Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 ο πρωτος μου ημιμαραθωνιος

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
trexalitsa Δημοσιευτηκε - 12/05/2012 : 18:34:15
Αυριο τρεχω το πρωτο μου ημιμαραθωνιο.Απο το καλοκαιρι που ξεκινησα την σχεση μου με το τρεξιμο ,δειλα,επιπολαια ανοργανωτα μεχρι σημερα μετατραπηκε σε σχεσης παθους και ερωτα.Μου εδωσα πολλα εκοψα το τσιγαρο,απεκτησα φυσικη κατασταση ,γνωρισα φιλους,εμαθα κομματια του εαυτου μου που δεν ηξερα οπως το πεισμα και ανεβασε λιγο την αυτοεκτιμηση μου...Αυριο ελπιζω στο τερματισμο και ισως καποιοι απο εσας, θα με καταλαβετε ,περα απο λαχταρα εχω και αγωνια αν θα τα καταφερω,...Σας ζαλισα,αλλα ισως καποιοι απο εδω με κατανοησουν και μου δωσουν και καποιες συμβουλες για αυριο γιατι ο κυκλος μου με κοιταει σαν ουφο...καλη επιτυχια σε οσους τρεχουν αυριο
ΝΑ ΣΤΕ ΓΕΡΟΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
kalogeridis Posted - 23/11/2014 : 22:52:46
μπορεις να ξεκινησεις το προγραμμα σου, οποιο και αν ειναι αυτο και να πας να κανεις τον αγωνα σου αλλα με τουριστικο προορισμο αν διαφερει η αποσταση του αγωνα απο του προγραμματος. εννοειται πως μιλαω με το δεδομενο οτι <<εχεις>> τα χλμ του αγωνα. αν δεν εχεις ξανατρεξει τοσο, κρινε την υπαρχουσα φυσικη και οικονομικη κατασταση και κατσε στο προγραμματακι σου σαν τον βασιλια στο θρονο του!
DaedraLord Posted - 23/11/2014 : 13:50:52
Ο νεκτροθάφτης καταφθάνει να ανστήθει αυτό το παλιό θρεντ.
Τον Φλεβάρη αν όλα πάνε καλά θα τρέξω τον πρώτο μου ημιμαραθώνιο συν κάτι ψιλά. Σύμφωνα με το ημερολόγιο μου θα κοντεύω τον ένα χρόνοι τρεξίματος και γενικά αθλητικής ζωής. Ξεκίνησα να τρέχω 28/03/2014 μετά από αποχή 7 χρόνων από τους δρόμους ταχύτητας.
Έχω δει διάφορα προγράμματα και αμφιταλαντεύομαι μετάξύ nike+ και my asics. Το πρώτο έχει περισσότερα χλμ και αντί για διαλλειαμτική crossfit όπου κάλλιστα θα μπορούσα να κάνω σπαθασκία εκείνες τις μέρες, το δε asics έχει κάπως λιγότερα χλμ αλλά τα χτίζει πιο ομαλά με intervals κάπως διαφορετικά από αυτά που διάβαζα τόσο καιρό. Μετά έχω βρει διάφορα άλλα προγράμματα τα οποία όμως είναι με ποσσοτά απόδοσης κάτι που δεν μπορώ να υπολογίσω στην παρούσα φάση.

Είναι και το Παλαμήδι στις 30 αλλά επειδή δεν το έχω σίγουρο αν θα πάω, τα κακά του να μην έχεις αμάξι, έλεγα να ξεκινήσω από τώρα για τον ημιμαραθώνιο.

----------
http://www.movescount.com/members/DaedraLord
KostasA Posted - 03/12/2013 : 18:37:50
Έτρεξα και γω τον πρώτο μου ημιμαραθώνιο, τον αγώνα «Τύρναβος - Λάρισα». Μπορώ να πω πως ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Πήγα πολύ συντηρητικά ως το 8ο χιλιόμετρο. Από το 8ο ως το 19ο για τα δεδομένα μου, μου φαινόταν πώς πέταγα, είχα πιάσει καλό τέμπο, μου ανέβηκε η διάθεση και το απόλαυσα. Αλλά από το 19ο έως τον τερμάτισμο κάπως τα φτυσα, ήταν και λίγο περίεργος ο τερματισμός.
Το πέρασμα μου στο 10ο χιλιόμετρο ήταν σε 1 ώρα και 4 λεπτά και τερμάτισα σε 2 ώρες 6 λεπτά και 3 δεύτερα.
Ακολούθησα πολλές από τις συμβουλές που ειπώθηκαν εδώ. Ξεκίνησα τελευταίος και δεν παρασύρθηκα καθόλου από τους άλλους(πραγματικά αυτό το χα βάλει στόχο εδώ και 2 βδομάδες :P). Από το 5ο km και μετά άρχισα και προσπέρναγα.
igi Posted - 17/05/2012 : 22:45:29
Η τάση για εμετό είναι συνήθως ένδειξη υψηλής έντασης και για να εξηγούμαστε,υψηλής για τα δεδομένα σου!!! Μάλλον παρασύρθηκες σε ρυθμό που ήταν πάνω από τις δυνάμεις σου!!! Δεν είναι τίποτε!
Πάρτο αλλιώς .
Επειδή όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική,ψάξτο και με το γιατρό σου! Αν δεν υπάρχει κάτι άλλο,απλά χαλάρωσε το ρυθμό σου και ευχαριστήσου το τρέξιμο!!!








roxani Posted - 17/05/2012 : 22:41:41
Δεν κάνεις καμμια βόλτα από το γήπεδο χαλανδρίου ένα πρωί που ήμαστε μαζεμένοι εκεί και κάνουμε προπονήσεις να σε γνωρίσουμε;Το γηπεδο είναι στη Λ.Πεντέλης,ακριβώς εκεί που είναι το κολυμβητήριο από πίσω.

Tα απλά πράγματα στη ζωή μας είναι τα πιο σημαντικά!
Deorum Posted - 17/05/2012 : 19:49:18
Μπράβο, αυτά είναι καλύτερα από οτι περίμενα να ακούσω να σου πώ την αλήθεια.
Τώρα τι να σού πω δεν ξέρω, δεν ειμαι ειδικός.
Μήπως σε ενόχλησε και τίποτα άλλο την μέρα του τρεξίματος, και σε αποδυνάμωσε ακόμα περισσότερο? ΠΧ τίποτα γυναικολογικό ή κάτι άλλο που μας διαφεύγει?

Πάντως όπως και να έχει κόψε λίγο, απόλαυσε το και μην βιάζεσαι!
trexalitsa Posted - 17/05/2012 : 19:04:23
παντα με δροσια τρεχω...εχω κανει 20 χλμ σε διαδρομο και ποτε εξω ,εξω μεχρι 15 χλμ και στα 12 χλμ τα εκανα σε 1 και 10 ενω τα 10 χλμ στη καλαματα τα ειχα κανει 1 ωρα και 9 λεπτα...το θεμα ειναι να δω τα λαθη μου και να μπορεσω να τρεξω ξανα...χχχ
trexalitsa Posted - 17/05/2012 : 19:01:55
καθολου κακος και εγω σε αυτο το συμπερασμα κατεληξα οτι ακομη δεν ημουν ετοιμη ακομη και για το τερματισμο,κανω γυρω στα 50 χλμ καθε βδομαδα και συστηματικα αυτα τα 50 απο τον δεκεμβρη...αλλα και παλι δεν ξερω αν ειναι 50 ή λιγοτερο μια που κανω jogging αλλα δεν τα βγαζω περα με το τρεξιμο...ναι πρεπει να επανοργανοθω ...ειναι δε μια βδομαδα που εχω κοψει το καπνισμα και προσεχω την διατροφη μου...τωρα τι αλλο να κανω για καταφερω να τρεχω δεν ξερω,,,ετσι ειναι παντως δεν ημουν ετοιμη
Deorum Posted - 16/05/2012 : 09:53:27
Τρεχαλίτσα δεν θέλω να φανώ κακός, αλλά για να κάνεις εμετό στο 12χλμ, και πηγαίνοντας σχετικά αργά (οι πιο γρήγοροι αφυδατώνονται και υπερθερμαίνονται πιο πολύ από τους πιο αργούς), μάλλον δεν έφταιγε η αφυδάτωση και απλά ο ήλιος, αλλά "δεν το είχες", δεν ήσουν έτοιμη για κάτι τέτοιο. Σίγουρα θα αφυδατώθηκες, αλλά ήταν αποτέλεσμα του ότι δεν το είχες και όχι αίτιο. Να στο πώ αλλιώς και άλλοι ταλαιπωρήθηκαν από τα νερά, δεν κάναν εμετό όμως. Η ζέστη ήταν το κερασάκι στην τούρτα, αλλά η τούρτα ήταν το ότι δεν είχες προετοιμαστεί κατάλληλα.

Ερωτήσεις.
1)Πόσα χλμ κάνεις την βδομάδα? Για πόσο καιρό?
2)Έχεις τρέξει ξανά τόσο πολύ? Πάνω από 10-12χλμ?
3)Μήπως από ενθουσιασμό, ακόμα και να έχεις ξανακάνει τέτοια απόσταση, πήγαινες με +10% ή 20% της ταχύτητας που έχεις συνηθίσει?
4)Έχεις ξανατρέξει ποτέ έστω και λίγο σε ζέστη να συνηθίσεις, ή πάντα τρέχεις βραδάκι ή με μεγάλη δροσιά?

Καλό είναι να προσέχεις, και να διαλέγεις κάτι που είναι πιο εύκολο για αρχή, όχι τίποτα άλλο αν σου μείνει κακή εμπειρία θα διστάσεις να ξανατρέξεις σε αγώνα.
trexalitsa Posted - 15/05/2012 : 22:07:16
δεν τα ριχνω ουτε στη οργανωση ,ουτε στο καιρο ηταν και η απειρια σε μεγαλο ποσοστο μπερδευτηκα και λιγο στην διαδρομη και εκανα και 300 με 500 μετρα δωρεα του καταστηματος...ασε ολα του γαμου δυσκολα και η νυφη ....μολις επινα νερο που ηταν παρα μα παρα πολυ ζεστο μου ανεβηκα εμετος...οπως και να χει ναι τουλαχιστον καταφερα να τερματισω,δεν μετανιωνω που δοκιμασα τον ημιμαραθωνιο,,,,μπραβο σε ολυς και ολες που τρεξανε,,
ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΓΕΡΟΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ
Elda Posted - 15/05/2012 : 10:09:36
quote:
Originally posted by bizzilizzie
.....αλλά.....τους τελείωσαν τα νερά....;;;; Πως είναι δυνατόν...;;;....



Δεν τους τελειωσαν, υπηρξε κακη οργανωση ως προς τους σταθμους τροφοδοσιας. Συμφωνα με την ανακοινωση στο site του www.athenshalfmarathon.gr , η τροφοδοσια θα ηταν καθε 2.5 χλμ, και συγκεκριμενα καθε 2.5 θα ειχε νερο και καθε 5 θα ειχε ΚΑΙ ισοτονικα και μπανανες, δηλ. 7 σταθμοι για νερο και 3 για ισοτονικα. Αντ αυτου υπηρχαν 2 σταθμοι στον πρωτο γυρο μονο με νερο (μισο ποτηρακι) και αλλοι 2 στο δευτερο (επισης μισο ποτηρακι). Το ισοτονικο σε ολο τον αγωνα των 21.500 χλμ ηταν καπου στο 12ο χλμ και ηταν ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ. Θεωρωντας πως θα υπαρχει επαρκης τροφοδοσια συμφωνα με την ανακοινωση δεν ειχα τιποτα μαζι μου με αποτελεσμα να υποφερω παρα πολυ και να ζητησω μπουκαλι νερο απο μια περαστικη μαμα με καροτσι που εκανε τη βολτα της και να ναι καλα η γυναικα που μου το εδωσε πολυ προθυμα, η αλλη μου επιλογη θα ηταν να σταματησω. Ευτυχως συνηλθα καπως με το μπουκαλακι.
bizzilizzie Posted - 14/05/2012 : 23:26:27
quote:
Originally posted by trexalitsa

Σας ευχαριστω ολους και μπραβο σε ολα τα παιδια..που ετρεχαν...πολυ δυσκολα κοπιαστικα στο 12 χλμ μαλλον απο τον ηλιο εκανα εμετο και μετα ηταν μαρτυρικα τα χλμ που ακολουθησαν... τους ειχαν τελειωσει και τα νερα ...αλλα τερματισα σε λιγο λιγοτερο απο 3 ωρες...και μετα απο πολυ ωρα συνηλθα...
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΡΟΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ...



...............
Συγχαρητήρια trexalitsa..... ...υπό πολύ δύσκολες συνθήκες.... το εμετό, χωρίς νερό, η ζέστη......... τερμάτισες....!!....

...το επόμενο σου ημι θα είναι παιχνιδάκι...!!....

.....αλλά.....τους τελείωσαν τα νερά....;;;; Πως είναι δυνατόν...;;;....





.
.
.

giorgosdelta Posted - 14/05/2012 : 12:16:31
Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου, όμως επέτρεψέ μου να κάνω μια παρατήρηση.
Ο εμετός που έκανες σε συνδυασμό με τις ακατάλληλες συνθήκες ζέστης, υγρασίας και έλλειψης νερών, είναι πιθανόν να σου προκάλεσαν έντονη αφυδάτωση. Ίσως θα έπρεπε να σταματήσεις. Καλή συνέχεια στους αγώνες σου.
trexalitsa Posted - 14/05/2012 : 01:13:53
Σας ευχαριστω ολους και μπραβο σε ολα τα παιδια..που ετρεχαν...πολυ δυσκολα κοπιαστικα στο 12 χλμ μαλλον απο τον ηλιο εκανα εμετο και μετα ηταν μαρτυρικα τα χλμ που ακολουθησαν... τους ειχαν τελειωσει και τα νερα ...αλλα τερματισα σε λιγο λιγοτερο απο 3 ωρες...και μετα απο πολυ ωρα συνηλθα...
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΡΟΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ...
nikolasss Posted - 13/05/2012 : 21:52:58
quote:
Originally posted by MANOLIS2004

Εγω δεν άνοιξα τον υπολογιστή χθες, οπότε δεν σου ευχήθηκα απο εδώ. Ελπίζω να τα πήγες καλά. Ηταν πολύ δύσκολος αγώνας με την βροχή που προηγήθηκε και μετά την αξάτμιση του νερού..

MANOLIS2004



+1

"run on and on"

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000