Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Πονος πλαινου γονατου

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
teofar Δημοσιευτηκε - 22/01/2013 : 05:21:30
Γεια σας
Ειμα αρχαριος δρομεας.Εδω και ενα χρονο εχω ξεκινησει το τρεξιμο..
Προοδευτικα εχω αυξηση την αποσταση που τρεχω απο τα 1000 μετρα/εβδομαδα (πρωτη μερα)και τον τελευταιο μηνα εχω φθασει 55χλμ/εβδ.
Παρατηρω οτι μετα απο 10 χλμ ξεκιναει ενας πονος στο πλαι των γονατων (αντεχετε ο πονος)Μεση ταχυτητα 6 min/km .
Θελω να τρεξω πιο γρηγορα αλλα καταλαβαινω αν θα ζορισω τα ποδια θα τραυματιστω.
Οταν τελιωνω το τρεξιμο 15 χλμ δεν μπορω να περπατησω!!!!Σερνομαι και το βραδυ αισθανομαι τα ποδια πολυ πιασμενα και ενα πονο στο πλαι των γονατων ,επειτα απο δυο μερες συνερχομαι.
Κανω κανενα λαθος κατα το τρεξιμο ή εχω προβλημα υγειας ?

Ευχαριστω


15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
Nikolasd9451 Posted - 23/09/2013 : 08:35:19
Ρίξε μια ματια , στο Εργομετρικο Κεντρο life - ergo .

Nik
Moustardas Posted - 28/05/2013 : 19:08:08
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον sabbas1, echetlos & trexantiri.

Πιο συγκεκριμένα να απαντήσω στον trexantiri.

Η αποχή μου λοιπόν, συνοδεύτηκε με την γνωμάτευση, με αποχή από το τρέξιμο αλλά και γενικότερα αποχή από οποιαδήποτε δραστηριότητα. Στο διάστημα της αποχής, λόγω διαφόρων συγκυριών, δεν ξεκούρασα το πόδι όπως θα ήθελα ή όπως θα έπρεπε. Δεν ξέρω, άπειρος είμαι, αλλά όταν έβλεπα ότι είχα ενοχλήσεις στο κρεβάτι, προσπαθώντας να γυρίσω πλευρό, "κάτι μου έλεγε". Πάγο δεν έβαλα ποτέ, αφού το διάστημα της αποχής, δούλευα καθημερινά χωρίς ρεπό για τουλάχιστον 14 ώρες την ημέρα, οπότε αρκέστηκα σε λίγες ασκήσεις. Πριν 4 μέρες που δοκίμασα να τρέξω, ο πόνος που είχα δεν ήταν οξύς. Αν είχα αυτόν τον πόνο πριν την εκδήλωση της ΛΤ, μπορεί και να μην του έδινα καν σημασία. Ίσως περισσότερο να φοβήθηκα κι ο πόνος να είναι από το "μάγκωμα" που αναφέρει ο Deorum.
Σχετικά με τον δρασκελισμό μου, δεν νομίζω οτι έχω θέμα. Ξαναλέω πως δεν είμαι ο κατάλληλος για να το κρίνω, αλλά βλέποντας το 1ο βίντεο, δεν βρίσκω κάποια διαφορά στο τρέξιμό μου.

Με τούτα και μ'εκείνα, είπα να κάτσω (απέχω) ακόμα 10 μέρες, όπως πρότεινε ο Δέορουμ. Ασκησούλες για το πόδι, ασκήσεις για κοιλιακούς, κολυμβητήριο 3-4 φορές την εβδομάδα και δοκιμή τρεξίματος από την επόμενη εβδομάδα. Θα ενημερώσω πάντως για την εξέλιξη.

Σας ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας
trexantiris Posted - 28/05/2013 : 15:19:32
@Moustardas: Πέρασε λοιπόν ο πόνος στην ΛΤ σου, έκανες τις ασκήσεις, τις διατάσεις κλπ, επιστρέφεις μετά από μεγάλη περίοδο ξεκούρασης και η «Ταινία» σε κτυπάει ξανά! Φίλε Moustarda, πρέπει να αναρωτηθείς «τι κάνω λάθος εδώ;» Γιατί αν ο πόνος επιστρέφει, χωρίς όμως εμείς να αρχίσουμε να τρέχουμε 100% περισσότερα χιλιόμετρα από τη μία μέρα στην άλλη, τότε το πιο πιθανό είναι ότι δεν αντιμετωπίσαμε το «κακό από τη ρίζα του»! Και για μένα η ρίζα του κακού έχει σχέση με την βιο-κινητική σου!

Όπως σου είπε ο Deorum -> Πρόσεξε το δρασκελισμό σου! Για την ακρίβεια, πρόσεξε να ΜΗΝ υπερδρασκελίζεις, γιατί αυτή είναι ΜΗ-ΦΥΣΙΚΗ βιο-κινητική! Προσπάθησε να αντλήσεις κάποιες ιδέες από το παρακάτω βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=2YWXdGcx5ew

Ωραίες πληροφορίες δίνει και ο τύπος στο επόμενο βιντεάκι.

https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=J_aqCiziTaw&NR=1


Ανασύροντας και κάποιες φωτογραφίες από το αρχείο μου:
Δεν πατάμε όπως ο δρομέας στην παρακάτω φωτογραφία (από το χειρότερο πάτημα που έχω δει ποτέ!). Σε αυτήν την περίπτωση το πόδι είναι τελείως τεντωμένο και με το απίστευτα βίαιο κτύπημα πτέρνας που ακολουθεί, το σοκ στο γόνατο (και υπόλοιπο σώμα) είναι…ανεκδιήγητο! Στο τρέξιμο με κάθε βήμα είναι σαν να «σκας» στο έδαφος μετά από ένα «άλμα». Σκέψου λοιπόν την επόμενη φορά που θα κάνεις ένα άλμα από ένα πεζούλι, πως θα ήθελες να σκάσεις στο έδαφος; Με τα πόδια τεντωμένα «κάγκελο» και προβάλλοντας τις πτέρνες πρώτα, ή μήπως θα πιάσεις το σώμα σου να πάρει μια αμυντική στάση με τα πόδια/γόνατα λυγισμένα και το πέλμα να ακουμπάει στο έδαφος πρώτα με τα μετατάρσια για να απορροφήσει την κρούση;


Ακόμη και σε απότομη κατηφόρα μονοπατιού τρέχουμε όπως στην παρακάτω φωτογραφία: το πέλμα ΔΕΝ κοιτάει «τον ουρανό με τα άστρα» αλλά βρίσκεται παράλληλα – τουλάχιστον – με το έδαφος. Επίσης πρόσεξε το γόνατο που είναι ελαφρώς λυγισμένο…το βήμα σε αυτήν την περίπτωση είναι «αμυντικό» και μαζεμένο…δεν προσπαθεί να δοκιμάσει την αποσβεστικότητα του παπουτσιού (=cushioning).


Αντιμετώπισε με άλλο μάτι λοιπόν την βιο-κινητική σου γιατί κανείς δε θέλει να κάνει την ΛΤ του...μουστάρδα, κέτσαπ ή απλά…αλοιφή!

Free your feet...free your senses!
echetlos Posted - 28/05/2013 : 12:51:00
Το ΣΤΛΤ δεν είναι τραυματισμός με την απόλυτη έννοια του όρου αλλά η διαδικασία ενδυνάμωσης του σημείου αυτού, η οποία αναγκαστκά θα γίνει κάποια στιγμή.
Η προσέγγιση του φυσιοθεραπευτή μου ήταν να ξαναρχίσω το τρέξιμο, αμέσως μετά την οξεία φάση, με πολύ λίγα χλμ και έως του σημείου που θα νοιώσω ενόχληση. Όχι πλήρη αποχή έως ότου γίνω εντελώς καλά (κάτι που άλλωστε δεν μπορείς να το γνωρίζεις με την ταινία).

"My sport is your sport's punishment"
sabbas1 Posted - 28/05/2013 : 11:03:21
quote:
Originally posted by Moustardas

Μετά από εξέταση γιατρού με πόρισμα την λαγοκνημιαία ταινία, απείχα πλήρως από τις προπονήσεις για περίπου 40 μέρες. Σήμερα, ξαναδοκίμασα να τρέξω. Ο πόνος στο γόνατο επενεμφανίστηκε, με μικρότερη οξύτητα, όπου και σταμάτησα άμεσα.

Και ρωτάω: κι άλλη αποχή από τις προπονήσεις, αλλά πόση ?




http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=3852&whichpage=2&SearchTerms=%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%B1%2C%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B1


ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!
Deorum Posted - 25/05/2013 : 17:52:37
Ναι διασκελισμός στην λαγονοκνιμιαία είναι σημαντικό. Γιαυτό οι κατηφόρες, ή οι συνεχόμενες στροφές από την εξωτερική πλευρά (εκεί όπου λόγω κλίσης γέρνοντας το εξωτερικό πόδι σου, το ένα πατάει πιο μακριά) και η κούρμπα που κάνει ο δρόμος όταν είσαι άκρη άκρη, και προκαλεί το ένα πόδι να προσπαθεί να πατήσει λίγο πιο μακριά, δημιουργούν προβλήματα.
Moustardas Posted - 25/05/2013 : 15:58:34
quote:
Originally posted by Nikola

Ασκήσεις τετρακέφαλων και foam roller για τον τένοντα.
Μικρότερο διασκελισμό.



Έχει δλδ άμεση ή έμμεση σχέση ο διασκελισμός με την λαγοκνημιαία ταινία ?

Δεν πιστεύω ότι έχω μεγάλο διασκελισμό, βέβαια δεν είμαι κι ο κατάλληλος για να το κρίνω. Θεωρώ πως αν "κλείσω" τον διασκελισμό μου, αυτό που θα κάνω δεν θα λέγεται τρέξιμο

Εκτός κι αν το αναφέρεις για τον πρώτο καιρό επανένταξης στις προπονήσεις.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
Nikola Posted - 24/05/2013 : 21:59:02
Ασκήσεις τετρακέφαλων και foam roller για τον τένοντα.
Μικρότερο διασκελισμό.
Deorum Posted - 24/05/2013 : 21:43:22
Ναι και άλλη. Δυστυχώς. Ασχολήσου με κάτι άλλο, και σε 10μέρες ξανακάνε μια απόπειρα. Όσο σε ενοχλεί έστω κ λίγο μην το ζορίζεις γιατί θα ξανα-αναφλεγεί η κατάσταση. Κάποια στιγμή θα φύγει.

Ίσως τον πρώτο καιρό που επανέρχεσαι τρώς μερικούς πόνους, καθώς θα έχει μαγκώσει να το πώ έτσι, και σταδιακά θα φύγει. Εσύ θα το κρίνεις αν είναι μέχρι να πάρει μπρος ή όντως ξανα το ίδιο πρόβλημα. Όπως και να έχει χωρίς ζόρι, στο πρώτο τσακ, κόψε και σταμάτα το.

Παγο + τα σχετικά, ισχύουν ακόμα.

Moustardas Posted - 24/05/2013 : 20:46:39
Μετά από εξέταση γιατρού με πόρισμα την λαγοκνημιαία ταινία, απείχα πλήρως από τις προπονήσεις για περίπου 40 μέρες. Σήμερα, ξαναδοκίμασα να τρέξω. Ο πόνος στο γόνατο επενεμφανίστηκε, με μικρότερη οξύτητα, όπου και σταμάτησα άμεσα.

Και ρωτάω: κι άλλη αποχή από τις προπονήσεις, αλλά πόση ?

gregvag Posted - 21/04/2013 : 15:36:23
Θα πρεπει να πας σε γιατρο που εχει εμπειρια σε ομαδες.Τρεχω και εγω στο αλσος αλλα τωρα κανω φυσιοθεραπειες και εχω σταματησει.Πηγαινε στον ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΠΑΚΙΔΗ -ΣΙΒΙΤΑΝΕΙΔΟΥ 17-ΚΑΛΛΙΘΕΑ.Αθλιατροι ειναι ελαχιστοι σε ολοι την ευρωπη σαν ειδικοτητα.Καλη αναρρωση.
Moustardas Posted - 21/04/2013 : 15:30:31
Χαιρετώ και μπαίνω στο θέμα.

Εικάζω ότι με χτύπησε κι εμένα το σύνδρομο τριβής λαγοκνημιαίας ταινίας.

Στην προχτεσινή μου προπόνηση στο άλσος της Ν.Σμύρνης, τελειώνοντας το ζέσταμα και πιάνοντας την ανηφόρα, οι πρώτες σουβλιές εμφανίστηκαν. Περπάτημα μέχρι να ξαναπιάσω ίσιωσα και με το ζόρι σε ρυθμό τζοκινγκ. Τελειώνοντας την κατηφόρα και πιάνοντας το ίσιωμα, ξανά οι σουβλιές όπου και σταμάτησα.

Για να σταματήσω λοιπόν το ψάξιμο και τις εικασίες, να πάω σε ορθοπαιδικό ή σε αθλίατρο ?
Dejan Posted - 12/04/2013 : 21:30:49
Απορώ γιατί το βολταρέν θεωρείται ακόμη αντιφλευγμονώδες ... Η ξεκούραση σε βοήθησε περισσότερο...

______________________
“Ethiopians and Kenyans are running 160 miles a week, more than you will ever run, because it’s their only way out, and those who survive that are going to be really hard to beat unless you do everything perfectly,” Salazar told Ritzenhein. “If they have better biomechanics, too, you are in trouble.”
kostasC Posted - 12/04/2013 : 17:54:22
Καλησπέρα σε όλους.
Ένα ιστορικό που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε πολλούς.
10 μέρες πριν τον Μαραθώνιο του Μιλάνο στις 07 Απριλίου, με ταλαιπωρεί τραγικά η λαγοκνημιαία . Πάω σε φυσικοθεραπευτή κάνει διάγνωση λαγοκνημιαίας ταινίας, του κάνει μασάζ, στεγνές βελόνες. Συστήνει άμεση αλλαγή παπουτσιών (απο boston3) και ενδυνάμωση.
Σαββάτο δε δοκιμάζω να τρέξω... ακουμπάω στο πάτωμα και πονάει.
Κυριακή μια εβδομάδα πριν τον μαραθώνιο πάω στο γήπεδο και βγάζω με το ζόρι δυο γύρους... πάω σπίτι κουτσαίνοντας.
Δευτέρα πρωί αγοράζω τα mizuno inspire 9.
Δευτέρα απόγευμα, κάνω μόνο ζέσταμα 10λεπτά σε διάδρομο και ασκήσεις ενδυνάμωσης κορμού και ποδιών. Διατάσεις φουλ...
Τρίτη ίδιες ασκήσεις. Μιλάω με τον ορθοπεδικό και γράφω μαγνητική.
Κάνω τη μαγνητική και τις ίδιες ασκήσεις ενδυνάμωσης και διατάσεις.
Τετάρτη απόγευμα, όλα καλά στη μαγνητική, σύνδεσμοι, χιαστοί κλπ μια χαρά.
Πέμπτη αναχωρώ για Μιλάνο, το βράδυ 2χλμ ζέσταμα και διατάσεις.
Παρασκευή-Σάββατο μόνο περπάτημα. ΠΠΣ παίρνω απο δυο χαπάκια αντιφλεγμονώδη 50mg Voltaren Acti -Go (μικρότερη δόση απο τη συνιστώμενη (150mg)).
Κυριακή στον αγώνα... αργή προθέρμανση 50 λεπτά ! πριν την εκκίνηση του Μαραθωνίου (6-7C).
Αποτέλεσμα... έβγαλα τον Μαραθώνιο χωρίς πόνο. Συντηρητικά μεν (4h29)αλλά χωρίς πόνο, όταν έδινα το Σαββάτο βράδυ ποσοστό 99% οτι θα εγκαταλείψω.

Κατα τη γνώμη μου βοήθησε με σειρά βαρύτητας:
1. Ενδυνάμωση και πολλές διατάσεις έστω και την τελευταία στιγμή
2. Αλλαγή υποδημάτων
3. Σωστή μεγάλη προθέρμανση
4. Στυλ λίγο πιο...chi

Τα αντιφλεγμονώδη δε τα υπολογίζω κάν γιατί είχα ξαναδοκιμάσει και δεν έκαναν τίποτα.

Ελπίζω η παραπάνω εμπειρία μου να βοηθήσει συμπάσχοντες.


You better run...run
kostasC Posted - 13/03/2013 : 17:44:42
quote:
Originally posted by billy35


για δες και εδώ μηπως εχεις καμια ρηξη

http://www.arthro-specialist.gr/%CF%81%CE%AE%CE%BE%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%AD%CF%83%CE%BC%CF%89%CE%BD



Στη δική μου περίπτωση έγινε έλεγχος όλων των υποψήφιων τραυματισμών, χιαστούς-μινήσκους κλπ και όλα ήταν Οκ.
Επέμενε σε ενδυνάμωση των μυών, τετρακέφαλους κυρίως και ελπίζω στην επόμενη προπονητική μου φάση να ξεκινήσω απο αυτό.


You better run...run

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000