Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Ημιμαραθώνιος Οίτης Ελέβορος
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

cardiorun
Forum-Runner

Greece
115 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 22/09/2013 :  20:38:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ήταν ένας φανταστικός αγώνας:Άψογη διοργάνωση,φιλόξενο πνεύμα απ''ολους
πανέμορφη διαδρομή!Συμμετείχαμε για πρώτη φορά με την συζυγό μου και περάσαμε υπέροχα!
Το Σάββατο το βράδυ είχε τεχνική ενημέρωση αλλά και party με την συμμετοχή του site Advendure όπου έγιναν και κληρώσεις δώρων!
Η διαδρομή αν και σχετικα δύσκολη(1195 υψομετρικη στα 16,2 km)ήταν κατα πού μεγάλο μέρος μέσα στο πανέμορφο δάσος της Οίτης! Εντονες ανηφόρες στα πρώτα 11 Km και μετά κατηφόρα μέχρι το τέλος(μεγάλη καταπόνηση και 1 πτώση ευτυχώς χωρίς συνέπειες)
Η τροφοδοσία και η σήμανση πολύ καλή και στον τερματισμό υπήρχαν τα πάντα (σάντουιτς,φρούτα,νερά κλπ)
Οι άνθρωποι τόσο του αγώνα όσο και οι κάτοικοι φιλόξενοι και ευγενικοί!
Και του χρόνου,πρώτα ο Θεός θα είμαστε εκεί!

Nasos777
Senior Forum-Runner

Greece


523 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/09/2013 :  22:10:55  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Nasos777 Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Πραγματικα ηταν αψογη διοργανωση

Run Forrest Run
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/09/2013 :  18:58:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πολλά ευχαριστώ στους διοργανωτες και τους εθελοντές. Απο τις πιο όμορφες διοργανωσεις που έχω παρεβρεθεί και πιθανότατα στις τοπ όσον αφορά την τροφοδοσία μέσα στον αγώνα όπου υπήρχαν τα πάντα (μέχρι και τσίπουρο/ούζα! στο 30-33 μαζί με νόστιμες πίτες) και με μεγάλη αφθονία.

Ο αγώνας (ήμουν στο μεγάλο Ηρακλή) αρκετά δύσκολος. Αντίστοιχης δυσκολίας με τον Olympus (οι περισσότεροι όπως και ο νικητής άλλωστε Θεοδωρακάκος έκαναν τον ίδιο εάν όχι και περισσότερο χρόνο για κανα-δυο χιλιόμετρα λιγότερα μάλιστα. 43km έγραψε το garmin τελικά για όποιον ενδιαφέρεται)

Δεν είναι τόσο η μεγάλη συνολικά υψομετρική (στον Ολυμπο είναι μεγαλύτερη) αλλά οι πολύ απότομες κλίσεις σε γενικά σαθρό και κυρίως κακοτράχαλο τεραίν (200μ+ στο χιλιόμετρο σχεδόν παντού, σε ορισμένα σημεία και αρκετά περισσότερο) και οι ανεπάλληλες αναβάσεις (ανεβήκαμε σε 4 κορυφές συνολικά) στα πρώτα 33 χιλιόμετρα. Η κλίση στη παρατεταμένη 2η και φυσικά στην 4η δεν συγκρίνονται σχεδόν με τίποτα (άντε έναν κένταυρο θυμάμαι παλιά όπου ανεβαίναμε τη πίστα του χιονοδρομικού ανάποδα ...αλλά και εκεί ήταν μικρότερη νομίζω η απόσταση που ανεβαινες)

Οι δέ κατηφορες το ίδιο απότομες και κακοτράχαλες σε αρκετά σημεία.

Προσωπικά, η προπόνηση ενόψιν Παρανεστίου που είχα υπόψιν μου (το είχα υπολογίσει για 9.40 για να έχω και ένα 20λεπτο περιθώριο απο το όριο) ενώ πήγαινε σχετικά άνετα χωρίς σημαντικά προβλήματα μέχρι τα 3/4 του αγώνα (είχα χασει μόνο 10-15 λεπτά στην αρχή καθώς προσπαθούσα να επισκευάσω το ένα μπατον μου που είχε φρακάρει μέσα, μέχρι να το παρατήσω τελικά ...κέρδισα όμως το χρόνο μετά) ....εξελίχθηκε σε αγχωτική προσπάθεια στο τέλος για να κρατήσω έναν ρυθμό κοντά στα 10min/km στα τελευταία 6χιλ. και να τερματίσω κάτω απο το δεκάωρο.

Απο βλακεία μου, μου χε καρφωθεί (χωρίς να το τσεκάρω αλλά απλά βλέποντας το προφιλ της υψομετρικής στο τέλος μου έμοιαζε με την αρχή και καθώς η περιγραφή για τα τελευταία χιλιόμετρα δεν έδινε σχεδόν καθόλου πληροφορίες) ότι γυρναμε απο τον ίδιο δρόμο (χώματόδρομος ή εύκολο μονοπάτι όπου θα μπορούσα να τρέξω άνετα). Όταν είδα όμως προς το τέλος ότι πρόκειται τελικά για άλλο κακοτράχαλο μονοπάτι με κλίσεις 20% αναγκάστικα να τσακίσω τα πόδια μου για να το κατέβω σχετικά γοργά και να μη χάσω πολύ χρόνο. Άσε που στο τέλος το επίσημο 42,3 ...μεγάλωνε και μεγάλωνε και τέρμα δεν έβλεπα (στο 42 νομίζω δεν είχαμε βγει καν ακόμα απο το μονοπάτι) για να φτάσει τελικά στα 43.

Φουσκάλες απο τα Cascadia 7 καθόλου όμως ΚΑΙ τα δύο νύχια των μεγάλων δακτύλων τα κλαίω τώρα καθώς ήταν ήδη στο τέλος του αγώνα τελείως μωβ. Λογικό βεβαία καθώς όταν πας να κατέβεις "τρέχοντας" σε τέτοιες κλίσεις όλο το βάρος του σώματος σου (πολλαπλασιαζόμενο απο την ορμή σου) πέφτει σε δυο τρία σημεία μπροστά μέσα στο παπούτσι.

Να μαστε καλά να ξαναπάμε εάν και για να πω την αλήθεια μου ως αγώνας προπόνησης για κάτι μεγαλύτερο λίγο μετά είναι μάλλον αρκετά σκληρός και κρύβει κινδύνους τραυματισμού και μεγάλης κόπωσης...


Υ.Γ. με αυτά και με αυτά και απο μεγάλη αποχή πέρσι μέχρι τέτοια σχεδόν εποχή, έφτασα -ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς- μέσα στο 2013 τους 6 μαραθωνίους(+) σε δρόμο και βουνό, που άμα βάλεις και τα 31κμ της Ζήρειας (7ωρος αγώνας) και τα 25κμ του alpamayo (άλλες 5 ωρες) που είναι αντίστοιχης δυσκολίας ενός μαραθωνίου τουλάχιστον ...είναι η πιο γεμάτη χρονιά μου φέτος! (και άφησα και έξω και ένα -λίγο πιο εύκολο- μονοπάτι Παρνασσού απο τον υπολογισμό, να το έχω καβάντζα ) Έχασα μόνο τα 50km στο Ζαγόρι και έναν μαραθώνιο βουνού στο εξωτερικό απο τους δύο που είχα κανονίσει μέσα στον Αύγουστο καθώς δεν μπορούσα τελικά να πάω (ήταν 800κμ μακρυά απο εκεί που έμενα).

Παρόλα αυτά, ούτε τα κιλά έχουν πέσει όπως θα ήθελα, ουτε οι υπόλοιπες προπονήσεις ήταν το ίδιο πολλές και έντονες και ούτε το κυριότερο νιώθω άνετα για τα 106 του Παρανεστίου (πρωτάρης σε τέτοια ). Είχα πει μέσα μου όμως πως εάν βγάλω όλους αυτούς του αγώνες τότε θα είμαι έτοιμος για να πάω... Θεωρώ λοιπόν πως το προγράμμα έχει βγει άρα δεν μπορώ να κάνω πίσω τώρα! Την πάτησα κοινώς...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
23.02.13 - 50km Ψάθα Αλεποχώρι ________ 24.03.13 - Μαραθώνιος Μεσσήνης ________ 21.04.13 - Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης
28.04.13 - Μονοπάτι Παρνασσού _____________ 19.05.13 - Alpamayo Pro _____________ 02.06.13 - Ziria Cross Country Race
30.06.13 - Olympus Marathon _______________ 27.07.13 - Zagori 50km _______________ 11.08.13 - Kainach BergMarathon
24.08.13 - Karwendelmarsch 52km ______ 22.09.13 - Μαραθώνιος Οίτης Ηρακλής _______ 26.10.13 - Vfut Paranesti 100km
_____________________________________ 10.11.13 - Athens Classic Marathon ___________________________________

Edited by - sam on 23/09/2013 19:02:45
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

aimilia
Senior Forum-Runner

518 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/09/2013 :  21:45:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπράβο μπράβο συγχαρητήρια....πάντα τέτοια και καλή επιτυχία και για τον επόμενο μεγάλο αγώνα σου!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

pkouk
Newbie Forum Runner

16 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/09/2013 :  22:07:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
μερικες φωτο κυριως απο 6 και 16km
runningevents.gr
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

chriscross
Advanced Forum-Runner



277 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/09/2013 :  22:10:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΕΥΓΕ!!! Σταματη (τι να σου λενε τα κιλα οταν τρεχεις με ΚΑΡΔΙΑ)ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ και να εισαι γερος να γραφεις χιλιομετρα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/09/2013 :  22:12:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συγχαρητήρια Σταμάτη!
Και σε όσους έτρεξαν, επίσης!
Φοβερό come back μέσα στο 2013...

"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nasos777
Senior Forum-Runner

Greece


523 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/09/2013 :  23:01:58  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Nasos777 Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by pkouk

μερικες φωτο κυριως απο 6 και 16km
runningevents.gr


Βρηκα αρκετες δικες μου
Ωραιος ο φιλος μας

Run Forrest Run
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/09/2013 :  00:00:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ρε, δεν έχουμε πει να μή λέμε πολλά μπράβο (λες και κάναμε και κάτι) για να μη παίρνουν τα μυαλιά μας αέρα

Θενκ γιου ενιγουει όμως!

Βασικά πέρσι το φθινόπωρο που ξαναξεκίνησα (αρχικά με 2-3 μικρά τρεξιματάκια και μετά 1ο δεκάρι σε 1:14:58...) μου χε μπει απο τότε η ιδέα για το φετινό παρανέστι και να σηκώσω και ένα blog με τίτλο "0-100 σε ...12 μήνες" που να γράφω για τη προετοιμασία και τη προσπάθεια που χρειάζεται για κάτι τέτοιο όπως θα το βίωνα εγώ ξεκινώντας απο ολικη αποχή και με +15 (ίσως και παραπάνω) κιλά...

Λίγο όμως η δουλειά/λίγος χρόνος και πιο πολύ απο όλα οι αμφιβολίες μου ότι η ιδέα θα γινόταν πραγματικότητα αφού ένιωθα ότι το πιο πιθανό θα ταν να εκτεθώ και ούτε αξιοπρεπή μαραθώνιο να μην έτρεχα τελικά μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο ...δεν το έκανα (κιότεψα δηλαδή).

Το μετανιώνω λίγο πάντως γιατί θα χε ενδιαφέρον να γράφω πως το έβλεπα τη κάθε στιγμή, τους στόχους που έβαζα κάθε φορά (και τα λάθη/αποτυχίες) και πως νικούσα τις ανασφάλειες μου μήνα με το μήνα, αγωνα με τον αγώνα.

Όχι ότι τώρα κατάφερα επιτέλους να είμαι έτοιμος (ακόμα και σήμερα άλλωστε δίνω ένα 10-20% να μην κατέβω εάν δεν νιώσω όπως "πρέπει") αλλα τουλάχιστον έφτασα μέχρι εδώ ολοκληρώνοντας την πλειοψηφία όσων είχα προγραμματίσει.

Και άλλωστε αυτός ήταν ο λόγος που είχα βάλει στην υπογραφή μου απο την αρχή του χρόνου τους αγώνες που προγραμμάτιζα μέσα στο 2013. Αφού δεν είχα το θάρρος να εκτεθώ με το blog ας εκτιθόμουν τουλάχιστον στο ελάχιστο με μια υπογραφή...

Εάν στο μέλλον πάντως μου μπει η ιδέα για κάτι μεγαλύτερο μάλλον δεν θα "κιοτέψω".

Ήδη όμως υπάρχουν σήμερα κάποιοι που δεν φοβούνται να εκτεθουν για κάτι τέτοια και έτσι χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτές τις μέρες μια κοπέλα (που έγραφε και εδω αραιά και που) και που τη θυμάμαι ακόμα "αρχάρια" να μας ακολουθεί μια μέρα που τη πρωτογνώρισα στον υμηττό πριν αρκετά χρόνια, η Άντζυ Τερζή, ξεκίνησε όντως κάτι αντίστοιχο (σε μεγαλύτερη κλίμακα φυσικά) στο adventure με το "Ο Δρόμος προς το Σπάρταθλο" που έχει αποφασίσει να τρέξει το 2014!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
23.02.13 - 50km Ψάθα Αλεποχώρι ________ 24.03.13 - Μαραθώνιος Μεσσήνης ________ 21.04.13 - Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης
28.04.13 - Μονοπάτι Παρνασσού _____________ 19.05.13 - Alpamayo Pro _____________ 02.06.13 - Ziria Cross Country Race
30.06.13 - Olympus Marathon _______________ 27.07.13 - Zagori 50km _______________ 11.08.13 - Kainach BergMarathon
24.08.13 - Karwendelmarsch 52km ______ 22.09.13 - Μαραθώνιος Οίτης Ηρακλής _______ 26.10.13 - Vfut Paranesti 100km
_____________________________________ 10.11.13 - Athens Classic Marathon ___________________________________

Edited by - sam on 24/09/2013 00:06:41
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/09/2013 :  14:40:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
SAM...ο...ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟΣ!!! .-

Κάθε άλλο σχόλιο για το come back του SAM είναι περιττό πιστεύω!

Καλή αποκατάσταση σου εύχομαι Σταμάτη και καλή βέβαια συνέχεια στην προετοιμάσια σου για το Παρανέστη!

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/09/2013 :  20:08:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Thanks Μανώλη! Δεν σε έχω πετύχει σε κανένα βουνό τελευταία και μου λειψες. Ελπίζω να τα πούμε στο Αρμα σε 3 βδομάδες!

Από τη διαδρομή του Ηρακλή (ένα απο τα εύκολα σημεία που τρεχότανε "άνετα"):

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

parizianos
Advanced Forum-Runner

240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/09/2013 :  12:33:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
εγω στον Ηρακλη τερματισα σε 10ω+50λ και ειμαι και παρα πολυ ευχαριστημενος-ικανοποιημενος !!! Μιλαμε για επιθετικο τεραιν, απιστευτο παραμυθενιο τοπιο,νομιζεις οτι θα βγει η Χιονατη σε κατι σημεια στο δασος και οργανωση που δεν εχει προηγουμενο. Ποικιλα τα εδεσματα στους σταθμους. και με χαμογελο ολοι !!!
επισης να μην ξεχασω και τα καλυτερα μακαρονια και ρυζια με τοπικη σαλτσα ,χαλβαδες,πιττες, μπυρες ,στο παστα παρτυ !!!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000