Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Πόσα τζέλ στην Κλασική;;

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
zoro Δημοσιευτηκε - 13/11/2013 : 22:43:52
Φίλος που ξεκίνησε απο μπλόκ που ήταν αρκετά πίσω μου είπε ότι στην διαδρομή γινότανε χαμός απο πεταμένα τζελάκια.
Και ρωτώ: Εσύ πόσα πήρες;;
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
CaballoBlanco Posted - 15/11/2013 : 16:17:23
Εναλλακτικές σίγουρα υπάρχουν, όπως η παλιά δοκιμασμένη συνταγή (νερό , μέλι, αλάτι, χυμό λεμονιού). Το ζήτημα είναι ότι δε μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν σε συνθήκες αγώνα, οπότε καταλήγουμε στις εύκολες λύσεις τύπου τζελ. Επίσης, η τροφοδοσία αυτή καθ' αυτή στον ΚΜΑ, είναι επαρκής. Ωστόσο και πάλι δεν είναι πάντα εύκολο να πιεις όλο το ισοτονικό, ή να φας τη μπανανίτσα, οπότε καταλήγουμε και πάλι στο τζελ. Από κει και πέρα, είναι και ζήτημα οργανισμού. Προφανώς οι φίλοι που δεν παίρνουν τίποτα άλλο εκτός από νερό, είναι ενεργειακά οικονομικοί και αποδοτικοί χωρίς επιπρόσθετες ανάγκες, πράγμα μη εφικτό σε όλους.

Εκεί που νομίζω ότι μπορούμε να καταλήξουμε είναι ότι δεν παίρνουμε τζελ στις προπονήσεις, προτιμούμε τις φυσικές εναλλακτικές, με επιπλέον ηλεκτρολύτες, αλλά σε αγώνες από 20 χλμ., και πάνω, μπορούμε για την ευκολία μας να κάνουμε χρήση τζελ.
echetlos Posted - 15/11/2013 : 16:03:22
Η βιοχημεία καθορίζει την αναγκαιότητα της επιπλέον τροφοδοσίας και όχι η όποια προσωπική εκτίμηση.
Τώρα αν κάποιος πιστεύει ότι είναι μαρκετίστικο τέχνασμα της GU για να πουλάει, το σέβομαι.

"My sport is your sport's punishment"
Lazy Posted - 15/11/2013 : 16:02:55
Θα με ενδιεφερε παντως, να ακουγα τα επιχειρηματα, οχι το κατα ποσο τα τζελακια βοηθουν (σ'αυτο δεν θα συμφωνησουμε ποτε, και φυσικα παιζει και το placebo που ανεφερε ο vavoulis) αλλα το κατα ποσον (και ποιας φυσεως) μπορει να περιεχει κινδυνους η χρηση τους! Αυτο ναι! θα ειχε μεγαλη αξια...

προσωπικα παντως παρα τα 5 της Κυριακης, σπανια χρησιμοποιω σε αγωνες (σε ελαχιστους ανω των 21 χλμ - ουτε καν εκει παντα - και εκει παλι μονο ενα στη μεση) και ποτε μα ποτε σε προπονησεις.

---------------------------

Edited by - Lazy
vavoulis Posted - 15/11/2013 : 15:40:40
Παιδιά στο μυαλό ενος ερασιτέχνη ολα τα παραπάνω αποτελούν και κάτι σαν placebo...

Αν κάτι δεν σου κανει κακό, και σου κανει ψυχολογικο καλο περισσοτερο απο σωματικό πάρε ... (αν το αντεχει η τσεπη σου)

Εχοντας σαν παραδειγμα τον Στρατηγο etien που δεν τα αγγιζει αυτα και ανεβοκατεβαινει βουνοκορφες, 100κμ, κλπ κλπ

ειναι δεδομένο οτι ΔΕΝ ειναι απαραίτητα αν βρεις φυσικά υποκαταστατα...

Εγω ως πληθωρική προσωπικότητα στο Μαραθώνιο του δινω και καταλαβαίνει... με τραγικο γεγονος οτι στον περσινο μου μαραθώνιο το τελευταιο μου τζελακι το εφαγα στο 41.... αφου ειχε ξεμείνει ριχτου να τελειώνουμε...

Οτι σε κανει να νοιωθεις (πραγματικα ή οχι) καλα θεωρω πως σε συνθηκες σωματικής και πνευματικης πιεσης οπως ο μαραθώνιος αξιζει να το παρεις (στα πλαισιο του ΝΟΜΙΜΟΥ παντα )

Run to Eat!!!
Γιώργος Κ.
cranfield Posted - 15/11/2013 : 15:39:36
Μου αρέσει ότι υπάρχει ενδιαφέρον στην συζήτηση.
Αν θέλει κάποιος τζέλ μπορεί φυσικά να το πάρει - μεγάλα παιδιά είμαστε - επιλογές είναι ελεύθερος να κάνει ο καθένας μας. Εγω δεν τα θέλω τόσο απλό και κάνω αρκετά, για τις δικές μου δυνατότητες, χλμ κάθε εβδομάδα (80-90). Μάλλον το έχω δει το θέμα αλλιώς και δεν με πείθει πλέον κανείς όσα και να έχω διαβάσει...
winarg Posted - 15/11/2013 : 15:25:16
quote:
Originally posted by Marmite
Εμένα με ξενίζει πιο πολύ ένας γρήγορος ερασιτέχνης που θα πάρει τζελάκι στα 10χλμ.


+1
zoro Posted - 15/11/2013 : 15:19:26
τραγικό δεν είναι σίγουρα, όπως νομίζει ο καθένας
Marmite Posted - 15/11/2013 : 15:13:19
κι όμως δεν περπατάει.
Νομίζω πως υπάρχει μία παρανόηση με τους αργούς δρομείς. Νομίζουμε ότι περπατάνε. Κάτι το οποίο δεν ισχύει πάντα. Υπάρχει κόσμος που τρέχει αργά και ο χρόνος του δεν έχει διαλείμματα με περπάτημα. Αυτός καταπονείται πολύ στις 5 ώρες και έχει ανάγκη από εύκολα αφομοιώσιμη ενέργεια.
Τεσπα, νομίζω απλώς ότι δεν είναι τραγικό το να χρησιμοποιεί κάποιος τζελάκια σε μία τέτοια προσπάθεια. Εμένα με ξενίζει πιο πολύ ένας γρήγορος ερασιτέχνης που θα πάρει τζελάκι στα 10χλμ.

http://5tinimera.wordpress.com/

Και ένα like στην σελίδα μας!
https://www.facebook.com/5tinimera
zoro Posted - 15/11/2013 : 15:07:00
quote:
Originally posted by Marmite

Εγώ ζορό αντιθέτως θεωρώ ότι στους αργούς δρομείς είναι σωτήρια. Πώς θα του φτάσει μισή μπουκιά μπανάνα του ανθρώπου που βρίσκεται 5 ώρες στο δρόμο;;;

http://5tinimera.wordpress.com/

Και ένα like στην σελίδα μας!
https://www.facebook.com/5tinimera


1) ας πάρει δύο μπουκιές
2) τρέχει- περπατάει δεν...σκάβει θα τερματίσει έτσι και αλλιώς κουρασμένος...
UnHaCkAbLe Posted - 15/11/2013 : 15:00:36
Ζορο εγώ μαζί σου είμαι (συμφωνώ δηλαδή με το γενικότερο πνεύμα όσων έγραψες) αλλά (πες το και μειονέκτημα μου μεγάλο) τρελαίνομαι όταν διαβάζω ισοπεδωτικά (και απαξιωτικά ταυτοχρόνως στη συγκεκριμένη περίπτωση) σχόλια του στυλ "επαγγελματίας όπως μερικοί άλλοι" ειδικά οταν αυτός που το έχει γράψει έχει ακριβώς πριν δηλώσει ότι είναι 50 χρονών (και όχι 12) ... Και εμείς το χομπυ μας κάνουμε αλλά φροντίζουμε να το συνοδεύουμε με διάβασμα και ψάξιμο και με μια υποτυπώδη προσπάθεια να καταλαβαίνουμε κάποια στοιχειώδη πράγματα, όπως πχ ΓΙΑΤΙ και ΠΟΤΕ είναι καλό να χρησιμοποιήσει κάποιος τζελάκια ...
Marmite Posted - 15/11/2013 : 14:58:47
Εγώ ζορό αντιθέτως θεωρώ ότι στους αργούς δρομείς είναι σωτήρια. Πώς θα του φτάσει μισή μπουκιά μπανάνα του ανθρώπου που βρίσκεται 5 ώρες στο δρόμο;;;

http://5tinimera.wordpress.com/

Και ένα like στην σελίδα μας!
https://www.facebook.com/5tinimera
costastsico Posted - 15/11/2013 : 14:58:05
@kasajohn.διευκρινίζω λοιπόν οτι η κόκα που πήρα ήταν ποσιμη . Δεν είχα χρόνο για μυτιες ..... Χαχα . Ασε που με πειράζει με το ισοτονικο !!!
zoro Posted - 15/11/2013 : 14:49:54
Έχω μία απορία πάντως και εγώ με τα...τζελάκια και ειδικά εάν χρειάζονται στον "μέσο και αργό δρομέα" που ο πρωταρχικός του σκοπός είναι ο τερματισμός.
Ήταν ο 8ος μαραθωνιός και σε όλους δεν έχω πάρει ποτέ γιατί 1) τα θεωρώ απαίσια 2) ο αγώνας έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ 3) για χρόνους απο 3:25-..άπειρο ΕΑΝ έχει ζέστη μόνο αλάτι χρειαζόμαστε παραπάνω 4) είναι και λίγο...μόδα εως πολύ, το είδαμε φέτος στην έκθεση 5) εξαιρώ τα παιδιά που είναι πολύ καλοί, ίσως εκεί τους δώσει το κάτι παραπάνω που σε αυτούς είναι και τα δευτερόλεπτα!
Ανασκόπηση: ο ΚΜΑ έχει: 1)νερά σε μπουκάλι 2) ισοτονικά 3) κόκα κόλα 4) μπανάνες. Νομίζω είναι υπεραρκετά, μόνο το αλάτι χρειάζεται παραπάνω στην ζέστη.
Βέβαια περί...ορέξεως κολοκυθόπιτα!!!!!
Marmite Posted - 15/11/2013 : 14:46:00
5 τζελάκια gu, ισοτονικό όπου υπήρχε, νερό επίσης και σφουγγαράκια το ίδιο.

saltsticks δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου και προφανώς ΚΑΚΩΣ γιατί για πρώτη φορά στη ζωή μου με θέρισαν οι κράμπες!

Όσον αφορά το ότι δεν είναι αθώα τα τζελάκια, οκ, δεν τρώμε κάθε μερα τζελάκια, ενώ ψωμί του τοστ πχ που έχει τρανς λιπαρά μπορεί να τρώμε συστηματικά και δεν το σκεφτόμαστε καν. Οπότε ας μην τρελαινόμαστε για την 1 φορά το χρόνο που φάγαμε τζελάκια! Η διατροφή μας περιέχει άπειρα επικίνδυνα πράγματα. Δεν είναι τα 5 τζελ του μαραθωνίου που θα μας επιβαρύνουν.

http://5tinimera.wordpress.com/

Και ένα like στην σελίδα μας!
https://www.facebook.com/5tinimera
UnHaCkAbLe Posted - 15/11/2013 : 14:25:03
quote:
Originally posted by cranfield

Απλά επισημαίνω ότι τα τζελάκια όλοι ξέρουμε ότι δεν και τόσο "αθώα" για την υγεία μας και καλό είναι να μην τα επιλέγουν όσοι απο εμάς δεν είναι επαγγελματίες και τρέχουμε γιατί μας αρέσει και πιθανόν βλέπουμε τον αθλητισμό διαφορετικά...



Τι ακριβώς το "ύποπτο" έχουν τα τζελάκια? Γνωρίζεις τα βασικά συστατικά τους ή κάποιος σου είπε κάποια στιγμή ότι είναι "κακά", τα τσουβάλιασες όλα σε αυτήν την κατηγορία και τέλος?

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000