Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Διατροφή
 Σχετικά με τη γύρη...

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
xipolitakos Δημοσιευτηκε - 25/06/2012 : 10:42:48
Συνάδελφος, που τρέχουμε μαζί και στο γήπεδο Χαλανδρίου, δοκίμασε από φίλο του μελισσοκόμο μια κουταλιά γύρη και έπαθε ένα γερό αλλεργικό σοκ. Δεν γνώριζε ότι είναι αλλεργικός στη γύρη που διατίθεται σαν συμπλήρωμα στην διατροφή μας. Πρήσθηκε λοιπόν ο λαιμός του και δεν μπορούσε να ανασάνει. Μπήκε ….ευτυχώς (;) μέσα σε δέκα λεπτά σε νοσοκομείο, του χορηγήθηκε κορτιζόνη και του ανέβηκε το ζάχαρο στο 200… Κάθισε μέσα δύο μέρες για να συνέλθει ο οργανισμός του από όλα αυτά…


Αυτά έχω να πω, σαν έμμεση εμπειρία, για τα καλά της γύρης… και καλό θα είναι να το ψάξει κανείς πριν τη δοκιμάσει...


http://www.healthy-products.gr/menu.php?check=2&lang=gre&kat=20061223.122908.4730&pro=20070207.195143.3655
Η κατανάλωση της γύρης δεν ενδείκνυται γιά άτομα πού εκδηλώνουν ισχυρές αλλεργικές εκδηλώσεις στο προιόν αυτό.


___________________
Run Natural... run Bare
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
zoro Posted - 05/11/2014 : 17:42:34
αν δεις στις εξετάσεις τις τιμές σιδήρου ανεβασμένες η γύρη είναι καλή
DaedraLord Posted - 05/11/2014 : 17:23:56
woot?

----------
http://www.movescount.com/members/DaedraLord
zoro Posted - 05/11/2014 : 01:31:42
αλλιώς απο τις...εξετάσεις αίματος
spyros1976 Posted - 04/11/2014 : 22:16:08
Αν η γύρη είναι μαλακή και δε χρειάζεται να τη μασήσεις για να λιώσει, είναι φρέσκια.
DaedraLord Posted - 04/11/2014 : 18:27:03
Μου είχε δώσει ένας φίλος λίγη σαν συμπλήρωμα πρωτείνης για μετά της ασκήσης ενδυνάμωσης του κορμού κυρίως αφού θέλω να αυξήσω λίγο τη μυική μου μάζα, όχι να πρηστώ. Τώρα είναι στα τελειώματα και έχω βρει σε ένα μαγαζάκι σε τιμή 6/το βάζο λογικά μισόκιλο. Την έχει στο ψυγείο ο μαγαζάτορας αλλά το θέμα είναι πως ξέρω ότι είναι σωστά συντηρημένη τόσο στο μαγαζί όσο και στη μεταφορά. Και δεύτερον θα καταλάβω από τη γεύση αν την έχει πολύ καιρό? Γιατί άμα να την έχει απούλητη κάνα χρόνο να το βράσω.

Επίσης εγώ την είχα στην κατάψυξη και έτρωγα ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο σκέτο αφού σπέρνει η γεύση της!!!

----------
http://www.movescount.com/members/DaedraLord
tolis dimitrios Posted - 08/01/2013 : 21:53:24
γεια σας φιλοι και καλη χρονια !σχετικα με την γυρη , αυτη της σουσουρας της φθινοπωρινης κοκκινης ερρεικης δηλ ειναι και η καλητερη!φετος ευτυχως εβγαλα αρκετη για να χω μεχρι και σημερα που σας μιλαω!τον αλλο μηνα παμε στα σπερδουκλια!κοκκινη γυρουλα και πολλης καλης ποιοτητας.επειδη ομως τα μελισσια εκεινη την εποχη ειναι στην αναπτυξη,χρειαζονται την γυρη και ετσι τους κλεβω λιγες χουφτες μονο.καλους αγωνες ευχομαι σε ολους!τολης δημητρης απο αρτα
giorgosdelta Posted - 01/01/2013 : 16:20:15
Οκ, ευχαριστώ Νίκο!
toulge Posted - 01/01/2013 : 16:04:18
Εχω εγω φιλο με μελι που αγοραζω εδω και πολλα χρονια.Αν θες λεπτομεριες στειλε μου email στο toulge@otenet.gr

quote:
Originally posted by giorgosdelta

Αν έχει κανείς παραγωγός μέλι κουμαριάς παίρνω ευχαρίστως!



think positive
giorgosdelta Posted - 01/01/2013 : 15:21:21
Αν έχει κανείς παραγωγός μέλι κουμαριάς παίρνω ευχαρίστως!
toulge Posted - 01/01/2013 : 15:11:03
Εδω και αρκετα χρονια ειχα την αισθηση οτι ημουν αλλεργικος στην γυρη μιας και καθε ανοιξη ειχα συμπτωματα που εκδηλωνονταν αρχικος με πτερνισματα , μετα 2-3 χρονια το γυρισε σε επεφυκιτιδα στα ματια με εντονο πρηξιμο οταν τα ετριβα και πλεον αφου εκανε το κυκλο της τα συμπτωματα που παρουσιαζω την ανοιξη ειναι ελαχιστα.

Παντα το εριχνα στην γυρη και ημουν διστακτικος σε οτιδηποτε εχει σχεση με αυτη.Ομως εδω και 3 χρονια εχω αρχισει και καταναλωνω καθημερινα μελι απο ερεικη και κουμαρια (μεγαλες ποσοτητες δεν κρυβω οτι θελω ενα βαζακι 950 γρ καθε μηνα περιπου). Το συγκεκριμενο μελι ειναι απιστευτο και αμα το ψαξεται στο google θα δειτε οτι ειναι οτι καλυτερο οσο αναφορα την ενεργεια που δινει σε σχεση με τα αλλα ειδη μελιων (θυμαρι , ελατος , ελατος-βανιλια , ανθομελο , πευκο κλπ).

Το τελευταιο καιρο ο φιλος - μελισσοκομος μου ελεγε για τις ευεργετικες ιδιοτητες της γυρης αλλα φυσικα καθε κουβεντα σταματαγε στο γεγονος οτι φοβομουν το αλλεργικο σοκ μιας και πριν καποια χρονια προσπαθοντας να μαζεψω τον Μαι ξαφνικα ειχα αρχισει να πρηζομαι στο προσωπο και οταν το αντιλιφθηκα κοιτοντας το καθρεπτι του αυτοκινητου ειχα γινει στο προσωπο σαν τον...Βοσκοπουλο.. Δεν πηγα για ενεση στο νοσοκομειο και το συμπτωμα περασε μονο του υστερα απο 1-2 ωρες αφου ειχα απομακρυνθει απο τον αγρο..

Αφου λοιπον μου ελεγε για την γυρη αποφασισα πριν καποιους μηνες να δοκιμασω διστακτικα.Αρχικως πηρα με το δαχτυλο 2-3 κοκκους και τους εφαγα και περιμενα να δω αντιδρασεις.Μετα πηρα λιγους ακομα κοκ.

Τελικα παρατηρησα οτι δεν ειχα καμια περιεργη αντιδραση και εβαλα 1 κουταλια στο πρωινο μου με τα δημητριακα.

Πλεον την εχω ενταξη στο πρωινο μου.Ειναι η νοπη γυρη που πρεπει να φυλλασεται στο ψυγειο (γιατι υπαρχει και αποξηραμενη στα super market) αλλα η αληθεια ειναι οτι πλην του γεγονοτος οτι μου δινει μια ομορφη γευση στο πρωινο με την βρωμη και τις νιφαδες σταριου , δεν εχω δει τιποτα περισσοτερο σε δυναμη , ενεργεια κλπ. Μου ειπε οτι δινει ογκο σε αυτους που ασχολουνται με την σωματικη διαπλαση και με προετρεψε να διαβασω στο ιντερνετ για τα χαρακτηριστικα της.

Θαυματα πιστευω οτι δεν κανει κανενα προιον απλα εγω την καταναλωνω απλα και μονο λογο της γευσης που δινει στο πρωινο μου.Οσο να ναι το ....πιτουρο (βρωμη) δεν τρωγεται το ατιμο αν δεν του βαλεις και κατι για νοστιμια μεσα και ειναι μια καλη (πλην ομως ακριβη) λυση μιας και το κιλο κοστιζει 40! ευρω που ομως διαρκει για αρκετο καιρο.

think positive
chris1978 Posted - 01/01/2013 : 14:49:25
εγω την παιρνω 2μηνες και δεν με πειραζει καθολου.Παντως ειναι δυναμητης σα συμπληρωμα διαυροφης.
tolis dimitrios Posted - 01/01/2013 : 00:59:44
ειναι ωραιο να τρως φρεσκια γυρη και μαλιστα οση θες κιαπ οποιο ανθος διαλεγεις.εχω να προτεινω την γυρη της ερρεικης.!!!καλη χρονια!!τολης δημητρης απο αρτα
igi Posted - 04/07/2012 : 11:37:35
quote:
Originally posted by giorgosdelta

Η γύρη θέλει ψυγείο, ακόμα και κατά την μεταφορά της. Αν την έχεις στο ντουλαπάκι Ειρήνη, πέτα την. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω με εσάς είναι το θέμα που έχετε με τις γεύσεις. Ακόμη και σκέτη η γύρη είναι πεντανόστιμη. 10 κουταλάκια μπορώ να φάω.



Πετάχθηκε λοιπόν!!! Αυτό δε μου το πε ο παραγωγός!!!
Οσο για τη γεύση...Περι ορέξεως...
giorgosdelta Posted - 04/07/2012 : 11:16:17
Η γύρη θέλει ψυγείο, ακόμα και κατά την μεταφορά της. Αν την έχεις στο ντουλαπάκι Ειρήνη, πέτα την. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω με εσάς είναι το θέμα που έχετε με τις γεύσεις. Ακόμη και σκέτη η γύρη είναι πεντανόστιμη. 10 κουταλάκια μπορώ να φάω.
lamkon Posted - 04/07/2012 : 01:32:38
quote:
Originally posted by igi

Ένας φίλος μου μαραθωνοδρόμος και μελισσοκόμος μου έφερε και μένα και μου την παίνεψε ιδιαιτέρως...αλλά η γευση της είναι απαισιότατη και ούτως ή άλλως είμαι duracel οπότε δεν κατάλαβα διαφορά...Ωστόσο την έχω στο ράφι με τα μαντσούνια μήπως και αλλάξω γνώμη!!!



1) Σίγουρα
2) Απ' όσο ξέρω, η γύρη καλό είναι να διατηρείται στο ψυγείο

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000