Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Eνεση κορτιζόνης για ξεμπλοκάρισμα νεύρου

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
andrianak Δημοσιευτηκε - 21/07/2016 : 14:15:09
Εχω πόνο σαν μούδιασμα στη βουβωνική περιοχή εδώ και μερικούς μήνες και νιώθω πρίξιμο, πόνο και δυσφορία στο πόδι ψηλά στη γάμπα. Μετά από επίσκεψη και εξέταση σε νευρολόγο ο ίδιος μου πρότεινε ένεση κορτιζόνης πάνω στο νεύρο με τοπική αναισθησία για να ελέγξει αν το νεύρο συμπιέζεται για κάποιο λόγο. Μου εξήγησε ότι είναι τόσο μικρό το νεύρο που δεν μπορεί να το δει ούτε με εξέταση με ηλεκτρομυογράφημα. Η μόνη λύση είναι αυτή που ανέφερα πιο πάνω, με διαβεβαίωσε ότι με μία φορά θα καταλάβει ο χειρούργος αν είναι επηρεασμένο το νεύρο αυτό. Δεν γνωρίζω τίποτα για αυτές τις ενέσεις μήπως υπάρχει κάποιος εδώ στο φόρουμ που μπορεί να με ενημερώσει...
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
andrianak Posted - 21/09/2016 : 20:25:29
Και χίλια διπλώματα να έχει ο γιατρός άμα παίζει κορόνα ή γράμματα την υγεία σου τότε τι αξία έχει...
n1kcha Posted - 13/09/2016 : 17:11:19
quote:
Originally posted by Deorum


Γιατί το πανεπιστήμιο, μπορεί απαραίτητα να μην σου μαθαίνει τα πάντα (ειδικά σε θέματα όπως marketing, ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο) αλλά σε βάζει σε μια τροχιά όπου κατανοείς την αξία της κλινικής έρευνας...


Έτσι θα έπρεπε να είναι αλλά στην πράξη τι γίνεται;

Ένας πτυχιούχος ιατρός μας παρουσιάζει αναλυτικά πως γίνεται η "μετεκπαίδευση" της πλειοψηφίας των επίσης πτυχιούχων συναδελφων του.
Τα εξωτικά ταξίδια,τα πολυτελή δείπνα,"οι εκπαιδευτές",οι ιατρικοί επισκέπτες, οι ταρίφες, ο ρόλος των πανεπιστημίων κτλ όλα αναφέρονται διεξοδικά.
Από τέτοιους λαμπρούς "επιστήμονες" ούτε για κρυολόγημα δεν πρέπει να παίρνεις γνώμη.
https://www.dietdoctor.com/behind-scenes-look-medical-education

Ακόμα πιο απολαυστικός είναι ο γνωστός κωμικός John Oliver που καταπιάνεται με το ίδιο θέμα σε μια εκπομπή του.
Ο oliver αναφέρει και την πορνεία ανάμεσα στις αμοιβές των λαμπρών επιστημόνων...

https://www.youtube.com/watch?v=YQZ2UeOTO3I

Συπερασματικά πρέπει να είσαι αρκετά τυχερός για να πέσεις σε πραγματικά καλό επαγγελματία υγείας.
Αν το δούμε και από την δική τους πλευρά: φάγανε τόσα χρόνια στα θρανία για να γίνουν μέλη αυτής της μασονίας, είναι λίγο δύσκολο να την αμφισβητήσουν τώρα γιατί μεταξύ άλλων κινδυνεύει το επαγγελματικό και κοινωνικό τους στάτους (μερικοί όμως το κάνουν και μπράβο τους)
gargadua Posted - 11/09/2016 : 21:08:21
Υπομονή και μόνο υπομονή.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
andrianak Posted - 10/09/2016 : 19:37:29
Θέλω να ευχαριστήσω όσους μου έγραψαν για να βοηθήσουν, να ξεκαθαρίσω όμως ότι δεν ψάχνω διάγνωση από το ιντερνετ αλλά βοήθεια αν κάποιος γνωρίζει ή βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση. Οταν οι γιατροί δεν είναι βέβαιοι για το τι συμβαίνει και όταν οι εξετάσεις που σε βάζουν να κάνεις δεν δείχνουν τα αποτελέσματα που περιμένουν να δουν για να σε οδηγήσουν σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα τότε κι εσύ ψάχνεις να βρεις τι άλλο μπορεί να συμβαίνει για να βρεις τη λύση απο μόνος σου... Κάποτε είχα δει στο tlc δοριφορικό κανάλι για μια κοπέλα που ξύπνησε μια μέρα και δεν μπορούσε να κουνήσει το σώμα της ενώ ήταν για χρόνια αθλήτρια και πρόσεχε την διατροφή της. Γύρισε πολλούς γιατρούς και ο καθένας της έλεγε και μια πιθανή πάθηση. Κάποιος της είπε ότι έχει μια ανίατη και παράξενη ασθένεια και ότι στο τέλος θα πεθάνει απο αυτή την ασθένεια. Μετά απο απόγνωση και δυσπιστία στο πρόβλημα της ανακάλυψε μόνη της απο το ιντερνετ ότι έχει δυσανεξία στη γλουτένη και τελικά ήτανε η λύση στο πρόβλημα της όσο κι αν ακούγεται απίστευτο. Σίγουρα πολλές φορές το ιντερνετ δεν είναι και ότι καλύτερο για συμβουλές γιατί κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και πολλές ασθένειες μοιάζουν με τα συμπτώματα που έχει και ποτέ δεν είναι εύκολο να σε διαφωτίσει. Το ερώτημα είναι αν έχεις γυρίσει διαφορετικές ειδικότητες έχεις διαφορετικές απόψεις για πιθανές ασθένειες ή σύνδρομα και παρόλες τις προσπάθειες και τις θεραπείες καταλήγεις στο ότι το πρόβλημα συνεχίζεται τότε τι κάνεις σκεφτείτε λίγο και ιδιαίτερα εσείς που βρεθήκατε σε παρόμοια δύσκολη θέση... είμαι σε ένα σημείο που ξυπνάω και κοιμάμαι παρέα με το πόνο χωρίς υπερβολή έμαθα να ζω με αυτό εδώ και 8 μήνες όμως δεν το βάζω κάτω επιμένω ότι η λύση είναι πολύ κοντά απλά δεν έγινε ακόμη η σωστή διάγνωση
Deorum Posted - 08/09/2016 : 14:19:42
Δεν υπάρχουν δογματικά αυθεντίες.
Και ο πιο έξυπνος άνθρωπος έχει τις αδυναμίες του, τις εμμονές του, τις ιδεοληψίες του.
Αν ας πούμε ζούσε ο Αίνσταιν και έλεγε την άποψη του σε ένα ζήτημα, δεν παει να πεί ότι σώνει και καλά θα ήταν σωστή, και πρέπει όλοι οι άλλοι να το βουλώσουμε.
Είναι μια άποψη. Βαρύνουσα σε σχέση με την δική μου, που είμαι ένας άσημος, αλλά δεν παύει να είναι μια άποψη.
Αν τώρα ήταν ο τομεάς του, να το συζητήσουμε.

Ο Steve Jobs by the way, δεν είχε πτυχία όπως θυμάμαι. Το άφησε το κολλέγιο. Και αυτό είναι ίσως ένας από τους λόγους που αμφισβήτησε την παραδοσιακή ιατρική. Γιατί το πανεπιστήμιο, μπορεί απαραίτητα να μην σου μαθαίνει τα πάντα (ειδικά σε θέματα όπως marketing, ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο) αλλά σε βάζει σε μια τροχιά όπου κατανοείς την αξία της κλινικής έρευνας, τι αξία έχει η δομή σε έναν οργανισμό για να βγεί ένα συμπέρασμα και όχι ενός κάποιου που απλά ισχυρίζεται κάτι, και γενικά καταλαβαίνεις ότι για να το κάνουν κάτι όλοι, κάποιος λόγος ίσως υπάρχει και ας μην τον καταλαβαίνεις εκείνη την στιγμή.

Αυτά.
Bloom Posted - 08/09/2016 : 13:52:17
Γιατί γράφεις ψέμματα; Η Wikipedia γράφει ξεκάθαρα, ο καρκίνος που είχε στο πάγκρεας ο Τζομπς ήταν ο μόνος που θεραπεύονταν. Είχε πάρα πολύ καλή πρόβλεψη. Και μάθε πως η περίπτωσή του έχει μελετηθεί πάρα πολύ - έχουν εντοπίσει ακόμα και πότε εκτέθηκε στον καρκινογόνο παράγοντα που του προξένησε τον όγκο.

Ο άνθρωπος, παρά τα πλούτη του, ήταν από εκείνους τους πανηλίθιους που θεωρούν τους γιατρούς κομπογιαννήτες και ότι οι ίδιοι ξέρουν καλύτερα.
n1kcha Posted - 08/09/2016 : 09:43:24
οκ, διάβασα το wikipedia και αν είναι απόλυτα ακριβή αυτά που λέει ο jobs παραπλανήθηκε αρχικά από ανότητες θεωρίες και κάποιο τσαρλατάνο γιατρό.

Το οτι θα ζούσε μεχρι σήμερα όμως κανείς δεν μπορεί να το ξέρει, είναι μια υπόθεση που δεν μπορεί να αποδειχθεί. Αν έκανε νωρίτερα την επέμβαση δεν θα είχε εξελιχθεί η ασθένεια; κανείς δεν ξέρει και όποιος ισχυρίζεται οτι ξέρει είναι απατεώνας.

Διαγνώστηκε το 2003 και πέθανε το 2011. Ο καρκίνος που είχε,έχει πολύ κακή πρόβλεψη (μερικούς μήνες). Στενό συγγενικό μου πρόσωπο έφυγε πριν μερικά χρόνια από την ίδια ασθένεια και ξέρω μερικά πράγματα. Νομίζω δεν γνωρίζουμε τόσο πολλά για την ασθένεια jobs ώστε να μπορούμε να βγάζουμε απόλυτα συμπεράσματα.

Σε κάθε περίπτωση η παραπλάνηση του τζόμπς δεν καθιστά άχρηστες "ενναλακτικές" θεωρίες που έχουν μάλιστα στιβαρό επιστημονικό υπόβαθρο (Νομπελίστας Otto warburg κτλ). Επίσης να πω οτι δεν θεωρώ άχρηστη όλη την συμβατική ιατρική, σημαντικό μέρος αυτής (οχι πλειοψηφικό πάντως) έχει να προσφέρει.
prof Posted - 08/09/2016 : 00:48:11
++++++++1000000000
Bloom Posted - 07/09/2016 : 20:04:56
@n1kcha την ιστορία του Jobs την ξέρουν όλοι πια. Διάβασε Wikipedia να μάθεις, να δεις τι άσχημο θάνατο είχε αυτός που εσύ λες πως δεν ήταν χαζός (που αποδείχθηκε πανηλίθιος).

Για όσους δεν ξέρουν, όταν ο Στηβ Τζομπς, ιδιοκτήτης της περιβόητης Apple, με αμύθητη περιουσία και υποτίθεται υπερβολική ευφυία (έτσι μας τον διαφημίζαν), όταν λοιπόν του διαγνώστηκε καρκίνος, οι γιατροί (όχι τυχαίοι γιατροί, αλλά οι καλύτεροι του κόσμου) του είπαν πως μπορούν να τον θεραπεύσουν με χημειοθεραπεία, αυτός αρνήθηκε και προτίμησε να πολεμήσει τον καρκίνο με υγιεινή διατροφή. Όλοι οι ειδικοί επιμένουν πως ο καρκίνος που είχε ήταν απολύτως θεραπεύσιμος και αντιμετωπίσιμος, αλλά ο Στηβ Τζομπς προτίμησε να τον πολεμήσει με λαχανάκια και σαλατούλες, γιατί απ' ότι φαίνεται, ο Στηβ Τζομπς, με τα δισεκατομμύριά του, τα πτυχία του και τη μεγαλοφυία που μας λένε πως είχε, ε λοιπόν, δεν πίστευε καθόλου στην ιατρική και πίστευε στις λεγόμενες εναλλακτικές θεραπείες. Η ασθένεια, σαν κάποιος υπερφυσικός κριτής, του έδειξε και το μέγεθος της αλαζονείας του. Όλα του τα δισεκατομμύρια δε μπόρεσαν να τον βοηθήσουν και αποδείχθηκε πως οι γιατροί που αυτός περιφρόνησε, είχαν δίκιο.

Και ενώ είναι σίγουρο πως όλοι μια μέρα θα αποδημήσουμε, είναι επίσης σίγουρο πως αλλιώς είναι να πεθαίνεις πριν την ώρα σου και πολύ αλλιώς πλήρης ημερών. Για αυτό καλύτερα ας αφήσουμε τα ρητορικά σχήματα λόγου.
gargadua Posted - 07/09/2016 : 13:01:04
Λόγω ορθοπεδικών προβλημάτων έχω επισκεφτεί αρκετούς γιατρούς (και όχι μόνο) ώστε να βρω λύση. Συνάντησα γιατρούς που δεν μου
δώσανε την εντύπωση ότι γνωρίζουν, γιατρούς με αντίθετες απόψεις(να κάνεις να μην κάνεις κορτιζόνη ή αιμοπετάλια ή υαλουρονικά ή κολαγόνο),
γιατρούς που με κοιτάζανε σαν ευρώ, φυσικοθεραπευτές που τα καταφέρναν καλύτερα από τους γιατρούς και πολλούς άλλους. Δικαίως δημιουργούνται αμφιβολίες και ειδικά σήμερα
που κάποιος μη σεβόμενος τον επαγγελματισμό του αλλά μόνο
τα λεφτά να προσπαθεί να κάνει τις πρακτικές του περισσότερο αποδεκτές(βλέπε marketing).Συμπερασματικά "καλός γιατρός είναι εκεί που βρίσκεις την γιατριά σου" και μόνο. Φυσικά και απαιτείται
τουλάχιστον η 1η επίσκεψη να γίνεται στον ειδικό και μετά οτιδήποτε άλλο

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
n1kcha Posted - 07/09/2016 : 09:39:50
quote:
Originally posted by Bloom

Παρεπιπτόντως, και ο Στηβ Τομπς με τα δισεκατομμύριά του, όταν οι γιατροί του είπαν πως χρειάζεται χημειοθεραπεία, αποφάσισε να κινηθεί εκτός συστήματος (υπενθυμίζω, αποφάσισε να πολεμήσει τον καρκίνο κάνοντας υγιεινή διατροφή)...

Δεν ξέρω τι έκανε ο Jobs, αν έχεις πληροφορίες δώσε τις να δούμε ποιό ήταν το πρόβλημα και πως το αντιμετώπισε. Ακούγεται ενδιαφέρον. Πάντως ο Στηβ δεν ήταν κανένας χαζός...


quote:

... έτσι σήμερα που εμείς μιλάμε αυτός κοιτάζει τα ραδίκια ανάποδα.


Νομοτελειακά όλοι μια μέρα θα πεθάνουμε, το θέμα είναι να διατηρήσεις την αξιοπρέπεια σου μεχρι το τέλος.
Bloom Posted - 05/09/2016 : 18:15:08
Παρεπιπτόντως, και ο Στηβ Τομπς με τα δισεκατομμύριά του, όταν οι γιατροί του είπαν πως χρειάζεται χημειοθεραπεία, αποφάσισε να κινηθεί εκτός συστήματος (υπενθυμίζω, αποφάσισε να πολεμήσει τον καρκίνο κάνοντας υγιεινή διατροφή)...

... έτσι σήμερα που εμείς μιλάμε αυτός κοιτάζει τα ραδίκια ανάποδα.
physiorunner Posted - 04/09/2016 : 13:28:28
Τι εννοείς prof ακριβώς; Μήπως ότι ο φυσικοθεραπευτής δεν μπορεί να κάνει κλινική αξιολόγηση νόμιμα; Αν αυτό εννοείς, κάνεις λάθος. Αν εννοείς κάτι άλλο, εξήγησέ μου.

v_run, γιατί πιστεύεις ότι το πρόβλημα της φίλης μας μοιάζει με σύνδρομο απιοειδούς; Ουσιαστικά, κρίνεις ότι η αιτία του προβλήματος είναι μηχανισμός παγίδευσης νευρικού ιστού και συγκεκριμένα στον απιοειδή, κάτι αρκετά παράτολμο εξ αποστάσεως και με λίγες πληροφορίες. Δεν θα αναφέρω ακόμα τίποτα για αυτά που γράφεις για τη "μέση" και τους "μετατοπισμένους σπονδύλους" γιατί θα τραβήξει πολύ η συζήτηση.

"Μέτρον άριστον"
prof Posted - 03/09/2016 : 15:02:30
@Physiotunner εισαι σιγουρος οτι υπαρχει κλινικη αξιολογηση απο φυσικοθεραπευτη;
v_run Posted - 02/09/2016 : 10:55:37
Ανδριάνα,

ψάξε στο Internet για το σύνδρομο του απιοειδούς μυός, όπως το περιγράφεις μοιάζει..

Με δυο λόγια: ο απιοειδής μυς - ένας μικρός μυς που βρίσκεται εκεί που ενώνεται το πόδι με τον κορμό - μπορεί να σφίξει
(εμφανίζεται σχετικά συχνά σε ανθρώπους που τρέχουν και κάπως συχνότερα σε γυναίκες)
και να πιέζει το ισχιακό νεύρο που περνάει δίπλα του.

Σε κάποιους μάλιστα μπορεί το ισχιακό νεύρο να περνάει μέσα από τον μυ.

Εάν πιέζεται το ισχιακό νεύρο, ο πόνος μπορεί να εμφανίζεται σε άλλο σημείο κατά μήκος του νεύρου (από την μέση έως χαμηλά στο πόδι)


Αντίστοιχα συμπτώματα εμφανίζονται και από προβλήματα μέσης όπως ανέφερε ένας φίλος πιο πάνω,
δηλαδή ένας φθαρμένος ή μετατοπισμένος σπόνδυλος μπορεί να πιέζει το νεύρο και να εμφανίζεται ο πόνος χαμηλότερα στο πόδι.
Θα έχεις ακούσει για ηλικιωμένους (και όχι μόνο) που παραπονιούνται ότι πονάνε τα πόδια τους (λόγω μέσης)

Το σύνδρομο του απιοειδούς μυός, αντιμετωπίζεται με συγκεκριμένες διατάσεις,
ψάξε λίγο θα βρεις video στο web.
Αυτές οι διατάσεις είναι λίγο πιο εξεζητημένες, δεν τις κάνουμε συνήθως όσοι τρέχουμε, και από αυτό μπορεί να σφίξει αυτός ο μυς.


RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000