Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Φύση - περιβάλλον - οικολογία

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
xipolitos Δημοσιευτηκε - 14/03/2015 : 23:06:32
Τρία εκατομμύρια φάλαινες θανατώθηκαν τον τελευταίο αιώνα

Η μαζική αυτή εξόντωση είναι η μεγαλύτερη στην ανθρώπινη ιστορία, όσον αφορά τη συνολική βιομάζα των νεκρών ζώων.

Η πρώτη παγκόσμια εκτίμηση του ιστορικού αριθμού των φαλαινών που έπεσαν θύματα κυνηγιού από τον άνθρωπο αποκαλύπτει πως σχεδόν τρία εκατομμύρια κητώδη θηλαστικά εξολοθρεύθηκαν τον τελευταίο αιώνα. Η μαζική αυτή εξόντωση είναι η μεγαλύτερη στην ανθρώπινη ιστορία, όσον αφορά τη συνολική βιομάζα των νεκρών ζώων.

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, οι φυσητηρίδες φάλαινες έχουν χάσει τα δύο τρίτα του πληθυσμού τους από την αρχή της εποχής της φαλαινοθηρίας, ενώ ο πληθυσμός των γαλάζιων φαλαινών έχει μειωθεί έως και κατά 90 τοις εκατό. Παρά το γεγονός ότι ορισμένα είδη φαλαινών έχουν ανακάμψει, αρκετά άλλα, όπως η φάλαινα του βόρειου Ατλαντικού και η γαλάζια φάλαινα της Ανταρκτικής, βρίσκονται στα όρια της οριστικής εξαφάνισης.

Λόγω της αμφισβήτησης αρκετών στοιχείων της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας, οι ερευνητές έως τώρα δεν είχαν αξιόπιστα δεδομένα για το συνολικό αριθμό των φαλαινών που έχουν σφαγιαστεί τον τελευταίο αιώνα.

Τώρα, μία ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Ρότσα του Μουσείου Φαλαινοθηρίας στο Νιου Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης κατάφερε να πραγματοποιήσει μία συνολική εκτίμηση από το 1900 έως το 1999.

«Όταν αρχίσαμε να προσθέτουμε όλα τα δεδομένα μείναμε έκπληκτοι», δήλωσε ο Ρότσα.

Οι ερευνητές εκτιμούν πως μεταξύ 1900 και 1999, περίπου 2,9 εκατομμύρια φάλαινες σκοτώθηκαν από την εντατική φαλαινοθηρία. Αυτές χωρίζονται σε 276.442 στο βόρειο Ατλαντικό, 563.696 στο βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό και 2.053.956 στο νότιο ημισφαίριο.

Άλλα διαβόητα παραδείγματα μαζικού κυνηγιού ζώων όπως του βίσωνα στη βόρεια Αμερική μπορεί να είχαν υψηλότερο αριθμό θυμάτων, όμως τίποτα δε συγκρίνεται με τη φαλαινοθηρία σε όρους βιομάζας, σύμφωνα με τον Ρότσα.

Οι 2,9 εκατομμύρια φάλαινες αποτελούν συντηρητική εκτίμηση, δήλωσε ο Ρότσα, επισημαίνοντας πως αρκετά φαλαινοθηρικά δήλωναν χαμηλότερους αριθμούς θανάτων από την πραγματικότητα. Επίσης, παρά το γεγονός ότι τα μηχανοκίνητα σκάφη του 20ου αιώνα ήταν σαφώς πιο αποτελεσματικά από τα παραδοσιακά ιστιοφόρα φαλαινοθηρικά του παρελθόντος, αρκετά από τα ζώα ξέφευγαν μεν, θανάσιμα πληγωμένα δε, και δεν καταγράφονταν στα επίσημα στατιστικά.

http://www.naftemporiki.gr/story/926981/tria-ekatommuria-falaines-thanatothikan-ton-teleutaio-aiona

15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
xipolitos Posted - 30/08/2016 : 19:32:32
Μόλις 15 λεπτά διαρκεί πλέον στη γη ο ήχος της σιωπής - Το τζουκμπόξ του πλανήτη και η μάχη κατά των ήχων

Δεκαπέντε λεπτά: τόσος είναι ο μέγιστος χρόνος που μπορεί να περάσει σήμερα κανείς στα περισσότερα σημεία του πλανήτη χωρίς να ακούσει κάποιον ήχο που να είναι προϊόν της ανθρώπινης δραστηριότητας. Κι αν λάβει υπόψη του, ότι πριν από είκοσι χρόνια αυτό το χρονικό διάστημα ήταν μερικές ώρες, δεν μπορεί παρά να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα: η σιωπή είναι είδος προς εξαφάνιση. Τα μέρη όπου μπορεί κανείς να ξεπεράσει αυτό το τέταρτο της σιωπής δεν είναι περισσότερα από δεκαπέντε σε ολόκληρο τον κόσμο. Τουλάχιστον, σε τόσα τα υπολογίζει ο Γκόρντον Χέμπτον, ο άνθρωπος που έχει κάνει τρεις φορές τον γύρο του κόσμου για να καταγράψει τους ήχους και τη σιωπή της φύσης. Ο Χέμπτον έχει καταρτίσει τη λίστα της σιωπής, η οποία όπως λέει σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», μικραίνει συνεχώς.

Αυτή η μοναδική περιήγηση του ανθρώπου που έχει αφιερωθεί στην υπεράσπιση της σιωπής αποτυπώθηκε στο βραβευμένο με Emmy ντοκιμαντέρ «Vanishing Dawn Chorus» («Η χορωδία της αυγής που σβήνει»). Η κάμερα τον ακολουθεί ενώ εκείνος ηχογραφεί σε διάφορα σημεία του πλανήτη τους ήχους της φύσης καθώς ανατέλλει ο ήλιος. Σήμερα ο Γκόρντον Χέμπτον ζει παράγοντας ηχητικά εφέ για βιντεοπαιχνίδια από τους ήχους που έχει συγκεντρώσει από τη φύση. Ο στόχος του, ωστόσο, παραμένει ένας: Η προστασία της σιωπής. Ή - από την άλλη πλευρά - η καταπολέμηση της ηχορύπανσης.

Μάχη κατά των θορύβων

Είναι ένα στοίχημα που ξεκίνησε το 2005 όταν ο Χέμπτον ανέκτησε την ακοή του έπειτα από 18 μήνες ενόχλησης στο εσωτερικό του αυτιού του. Ήταν ένα συνεχές βουητό. Εκείνον τον ενάμιση χρόνο ο Χέμπτον ένιωσε ότι έζησε τον μικρόκοσμό του, αυτό που θα ζήσει η ανθρωπότητα στο μέλλον εάν η ηχορύπανση συνεχιστεί σε αυτούς τους ρυθμούς. Έναν εφιάλτη, με άλλα λόγια. «Ο ακουστικός ορίζοντας - λέει στη Ρεπούμπλικα - σε μέρη όπου υπάρχει σιωπή φτάνει τα 30 χιλιόμετρα. Επομένως, εάν προστατεύσω τη σιωπή σε ένα και μόνο σημείο, προστατεύω μία περιοχή από τον θόρυβο σε ακτίνα τριάντα χιλιομέτρων. Αυτό μεταφράζεται σε μία έκταση 2.800 τετραγωνικών χιλιομέτρων». Είναι μία έκταση, περίπου, όσο ο νομός Ηλείας. Στην περίπτωση του Γκόρντον Χέμπτον είναι το Ολυμπιακό Εθνικό Πάρκο, κοντά στο Σιάτλ. Σε ένα σημείο εκεί έχει τοποθετήσει ο αμερικανός ερευνητής μία κόκκινη πέτρα, ως κέντρο ενός κύκλου ακτίνας τριάντα χιλιομέτρων τον οποίο πρέπει να υπερασπιστεί από τον θόρυβο.

Με ποιον τρόπο; Ο Χέμπτον επιστρέφει περιοδικά στο σημείο που έχει τοποθετήσει την κόκκινη πέτρα και καταγράφει τους ήχους τους περιβάλλοντος. Εάν διαπιστώσει ότι υπάρχουν οχλήσεις εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας, ψάχνει την πηγή τους. Το επόμενο βήμα είναι να γράψει στους υπεύθυνους επισυνάπτοντας πάντα ένα ηχητικό αρχείο με τους φυσικούς ήχους του πάρκου, οι οποίοι διακόπτονται από τον θόρυβο.

Το τζουκμπόξ του πλανήτη

Ακούγεται πολύ δονκιχωτικό, αλλά δεν είναι και τόσο: Τρεις αεροπορικές εταιρείες άλλαξαν τις πορείες των πτήσεών τους, ενώ η δραστηριότητά τους έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του Κογκρέσου. Μα δεν αρκούν τα διπλά τζάμια και οι ωτοασπίδες για να προστατευτούμε από τον θόρυβο; «Η σιωπή που πρέπει να προστατεύσουμε - απαντά - δεν είναι απλώς η απουσία των ήχων και των θορύβων. Είναι η φωνή της φύσης. Τα ποτάμια, τα δάση, η θάλασσα εκπέμπουν με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορικές συχνότητες τα ηχητικά τους κύματα. Έτσι, ένα σύνολο στατικών ήχων μετατρέπεται σε μια ροή».

Η Γη - συνεχίζει ο Γκόρντον Χέμπτον - είναι ένα τζουκμπόξ που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, με το μέγιστο των ήχων στον Ισημερινό και με το ελάχιστο στους δύο πόλους. Η ηχορύπανση διαταράσσει αυτή τη συνεχή ανταλλαγή μουσικής, στίχων, βουητών και ψιθύρων που είναι απαραίτητη στα ζώα για την επιβίωσή τους και σε εμάς τους ανθρώπους για να διατηρούμε τα επίπεδα τους στρες μας σε χαμηλά επίπεδα. Γιατί το σώμα μας δεν σταματά να ακούει ποτέ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.huffingtonpost.gr/2016/08/29/lepta-siwpi-maxh-hxwn-gh-diethnes_n_11758208.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece

Χάσαμε την ησυχία μας...
skiritis Posted - 28/03/2016 : 13:33:56
Ο φαλαινοθηρικός στόλος της Ιαπωνίας επέστρεψε με λεία 333 φάλαινες από τα νερά της Ανταρκτικής, σύμφωνα με την Υπηρεσία Αλιείας της χώρας.

Τα τέσσερα φαλαινοθηρικά από το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών της Ιαπωνίας ταξίδεψαν στην Ανταρκτική, όπου σκότωσαν 333 φάλαινες. Περίπου οι 230 ήταν θηλυκές, και το 90% εξ αυτών ήταν έγκυοι, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση, η οποία προκάλεσε την αντίδραση της Greenpeace και άλλων περιβαλλοντικών οργανισμών.

«Ο αριθμός των εγκύων φαλαινών είναι συνεπής με τις προηγούμενες αποστολές, υποδεικνύοντας ότι η κατάσταση αναπαραγωγής των φαλαινών στην Ανταρκτική παραμένει υγιής», αναφέρει η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Αλιείας.

Η αποστολή διεξήχθη στο όνομα της έρευνας για την κατανόηση και τη διαχείριση των πληθυσμών των φαλαινών στην περιοχή, αναφέρει η επίσημη δήλωση του Υπουργείου Αλιείας, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν επεισόδια με ακτιβιστές.

Η διεθνής κοινότητα, με πρωτοστατούσες τη Νέας Ζηλανδία και την Αυστραλία, αμφισβητεί τη νομιμότητα του επιστημονικού χαρακτήρα της ιαπωνικής αποστολής. Το κυνήγι φαλαινών για επιστημονικούς σκοπούς έχει εξαιρεθεί από τη διεθνή εμπορική απαγόρευση του 1986.
Το 2014, το Διεθνές Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών διέταξε την Ιαπωνία να σταματήσει το φαλαινοθηρικό πρόγραμμά της, αλλά η Ιαπωνία αγνοεί τις διεθνείς αποφάσεις, ισχυριζόμενη πως οι δραστηριότητές της είναι ζωτικής σημασίας για το ερευνητικό της έργο και δεν έχουν εμπορικό χαρακτήρα. Ωστόσο, το όριο θανάτωσης φαλαινών έπεσε από τις 935 στις 333.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια το περισσότερο κρέας φαλαινών παραμένει στα ράφια, καθώς οι Ιάπωνες καταναλωτές πλέον δεν το προτιμούν. Η κατανάλωση κρέατος φάλαινας ανά άτομο είχε ήδη μειωθεί σε μόλις περίπου 50 γραμμάρια το 2005, από 2.000 γραμμάρια το 1967, οδηγώντας τα καταστήματα στην Ιαπωνία να μειώσουν τις τιμές του κρέατος κατά 50% το 2009, έτσι ώστε να πουληθούν τα αποθέματα.

Τα τέσσερα ιαπωνικά σκάφη απέπλευσαν από το λιμάνι του Σιμονοσέκι, νοτιοδυτικά του Τόκιο, τον Δεκέμβριο του 2015 και επέστρεψαν την Πέμπτη. Η εκστρατεία αποτελεί μέρος ενός δωδεκαετούς προγράμματος που θα κοστίζει τη ζωή σε 4.000 φάλαινες.

Πηγή: naftemporiki.gr
Rigelian Posted - 17/02/2016 : 21:27:34
quote:
Originally posted by Rigelian

quote:
Originally posted by gargadua

Εγώ πάντως δεν έφαγα τίποτα και με κανέναν. Δεν έφαγα γιατί δεν ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑ αλλά ούτε και είχα αυτό το δικαίωμα.
Αντίθετα μου τρώνε είτε αριστεροί είτε δεξιοί, με ή χωρίς σχέδιο.
Ξέχασες να γράψεις ότι οι πολιτικοί αρέσκονται στο να μοιράζονται τις ευθύνες όχι όμως τις επιτυχίες και τους φόρους.
Προφανώς και δεν εξαπατήθηκε κανένας όχι μόνο από αυτή αλλά και από την επόμενη κυβέρνηση. Ή όχι;


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.




"Έφαγες" με την έννοια του ωφελήθηκες, όπως όλοι. Όταν ο ΑΓΠ αύξανε το δημόσιο χρέος και πχ διπλασίαζε συντάξεις, όλο αυτό το χρήμα κυκλοφορούσε, το όφελος ήταν για όλους.

Κανένας δεν εξαπατήθηκε, ήξερε, ήξεραν όλοι, κανένας δεν δικαιούται να κλαψουρίζει.

Rigelian Posted - 17/02/2016 : 21:26:20
quote:
Originally posted by gargadua

Εγώ πάντως δεν έφαγα τίποτα και με κανέναν. Δεν έφαγα γιατί δεν ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑ αλλά ούτε και είχα αυτό το δικαίωμα.
Αντίθετα μου τρώνε είτε αριστεροί είτε δεξιοί, με ή χωρίς σχέδιο.
Ξέχασες να γράψεις ότι οι πολιτικοί αρέσκονται στο να μοιράζονται τις ευθύνες όχι όμως τις επιτυχίες και τους φόρους.
Προφανώς και δεν εξαπατήθηκε κανένας όχι μόνο από αυτή αλλά και από την επόμενη κυβέρνηση. Ή όχι;


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.




"Έφαγες" με την έννοια του ωφελήθηκες, όπως όλοι. Όταν ο ΑΓΠ αύξανε το δημίσιο χρέος και πχ διπλασίαζε συντάξεις, όλο αυτό το χρήμα κυκλοφορούσε, το όφελος ήταν για όλους.

Κανένας δεν εξαπατήθηκε, ήξερε, ήξεραν όλοι, κανένας δεν δικαιούται να κλαψουρίζει.
gargadua Posted - 02/02/2016 : 06:56:05
Εγώ πάντως δεν έφαγα τίποτα και με κανέναν. Δεν έφαγα γιατί δεν ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑ αλλά ούτε και είχα αυτό το δικαίωμα.
Αντίθετα μου τρώνε είτε αριστεροί είτε δεξιοί, με ή χωρίς σχέδιο.
Ξέχασες να γράψεις ότι οι πολιτικοί αρέσκονται στο να μοιράζονται τις ευθύνες όχι όμως τις επιτυχίες και τους φόρους.
Προφανώς και δεν εξαπατήθηκε κανένας όχι μόνο από αυτή αλλά και από την επόμενη κυβέρνηση. Ή όχι;


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Rigelian Posted - 01/02/2016 : 19:10:56
"Ψηφίζεις αυτό που σου προσφέρεται εκείνη τη στιγμή ή δεν ψηφίζεις καθόλου"

Ακριβώς! Αυτά που σου προσφέρονται προέρχονται/παράγονται από μια κοινωνία. Όταν είναι σάπια, φαύλη και διεφθαρμένη, θα παράξει αντίστοιχους υποψήφιους πολιτικούς. Δεν διαλέγουμε μεταξύ φαύλων και σωστών διότι είναι όλοι, λίγο ή πολύ, φαύλοι. Επομένως οι επιλογές μας καθορίζονται από το "μη χείρον".

Προφανώς μαζί τα φάγαμε, η μεγαλύτερη αλήθεια που τόλμησε να πει έλληνας πολιτικός στην ιστορία.
Προφανέστατα τα φάγαμε σε διαφορετικό βαθμό και με διαφρετική ευθύνη.
Όταν πχ ο ΑΓΠ διπλασίασε τις συντάξεις δανειζόμενος, έβαλε στο πάρτυ με το μερίδιο που τους αναλογούσε τους τότε συνταξιούχους.

Οι αλήτες της Βουλής είναι ο καθρέφτης των αλητών ελλήνων, είναι αυτοι που προέρχονται από την κοινωνία. (δεν σου λέω που ψηφίζονται, που προέρχονται σου λέω, που παράγονται από την κοινωνία)

Είναι θεωρητικά, ουσιαστικά και πρακτικά αδύνατον να λογοδοτεί ο κάθε πολιτικός για τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Οφείλει να κρίνει αυτός που επιλέγει. Όταν έσκουζα εντός και εκτός φορουμ εδώ και έναν χρόνο ότι και αυτοί θα κάνουν τα ίδια και χειρότερα, πώς το ήξερα; Μάγος είμαι ή η Δομή; Απλή, λογική σκέψη ενός μέσου μυαλού. Ακόμα απορώ πώς ήταν δυνατόν να μην το καταλαβαίνουν κάποιοι. Μάλλον έκαναν ότι δεν το καταλάβαιναν όταν έλεγαν "να δούμε και αυτούς" κτλ.

Κανένας δεν εξαπατήθηκε από την κυβέρνηση, ήξεραν όλοι. Αν δεν μπορούν οι ψηφοφόροι να καταλάβουν ότι μια ζωή η αριστερά είναι οπορτουνισμός και ατέλειωτα ψέματα, τι άλλο να πω...

Πάω στο Πολιτικό Καφενείο να ανεβάζω Χωμενίδη που αξίζει να διαβάσουμε!
gargadua Posted - 01/02/2016 : 15:42:01
Ψηφίζεις αυτό που σου προσφέρεται εκείνη τη στιγμή ή δεν ψηφίζεις καθόλου. Φυσικά και δεν είναι άβουλα τα πόδια ΟΜΩΣ δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με το μυαλό. Τα πόδια ψηφίζουν κάθε 4 χρόνια και το μυαλό σκέφτεται και αλλάζει ότι και όπως γουστάρει 365χ4 χρόνια και χωρίς οποιαδήποτε μορφής ποινικοποίησης των αποφάσεών του. Δεν μπορούμε λοιπόν να μεταθέτουμε τις ευθύνες σε αυτόν που δεν έχει τις δυνατότητες ή να του προσάπτουμε την μεγαλύτερη αναλογία της ευθύνης.
Ρίγκο αν λογοδοτούσε ο κάθε πολιτικός για τις παπαριές που σερβίρει προεκλογικά τα πράγματα θα ήταν δικαιότερα. Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερα όμως θα ήταν δικαιότερα. Έτσι δεν θα είχαμε και τα γνωστά φαινόμενα του "μαζί τα φάγαμε". Γιατί όταν το ακούω πετάγομαι μέχρι πάνω από τους αλήτες που βρίσκονται στη Βουλή.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Rigelian Posted - 31/01/2016 : 15:44:39
quote:
Originally posted by gargadua

quote:
Originally posted by Rigelian

quote:
Originally posted by gargadua

quote:
Originally posted by Rigelian

Οι βουλευτές είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ο καθρέφτης της ελληνικής σάπιας και διεφθαρμένης κοινωνίας. ΔΕΝ αξίζουμε καλύτερους. ΑΝ αξίζαμε, θα τους είχαμε.



Εσφαλμένη τοποθέτηση, το κεφάλι οδηγεί το σώμα όχι τα πόδια και τα χέρια.


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.




Εσφαλμένη είναι η αναλογία!
Οι λιγοι άνθρωπου που γεννιούνται για να διοικούν δεν είναι το κεφάλι, όπως ακριβώς οι πολλοί που γεννιούνται για να διοικούνται δεν είναι τα πόδια. Διότι ο κάθε ένας σκέφτεται και δρα, άρα έχει μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Επιπλέον, το σύνολο της κοινωνίας τους παράγει όλους.



Ρίγκο
στο κεφάλι είναι όποιος (και με οποιονδήποτε τρόπο)διοικεί και βεβαίως το μυαλό είναι αυτό που δίνει το ερέθισμα στα πόδια και στα χέρια και όχι το αντίστροφο.
Φυσικά και το μυαλό μόνο του δεν μπορεί να ζήσει όπως άλλωστε και τα πόδια μόνα τους. Η ευθύνη του μυαλού είναι να δίνει το σωστό ερέθισμα και των ποδιών να μην χάνουν το βήμα τους.
Και από όσο θυμάμαι τα πόδια ποτέ δεν επαναστάτησαν για να τους δώσει το μυαλό την εξουσία.
Όμως αν κάτι δεν πάει καλά το μυαλό ΑΡΧΙΚΑ φταίει και όχι τα πόδια.

Για τον κακό τερματισμό στον μαραθώνιο δεν φταίνε τα πόδια αλλά το μυαλό!!!!

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.




Μα στην αναλογία διαφωνώ: Δεν είναι πόδια κάποιοι άνθρωποι, δεν είναι άβουλοι! Το παράδειγμα/συσχέτιση/αναλογία βρίσκω λανθασμένο!
gargadua Posted - 30/01/2016 : 16:37:50
quote:
Originally posted by Rigelian

quote:
Originally posted by gargadua

quote:
Originally posted by Rigelian

Οι βουλευτές είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ο καθρέφτης της ελληνικής σάπιας και διεφθαρμένης κοινωνίας. ΔΕΝ αξίζουμε καλύτερους. ΑΝ αξίζαμε, θα τους είχαμε.



Εσφαλμένη τοποθέτηση, το κεφάλι οδηγεί το σώμα όχι τα πόδια και τα χέρια.


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.




Εσφαλμένη είναι η αναλογία!
Οι λιγοι άνθρωπου που γεννιούνται για να διοικούν δεν είναι το κεφάλι, όπως ακριβώς οι πολλοί που γεννιούνται για να διοικούνται δεν είναι τα πόδια. Διότι ο κάθε ένας σκέφτεται και δρα, άρα έχει μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Επιπλέον, το σύνολο της κοινωνίας τους παράγει όλους.



Ρίγκο
στο κεφάλι είναι όποιος (και με οποιονδήποτε τρόπο)διοικεί και βεβαίως το μυαλό είναι αυτό που δίνει το ερέθισμα στα πόδια και στα χέρια και όχι το αντίστροφο.
Φυσικά και το μυαλό μόνο του δεν μπορεί να ζήσει όπως άλλωστε και τα πόδια μόνα τους. Η ευθύνη του μυαλού είναι να δίνει το σωστό ερέθισμα και των ποδιών να μην χάνουν το βήμα τους.
Και από όσο θυμάμαι τα πόδια ποτέ δεν επαναστάτησαν για να τους δώσει το μυαλό την εξουσία.
Όμως αν κάτι δεν πάει καλά το μυαλό ΑΡΧΙΚΑ φταίει και όχι τα πόδια.

Για τον κακό τερματισμό στον μαραθώνιο δεν φταίνε τα πόδια αλλά το μυαλό!!!!

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Rigelian Posted - 30/01/2016 : 13:18:44
quote:
Originally posted by gargadua

quote:
Originally posted by Rigelian

Οι βουλευτές είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ο καθρέφτης της ελληνικής σάπιας και διεφθαρμένης κοινωνίας. ΔΕΝ αξίζουμε καλύτερους. ΑΝ αξίζαμε, θα τους είχαμε.



Εσφαλμένη τοποθέτηση, το κεφάλι οδηγεί το σώμα όχι τα πόδια και τα χέρια.


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.




Εσφαλμένη είναι η αναλογία!
Οι λιγοι άνθρωπου που γεννιούνται για να διοικούν δεν είναι το κεφάλι, όπως ακριβώς οι πολλοί που γεννιούνται για να διοικούνται δεν είναι τα πόδια. Διότι ο κάθε ένας σκέφτεται και δρα, άρα έχει μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Επιπλέον, το σύνολο της κοινωνίας τους παράγει όλους.
xipolitos Posted - 30/01/2016 : 00:20:56
"Ο σκοτεινός κόσμος των σπόρων του θανάτου"...
http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=11160&whichpage=12

...O «επιστήμονας... εμπειρογνωμόνων της οικολογίας» Dr. Patrick Moore είναι στέλεχος του ισχυρού λόμπυ της Monsanto!

Nek2000 Posted - 30/01/2016 : 00:02:03
Η γελοιοποίηση του επιστήμονα που έλεγε ότι τα ζιζανιοκτόνα της Monsanto, «είναι να τα πιεις στο ποτήρι». Του έδωσαν να τα πιει και φυσικά αρνήθηκε (βίντεο)...

Ο «επιστήμονας» διαβεβαιώνει πως το ζιζανιοκτόνο της εταιρείας είναι «να το πιεις στο ποτήρι», αλλά αρνείται να πιει. Ένα βίντεο του γαλλικού καναλιού canal + κάνει το γύρο του κόσμου και δείχνει τις «κολλεγιές» που κάνει με τους ανά τον κόσμο «επιστήμονες» η Monsanto, η πολυεθνική των μεταλλαγμένων και γενετικά τροποποιημένων προϊόντων και των καρκινογόνων ζιζανιοκτόνων. Ο δημοσιογράφος του γαλλικού καναλιού παίρνει συνέντευξη από τον επιστήμονα -λομπίστα της Monsanto- Πάτρικ Μουρ, που υποστηρίζει πως η ουσία glyphosate, βασικό συστατικό του ζιζανιοκτόνου RoundUp που χρησιμοποιεί η Monsanto, είναι εντελώς ακίνδυνη, παρότι έχει χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η δεύτερη πιο καρκινογόνα ουσία. Ο Μουρ υποστηρίζει πως ο Π.Ο.Υ έχει άδικο και πως ακόμα κι αν πιει κανείς ένα ολόκληρο ποτήρι νερό με glyphosate, δεν θα πάθει τίποτα. Ο δημοσιογράφος προσφέρεται να του δώσει ένα ποτήρι με glyphosate, να το πιει και να δείξει σε όλους πόσο ακίνδυνο είναι. Ο διάλογος εξελίσσεται ως εξής: – Μουρ: Δεν πιστεύω ότι το ζιζανιοκτόνο με τo glyphosate έχει αυξήσει τους καρκίνους στην Αργεντινή. Μπορείτε να πιείτε ολόκληρο ποτήρι νερό και να μην πάθετε τίποτα. – Δημοσιογράφος: Εσείς θα θέλατε να πιείτε; – Μουρ: Μετά χαράς… Εντάξει όχι, αλλά ξέρω πως δεν θα με πειράξει – Δημοσιογράφος: Αν θέλετε πάντως έχω – Μουρ: Όχι δεν είμαι ηλίθιος. Όμως δεν είναι επικίνδυνο. Προσπαθούν να αυτοκτονήσουν με glyphosate και δεν τα καταφέρνουν – Δημοσιογράφος: Ας πούμε την αλήθεια – Μουρ: Δεν είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους – Δημοσιογράφος: Είστε έτοιμος λοιπόν να πιείτε ένα ποτήρι glyphosate – Μουρ: Ε όχι, δεν είμαι και ηλίθιος. Η συνέντευξη διακόπτεται με τον επιστήμονα Πάτρικ Μουρ να φεύγει εκνευρισμένος, βρίζοντας τον δημοσιογράφο. Ο Μουρ κατηγορήθηκε ότι πληρώνεται από την Monsanto, όμως και ο ίδιος και η εταιρεία το διαψεύδουν…...


https://www.youtube.com/watch?v=CB4p-5Fhd30

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/i-geliopiisi-tou-epistimona-pou-elege-oti-ta-zizanioktona-tis-monsanto-ine-na-ta-piis-sto-potiri-tou-edosan-na-ta-pii-ke-fisika-arnithike-vinteo/
ANASTASIOS Posted - 27/01/2016 : 18:52:16
quote:
Originally posted by xipolitos

quote:
Originally posted by ANASTASIOS

Τι λόγια να πούμε άραγε

Τα ζώα τελικά είναι πιό εξελιγμένα...
Θαυμασμός και σεβασμός... !!!




Τουλάχιστον

Γηράσκω αεί διδασκόμενος
xipolitos Posted - 27/01/2016 : 18:41:59
quote:
Originally posted by ANASTASIOS

Τι λόγια να πούμε άραγε

Τα ζώα τελικά είναι πιό εξελιγμένα...
Θαυμασμός και σεβασμός... !!!
ANASTASIOS Posted - 27/01/2016 : 17:59:32
quote:
Originally posted by xipolitos

Μαζί στη ζωή μαζί και στο θάνατο: Η εκπληκτικά τραγική αγάπη που δένει τους γίγαντες των βυθών (Photos & Video)

Μια τραγωδία παίζεται αυτές τις μέρες στις ακτές της Βόρεια Θάλασσας. Μια ιστορία αγάπης όπου οδηγεί στον θάνατο.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της φάλαινας-φυσητήρα είναι πως όταν εντοπίζει το άλλο του μισό, το ταίρι του, αποφασίζει να είναι για πάντα μαζί σου. Δεν μπορεί να τους χωρίσει το παραμικρό.
Ακόμη και στον θάνατο, το αρσενικό ή το θηλυκό ακολουθεί τη μεγάλη του αγάπη.

Στα ανοικτά της Νορβηγίας, μια θηλυκή φάλαινα έπεσε σε μια νάρκη που είχε ξεμείνει από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Η φάλαινα βαριά τραυματισμένη, με το αναπνευστικό της σύστημα διαλυμένο βρήκε μια αμμώδη ακτή και προσάραξε εκεί, προκειμένου να «φύγει» ήρεμα και ειρηνικά.

Η αρσενική φάλαινα, το πιστό της ταίρι, δεν την άφησε. Την ακολούθησε, βγήκε μαζί της στην ακτή και πέθανε δίπλα στην αγάπη του. Ο θάνατος του αρσενικού δεν προήλθε από κάποιον τραυματισμό.
Στην αμμώδη ακτή, όπου προσάραξε τα εσωτερικά του όργανα συντρίφτηκαν αργά και βασανιστικά από το ίδιο του το βάρος.

Τον τελευταίο καιρό πολλά κοπάδια φαλαινών επίσης χάνουν τον προσανατολισμό τους και προσαράζουν σε αβαθή όπου και παγιδεύονται και εν συνεχεία πεθαίνουν.

Ο λόγος είναι άγνωστος, αλλά οι ειδικοί λένε πως η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τα «όργανα πλοήγησης» που διαθέτουν στον εγκέφαλο τους τα τεράστια αυτά θηλαστικά.
http://www.topontiki.gr/article/157489/mazi-sti-zoi-mazi-kai-sto-thanato-i-ekpliktika-tragiki-agapi-poy-denei-toys-gigantes





Τι λόγια να πούμε άραγε

Γηράσκω αεί διδασκόμενος

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000