Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 θλαση οπισθιων μηριαιων

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
teorunner Δημοσιευτηκε - 06/08/2007 : 11:53:56
Εχει κανεις υποστει θλαση στους οπισθιους μηριαιους?Τρεχοντας με καλη προθερμανση,δεν ενοχλει τοσο αλλα αν ειμαι καθιστος σε οχι απαραιτητα καλη σταση,υπαρχει εντονος νευρικος πονος.θα με ενδιεφερε η εμπειρια αλλου δρομεα με το ιδιο προβλημα.
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
reladic Posted - 02/12/2009 : 21:47:14
Αυτό που λέει η ζίνια είναι σωστό.Προ δυμήνου είχα πρόβλημα σε τετρακέφαλο, (νόμιζα ότι είχα θλάση)οταν πήγα σε φυσιοθεραπευτή μου είπε ότι ευθυνόταν κάποιος "ανταγωνιστής" μυς.Μου είχε τοποθετήσει αυτές τις αυτοκόλητες λορίδες στους ανάλογους μυές και στο τριήμερο οι πόνοι είχαν φύγει.Επείσης μου είχε συστήνει να δουλέψω πλάγιους κοιλιακούς για καλύτερα αποτελέσματα καθώς μου είχε εξηγήσει ότι το όλο θέμα ξεκινούσε από εκεί!!!Πολλές φορές η αιτία είναι καλά κρυμένη και θέλει καλό γιατρό για να την βρεί.
Zinia Sanoudou Posted - 02/12/2009 : 21:11:06
Κατα πάσα πιθανότητα φίλε Rockonskin το πρόβλημα σου δεν είναι σοβαρό. Τις περισσότερες φορές ευθύνεται η αδυναμία ενός μυός σε σχέση με τους ανταγωνιστές του ή και τους συναγωνιστές του. Οταν είχα και γω αυτό το πρόβλημα με το δικέφαλο η αδυναμία δεν ήταν στον δικέφαλο αλλά στους προσαγωγούς .Μόλις έκανα λοιπόν μια προφόρτιση στους προσαγωγούς (μερικές ασκήσεις δηλαδή) η δύναμη του δικεφάλου αυξήθηκε μεμιάς. Οπότε δυναμώνοντας τους προσαγωγούς βελτιώθηκε και ο δικέφαλος. Όλα είναι συνδεδεμένα στην ίδια αλυσίδα και χρειάζονται έλεγχο όταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Ένας καλός φυσιοθεραπευτής μπορεί να το κάνει.
aad Posted - 02/12/2009 : 18:50:57
Καλησπέρα

Ο ημιτενοντώδης ΚΑΙ ο ημιυμενώδης είναι οι εσωτερικοί οπίσθιοι μηριαίοι, που έχουν ΚΑΙ την υποχρέωση να στρίβουν το πόδι (ΚΑΤΩ από το γόνατο!!!) ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ!!!

Αρα:
Σε αριστερόστροφη διαδρομή "ξεσκίζεις" τους μύες - τένοντες αυτούς στο ΔΕΞΙ σου πόδι!!!

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!!

Λύση είναι να ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΛΜΑ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΣΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΠΤΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ!!!
Δηλαδή, να μην "στρίβεις" το κάτω μέρος του ποδιού σου προς τα μέσα, αλλά να το διατηρείς ελαφρά σε "απόκλιση"...

Αντώνης Δραγώνας

ΥΓ: Πέστε περαστικά ΚΑΙ σε όλους τους ορθοπεδικούς κλπ κλπ, που ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΑΣΑΝ (ΠΟΤΕ) τον πόνο/ φλεγμονή στους τένοντες αυτών των μυών με την ΕΣΩ ΣΤΡΟΦΗ του ποδιού...
mtbiker Posted - 02/12/2009 : 13:22:01
Γυρίστε και λίγο δεξιόστροφα ρε παιδιά,προσέχοντας
τους απέναντι βέβαια.

Pain is temporary.
Trophies last forever !
Juls Posted - 02/12/2009 : 10:58:06
quote:
Originally posted by rockonskin

Αντωνη τον τελευταιο καιρο σε προπονησεις μεγαλυτερης εντασης 4.30-4.50 μετα απο το 30λεπτο αρχιζει ενα τραβηγμα-καψιμο (χωρις να μπορω να πω με ακριβεια αν ειναι) στο δικεφαλο μηριαιο ή στον ημιυμενωδη μυ (αντιγραφω οπως τα ειδα σε σχεδιο ανατομιας!).
Ειδα καποια βελτιωση οταν σταματησα για λιγο τετοιες προπονησεις αλλα επανηλθε. Αυτο που παρατηρω ειναι οτι συμβαινει στις προπονησεις που κανω κυκλικα σε χορταρι γηπεδου και οχι στο βουνο και σε ανωμαλο που τρεχω συνηθως (ισως γιατι στο γηπεδο ειναι με πιο παρατεταμενο και σταθερο ρυθμο η καταπονηση).
Ειναι τενοντιτιδα αυτο? τι μπορω να κανω για να το θεραπευσω (αλοιφες(!), κρυα, διατασεις)?

(υγ. Εχω μια κρυφη υποψια οτι μπορει να οφειλεται στους συνεχομενους αριστεροστροφους κυκλους του ποδ.γηπεδου)

Για πες μια γνωμη και εσυ
Ευχαριστω










έχω θλάση χαμηλά στον δεξιό μηριαίο δικέφαλο, Ο γιατρός με έστειλε και έκανα υπέρηχο για να δούμε το μέγεθος της θλάσης και την κατάσταση του δικέφαλου.

Αυτό που βρήκε ο υπέρηχος είναι ότι αρχικά η θλάση είναι παλαιότερη και ότι οι 7 φυσιοθεραπείες που έκανα εντωμεταξύ έχουν επιταχύνει την φυσική αποκατάσταση του δικέφαλου.

Εναλλακτικά θα μπορούσα (σε νέα θλάση ή πολύ εκτεταμένη) να κάνω ένχυση στο σημείο αντιφλεγμονώδες. Τέλειος ακίνδυνο και συνηθισμένο σε μεγάλα χτυπήματα.

Για θεραπεία κάνω πολλές διατάσεις μέσα στην ημέρα (δικεφάλους & τετρακέφαλους), παίρνω voltaren, και στα πλαίσια της φυσιοθεραπείας (πέρα από ρεύματα υπέρηχους κλπ) μασάζ και πάγο μετά.

Πάντως αν και την αρχική θλάση την έπαθα κάνοντας κατοστάρια……. Έχω την εντύπωση (ίσως να είναι και χαζομάρα) ότι μπορεί να οφείλετε στην ανισομερή επιβάρυνση των ποδιών λόγο του στίβου.

Τρέχω αριστερόστροφα και το πρόβλημα είναι στον δεξιό δικέφαλο (που τεντώνεται περισσότερο να σπρώξει στις στροφές??!)

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο rockoskin.
rockonskin Posted - 28/11/2009 : 11:07:40
Αντωνη τον τελευταιο καιρο σε προπονησεις μεγαλυτερης εντασης 4.30-4.50 μετα απο το 30λεπτο αρχιζει ενα τραβηγμα-καψιμο (χωρις να μπορω να πω με ακριβεια αν ειναι) στο δικεφαλο μηριαιο ή στον ημιυμενωδη μυ (αντιγραφω οπως τα ειδα σε σχεδιο ανατομιας!).
Ειδα καποια βελτιωση οταν σταματησα για λιγο τετοιες προπονησεις αλλα επανηλθε. Αυτο που παρατηρω ειναι οτι συμβαινει στις προπονησεις που κανω κυκλικα σε χορταρι γηπεδου και οχι στο βουνο και σε ανωμαλο που τρεχω συνηθως (ισως γιατι στο γηπεδο ειναι με πιο παρατεταμενο και σταθερο ρυθμο η καταπονηση).
Ειναι τενοντιτιδα αυτο? τι μπορω να κανω για να το θεραπευσω (αλοιφες(!), κρυα, διατασεις)?

(υγ. Εχω μια κρυφη υποψια οτι μπορει να οφειλεται στους συνεχομενους αριστεροστροφους κυκλους του ποδ.γηπεδου)

Για πες μια γνωμη και εσυ
Ευχαριστω


zygos7 Posted - 06/11/2009 : 20:44:26
pira ton giatro mou sti salonika na pao na me dei,alla epeidi polla xeirourgeia mou eipe apo vdomada!k ego afto skeftomai na kano!na stamatiso gia ligo kairo!ehei niosei kaneis apo sas afto pou niotho k ego?oti diladi merikes fores to gonato mou san na trivetaifovamai min xreiastei kamia egxeirisi na kano eite apo minisko eite kanena xiasto!makari na einai kamia apli kakosi!
Marvin Posted - 05/11/2009 : 19:16:33
Αν οντως αθλησε,που δεν εχω λογο να πιστεψω το αντιθετο,ειναι πολυ κακο αυτο που κανεις για το μελλον σου στο αθλημα που ακολουθεις.Επιβαλλεται να πας σε γιατρο και να κανεις παυση σε οποιαδηποτε δραστηριοτητα.Αν τωρα εχεις κατι ελαφριας μορφης,αν δεν το προσεξεις ισως καταληξει σε κατι μονιμο και καταδικαστικο.Κανε μια επισκεψη σε καποιο γιατρο και επειδη πιο πανω διαβασα οτι παιζεις ποδοσφαιρο,μιλα στον γιατρο της ομαδας σου ή στον προπονητη σου για αυτο.Αυτοι θα ξερουν να σε κατευθυνουν.Περαστικα και δρασε γρηγορα.

'''Εκείνο που η κάμπια θεωρεί τέλος του κόσμου ο δημιουργός το ονομάζει πεταλούδα...''
zygos7 Posted - 04/11/2009 : 21:43:05
an ehei kapoios minisko,fainetai exoterika apo kanena priximo?ego merikes fores pou perpatao niotho to gonato mou san na trivetai kapos!etsi niotho
Laga Posted - 04/11/2009 : 15:07:19
Συμφωνώ απόλυτα mpapadak
γι' αυτό 2 post παραπάνω έγραψα πως "Οταν τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο πήγα σε έναν ειδικό"
mpapadak Posted - 04/11/2009 : 13:19:01
Συνάδερφοι δρομείς καλο είναι να ακούσετε κάποιες γνώμες σχετικά με τους τραυματισμούς που σας προκύπτουν, αλλα σε καμία περίπτωση μην τις θεωρήσετε και θεραπεία.Προτείνω ανεπιφύλακτα άμεση επισκεψη σε ορθοπεδικό-αθλίατρο ή σε καποιον παρα πολύ καλό φυσικοθεραπευτή.
Η καλύτερη λύση.

Laga Posted - 04/11/2009 : 11:46:37
Zygos 7
Δεν θυμάμαι που με πόναγε. Αλλά αυτό που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ, είναι το βασανιστικό μπλοκάρισμα της κλείδωσης -καταλαβαίνουν όσοι το έχουν βιώσει. Κάτι μεταξύ αφόρητου πόνου και πανικού... να μένει το γόνατο λυγισμένο και να νιώθεις πως δεν μπορείς να το επαναφέρεις σε τεντωμένη θέση. Τότε πια, επειδή έκανα αναρρίχηση και καταπονούσα τα πόδια με εξωπραγματικές ανορθώσεις από βαθιά καθίσματα, αποφάσισα πως ή έπρεπε να σταματήσω την αναρρίχηση ή να πάω στο χειρουργείο. Διάλεξα το δεύτερο και για την ώρα δεν το έχω μετανιώσει. Τι θα μου βγάλει στα γεράματα αυτή η απόφαση είναι άλλο θέμα…
zygos7 Posted - 03/11/2009 : 18:58:33
laga esena se ponouse i perioxi sto minisko i k olo to gonato?giati emena me ponaei mia ekei pou einai o miniskos,mia sta aristera mia ligo pio pano apo to gonato konta sto mpouti!genika exo mikroponous alla se diaforetika meri kathe fora!
Laga Posted - 03/11/2009 : 16:49:05
Zygos 7
Τι να σου πω... Κάθε περίπτωση είναι σίγουρα διαφορετική. Υπάρχουν τόσες υποπεριπτώσεις... κάκωση στον έσω ή στον έξω μηνίσκο, μερική ή ολική ρήξη και φαντάζομαι πολλά ακόμη... μην κάνουμε τους γιατρούς. Προσωπικά, όταν τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο πήγα σε έναν ειδικό για να δώσω λύσεις. Θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο συνετό που έχεις να κάνεις.
zygos7 Posted - 03/11/2009 : 16:37:30
Laga ekana tin askisi me to vathy kathisma k den me ponouse idiaitera!alla dokimasa na stirixto sto podi pou me ponaei k to lugiza pano kato!k kapou sto gonato apo tin kato meria me ponouse ligo k eniotha san ena mikro krak na kanei!

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000