Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 προπόνηση με βάρη

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
todor Δημοσιευτηκε - 15/12/2016 : 21:38:46
το λοιπόν... κάθε Παρασκευή πλεον θα έχω ένα 2ωρο δικό μου, αφού θα περιμένω τον μικρό να τελειώσει από εξωσχολική δραστηριότητα. Δίπλα ακριβώς έχει χώρο με σχεδόν όλα τα όργανα γυμναστικής με βάρη (παλιά μεν, αλλά τα έχει) Σκεφτόμουν μήπως το καθιερώσω, κάθε Παρασκευή, 2 ώρες, να κάνω ενδυνάμωση με βάρη!! Το "κακό" είναι ότι ο χώρος δεν "περιέχει" γνώστη/γυμναστή για να μου υποδείξει τα όργανα που πρέπει να χρησιμοποιήσω, οπότε και απευθύνομαι σε εσάς ;)

ο σκοπός μου δεν είναι να τουμπανιάσω, αλλά να γυμνάσω κορμό και πόδια και να χάσω και κανένα κιλό (+20 από το κανονικό μου-1,80/100 κιλά)

ευχαριστώ για τις προτάσεις σας :)
5   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
todor Posted - 16/12/2016 : 17:46:12
σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!

Μέσα στη βδομάδα ήδη έχω 2 μέρες για τρέξιμο (έχω βγάλει πρόγραμμα από το myasics για προετοιμασία για τον ημιμαραθώνιο της Αθήνας το 2017), γι'αυτο λέω για συμπληρωματικά 3η μέρα με βάρη. Παλιότερα είχα κάνει κάποια προγράμματα με γυμναστή, που μου έμεινε (τουλάχιστον) η σωστή στάση και εκτέλεση των ασκήσεων.
Αυτό με το bodybuilding φόρουμ δε το είχα σκεφτεί!!! θα το ψάξω

για την ώρα, σχετικά με το τρέξιμο (είπαμε, είμαι ντιπ αρχάριος) είμαι σε ρυθμό >7 λεπτών /χιλιόμετρο με 7 χλμ τη φορά, δλδ στο 50' περίπου...
Bloom Posted - 16/12/2016 : 14:30:52
Εγώ θα έλεγα πως δεδομένης της παχυσαρκίας, αυτές οι δύο ώρες θα αξιοποιηθούν πολύ καλύτερα με γρήγορο περπάτημα (ζωηρό τουλάχιστον, δηλαδή όχι απλά περίπατο χαζεύοντας γύρω γύρω). Τα βάρη θα προσφέρουν ελάχιστα και ίσως μάλιστα ανοίξουν την όρεξη.

skrivi Posted - 16/12/2016 : 14:12:18
Υπάρχει κι ένα φόρουμ αντίστοιχο με το δικό μας αλλά αφορά στα βάρη. Βάλτο στο google ελληνικό φόρουμ bodybuilding. Εκεί θα βρεις πολλά βίντεο, φωτό και συμβουλέςγια όποιο επίπεδο κι αν είσαι.
skrivi Posted - 16/12/2016 : 14:10:31
Καλά τα λέει ο φίλος που σου απάντησε, αλλά άμα δεν έχεις ξανακάνει, ρώτα κάποιον να σου δείξει, όχι όμως αυτές τις ασκήσεις. Πριν απ' όλα θα πρέπει να περάσεις ένα δίμηνο προσαρμογής με απλές ασκήσεις και μόνο με την μπάρα σε πολλές από αυτές. Βάλε στο youtube πιέσεις σε πάγκο και πιέσεις ώμων με αλτήρες καθιστός. Την πρώτη βδομάδα μόνο με την μπάρα και με τους πιο ελαφρείς αλτήρες. Βάλε ημικαθίσματα με το βάρος του σώματος και κάνε πολύ προσεκτικά χωρίς κιλά για ένα μήνα. Αν έχει την τροχαλία για την πλάτη, κάνε επίσης με πολύ λίγα κιλά αλλά να φέρνεις τη μπάρα μόνο μπροστά από το κεφάλι σου. Κάνε κοιλιακούς και ραχιαίους. Δύο ώρες που λες είναι πολλές, τη μία να πίνεις καφέ και την άλλη με ελάχιστα κιλά και ανέβασμα σταδιακά στις επαναλήψεις για κάνα δίμηνο όπως είπαμε.
Bladerunner Posted - 16/12/2016 : 13:10:03
Με μια προπόνηση μόνο την εβδομάδα δεν έχεις πολλές επιλογές...

Το ιδανικότερο, νομίζω, είναι να γυμνάσεις όλο το σώμα επιλέγοντας κάποιες βασικές πολυαρθρικές ασκήσεις.

Καθίσματα, πιέσεις πάγκου, στρατιωτικές πιέσεις, άρσεις θανάτου κλπ

Είναι απαραίτητο όμως να σου δείξει κάποιος τη σωστή εκτέλεση προς αποφυγή τραυματισμού.

__________________________
Think faster than you ride

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000