε η ζωή το 1952, είναι ανάμεσά μας και σε άριστη σωματική - πνευματική κατάσταση. Για κάντε τον κόπο να ρωτήσετε τι λέει για την υπόθεση Μπελογιάννη - Πλουμπίδη.

http://www.athensvoice.gr/politiki/tsipras-kai-kke-lene-psemata-gia-ton-mpelogianni

Επίσης:

http://www.athensvoice.gr/politismos/books/akoma-kai-tora-koitane-pos-na-kapileytoyn

http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/i-istoria-sta-metra-mas-44341381641

Και κάτι που διάβασα και με βρίσκει σύμφωνο:

Τάκης Λαζαρίδης:

(ο Τάκης Λαζαρίδης συγκρατούμενος του Νίκου Μπελογιάννη , που καταδικάσθηκε επίσης σε θάνατο και έμεινε τελικώς 15 χρόνια φυλακή για την συμμετοχή του στην κατασκοπευτική δράσι των κομμουνιστών,

(υπόθεση ασυρμάτων νόμος Α.Ν. 375/1936), στο ανεκτίμητης αξίας βιβλίο του «Ευτυχώς Ηττηθήκαμε Σύντροφοι..»

«Γράφω τις γραμμές αυτές χωρίς να μνησικακώ για κανέναν.

Αν οι ευθύνες των αντιπάλων μας είναι μεγάλες πολύ μεγαλύτερες είναι οι δικές μας.Ευθυνόμαστε για τον Δεκέμβρη , για τον Εμφύλιο και τις εν συνεχεία ασίγαστες όσο ηλίθιες προσπάθειές μας να μπάσουμε την πατρίδα μας στη σοβιετική στρούγκα.

Δεν μας πάει λοιπόν ο ρόλος του κήνσορα και του τιμητή.

Και στο κάτω κάτω είναι γέλοιο και παράλογο να ζητούμε ευθύνες από εκείνους, που στις μεγάλες επιλογές, δικαιώθησαν από την ιστορία.

Τώρα πιά νομίζω καθαρά, ότι η δίκη Μπελογιάννη και οι εκετελέσεις δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν είχε προηγηθεί ο Εμφύλιος και αν δεν λυσσομανούσε ο ψυχρός πόλεμος.

Γράφω τις γραμμές αυτές όχι μόνο από χρέος προς την ιστορική αλήθεια. Με συνέχει αγωνία , και όχι βέβαια μόνο εμένα, για την μοίρα αυτού του τόπου.»

skull
Advanced Forum-Runner

Greece


408 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/03/2017 :  22:15:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
δεν μπορείς να βγάλεις άκρη φίλε μου. ίσως έχεις απόλυτο δίκαιο σε αυτά που αναπαράγεις, αλλά ποιοι τον καταδίκασαν? μήπως ήταν και κάποιοι από αυτούς άνθρωποι που συμμάχησαν με τον εχθρό (Γερμανό);
και στην σημερινή Τουρκία ονομάζονται κάποιοι "εχθροί του κράτους", είναι όμως έτσι; δεν παίζει ρόλο ποιος γράφει την ιστορία;
ο Νικολόπουλος τι είπε σήμερα; ότι αν επικρατούσε ο Μπελογιάννης δεν θα μπορούσε να πει αυτός (ο Νικολόπουλος) σήμερα αυτά που λέει. και αν επικρατούσαν οι Ναζοί;

το μόνο που μου κάνει εντύπωση είναι, ότι ενώ η Ευρώπη και η Αμερική δεν ζήσανε ουσιατικό Κομμουνισμό, άρα δεν ζήσανε και τα μειονεκτήματά του, έχουν απύθμενο μένος εναντίον του. ενώ από την άλλη ζήσανε φασισμό, άρα όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά του, και παρόλα αυτά εξακολουθούν και τον ανέχονται (ή και τον προάγουν). αυτό δεν σε προβληματίζει;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/03/2017 :  22:44:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κατά τη γνώμη μου κομμουνισμός=φασισμός=ολοκληρωτισμός.
Επομένως, αυτά είναι καταδικαστέα καθεστώτα, ως ανελεύθερα που είναι. Οι ιδεολογίες καλό θα ήταν να σταματήσουν κάποια στιγμή να υπάρχουν, μέσα από συζητήσεις με ανοιχτό μυαλό, χωρίς βία φυσική και σωματική.

Γεγονός: Ο Μπελογιάννης καταδικάστηκε για προδοσία και εκτελέστηκε. Από ένα κυρίαρχο, ελέυθερο κράτος με δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Δεν καταδικάστηκε από κατοχικό ή χουντικό δικαστήριο.

Γνώμη μου πάλι: Έχει δίκιο σε κάποια θέματα ο Πετρουλάκης στο Protagon. Απλά, δεν δέχομαι ότι κρίνουμε εκ των υστέρων. Ο κομμουνισμός είναι ολοκληρωτισμός και εκεί που οδήγησε είχε φανεί από την εφαρμογή του σε όποιον ήθελε να το δει. Ο Εμφύλιος ξεκίνησε όταν η αριστερά επιτέθηκε ενάντια στη συντεταγμένη πολιτεία, με τα όποια μειονεκτήματα και ειδικά χαρακτηριστικά της, εκείνη την εποχή.

Χρειάζεται μια κουβέντα για όλους, από όλους, χωρίς ταμπού και χωρίς ιδεολογικά ή άλλα κολλήματα. Να ξεπεράσουμε, όχι να ξεχάσουμε, να συγχωρήσουμε, να προχωρησουμε μπροστά.

Edited by - Rigelian on 30/03/2017 22:45:17
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

skull
Advanced Forum-Runner

Greece


408 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/03/2017 :  23:07:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους

Χρειάζεται μια κουβέντα για όλους, από όλους, χωρίς ταμπού και χωρίς ιδεολογικά ή άλλα κολλήματα. Να ξεπεράσουμε, όχι να ξεχάσουμε, να συγχωρήσουμε, να προχωρησουμε μπροστά.
[/quote]

μα αυτό δεν είναι το πρόβλημά μας; δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα ιδεολογικά εμπόδια. όλο λίγο και λιγάκι, με την παραμικρή αφορμή ξεπέφτει ο όποιος διάλογος γίνεται στο επίπεδο "σε πιο χώρο ανήκεις, άαα καλά", βλέπε Άδωνη και λοιποί εκπρώσοποι.
αν ξέρεις πες μου σε παρακαλώ, ποιο βαθύτερο ιδεολογικό-κοινωνικό θέμα που έχει ανακύψει τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελληνική κοινωνία, έχει λυθεί με πολιτισμένο διάλογο, με αμοιβαίους συμβιβασμούς και χωρίς την τάση να ανατραπεί σε κάποια μελλοντική ευκαιρία. Στο μόνο που συμφωνούμε όλοι είναι ότι ο Κολοκοτρώνης αδίκως μπήκε φυλακή.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/03/2017 :  23:15:09  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.athensvoice.gr/politiki/anoihti-epistoli-pros-ton-prothypoyrgo-kai-proedro

Από τον Τάκη Λαζαρίδη. Όχι κάποιον τυχαίο.

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Όπως θα έχετε ήδη διαπιστώσει διαβάζοντας την πρώτη κιόλας λέξη της επιστολής μου, σημειώνεται μια θεαματική μεταστροφή των προς το πρόσωπό σας αισθημάτων μου.
 Στην τελευταία επιστολή μου η προσφώνηση ήταν απλώς «Κύριε Πρόεδρε». Προσθέτω τώρα και τη βαρυσήμαντη λέξη «Αγαπητέ». Πού οφείλεται αυτή η απρόσμενη μεταστροφή; Αλλάξατε εσείς πολιτική ή άλλαξα εγώ αντιλήψεις; Δεν συνέβη ούτε το ένα ούτε το άλλο. Απλώς διεπίστωσα ότι είμαστε ομοιοπαθείς και, όπως γνωρίζετε, τυχόν προϋπάρχουσες διαφορές μεταξύ ομοιοπαθών παραμερίζονται και αυτομάτως διαμορφώνονται φιλικές σχέσεις, σχέσεις αμοιβαίας κατανόησης, συναντίληψης και αλληλεγγύης…

Δεν υπήρξατε μόνο εσείς θύμα αυταπατών. Πολλές και επικίνδυνες αυταπάτες σημάδεψαν και τη δική μου πορεία. Τις πλήρωσα ακριβά, όπως τις πλήρωσαν ακριβά και όλοι οι παλιοί σύντροφοί μου. Το δυστύχημα όμως είναι ότι τις πλήρωσε ακριβά και η χώρα. Ισχύει δηλαδή στην περίπτωσή μας το παράδοξο να μην πληρώνουν για τις αυταπάτες μόνο αυτοί που τις έχουν αλλά και αυτοί που δεν τις έχουν! 

Στη δημόσια παραδοχή σας για τις αυταπάτες δεν διευκρινίζετε ωστόσο ποιες ακριβώς ήταν αυτές, αν πληρώσατε γι’ αυτές ή ο λογαριασμός πήγε μόνο στους πολίτες που δεν φταίνε βέβαια σε τίποτα για τις δικές σας αυταπάτες… Με λίγη όμως προσπάθεια και ακολουθώντας το νήμα των όσων ακολούθησαν, κατάλαβαν οι πολίτες ότι απαλλαγήκατε όντως από μερικές πολύ επικίνδυνες αυταπάτες. Ότι μπορούσατε λ.χ. να σκίσετε τα μνημόνια, να διώξετε την τρόικα, να καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ, να χορέψετε την Ευρώπη στο ταψί, να καθορίσετε το ύψος μισθών και συντάξεων κατά το δοκούν κλπ.

Αλλά ενώ είναι πλέον γνωστό από ποιες αυταπάτες απαλλαγήκατε, άγνωστο παραμένει πόσες και ποιες ακριβώς αυταπάτες συνεχίζουν να σας ταλαιπωρούν. Συνεκτιμώντας διάφορες δηλώσεις και πράξεις σας συμπεραίνω ότι, μεταξύ πιθανώς και άλλων, σας κατατρύχουν τρεις εξαιρετικά επικίνδυνες αυταπάτες.

α) Η αυταπάτη ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό μιας υπανάπτυκτης και καθυστερημένης χώρας όπως η δική μας.
Πρόκειται για μια διαχρονική αυταπάτη που οδήγησε όχι μόνο την ελληνική αλλά και την παγκόσμια αριστερά σε άνισες μάχες με προσωρινές νίκες αλλά ταπεινωτικές, τελικά, ήττες με βαρύτατο υλικό και ανθρώπινο κόστος. Πρόκειται για την αυταπάτη ότι «ήγγικεν» η μεγάλη ώρα, ότι ο καπιταλισμός πεθαίνει και το μόνο που απομένει είναι να πάρουμε τα φτυάρια και να τον θάψουμε…
Οι παραμορφωτικοί φακοί που φοράτε δεν σας επιτρέπουν να δείτε ότι ο καπιταλισμός όχι μόνο δεν πεθαίνει αλλά τώρα μόλις κάνει τα πρώτα του βήματα πάνω στη γη. Στην θανάσιμη σύγκρουσή του με τον «υπαρκτό σοσιαλισμό» που κράτησε ολόκληρο σχεδόν τον εικοστό αιώνα βγήκε νικητής και πλέον χωρίς αντίπαλο δέος, συνεχίζει ακάθεκτος την επέλαση για παγκόσμια κυριαρχία.
Είναι γνωστές οι πληγές του καπιταλισμού όμως εσείς μένετε μόνο σ’ αυτές. Αν ρίξετε μια ματιά στον παγκόσμιο χάρτη θα διαπιστώσετε ότι όπου αναπτυγμένος καπιταλισμός εκεί και περισσότερη ελευθερία και ευημερία για τους εργαζόμενους.
Αντίθετα, σ’ όλες ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ (γράφω τη λέξη με κεφαλαία γιατί αξίζει νομίζω να σταθείτε σ’αυτήν με ιδιαίτερη περίσκεψη) τις χώρες που δοκίμασαν ή δοκιμάζουν τον «σοσιαλιστικό μετασχηματισμό», παντού οι εργαζόμενοι υπέστησαν ή υφίστανται αφόρητη καταπίεση, εξαθλίωση και ταπείνωση. Χτυπητό παράδειγμα η Βενεζουέλα την οποία μέχρι πρότινος προβάλλατε ως παράδειγμα προς μίμηση…
Συνεχίζετε να έχετε την αυταπάτη ότι αναπόφευκτα ο σοσιαλισμός θα διαδεχθεί τον καπιταλισμό. Ότι ο σοσιαλισμός είναι το «φωτεινό μέλλον της ανθρωπότητας». Και ούτε καν σαν φευγαλέα σκέψη περνάει απ’ το μυαλό σας η ιδέα ότι φωτεινό μέλλον της ανθρωπότητας μπορεί κάλλιστα να είναι η ρομποτική κοινωνία, με τις πραγματικά συνταρακτικές, επαναστατικές ανατροπές που συνεπάγεται για την παγκόσμια οικονομία, για την παγκόσμια κοινότητα.


β) Η αυταπάτη ότι μπορείτε απλώς και μόνο πατώντας ένα κουμπί να απογειώσετε την οικονομία.
Με όλο τον σεβασμό στο αξίωμά σας, επιτρέψτε μου να σας πω χωρίς περιστροφές ότι δεν έχετε ιδέα για το πώς λειτουργεί και πώς αναπτύσσεται μια οικονομία στον σύγχρονο κόσμο.
Καλέστε το ταχύτερο δύο καλούς οικονομολόγους (τον κ. Βαρελά ή την κ. Ξαφά λ.χ.) να σας εξηγήσουν σχετικά. Κι αν δεν έχετε εμπιστοσύνη στους Έλληνες οικονομολόγους, καλέστε έναν Κινέζο ή έναν Ινδό να σας εξηγήσουν πώς δύο χώρες υπανάπτυκτες και απελπιστικά καθυστερημένες μέχρι πριν λίγα χρόνια ακόμα κατέστησαν ήδη ή τείνουν να καταστούν οικονομικές υπερδυνάμεις.
Η θεωρία σας για το «ελατήριο» δείχνει ότι έχετε πλήρη άγνοια για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας. Αγνοείτε ότι τα δύο «μεγάλα» κόμματα με τον υπερτροφικό κρατισμό κατάφεραν βαθιά μαχαιριά στην οικονομία και η πληγή θα χρειαστεί χρόνο πολύ και κόπο πολύ για να κλείσει. Αγνοείτε επίσης ή δεν θέλετε να παραδεχθείτε ότι με τη δική σας οικονομική πολιτική η οικονομία έχει επιπλέον υποστεί πολλαπλά κατάγματα με αποτέλεσμα να βρίσκεται τώρα σε απελπιστική κατάσταση.
Οφείλετε να αντιληφθείτε ότι αν δεν αλλάξετε οικονομική πολιτική η ανάπτυξη της οικονομίας θα παραμείνει όνειρο απατηλό, όσα ελατήρια και αν πατήσετε. Να αντιληφθείτε ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί μόνο του να πετύχει, ότι η αποτυχία είναι αναπόφευκτη όσο προσπαθεί μόνο η μισή Ελλάδα με την άλλη μισή απέναντι. Απαιτείται πανεθνική, ομόθυμη, συντονισμένη προσπάθεια όλων των Ελλήνων.
Επιβάλλεται ως εκ τούτου να αποδεχθείτε την πρόταση του Προέδρου της Ένωσης κεντρώων, του κ. Λεβέντη, και να στηρίξετε με τα άλλα δημοκρατικά κόμματα οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», αποτελούμενη από ικανούς και έντιμους τεχνοκράτες.
Δώστε στην κυβέρνηση αυτή, που δεν θα υπολογίζει το περιβόητο «πολιτικό κόστος», περιθώριο ενός χρόνου προκειμένου να προχωρήσει ταχύτατα στις διαρθρωτικές αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να σταματήσει ο κατήφορος και να ανοίξει ο δρόμος για τον ριζικό εκσυγχρονισμό της χώρας μας. Εκσυγχρονισμό οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, διοικητικό, χωρίς τον οποίο δεν έχουμε καμιάν ελπίδα να επιβιώσουμε στον σύγχρονο κόσμο. Μόλις λήξει ο χρόνος αυτός, πάρτε πάλι στα χέρια σας την διακυβέρνηση της χώρας, εφαρμόστε ό,τι από το πρόγραμμά σας είναι εφαρμόσιμο και στο τέλος της τετραετίας ας κρίνει τους πάντες ο λαός. 
Πέραν όμως τούτων υπάρχει ένας ακόμα εξαιρετικά σοβαρός λόγος να αποδεχθείτε την πρόταση του κ. Λεβέντη.
Κατά τη γνώμη μου, και είθε να πέφτω έξω, αργά αλλά σταθερά, και στο βαθμό που θα διαψεύδονται οριστικά οι μεγάλες προσδοκίες που καλλιεργήσατε στο λαό, η χώρα μας οδεύει προς το σημείο μηδέν. Και σημείο μηδέν σημαίνει κοινωνική έκρηξη, ακυβερνησία και χάος ή μια εθνική περιπέτεια.
Οι ευθύνες σας είναι ιστορικές, οφείλετε πάση θυσία να προλάβετε αυτή την εξέλιξη που σημαίνει εθνική καταστροφή. Για την οποία δεν θα πληρώσετε μόνο εσείς αλλά, δυστυχώς, ολόκληρη η χώρα.

γ) Τρίτη και ίσως η πιο επικίνδυνη αυταπάτη είναι να πιστεύετε ότι έχετε πλέον απαλλαγεί από τις αυταπάτες…
Προπατορικό αμάρτημα των εκάστοτε ηγετών της αριστεράς ήταν ακριβώς η ακλόνητη εμμονή σε αυταπάτες. Η ίδια ακλόνητη εμμονή χαρακτηρίζει σήμερα και εσάς, πράγμα που αποδεικνύει ότι η εμμονή σε αυταπάτες είναι κληρονομική αρρώστια της αριστεράς.
Οφείλω να ομολογήσω ότι αν και «παθός μαθός», δεν κατάφερα ακόμα να απαλλαγώ εντελώς από τις αυταπάτες. Απόδειξη ότι γράφω τις γραμμές αυτές κινούμενος από την αυταπάτη ότι μπορώ να σας βοηθήσω να απαλλαγείτε από τις αυταπάτες… Παρότι γνωρίζω ότι αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο, ούτε ένα στο εκατομμύριο που θα ’λεγε και ο κ. Φλαμπουράρης…
Πάρα ταύτα συνεχίζω γιατί θέλω να ελπίζω. Έστω απεγνωσμένα, έστω απελπισμένα, θέλω να ελπίζω. Θέλω να ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα απαλλαγείτε από τις αυταπάτες σας, θα προσγειωθείτε έστω και ανώμαλα στη σύγχρονη ελληνική και διεθνή πραγματικότητα. Αν τα καταφέρετε σας περιμένει η εθνική αναγνώριση και ευγνωμοσύνη. Διαφορετικά η αποτυχία σας είναι προδιαγεγραμμένη. Σας περιμένει η ιστορική καταδίκη και καταφρόνηση. Και θα είναι κρίμα και για σας και για τη χώρα.

Ένας ομοιοπαθής, που όμως πλήρωσε για τις αυταπάτες του με 15 χρόνια φυλακή και άλλα τόσα παράνομος και καταζητούμενος…


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

v_run
Forum-Runner

Greece
68 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/03/2017 :  13:58:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναι, διάφοροι, πάντα θα προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία κατά πως θα ήθελαν να ήταν.

Ο Rigelian, παραπάνω εξομοιώνει τους κομμουνιστές που στήνονταν στην Καισαριανή και στην Νίκαια, με τους Ναζί, και τους εδώ φίλους τους.

Ο Λαζαρίδης που παλιότερα στα βιβλία του μας καλούσε να ψηφίσουμε Ν. Δημοκρατία, τώρα εκθειάζει τον Λεβέντη και βέβαια μας κάνει μαθήματα για την ιστορία, από την σκοπιά του ξεπεσμένου φουκαρά που πρόδωσε τον αγώνα χιλιάδων άλλων.

Από τα τελευταία λόγια του Μπελογιάννη που προτίμησε στα 37 του να φύγει παρά να τριγυρνάει σαν κάτι Λαζαρίδηδες:

«Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν εκινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας. Πιστεύω ότι δικάζοντάς μας σήμερα, δικάζετε τον αγώνα για την ειρήνη, δικάζετε την Ελλάδα».

Μετά τη δολοφονία ο Πωλ Ελυάρ έγραψε:
«Ο Μπελογιάννης είναι νεκρός. Δε θυσίασε τίποτα απ’ την τιμή και την ελπίδα μας για ένα αύριο φωτεινό. Χαμογελούσε…»

Και για όποιον ενδιαφέρεται η απολογία του Μπελογιάννη:
https://www.youtube.com/watch?v=PrD48zzs6TM
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rocky
Senior Forum-Runner

Greece


546 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/03/2017 :  15:19:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ριγκο η καταγραφη των γεγονοτων ειναι αρκετη για να φανει η αληθεια..... δεν χρειαζονται προσωπικα σχολια.... εξαιρετικο κειμενο..... οπως και οι παραπομπες.

Πως τα φερνει ομως η ζωη...

Η πραξη της εκτελεσης του τον ηρωοποιησε και οχι τα πιστευω του .... (ενω αν του ειχε αποδοθει εν τελει χαρη......)

Η ιδια πραξη εφερε ενα....Τσιπρα απο τη θεση του πρωθυπουργου να εγκαινιασει το μνημειο του !!!!!!

Μεγαλυτερη ειρωνεια για εναν αυθεντικο κομμουνιστη απο το να τον τιμα ο.... "αριστερος" Τσιπρας ως πρωθυπουργος της χωρας (για την αφοσωιωση του στα πιστευω του) ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!!!!!!!!



___________________________
All i wanna do is GO the distance AGAIN
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Droulas13
Advanced Forum-Runner

361 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/03/2017 :  17:03:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όσα δεινά και αν έχουν ήδη δημιουργηθεί και θα δημιουργηθούν μέχρι να φάει πανηγυρική ήττα στις επόμενες εκλογές ο Σύριζα,
θα έχουν μικρότερη αξία από όσα στο μέλλον θα κερδίσουμε,
λόγω της ταπεινωτικής ήττας της μεταπολιτευτικής (40+ έτη) ηγεμονίας της αριστερής ιδεολογίας.
Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στα σχόλια κάτω από το άρθρο του protagon που πόσταρε ο Rigelia.
Πριν 10 χρόνια αν τολμούσε ένας ισαποστάκιας να ποστάρει αυτό το άρθρο,
η πλειοψηφία που θα τον έκραζε θα ήταν από την αντίθετη πλευρά.
Αλέξη κράτα γερά!


ΥΓ. Αρκεί μέχρι τότε να υπάρχει ακόμα η χώρα βέβαια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

skull
Advanced Forum-Runner

Greece


408 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/03/2017 :  17:42:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
την ένσταση που έχω με κάθε λογής ιδεολόγο είναι ότι ποιός μπορεί να μας πει τι είναι το σωστό. τι θέλω να πω: ο κάθε Μπελογιάννης μπορεί να τιμηθεί επειδή πέθανε για τα όποια ιδανικά του. ε και?
σκεφτείτε ότι και κάποιοι (όχι όλοι) ισλαμιστές του ISIS πεθαίνουν για τα δικά τους ιδανικά και τιμώνται από τους ομοίους τους για αυτό το γεγονός. εμείς που διαφωνούμε με την πράξη τους αυτή (της θυσίας για τα "ιδανικά" του ισλάμ), πως τους αντιμετωπίζουμε; στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορώντας. άρα, το ότι πεθαίνει κάποιος για τα ιδανικά του, αν αυτά δεν είναι και δικά μου ιδανικά, δεν μου λέει απολύτως τίποτα. δυστυχώς ίσως.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/03/2017 :  20:51:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και από πού προκύπτει από όλα αυτά ότι ο Μπελογιάννης ήταν προδότης; Γιατί δεν προκύπτει. Μάλιστα, λέει πως "προφανώς ήταν ήρωας". Ήρωας και προδότης δε γίνεται.

Οπότε, αν όντως το ερώτημα είναι αυτό του τίτλου, το κειμενάκι απαντάει μόνο του, προφανώς και ήταν ήρωας.

Οπότε ευχαριστούμε πολύ τους κολλημένους ακροδεξιούς, που αναγνωρίζουν πως ο Μπελογιάννης ήταν ήρωας, αποτελεί μεγάλη πρόοδο για την εθνική συμφιλίωση, περιμένουμε πλέον και πότε θα ζητήσουν δημόσια συγνώμη για όλα τους τα ατιμώρητα εγκλήματα (να αρχίσω να γράφω; ).
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

HAGI
Forum-Runner

Greece
204 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/03/2017 :  21:25:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
https://www.youtube.com/watch?v=LrYlWY23DDI
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Constantine S.
Newbie Forum Runner



39 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/03/2017 :  21:58:26  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Constantine S. Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Είναι μια απο τις συζητήσεις που δεν τελειώνουν ποτέ καθώς εντάσσεται στην σκοτεινή ιστορική περίοδο του εμφυλίου... Είχα την τύχη να ακούσω μυριάδες ιστορίες απο τον παππού μου (αρχικά παρασημοφορημένο ήρωα του μετώπου- ακόμη θυμάμαι το σκαμμένο απο χειροβομβίδα πόδι του-και κατόπιν ''προδότη'') για κείνην την περίοδο. Πάντα κατέληγε στο οτι ''είμασταν όλοι παλαβοί που σκοτωνόμασταν για το γινάτι των ξένων''.
Απλά να αναφέρω οτι ο εμφύλιος προετοιμάζεται πριν απο το '40 με τους διωγμούς και τις φυλακίσεις των κομμουνιστών. Επίσης δε θα πρέπει να ξεχνάμε οτι ο σπαραγμός υπήρξε κολυμπήθρα του σιλωάμ για πολλούς προδότες συνεργάτες των Γερμανών.
Τέλος, μαζί με τον Μπελογιάννη εκτελέστηκε και ο Δ. Μπάτσης. Καλό θα ήταν να μάθουμε κάποια στιγμή, επίσημα, για το αν το ελληνικό κράτος είχε όντως υπογράψει με τις ΗΠΑ την περίφημη σύμβαση Cooper για την ΜΗ εκβιομηχάνιση της χώρας...

https://mydistancelog.wordpress.com/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/04/2017 :  09:17:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η περίοδος του εθνικού διχασμού ήταν μια υστερική και όχι ιστορική περίοδος. Ο σπαραγμός εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των όποιων συμμάχων έβλεπε η κάθε πλευρά αλλά βοηθήσαμε και μεις σε αυτό.Ο κάθε Μπελογιάννης θα είναι και δεν θα είναι ήρωας.

Κακώς δεν έχει κηρυχθεί ως μέρα Μεγάλου Εθνικού Πένθους όπου ο μοναδικός χαμένος ήταν η χώρα. Θα ήταν ίσως από τους πιο απλούς τρόπους να ξεπεράσουμε τα πάθη μας.

Χαμένες ήταν και οι 2 αντιμαχόμενες παρατάξεις αλλά που να τους το πεις, δεν ακούνε!!!

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ag gordios run
Newbie Forum Runner

26 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/04/2017 :  11:23:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ευτυχως που ο ΘΕΟΣ αγαπαει αυτη τη χωρα.....για σκεφτειτε να ειχαν επικρατησει τοτε αυτοι.....που ειχαν μονο ενα θεο το κομμα τους το ΚΚΚΕ τους πιστευω και αρχες που δυστυχως εχει και αυτος που λεγεται τσιπρας....ωαι παλεψαν για να διωξουν τοω φασισμο τους ευχαριστουμε γιαυτο...αλλα ηθελαν μετα να παμε σε αλλον φασισμο το ιδιο ασχημο και κακο αυτον του ΘΕΟΥ τους ΣΤΑΛΙΝ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giannis1970
Forum-Runner

137 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/05/2017 :  14:54:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τα μετεμφυλιακά πάθη είναι εδώ και θα συνεχίσουν να παραμένουν εδώ, όσο δεν αποκτούμε την εθνική μας αυτογνωσία. Και δεν πρόκειται να αποκτήσουμε την εθνική μας αυτογνωσία όσο η κομμουνιστική Αριστερά κατορθώνει, παραποιώντας και διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια, να εμφανίζεται ως "αθώα του αίματος" ενώ ευθύνεται αποκλειστικά και για τον Δεκέμβρη και για τον εμφύλιο». ΤΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000