Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Διατροφή
 Χοληστερίνη
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 19/05/2011 :  18:21:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παλαιότερα είχα κάνει μια έρευνα μέσω διαδικτύου, καταλήγωντας στα εξής συμπεράσματα σχετικά με την χορηστετίνη και φυσικούς τρόπους αντιμετώπισής της. Πριν διαβάσει αυτά, ο κάθε ενδιαφερόμενος, να γνωρίζετε ότι έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν εγκεκριμμένες θεραπείες από γιατρούς κλπ.

Αγκινάρα
Ένα πραγματικά πολύτιμο λαχανικό επίσης η αγκινάρα , που μπορούμε να τη βρούμε σε κήπους , και περιβόλια με πάσης φύσεως άλλα λαχανικά. Απομακρύνει την χοληστερίνη από το αίμα μας χάρης την διουρητική δράση της . Είναι θαμνώδες φυτό και φτάνει περίπου τα 1 εώς και 2 μέτρα . Τα πιο χρήσιμα μέρα της αγκινάρας θεωρούνται τα φύλλα και η ρίζα .
Χρησιμεύει στην μαγειρική ως λαχανικό αλλά και στην ιατρική αφού θεωρείτε ως ένα πλέον θεραπευτικό βότανο . Ένα συστατικό πολύ σημαντικό που περιέχετε σε αυτήν είναι η κυναρίνη και έχει αποδειχθεί ότι ελαττώνει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων στο σώμα μας , όπως επίσης έχει αποδειχτεί με πανεπιστημιακές μελέτες πως διεγείρει την έκκριση χολής και χρησιμοποιείτε στην θεραπεία της ανεπάρκειας του συκωτιού και της ατελής πέψης . Επίσης πολλοί είναι που λένε ότι χρησιμεύει για την αρτηριοσκλήρωση , τους ρευματισμούς , της φαγούρας και της ατονίας .

Πράσινο τσάι Κίνας
χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, συκώτι, χολή, καρκίνο στομάχου

Αμύγδαλα
Αν έχετε πρόβλημα με τα υψηλά επίπεδα της `κακής` χοληστερίνης σας, την επόμενη φορά που θα αναζητήσετε ένα σνακ, προτιμήστε μία χούφτα αμύγδαλα. Έρευνες απέδειξαν ότι, καταναλώνοντας 100 γραμμάρια αμύγδαλα την ημέρα (με την προϋπόθεση ότι δεν είναι επεξεργασμένα ή αλατισμένα), καταφέρνετε να μειώσετε την `κακή` χοληστερίνη μέχρι και 25 μονάδες μέσα σε ένα μήνα, και μάλιστα χωρίς να επηρεάσετε τα επίπεδα της `καλής` χοληστερίνης.

Δυόσμος, αβάρσαμος, Mentha spicata, Οικ: Labiatae
Είναι γνωστό από την αρχαία εποχή, ο Διοσκουρίδης το συνιστούσε για τους ισχυρούς πονοκέφαλους.Κύριο συστατικό της είναι η μενθόλη. Κατεβάζει πολύ γρήγορα τη χοληστερίνη. Είναι κατά των παθήσεων του δέρματος. Έχει απολυμαντικές ιδιότητες και σε συνδυασμό με γλυκάνισο δρα εναντίον των κολικών, της κράμπας και της κόπωσης. Ως κατάπλασμα χρησιμοποιείται εξωτερικώς σε μέρη του σώματος που πάσχουν από αρθριτικά ή ρευματισμούς. Έχει πολλές κοινές ιδιότητες με τη Μέντα (M. piperita). Τέλος είναι άριστο αρτυματικό σε ντολμαδάκια, σούπες, καλιτσούνια, μυζηθρόπιτες κ.ά. Σημείωση: Όταν φυλάσσεται ως ξηρό φύλλο (δρόγη) δεν πρέπει να θρυμματίζεται παρά μόνο λίγα λεπτά πριν τη χρήση του διότι εξαερούται ένα μέρος των αιθέριων ελαίων του.

Σκόρδο, Allium sativum Οικ: Liliaceae.
Χρησιμοποιείται ως λαχανικό - αρτυματικό και θεραπευτικό φυτό. Όλα σχεδόν τα φαγητά μπορούν να συνοδεύονται από το σκόρδο, το οποίο δίδει μια ιδιάζουσα γεύση ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος. Περιέχει διάφορες ουσίες (ετεροσίδια, βιταμίνες κ.λ.π). Ως φαρμακευτικό φυτό έχει ιδιότητες αντιβιοτικές, αντιδιαβητικές, αντιυπερτασικές και αντιθρομβοτικές του αίματος. Είναι ακόμη αντιφυσητικό, ανθελμινθικό, σπασμολυτικό, ευστόμαχο, ρυθμίζει τη χλωρίδα του εντέρου και μειώνει τη χοληστερόλη. Το μοναδικό ίσως πρόβλημά του είναι η μυρωδιά του που μπορεί να μειωθεί τρώγοντας μαϊντανό, δυόσμο ή πίνοντας καφέ.

Φύλλα της ελιάς, Olea europae, Οικ: Oleaceae.
Η ελιά εκτός από το κύριο προϊόν της που είναι το λάδι, έχει τα φύλλα της και τις πράσινες ελιές που χρησιμοποιούνται στη λαϊκή θεραπευτική. Κύριο συστατικό του είναι ένα πικρό γλυκοσίδιο η ελαιοευρωπαϊνη. Είναι άριστα κατά της υπέρτασης, χαμηλώνει τη χοληστερίνη και βοηθά να χαμηλώσει ο καρκινικός δείκτης του προστάτη. Είναι πολύ καλό διουρητικό. Τα φύλλα περιέχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες που δεν καταστρέφονται κατά τη διαδικασία παρασκευής του εγχύματος. Ρίχνομε ψιλοκομμένα φύλλα σε βρασμένο νερό το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τους 85οC. Αυξάνει την άμυνα του οργανισμού και είναι ένα από τα καλύτερα αντιβιοτικά το οποίο δίνει καλά αποτελέσματα ακόμα και σε ιογενείς παθήσεις. Σύμφωνα με το γιατρό M. Walker (1996) πάνω από 100 λοιμώξεις αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. Μεγάλες εξαγωγές φύλλων έχουν αρχίσει από την Κρήτη. Πολλές έρευνες σ' όλο τον κόσμο έχουν γίνει και άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη για τη δράση των φύλλων της ελιάς. Ήδη τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί είναι πολύ θετικά και πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι στο μέλλον τα φύλλα και τα προϊόντα τους θα είναι μια πανάκεια.

Καλή καρδιά… με το μεσογειακό τρόπο
Η μεσογειακή διατροφή εάν ακολουθείται πιστά επί τρεις συνεχείς μήνες μπορεί να μειώσει τους κινδύνους εμφάνισης προβλημάτων καρδιάς κατά 15%, υποστηρίζει νέα ιατρική μελέτη που δημοσιεύτηκε σε αμερικανικό περιοδικό κλινικής διατροφής. Την έρευνα διεξήγαγε ο δρ Ντένις Λαϊρόν του Ερευνητικού Κέντρου της Μασσαλίας και οι συνεργάτες του, στην οποία όπως αναφέρει στοιχειοθετούνται πολύ καλά τα οφέλη που προκύπτουν για την καρδιά από τη μεσογειακή δίαιτα, πλούσια σε φυτικές ίνες, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, ψάρια, λάδι και λίγο κόκκινο κρέας.
Με έμφαση στο ψάρι
Οι ειδικοί για τις ανάγκες της έρευνά τους μελέτησαν 212 άνδρες και γυναίκες που παρουσίαζαν κάποιους κινδύνους να εμφανίσουν καρδιολογικό πρόβλημα. Στους μισούς συνέστησαν να τρέφονται επί τριμήνου με βάση την μεσογειακή δίαιτα κάποιοι και στους υπόλοιπους έδωσαν μια άλλη δίαιτα με εξίσου χαμηλά λιπαρά.
Αυτοί που τρέφονταν με βάση το μεσογειακό μοντέλο ήταν υποχρεωμένοι να τρώνε 4 φορές την εβδομάδα ψάρια και μόνο μία κόκκινο κρέας. Στους άνδρες επιτράπηκε να πίνουν δύο ποτηράκια κόκκινο κρασί και στις γυναίκες από ένα.
Όσοι ακολούθησαν την χαμηλών λιπαρών δίαιτα έτρωγαν περισσότερο κοτόπουλο αντί για μοσχάρι και χοιρινό, 2-3 φορές την εβδομάδα ψάρι, καθόλου παράγωγα ζώων με υψηλή χοληστερίνη, αλλά φρούτα και λαχανικά καθώς και φυτικό λάδι.
Και οι δύο ομάδες αποδείχτηκε ότι έχασαν κάποιο βάρος αλλά οι πρώτοι, αυτοί που ακολούθησαν την μεσογειακή δίαιτα μείωσαν την ολική χοληστερίνη τους κατά 7,5% ενώ οι δεύτεροι αυτοί που ακολούθησαν κάποια άλλη χαμηλών θερμίδων, μείωσαν τη χοληστερίνη τους κατά 4,5% . Για τους πρώτους οι κίνδυνοι για εμφάνιση κάποιας καρδιοπάθειας μειώθηκαν κατά 15% και για τους δεύτερους κατά 9%.

Tρώτε φλούδες λεμονιούγια... τη χοληστερίνη
Φυτικό φάρμακο ο φλοιός των εσπεριδοειδών
Mπορεί οι φλούδες των λεμονιών να μην είναι ιδιαίτερα εύγευστες, αλλά επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι είναι ευεργετικές για τον περιορισμό της χοληστερόλης. Aμερικανοί ιατροί εξέθρεψαν για μεγάλο διάστημα χάμστερ με μια δίαιτα με μεγάλη περιεκτικότητα χοληστερόλης και στη συνέχεια χορήγησαν στα τρωκτικά ξύσματα από φλοιό εσπεριδοειδών. Aνακάλυψαν λοιπόν ότι τα φλούδια μείωσαν σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης LDL, που συνδέεται με τις στεφανιαίες νόσους. H μελέτη δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος της Eπιθεώρησης για τη Γεωργία και τη Xημεία των Tροφίμων. Tα φλούδια, που είναι γνωστά ως πολυμεθοξυλενιούχες φλαβόνες (PMF), είναι αντιοξειδωτικά, τα οποία ανήκουν σε μία ομάδα φυτικών χημικών, τα επονομαζόμενα φλαβονοειδή. Tα φλαβονοειδή υπάρχουν σε μια ευρεία γκάμα φρούτων και λαχανικών, καθώς και στο τσάι και στο κόκκινο κρασί. H πιλοτική μελέτη αφήνει να εννοηθεί ότι οι άνθρωποι αντλούν την ίδια ευεργετική δράση από τους φλοιούς εσπεριδοειδών και οι επιστήμονες διερευνούν αν ένα συμπλήρωμα, το οποίο συνδυάζει τις PMF με μία μορφή βιταμίνης E, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης.
Eικοσαπλάσια περιεκτικότητα
H επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δρ Eλζμπιέτα Kουρόφσκα, της καναδικής εταιρείας KGK Synergize, ανέφερε ότι ο χυμός του λεμονιού περιέχει μόνο μία μικρή ποσότητα των αποτελεσματικών PMF, σε αντίθεση με τον φλοιό, στον οποίο η περιεκτικότητα είναι είκοσι φορές μεγαλύτερη. Eπιπλέον, τα στοιχεία που προέρχονται από τα φλούδια, έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση PMF, συνεπώς απορροφούνται και μεταβολίζονται ευκολότερα από τον οργανισμό. Mια δίαιτα με περιεκτικότητα PMF μόλις 1% ήταν αρκετή για την περικοπή της χοληστερόλης στα ζώα μέχρι και κατά 40%. Σε άλλα χάμστερ χορηγήθηκε μια δίαιτα εμπλουτισμένη με δύο άλλα φλαβονοειδή, τα εσπερετίνη και ναριγκενίνη. H δίαιτα αυτή επίσης μείωσε τα επίπεδα χοληστερόλης LDL, αλλά χρειάστηκε τριπλάσια ποσότητα φλοιού για να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τις PMF. H δρ Kουρόφσκα εξήγησε ότι τα φλούδια πιθανότατα περιορίζουν την έκκριση χοληστερόλης από το συκώτι. «H μελέτη μας απέδειξε ότι τα υπερφλαβονοειδή έχουν την αποτελεσματικότερη επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης από κάθε άλλο εσπεριδοειδές», τόνισε. Πιστεύουμε ότι τα υπερφλαβονοειδή έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνισθούν, ακόμη και να υπερνικήσουν την αποτελεσματικότητα φαρμακευτικών παρασκευασμάτων, χωρίς όμως τον κίνδυνο παρενεργειών», πρόσθεσε.
Στις αρχές του περσινού Μαίου το βρετανικό υπουργείο Yγείας ανακοίνωσε πως τα φάρμακα στατίνης που μειώνουν τη χοληστερόλη και παλιότερα διετίθεντο μόνο με ιατρική συνταγή, θα πωλούνται πλέον ελεύθερα. H Σάρα Σένκερ, διαιτολόγος του Bρετανικού Iδρύματος Διατροφής, δήλωσε πως δεν ξαφνιάστηκε που μια φυτική ουσία είναι εξίσου αποτελεσματική με ένα φαρμακευτικό παρασκεύασμα. «H χρησιμότητά της όμως θα εξαρτηθεί από την ισχύ της επίδρασής της. Oι στατίνες είναι πολύ δυνατά φάρμακα», ανέφερε. Aξίζει να σημειωθεί ότι παλιότερες επιστημονικές έρευνες είχαν αποδείξει ότι ο χυμός λεμονιού μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου. H είδηση αφορά εκατομμύρια ανθρώπους, καθώς σχεδόν οι μισοί ενήλικες εκτιμάται πως έχουν πρόβλημα υψηλής χοληστερόλης. Στις ηλικίες άνω των 50, το ποσοστό αυτό δεν αποκλείεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο.
Eυεργετική και η αγκινάρα
Σύμφωνα με τις συστάσεις των διεθνών υγειονομικών αρχών, τουλάχιστον μισή ώρα άσκηση την ημέρα επί πέντε ή παραπάνω μέρες την εβδομάδα είναι ένα πολύ καλό βήμα για την πρόληψη της αύξησης της χοληστερόλης στους ενήλικες, σε συνδυασμό φυσικά με τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Eκτός από τα λεμόνια, οι αγκινάρες θα μπορούσαν να αποτελέσουν το μυστικό για μια υγιή καρδιά. Όπως ανακοινώθηκε πέρσι, στις αρχές Mαρτίου, το Πανεπιστήμιο του Pέντινγκ αναζητά εθελοντές για να συμμετάσχουν σε πείραμα για τον τρόπο, με τον οποίο οι αγκινάρες επιδρούν στα επίπεδα χοληστερόλης. Oι διατροφολόγοι δρ Pάφε Mπούντι και δρ Aν Oυόκερ επιζητούν τη συμμετοχή των εθελοντών στο σχέδιο για μια περίοδο 12 εβδομάδων. Oι Bρετανοί επιστήμονες έχουν σαφείς ενδείξεις πως το απόσταγμα από τα φύλλα της αγκινάρας (ALE) είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά για τη συγκράτηση στα επίπεδα της χοληστερόλης.
Mία παλαιότερη γερμανική έρευνα έχει αποδείξει άλλωστε ότι το ALE περιορίζει σημαντικά τα επίπεδα της «κακής χοληστερόλης» στους πάσχοντες από υψηλή χοληστερόλη. Eπιδίωξη των Bρετανών γιατρών είναι να επεκτείνουν τη συγκεκριμένη έρευνα σε ανθρώπους που παρουσιάζουν μικρή αύξηση της χοληστερόλης. Yπενθυμίζεται, τέλος, ότι το συγκεκριμένο απόσταγμα είναι ευεργετικό και για την ανακούφιση από μικροπροβλήματα δυσπεψίας.
Πηγή: Καθημερινή

Τσάι
http://olea.skroutzstore.gr/p.DR-KATSOS-Meigma-Votanon-4-CHolisteroli.128118.html
Να θυμάστε το τσάι φτιάχνεται ως εξής: Βράζω το νερό. Το βγάζω από τη φωτιά, ρίχνω τα βότανα, σκεπάζω ώστε να μην εξατμίζονται τα αιθέρια έλαια, αφήνω 5 λεπτά, σουρώνω, πίνω.

ΥΓ. Το άγχος θέλει άλλα βότανα, και δυστηχώς επιβαρύνει την χοληστερίνη.

Dejan
Master Forum-Runner

Greece


3884 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/05/2011 :  07:00:41  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Dejan Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Δυστυχώς στην οικογενή χολιστερίνη δεν πιάνει τίποτα από αυτά. Ο οργανισμός θεωρεί φυσιολογική τιμή την Χ και οπότε τη παράγει μέχρι να φτάσει σε αυτές τις τιμές. Αντιθέτως αν καταφέρεις με κάποιο φυσικό τρόπο να τη ρίξεις έστω και παροδικά μόλις και για κάποιο λόγο σταματήσεις αυτό που έπαιρνες η χολιστερίνη κάνει pick σε υψηλότερο σημείο από ότι πριν. Ειδικά με τα τσάι κάποια περίοδο έπινα πάνω από 4-5 τη μέρα, δεν έτρωγα σχεδόν τίποτα ζωικό και τίποτα χολιστερινούχο, ενώ αντιθέτως η διατροφή μου ήταν πλούσια σε ξηρούς καρπούς. Βέβαια σε ένα άρθρο που είχα διαβάσει πριν 2-3 χρόνια μπορεί και περισσότερο, είναι ότι δεν πεθαίνεις από τη χολιστερίνη αλλά από τη προδιάθεσή σου να έχεις ρωγμές στις αρτηρίες σου.Μπορεί δλδ να έχεις και 500 χολιστερίνη και ποτέ να μη πάθεις τπτ...

______________________
“Ethiopians and Kenyans are running 160 miles a week, more than you will ever run, because it’s their only way out, and those who survive that are going to be really hard to beat unless you do everything perfectly,” Salazar told Ritzenhein. “If they have better biomechanics, too, you are in trouble.”
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/05/2011 :  17:01:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σε γενικές γραμμές στο σώμα μας μπαίνουν διάφοροι μολυσματικοί παράγοντες και πρέπει να βρεθεί τρόπος να βγουν. Ένας τρόπος είναι ο ιδρώτας για παράδειγμα. Όταν δεν αποβάλλονται πλήρως μας δημιουργούν κάποιο πρόβλημα, όπως πυρετό ή ακμή ή πονοκέφαλο ή υψηλή χοληστερίνη. Είναι η φυσιολιγική αντίδραση του οργανισμού απέναντι στην μόλυνση. Για παράδειγμα κάποιος που πίνει έχει μετά πονοκέφαλο, ή άν φάει κάποιος άλλος χοιρινό αποκτα εξανθήματα.

Φυσικά εσύ dejan ως παθών είσαι και ο πιο γνώστης από όλους για το πρόβλημά σου, αν το θεωρήσουμε πρόβλημα βέβαια. Μπορεί να είναι το φυσιολογικό σου, ΟΚ.
Θέλω να πιστεύω όμως ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα κληρονομικά προβλήματα προέρχονται από κληρονομικές συνήθειες. Δηλαδή κληρονομούμε από τους γονείς μας κακές συνήθειες, όπως για παράδειγμα κρέας με πατάτες (αχώνευτο), λάδι και μέλι μαγειρεμένο (καταστρέφονται οι θεραπευτικές τους ιδιότητες), Ξεφλουδισμένες πατάτες, φρούτα και λαχανικά (πετιούνται όλες οι βιταμίνες και μεγάλη ποσότητα αιθέριων ελαίων), υπερχλωριωμένο νερό βρύσης, μακαρόνια άσπρα (φυτικές ίνες και έλαια παν περίπατο στις συσκευασίες συμπληρωμάτων).
Ο τόνος για παράδειγμα έχει 0% λιπαρά στο σούπερ μάρκετ, το λαδάκι του (μουρουνέλαιο) είναι στα φαρμακεία.

Εγώ στη θέση σου θα έκανα μια δοκιμή (δε ξέρω αν την έχεις κάνει). Θα πρόσθετα στο καθημερινό μου διαιτολόγιο 2 κουταλιές της σούπας λάδι ελιάς βιολογικό, 1 κουταλιά χυμό λεμόνι, 2 σκελίδες σκόρδο. Όλα αυτά ωμά, από πάνω από το μεσημεριανό φαγητό ή από τη σαλάτα. Πραγματικά είναι θέμα συνήθειας να τα αποδεχθείς και κακό σε καμιά περίπτωση δε νομίζω να κάνουν. Λίγος μαϊντανός μετά διώχνει και την άσχημη οσμή σε κάποιο βαθμό. Το ότι με τα τσάγια έπεσε η τιμή σου. μου δείχνει ότι παίρνει βελτίωση, όμως είναι πολύ σπαστικό να πίνεις συνεχώς 5 κούπες τσάι τη μέρα. Αυτά που σου προτείνω είναι νόστιμα και μπορείς να τα εφαρμόσεις μια ζωή.

Μπορείς να το κάνει και σαν τεστ αν έχεις όρεξη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Dejan
Master Forum-Runner

Greece


3884 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/05/2011 :  18:33:05  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Dejan Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Δυστυχώς Γιώργο και τότε δεν έπεσε η χολιστερίνη μου με τα τσάι. Το μοναδικό που τη ρίχνει είναι η στατίνες του crestor ή οι στερόλες που περιέχουν ορισμένα προιόντα (και οι στερόλες τη ρίχνουν λίγο). Αυτά που λες τα τρώω ήδη εκτός από το βιολογικό λάδι αλλά παίρνω το κανονικό αλλά σίγουρα λιγότερο από 2 κουταλιές της σούπας.

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές

______________________
“Ethiopians and Kenyans are running 160 miles a week, more than you will ever run, because it’s their only way out, and those who survive that are going to be really hard to beat unless you do everything perfectly,” Salazar told Ritzenhein. “If they have better biomechanics, too, you are in trouble.”

Edited by - Dejan on 20/05/2011 18:33:27
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/05/2011 :  19:16:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η οικογενής υπερχοληστερολαιμία (συγγενής), είναι πάθηση που χαρακτηρίζεται από ψηλή συγκέντρωση χοληστερίνης στο αίμα, που μεταδίδεται με κληρονομικό τρόπο.
Η συχνότερη μορφή της οικογενειακής υπερχοληστερολαιμίας, στην οποία εμπλέκεται μόνο ένα γονίδιο, υπάρχει σε 1 άνθρωπο για κάθε 500. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερες αλλά σπανιότερες μορφές της πάθησης στις οποίες εμπλέκονται δύο παθολογικά γονίδια.
Η ανίχνευση της υψηλής χοληστερίνης στο αίμα με αναλύσεις στο αίμα, είναι περισσότερο αποτελεσματική εάν πραγματοποιείται νωρίς στην παιδική ηλικία, μετά από το πρώτο έτος της ζωής.
Για κάθε παιδί στο οποίο θα γινόταν η διάγνωση, θα υπήρχε 1 γονέας με ψηλή συγκέντρωση χοληστερόλης στο αίμα.
Η θεραπεία με στατίνες ειναι μονόδρομος!


"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Dejan
Master Forum-Runner

Greece


3884 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/05/2011 :  21:11:24  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Dejan Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Α είμαι τόσο γκαντέμης τελικά....

______________________
“Ethiopians and Kenyans are running 160 miles a week, more than you will ever run, because it’s their only way out, and those who survive that are going to be really hard to beat unless you do everything perfectly,” Salazar told Ritzenhein. “If they have better biomechanics, too, you are in trouble.”
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/05/2011 :  21:25:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ότι και να πω στο φαγητό γυρνάω πάντως. Λάδι, λεμόνι και σκόρδο, χωρίς μαϊντανό, σσστττ...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ngous
Newbie Forum Runner



1 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/12/2011 :  18:37:28  Εμφάνιση Προφίλ  Visit ngous Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Κριθαρένια κουκλούρια με διαιτητικές ίνες

Καταπολεμούν :

Σάκχαρο
Χοληστερίνη
Παχυσαρκία
Παθήσεις εντέρου


Αποδεδειγμένα αποτελέσματα βάσει χημικών αναλύσεων και προσωπικών μαρτυριών!!!


Περιέχουν διαιτηττικές ίνες!!





Περισσότερα εδώ http://metaxashop.blogspot.com

Edited by - ngous on 12/12/2011 19:58:46
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MANOLIS2004
Master Forum-Runner

Greece
6423 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/12/2011 :  18:53:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εγω έχω πολύ χαμηλή χοληστερίνη παρόλο που τρώω συχνά πυκνά "πιτόγυρα", big burgurs κλπ....Παίρνω ομως ενα becel (τα μικρά μπουκαλάκια) μετά απο το γευμα, εδω και 3-4 χρόνια περίπου

MANOLIS2004
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/12/2011 :  20:15:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ένας συνάδελφος με αυτό το τσάι του Κατσός είχε ρίξει κάπου 100 μονάδες σε 1 μήνα τη χοληστερίνη, τρώγοντας ότι έβρισκε μπροστά του. Έπειτα δε ξέρω τι έγινε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

maza
Advanced Forum-Runner

323 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/12/2011 :  20:45:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μα αφου υπαρχουν τα χαπάκια......
Αμα ηταν τοσο απλό να ρίξουμε την χοληστερίνη θα το κάναμε όλοι
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/12/2011 :  20:51:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είναι λίγο πιο απλό από όσο το περιέγραψα.
Πέραν ίσως κάποιων ειδικών και ελαχίστων περιπτώσεων το μόνο που χρειάζεται είναι σωστή διατροφή. Ή 40 μέρες μακριά από ζωϊκά λιπαρά το χρόνο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

maza
Advanced Forum-Runner

323 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/12/2011 :  07:59:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πέρα από την πλάκα αν δεν κάνεις κατάλληλη δίαιτα δεν πέφτει η χοληστερίνη. Το θέμα είναι πόσο είσαι έτοιμος να θυσιάσεις διάφορες μικροαπολαύσεις της διατροφής σου για να την ρίξεις κάτω από 200 που λένε οι Αμερικάνοι . Που τελικά δεν είναι και σίγουροι αν είναι 100% σωστό κλπ. Φυσικά αν μιλάμε για περιπτώσεις όπως περιγράφει ο Dejan είναι άλλο θέμα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mtbiker
Senior Forum-Runner

Greece
578 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/12/2011 :  22:10:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://logia-starata.blogspot.com/2011/11/blog-post_6755.html

Pain is temporary.
Trophies last forever !
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/12/2011 :  22:34:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by mtbiker

http://logia-starata.blogspot.com/2011/11/blog-post_6755.html

Pain is temporary.
Trophies last forever !



Φαίνεται ενδιαφέρον άρθρο, αλλά θέλω καμιά βδομάδα να το διαβάσω. Όψομαι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000