Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 O Πρώτος μου Μαραθώνιος
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

Trofonios78
Newbie Forum Runner

Greece


2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 01/12/2017 :  11:41:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
35ος Μαραθώνιος Αθήνας. Μια εμπειρία ζωής που θα μου μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου! Τι να πρωτοπώ και τι να πρωτογράψω...
Το να συμμετάσχω στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ήταν για εμένα μια απόφαση της στιγμής την οποία την πήρα την τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα. Είχα τρέξει πριν ένα μήνα περίπου τον ημιμαραθώνιο στην Κρήτη αλλά γενικότερα δεν είχα κάνει σωστή προετοιμασία παρα μόνον κανα πενταράκι. Αρχές καλοκαιριού του 2017 μου λέει ενας φίλος μου ο οποίος τρέχει χρόνια στον Μαραθώνιο ότι θα με δηλώσει συμμετοχή και φυσικά γέλασα διότι λέω απο μέσα μου ότι αυτό δεν είναι δυνατόν μα γίνει.. Και όμως η ψυχή και το σώμα άλλα μου είπαν... Όταν λοιπόν αποφάσισα πριν μια εβδομάδα να τρέξω τον Μαραθώνιο το είπα στην διαιτολόγο μου και μόνο που δεν με έδειρε.. Πας καλά μου λέει; Αυτό έπρεπε να μου το έχεις πει 2 με 3 μήνες πριν τι να πρωτοκάνεις τώρα; Και μου έβαλε μια διατροφή που στο τέλος της εβδομάδας είχε πολλούς υδατάνθρακες με Πρωτεϊνες. Κάθησα λοιπόν όλη την εβδομάδα και το δούλευα στο μυαλό μου για το πως θα καταφέρω έναν τέτοιο άθλο να τον βγάλω εις πέρας.. Κοιτούσα την διαδρομή 5 φορές την ημέρα, κοιτούσα τις ανηφόρες, υπολόγιζα πόσο λεπτά θα τρέχω την ώρα για να μην κουραστώ. Όλο υπολογισμούς και νούμερα στο μυαλό μου... Στην δουλειά μου πολλοί συνάδερφοι μου τρέχουν όπως ο Διευθυντής μου και ο Προϊστάμενός μου.. Λέω αν το μάθουν αυτοί ότι θα συμμετάσχω στον Αυθεντικό Μαραθώνιο θα τρέχω να κρυφτώ απο το δούλεμα που θα φάω.. Και να που το έμαθαν όμως και τα πρώτα τηλ έπεσαν και φυσικά δεν έλειψαν τα πειράγματα Που θα πας να τρέξεις με τα πενταράκια, σε πόσες μέρες θα τερματήσεις, με το ασθενοφόρο σε κόβω να γυρνάς και τέτοια. Αλλά εγώ για κάποιο λόγο μέσα μου μια που τα άκουγα και μια που τα άφηνα να πέσουν κάτω...
Φτάνει λοιπόν η τελευταία μέρα πριν το Μαραθώνιο και μπορώ να πω ότι είχα τεράστιο ενθουσιασμό που θα τρέξω αυτή την ιστορική διαδρομή. Με είχε πιάσει ένα ρίγος και ένιωθα το σώμα μου να μπαίνει σε μια διαδικασία προετοιμασίας για τον αγώνα. Ένιωθα τους μύες των ποδιών μου τα άκρα μου να καίνε, σαν το μυαλό να έδινε την εντολή όλη αυτή την εβδομάδα στο σώμα να προετοιμαστεί για κάτι επίπονο... Φτάνει λοιπόν το βράδυ του Σαββάτου και με παίρνει ο ύπνος απο τον ενθουσιασμό μου στις 2:30 τα ξημερώματα και έπρεπε να ξυπνήσω στις 4:30 για να πάρω το λεωφορείο απο Χαλκίδα για Μαραθώνα. Δεν κοιμήθηκα καλά αλλά τουλάχιστον την παρασκευή το βράδυ είχα κοιμηθεί κανα 9ωρο.. Ξεκινάω για τον Μαραθώνα και όπως κάνουν τα μικρά παιδιά στο λεωφορείο που περιμένουν πως και πως να φτάσουν στον προορισμό τους κολλημένα το κεφάλι τους στο τζάμι απο την αγωνία φτάνουμε κατά τις 7:30 στον Μαραθώνα. Το πρώτο σοκ το έπαθα!!!Κόσμος παντού... Λευκοί, μαύροι, κίτρινοι,κόκκινοι από όλα τα μέρη της γης με κοινό στοιχείο το χαμόγελό τους και την όρεξη για την εκπλήρωση αυτού του ιστορικού αγώνα... Μπαινοντας λοιπόν στο 10 block μετά απο ένα ζέσταμα περίπου 20 λεπτών περιμέναμε γύρω στη μισή ώρα απο την έναρξη του 1ου block να ξεκινήσουμε... Τεράστιος ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση!!! Αυτό που σκεφτόμουν ήταν να χαρώ την διαδρομή και να με δουν τα αγαπημένα μου πρόσωπα να τερματίζω στο καλλιμάρμαρο.
ΞΕΚΙΝΆΜΕ! Τα πρώτα λεπτά της διαδρομής πάει να παρασυρθώ και να πέσω κάτω απο τα 6:00 στο ρυθμό μου. Είχα υπολογίσει να μου βγεί η διαδρομή γύρω στις 4:30 ώρες με 6:00 - 6:30. Φτάνοντας στον τύμβο κάτι γριούλες είχαν κόψει κλαδιά ελιάς και τα μοίραζαν στους δρομείς. Καθώς κάναμε τον κύκλο μια γριούλα απλώνει το χέρι της να μου προσφέρει ένα κλαδί ελιάς και μου λέει Μπράβο Ελληνάρα Καλή Δύναμη! Ήταν τέτοια η συγκίνηση και η δύναμη που μου έδωσε που δεν περιγράφεται με λόγια...!!! Φθάνοντας στην Νέα Μάκρη ο κόσμος κρεμόταν δεξιά και αριστέρα στο δρόμο όπου φώναζε και έδινε κουράγιο στους δρομείς!!
Οι πρώτες ανηφόρες ξεκίνησαν λοπόν αλλά παρ όλα αυτά εγώ συνέχιζα τον ρυθμό μου. Κάπου λοιπόν στο 15ο χιλιόμετρο ένιωσα μια ενόχληση στο εξω μέρος του γονάτου... Δεν έδωσα και πολύ σημασία λέω ντάξει απο τις ανηφόρες θα είναι.. Στο 21ο χιλιόμετρο άρχιζε και με πονούσε έντονα όπου σταμάτησα σε κανα 2 σταθμούς με γιατρούς και έβαλα αλοιφή... Με το που περνάω τα 21 χιλιόμετρα λέω απο εδώ και πέρα για εμένα ξεκινά το άγνωστο... Δεν είχα ξανατρέξει ποτέ μετα τα 21... Δεν ξέρω πως πραγματικά, δεν ξέρω τι έγινε αλλά έσκιψα το κεφάλι και πιστέψτε με μετά απο λίγη ώρα έφτασα ξαφνικά στην γέφυρα την αττικής οδού όπου ο πόνος του γόνατου είχε φύγει δεν ένιωθα κούραση και ανάσες είχα αρκετές! Με το που περνάω την ταμπέλα των 30 km με πιάνουν τα κλάματα που έφτασα ως εδώ και που μου μένουν άλλα 12 km για να τερματίσω... Περνώντας και την τελευταία ανηφόρα στον Σταυρό και κατηφορίζοντας προς Αγία Παρασκευή νιώθω τους τετρακέφαλούς να πονάνε αλλά στο μυαλό μου είχα τον τερματισμό, κάνε κουράγιο λέω σε λίγο τελειώνεις.. Στο Μέγαρο Μουσικής σταματάω και περπατάω για καμια 200αριά μέτρα δεν μπορούσα να συνεχίσω απο τους πόνους που είχα στους μύες.. Λίγο λέω λίγο έμεινε τρέξε...!!!! Με το που μπαίνω στην Βασιλίσσης Σοφίας και βλέπω τον κόσμο να μας δίνει κουράγιο νομίζω ότι εκεί έτρεξα τα πιο γρήγορα μου τελευταία μέτρα μέχρι το Καλλιμάρμαρο...!!! Με το που περνούσα την γραμμή τερματισμού φώναξα Νενικήκαμεν!!!! Νίκησα τον ίδιο μου τον εαυτό!! Νίκησα τις σκέψεις μου!!!
Ο χρόνος μου ήταν 4:34:40.
Αυτή την εμπειρία δεν θα την ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου καθώς και τα πρώτα λεπτά μετά τον τερματισμό μου δεν ξεχάσω που δεν μπορούσα να περπατήσω...
Κατάφερα να πραγματοποιήσω ένα όνειρό που είχα απο μικρός, κατάφερα να βγάλω εις περας έναν ιστορικό αγώνα που για πολλούς είναι ένας άθλος!!!

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/12/2017 :  15:21:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συγχαρητήρια!!!

ΥΓ και κάπως έτσι άρχισαν όλα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

papori1968
Advanced Forum-Runner

Greece


217 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/12/2017 :  08:07:03  Εμφάνιση Προφίλ  Visit papori1968 Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπράβο συγχαρητήρια. Και φυσικά καλή συνέχεια και σε επόμενους αγώνες.

Συμμαχώντας με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της Αθήνας! http://thispagerocks.com/KATANALOTHS
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

lafkasd
Newbie Forum Runner

Greece


2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/12/2017 :  22:06:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πολλά συγχαρητήρια !!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

petransfhp
Advanced Forum-Runner

296 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2017 :  12:41:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συγχαρητήρια ! Απίστευτη επίδοση χωρίς προπόνηση!
Έχεις ταλέντο!
Πόσο χρονών είσαι , τι ύψος και κιλά ;
Κάνε προπόνηση και ανέβα Θεσσαλονίκη την Πρωταπριλιά να σπάσεις τα χρονόμετρα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gioge
Forum-Runner

Greece
89 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/12/2017 :  11:46:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σε όποιο επίπεδο και να είσαι , όσα χρόνια και να τρέχεις , όσους Μαραθώνιους και να έχεις τερματίσει ,η κούραση ο πόνος και η συγκίνηση στο τέλος είναι πάντα ίδια .. Παρόμοια και αξέχαστα συναισθήματα που μόνο στο Μαραθώνιο νοιώθεις !

Συγχαρητήρια για τη δύναμη και το σθένος , τα καλύτερα έρχονται , να είσαι σίγουρος.Και όπως γράφει κάποιος φίλος , κάπως έτσι ξεκινήσαμε όλοι!
Και μετά από λίγες μέρες μη μου πεις ότι δε σκέφτεσαι πότε θα είναι η επόμενη δρομική εμπειρία?

Σωστά?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Αν τρέχεις είσαι δρομέας.Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα ή πόσο μακριά. Δεν έχει σημασία αν σήμερα είναι η πρώτη σου μέρα ή αν τρέχεις για 20 χρόνια. Δε χρειάζεται να περάσεις τεστ , ν' αποκτήσεις κάποια άδεια ή κάρτα μέλους. Απλώς τρέχεις."
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Trofonios78
Newbie Forum Runner

Greece


2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/12/2017 :  00:02:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Υψος:1.87
Κιλά:87
Ηλικία:39
Σας ευχαριστώ ολους για τα καλά σχόλια. Και φυσικά σκέφτομαι τον επόμενο Μαραθώνιο... 😉

Edited by - Trofonios78 on 31/12/2017 00:04:55
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000