Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Επικαιρότητα
 Στη Βουλή η «καρατόμηση» Κούλογλου
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

stibens
Senior Forum-Runner

Greece


928 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 14/05/2008 :  12:58:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επίσκεψη της σελίδας του stibens.  Απάντηση σε αποστρόφους
(Εύκολα ακούγεται η λέξη ότι έχουμε δημοκρατία αλλά αν προσέξουμε καλύτερα γύρω μας θα δούμε πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα δυστυχώς).

Στη Βουλή η «καρατόμηση» Κούλογλου

Το θέατρο του παραλόγου με την κρατική τηλεόραση συνεχίζεται, με τη συνεχή διολίσθηση του προγράμματος προς τα πρότυπα της ιδιωτικής τηλεόρασης, και μάλιστα όχι αυτής της υψηλής ποιότητας.

Αφού την πρώτη τετραετία της ΝΔ στην κυβέρνηση είδαμε εκπομπές για τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ελιάς ή τους εξωγήινους, περάσαμε στις σαπουνόπερες της Λατινικής Αμερικής και συνηθίσαμε να βλέπουμε συνεχώς λάθη στους τίτλους των δελτίων ειδήσεων, είναι ώρα να αποχαιρετήσουμε δύο από τις πιο αξιοπρεπείς ειδησεογραφικές εκπομπές, που «φύλαγαν Θερμοπύλες» στην κρατική τηλεόραση.

Ο λόγος για τα «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» και «Θεματική Βραδιά» του Στέλιου Κούλογλου που έχουν ήδη συμπληρώσει 12 χρόνια ζωής, ενώ ο δημιουργός τους έχει πολλάκις βραβευτεί ως δημοσιογράφος, αλλά και συγγραφέας.

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα έφερε και στο Κοινοβούλιο ο Φώτης Κουβέλης, που αναφέρει ότι ματαιώθηκε η προγραμματισμένη προβολή του ντοκιμαντέρ «Επιβιώνοντας στην Ελλάδα με 700 ευρώ», αλλά και η προγραμματισμένη έρευνα στην Κίνα για το ντοκιμαντέρ «Από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Όταν ο δημοσιογράφος απευθύνθηκε στη διεύθυνση για εξηγήσεις, ενημερώθηκε ότι η ΕΡΤ δεν επιθυμεί την ανανέωση της συνεργασίας τους για την επόμενη τηλεοπτική χρονιά, καθώς «η Διοίκηση της Εταιρείας θεωρεί ότι οι ανωτέρω εκπομπές έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους»!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά τον Θ.Ρουσόπουλο ποιοι λόγοι οδήγησαν στη διακοπή της συνεργασίας και εάν θεωρεί ότι η απομάκρυνση ενός τέτοιου δημιουργού υπηρετεί την οφειλόμενη στους πολίτες ποιότητα της δημόσιας τηλεόρασης.

Πολιτικές παρεμβάσεις;

Σε επιστολή που είχε στείλει ο κ.Κούλογλου στην διεύθυνση προ ημερών, «έδειχνε» πολιτικό δάκτυλο πίσω από την εξέλιξη αυτή, καθώς όπως αναφέρει είχε ενημερωθεί ότι «η διοίκηση δεν θέλει να προβάλω εκπομπή για την Κίνα», ενώ οι φήμες ήθελαν αιτία να είναι «το γεγονός ότι προγραμμάτισα την προβολή της έρευνας για την γενιά των 700 ευρώ και την ακρίβεια, παρότι η διοίκηση μου ζήτησε να την ματαιώσω».

Σημειώνεται ότι από οικονομικής πλευράς, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, οι εκπομπές «είναι αποδοτικές λόγω των πολλών διαφημίσεων (έφτασα να έχω φέτος 16 λεπτά διαφημιστικά σποτ μέσα σε μια ώρα), ενώ και από πλευράς θεαματικότητας (5% Μέσος όρος το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και 4.1% η Θεματική Βραδιά, φέτος) ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο της ΕΤ-1».

Από την πλευρά του ο γεν.διευθ. Τηλεόρασης της ΕΡΤ, Δ.Γόντικας, για τη διακοπή της συνεργασίας αρκέστηκε να απαντήσει ότι ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος την Δευτέρα ενημέρωσε ότι η ΕΡΤ δεν προτίθεται vα εντάξει εκ νέου στο πρόγραμμά της τις εκπομπές «Θεματική βραδιά» και «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα», καθώς η Διοίκηση της Εταιρείας θεωρεί ότι οι ανωτέρω εκπομπές έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους.


-----------------------------------------------------------------------
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος"

Savvas
Master Forum-Runner

Greece
4318 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/05/2008 :  14:58:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Απο το κακο στο χειροτερο παμε.Αντι να βελτιωνονται τα πραγματα χειροτερευουν.Μονο ΣΚΑΙ βλεπω πλεον στην τηλεοραση.
Τις προαλλες προσπαθησα να παρακολουθησω τα "νεα" του ΣΤΑΡ και πηγα να σπασω την τηλεοραση.Μα ειναι ειδησεις αυτες?ΕΛΕΟΣ.Τι να πεις δε για τα σχολια των ρεπορταζ που ασχολουνται με τα κουτσομπολια των δηθεν πρεσβευτων του καλλιτεχνικου κοσμου της Ελλαδας.Αισχος.

Ο Γκρινιαρης του Φορουμ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/05/2008 :  16:25:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Savvas

Απο το κακο στο χειροτερο παμε.Αντι να βελτιωνονται τα πραγματα χειροτερευουν.Μονο ΣΚΑΙ βλεπω πλεον στην τηλεοραση.
Τις προαλλες προσπαθησα να παρακολουθησω τα "νεα" του ΣΤΑΡ και πηγα να σπασω την τηλεοραση.Μα ειναι ειδησεις αυτες?ΕΛΕΟΣ.Τι να πεις δε για τα σχολια των ρεπορταζ που ασχολουνται με τα κουτσομπολια των δηθεν πρεσβευτων του καλλιτεχνικου κοσμου της Ελλαδας.Αισχος.

Ο Γκρινιαρης του Φορουμ

+ 1000 !
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimbot
Forum-Runner

111 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/05/2008 :  17:58:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους

@Savvas
Απο το ΣΤΑΡ "αξίζουν" τα ρεπορτάζ από τις παραλίες με τα απίστευτα πλάνα γυναικείων οπισθίων!!! Τα λεγόμετα "ρεπορτάζ του κώλου" !!!! Το Στάρ έχει γράψει το texbook στο θέμα :-)

Όντως ο ΣΚΑΙ "πετάει" . Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ "Αγώνας για την Ζωή" - κάθε Κυριακή στις 22:00. Παραγωγή του BBC.
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!!

Σχετικά με τον Κούλογλου... κάνει εντύπωση η απόφαση της ΕΡΤ με δεδομένο ότι τα θέματα της Γενιάς των 700 ευρώ αλλά και ο Πούτιν έχει παίξει και στο παρελθόν από το RWF
Ειδικά για τον Πούτιν ο Κούλογλου έχει προβάλει ντοκιμαντέρ από την εποχή του δεύτερου Τσετσενικού πολέμου (όταν ο Βλαδίμηρος ήταν στο τιμόνι της Ρωσσίας).
Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο?


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

soula
Senior Forum-Runner

872 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/05/2008 :  18:37:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μηπως επειδη εχουμε δεξια κυβερνηση και ο Κουλογλου ενοχλει;Μηπως;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/05/2008 :  19:06:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πάντα η κρατική τηλεόραση ήταν υπό τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης, ανεξαρτήτων χρώματος. Οι πιο παλιοί θυμάστε μια εκπομπή με θέμα τα καμάκια που κόπηκε στον αέρα μετά από παρέμβαση της Μάργκαρετ; Επίσης θυμάται κανείς το "πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι";

Edited by - Rigelian on 14/05/2008 19:07:33
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Savvas
Master Forum-Runner

Greece
4318 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/05/2008 :  08:52:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Απαιτω σαν Ελληνας φορολογουμενος εκπομπη στην κρατικη τηλεοραση
με Σουλα και Kioy σχετικα με την παρουσιαση και αναλυση κινηματογραφικων ταινιων με καλεσμενο τον Μανωλη.

Ο Γκρινιαρης του Φορουμ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

thrax
Master Forum-Runner

Greece


2502 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/05/2008 :  11:31:03  Εμφάνιση Προφίλ  Visit thrax Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ντροπή αν κοπεί τελικά ο Κούλογλου. Εξαιρετικός δημοσιογράφος με καταπληκτική ομάδα. Τους έχω συναντήσει κάποιες φορές. Αντικειμενικός και αχρωμάτιστος, σοβαρός και τεκμηριωμένος. Αυτός και κάποιοι άλλοι έφτιαξαν σχολή γύρω από το σωστό ρεπορτάζ. Ξέρω ότι είχε ετοιμάσει και θέμα με τα αυθαίρετα στα δάση, που θα έβγαινε τον Μάϊο. Λέτε να τον έφαγαν και γι αυτά; Όσο για τα δεξιά και αριστερά με κάλυψε ο Rigelian.
Και για το Star και άλλα δελτία του [...] με κάλυψε ο Savvas. Κια όλα τα άλλα κανάλια της ιδιωτικής τηλεόρασης παίζουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Οπότε έχουμε 2 επιλογές. Παράθυρα με καραγκιόζηδες ή "καλλιτεχνικό" ρεπορτάζ με οπίσθια και ριαλητάδες και ριαληταράδες. Εγώ διάλεξα την τρίτη λύση. Δεν έχω τηλεόραση και ακούω μόνο ραδιόφωνο, όπου υπάρχουν ακόμα καλά και αντικειμενικά κανάλια - σταθμοί.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dpkouk
ellanodikis

Greece


11938 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/05/2008 :  11:59:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
,λες κι υπηρχαν πολλοι σαν αυτον για να μας ανοιγουν τα ματια...δυστυχως..

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimis7
Senior Forum-Runner

Greece


807 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/05/2008 :  14:08:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το σημαντικότερο είναι ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος κατήγγειλε σε τηλεοπτική εκπομπή πως από τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης του ασκήθηκαν πιέσεις για να μην βγάλει στον αέρα κάποιες εκπομπές οι οποίες δε συνέφεραν την κυβέρνηση και τα συμφέροντα του τόπου(υποτίθεται, αφού τα συμφέροντα των πολιτών αυτού του τόπου δεν τα σκέφτεται κανείς από τους πολιτικούς μας). Ακόμη, είπε ότι προσπάθησαν να του λογοκρίνουν κάποια θέματα με τα οποία θέλησε να ασχοληθεί. Αίσχοοοοοοοοοοοοοοοοος!!! Εάν συμβαίνουν αυτά στην κρατική τηλεόραση μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει στα ιδιωτικά κανάλια όπου τα συμφέροντα των επιχειρηματιών-καναλαρχών είναι πολύπλευρα και πολλές φορές αντιγκρουόμενα;

Όσο ζω μαθαίνω,πιστεύω, ελπίζω και τρέχω!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimbot
Forum-Runner

111 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/05/2008 :  15:52:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παιδιά,
Η εκπομπή του Κούλογλου για την Γενιά των 700 ευρώ έχει προβλήθεί και όπως έμαθα θα προβληθεί ΞΑΝΑ από την ΕΤ-1.
Προσωπικά - αν και συμφωνώ ότι οι εκπομπές του απέχουν παρασσάγγες από τα σκουπίδια των ιδιωτικών καναλιών- είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός να μιλήσω για "φίμωση και περιορισμό ελευθερίας". Μιλάμε για δημοσιογράφους - κατα την ταπεινή μου γνώμη- ένα από τα ρυπαρότερα επαγγελματικά συνάφια στην χώρα.

Επιπλέον και για όσους δεν γνωρίζουν , η αμοιβή του Κούλογλου για κάθε ένα κύκλο εκπομπών (ήτοι 4 εκπομπές) ήταν €500.000.(Φυσικά μιλάω για την αμοιβή στην ομάδα παραγωγής του RWF ,την ανώνυμη εταιρία Lynx Productions S.A)

Αν και μπορεί για κρατική τηλεόραση τα κριτήρια κόστους/εσόδων ανα εκπομπή να σηκώνουν πολύ νερό, σίγουρα το κόστος για ενημερωτική εκπομπή, 125.000 € ανα επεισόδιο είναι μεγάλο. Π.χ ο ΕΞΑΝΤΑΣ που στοχεύει στο ίδιο κοινό με το ΡΧΣ κοστίζει κλάσμα του παραπάνω ποσού!
Πιστεύετε ότι άλλος ιδιωτικός σταθμός μπορεί να σηκώσει αυτό το κόστος χωρίς πολλαπλάσια έσοδα?

Γι'αυτό λέω μήπως παίζει κάτι άλλο - πέρα από την "Αριστερά - Δεξιά" ρητορεία?




Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/05/2008 :  16:22:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ειδικά για την ΕΡΤ,το τελευταίο που θα έλεγα πως θα νοιαζόταν,είναι το οικονομικό κόστος της εκπομπής.Οι περισσότερες εκπομπές της ΕΡΤ φημίζονται για το υπέρογκο κόστος τους.Πχ οι εκπομπές της Δρούζα που μετακόμισαν σε άλλο κανάλι λόγω της γενικής κατακραυγής,κάποια σήριαλ τύπου 'λούφα και παραλλαγή' που χρυσοπληρώθηκαν και πάτωσαν,πανάκριβες αγορές ξένων δημοφιλών σειρών που εδώ καραπάτωσαν,τσάμπιονς λιγκ,εκπομπές για τη eurovision,αποστολές στο εξωτερικό συνοδεία κυβερνητικών αποστολών και πόσα ακόμη που δεν παίρνουμε είδηση.Και φυσικά η αγορά των τηλεοπτικών δικαιομάτων γνωστών και μη εξαιρετέων ΠΑΕ προς 150.000 ευρώ ο αγώνας,λεφτά που δεν έρχονται φυσικά πίσω.Οι μεγαλοπρόεδροι να είναι ευχαριστημένοι...
Συνεπώς ο λόγος που κόπηκε η εκπομπή δεν είναι η όντως ακριβή τιμή της.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Trihakis Giorgos
Forum-Runner

Greece
78 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/05/2008 :  00:30:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Πάντα η κρατική τηλεόραση ήταν υπό τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης, ανεξαρτήτων χρώματος. Οι πιο παλιοί θυμάστε μια εκπομπή με θέμα τα καμάκια που κόπηκε στον αέρα μετά από παρέμβαση της Μάργκαρετ; Επίσης θυμάται κανείς το "πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι";



Aυτό κι αν ήταν φιάσκο.Η μεγαλύτερη κρίση πανικού της κρατικής τηλεόρασης.Οι νεώτεροι δεν πρέπει να το θυμούνται,μιας και το γεγονός συνέβει τον Μάρτη του 1985,όταν κόπηκε στον αέρα η ταινία του Νίκου Αλευρά μετά από αλλεπάληλα τηλεφωνήματα του χριστεπώνυμου πλήθους και παρέβμαση του εισαγγελέα.Η οθόνη της τηλεόρασης έδειχνε συνέχεια χιόνι,όχι μόνο όσο διαρκούσε η ταινία,αλλά επί τέσσερις ώρες μετά,γιατί η σύγχυση ήταν απερίγραπτη.Και φυσικά καμμία εξήγηση δεν δόθηκε.
Ειλικρινά δεν παρακολουθώ τηλεόραση,εκτός από το ΣΚΑΙ και μόνο κάποια ντοκυμαντέρ.Ειδησιογραφικά ενημερώνομαι από το ιντερνετ.
Η τηλεόραση έγινε πια το άσυλο του κάθε γραφικού, του κάθε κομπλεξικού και του κάθε βλάκα.Όταν η βλακώδες εκπομπή του κ. Λαζόπουλου παρακολουθείται από το 73% των τηλεθεατών και θεωρείται αυθεντία,τότε τι να πει κανείς.
Οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο θέμα που προέκυψε,φανερώνουν αναμφίβολα τον πανικό που διακατέχει την κυβέρνηση μπροστά
στην ολοένα εντεινόμενη κρίση.Και το σίγουρο είναι ότι δεν θα αντέξει την τετραετία. Από το καλοκαίρι και μετά θα έχομε ραγδαίες εξελίξεις.


TRIHAKIS
GEORGE
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimmyc
Elite Forum-Runner

1146 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/05/2008 :  12:12:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εμείς οι Ελληνες έχουμε κοντή μνήμη μου φαίνεται. Ψάξτε να δείτε τι έλεγε και πώς συμπεριφέρθηκε ο αντικειμενικός, αμερόληπτος κλπ, κλπ κ. Κούλογλου την περίοδο 1989-1990.
Τώρα κ. Trihaki "τι ραγδαίες εξελίξεις" περιμένουμε το καλοκαίρι... θα δούμε, για να το λέτε κάτι ξέρετε.
Ηδη τρέμουν τα πόδια μας από τη θύελλα Τρίπρας - George Papandreou, λες να πέσουμε???

Γνώση που δεν μοιράζεται δεν έχει λόγο ύπαρξης
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/05/2008 :  13:57:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τα πράγματα είναι απλά: Στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αν γίνουν, τα δυο κόμματα (υπάρχει σκεπτόμενος άνθρωπος που να θεωρεί ότι έχει σημασία ποιο θα είναι πρώτο; ) θα πάρουν 85% min.

Από τα αποκόμματα:
κουκουέ σταθερό.
Καρατζαφέρης εκτός βουλής.
Ο τρέντυ με 6% να είναι ευχαριστημένος.

Βάζω και στοίχημα 1:3 για όλα μαζί!


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/05/2008 :  16:21:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εδώ 88,5% πήραν τα αδελφά κόμματα στην Ηλεία,μετά τις πυρκαγιές βεβαίως-βεβαίως:
http://ekloges.ypes.gr/pages/index.html (βάλτε περιφέρια Ηλείας).
Με τις υγείες μας!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000