Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Thessaloniki City Marathon
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

Run Forest
Newbie Forum Runner

22 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 01/07/2021 :  13:59:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η Θεσσαλονίκη – μετά το μοναδικό στη χώρα Olympic Day Run – και πάλι πρωτοπορεί αποκτώντας τον δικό της Μαραθώνιο Πόλης! Και το όνομα αυτού.. “Thessaloniki City Marathon”, ένας δρόμος σύμβολο για την ιστορική μας πόλη που αλλάζει τα δεδομένα στον πολιτιστικό και στον αθλητικό τουρισμό και που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2021.

Σύμφωνο συνεργασίας Δήμου Θεσσαλονίκης και Ολυμπιακού Μουσείου στο «Thessaloniki City Marathon».
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, πρωτοπόρος και υποστηρικτής των διεθνούς φήμης και εμβέλειας δράσεων υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με το Ολυμπιακό Μουσείο για την συνδιοργάνωση του “Thessaloniki City Marathon”, με την επίσημη παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη και του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κου Σταύρου Καλαφάτη.

Στην επέτειο των 125 ετών από τους 1ους Ολυμπιακούς αγώνες και στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας (23 Ιουνίου 2021) ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπέγραψε επίσημο Σύμφωνο συμπόρευσης και συνεργασίας, με το πρώτο στην χώρα Ολυμπιακό Μουσείο (2004) που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη. Το ιστορικής σημασίας Σύμφωνο Συνεργασίας αποτελεί τη διεύρυνση της πολύχρονης δημιουργικής σύμπλευσης των δύο φορέων, με σκοπό τη διάδοση των Ολυμπιακών αξιών και την ανάδειξη της πόλης και της χώρας σε παγκόσμιο Ολυμπιακό και Τουριστικό Κέντρο.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπογράφηκε στην έδρα του Ολυμπιακού Μουσείου, εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης από τον κο Κωνσταντίνο Ζέρβα, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον κο Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη, Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Νεολαίας και Εθελοντισμού, και εκ μέρους του Ολυμπιακού Μουσείου από τον κο Στέλιο Αγγελούδη, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τον κο Νικόλαο Μακραντωνάκη, Πρόεδρο του Ολυμπιακού Μουσείου, και την Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου και Γενική Διευθύντρια του “Olympic Day Run Gr”, με την επίσημη παρουσία της Υπουργού, του Υφυπουργού, των Ολυμπιονικών Φωτεινή Βαβάτση και Ιωάννας Μπούζιου και πλήθος παρευρισκομένων.

Το Σύμφωνο αφορά την από κοινού διοργάνωση του “Thessaloniki CITY MARATHON”, του πρώτου “Μαραθωνίου Πόλης” της χώρας, του νέου θεσμού που ξεκινάει από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα αναδείξει την ιστορία, αλλά και την πολιτιστική και αθλητική δυναμική της πόλης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας αποτελεί μια ιστορική στιγμή για τη Θεσσαλονίκη, όπως υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς το “Thessalonki City Marathon” θα αποτελέσει σταθμό για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και θα συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία μιας ισχυρής τουριστικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, με πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία και στην κοινωνία.

Όπως επισήμανε ο κ. Στέλιος Αγγελούδης, το επετειακό έτος 2021 (200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και 125 από τους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896) αποτελεί ορόσημο για την Ολυμπιακή οικογένεια, καθώς μαζί με την επανεκκίνηση του αθλητισμού και τον μοναδικό Ολυμπιακό αγώνα «Olympic Day Run» Greece, εκκινεί ένα μοναδικό στην Ελλάδα αθλητικό mega-event, με την υπογραφή της ελληνικής Ολυμπιακής οικογένειας.

Ο κος Νικόλαος Μακραντωνάκης υπογράμμισε τον διττό ρόλο του Ολυμπιακού Μουσείου στην πολιτιστική και αθλητική ζωή του τόπου καθώς και στις δράσεις ευρείας κλίμακας που προωθούν τον αθλητισμό ως καθημερινό τρόπο ζωής.

Η Δρ. Κυριακή Ουδατζή αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα ελκυστικά χαρακτηριστικά της διοργάνωσης, όπως στις παράλληλες εκδηλώσεις που προβάλλουν τουριστικά την πόλη (τοπιογραφία, ιστορικά μνημεία, τοπικός πολιτισμός, καινοτομία, κ.ά.) και στην ιδιότυπη διαδρομή που αναδεικνύει τον παραθαλάσσιο άξονα και τα υψίστης πολιτιστικής αξίας μνημεία, προαναγγέλλοντας μερικά από τα στοιχεία που θα συγκροτήσουν μια υπέροχη αθλητική αλλά και τουριστική εμπειρία. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ισχυρή Ολυμπιακή ομάδα που δημιουργείται αφού μόλις υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας και με τους Έλληνες Olympians με στόχο την επίσημη συμπόρευση στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα της πόλης και της χώρας.

Η Υπουργός κα. Λίνα Μενδώνη και ο Υφυπουργός Εσωτερικών κος Σταύρος Καλαφάτης σφράγισαν με την παρουσία τους την Συνεργασία μεταξύ των δύο θεσμικών φορέων και συνεχάρησαν τους συνδιοργανωτές φορείς του “Thessaloniki City Marathon”, για την πρωτοβουλία τους να φέρουν σε σύμπνοια τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, τονίζοντας την πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Εσωτερικών να υποστηρίξουν ουσιαστικά και ενεργά τον νέο θεσμό της χώρας.

Όπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη «Με πολλή χαρά βρίσκομαι σήμερα στο Ολυμπιακό Μουσείο, καθώς χθες ήταν η Διεθνής Ολυμπιακή Ημέρα, ημέρα της Ολυμπιακής Οικογένειας, των Ολυμπιακών Αγώνων. Η σημερινή μου επίσκεψη είναι ένας φόρος τιμής σε αυτή την τεράστια οικογένεια, η οποία τόσα πολλά έχει προσφέρει, όχι μόνο στον Αθλητισμό, αλλά και στον Πολιτισμό. Το Ολυμπιακό ιδεώδες αφορά απολύτως και τους δύο αυτούς τομείς. Είμαι εδώ για να τονίσω το ενδιαφέρον του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ελληνικής Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο μουσείο. Όπως όλα τα μουσεία, επλήγη και αυτό από την πανδημία. Αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, κυρίως οικονομικά, καθώς οι δραστηριότητες, οι εκδηλώσεις του, για σχεδόν έναν χρόνο είχαν διακοπεί εξαιτίας των μέτρων που ελήφθησαν για την πανδημία. Είμαστε εδώ, μαζί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, εκείνος, για να στηρίξει και να συνεργαστεί με το μουσείο και εγώ, για να επιβεβαιώσω το ενδιαφέρον της Πολιτείας για αυτό το μουσείο, το οποίο έχει κερδίσει την καρδιά των Θεσσαλονικέων».

Η λιτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση των επισήμων και των Ολυμπιονικών που παρευρέθηκαν στην άρδην ανακαινισμένη μόνιμη έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η Λίνα Μενδώνη, ο Σταύρος Καλαφάτης και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου και στην ανακαινισμένη του έκθεση, στην επέτειο των 125 χρόνων από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας (23 Ιουνίου).

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2021 :  15:53:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο Μεγαλέκος αλλάζει όνομα; Ή είναι άλλος αυτός;
(όχι ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος, θα έχουμε lockdown, απλά από περιέργεια ρωτώ...)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Run Forest
Newbie Forum Runner

22 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2021 :  16:00:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γράφουν για έναν νέο αγώνα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

weatherman
Forum-Runner



94 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/07/2021 :  18:26:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπορει μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη να υποστηρίξει δύο μαραθωνίους το χρόνο; Ούτε η Βοστώνη δεν έχει δύο. Είναι καλή ιδέα; Θα ήταν, κατά την άποψή μου, προτιμότερο να αναβαθμισθεί η διοργάνωση της άνοιξης. Ένας νέος μαραθώνιος νωρίς το φθινόπωρο, μερικές εβδομάδες πριν τον κλασσικό, πόσες συμμετοχές θα είχε;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

papako
Senior Forum-Runner

Greece
689 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/07/2021 :  10:29:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν ξέρουμε το παρασκήνιο. Μην ξεχνάμε ότι στην αυθεντική διαδρομή έχουν γίνει δυο αγώνες την ίδια μέρα.
Το θέμα είναι ποιόν θα υποστηρίξει ο ΣΕΓΑΣ




________
Στέφανος
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000