Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Μεσήλικες με spikes ?

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
oldspikes Δημοσιευτηκε - 05/06/2013 : 18:42:16
Καλησπέρα,
έψαξα αρκετά για βοήθεια αλλά βρήκα μόνον αυτό το forum. Δυστυχώς μόνον ένα για την Ελλάδα δείχνει μια κάποια ένδεια αλλά μπορεί και να δείχνει πόσο μικρή σαν χώρα είμαστε - δεν ξέρω.
Ευτυχώς στις σελίδες και άρθρα που έριξα μια πρώτη ματιά βρήκα επιστημονικά κατηρτισμένα άτομα και έτσι ευελπιστώ για πληροφόρηση που μάλλον δεν θα μπορούσα να έχω.

Κατ'αρχάς ο τίτλος από μόνος του είναι ένα θέμα. Εγώ στα 48 μου, δεν ξέρω αν δεν ρισκάρω πάρα πολλά με το να (ξανα)φορέσω τα spikes μου που είχα να τα φορέσω εδώ και 23 χρόνια.

Δεν ξέρω αν η επιστημονική γνώση για ταχύτητες αφορά και μέσες ηλικίες διότι όπως πολύ ωραία έγραψε κάπου ένας συμφορουμιστής α, ναι ο Nikola
quote:
Βάρος, ύψος, ηλικία και χρόνια άθλησης παίζουν ρόλο. Δεν τα ανέφερες. Μπορεί για κάποιον με τα ίδια χαρακτηριστικά να είναι πολύ καλός χρόνος.


Εγώ φυσικά δεν πάω για πρωταθλητισμό αλλά ούτε και χαλαρά. Αν το πρώτο είναι, σε μία κλίμακα, το 10, και το δεύτερο είναι το 2,5 τότε θα έλεγα πως επιδιώκω από 7 έως 8,5
Θα εξηγήσω παρακάτω.

Τώρα να θέσω τους συγκεκριμένους λόγους που με έφεραν εδώ :
1ος λόγος : Και πριν δυό χρόνια έπαιζε ρόλο η ηλικία φυσικά αλλά αυτή τη φορά έχει υπάρξει κάποιο κλικ. Σαν να φοβάμαι την παράμετρο ηλικία για πρώτη φορά.

2ος λόγος : Αλλάζω το προφίλ των δρόμων και της εν γένει άθλησής μου για πρώτη φορά :
α. για πρώτη φορά πηγαίνω κάθε μέρα στο στάδιο (εκτός κι αν υπάρξει κόλαση) και δεν με απασχολεί τόσο το αθλητικό όσο το ψυχολογικό. Θέλω να συμβιώσω πλέον με το στάδιο και την άθληση εσσαεί εν είδη προσωπικής αυτασφάλισης.
β. κουράστηκα ψυχολογικά με τους δρόμους αντοχής που ξεκίνησα πριν 18 χρόνια και με προγράμματα 3-4 φορές την βδομάδα ακολούθησα από λίγους μήνες έως και κοντά 2 χρόνια. Λογικά έχω κάνει γύρω στις 12 "τέτοιες" σαιζόν και αυτή που ξεκίνησα τέλη Φεβρουαρίου είναι η τελευταία.
Πάντα είχα σαν ευαγγέλιο την αεροβίωση του Κούπερ (μπορείτε να την κατεβάσετε εύκολα από εδώ : http://www.scribd.com/doc/40598279/%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%B7 ) τουλάχιστον στη φάση προσαρμογής δηλαδή τις πρώτες 8 εβδομάδες - πάντα διατατικές πριν το τρέξιμο και πάντα πάντα μέτρηση σφυγμού στο σταμάτημα και 5 λεπτά αργότερα να μην είναι πάνω από 120 οι σφυγμοί αλλιώς το ζόρισα και πρέπει να κατεβάσω ταχύτητα. Υπάρχουν προγράμματα μέχρι και για καρδιοπαθείς εγχειρισμένους βαριάς μορφής.
Πάντα κατέγραφα και τα στοιχεία της καθημερινής άσκησης για να μπορώ να βλέπω ευρύτερες εικόνες και να βγάζω συμπεράσματα που δεν μπορούν να εξαχθούν αν κοιτάς μόνον την εικόνα της κάθε ημέρας ... Στο λινκ δείχνω αυτήν την τελευταία σαιζόν που ξεκίνησα με κάθε λεπτομέρεια

http://i.imgbox.com/adhMMddt.jpg

Έτσι σε συνδιασμό και με αυτόν τον "τύπο" εννοώ την ιστοσελίδα του ( http://totalfitness-christos.blogspot.gr/search?q=%CE%A3%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%84 ) που με ενθουσίασε για τα σπριντς είπα να το γυρίσω σε ταχύτητα για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια όταν έκανα προπονήσεις για ένα 8 μηνο και αφού τα παράτησα για κανένα χρόνο ξαναζεστάθηκα λίγο και με μέτρησε προπονητής σε στάδιο (ταρτάν) στο 12.02 το οποίο με ψιλοαπογοήτευσε τότε αλλά τώρα βλέπω πως κακώς θεωρούσα ότι έχω θεϊκό χάρισμα και νόμιζα ότι έτσι στο χαλαρό έπρεπε να πέσω άνετα κάτω από 11.5
γ. Από αυτόν το Φεβρουάριο λοιπόν 25/2 (πιο πριν για 1,5 - 2 χρόνια ήμουν αθλητικά "νεκρός") μέχρι τις 22/4 γύρισα για άλλη μια φορά μεθοδικά καθημερινά τα πάνω κάτω και έκανα όπως φαίνεται και στον πίνακα 10 χιλιόμετρα σε 76 λεπτά (23 Χ 440) χωρίς να "τρέχει" τίποτε δηλαδή σφυγμός 152 στον τερματισμό και αποκατάσταση σε 5 λεπτά 120 σφυγμούς δείγμα ότι τζάμπα τρέχω δεν καταφέρνω κάτι και είτε θα πρέπει να κάνω τριπλάσιες αποστάσεις ή να ανεβάσω πολύ τον ρυθμό.
Και τότε έγινε το μεγάλο κλικ και έβγαλα τα spike από τη τσάντα (http://www.ebay.com/itm/VINTAGE-80S-ASICS-TRACK-SPIKES-SHOES-NEW-11-RUNNING-/290921510944 )(προμελετημένο το έγκλημα) μετά από 23 χρόνια (...) μετά από 10 χιλιόμετρα αφού είδα ότι τα κυβικά μου είναι πιο πολλά παρά τα χρόνια που περάσανε.
Περίπου 20 λεπτά αφότου τέλειωσα το 10χίλιαρο (δυστυχώς χωρίς διατατικές αποθεραπείας) έτρεξα σαν σφαίρα ένα 80άρι και αφού ξετρελάθηκα από την απίστευτη αίσθηση ότι ακόμη τρέχω σαν τρελός 18άρης έτρεξα και ένα 50άρι. Δυστυχώς δεν είχα την πρόνοια να βάλω κάποιον να μετρήσει αυτές τις εκρήξεις .... Από τη κούραση τα μάζεψα μετά από λίγες διατατικές και έφυγα. Τολμώ να πω ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές στη ζωή μου.
Με έφαγε το μικρόβιο όμως και την άλλη μέρα ξαναγύρισα με άγριες διαθέσεις πλέον. Πέφτω από τα χθεσινά 10 χλμ στα 2.200 και βιαστικά ξαναφοράω τα spikes κι αρχίζω (πάντα με 100% ένταση αφού έπιασα πάνω από 200 σφυγμούς κάτι που νόμιζα ότι για την ηλικία μου δεν υφίσταται) :
40 μ
120 μ
50 μ
και
30 μ
σε αυτά τα 30 μ για πρώτη φορά ένοιωσα σοβαρή δυσφορία στον δεξί μηριαίο δικέφαλο όπως βρήκα μετά σε χάρτη μυών για να δω που με τράβηξε (μόνη περίπτωση να κάνω λάθος είναι να ήταν ο ημιτενοντώδης μυς ή να ήταν και οι δύο αφού το ένοιωθα στη μέση πίσω καθέτως).
Δεν το περίμενα ..
Τις δύο επόμενες ημέρες έκανα μερικά χιλόμετρα γρήγορο βάδην και ένοιωθα την ενόχληση αλλά περιέργως μπορούσα να τρέξω ελαφρά κι έτσι την τρίτη μέρα δοκίμασα να τρέξω, την τέταρτη ξανά βάδην και από την πέμπτη κανονικά πάλι τρέξιμο αντοχής.
Να πω εδώ ότι τον ρυθμό μου παντα τον παρακολουθούσα και τον κατέγραφα και έτσι μιλώ για ρυθμό από 2'15" έως 2'30" στα 330 μέτρα εδώ και πάνω από 17-18 χρόνια. Με αυτόν τον ρυθμό νομίζω μπορώ να τρέξω πολλές ώρες και παλιότερα είχα κάνει και 20 χιλιόμετρα.
Μετά από άλλες 3-4 μέρες τρέξιμο χωρίς πρόβλημα (μόνον στις διατατικές ποδιών μου υπενθύμιζε ότι ήταν εκεί ο πόνος αλλά έβαινε μειούμενος) έμεινα άρρωστος για 4 μέρες και μετά αμέσως τρέξιμο ανέβαινα καθημερινά ώσπου στις 15/5 ξανατρέχω δύο 30άρια φουλ (με ενημέρωσε μια προπονήτρια για σετ των 30 - δεν της είπα για τον δικέφαλο)
Η επόμενη μέρα 16/5 ηταν η μοιραία :
πάω ξανατρέχω 2,5 χιλιόμετρα, ας πούμε για ζέσταμα, και τρέχω πρώτο 30άρι χτυπάω 204 σφυγμούς πάλι, και στο 2ο 30άρι καλύτερα να με μαχαιρώνανε ..
Ήταν τόσο οξύς ο πόνος που πλέον κούτσαινα απροκάλυπτα δεν υπήρχε άλλος τρόπος να περπατήσω...
Στις 23/5 ενώ δεν έχω σταματήσει να τρέχω χωρίς ενόχληση αλλά με όριο, δοκιμάζω "εν πτήσει" ένα 60άρι και μετράω 15" αλλά φυσικά ένοιωσα το τράβηγμα στον δεξί μηριαίο δικέφαλο.
Ελπίζω να μην με βρίζει κανείς αλλά σε 2 μέρες ξανατρέχω δύο 60άρια το πρώτο σε 11 δεύτερα και το δεύτερο σε 13".
Ήθελα βασικά να μπω σε αυτό το καινούριο "παιχνίδι" με τις ταχύτητες με κάποια δεδομένα. Αυτός με το blog που ορκιζότανε στα σπριντς ότι κάνουν θαύματα και τον πίστεψα (και ακόμα το πιστεύω αλλά με προϋποθέσεις) έγραφε για σετ των 8 Χ 60 με το 60άρι σε 12"-14" και 90" ενδιάμεση αποκατάσταση.
Δεν ξέρω αλλά από εκείνη τη στιγμή είτε είχα ενόχληση είτε όχι μου μπήκε ο διάολος να σταθμίσω το τι επίδραση έχει σε μένα το 60άρι και σε τι επίπεδο μπορώ να κινηθώ στα 60 μέτρα με δεδομένο ότι μου φάνηκαν υπερβολικές οι καταπληκτικές επιδράσεις που ευαγγελιζότανε με αυτά τα δευτερόλεπτα. Μου φάνηκαν από την αρχή πολύ αργός χρόνος για να προκαλεί τόσα ευεργετήματα.
Ακόμα και όταν με τράβηγμα έκανα τα 60μ σε 11 δεύτερα ούτε σφυγμό ανέβαζα ούτε ένοιωθα ότι είμαι πάνω από 50% και άντε να πω για ασφάλεια να βάλω 65% που θα σήμαινε με αναγωγή ότι στα 100 μέτρα είμαι σίγουρα κάτω από 13" (με φουλ ένταση) άνετα κάτι το οποίο δεν μου φαινότανε εξωφρενικό αλλά σύμφωνα με τα πρώτα σπριντ με spikes που άκουγα τον άνεμο να σφυρίζει στα αυτιά μου πολύ λογικό.
Έτσι τώρα φτάνουμε στον 3ο και κυριότερο λόγο που αποφάσισα να γράψω την εμπειρία μου και να ζητήσω βοήθεια και ελπίζω να μην κούρασα αλλά ξέρω ότι άνθρωποι που είναι καλοί γνώστες και θέλουν να βοηθήσουν ζητάνε συγκεκριμένα στοιχεία για να το κάνουν υπεύθυνα και έτσι με αυτό το θάρρος έγραψα τόσα πράγματα (πάντως καλού κακού έχω την κάρτα ομάδας αίματος πάνω μου αν και νομίζω ότι αν είναι να γίνει κάτι θα μυρίσω για λίγο το ταρτάν και θα πετάξω μάλλον ευτυχισμένος

3ος λόγος : συνέβει λοιπόν το εξής περίεργο και παράδοξο το οποίο με ανησυχεί πέρα από οτιδήποτε άλλο. Στις 24/5 λοιπόν έτρεξα δύο 60άρια με ανεκτή ενόχληση. Μετά για 6 μέρες τρέχω αντοχές αλλά έχοντας πάρει μέσα μου την απόφαση πως μάλλον πρέπει να κάνω για ένα διάστημα κάτι ενδιάμεσο για να φτάσω στο στόχο μου δηλαδή να πάψω τις μεγάλες αποστάσεις και να κατέβω σε χιλιόμετρα (αποφάσισα να κινούμαι στα 3 ως 3,5) αλλά πλέον να σπάσω τα όρια της αντοχής μου και από 2'15" - 2'30" στα 330 μέτρα να "πέσω" σαφώς κάτω από τα 2 λεπτά ! Ήταν μεγάλο άλμα για μένα (το είχα ξαναεπιχειρήσει και παλιότερα) αλλά δεν γινότανε αλλιώς.
Τελικά όντως πριν ξημερώσει υπάρχει για λίγο, πολύ βαθύ σκοτάδι (το επιβεβαιώνω !! )
Και έρχεται η 30/5 κατά την οποία ξαναδιαολίζομαι κάνω τρία 60άρια (χρόνοι 12" , 10" , 13") εκ των οποίων όμως το 2ο με τα 10" με ψιλομαχαιρώνει αυτή τη φορά ο αριστερός μηριαίος δικέφαλος (!) με μεσαία ένταση και στις 2/6 με μαχαιρώνει (πάλι σε 60άρια φυσικά) άγρια πάλι ο αριστερός .......
Δηλαδή έχουμε το ίδιο αστρονομικά συμπτωματικό μοτίβο αρχικά με τον δεξί μηριαίο, μεσαίο τράβηγμα και μετά από λίγες μέρες ισχυρό ΚΑΙ αντίστοιχα μετά από ένα διάστημα με την ίδια σειρά με την ίδια κλιμάκωση (!!!!!!!!!!!!!!!!!) ο αριστερός !!!!!

Και το πιο τρελό από όλα ????
Ο δεξιός μηριαίος στις φάσεις που με τερμάτισε ο αριστερός μηριαίος δεν κατάλαβε απολύτως τίποτε !! Σαν να θεραπεύτηκε !!
Εκεί ήταν που έπαθα το μεγαλύτερο σοκ. Μπορούσα όλα να τα εξηγήσω και να τα αποδεκτώ αλλά όχι και το σακάτεμα του αριστερού να θεραπεύει τον δεξιό !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έλεος !

Σήμερα όσο επεξεργαζόμουν όλα αυτά που έγραψα σκέφτηκα για πρώτη φορά πως από παλιά είχα παρατηρήσει ότι τα παντελόνια μου φθείρονταν ορισμένες φορές ακουμπώντας στο έδαφος πιο πολύ από το δεξιό πόδι ενώ σχεδόν καθόλου από το αριστερό μπατζάκι ... και δεν τα έραβα πάντα φυσικά στην ίδια ράφτρα ... Ούτε θέλω όμως να το σκέφτομαι διότι δεν βλέπω κάτι τέτοιο στα πόδια μου .. και άλλωστε ... μπα δεν ξέρω..


Υστερόγραφο :
Να προσθέσω ότι αυτούς τους μήνες παρακολούθησα πολύ προσεχτικά την πορεία της φυσικής μου κατάστασης και είδα το αξιοπερίεργο να έχω εναλλάξει προπορεία είτε οξυγονο/καρδιακής επάρκειας είτε επάρκειας των μυών πάνω ίσως από δύο φορές. Ίσως τρεις.
Δηλαδή έφτανα σε ένα σημείο όπου η καρδιά δεν είχε πρόβλημα να συνεχίσει αλλά ένοιωθα τα πόδια μου βαριά να με φρενάρουν και αφού άλλαζα απόσταση/ρυθμό για ένα διάστημα 10-15 ημερών μόλις ένοιωθα τα πόδια ok ανέβαζα ρυθμό και τότε ήταν το οξυγονο/καρδιακό ή γενικότερα το οξυγόνο που με άφηνε. Ε, δεν ξέρω εάν είναι νομοτελειακό ή αν έτυχε να συμβεί επειδή ήταν η σειρά του όταν μπήκα στα σπριντ η καρδιά πλέον δεν καταλάβαινε τίποτε όσο και να άνοιγα και αποδεικνυόταν από συνεχείς μετρήσεις σφυγμού ο οποίος έπεφτε καταιγιστικά γρήγορα, και ξέμεινα από μυς..... αν είναι δυνατόν ρε γμτ .... μα το θεό το περίμενα ακριβώς το ανάποδο να συμβεί δηλαδή να τα παίξει η καρδιά ...
είμαι 82 κιλά με 1,70 ύψος θεωρώ πως το ιδανικό βάρος μου είναι 72 αλλά έχω πάνω από 17 χρόνια να το δω στη ζυγαριά. Είμαι υπέρβαρος λοιπόν και έτσι αν με 10 παραπανίσια με βγάζει άνεμο η καρδιά μου τότε ευελπιστώ πως θα πιάσω ό,τι επίδοση θέλω εάν πέσω στα κιλά μου.

Οι υποψίες μου :
1. πρώτη φορά είμαι vegan δεν τρώω εδώ και 10 μήνες τίποτε ζωικό
2. ηλεκτρολύτες (...)
3. στις ταχύτητες ίσως ενεργοποιείται ένα υποσύνολο ας πω συμβολικά 15% των μυών του μηρού που ενώ είναι "εκεί" στην πραγματικότητα δεν χαμπαριάζουνε αν δεν περάσουμε ένα όριο ρυθμού τρεξιματος και άρα αφού εγώ αυτό το 15% το είχα για 20 χρόνια ανενεργό (2 χρόνια πολεμικές τέχνες το '91) άρα θέλει να το πάω πάαααρα πολύ αργά με "ψόφια" 30άρια σετ .... για να "ξυπνήσει" σιγά σιγά ..
4. αυτό με τα παντελόνια ίσως παραπέμπει σε ανεπαίσθητη πλην ενεργή ανισοσκελία ? ..

τι άλλο να σκεφτώ να πάρει η ευχή ..

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων




"Αυτό που περιφρονείτε, αυτό με κάνει να ελπίζω" Νίτσε
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
oldspikes Posted - 22/02/2016 : 20:41:37
Καλή επιτυχία στον μαραθώνιο λοιπόν !
Για τα 5k είχα γράψει ευκρινώς, πως, αν πάει πίσω ο χειμώνας, θέλω ναι να τα χτυπήσω κάτω από 20' όμως ο ήλιος σήμερα ήταν σαγηνευτικός για σπριντ !
Σήμερα λοιπόν ήταν μέρα για την φετινή πρεμιέρα των spikes.
Συνολικά 2 ώρες προπόνηση, ό,τι διάταση σχετική κλπ ανοίγματα 6 Χ 80μ στα 14" με 15" και
χωρίς spikes
200μ σε 35"90
200μ σε 35"47
ενώ με τα καρφιά :
30μ 4"78
30μ 4"65
30μ 4"78
30μ 4"87
καμία ενόχληση και παντού 3 με 4 λεπτά ανάνηψη αλλά ... μια ελαφρώς "βαριά" αίσθηση..
Τα 200άρια δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δυνατό στους χρόνους που έκανα εντούτοις κουράζουν. Speed endurance ... είναι ξεχωριστό project αυτό.
τεσπα για πρώτη μέρα καλά
εύχομαι ξανά καλή επάνοδο στους τραυματισμένους όλων των δρόμων
και όλα να πάνε κατ'ευχήν για όλους !
To γρανάζι πήρε μπρος - καλή σεζόν !




__________________________________________________
"Αυτό που περιφρονείτε, αυτό με κάνει να ελπίζω" Νίτσε
mashine Posted - 22/02/2016 : 18:43:36
Α οκ γιατί έμεινα με την εντύπωση ότι προσπαθείς να κάνεις 5k <20'.Οταν τελειώσω με τον μαραθώνιο θα προσπαθήσω για λίγο τα 400μ.
oldspikes Posted - 22/02/2016 : 10:13:22
quote:
Originally posted by mashine

Ζέσταμα περιλαμβάνει το πρόγραμμα;



Μα μετά τον ημιμαραθώνειο το καθημερινό πρόγραμμα είναι μόνον ζέσταμα !!

Κοίτα σε γενικές γραμμές ακολουθώ το πνεύμα του @DeJan σε ποιότητα και ποσότητα προετοιμασίας/προθέρμανσης (στατικές, δυναμικές drills κλπ) όπως τα αναφέρει στις μεσαίες σελίδες αυτού του νήματος (εκτός τα 200αρια του τα κάνω 150άρια) αλλά μόνον όταν έχω πρόγραμμα sprint με εκκίνηση από στάση.
Τέτοια σταμάτησα να κάνω το τελευταίο 10ήμερο Νοεμβρίου κι ίσως γι'αυτό κατάφερα τον ημιμαραθώνιο.
Επίσης όταν τα 100άρια μου στις διαλλειμματικές θα κυμανθούν στη γρήγορη ζώνη ανάμεσα 17" και 19" κάνω εκτενή προετοιμασία με προσήλωση στα μηνύματα που λαμβανω στη διαδικασία διατάσεων.

Σε όλους τους άλλους δρόμους μόνον στατικές και χωρίς άλλο ζέσταμα και βασικά στο 10k το οποίο το κυνήσησα πάρα πολύ γι'αυτό και το min/km του 10k μοιάζει παράτερα χαμηλό σε σχέση με άλλες αποστάσεις. Εσύ τι δρόμους τρέχεις αυτό το καιρό δεν έχεις πει.

Σήμερα άλλο ένα 4,55k στο κόρακα ...








https://www.youtube.com/watch?v=Nz_798FIBZs

And I I I I feel something so right by doing the wrong thing
And I I I I feel something so wrong by doing the right thing

I could lie, couldn't I, couldn't I?
Every thing that kills me makes me feel alive.

__________________________________________________
"Αυτό που περιφρονείτε, αυτό με κάνει να ελπίζω" Νίτσε
mashine Posted - 21/02/2016 : 12:17:16
Ζέσταμα περιλαμβάνει το πρόγραμμα;
oldspikes Posted - 21/02/2016 : 09:30:58
Τίποτε. Εκτός θέματος και σήμερα.
4,55k με 5'22"/km

...
αρχίζω και προσεγγίζω ένα αρκετά αδημοσίευτο σκεπτικό περί του αναπόφευκτου των δύο ρίψεων το '45 στα Ιαπωνικά νησιά ..
Με τόση κτηνώδη κατανάλωση πρωτεΐνης τις τελευταίες μέρες με ενδυνάμωση και προετοιμασία για speedwork, αν δεν πέσουν τα "πυρηνικά" σύντομα έστω και σε μούσκεμα ταρτάν, θα καταλήξει η πρωτεΐνη στο συκώτι αναπόσβεστη ...




__________________________________________________
"Αυτό που περιφρονείτε, αυτό με κάνει να ελπίζω" Νίτσε
oldspikes Posted - 20/02/2016 : 11:57:47
Σήμερα ήπια 3,25k στο 4'57"/k και 1,3k στο 4'32"/k σύνολο 4,55k μ.ο. 4'50"/k

__________________________________________________
"Αυτό που περιφρονείτε, αυτό με κάνει να ελπίζω" Νίτσε
oldspikes Posted - 20/02/2016 : 05:19:18
quote:
Originally posted by mashine

Οχι δεν έχω polar αν και θα ήθελα .Εσύ φίλε μου δεν πρέπει να συμβιβαστείς σε κάτι λιγότερο από αυτό :

https://www.zonefivesoftware.com/




Αα, thanks, θα το εκλάβω ως κοπλιμάν αλλά αν πρόσεξες δεν μας κάνει την τιμή (ως Ευρωπαίους) να αναφέρει το κόστος κτήσης και σε ευρώ εκτός από δολλάρια.
Δεν δίνει επίσης περίοδο δοκιμής (trialware - try before you buy) ενώ οι άλλοι το δίνουν δωρεάν - προφανώς γιατί τα "βγάζουν" από την αγορά του ρολογιού.
Η φράση σου "δεν πρέπει να συμβιβαστείς σε κάτι λιγότερο" μου θύμησε τον καιρό πριν την κρίση όπου με τα χουβαρνταλίκια μας πετούσαμε τα 100ευρα όπως τα πιάτα στις πίστες !
Στην τελική καλό είναι και το εξελάκι !
Όγκος δεδομένων τριών ετών αφόσον δεν δίνουν την δυνατότητα import (αφού τα μανιπουλάρω για να ταιριάζουν με το schema τους) με χαλάει πολύ να αρχίζω από την αρχή για χάρη τους ...
Ας στερηθώ και κάτι !



__________________________________________________
"Αυτό που περιφρονείτε, αυτό με κάνει να ελπίζω" Νίτσε
mashine Posted - 19/02/2016 : 21:00:45
Οχι δεν έχω polar αν και θα ήθελα .Εσύ φίλε μου δεν πρέπει να συμβιβαστείς σε κάτι λιγότερο από αυτό :

https://www.zonefivesoftware.com/

oldspikes Posted - 19/02/2016 : 18:09:55
Έχω εντυπωσιαστεί από ένα software παρακολούθησης αθλητικής δραστηριότητας και απεικονήσεων

λέγεται Polar ProTrainer και το κατέβασα άμεσα από εδώ :
http://service.polar.com/downloads/protrainer5/setup_5_40_171.exe

η ιστοσελίδα τους είναι :
http://www.polar.com/en/support/polar_protrainer_5_free_download



το ΄χει δουλέψει κανείς ?
Οι απεικονήσεις του είναι εκπληκτικές

__________________________________________________
"Αυτό που περιφρονείτε, αυτό με κάνει να ελπίζω" Νίτσε
oldspikes Posted - 19/02/2016 : 08:08:46
Σήμερα κάτι υβριδικό μεταξύ fartlek και intervals ...

1 X 650μ σε 3'37" (5'34"/km)
1 X 1300μ σε 5'20" (4'06"/km)
1 X 650μ σε 3'44" (5'45"/km)

σύνολο 2,6k σε 12'41" (μ.ο. 4'53"/km) και σφγμ 168 και 124

__________________________________________________
"Αυτό που περιφρονείτε, αυτό με κάνει να ελπίζω" Νίτσε
oldspikes Posted - 18/02/2016 : 08:48:04
Σήμερα στριμωγμένος χρονικά κάνω εκκίνηση για 4,5k και on the fly αφού κάνω αφαιρέσεις και διαιρέσεις τελικά το σανίδωσα !

2,6k σε 11'35" (4:27/km) σφγμ 208 ! και 128 !!!

Έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου !
Μόνο με τρελό γκάζι χαλαρώνει το άτιμο !

https://www.youtube.com/watch?v=THJqdjPOJ84





oldspikesγερίδης is back !

__________________________________________________
"Αυτό που περιφρονείτε, αυτό με κάνει να ελπίζω" Νίτσε
oldspikes Posted - 18/02/2016 : 05:55:20
quote:
Originally posted by Rea

quote:
Originally posted by spy


quote:
Originally posted by Rea

Λίγο τεμπο. 4.5 με 3:55






...μπραβο @Rea!!!

...καθε χιλιομετρο κι ενα δακρυ χαρας κι ευτυχιας...στο μοναχικο δρομο των ονειρων!!!



Αχ σπύρο σε ευχαριστώ αλλά δεν μου αξίζει. Τώρα το είδα, δαίμων τυπογραφειου. Άκου 3:55. 6:55 σπύρο, από τη μανία μου να το ανεβάσω άλλα αντί άλλων.
(Πωπω ξεφτίλα...)


__________________________
κούτσου κούτσου



Ax βρε κοριτσάρα ... μόλις ετοιμαζόμουν να βγω ... με τον απόηχο του 3.55 !!!

Με έκανε να προβληματίζομαι μήπως ψιλοτεμπέλιασα και εξ αυτού με έκανε καλό !!

Καλή συνέχεια !


__________________________________________________
"Αυτό που περιφρονείτε, αυτό με κάνει να ελπίζω" Νίτσε
oldspikes Posted - 17/02/2016 : 15:47:28
quote:
Originally posted by mashine μην σε απασχολεί η Βούλα μάλλον θα μπέρδεψε το 3 με το 6 κατά λάθος



μακάρι να επιμείνει στη δήλωσή της μου χρησίμευσε σαν "λαγός" και ανεβάζω στροφές εξαιτίας της ! (μην της το χαλάς βρε άπιστε ! )

quote:
Originally posted by mashine

Μια καλή προσομείωση είναι αφού κάνεις 3χλμ ζέσταμα και 6-8 ανοίγματα
12χ400 σε 1'30" με 55" διάλειμμα.Άρχισε με 8 επαναλήψεις για να δεις σε τι κατάσταση είσαι.



Σ'ευχαριστώ για την πρόταση.
Απο και κλείεται τα 400αρια. Δεν είναι κατάλληλη στιγμή να κινηθώ σε άγνωστα νερά.
Απλά τη διάγνωση θα την κάνουν οι διαλλειματικές των 100 μέτρων (22 Χ 100μ) χωρίς 5αράκι προθέρμαση αλλά περίπου όσο είπες.
Εκεί τεστάρω εδώ και 2 χρόνια το συνολικό σύστημα, σε ποια ζώνη είμαι και πόσο γρήγορα μπορώ να επανατοποθετηθώ για σπριντ.
Τα δύο τελευταία 5k μου έλυσαν τις αναστολές παρά τους σφυγμούς (με τα intervals θα στανιάρουν και οι σφυγμοί )
Coming soon !

__________________________________________________
"Αυτό που περιφρονείτε, αυτό με κάνει να ελπίζω" Νίτσε
mashine Posted - 17/02/2016 : 12:44:55
Μια καλή προσομείωση είναι αφού κάνεις 3χλμ ζέσταμα και 6-8 ανοίγματα
12χ400 σε 1'30" με 55" διάλειμμα.Άρχισε με 8 επαναλήψεις για να δεις σε τι κατάσταση είσαι.Α και μην σε απασχολεί η Βούλα μάλλον θα μπέρδεψε το 3 με το 6 κατά λάθος
oldspikes Posted - 17/02/2016 : 12:18:37
Jack Daniels' VDOT Running Calculator | Run SMART Project
https://runsmartproject.com/calculator/

Running Pace Calculator | ACTIVE
http://www.active.com/fitness/calculators/pace

Pace Calculator and Other Training Calculators | Competitor.com
http://running.competitor.com/pace-calculator

Pace calculator
http://www.coolrunning.com/engine/4/4_1/96.shtml

Run Pace Conversion
http://www.bane.info/

Convert Pace to MPH and Back Again in Excel | Excel Semi-Pro
http://excelsemipro.com/2010/11/convert-pace-to-mph-and-back-again-in-excel/

Pace Calculator | Concept2
http://www.concept2.com/indoor-rowers/training/calculators/pace-calculator

Why Pacing is Important for Runners
http://runnersconnect.net/running-training-articles/improve-your-pacing-skills/




__________________________________________________
"Αυτό που περιφρονείτε, αυτό με κάνει να ελπίζω" Νίτσε

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000