Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Στην σκιά του Ολύμπου
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

petransfhp
Advanced Forum-Runner

296 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 06/08/2018 :  15:24:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στην σκιά του Ολύμπου .

Σχεδιάζοντας το φετινό αγωνιστικό πλάνο για την αγωνιστική χρονιά που μόλις τελείωσε ,έβαλα στόχο να συμμετάσχω μέσα σε τρεις μήνες σε τρεις δυνατούς αγώνες,τον Απρίλιο στον Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος ,
τον Μάιο στο Half IRONMAN τρίαθλο στο Almiraman στον Κορινό Πιερίας ,
και τον Ιούνιο στον Olympus Marathon, με αγωνιστική αφετηρία τον Ημιμαραθώνιο της Καλαμπάκας τον Μάρτιο και ενδιάμεσους σταθμούς τον δρόμο των ανακτόρων στην Βεργίνα και τον Ursa Trail 20km στο Μέτσοβο. Οι βασικοί αγώνες στόχοι απήχαν μεταξύ τους μικρό χρονικό διάστημα , πράγμα που σημαίνει εκτός από τον πρώτο αγώνα (Μαραθώνιος) , ελάχιστο χρονικό διάστημα προετοιμασίας για τους επόμενους δύο , ουσιαστικά λιγότερο από 4 εβδομάδες.

Τρεις αγώνες εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, με διαφορετικές απαιτήσεις ο καθένας τους με μεγάλη δυσκολία να συνδιαστούν μαζί προπονητικά.

Σε πρώτη φάση στον Μαραθώνιο έγινε ένας τερματισμός με νέο ατομικό ρεκόρ, ίσως περίμενα κάτι καλύτερο αλλά κάποια μικροπροβλήματα δεν μου το επέτρεψαν.

Όσων αφορά την συνέχεια οι βασικές δυσκολίες που αντιμετώπισα ήταν αρχικά για το Half Ironman το ελάχιστο χρονικό διάστημα αποκατάστασης από τον μαραθώνιο και η μετάβαση σε κάτι τελείως διαφορετικό όπως η κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης καθώς και η αγωνιστική ποδηλασία χρονομέτρου-τριάθλου η οποία κανονικά χρειάζεται μήνες προσαρμογής διότι είναι εντελώς διαφορετική η θέση οδήγησης από την ποδηλασία δρόμου και φυσικά πολύ πιο άβολη και κουραστική. Ήταν όμως μια πρόκληση αυτό για εμένα και ήταν πράγματι τελικά ένας πολύ συναρπαστικός αγώνας που άξιζε τον κόπο.

Τελευταίος και πιο σκληρός από την σειρά αυτών των αγώνων με τον οποίο έκλεισα την φετινή αγωνιστική περίοδο ήταν ο αγώνας στο μυθικό βουνό, με ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις προσαρμογών οι οποίες παρά την προσπάθεια ήταν αδύνατο να επιτευχθούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μετά το Half ironman για έναν γρήγορο χρόνο , όπως και το γεγονός ότι η προετοιμασία για αυτόν τον αγώνα έγινε με συσσωρευμένη την κούραση από τους προηγούμενους. Όμως η γοητεία και η λάμψη αυτού του αγώνα,το γεγονός ότι είναι ο πιο διάσημος Ελληνικός αγώνας βουνού , μέρος των διεθνών αγώνων skyruning καθώς και ότι αγωνίζονται σε αυτόν οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές αλλά και πολλοί ξένοι υπερίσχυσε της λογικής και με έστειλε στην γραμμή της εκκίνησης. Ίσως το τελικό αποτέλεσμα στον Όλυμπο να ήταν λίγο καλύτερο και να "έσπαγα " το 8ωρο που ήταν και ο στόχος, εάν στο πρώτο μισό πήγαινα πιο συντηρητικά αλλά κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν συνέβη .Για την ιστορία ανέβηκα στον "Κάκαλο" σε 4:15 , έφυγα από τα Πριόνια ακριβώς στις 6 ώρες, και έκανα τον Ενιπέα και μέχρι τον τερματισμό 2:21, δηλαδή πολύ αργά το τελευταίο κομμάτι, δεν πειράζει όμως είμαι ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα (8:21), ήταν ένας αγώνας που παρά την μεγάλη του δυσκολία τον χάρηκα και χάρηκα πολύ για τον τερματισμό, αλλά νομίζω πως ίσως οι μεγάλοι αγώνες βουνού δεν μου ταιριάζουν. Όπως και να'χει ο Olympus Marathon είναι ένας αγώνας που τον είχα πάντα στο μυαλό μου, ένας αγώνας πρόκληση που σε φτάνει στα όρια σου και πέρα από αυτά , και δύσκολα αντιστέκεται κάποιος σε αυτό.

Θα ήθελα να κάνω εδώ μια παρένθεση και να αναφέρω πως και οι τρεις βασικοί αγώνες έλαβαν χώρα στην Μακεδονία μας , στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, στην Ελληνική αυτή γη που όλοι αγαπάμε και πονάμε για αυτήν και είμαι σίγουρος πως όλοι θα προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο αύριο, γιατί για τον τόπο αυτόν, για τον οποίο έχει χυθεί πολύ αίμα, τον κληρονομήσαμε από τους γονείς μας και τους παππούδες μας και έχουμε χρέος να τον παραδώσουμε έτσι στα παιδιά μας .

Ένα δύσκολο και επίπονο εγχείρημα που στέφθηκε τολμώ να πω με επιτυχία.
Η χρονιά ξεκίνησε με τον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα 1:28:50 , 11/03/2018.

Ατομικό ρεκόρ στον Μέγα Αλέξανδρο με 3:10:59 , 01/04/2018.

Βεργίνα Δρόμος των ανακτόρων 8.3χλμ 46'10'' , 1η θέση κατ 35-44 ετών , 29/04/2018.

Απόλυτα ικανοποιημένος με 5:15:31 στο Almiraman για πρώτη φορά, 13/05/2018.

2:13:06 στο Μέτσοβο Ursa Trail 20km , 03/06/2018

και 8:21:22 στον Olympus Marathon επίσης πρώτη φορά, 23/06/2018.

Είμαι ευτυχισμένος και ευχαριστώ τον Θεό που κατάφερα να περάσω την γραμμή του τερματισμού όλες τις φορές υγιής. Επίσης σαν χομπίστας, δεν είμαι αθλητής επιδόσεων, ο στόχος μου είναι πάνω από όλα να ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω και να περνάω καλά, έτσι απλά.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω πως όλα αυτά δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω χωρίς τον άνθρωπό μου, που είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια και με στηρίζει και με υπομένει, την γυναίκα της ζωής μου Σίσσυ που μαζί με το νέο μέλλος της οικογένειάς μας, τον μικρό μας Άγγελο μου δίνουν δύναμη να ξεπερνώ κάθε εμπόδιο που συναντώ στην ζωή μου και δίνουν νόημα σε αυτήν.

Βεβαίως να μην λησμονήσω τους γονείς μου που είναι πάντα στο πλάι μου καθώς επίσης και τον προπονητή μου Μηνά Κυριάκο.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδας και το Παράρτημα Βορείου Ελλάδος που μου εξασφάλισε την συμμετοχή μου στον OM και μου δώσανε επιπλέον κίνητρο να συνεχίσω κάνοντας μου την τιμή να τους εκπροσωπίσω στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Αστυνομικών που θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο τον Οκτώβριο.

Τώρα ίσως είναι η πιο ωραία περίοδος γιατί σειρά έχουν οι διακοπές.
Καλό καλοκαίρι σε όλους από την εξωτική Κω!

Μηνάς Πέτρος
Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στον Κλασσσικό Αθλητισμό
Προπονητής στην ομάδα MINAS Coaching Team
https://www.facebook.com/minascoachingteam/
Εν ενεργεία μαραθωνοδρόμος και αθλητής τριάθλου.

Edited by - petransfhp on 06/08/2018 15:46:06

KostasVer
Senior Forum-Runner

Greece


549 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/08/2018 :  22:45:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πετρο πολλα συγχαρητηρια για τους αγωνες σου!Ευχομαι κάθε χρονο και καλυτερος!
Μιας και εισαι στην Κω αναμενω μηνυμα για προπονηση!Καλη συνεχεια!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000