Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Είμαστε σαράβαλα τελικά;

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
gargadua Δημοσιευτηκε - 17/04/2011 : 22:02:54
Αν δει κάποιος 3ος τα θέματα υγείας που απασχολούν τους δρομείς αλλά και τους ποδηλάτες, είμαι σίγουρος ότι θα φρίξει!!!!
Αλήθεια, είμαστε τόσο ευάλωτοι τελικά;
Είναι αυτά που κάνουμε πέραν της φύσης μας ή φταίει η μικρή προσαρμογή για κάτι τόσο μεγάλο;
Μήπως μας "φτύσανε" όσοι δεν αθλούνται;
Και είναι τόσο μεγάλο τελικά (πέραν της φύσης μας) να θέλεις να τρέξεις 1 μαραθώνιο (μπορεί και παραπάνω) ή να συμμετέχεις σε 1 αγώνα 100 χλμ ποδηλάτου;
Μα τι θέλουν τελικά όλα αυτά τα στραβά της υγείας που μας τυχαίνουν;

Ορθοπεδικός δρομέας που είχα επισκεφτεί στην Αθήνα μου είπε ότι όταν τον ρώτησαν τι έχει να προτείνει στους νεοεισερχόμενους στο τρέξιμο, απάντησε, να περπατάνε όχι να τρέχουν!!!!!!!!!!!!!! Εμεινα κάγκελο...

"Το αργά διορθώνεται, το γρήγορα ΟΧΙ!!!!"
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
manos5 Posted - 18/04/2011 : 18:48:46
Πάντως σχεδόν το παν είναι να έχουμε δίπλα μας κάποιον άνθρωπο να μας καθοδηγεί ο οποίος πρέπει να ξέρει πολλά!!!Δυστυχώς σχεδόν οι ποιο πολύ αθλητές νομίζουν ότι είναι οι ίδιοι προπονητές διαβάζοντας 5-10 βιβλία και κάνοντας πειράματα πάνω τους όποτε το αποτέλεσμα είναι το μισό καιρό να είναι τραυματισμένοι και τον υπόλοιπο να είναι χρόνια στάσιμοι χωρίς εξέλιξη!!!!
Προσωπικά έτρεξα τον πρώτο Μαραθώνιο στο πρώτο πολύ λιγότερο από 6μηνο που ασχολήθηκα με το τρέξιμο πεθαίνοντας στις προπονήσεις βγάζοντας κάποια προβληματάκια και με χάλια αποτέλεσμα,μετά από ούτε 6μήνες προπόνηση με προπονητή πήγα Θεσσαλονίκη και έκανα πολύ καλό χρόνο για μένα χωρίς προβλήματα και με πανεύκολη προπονηση!!!!Ευτυχώς δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο!!!!
Βλέπω πολλούς από εδώ μέσα όπως και στο γήπεδο που τρέχω που δεν κάνουν ζέσταμα,δεν κάνουν διατάσεις δεν δεν....τρέχουν αγώνες κάθε σχεδόν Σαββατοκύριακο,κάνουν τρελλές αποστάσεις και μετά πάλι αγώνες αγώνες Ε κάποια στιγμή αυτονόητο είναι θα βγουν και οι τραυματισμοί.Με σωστές προπονήσεις θα μειωθούν υπερβολικά οι τραυματισμοί αλλά σίγουρα πάντα θα υπάρχουν....
aad Posted - 18/04/2011 : 16:55:20
Βασίλη!

Μετά τον Μαραθώνιο θέλεις ΤΡΕΙΣ (3) μέρες!!!
Μετά είσαι ΚΑΛΑ!!!

Αντώνης Δραγώνας

ΥΓ: Αμα τρέχεις τον Μαραθώνιο, όπως τον τρέχω εγώ!...
mtbiker Posted - 18/04/2011 : 16:15:25
quote:
Originally posted by gargadua


Οι δρομείς αν τραυματιστούν δε λέει να περάσει!!!



Πως να περάσει ?
Έχεις δει ποτέ δρομέα να απέχει από το τρέξιμο
"άμα τη εμφανίσει" τραυματισμού ή ακόμα καλύτερα
των πρώτων σημαδιών ?
Εγώ ποτέ.

Pain is temporary.
Trophies last forever !
giorgosdelta Posted - 18/04/2011 : 16:01:16
Σε μένα έφταιξε σίγουρα η διαλειμματική αλλά αυτό όχι από μόνο του. Ήταν συγκεκριμμένα, διαλειμματική παρέα με κάκιστη διατροφή λόγω δίαιτας!! Επ, που πάω.
Υπερβολή λοιπόν για λόγους ανταγωνισμού και τίποτα άλλο.
Ή μπορείς να πεις κάλιστα "Όποιος βιάζεται σκοντάφτει" ή "Όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα".
Επίσης δε μπορώ να καταλάβω την εξέλιξη στα ρεκόρ του μαραθωνίου, δεν ταιριάζει με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Μήπως τελικά μας ζώνουν οι μύγες; Ρίξτε μια ματιά εδώ για μαραθώνιο http://en.wikipedia.org/wiki/Marathon_world_record_progression, εδώ για 5000μ http://en.wikipedia.org/wiki/5000_metres
Υπάρχει λογική;
gargadua Posted - 18/04/2011 : 15:16:05
Βλέπω ότι τα προβλήματα έρχονται με τις διαλλειματικές!!!!!!
Εντάξει να δεχτώ την υπερβολή της προπόνησης καθώς και το θέμα ανταγωνισμού/εγωισμού στον αγώνα. Ομως πέρα των συνηθισμένων τραυματισμών υπάρχουν και άλλοι που φυσιολογικά το σώμα (έτσι νομίζω τουλάχιστον) θα έπρεπε να είχε προσαρμοστεί. Βλέπε μυς και τένοντες πατούσας ή ίσως και κάτι άλλο παράξενο εκτός μυών.
Εκεί τι παίζει ρόλο; Αντε να πώ ότι είναι τα κιλά. Ναι, αλλά το σώμα δεν προσαρμόζεται σε αυτό που κουβαλάει; Ας πούμε μέχρι και 15 κιλά πάνω από το ύψος. Με τέτοια καθημερινή χρήση (εκτός προπονήσεων) δεν έχει εξοικειωθεί; Και δε μιλάω για "6 μήνες σε μαραθώνιο".
Ο τερματισμός 1 μαραθωνίου σίγουρα σηκώνει πολύ συζήτηση, όμως ο απλός τερματισμός παραμένει 1 και μοναδικός. Εχω δει να τερματίζουν άνθρωποι που δεν έχουν τρελλή σχέση με το τρέξιμο. Απόδειξη ότι τρέχουν και τερματίζουν όλοι οι σωματότυποι.
Αυτοί ρε γαμώτο πως το κάνουν; Μπορεί να πονάνε 1 μήνα αλλά μετά είναι ο.κ. Οι δρομείς αν τραυματιστούν δε λέει να περάσει!!! Γαμώτο, αδικία είναι. Βέβαια η αποθεραπεία των δρομέων μετά είναι κατά πολύ πιό ήπια.
Νομίζω ότι το πιό σωστό είναι αυτό που γράφει ο Γιάννης στο μοτό του: “If they have better biomechanics, too, you are in trouble.” Αμα δε το 'χεις..............................

"Το αργά διορθώνεται, το γρήγορα ΟΧΙ!!!!"
Savvas Posted - 18/04/2011 : 14:16:33
Μα το προβλημα μου δεν ειναι ο πονος αλλα να το βγαλω απο το κουτι και να διαβασω τις οδηγιες.
Οκ θα βρω αλλον παρτενερ λοιπον.
Και εγω δεν ξερω θα δω πως θα παει το ποδι.
Την περασμενη Πεμπτη εκανα ενα τεμπο 7αρι στο 3,50χλμ και με τσιμπησε λιγο και την αλλη μερα δεν ηταν και πολυ καλα.

Ο Γκρινιαρης του Φορουμ
Dejan Posted - 18/04/2011 : 13:11:51
quote:
Originally posted by Savvas

Συμφωνω στα περισσοτερα που ειπωθηκαν και κυριως σε αυτο πυ ειπε ο Γιαννης για την γυμναστικη.Και το τρεξιμο θελει την απαραιτητη γυμναστικη γαι να αντεχει τις καταπονησεις το σωμα εχοντας ενα δυνατο μυικο συστημα.
Ενταξει εγω δεν ειμαι και τι καλυτερο παραδειγμα αφου ειμαι μεγαλος τεμπελης και ενιοτε κανω λογω ενθουσιασμου χοντρες λαλακιες.
Οπως το να τρεξω 20αρι με 4 λεπτα κανοντας 30χλμ την εβδομαδα.
Καλα μην μιλησουμε για βαρη και ασκησεις αφου βαριεμαι μεχρι και με το COMPEX να κανω.
Γιαννη ακουει?Πες μου για Ποσειδωνιο τι θα κανουμε τελικα?Θα παμε σκυταλη οπως ειπαμε αν ειναι για να δηλωσω συμμετοχη.

Ο Γκρινιαρης του Φορουμ


To compex πονάει.... λογικό είναι, παρόλα αυτά κάνω σχεδόν κάθε μέρα.... Για Ποσειδώνιο μάλλον το βλέπω χλωμό. Γράφω σε ένα μήνα εξετάσεις και εκείνη τη περίοδο θα είμαι πηγμένος....

______________________
“Ethiopians and Kenyans are running 160 miles a week, more than you will ever run, because it’s their only way out, and those who survive that are going to be really hard to beat unless you do everything perfectly,” Salazar told Ritzenhein. “If they have better biomechanics, too, you are in trouble.”
Savvas Posted - 18/04/2011 : 12:32:21
Συμφωνω στα περισσοτερα που ειπωθηκαν και κυριως σε αυτο πυ ειπε ο Γιαννης για την γυμναστικη.Και το τρεξιμο θελει την απαραιτητη γυμναστικη γαι να αντεχει τις καταπονησεις το σωμα εχοντας ενα δυνατο μυικο συστημα.
Ενταξει εγω δεν ειμαι και τι καλυτερο παραδειγμα αφου ειμαι μεγαλος τεμπελης και ενιοτε κανω λογω ενθουσιασμου χοντρες λαλακιες.
Οπως το να τρεξω 20αρι με 4 λεπτα κανοντας 30χλμ την εβδομαδα.
Καλα μην μιλησουμε για βαρη και ασκησεις αφου βαριεμαι μεχρι και με το COMPEX να κανω.
Γιαννη ακουει?Πες μου για Ποσειδωνιο τι θα κανουμε τελικα?Θα παμε σκυταλη οπως ειπαμε αν ειναι για να δηλωσω συμμετοχη.

Ο Γκρινιαρης του Φορουμ
swtki Posted - 18/04/2011 : 12:15:02
Σαράβαλα δεν ξέρω αν είμαστε αλλά ηλίθιοι ναι αφού κάνουμε όλα αυτά που ξέρουμε πως δεν πρέπει να κάνουμε!
Και μου αρέσει που συμβουλεύουμε τους πιο άπειρους να μην τα κάνουν!

Κι εγώ ετοιμάζομαι να τρέξω στην Πάρνηθα έχοντας μείνει εκτός για 3 εβδομάδες (και περισσότερο ίσως)....και να πάω και Λευκάδα....Κούνια που με κούναγε (βέβαια ευελπιστώ να έω ξεκινήσει πάι-ήδη το Σάββατο έτρεξα 4 χλμ και χθες άλλα 4).
Yianvla Posted - 18/04/2011 : 12:10:58
....δηλαδή giorgodelta (Γιώργο) ΑΚΟΜΑ να κατέβεις τις 3 ώρες? χεχεχε (...εγώ φέτος λέω να παλέψω τον 1ο μου μαραθώνιο, ελπίζω κάτω απο 4 ώρες!) ;-)
Laga Posted - 18/04/2011 : 11:58:55
Ετσι για την ιστορία να διευκρινίσω κάτι: δεν εννοούσα πως με την καθοδήγηση προπονητή δεν τραυματίζεσαι. Και εγώ άλλωστε τις 4 θλάσεις με προπονητή τις έπαθα (βέβαια σηκώνει πολύ κουβέντα ποιος φταίει... Υπήρχαν π.χ. περιπτώσεις που ο προπονητής ξελαρυγγιαζόταν να κάνουμε καλό ζέσταμα, πολλές διατάσεις και πολλά ανοίγματα πριν ξεκινήσουμε να βάζουμε ταχύτητες και εμείς κοιτάγαμε να λουφάρουμε...). Αυτό που θέλω να πω είναι πως ένας προπονητής (όσο άσχετος και να είναι) δεν θα σε αφήσει ποτέ να κάνεις αυτές τις λαλακίες που κάνεις μόνος σου... όπως: τρέχω μαραθώνιο ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ. είμαι 2 μήνες εκτός από τραυματισμό, ξανατρέχω 1 εβδομάδα και μετά πάω σε αγώνα 20km, ή αυτά που περιγράφει παραπάνω ο Γιάννης (Dejan). Εγώ προσωπικά, ακόμη, πολύ δύσκολα και σπάνια τηρώ αυτό που συνεχώς γράφω στους νεότερους δρομείς, δηλ. να μην προσθέτουν παραπάνω από 10% όγκο την εβδομάδα. Τις περισσότερες φορές λέω, έλα μωρέ το σώμα έχει προσαρμοστεί σιγά μην το πάω λίγο-λίγο. Από την άλλη βέβαια παραπονιέμαι που από την αρχή της χρονιά είμαι συνεχώς σε καραντίνα από τραυματισμούς. Και το πιο πρόσφατο παράδειγμα: αυτή την εβδομάδα έτρεξα μόνο μια φορά και διέκοψα την προπόνηση από πόνο στη γάμπα και εχθές το βράδυ πήγα για ένα χαλαρό τρεξιματάκι που τελικά κατέληξε σε 10km τέμπο... (τι τέμπο δηλαδή, σαν αγώνας ήταν αφού έκανα μόλις ενάμιση λεπτό πάνω από το ατομικό μου ρεκόρ...). Θα με άφηνε προπονητής να κάνω τέτοια εξυπνάδα? Θέλει λίγη ωριμότητα και αυτοσυγκράτηση που πολλές φορές δεν δείχνουμε...

--------------------------------------------------------
Pain is temporary. Quitting lasts forever.

Λανς Άρμστρονγκ

giorgosdelta Posted - 18/04/2011 : 11:58:29
Σαράβαλα δε λές τίποτα. Ρε παιδιά τι 400 και 600 κάμψεις. Στις 20 κάμψεις φρικάρω. Δεν τις υποφέρω με τίποτα. Πάνω κάτω πάνω κάτω. Σκέτη τιμωρία μου φαίνονται. Το τρέξιμο από την άλλη είναι μεγάλη ευχαρίστιση. 2 ώρες ανάμεσα στα λουλούδια, στα γήπεδα, δίπλα από τα φορτηγά και τα καυσαέρια... είναι υπέροχα πάντως. Απόλαυση. Βέβαια αν αρχίσω να απολαμβάνω κάποτε τους κοιλιακούς μπορεί να κάνω και 25000 τη μέρα. Μέχρι τότε θα αρκεστώ στους 400 με 600 κοιλιακούς ανά έτος που κάνω τώρα.
Τώρα οι τραυματισμοί κατ' εμέ είναι αποτέλεσμα του ανταγωνισμού και όχι του αθλητισμού. Π.χ. Πέρυσι ξεκίνησα να κάνω διαλειματικές προπονήσεις αφού με 3:05 μαραθώνιο χωρίς κομμάτια, πω πω που μπορείς να πας, κάνε διαλειματικές μου είπαν. Κάνω μια, κάνω δύο, κάνω τρεις παθαίνω ισχυρότατη θλάση στη δεξιά γάμπα και επί 2 μήνες πονούσα και κούτσαινα. Τιμώρησα και τον ευατό μη κόβοντας χλμ, αργό τρέξιμο με πολύ πόνο και πιστεύω και εύχομαι ότι έβαλα μυαλό και δε θα το ξανακάνω. Εκτός κι αν με ευχαριστίσει αυτό το πράγμα. Επίσης στους αγώνες τραυματιζόμαστε γιατί πάμε γρήγορα για λόγους ανταγωνισμού και εγωισμού πάντα, όχι ότι είναι τόσο κακό αυτό.
Στη Θεσσαλονίκη τρέχοντας και εγώ γρήγορα πήγα καλά χωρίς πολλά προβλήματα, έκαψα όμως λίγο τετρακέφαλο (έντονος πόνος ιδιαίτερα σε γρήγορο ρυθμό και στις διατάσεις και σήμερα άρχισε να περνάει). Τώρα αν το πάλευα για το χρυσό τρίωρο μπορεί να ήμουν και τέζα. Αν πήγαινα όπως στις προπονήσεις κανονικά(αργά) πιστεύω θα ήμουν περδίκι.
Κάτι άλλο που ήθελα να αναφέρω (λίγο υπομονή ακόμα παρακαλώ) είναι ότι με το τρέξιμο είναι πιο πιθανό να διορθωθούν τα προβλήματα που έχει κάποιος παρά να επιδεινωθούν. Μη ξεχνάτε ότι τα κύτταρα του σώματος έχουν την ιδιότητα να αναγεννούνται.
Yianvla Posted - 18/04/2011 : 11:16:59
...εγώ θα επιμείνω λιγάκι για το θέμα των κοιλιακών (το θέμα των 2500 μου θυμίζει λιγάκι το "καπνίζω χρόνια αλλά δεν έχω πάθει τίποτα"). Εχω την αίσθηση - και σαν γυμναστής αυτό ξέρω - οτι όπως πχ με τα βάρη (και όχι μόνο) έχουν γίνει έρευνες που λένε οτι κάνοντας παραπάνω σετ/επαναλήψεις κλπ δεν έχεις ουσιαστικά οφέλη (αν θέλετε μπορώ να προσπαθήσω να τις βρω κάποια στιγμή), κάτι τέτοιο ισχύει και με τους κοιλιακούς. Σε προγράμματα πάντως αθλητών που είναι "κομμάτια", δεν έχω δει ποτέ μου τόσες επαναλήψεις. Καλημέρα παιδιά....απλά μια ακόμα άποψη! ;-)
Dejan Posted - 18/04/2011 : 10:44:58
Μα.... δεν εννοώ σε καμία περίπτωση ότι κάποιος ο οποίος τρέχει 2 φορές την εβδομάδα σίγουρα θα τραυματιστεί αλλά ότι έχει περισσότερες περιπτώσεις από κάποιον άλλο ο οποίος είναι πιο δομημένος να τραυματιστεί. Όσο για τους κοιλιακούς σίγουρα υπάρχουν ατομικά όρια για το καθένα αλλά από το να μη κάνεις και καθόλου καλό είναι να κάνεις λίγους έστω και μέρα παρά μέρα. Επίσης φυσικά τερματίζουν 6-7.000 μπορεί και περισσότεροι στον ΚΜΑ πάνω από 4ρις ώρες και όντως αυτοί να προπονούνται λιγότερο από 5-6 φορές την εβδομάδα, αλλά δεν ξέρουμε αν έχουν τραυματισμούς :'( . Αν δούμε αναλογικά σε σχέση με το φόρουμ μάλλον δεν θα έχουν?

______________________
“Ethiopians and Kenyans are running 160 miles a week, more than you will ever run, because it’s their only way out, and those who survive that are going to be really hard to beat unless you do everything perfectly,” Salazar told Ritzenhein. “If they have better biomechanics, too, you are in trouble.”
SIM Posted - 18/04/2011 : 10:31:36
Βασίλη, Σε μας τους μεγαλύτερους σε ηλικία το σώμα μας θέλει προσεκτικότερη μεταχείρηση από τα παιδια των 20-30 ετων.Εμείς πολλές φορές θέλουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να φανούν τα αποτελέσματα των προπονήσεων μας και ρισκάρουμε, ενώ κατά την απόψη μου πρέπει με την παραμικρή ενόχληση να συγκρατηθούμε και να αξιολογήσουμε την κατάσταση και αν κρίνουμε ότι πρέπει να μειώσουμε ταχύτητα ή και να εγκαταλείψουμε , θα περισώσουμε τα χειρότερα που έχουν σαν αποτέλεσμα την αποχή μας από το τρέξιμο για χ διάστημα.
Όσον για αυτά που λέει ο Dejan:Γιάννη , εσύ είσαι νέος ακόμη και με πολλά χρόνια αθλητισμό και προσαρμόζεσαι πιο εύκολα στον φόρτο προπόνησης (πιθανόν να έχεις και περισσότερο διαθέσιμο χρόνο την ημέρα σε σχέση με εμας τους μεγάλους που στον σύντομο χρόνο που διαθέτουμε την ημέρα θέλουμε να τα προλάβουμε όλα). Και ένα άλλο σχετικά με την ποσότητα των κοιλιακών, ΄΄ημουν κολυμβητής και πολίστας στα νιατα μου και πέρασαν από πάνω μου 6 προπονητές και κανένας δεν ήταν υπέρ των υπερβολών μάλιστα κάποις μας έβαζε κοιλιακους την μια μέρα και βαράκια την άλλη για να προλάβουν οι μυς να ξεκουραστούν για να είναι ικανοί να αποδώσουν.

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000