Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Ελληνικό δημόσιο

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
ALEXANDRA Δημοσιευτηκε - 02/02/2013 : 22:23:05
Ας γράφουμε εδω΄τις εμπειρίες μας. Καλές και κακές.


Χθες πήγα στο Υπ Εμπορίου να πάρω 150 αντίγραφα σημάτων που είχα παραγγείλει από τον Δεκέμβριο. Μου τα δίνει η υπάλληλος και μου λέει "έχεις δουλειά τώρα ή ήρθες για την Επιτροπή"; Ξέρει ότι φτάνω πολύ νωρίς για την Επιτροπή μη μου συμβεί τίποτα στον δρόμο (κλειστεί δρόμοι κλπ). Της λέω για την Επιτροπή έχω έρθει (είχα μισή ώρα δηλαδή). Μου λέει ¨να τα αντίγραφα, τα έχω σφραγίσει, αλλ;a δεν τα έχω υπογράψει. Αν δεν σε πειράζει, γράφε την ημερομηνία, α.α και το όνομα [ταδε]. Και κάνε και μια μονογραφή. Αν έχεις χρόνο. Διότι πνίγομαι και δεν τα έχω κάνει ακόμη". Της λέω κανένα πρόβλημα, θα έχω και κάτι να κάνω. Αρχίζω λοιπόν τον πάκο: ημερομηνία, α.α [όνομα τάδε] και μονογραφή. Ατελείωτος ο πάκος.
Η υπάλληλος, κάθισε στο γραφείο της, άναψε τσιγάρο και μετά έπιασε κουβέντα με μια δικηγόρο για την κόρη της κουμπάρας της που τα έφτιαξε με ένα παιδί καλό και....δε νομίζω να θέλετε να ακούσετε όλο το story τώρα.
Μπουρ μπουρ μπορ.....κάππια στιγμή, εκεί που έκανα την δουλειά της, την ρωτάω "πόσο οις 100 έχει μειωθεί ο μισθός σας"; Μου λέει "500 ευρώ". Εκεί είπα από μέσα μου "τοις 100 ρώτησα. τι να μου κάνει το ποσό που μου λες". Και μετά από 2 δευτερόλεπτα μου λέει "Έπαιρνα 1500 και τώρα, 1000".
Εγώ συνέχισα να κάνω την δουελιά της μέχρι που ξεκίνησε η Επιτροπή. Την δουλειά της τελείωσε η γραμματέας στο γραφείο.









-------------------------
Ο μαραθώνιος είναι ένα ταξίδι για την Ιθάκη. Η Ιθάκη για εμένα είναι η αφετηρία, όχι το Καλλιμάρμαρο. Την Κυριακή στις 9 το πρωί ξεκινάει το πάρτυ για αυτούς που έφτασαν στην Ιθάκη.
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
KostasPVol Posted - 03/08/2014 : 02:45:19
Ρόδος: Του έκοψαν τη σύνταξη γιατί λάμβανε 31 ευρώ από τον Καναδά!

http://e-volos.gr/el/ellada_1/rodos_tou_ekocan_ti_suntaxi_giati_lambane_31_euro_apo_ton_kanada.html

Είχε εργαστεί εκεί πριν από πολλά χρόνια και μόλις συμπλήρωσε το όριο του έστειλαν τα χρήματα - Ο 71χρονος έστειλε ανοιχτή επιστολή στο πρωθυπουργό μέσω της οποίας τον ενημερώνει για το περιστατικό και του ζητά να αποκαταστήσει την αδικία

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό και κάθε άλλο αρμόδιο απευθύνει ένας Ροδίτης, του οποίου η σύνταξη του ΟΓΑ που εισέπραττε μέχρι και πριν λίγους μήνες, κόπηκε «μαχαίρι» επειδή τα… σαΐνια του υπουργείου των Οικονομικών, ανακάλυψαν ότι εισέπραττε σύνταξη 31 ευρώ το μήνα από τον Καναδά, όπου είχε εργαστεί πριν από πολλά χρόνια!

Η υπόθεση αυτή, που δεν αφορά μόνο βέβαια τον συγκεκριμένο συμπολίτη μας αλλά προφανώς και άλλους που ανήκουν στην ίδια κατηγορία, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς ο άνθρωπος αυτός, που βρήκε το κουράγιο να έρθει μέχρι τη ΡΟΔΙΑΚΗ και να καταγγείλει δημόσια την περίπτωση, στα 71 του χρόνια, θα μείνει για το υπόλοιπο της ζωής του, να ζει με το ποσό των 31 ευρώ το μήνα!

«Ούτε τα φάρμακα της εβδομάδας δεν μπορώ να αγοράσω με το ποσό αυτό. Είναι στα καλά τους; Ας μου κόψουν τη σύνταξη του Καναδά, είπε μιλώντας σε πλήρη απόγνωση στη «Ροδιακή».

Επικοινώνησα με τον Καναδά κι όταν το ζήτησα και μου είπαν ότι «κύριε εδώ έχουμε σοβαρό κράτος, εργαστήκατε, κάποια χρόνια και τώρα που συμπληρώσατε το όριο ηλικίας σας δικαιούστε αυτό το ποσό. Έχουμε κρατικές συμβάσεις, δεν μπορούμε να σας κόψουμε τη σύμβαση. Κοιτάξτε να πείσετε και το δικό σας κράτος να σοβαρευτεί!»

Ανοιχτή επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά

Ο συμπολίτης μας Σ. Α. 71 ετών (τα πλήρη στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας και κάθε ενδιαφερόμενου που θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημά του), αδυνατεί να πιστέψει ότι το ελληνικό κράτος τον αφήνει να ζήσει με 31 ευρώ το μήνα για το υπόλοιπο της ζωής του. Έτσι αποφάσισε να στείλει ανοιχτή επιστολή μέσω της ΡΟΔΙΑΚΗΣ στον πρωθυπουργό της χώρας ζητώντας του να του δώσει μια άμεση λύση.

Στην επιστολή αναφέρει:

«Αγαπητέ πρόεδρε, θέλω να μάθετε την αληθινή μου ατυχία. Αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που για αυτήν έχω δώσει προσωπικά μεγάλους αγώνες, με «πληρώνει» σήμερα, κόβοντάς μου τη σύνταξη των 342 ευρώ που έπαιρνα, από τις 23 Δεκεμβρίου 2013. Η δικαιολογία είναι ότι επειδή παίρνω σύνταξη 31 ευρώ από τον Καναδά στον οποίο εργάστηκα όταν είχα μεταναστεύσει από τα 19 μου χρόνια μέχρι τα 27 μου χρόνια που επέστρεψα στη Ρόδο.

Ουσιαστικά με καταδικάζετε σε θάνατο. Σήμερα, τόσους μήνες μετά, όπου κι αν πήγα ότι κι αν έκανα κανείς δεν μου έδωσε λύση. Μου είπαν έτσι λέει ο νόμος. Κι εγώ τους έλεγα ότι τους νόμους τους φτιάχνετε εσείς.

Πρέπει να σας αναφέρω, ότι είμαι καρδιοπαθής. Κι ότι επίσης είμαι άνθρωπος. Και πρέπει να φάω, να ντυθώ, να πληρώσω το νερό και το ρεύμα στο σπίτι μου. Με 31 ευρώ το μήνα, τίποτα από αυτά δεν γίνεται ούτε στο ελάχιστο.
Με το νόμο αυτό, που αδικεί κατάφωρα εμένα και πολλούς άλλους φαντάζομαι, μου στέρησαν το χαμόγελο. Μου διέλυσαν την καθημερινή μου ζωή.

Η κυβέρνηση με εγκατέλειψε. Λυπάμαι που είμαι Έλληνας και που επέστρεψα στη χώρα και στο νησί μου. Η κυβέρνηση κύριε Σαμαρά και η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς αν δεν λειτουργήσει με ευαισθησία για ανθρώπους σαν κι εμένα θα διαλυθεί.

Σας ικετεύω κύριε Σαμαρά να κοιτάξετε σήμερα κιόλας το ζήτημα αυτό και να αναθεωρήσετε με άλλο νόμο την αδικία αυτή. Σε άλλη περίπτωση κανείς δεν πρόκειται ν’ αντέξει..!»
GLOU GLOU Posted - 06/06/2014 : 10:22:04
http://www.ekriti.gr/article/ta-ereipia-ton-olympiakon-agonon-toy-2004-ston-amerikaniko-typo
KostasPVol Posted - 06/06/2014 : 01:14:07
Για μια φορά να δώσουμε ένα μπράβο σε κάποιους που αναγνώρισαν το λάθος τους, και το παραδέχτηκαν δημoσιοποιόντας το αντί να το κουκουλώσουν όπως κάνουν τόσοι και τόσοι και κρατικοί λειτουργοί. Μακάρι όσοι κάνουν λάθη, να μη τα έκαναν λόγω αδιαφορίας, και να ήταν όλοι έτσι:


http://taxydromos.gr/article.php?id=127028&cat=1

Αρνήθηκαν να επικυρώσουν έγγραφο σε δημότη αλλά εκ των υστέρων αναγκάστηκαν να ζητήσουν δημόσια συγνώμη

Ενταση επικράτησε χθες το πρωί, στο ΚΕΠ του Δήμου Βόλου, που βρίσκεται στην οδό Ιάσονος. Πολίτης που προσήλθε για την επικύρωση αντιγράφου οικοδομικής άδειας, δεν εξυπηρετήθηκε από τους υπαλλήλους, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι δεν ήταν στην αρμοδιότητά τους. Μάλιστα η ένταση ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ο Προϊστάμενος μετέβη επί τόπου για να εξετάσει την υπόθεση.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν, με τον Προϊστάμενο να αποφαίνεται ότι σωστά οι υπάλληλοι αρνούνται να επικυρώσουν το έγγραφο και τον πολίτη να επιμένει για το αντίθετο. Λίγη ώρα αργότερα, αποδείχθηκε ότι ο πολίτης γνώριζε καλύτερα από υπαλλήλους και προϊσταμένους τις διατάξεις του νόμου.

Ο προϊστάμενος Γ. Στούμπος, ζήτησε χθες δημόσια συγνώμη από τον πολίτη που δεν εξυπηρετήθηκε. Ενημέρωσε μάλιστα εγγράφως και την αρμόδια αντιδήμαρχο, Νατάσσα Οικονόμου.

Σύμφωνα με την αναφορά, πολίτης προσήλθε χθες το πρωί στο ΚΕΠ, ζητώντας την επικύρωση αντιγράφου οικοδομικής άδειας. Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠ και η προϊσταμένη του Τμήματος αρνήθηκαν την επικύρωση, στηριζόμενοι σε λάθος διάταξη, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων. Ο συμπολίτης δικαιολογημένα επέμενε για την επικύρωση, δημιουργήθηκε ένταση και οι εργαζόμενοι ειδοποίησαν τον Προϊστάμενο να μεταβεί επί τόπου.

Αφού του δόθηκε η διάταξη, βάσει της οποίας οι υπάλληλοι δεν επικύρωναν το προσκομιζόμενο έγγραφο, ο κ. Στούμπος αποφάνθηκε ότι σωστά έπραξαν και αρνήθηκαν την επικύρωση. Επιστρέφοντας, ωστόσο, στο γραφείο του και αφού διερεύνησε με ηρεμία την ορθότητα ή μη των προαναφερόμενων ενεργειών, διαπίστωσε ότι ο πολίτης είχε απόλυτο δίκιο στην απαίτηση και επιμονή του για την επικύρωση του εγγράφου. Από το αρχείο της Υπηρεσίας εντοπίστηκε το κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο κ. Στούμπος κάλεσε και ζήτησε προσωπικά συγγνώμη, ενώ στο έγγραφό του προς την κ. Οικονόμου επισημαίνει την ανάγκη να ζητηθεί και δημόσια συγνώμη, καθώς το περιστατικό διαδραματίσθηκε σε δημόσιο χώρο.

Η κ. Οικονόμου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το χειρισμό του περιστατικού από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης ΚΕΠ, καθώς, όπως δήλωσε, «η έκφραση δημόσιας συγνώμης είναι θέμα ηθικής τάξεως, αφενός για την ικανοποίηση του δημότη και την προστασία της δημόσιας εικόνας του, αφού στο περιστατικό ήταν παρόντες και άλλοι πολίτες, αφετέρου γιατί η δημόσια διοίκηση πρέπει να λειτουργεί με κανόνες και αρχές, σεβόμενη τον πολίτη και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του».
Rory Posted - 20/02/2014 : 14:32:25
O Sam είναι αδερφός. Δεν παρεξηγεί

Συμφωνώ απόλυτα με τον Rory! (ελπίζω να μην μου την πέσει ο Sam και γι αυτό! )
[/quote]

-------------------------
Επιτρέπεται να πέσεις...επιβάλλεται να σηκωθείς!
Rigelian Posted - 20/02/2014 : 09:51:55
quote:
Originally posted by Rory

ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ
Εϊναι το ίδιο με το να πηγαίνεις στο ΙΚΑ ή στον ΟΑΕΔ και να σου πρέπει να περιμένεις ώρες ατελείωτες για να κάνεις δουλειά. Πήγα ταχυδρομείο προχθές και έκανα μια ώρα γιατί απο τα τέσσερα γκισέ εχουν κρατήσει τα δύο. Μόλις τους έβαλαν χέρι...."περικοπές, δεν φτάνει το προσωπικό". Και το γραφείο πίσω γεμάτο ίσα για να δείξουν ότι στριμώχνονται απο κόσμο.
Και τι με νοιάζει εμένα ρε Καραμήτρο αν έχεις δικαιολογία;;;; Φίλαράκια είμαστε; Πίναμε καφέ εχτές και δεν το θυμάμαι. Απο τη στιγμή που μπαίνω στον οποιονδήποτε οργανισμό δεν μιλάω με ανθρώπους πλέον. Μιλάω ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. Ας κινδύνευε να χάσει τη δουλειά του κάποιος να δείς πως θα το άλλαζαν το σύστημα. Αλλά στο δημόσιο βλέπεις ισχύει το ρητό των Αμερικάνων με τις δικαιολογίες. Είναι σαν τους κ..λους. Όλοι έχουν απο ένα!


quote:
Originally posted by gargadua

Την προηγούμενη εβδομάδα πέρασα το αμάξι ΚΤΕΟ (κρατικό).
Πηγαίνω λοιπόν στο ΚΤΕΟ πληρώνω τα παράβολα και μαζί με το αμάξι πίσω από 2 άλλα είμαστε στη ράμπα εξέτασης. Βλέπω τον υπάλληλο να κάθεται(!!!!). Ο άλλος που εξέταζε 1 φορτηγό επίσης έπινε καφέ. Τα λαμπάκια αρχινάν να ανάβουν. Μετά από 10λεπτο σηκώνεται ο 1ος και ελέγχει τα καυσαέρια του 1ου.
Επιτέλους Αντώνιο φως στο τούνελ σκέφτηκα. Αμ δε, ξαναπηγαίνει και κάθεται(!!!!!!!!!!). Μετά από 5λεπτο σηκώνεται και σιγά σιγά (μη σπάσουν τα αυγά) ολοκληρώνεται ο έλεγχος του 1ου ΙΧ.
Η ίδια κατάσταση και με το 2ο. Έχω αρχίσει να αφρίζω. Ο δε άλλος που εξετάζει το φορτηγό δίπλα ακόμα καφέ πίνει ακόμα!!!
Έρχεται επιτέλους η σειρά μου μετά από 40λεπτο και βάζω το αμάξι για έλεγχο καυσαερίων. Έρχεται ο τύπος και βγάζει φωτο το αμάξι.
- Όμορφο είναι; Τον ρωτάω και έτοιμος για έκρηξη.
- Μας αναγκάζουν να τα φωτογραφίζουμε σε όλη τη διάρκεια του ελέγχου γιατί βρέθηκαν περιπτώσεις ΙΧ που περνούσαν μόνο τα έγγραφα και όχι τα ίδια. Να έλα να δείς και τα προηγούμενα. Τα αποτελέσματα μαζί με τις φωτό αρχειθετούνται.
- Πολλή ώρα όμως κρατάει ο έλεγχος (έτοιμος για την έκρηξη).
- Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί από την ώρα που το βγάζω φωτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εξέταση σε 20΄.
-!!!!!!!!!!
- Μας έχουν βάλει όριο χρόνου για τον κάθε τύπο οχήματος. 20΄για ΙΧ, 30΄για φορτηγάκια, 40΄για φορτηγά και 50΄για λεωφορεία.
- Καλά και πως το ελέγχουν πόση ώρα κάθεται στην εξέταση;
- Από τις φωτό που αναγράφεται η ώρα.
- Εντάξει αυξήσαν τον χρόνο εξέτασης, δεν σας έχουν δώσει οδηγίες τι επιπλέον πρέπει να εξετάσετε για να μην φαίνεται σα να χρονοτριβείτε;
- Όχι, η εξέταση παρέμεινε η ίδια, απλά θα πρέπει να ολοκληρώνεται στους χρόνους που δώσανε. Να ήξερες πόσοι έχουν εκνευριστεί......

Τι να πεις και τι να σκεφτείς;

The more you hurry to succeed, the longer it will take to succeed.




-------------------------
Επιτρέπεται να πέσεις...επιβάλλεται να σηκωθείς!




Συμφωνώ απόλυτα με τον Rory! (ελπίζω να μην μου την πέσει ο Sam και γι αυτό! )
Rory Posted - 17/02/2014 : 11:41:44
ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ
Εϊναι το ίδιο με το να πηγαίνεις στο ΙΚΑ ή στον ΟΑΕΔ και να σου πρέπει να περιμένεις ώρες ατελείωτες για να κάνεις δουλειά. Πήγα ταχυδρομείο προχθές και έκανα μια ώρα γιατί απο τα τέσσερα γκισέ εχουν κρατήσει τα δύο. Μόλις τους έβαλαν χέρι...."περικοπές, δεν φτάνει το προσωπικό". Και το γραφείο πίσω γεμάτο ίσα για να δείξουν ότι στριμώχνονται απο κόσμο.
Και τι με νοιάζει εμένα ρε Καραμήτρο αν έχεις δικαιολογία;;;; Φίλαράκια είμαστε; Πίναμε καφέ εχτές και δεν το θυμάμαι. Απο τη στιγμή που μπαίνω στον οποιονδήποτε οργανισμό δεν μιλάω με ανθρώπους πλέον. Μιλάω ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. Ας κινδύνευε να χάσει τη δουλειά του κάποιος να δείς πως θα το άλλαζαν το σύστημα. Αλλά στο δημόσιο βλέπεις ισχύει το ρητό των Αμερικάνων με τις δικαιολογίες. Είναι σαν τους κ..λους. Όλοι έχουν απο ένα!


quote:
Originally posted by gargadua

Την προηγούμενη εβδομάδα πέρασα το αμάξι ΚΤΕΟ (κρατικό).
Πηγαίνω λοιπόν στο ΚΤΕΟ πληρώνω τα παράβολα και μαζί με το αμάξι πίσω από 2 άλλα είμαστε στη ράμπα εξέτασης. Βλέπω τον υπάλληλο να κάθεται(!!!!). Ο άλλος που εξέταζε 1 φορτηγό επίσης έπινε καφέ. Τα λαμπάκια αρχινάν να ανάβουν. Μετά από 10λεπτο σηκώνεται ο 1ος και ελέγχει τα καυσαέρια του 1ου.
Επιτέλους Αντώνιο φως στο τούνελ σκέφτηκα. Αμ δε, ξαναπηγαίνει και κάθεται(!!!!!!!!!!). Μετά από 5λεπτο σηκώνεται και σιγά σιγά (μη σπάσουν τα αυγά) ολοκληρώνεται ο έλεγχος του 1ου ΙΧ.
Η ίδια κατάσταση και με το 2ο. Έχω αρχίσει να αφρίζω. Ο δε άλλος που εξετάζει το φορτηγό δίπλα ακόμα καφέ πίνει ακόμα!!!
Έρχεται επιτέλους η σειρά μου μετά από 40λεπτο και βάζω το αμάξι για έλεγχο καυσαερίων. Έρχεται ο τύπος και βγάζει φωτο το αμάξι.
- Όμορφο είναι; Τον ρωτάω και έτοιμος για έκρηξη.
- Μας αναγκάζουν να τα φωτογραφίζουμε σε όλη τη διάρκεια του ελέγχου γιατί βρέθηκαν περιπτώσεις ΙΧ που περνούσαν μόνο τα έγγραφα και όχι τα ίδια. Να έλα να δείς και τα προηγούμενα. Τα αποτελέσματα μαζί με τις φωτό αρχειθετούνται.
- Πολλή ώρα όμως κρατάει ο έλεγχος (έτοιμος για την έκρηξη).
- Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί από την ώρα που το βγάζω φωτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εξέταση σε 20΄.
-!!!!!!!!!!
- Μας έχουν βάλει όριο χρόνου για τον κάθε τύπο οχήματος. 20΄για ΙΧ, 30΄για φορτηγάκια, 40΄για φορτηγά και 50΄για λεωφορεία.
- Καλά και πως το ελέγχουν πόση ώρα κάθεται στην εξέταση;
- Από τις φωτό που αναγράφεται η ώρα.
- Εντάξει αυξήσαν τον χρόνο εξέτασης, δεν σας έχουν δώσει οδηγίες τι επιπλέον πρέπει να εξετάσετε για να μην φαίνεται σα να χρονοτριβείτε;
- Όχι, η εξέταση παρέμεινε η ίδια, απλά θα πρέπει να ολοκληρώνεται στους χρόνους που δώσανε. Να ήξερες πόσοι έχουν εκνευριστεί......

Τι να πεις και τι να σκεφτείς;

The more you hurry to succeed, the longer it will take to succeed.




-------------------------
Επιτρέπεται να πέσεις...επιβάλλεται να σηκωθείς!
Mastrolefteris Posted - 17/02/2014 : 06:38:31
Ναι, αλλά μας αρέσει, καθώς τόσα χρόνια δεν φροντίσαμε να το αλλάξουμε.

www.MountainRunning.gr

MountainRunner
Deorum Posted - 16/02/2014 : 23:43:54
Δυστυχώς μπορεί να βρεθείς αναδρομικά γδαρμένος, αν αγνοία σου, και είτε 100% χωρίς να φταίς, είτε ... 99% χωρίς να φταίς, και δεν βρίσκεις με τίποτα το δίκιο σου ενάντια στο δημόσιο.
Πρώτα πληρώνεις, αλλιώς αντιμετωπίζεις δρακόντεια μέτρα, και μετά... όταν και αν και άμα... κάνεις ένσταση, την οποία και να κερδίσεις (μας έχει συμβεί σε υποθεση με το ΙΚΑ) ο διευθυντής σαν υποχρεώμενος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του οργανισμού, και καταφανώς δίκιο να έχεις είναι υποχρεωμένος να ασκήσει έφεση.
Δλδ φέξε μου και γλίστρησα...

Και όταν λεω 100% χωρίς να φταίς, καταλαβαίνετε τι εννοώ, αλλά όταν όμως λέω 99%, μιλάω ίσως για κάποια αποδεδειγμένα χωρίς δόλο παράλειψη, ή σφάλμα του παρελθόντος, που βεβαίως ποτε δεν ειδοποιηθηκες εγκαιρως, τα πρόστιμα και οι ποινές είναι... από άλλον πλανήτη, και στο κάτω κάτω, όταν για μια δουλειά συμπληρώνεις 150 χαρτιά, με 200 πεδία το κάθε χαρτί μέσα, κάτι κάπου ίσως σου ξεφύγει.
KostasPVol Posted - 16/02/2014 : 22:56:23
Ιστορίες φορολογικής τρέλας

Ιστορίες καθημερινής τρέλας διαδραματίζονται συνεχώς στις εφορίες. Η τρέλα χτυπάει κόκκινο κυρίως εξαιτίας της αγριότητας των μέτρων, αλλά συχνά και εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης μεταχείρισης του πολίτη-πελάτη. Μια (ακόμα) τέτοια ιστορία περιγράφει και καταγγέλλει στο www.koutipandoras.gr ο φοροτεχνικός Θανάσης Μακίσογλου από τη Θεσσαλονίκη.

Η ιστορία διαδραματίζεται στη Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, όπου φορολογούμενος "μεγαλοϊδιοκτήτης" με 1 (ολογράφως μία) υπόγεια αποθήκη στο όνομα του, μαζεύοντας κάποια χαρτιά που του ζήτησε η τράπεζα και μπαίνοντας στο taxis, διαπίστωσε ότι η αποθήκη δεν υπήρχε στην καρτέλα του!

Και όχι φυσικά με δική του ευθύνη. Διότι η εν λόγω αποθήκη, γονική παροχή από τον πατέρα του , είχε δηλωθεί κανονικότατα στο Ε9 του το 1994 οπότε και περιήλθε στην κατοχή του, καθώς και τα έτη 1997 και 2005 που όλοι ήταν αναγκασμένοι να υποβάλλουν Ε9. Επίσης το ενοίκιο της αποθήκης δηλώνεται και φορολογείται ανελλιπώς τα τελευταία 20 χρόνια.

Πήγε λοιπόν ο δύσμοιρος ο φορολογούμενος στη ΔΟΥ προκειμένου να το τακτοποιήσει το θέμα με μια τροποποιητική δήλωση και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι πρέπει να υποβάλει 6 (ολογράφως έξι) Ε9 για τα έτη 2007-2008-2009- 2010-2011-2012 και να πληρώσει 100 ευρώ πρόστιμο ανά έτος 600 ευρώ εντελώς αυθαίρετα και σε μια εποχή που το ποσό αυτό ξεπερνά ακόμα και τον κατώτερο μισθό!

Το κερασάκι στην τούρτα; Ο φορολογούμενος θεωρείται χωρίς κανένα δικαίωμα απολογίας ένοχος, γιατί λέει δεν αναρωτήθηκε ποτέ πώς δεν του ήρθε τόσο χρόνια ΕΤΑΚ, ή ΦΑΠ. Και άγρια φορολογημένος και ενοχοποιημένος δηλαδή -ως είθισται εξάλλου με τις σημερινές μεθόδους. Και ας ειπωθεί εδώ ότι Ε9 για κάθε δικαίωμα υποβάλλεται μία φορά εφόσον στο ακίνητο δεν επέλθουν αλλαγές. Και, άλλο χαρακτηριστικό της πειρατικής τακτικής: για το ίδιο "αδίκημα" η Ε΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης ζητά 100 ευρώ πρόστιμο εφάπαξ. Η μια εφορία, ζητά δηλαδή έξι φορές περισσότερα από την άλλη, κι ας βρίσκονται όχι μόνο στην ίδια χώρα, αλλά και στην ίδια πόλη!!

Το θέμα έγινε ερώτημα στο υπουργείο, αλλά ως είθισται, η απάντηση ήταν " Απευθυνθείτε στην ΔΟΥ σας, αυτή είναι υπεύθυνη!!!"

Το ηθικό δίδαγμα είναι το ίδιο όπως σε όλες τις παρόμοιες ιστορίες. Το κράτος εισπράττει από πολίτες που δεν έχουν, οι πολίτες εισπράττουν αγριότητα και κοροϊδία και ο κύριος Θεοχάρης στοιχειοθετεί δικαίωμα για να εισπράξει μπόνους.

Στην υγειά μας...


http://www.koutipandoras.gr/article/107043/istories-forologikis-trelas
Koukouvagia Posted - 25/06/2013 : 09:48:12
quote:
Originally posted by Rigelian

quote:
Originally posted by gargadua

Την προηγούμενη εβδομάδα πέρασα το αμάξι ΚΤΕΟ (κρατικό).
Πηγαίνω λοιπόν στο ΚΤΕΟ πληρώνω τα παράβολα και μαζί με το αμάξι πίσω από 2 άλλα είμαστε στη ράμπα εξέτασης. Βλέπω τον υπάλληλο να κάθεται(!!!!). Ο άλλος που εξέταζε 1 φορτηγό επίσης έπινε καφέ. Τα λαμπάκια αρχινάν να ανάβουν. Μετά από 10λεπτο σηκώνεται ο 1ος και ελέγχει τα καυσαέρια του 1ου.
Επιτέλους Αντώνιο φως στο τούνελ σκέφτηκα. Αμ δε, ξαναπηγαίνει και κάθεται(!!!!!!!!!!). Μετά από 5λεπτο σηκώνεται και σιγά σιγά (μη σπάσουν τα αυγά) ολοκληρώνεται ο έλεγχος του 1ου ΙΧ.
Η ίδια κατάσταση και με το 2ο. Έχω αρχίσει να αφρίζω. Ο δε άλλος που εξετάζει το φορτηγό δίπλα ακόμα καφέ πίνει ακόμα!!!
Έρχεται επιτέλους η σειρά μου μετά από 40λεπτο και βάζω το αμάξι για έλεγχο καυσαερίων. Έρχεται ο τύπος και βγάζει φωτο το αμάξι.
- Όμορφο είναι; Τον ρωτάω και έτοιμος για έκρηξη.
- Μας αναγκάζουν να τα φωτογραφίζουμε σε όλη τη διάρκεια του ελέγχου γιατί βρέθηκαν περιπτώσεις ΙΧ που περνούσαν μόνο τα έγγραφα και όχι τα ίδια. Να έλα να δείς και τα προηγούμενα. Τα αποτελέσματα μαζί με τις φωτό αρχειθετούνται.
- Πολλή ώρα όμως κρατάει ο έλεγχος (έτοιμος για την έκρηξη).
- Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί από την ώρα που το βγάζω φωτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εξέταση σε 20΄.
-!!!!!!!!!!
- Μας έχουν βάλει όριο χρόνου για τον κάθε τύπο οχήματος. 20΄για ΙΧ, 30΄για φορτηγάκια, 40΄για φορτηγά και 50΄για λεωφορεία.
- Καλά και πως το ελέγχουν πόση ώρα κάθεται στην εξέταση;
- Από τις φωτό που αναγράφεται η ώρα.
- Εντάξει αυξήσαν τον χρόνο εξέτασης, δεν σας έχουν δώσει οδηγίες τι επιπλέον πρέπει να εξετάσετε για να μην φαίνεται σα να χρονοτριβείτε;
- Όχι, η εξέταση παρέμεινε η ίδια, απλά θα πρέπει να ολοκληρώνεται στους χρόνους που δώσανε. Να ήξερες πόσοι έχουν εκνευριστεί......

Τι να πεις και τι να σκεφτείς;

The more you hurry to succeed, the longer it will take to succeed.




Βασίλη, ιδιωτικά ΚΤΕΟ δεν έχετε;

Πήγα το αυτοκίνητο στο ΙΚΤΕΟ που το πάω τις τελιευταίες φορές, άφογη, ευγενέστατη, τάχιστη εξυπηρέτηση.



Ακριβώς το ίδιο πήγα να γράψω και εγώ, αλλά με πρόλαβε ο συντρέχτης! Ήταν τόσο ευχάριστη η εμπειρία μου από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ, που προσφέρθηκα να πάω και το αυτοκίνητο της μητέρας μου επειδή εκείνη δεν προλάβαινε!

________________________

Aν δεν σου δώσει η μάνα σου το πιό καλό χωράφι, χρόνια πολλά θα σε θωρεί να κάθεσαι στο ράφι!
Rigelian Posted - 25/06/2013 : 09:29:37
quote:
Originally posted by gargadua

Την προηγούμενη εβδομάδα πέρασα το αμάξι ΚΤΕΟ (κρατικό).
Πηγαίνω λοιπόν στο ΚΤΕΟ πληρώνω τα παράβολα και μαζί με το αμάξι πίσω από 2 άλλα είμαστε στη ράμπα εξέτασης. Βλέπω τον υπάλληλο να κάθεται(!!!!). Ο άλλος που εξέταζε 1 φορτηγό επίσης έπινε καφέ. Τα λαμπάκια αρχινάν να ανάβουν. Μετά από 10λεπτο σηκώνεται ο 1ος και ελέγχει τα καυσαέρια του 1ου.
Επιτέλους Αντώνιο φως στο τούνελ σκέφτηκα. Αμ δε, ξαναπηγαίνει και κάθεται(!!!!!!!!!!). Μετά από 5λεπτο σηκώνεται και σιγά σιγά (μη σπάσουν τα αυγά) ολοκληρώνεται ο έλεγχος του 1ου ΙΧ.
Η ίδια κατάσταση και με το 2ο. Έχω αρχίσει να αφρίζω. Ο δε άλλος που εξετάζει το φορτηγό δίπλα ακόμα καφέ πίνει ακόμα!!!
Έρχεται επιτέλους η σειρά μου μετά από 40λεπτο και βάζω το αμάξι για έλεγχο καυσαερίων. Έρχεται ο τύπος και βγάζει φωτο το αμάξι.
- Όμορφο είναι; Τον ρωτάω και έτοιμος για έκρηξη.
- Μας αναγκάζουν να τα φωτογραφίζουμε σε όλη τη διάρκεια του ελέγχου γιατί βρέθηκαν περιπτώσεις ΙΧ που περνούσαν μόνο τα έγγραφα και όχι τα ίδια. Να έλα να δείς και τα προηγούμενα. Τα αποτελέσματα μαζί με τις φωτό αρχειθετούνται.
- Πολλή ώρα όμως κρατάει ο έλεγχος (έτοιμος για την έκρηξη).
- Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί από την ώρα που το βγάζω φωτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εξέταση σε 20΄.
-!!!!!!!!!!
- Μας έχουν βάλει όριο χρόνου για τον κάθε τύπο οχήματος. 20΄για ΙΧ, 30΄για φορτηγάκια, 40΄για φορτηγά και 50΄για λεωφορεία.
- Καλά και πως το ελέγχουν πόση ώρα κάθεται στην εξέταση;
- Από τις φωτό που αναγράφεται η ώρα.
- Εντάξει αυξήσαν τον χρόνο εξέτασης, δεν σας έχουν δώσει οδηγίες τι επιπλέον πρέπει να εξετάσετε για να μην φαίνεται σα να χρονοτριβείτε;
- Όχι, η εξέταση παρέμεινε η ίδια, απλά θα πρέπει να ολοκληρώνεται στους χρόνους που δώσανε. Να ήξερες πόσοι έχουν εκνευριστεί......

Τι να πεις και τι να σκεφτείς;

The more you hurry to succeed, the longer it will take to succeed.




Βασίλη, ιδιωτικά ΚΤΕΟ δεν έχετε;

Πήγα το αυτοκίνητο στο ΙΚΤΕΟ που το πάω τις τελιευταίες φορές, άφογη, ευγενέστατη, τάχιστη εξυπηρέτηση.
gargadua Posted - 25/06/2013 : 08:57:33
Βάζουν άσχετο ώστε να έχει δικαίωμα να τα κάνει μπάχαλο.
Μην πιάνεις στο στόμα σου τον Μπέννυ.
Είναι ο πολιτικός πασπαρτού, τα κάνει όλα, τα ξέρει όλα. Πάντως του Αντώνη 1 χαρά του την έφερε!!!!

The more you hurry to succeed, the longer it will take to succeed.
jpsih Posted - 25/06/2013 : 01:14:34
εγω ποτε δεν καταλαβα γιατι μπαινει καποιος υπουργος σε υπουργειο «ασχετο» με αυτα που εχει σπουδασει ή εχει ασχοληθει επαγγελματικα.

πχ ο γεωργιαδης γνωριζει τα προβληματα στο χωρο της υγειας? εχει δουλεψει σε νοσοκομειο?
αλλο παραδειγμα ο μπεννυ ως υπουργος οικονομικων.

_______________________________________________
To hear nothing but breath. To feel nothing but heartbeat.
Nek2000 Posted - 25/06/2013 : 01:03:11
Και πώς γίνεται να ορίζεται υφυπουργός για την ΕΡΤ, αφού η ΕΡΤ έχει καταργηθεί;
vfor Posted - 25/06/2013 : 00:09:35
Πως ειναι δυνατον να γινεται υπουργος υγειας ενας..ασθενης,μπας και τον δει κανας γιατρος υποθετω,θα μας λειψουν οι εκπομπες του..

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000