Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Διατροφή
 Συνταγές επί τροχάδην

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
giorgosdelta Δημοσιευτηκε - 07/06/2011 : 16:20:05
Συνταγές επί τροχάδην για ένα καλύτερο τροχάδην και μια καλύτερη ζωή.

Μακαρόνια με ρύζι
Υλικά
Μακαρόνια Ολικής Άλεσης 150γρ
Ρύζι Μαύρο 50γρ
Κύβος Λαχανικών 1τεμ

Προετοιμασία
Βάζω ανάλογο νερό σε μια χύτρα ή σε ένα τηγάνι αντικολλητικό κατά προτίμηση. Μόλις βράσει το νερό ρίχνω τα υλικά. Στη χύτρα αφήνω για 8 λεπτά, στο τηγάνι θα πρέπει να μείνει 25 λεπτά τουλάχιστον με προσθήκη νερού κατά βούληση.

Παρατηρήσεις
Πάντα βάζω λίγο περισσότερο νερό από όσο χρειάζεται και ποτέ δε πετώ τα επιπλέον νερά του φαγητού.
Χρησιμοποιώ πάντα δημητριακά ολικής άλεσης που παρέα με τις φυτικές ίνες έχουν μεγαλύτερη αναλογία λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικών από τα αποφλοιωμένα.
Επιλέγω τα ζυμαρικά με τις μεγαλύτερες αναλογίες φυτικών ινών.
Ένα αμυλούχο φαγητό που συνδυάζει ωραία και τα απαραίτητα αμινοξέα.
Κύβοι λαχανικών χωρίς trans λιπαρά κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα.
Κατάλληλο για χορτοφάγους.
Ανάλογα με τον όγκο της προπόνησης μπορώ να αυξήσω τις ποσότητες.
Πχ, αν θέλω να τρέξω 30χλμ (για 70κιλά άτομο σημαίνει περίπου κάψιμο 2200θερμίδων) μπορώ την προηγούμενη μέρα να ετοιμάσω επιπλέον ποσότητα του φαγητού.

Διατροφικές πληροφορίες
Συνολικά στις ποσότητες που αναφέρω:
Θερμίδες 712Kcal
Πρωτεΐνες 24γρ
Υδατάνθρακες(φυτικές ίνες) 137γρ(15γρ)
Λιπαρά 7γρ



ΥΓ. Οι παρατηρήσεις όλων και οι βελτιώσεις της/των συνταγής/ων θα βοηθήσουν όλους μας να έχουμε μια καλύτερη ζωή.
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
ioarma Posted - 04/11/2015 : 09:53:25
Τα εφιαξα τα δοκιμασα και αρεσανε!!!!!

Μπισκότα με ταχίνι, μέλι και βρώμη του Άκη Πετρετζίκηετικά προϊόντα
• Ταχίνι βιολογικό ολικής αλέσεως (σε πετρόμυλο)
• Μέλι Κρήτης θυμάρι-Πεύκο-βότανα
• Νιφάδες βρώμης
• Νιφάδες βρώμης (Βιολογικής καλλιέργειας)
• Αμύγδαλα ολόκληρα ψίχα Ελληνικά
• Κανέλα Ινδονησίας αλεσμένη
• Σησάμι σκούρο (Αναποφλοίωτο)
• Κουβερτούρα υγείας
• Κανέλα Κεϋλάνης αλεσμένη (Βιολογικής καλιέργειας)
• Καρύδια ψίχα
Υλικά:
100γρ ταχίνι
120γρ μέλι
120γρ νιφάδες βρώμης
1/2 κ.γ. κανέλα
Μια χούφτα καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια κοπανισμένα ή σουσάμι ή σοκολάτα τρίμματα

Εκτέλεση:
Ενώνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αδειάζετε τη ζύμη σε μια σακούλα τροφίμων ή σε μεμβράνη. Χωρίς να λερώσετε τα χέρια την πλάθετε σε ρολό, το οποίο βάζετε για 5 λεπτά στην κατάψυξη.
Ανάβετε τον φούρνο να ζεσταθεί, στους 180 βαθμούς, και κόβετε την ζύμη σε ροδέλες. Δεν πειράζει αν διαλύεται, πατήστε με τα χέρια και θα ενωθεί. Στο ψήσιμο θα ανοίξει λίγο. Ακουμπήστε την σε αντικολλητικό ταψί. Ψήστε για 10 λεπτά για να έχετε τραγανά μπισκότα.
Fanis. Posted - 21/12/2013 : 15:56:04
Για πες μας και εντυπωσεις σε σχεση με τα εμποριου(δεν εννοω αυτα αποτο super market)??
σε ρωταω γιατι χρησιμοποιησες κι αλλα υλικα εκτος απο λαδι και σουσαμι
giorgosdelta Posted - 21/12/2013 : 12:41:50
Ταχίνι Ολικής

Υλικά
Λίγο Αλάτι, Θρούμπι, Ρίγανη
Ελαιόλαδο Εξαιρετικά παρθένο και να έχει βγει με μηχανικές μεθόδους - 197γρ
Θρυμματισμένα Σπόρια Κάνναβις Χωρίς Κέλυφος - 105γρ
Λιναρόσπορος - 65γρ
Σησάμι Ολικής - 519γρ

Προετοιμασία Και Παρατηρήσεις
Ψήνεις το σησάμι και το λιναρόσπορο σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου, ανακατεύεις που και που.
Ρίχνεις πλην του ελαιόλαδου τα υλικά σε καλό μύλο και τα αλέθεις για 2,3 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνεις σιγά σιγά το λάδι κι αλέθεις σε μέτρια ταχύτητα για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να γίνει ένας ρευστός πολτός.
Το μείγμα είναι αρκετά ζεστό λόγω της τριβής.΄Όταν κρυώσει θα είναι κάπως πιο παχύρευστο.

Διαθρεπτικές πληροφορίες
Ανά 100γρ έτοιμου προϊόντος:
Θερμίδες 640
Πρωτεΐνες 16γρ
Υδατάνθρακες 16γρ
Λιπαρά 60γρ
Φυτικές Ίνες 9γρ

Τα Σπόρια Κάνναβις


Το Ταχίνι
giorgosdelta Posted - 23/11/2012 : 15:13:15
Βρωμερό Κέικ ή Κέικ Βρώμης

Υλικά
Νιφάδες Βρώμης Ψιλοκομμένες - 268γρ
Κακάο Σκόνη - 40γρ
Ζάχαρη Μαύρη - 56γρ
Μαχλέπι, Μαστίχα, Γαρύφαλλο, Αγριοτριαντάφυλλο - Μια ιδέα (σα να ρίχνεις λίγο αλάτι σε ένα πιάτιο)
Λιναρόσπορος -6γρ
Σησάμι Ολικής - 10γρ
Κανέλλα - 29γρ
Μέλι - 230γρ
Μπανάνα - 76γρ
Ταχίνι - 46γρ
Βανίλια Εκχύλισμα - 5 με 10γρ (δεν μέτρησα)
Μήλα - 406γρ
Σταφίδες - 120γρ
Αμύγδαλα και Φουντούκια - 82γρ
Γάλα Σόγιας Ω3 - 315γρ
Μούρα Γκότζι Αποξηραμένα - 44γρ
Σφένδαμου Σιρόπι - 22γρ
Διτανδθρακικό νάτριο (Σόδα) - 31γρ

Προετοιμασία Και Παρατηρήσεις
Τρίβεις καλά στο μπλέντερ τα φουντούκια να γίνουν πάστα. Μετά ρίχνεις τα αμύδγαλα, μήλα, μπανάνες και τα τρίβεις καλά. Ρίχνεις το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπωλ και ρίχνει ςόλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύειες καλά κατά προτίμηση με μια ξύλινη κουτάλα.
Βάζεις το μείγμα σε μία φόρμα σιλικόνης αν έχεις.
Ψήνεις στους 170βαθμούς 30 λεπτά.
Το ξεχνάς κανά μισάωρο να ψήνεται επιπλέον γιατί δε θα έχει γίνει.
Το βγάζεις απ' τον φούρνο κι απλώνεις μια νοτισμένη πετσέτα απο πάνω μέχρι να κρυώσει (μη με ρωτάτε γιατί - δε ξέρω). Αν έχει ξεραθεί πολύ ρίξε λίγο νερό από πάνω, με ένα σπρει πχ.
Ποτέ μην ακολουθείς τη συνταγή ως έχει. Ούτε εγώ θα το έκανα.
Αναποδογύρισε το κέικ από τη φόρμα σε ένα ωραίο πιάτο.
Βγάλε φωτογραφίες.
Τρέχα στο PC να τις ανεβάσεις.
Κυνήγα λυσσαλέα τον σκύλο σου που μάδησε το φρεσκοψημένο κέικ.

Διατροφικά στο περίπου (εξαρτάται από το τελικό βάρος)
Ανά 100γρ έτοιμου φαγητού, περίπου:
Θερμίδες 254θερμίδες
Πρωτεΐνες 4γρ
Υδατάνθρακες 44γρ
Λιπαρά 8γρ
Φυτικές Ίνες 5,5γρ

giorgosdelta Posted - 18/12/2011 : 15:59:47
Φασόλια με Χόρτα Φούρνου

Υλικά
Φασόλια Γίγαντες 400γρ
Κρεμμύδια Ξερά 100γρ (1 μεγάλο ή 2 μικρά)
Μαϊντανός και Άνηθος 50γρ (Μισό Ματσάκι)
Ντομάτα Σάλτσα Πολτός 500γρ
Πιπεριές Κόκκινες 130γρ (1 μεγάλη)
Σπανάκι, Σέσκουλα, Ραδίκια (Σταμναγκάθι) 1000γρ
Καρότα 50γρ (1 μικρό)
Σκόρδο 20γρ (Μισό Σκόρδο)

Προετοιμασία Και Παρατηρήσεις
Βάζω τους γίγαντες για 8 με 12 ώρες να μουσκέψουν. Τους βράζω στη χύτρα σκέτους για 30 λεπτά. Τους ρίχνω στο ταψί.
Ρίχνω στη χύτρα: τα χόρτα χοντροκομμένα (αφού τα πλύνω να φύγουν χώμα και πετραδάκια), τα σκόρδα όπως είναι και όλα τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα. Τα αφήνω να βράσουν για 15 λεπτά. Τα ρίχνω κι αυτά στο ταψί κι ανακατεύω να απλωθούν ομοιόμορφα.
Ρίχνω από λίγο αλάτι, ρίγανι, κάρυ, βασιλικό κι ελάχιστο δυόσμο.
Αφήνω να σιγοψηθούν για 2 ώρες ώσπου να στεγνώσει το πάνω μέρος του φαγητού. Θα πρέπει να έχει μείνει λίγο νερό από κάτω.
Τρέχω 20 χιλιόμετρα.
Τρώω μέχρι να σκάσω.

Διατροφικά στο περίπου
Ανά 100γρ έτοιμου φαγητού, περίπου:
Θερμίδες 70kcal
Πρωτεΐνες 5γρ
Υδατάνθρακες 13γρ
Λιπαρά 0,4γρ
Φυτικές Ίνες 5,5γρ

Path runner Posted - 25/11/2011 : 22:54:34
quote:
Originally posted by Mijalis

Βάσει μιας εκπομπής που παρακολούθησα (στο Μεγα) τα καλύτερα σκέυη μαγειρικής με φθίνουσα είναι:
Ατμός ή Ατμομάγειρας
Κατσαρόλα
Ταψί
Ψησταριά
Τηγάνι
Τα τελευταία 2 καλό είναι να αποφεύγονται εκτός να το τηγάνι βράζει με νερό και η ψησταριά δεν έχει κάρβουνα.

Απίστευτος ο κόσμος και χαρακτήρας μας


Λησμόνησες τον αρτοπαρασκευαστή Μιχάλη.

"Long distance running is 90% mental and the other half is physical".
Mijalis Posted - 25/11/2011 : 21:43:24
Βάσει μιας εκπομπής που παρακολούθησα (στο Μεγα) τα καλύτερα σκέυη μαγειρικής με φθίνουσα είναι:
Ατμός ή Ατμομάγειρας
Κατσαρόλα
Ταψί
Ψησταριά
Τηγάνι
Τα τελευταία 2 καλό είναι να αποφεύγονται εκτός να το τηγάνι βράζει με νερό και η ψησταριά δεν έχει κάρβουνα.

Απίστευτος ο κόσμος και χαρακτήρας μας
giorgosdelta Posted - 25/11/2011 : 21:28:54
Ευχαριστώ Θανάση.
Η πιο φοβερή συνταγή είναι η βρωμόπαστα. Και μπορείς να την φτιάξεις με πολλές παραλλαγές χωρίς πολλή κόπο.
Μια από αυτές που κάνω τελευταία, είναι να ανακατέψεις ίσα μέρη πχ 150γρ από μέλι και ταχίνι, 2 κουταλάκια κακάο, 1 κουταλάκι κανέλλα, μετά να πολτοποιήσεις και ανακατέψεις 300γρ φρέσκα ζουμερά σύκα και στο τέλος να το δέσεις προσθέτοντας λεπτοκομμένες νιφάδες βρώμης.
Αυτή είναι συνταγή για υπερμαραθώνιο, όχι αστεία.

Τώρα που δε βρίσκεις φρέσκα σύκα μπορείς να βάλεις την μισή ποσότητα αποξηραμένα (ή όσο σε ευχαριστεί, θα βγει πιο γλυκό) και να προσθέσεις λίγο ρόφημα σόγιας ή αμυγδάλου. Θελει μικρές ποσότητες όμως για να μη χρειαστεί να ρίξεις μετά 1 κιλό βρώμη για να δέσει.
giorgosdelta Posted - 25/11/2011 : 21:09:29
Είναι δική μου η χαρά! Παρακαλώ.
Βασικά είναι τέλεια. Δε μπορω να θυμηθώ αν μου ήρθε στο μυαλό την ώρα που έτρεχα ή την ώρα που πεινούσα; Νομίζω την ώρα που πεινούσα! Και όταν ο άνθρωπος πεινάει λειτουργεί το ένστικτο.
ThanasisT Posted - 25/11/2011 : 21:08:14
φοβερές συνταγές!!!!!!THANX!
Path runner Posted - 25/11/2011 : 20:56:59
quote:
Originally posted by giorgosdelta

Ένα γρήογορο και πρόχειρο γεύμα λλά νόστιμο και θρεπτικό. Θέλει 10 λεπτά προετοιμασία.

Δημητριακά με Κάστανα

Υλικά
Μακαρόνια ολικής 100γρ
Ρύζι ολικής 100γρ
Κάστανα με τη φλούδα 200γρ
Σκόρδο χωρίς τη φλούδα 20γρ
Πολτός Ντομάτας 200

Προετοιμασία Και Παρατηρήσεις
Καθαρίζω προσεκτικά τα ωμά κάστανα από το περίβλημα, όχι τη μαλακή φλούδα.
Ρίχνω τα υλικά στη χύτρα με ανάλογο νερό, περίπου 850κε.
Αφήνω για 5 με 10 λεπτά να βράσουν.
Προσθέτω λίγο αλάτι, ρίγανη, δυόσμο και κάρυ (αυτά βρήκα μπροστά μου).

Λογικά θα βγούν 2 μερίδες-1200γρ έτοιμου γεύματος. Αν έχετε ήδη τρέξει είναι 1 μερίδα.
Μην ανησυχείτε αν μείνουν περίσσια υγρά στο φαγητό. Ρίξτε λίγες νιφάδες βρώμης ή περιμένετε. Εάν κρυώσει θα πήξει.
Ρίξτε επιπλέον παρθένο ελαιόλαδο (το καθημερινό σας φάρμακο δηλαδή) στο πιάτο σας.
Επειδή το σκόρδο είναι καλό να καταναλώνεται και ωμό, φάτε μια σκελίδα πριν ξεκινήσετε.


Διατροφικά
Ανά 100γρ έτοιμου φαγητού, περίπου:
Θερμίδες 100kcal
Πρωτεΐνες 2,4γρ
Υδατάνθρακες 20,6γρ
Λιπαρά 0,87γρ
Φυτικές Ίνες 2,6γρ



Γιώργο πολύ καλή συνταγή!Θα τη δοκιμάσω αύριο κιόλας.
Ευχαριστώ

"Long distance running is 90% mental and the other half is physical".
giorgosdelta Posted - 25/11/2011 : 20:52:18
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Έχω αρκετά σκεύη από αυτά μιας και είναι βολικά. Κοιτάζω να αγοράζω από καλές εταιρίες, πχ fissler με την σκέψη ότι θα είναι από καλύτερα υλικά και δε θα φθείρονται εύκολα. Σειρά έχουν τα οικολογικά φιλικά προϊόντα.
xazos Posted - 25/11/2011 : 20:44:31
quote:
Originally posted by giorgosdelta



Μόλις έμαθα κι εγώ για τα αντικολλητικά σκεύη τα πέταξα όλα. Μετά κατέστρεψα κανα δυό κατσαρόλες και μετά ξανααγόρασα κάποια. Το πρόβλημα είναι ότι με την κατσαρόλα πρέπει να είσαι πανταχού παρών ανακατέυοντας για να γλυτώσεις την καταστροφή. Ένα τηλέφωνο να χτυπήσει τα έκαψες όλα. H χύτρα είναι η καλύτερη λύση γιατί κάνει οικονομία στο ρεύμα στο νερό και στο χρόνο μας



υπαρχουν και "βιολογικα" αντικολλητικα

http://www.green-pan.co.uk/uk/technology-834.htm
ειναι λιγο ακριβα αλλα...
giorgosdelta Posted - 25/11/2011 : 20:12:27
Ένα γρήογορο και πρόχειρο γεύμα λλά νόστιμο και θρεπτικό. Θέλει 10 λεπτά προετοιμασία.

Δημητριακά με Κάστανα

Υλικά
Μακαρόνια ολικής 100γρ
Ρύζι ολικής 100γρ
Κάστανα με τη φλούδα 200γρ
Σκόρδο χωρίς τη φλούδα 20γρ
Πολτός Ντομάτας 200

Προετοιμασία Και Παρατηρήσεις
Καθαρίζω προσεκτικά τα ωμά κάστανα από το περίβλημα, όχι τη μαλακή φλούδα.
Ρίχνω τα υλικά στη χύτρα με ανάλογο νερό, περίπου 850κε.
Αφήνω για 5 με 10 λεπτά να βράσουν.
Προσθέτω λίγο αλάτι, ρίγανη, δυόσμο και κάρυ (αυτά βρήκα μπροστά μου).

Λογικά θα βγούν 2 μερίδες-1200γρ έτοιμου γεύματος. Αν έχετε ήδη τρέξει είναι 1 μερίδα.
Μην ανησυχείτε αν μείνουν περίσσια υγρά στο φαγητό. Ρίξτε λίγες νιφάδες βρώμης ή περιμένετε. Εάν κρυώσει θα πήξει.
Ρίξτε επιπλέον παρθένο ελαιόλαδο (το καθημερινό σας φάρμακο δηλαδή) στο πιάτο σας.
Επειδή το σκόρδο είναι καλό να καταναλώνεται και ωμό, φάτε μια σκελίδα πριν ξεκινήσετε.


Διατροφικά
Ανά 100γρ έτοιμου φαγητού, περίπου:
Θερμίδες 100kcal
Πρωτεΐνες 2,4γρ
Υδατάνθρακες 20,6γρ
Λιπαρά 0,87γρ
Φυτικές Ίνες 2,6γρ
giorgosdelta Posted - 10/06/2011 : 17:00:13
Πρέπει να μοιραστώ οπωσδήποτε μαζί σας ένα γλυκό. Πάμε λοιπόν.

Βρωμόπαστα
Υλικά

Γάλα Σόγιας 70γρ
Δαμάσκηνα Αποξηραμένα 40γρ (τεμαχίζω σε 2 κομμάτια)
Κανέλλα σε σκόνη 5γρ
Κακάο σε σκόνη 10γρ
Καρύδια 35γρ (τεμαχίζω σε 4 κομμάτια)
Μέλι 100γρ
Νιφάδες Βρώμης 80γρ
Σταφίδες 80γρ
Ταχίνι 100γρ
Σύκα Αποξηραμένα 90γρ (τεμαχίζω σε 4 κομμάτια)


Προετοιμασία
Ρίχνω στο σκεύος που θα διατηρήσω το γλυκό, τα υλικά ένα ένα. Ανακατεύω υπομονετικά (με ένα κουταλάκι ή ένα μαχαιράκι) πολύ καλά ώστε να μείγμα το γίνει ομοιογενές. Αφήνω το σκεύος στο ψυγείο να σφίξει λίγο. Καταναλώνω με μέτρο.

Παρατηρήσεις
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Το ρόφημα σόγιας μπαίνει λόγω των νιφάδων βρώμης.
Επεξεργαζόμουνα το γλυκό στο μυαλό μου καμιά βδομάδα. Αφού πήγα στο Σούπερ Μάρκετ ψώνισα τα υλικά που μου λείπανε. Και μόλις ήρθε η ώρα να το φτιάξω, έβαλα ότι βρήκα μπροστά μου.
Το γλυκό μου θύμισε ένα τύπου μωσαϊκό που έφτιαχνε η γιαγιά μου εξ Περαίας. Δε νομίζω ότι έχουν ιδιαίτερη σχέση πέραν της μεγάλης μου επιθυμίας να το δοκιμάσω. Στη γυναίκα μου θύμισε οπτικά τις συκομαΐδες και από εκεί προέρχεται το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας του. Το πρώτο τιμητικά από τη βρώμη.
Γευστικά είναι ζωγραφιά. Αξίζει λίγο από τον χρόνο σας.
Διατηρείστε στο ψυγείο.

Διατροφικές πληροφορίες
Ανά 100γρ:
Θερμίδες 341Kcal
Πρωτεΐνες 9γρ
Υδατάνθρακες(φυτικές ίνες) 47γρ(5γρ)
Λιπαρά 15γρ

ΥΓ. Μάμα, φέρε μου κι άλλη βρωμόπαστα. "Ορίστε παιδί μου". ΒΡΩΜΟΠΑΣΤΑ.

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000