Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Ελληνικό δημόσιο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 4

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/02/2013 :  14:29:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KosNi

Την σφραγίδα μας λένε να βάζουμε, όχι την υπογραφή. Ακόμα κι αν η υπογραφή είναι ένα αμορφο σύμβολο τύπου μικρού Γ.
Απλά σου λέω αν δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα με αυτό το αντίγραφο, τότε θα σου πουν ότι δεν το έφτιαξαν αυτοί...



Ναι σωστό. Απλώς το αντίγαφο είναι για το αρχείο το δικό μου. Οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει θέμα.
Πάντως, δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακάνω δουλειά που πρέπει να κάνει αυτός τον οποίο πληρώνω και εγώ....







-------------------------
Ο μαραθώνιος είναι ένα ταξίδι για την Ιθάκη. Η Ιθάκη για εμένα είναι η αφετηρία, όχι το Καλλιμάρμαρο. Την Κυριακή στις 9 το πρωί ξεκινάει το πάρτυ για αυτούς που έφτασαν στην Ιθάκη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/02/2013 :  14:34:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@gargadua: ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΑΣ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ;;;; έρχονται φορτωμένοι από τις οικογένειές τους και έχουν και εσένα να τους δημιουργείς προβλήματα! Αμάν πια!




-------------------------
Ο μαραθώνιος είναι ένα ταξίδι για την Ιθάκη. Η Ιθάκη για εμένα είναι η αφετηρία, όχι το Καλλιμάρμαρο. Την Κυριακή στις 9 το πρωί ξεκινάει το πάρτυ για αυτούς που έφτασαν στην Ιθάκη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/02/2013 :  15:42:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
1 από τις αναφορές μου, την διάβασα και συγχίστηκα!!! Δεν είμαι δημοσιουπαλληλοφάγος αλλά όταν είσαι αδιάφορος ΑΕΙ ΧΑΣΟΥ!!
Για ευνόητους λόγους ονόματα υπηρεσιών και ΜΥ δεν αναφέρονται.

ΘΕΜΑ: Ειδικό Σημείωμα Αξιολόγησης
ΣΧΕΤ: (α) ΠΔ 318/28 Σεπ 92
(β) Φ.453/108/17723/Σ.1220/23 Μαρ 10
(γ) Φ.470/8/2367/Σ.253/18 Μαρ 11

1. Σε συνέχεια (α) και (γ) σχετικών, σχετικά με την ένσταση της βαθμολογίας της ΜΥ ............ έχω να αναφέρω τα εξής:

α. Η βαθμολογία του αξιολογητή είναι προσωπική εκτίμηση του και διεξάγεται με σοβαρότητα και αίσθημα δικαιοσύνης. Στον αντίποδα, η υπάλληλος προσπαθεί να στηρίξει την ένστασή της με άσχημους χαρακτηρισμούς και γεγονότα που συνέβησαν εκτός της περιόδου αξιολόγησης.

β. Στις παρ. 5 και 7 κατηγορούμαι για μεροληψία και εμπάθεια, γεγονός που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο, σε προσωπικές εκτιμήσεις της και όχι σε γεγονότα που το αποδυκνείουν. Η υπάλληλος ξεχνά ότι στις 23 Μαρ 10 είχε διενεργηθεί Πρόχειρη Εξέταση σύμφωνα με το (β) σχετικό, κατόπιν αναφοράς της ίδιας και από την εξέταση των στοιχείων, δεν προέκυψε οποιαδήποτε κατηγορία εις βάρος μου. Εκτός της υπαλλήλου, η υπηρεσία ουδέποτε θεώρησε ότι ενεργώ μεροληπτικά κατά οποιουδήποτε υφισταμένου μου. Σε άλλη περίπτωση θα εφαρμόζονταν άμεσα, τα αντίστοιχα διοικητικά μέτρα για το πρόσωπό μου.

γ. Κατά το χρονικό διάστημα της αξιολόγησής της, δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν βαθμολογία 10 ή 9, σύμφωνα με το άρθρο 8 του (α) σχετικού. Το παραπάνω γεγονός θα έπρεπε να το γνωρίζει η ίδια όπως επίσης και την αιτιολογία της κλίμακας βαθμολόγησης των κριτηρίων. Αλλωστε, η βελτίωσή της από την προηγούμενη αξιολόγησή της, αποτυπώθηκε με αύξηση της βαθμολογίας που την θεωρεί καλή υπάλληλο, σύμφωνα με το άρθρο 8 του (α) σχετικού. Ως αναφορά, τις άριστες βαθμολογίες που επικαλείται η ίδια από το παρελθόν, θα έπρεπε να τεκμηριώνονται με συγκεκριμένα πραγματικά στοιχεία και να ελεγχθούν από Ειδική Επιτροπή. Τέτοια στοιχεία από προηγούμενη αξιολόγησή της, ουδέποτε έπεσαν στην αντίληψη μου, όσο και αν τα αναζήτησα.

δ. Εκτός των αναγραφομένων στην ένσταση της υπαλλήλου, η εργατικότητα και το ενδιαφέρον για το αντικείμενο της δεν προκύπτουν από πραγματικά στοιχεία που έχει επισυνάψει ή έχει επικαλεστεί. Η συνδρομή της στις δραστηριότητες του Γραφείου δεν ήταν η αναμενόμενη και ας μην έλειπε με αναρρωτικές άδειες. Το παραπάνω εύκολα διαπιστώνεται, με μία έρευνα στο αρχείο σχεδίων εγγράφων που θα έπρεπε να είχε συντάξει καθόλη την χρονική περίοδο της αξιολόγησής της αλλά δεν έπραξε. Το αρχείο τηρείται από την Γραμματεία της υπηρεσίας.

ε. Η διαφορά βαθμολογίας με τον Β΄ Αξιολογητή πέραν των 2 βαθμών, εστιάζεται στα εξής 3 κριτήρια: Γνώση Αντικειμένου, Ενδιαφέρον και Δημιουργικότητα, Υπηρεσιακές Σχέσεις - Συμπεριφορά. Ο Β΄ Αξιολογητής την βαθμολόγησε με 9, 10 και 10 αντίστοιχα, γεγονός που δεν τεκμηριώνεται σύμφωνα με το άρθρο 8 του (α) σχετικού, με συγκεκριμένα πραγματικά στοιχεία ή γεγονότα. Εφόσον δεν έχουν προσκομιστεί τέτοια στοιχεία, είναι προφανές, ότι η βαθμολογία μου για αυτήν θα πρέπει να παραμείνει ως έχει.

στ. Στα κριτήρια: Διοικητικές Ικανότητες και Αποτελεσματικότητα η διαφορά είναι κάτω των 2 βαθμών και ως εκ τούτου δεν υπάρχει θέμα τροποποίησης της βαθμολογίας σύμφωνα με το άρθρο 19 του (α) σχετικού.

ζ. Στις Παρατηρήσεις αναγράφεται από τον Β΄ Αξιολογητή ότι η υπάλληλος «θα έπρεπε να τύχει περισσότερου ενδιαφέροντος από τον Δντή της», γεγονός που προκύπτει από εικασίες και όχι πραγματικά στοιχεία, καθόσον ουδέποτε παρατηρήθηκα από αυτόν ή άλλον ανώτερό μου για την συμπεριφορά μου, είτε γραπτώς είτε προφορικώς. Υπό τις διαταγές του βρισκόμουνα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 2 ετών και σίγουρα θα είχε επέμβει ανάλογα, σε περίπτωση παρεκτροπής μου. Ουδέποτε το έπραξε.

2. Συνημμένα υποβάλλω το πόρισμα του (β) σχετικού.

ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΠΟΥ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΣΟΥ ΤΣΟΓΛΑΝΕ!!!!!!!!!!




The more you hurry to succeed, the longer it will take to succeed.

Edited by - gargadua on 03/02/2013 15:48:50
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/02/2013 :  16:25:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αμα όλοι λένε "εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα" δεν πρόκειται να προχωρήσει αυτή η χώρα. Ευτυχώς που κάποιοι δρουν κατα συνείδηση (όπως ο φίλος Γαργαντούας), διότι δε μπορεί όλοι να αξιολογούνται το ίδιο, είτε δουλεύουν είτε κάθονται, είτε πηγαίνουν στην δουλειά είτε πηγαίνουν για κυνήγι με άδεια από την σημαία. Εχω κι εγώ πρόσφατα παραδείγματα από ΕΔΕ όπου οι καταθετοντες αρχίζουν τα δεν είδα και δεν ξέρω, γιατί ο συνάδελφος έχει παιδιά να μεγαλώσει κ.λπ. Αυτά ας τα σκεφτόταν πριν κάνει ό,τι έκανε...
Καμία μέρα που θα χω όρεξη, θα γράψω κι εγώ καμία ιστορία, γιατί, δικηγόρος γαρ, έχω να διηγηθώ πολλές...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/03/2013 :  15:15:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν και δεν είναι μόνο θέμα δημοσίου καθώς ξεπουλήθηκαν και τα διόδια, το βάζω εδώ καθώς εμπλέκονται και τα κατορθώματα της τροχαίας:

http://www.dete.gr/news.php?article_id=138108

ΑΧΑΪΑ: Η «Ολυμπία Οδός» τον μήνυσε... για φθορές στους κώνους!

Η παραλίγο τραγωδία που απασχόλησε την κοινή γνώμη της Πάτρας την περασμένη εβδομάδα, με θύμα τον 39χρονο Θάνο Αγγελόπουλο, έχει και... ασύλληπτη συνέχεια. Όπως είναι γνωστό, ο οδηγός σώθηκε από του χάρου τα δόντια όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου στο ύψος της Ακράτας, καρφώθηκε στο τσιμεντένιο διαχωριστικό που έχει τοποθετηθεί λόγω των... έργων που εκτελούνταν στο σημείο. Όμως δεν γλίτωσε από την... «Ολυμπία οδό», καθώς, όπως μας πληροφόρησε ο ίδιος, με το που βγήκε από το νοσοκομείο παρέλαβε το ειδοποιητήριο για τη μήνυση που υπεβλήθη εναντίον του από την εταιρία για τις φθορές που προκάλεσε στο χώρο! Και φυσικά ο κατά τα άλλα τυχερός οδηγός, ο οποίος σώθηκε από θαύμα, έκανε το σταυρό του αφού όπως μας είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν φτάνει που έπαθα ό,τι έπαθα με αυτόν τον δρόμο καρμανιόλα, αλλά εκεί που σκεφτόμουν να υποβάλλω εγώ μήνυση για την κατάσταση της εθνικής οδού του κινδύνου και του θανάτου, τελικά πάω εγώ κατηγορούμενος. Ήμαρτον!». Θυμίζουμε επίσης, ότι το πρώτο απίστευτο κι όμως τραγελαφικό το βίωσε όταν έφθασαν στο σημείο του τροχαίου οι αστυνομικοί. Οι οποίοι επειδή δεν ήταν δυνατόν να ανοίξει το ντουλαπάκι του οχήματος για να δουν την άδεια, την ασφάλεια και το δίπλωμα, έκοψαν δύο κλήσεις των 500 ευρώ για... τυπικούς λόγους. Σε περίπτωση που ο οδηγός προσκομίσει τα έγγραφα θα διαγραφούν, ενώ διαφορετικά θα αναγκαζόταν να πληρώσει το πρόστιμο. Και στη μία, και στην άλλη περίπτωση, μία φράση σου... έρχεται στο μυαλό: «Ελλάς το μεγαλείο σου!...».

Απαντά με μήνυση...
Ο 38χρονος δεν πρόκειται να αφήσει το θέμα να περάσει έτσι. Δηλώνει μάλιστα ότι δεν πτοείται από τη μήνυση που του έκανε η «Ολυμπία οδός», αλλά απεναντίας αυτό αποτέλεσε τη «σπίθα» για να κινηθεί και ο ίδιος δικαστικά. «Ίσως τελικά να μην προχωρούσα σε υποβολή μήνυσης, σκεπτόμενος την ταλαιπωρία. Αφού όμως μου έκαναν μήνυση, θα κάνω κι εγώ για να καταδείξω ότι ο δρόμος είναι στο κακό του χάλι και άκρως επικίνδυνος», τονίζει ο κ. Αγγελόπουλος.


Edited by - KostasPVol on 04/03/2013 15:19:00
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nek2000
Elite Forum-Runner

Greece


1276 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/03/2013 :  17:47:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εδώ μιλάμε όμως για ελληνικό δημόσιο

Δήμος Ζωγράφου. Πλατεία Γαρδένια. Το κέντρο του δήμου. Στην πλατεία του χωριού. Πιθανώς κάποιος εργολάβος έχει πάρει την εργολαβία από κάποια ΔΕΚΟ να ανοίξει μία τάφρο στο πεζοδρόμιο από την πλευρά της καθόδου προς Αθήνα. Σε ένα από το πιο πολυσύχναστα σημεία του δήμου μας. 50 μέτρα από το δημαρχείο. Το πεζοδρόμιο καταλαμβάνεται πλήρως για τις ανάγκες του έργου.

Μέχρις εδώ όλα καλά. Αυτό όμως που κάνει και ο τελευταίος εργολάβος οικοδομών, αδιαφορεί ο συγκεκριμένος. «Εκτρέπει» την κίνηση των πεζών στο οδόστρωμα – χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας – διαχωρισμού για τους πεζούς.

Και καλά όταν ο περαστικός είναι ο 20χρονος φοιτητής. Που είναι γατόνι και τα αντανακλαστικά του αυξημένα. Όταν όμως, είναι η γιαγιά του;

Χωρίς κανείς από τον δήμο να το ελέγξει! Σε ένα σύστημα υπεργολαβιών που αυξάνει το κόστος για τις ΔΕΚΟ και τα κέρδη των υπεργολάβων αδιαφορώντας για στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας. Πολύ πιθανά χωρίς την ελάχιστη συνεννόηση με το δήμο, στην ευθύνη του οποίου είναι τα πεζοδρόμια, αλλά όχι οι δρόμοι που διέρχονται τα λεωφορεία. Η ευθύνη των οποίων ανήκει στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Είμαστε σίγουροι ότι νόμοι & προδιαγραφές εκτέλεσεις τέτοιων έργων υπάρχουν. Εφαρμόζονται;
http://zografoubloging.wordpress.com/2013/03/04/%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%B4%CE%B7/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/03/2013 :  21:12:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Gypaetos

Αν και γενικά δεν είμαι κατά της πληρωμής των διοδίων, στην Ολυμπία Οδό δεν υπάρχει καμία λογική να πληρώνουμε για έργο που έχει σταματήσει και ενώ έχει δυσκολέψει η κυκλοφορία αντι να βελτιωθεί! Πάντως απο το ρεπορτάζ δεν κατάλαβα γιατί για το ατύχημα έφταιγε ο δρόμος και όχι π.χ. ο οδηγός...

Από λάθος το έβαλες σε άλλο θέμα.

Σ'αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει πάντα συνυπευθυνότητα. Μπορεί να αποφασιστεί συνυπευθυνότητα 50-50, ή 80-20, ή 20-80.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο δρόμος είναι εγκληματικός και τον ονομάζουν εθνική οδό. Πρέπει να προσέχει πολλαπλάσια ο οδηγός, έχει ευθύνη. Ηθικός αυτουργός είναι ο κατασκευαστής.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

parwritis
Newbie Forum Runner



15 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/03/2013 :  01:02:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μου θύμισε ο άλλος,παραπάνω και παραπίσω,με το μένος και το ζήλο του, τους αλήστου μνήμης ΚΑΡΑΦΑΣΙΣΤΕΣ επιθεωρητές εκπαίδευσης, επί χούντας...!
............
Γενικά, με λύπη μου το λέω, ο χώρος εδώ, γέμει από νοοτροπίες κι αντιλήψεις εξαιρετικά φασίζουσες.-
Και να σκεφτεί κανείς, ότι όλοι οι συμφορουμίτες εδώ, είναι αθλούμενοι, τουτέστιν -ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ- άνθρωποι ευγενείς, ανώτεροι και μακρόθυμοι....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/03/2013 :  05:08:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by parwritis

Μου θύμισε ο άλλος,παραπάνω και παραπίσω,με το μένος και το ζήλο του, τους αλήστου μνήμης ΚΑΡΑΦΑΣΙΣΤΕΣ επιθεωρητές εκπαίδευσης, επί χούντας...!
............
Γενικά, με λύπη μου το λέω, ο χώρος εδώ, γέμει από νοοτροπίες κι αντιλήψεις εξαιρετικά φασίζουσες.-
Και να σκεφτεί κανείς, ότι όλοι οι συμφορουμίτες εδώ, είναι αθλούμενοι, τουτέστιν -ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ- άνθρωποι ευγενείς, ανώτεροι και μακρόθυμοι....



Αυτό τώρα που κολλάει;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/03/2013 :  05:30:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol

quote:
Originally posted by Gypaetos

Αν και γενικά δεν είμαι κατά της πληρωμής των διοδίων, στην Ολυμπία Οδό δεν υπάρχει καμία λογική να πληρώνουμε για έργο που έχει σταματήσει και ενώ έχει δυσκολέψει η κυκλοφορία αντι να βελτιωθεί! Πάντως απο το ρεπορτάζ δεν κατάλαβα γιατί για το ατύχημα έφταιγε ο δρόμος και όχι π.χ. ο οδηγός...

Από λάθος το έβαλες σε άλλο θέμα.

Σ'αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει πάντα συνυπευθυνότητα. Μπορεί να αποφασιστεί συνυπευθυνότητα 50-50, ή 80-20, ή 20-80.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο δρόμος είναι εγκληματικός και τον ονομάζουν εθνική οδό. Πρέπει να προσέχει πολλαπλάσια ο οδηγός, έχει ευθύνη. Ηθικός αυτουργός είναι ο κατασκευαστής.



Συμφωνω με το ρεπορτάζ ότι ο δρόμος είναι χάλια και παρατημενος αλλα όχι ότι φταίει ντε και καλα αυτός για το ατύχημα, ηθικής αυτουργός πάντως είναι άλλο πράγμα βέβαια. Αν θα βγάλει συνυπαιτιοτητα το δικαστήριο δεν το ξέρω και μην είσαι και τόσο βέβαιος. Η αλήθεια είναι ότι όπως είπα κακώς πληρώνουμε διόδια εκεί, αλλα υπάρχει και η αντίθετη άποψη πως επειδη αναγκάζεσαι να πηγαίνεις αργα και σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, κατ'αποτελεσμα συμβαίνουν λιγότερα ατυχήματα. Υποτίθεται ότι θα ρθουν κάποια χρήματα απο ΕΣΠΑ ή δεν ξερω από πού αλλού και θα αρχίσει το έργο πάλι την ανοιξη, άντε να δούμε...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MANOLIS2004
Master Forum-Runner

Greece
6423 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/03/2013 :  09:22:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εγώ σαν οδηγός προσαρμόζω την ταχύτητα ανάλογα με τον δρόμο, την κατάσταση του αυτοκινήτου και την δικιά μου..Ο δρόμος δεν είναι ωτομπάν, αλλά δεν φταίει αυτός...
ΥΓ
Ρίξτε μια ματιά στα λάστιχα των παρκαρισμένων αυτοκινήτων που βλέπετε και θα φρίξετε με την κατάσταση κάποιων..

MANOLIS2004
Τρολλάρισμα με ονοματεπώνυμο!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/03/2013 :  09:27:21  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Σε κάθε γεγονός, οτιδήποτε είναι αυτό υπάρχει μια αλύσιδα πολλών 100δων γεγονότων.
Αυτή λοιπόν η αλυσίδα έχει 100δες κρίκους, ο καθένας με διαφορετική βαρύτητα.
Το πρόβλημα είναι πως ο καθένας μας, ανάλογα τις πολιτικές του απόψεις, εστιάζει κάθε φορά σε όποιον κρίκο έχει μάθει να εστιάζει.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/03/2013 :  09:35:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

Σε κάθε γεγονός, οτιδήποτε είναι αυτό υπάρχει μια αλύσιδα πολλών 100δων γεγονότων.
Αυτή λοιπόν η αλυσίδα έχει 100δες κρίκους, ο καθένας με διαφορετική βαρύτητα.
Το πρόβλημα είναι πως ο καθένας μας, ανάλογα τις πολιτικές του απόψεις, εστιάζει κάθε φορά σε όποιον κρίκο έχει μάθει να εστιάζει.




Έτσι ακριβώς!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/03/2013 :  09:43:24  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν το τραβήξουμε δλδ, μπορούμε να κάνουμε ένα σωρό αστείους συλλογισμούς, για το ποιος φταίει.
Μπορεί ο άλλος να έχει φάει 150 σφαίρες, και να φταίει το ασθενοφόρο που δεν ήρθε στα 3' αλλά στα 4'. Έκανε διαφορά?
Ε κάποια απειροελάχιστη διαφορά θα έκανε.
ΈΝΟΧΟΣ ο οδηγός.
Ή το ΕΣΥ.
Μπορεί να φταίει ο υπουργός επίσης, που δεν αντιμετώπισε την κίνηση, με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο αν αργήσει 1' παραπάνω.
Θα έδινε +0.1% περισσότερες πιθανότητες να σωθεί ο άνθρωπος.
Βέβαια το υπόλοιπο 99.8%, δλδ τις σφαίρες είναι οκ, το θεωρούμε δεδομένο.
Μετά και ο γιατρός, που δεν έκανε το υπέρτατο θαύμα.
Και πάει λέγοντας.
Και καλά εδώ, πες υπήρχε μια καθυστέρηση,
τι γίνεται σε περιπτώσεις που είναι σπιτικό ατύχημα, χωρίς κάποια καθυστέρηση?
Πόσους υπερβατικούς συλλογισμούς πρέπει να κάνουμε, για να φτάσουμε σε τέτοιο συμπέρασμα.
δλδ να εστιάσουμε στο 0.00000000000001% της ευθύνης που τυχών ανάλογει?
Σε ποιον? Στον καφετζή, που του άφησε μπουρμπουάρ την προηγούμενη μέρα, και μετά δεν είχε λεφτά να πάρει το λεωφορείο και αναγκάστηκε να ανέβει στο μηχανάκι του φίλου του δικάβαλο, και έπεσαν και χτύπησα.

Ξέρετε φυσικά τι θέλω να θίξω με αυτό που λέω.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/03/2013 :  09:52:31  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 4 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000