Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 8

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/12/2013 :  16:44:02  Εμφάνιση Προφίλ
Έλεγα να μην γράψω (γιατί ουσιαστικά έτσι κάνουμε και "διαφήμιση" σε αυτού του είδους θέρμανση, κάτι που δεν το αξίζουν κατά τη δική μου ταπεινή άποψη...ούτε στο τόσο...), αλλά δεν κρατιέμαι!

Πολύ ωραία να είπε ο denvas (δίνεις 800W ενέργειας, παίρνεις το μέγιστο 800W θερμικής ενέργειας, αν το σύστημα έχει απόδοση 100%). Δεν έχει σημασία στην τελική αν τη θερμική ενέργεια την λαμβάνεις ως "ζεστό" άερα, "ζεστά" ντουβάρια, ή ως συνδυασμός των παραπάνω! Αν ειδικά ο χώρος είναι καλά μονωμένος, το αποτέλεσμα τελικά θα είναι το ίδιο! Τα πάνελ υπερύθρων ΔΕ δημιουργούν ενέργεια από το πουθενά! Μην καταρίπτουμε και βασικούς κανόνες της Φυσικής!!!

Η μόνη εξαίρεση είναι τα κλιματιστικά (που αποτελούν "αντλίες θερμότητας") όπου όντως με 800W ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να αποδώσουν από 3Χ800 - 5Χ800 W θερμικής ενέργειας!!!

Να σημειώσω ότι με Φιλανδούς συναδέλφους που μιλάω, στα σπίτια τους εκεί πάνω (ψηλά στα κρύα) εννοείται ότι χρησιμοποιήται μόνο η τεχνολογία των "αντλιών θερμότητας", με τα θερμικά στοιχεία ανταλλαγής θερμότητας χωμένα στο έδαφος (=γεωθερμικές αντλίες θερμότητας = ειδικευμένα κλιματιστικά).

Επίσης όλα πλέον τα μεγάλα σύγχρονα κτήρια γραφίων και δημόσιων χώρων, θερμαίνονται με τη χρήση κλιματιστικών. Αν περιμενανε να ζεσταθούν οικονομικά με πάνελ υπερύθρων...τότε "ζήτω που καήκαμε"!

Υ.Γ. Ο stratus πρέπει να "έχει κόψει φλέβες" με αυτά που ακούει εδώ μέσα!!!

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kambog
Newbie Forum Runner

Greece


19 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/12/2013 :  00:22:56  Εμφάνιση Προφίλ
Θα τα ξανά πω παρόλο που τα έχω πει αμέτρητες φορές.
Το πάνελ υπέρυθρης διαφέρει στον τρόπο μετάδοσης της θερμότητας.Αν πάρεις ένα πάνελ και το δουλέψεις όπως έναν θερμοπομπό(το λάθος που κάνουν πολλοί) δεν υπάρχει περίπτωση να ζεσταθείς.
Ο φίλος ο gargadua που λέει ότι πήρε ένα γερμανικό πάνελ (αν ήταν γερμανικής κατασκευής και όχι σαν αυτά http://infraredpower.gr/products.asp?id1=27 γερμανικής προέλευσης και κινέζικης κατασκευής) καλό θα είναι να διαβάσει προσεκτικά το άρθρο που έχω αναρτημένο εδώ http://infraredpower.gr/information.asp?id1=13 η ας με πάρει ένα τηλέφωνο (είναι εύκολο να το βρει)είμαι σίγουρος ότι κάτι δεν έκανες σωστά.
Για τον φιλο μας τον trexantiri και να το εξηγήσω δεν πιστεύω να καταλάβει και πολλά πράγματα όταν λέει ότι (Δεν έχει σημασία στην τελική αν τη θερμική ενέργεια την λαμβάνεις ως "ζεστό" αέρα, "ζεστά" ντουβάρια ), και ας παει να αγοράσει μια αντλία θερμότητας ανταλλαγής θερμότητας χωμένα στο έδαφος αν έχει τα λεφτά (κοντά στα 10.000 ευρώ) αν δεν μένει σε πόλη και μένει σε χωριό γιατί αν μένει σε πολυκατοικία θέλω να δω που θα βάλει τα τα θερμικά στοιχεία, τέλος πάντων.
Το σίγουρο είναι ότι αυτοί που δεν καταλαβαίνουν την υπέρυθρη καλλίτερα είναι να πάνε σε άλλους τρόπους θέρμανσης και η υπέρυθρη να είναι μόνο για τους προνομιούχους που θα έχουν 24ωρη θέρμανση στην οικονομικότερη τιμή και χωρίς κούραση θα έχουν και άνεση χωρίς βρομιά αρα δεν θα χρειάζεται να βάφουν το σπίτι ανα δυο χρόνια (αυτά για το ξύλο περισσότερο).
Τώρα διαβάστε προσεκτικά την Τεχνολογία θέρμανσης υπερύθρων εδώ http://infraredpower.gr/information.asp?id1=13 και για επιπλέον απορίες της ξανά συζητάμε.

Υπέρυθρη Θέρμανση infraredpower

www.infraredpower.gr
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 8 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000