Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 κλειδώνει το πόδι απότομα

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
andrianak Δημοσιευτηκε - 31/10/2016 : 18:04:51
Έχω πόνο σαν βάρος συνεχόμενο μεταξύ βουβωνικής χώρας και αρχή γάμπας εδώ και καιρό αυτό συνέβηκε μετά από κτύπημα στα γόνατα. Το θέμα είναι ότι τώρα έχω κι άλλα συμπτώματα όπως μούδιασμα στη λεκάνη και ειδικά στους γοφούς καθώς και πόνο στα οστά. Κάποιες φορές κλειδώνει η γάμπα και νιώθω έντονο πόνο και ακινητοποιείται και δυσκολεύομαι να το κινήσω για μερικά λεπτά ή και να περπατήσω. Μου είπε γιατρός που με είδε να κάνω μαγνητική στη μέση αν και δεν είναι βέβαιος ότι προέρχεται απο εκεί το πρόβλημα διότι δεν έχω καθόλου πόνο στη μέση αλλά ψηλά στη γάμπα. Μήπως συνέβηκε σε κανένα κάτι παρόμοιο, θα ήθελα τη γνώμη σας, ευχαριστώ.
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
andrianak Posted - 04/01/2017 : 17:29:26
Εχω δει πιο πάνω το video, κάτι τέτοιο έχω διαβάσει και στο βιβλίο the healing code δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει στη δική μου περίπτωση μια και όλα ξεκίνησαν απο μια πτώση επι του εδάφους άρα έχω την εικόνα, έχω τα συμπώματα αλλά δεν μπορεί να διαγνωστεί το πρόβλημα
physiorunner Posted - 03/01/2017 : 17:52:19
Αν μπορούσαμε να βγάζουμε ακριβή και έγκυρα συμπεράσματα μόνο από τα ευρήματα μια μαγνητικής ή αξονικής ή μόνο από τα συμπτώματα, θα ήταν εύκολο το έργο μας. Δυστυχώς και ευτυχώς, δεν συμβαίνει αυτό.
Κακώς ψάχνεις να βρεις απαντήσεις στο φόρουμ για το πρόβλημά σου, ειδικά με την πολυπλοκότητα και το ιστορικό που αναφέρεις. Ο βασικότερος λόγος που θεωρώ ότι δεν έχεις βρει ακόμα λύση είναι η αντίληψη που έχεις (και σου έχουν ενισχύσει οι επαγγελματίες υγείας που έχεις επισκεφθεί) για την "αποκλειστική" συσχέτιση της ανατομίας με την παθολογία. Ο πόνος αποτελεί, πλέον, μια "αυτόνομη παθολογική οντότητα", υπό την έννοια ότι η εκδήλωσή του, η διατήρησή του και η εν γένει συμπεριφορά του επηρεάζεται από πάμπολλες διαδικασίες μέσα στο σώμα και από πάμπολλους εξωτερικούς παράγοντες, που δεν μπορούν όλοι να ελεγχθούν ταυτόχρονα και επιτυχώς. Πολλές φορές, η ακτινοδιαγνωστική "ταυτότητα" με την κλινική εικόνα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση και κακώς αυτή η νοοτροπία διαιωνίζεται από αρκετούς επαγγελματίες υγείας, όταν οι θεωρίες του πόνου έχουν αλλάξει δραματικά τα τελευταία 20 περίπου χρόνια.
Ο πόνος είναι ένα "κατασκεύασμα" του εγκεφάλου σου. Είναι η "καλύτερη" απάντηση που δίνει ο εγκέφαλος σε μια απειλή ή πιθανή απειλή, βάσει της "εικόνας" που σχηματίζει από τις πληροφορίες που παίρνει από παντού (και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό περιβάλλον του). Κάποιες φορές, η "εικόνα" που σχηματίζει είναι πραγματική (πχ σκόνταψα σε μια πέτρα και πόνεσα) και κάποιες άλλες όχι. Στις περιπτώσεις που η "εικόνα" δεν είναι πραγματική, καταλαβαίνεις ότι και η παραγωγή πόνου δεν είναι η "καλύτερη" απάντηση. Παρόλα αυτά, ο εγκέφαλος εξακολουθεί να παράγει πόνο διότι αυτή η εικόνα διατηρείται ως η πιο "ακριβής" αποτύπωση της πραγματικότητας, ενώ δεν είναι. Γι αυτό και η κατανόηση ότι ο πόνος δεν συνάδει πάντα με πραγματική απειλή είναι το πρώτο βήμα στην αντιμετώπισή του. Όταν προσπαθώ να εξηγήσω σε ασθενείς μου αυτό το πράγμα, οι 9 στους 10 εκπλήσσονται και δυσκολεύονται να το δεχτούν, διότι πολύ απλά για χρόνια πίστευαν ότι ο πόνος είναι και πραγματική απειλή. Όμως, η έρευνα στις νευροεπιστήμες έχει αλλάξει πολλά ως προς τη γνώση μας για τους μηχανισμούς παραγωγής, διατήρησης και μεταβολής του πόνου, με αποτέλεσμα η αντιμετώπισή του να είναι πιο αποτελεσματική.
Σου προτείνω να δεις το παρακάτω βίντεο (είναι στα Αγγλικά) από έναν κορυφαίο ερευνητή του είδους. Αν και χρησιμοποιεί ιατρική ορολογία κατά βάση, είναι πολύ παραστατικός. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ο πόνος είναι το αποτέλεσμα της πληροφόρησης του εγκεφάλου από πολλές πηγές για μια απειλή ή πιθανή απειλή και ότι ο πόνος δεν είναι πάντα μια ακριβής αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης των ιστών.
https://www.youtube.com/watch?v=gwd-wLdIHjs
Ελπίζω να σε βοηθήσουν οι πληροφορίες αυτές. Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξει κάποιος την οπτική γωνία του.

"Μέτρον άριστον"
spiros tsi Posted - 23/12/2016 : 13:29:34
Aυτο με τις ιστικες διαγνωσεις ειναι απο τις βασικες αιτιες που δε μπορουν να γινουν σωστες θεραπειες.Εχουμε μαθει οπου ποναει ο ασθενης να πεταμε μια -ιτιδα στη διαγνωση για να ξεμπερδευουμε.Απειρες διαγνωσεις για τενοντιτιδες που δεν υφιστανται ουτε σαν κλινικες οντοτητες ,μπουρσιτιδες κτλ και φυσικα μετα θεραπειες (αντιφλεγμονωδη,ενεσεις,διατασεις ,υπερηχα,laser,κρυοθεραπειες κτλ.)στο γαμο του Καραγκιοζη.
Και τις περισσοτερες φορες επιβραδυνεται ο χρονος αποκαταστασης αν δε διακοπτεται.
Οταν θελουμε να ειμαστε πιο γενικοι,για να μην εκτεθουμε,πεταμε και την ορολογια συνδρομο.
Αν ποναει ο ασθενης σε πολλα σημεια του σωματος, για να μη δινουμε πολλες ειδικες διαγνωσεις ,δινουμε τα τελευταια χρονια τη διαγνωση ινομυαλγια.
Αν οι κλινικες εξετασεις (μαγνητικες κτλ.)δε δειχνουν κατι που να δικαιολογει τον πονο η δεν ανταποκρινεται ο ασθενης στις θεραπειες,κρινουμε οτι ο ανθρωπος αυτος εχει ψυχολογικα προβληματα και τον στελνουμε ,στο εξωτερικο πιο πολυ,σε ψυχιατρους για αντικαταθλιπτικα.
Και μετα κοιμομαστε ησυχοι.Ε,δεν μπορουμε να τα βαλουμε και με την τρελλα ...
physiorunner Posted - 22/12/2016 : 19:25:25
Νομίζω, andrianak, πως έχεις μπει στην παγίδα να θεωρείς τον εαυτό σου ασθενή και να ψάχνεις εναγωνίως να αποδώσεις στο πρόβλημά σου μια "ιστική διάγνωση" (πχ ότι έχεις τενοντίτιδα δικεφάλου, άρα ξέρεις και ποιος ιστός-όργανο προκαλεί τα συμπτώματα). 'Ομως, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, καθώς η κλινική εμπειρία και πράξη βγάζουν συχνά τους επαγγελματίες υγείας έξω από τα αυστηρώς ιστικά "διαγνωστικά καλούπια".
Ο πόνος είναι, πλέον, μια ξεχωριστή "παθολογική διεργασία" και πολλές φορές δεν συνάδει με πραγματική ιστική βλάβη. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις έναν ειδικό επαγγελματία υγείας που να σου εξηγήσει τις σύγχρονες απόψεις για τον πόνο και τους μηχανισμούς πρόκλησης, καθώς και πώς μπορείς να διαχειριστείς τον πόνο σου και να βελτιώσεις τη λειτουργικότητά σου. Αν δεν υπάρχει κάποια σοβαρή παθολογία, θεωρώ άσκοπο να ψάχνεις ακόμα για ιστική διάγνωση. Προφανώς, δεν έχεις βρει ακόμα τον κατάλληλο επαγγελματία υγείας αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

"Μέτρον άριστον"
andrianak Posted - 20/12/2016 : 16:28:06
ευχαριστώ φίλε Σάκη απλα να αναφέρω ότι φυσιοθεραπευτή είδα δει παλιότερα ο οποίος νόμιζε ότι έχει σχέση με κοιλιακούς προσαγωγούς και μου έκανε θεραπεία για αυτό το σύνδρομο!!! η αλήθεια μένω μακρια κύπρο
sakis1971 Posted - 20/12/2016 : 15:31:46
Σε νοιώθω απόλυτα γιατί εδώ και 2 χρόνια τράβηξα τα ίδια με το λαγονοψοϊτη.
Είχα τέτοια συμπτώματα που τουλάχιστο στη πόλη μου 3 ορθοπεδικοί δεν έβγαλαν άκρη και όλοι επέμεναν ότι είναι θέμα νεύρου.
Καλή τύχη σου εύχομαι και μη τα παρατάς,χρειάζεται υπομονή και δυστυχώς χρήματα.
Αν είσαι κοντά στη Καβάλα γνωρίζω κάποιον φυσικοθεραπευτή που πιθανώς να σε βοηθήσει.

same rules apply
andrianak Posted - 20/12/2016 : 15:11:47
Ο γιατρός που έχει δει την μαγνητική μου είπε ότι δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα που να σχετίζεται με τα συμπτώματα που μου παρουσιάζονται άρα το έργο του τελειώνει εκεί και με παρέπεμψε σε ειδικό νευροχειρούργο για να επιλύσει το πρόβλημα. Κι εγώ τώρα κάνω την εξής ερώτηση στον εαυτό μου πόσους ακόμα γιατρούς θα επισκεφτώ για να μου επιλύσουν το πρόβλημα...!!!! τελικά πόσο δύσκολο είναι να κάνεις σωστή διάγνωση όταν έχεις μπροστά σου τις εξετάσεις και τα συμπτώματα ενός ασθενή...μέχρι τώρα τα πόσα έχω μάθει και ενημερωθεί για πιθανές ασθένειες και ανατομία ανθρώπινου σώματος μάλλον θα μπορούσα να γίνω άνετα βοηθός γιατρού για επίλυση διαφόρων θεμάτων
Rigelian Posted - 07/12/2016 : 22:07:21
O γιατρός σου και μόνο ο γιατρός σου, σε αυτόν να απευθυνθείς!
andrianak Posted - 07/12/2016 : 17:52:56
Eκανα μαγνητική τομογραφία θωρακοοσφυικής μοίρας και έχω το αποτέλεσμα το οποίο αναφέρει τα εξής, φυσιολογικό σήμα οι μεσοσπονδύλιο δίσκοι ΟΜΣΣ και ΘΜΣΣ χωρίς αξιόλογη ελάττωση του ύψους τους. Ηπιότατη κυκλοτερής προβολή δίσκου διακρίνεται στα επίπεδα Ο4 Ο5 και Ο5 Ι1 που προκαλεί πολύ ήπιο εντύπωμα στο νωτιαίο σάκο χωρίς να πιέζει νευρικές ρίζες. Στο επίπεδο Θ8 Θ9 παρατηρείται μικρή εστιακή οπίσθια κεντρική προβολή δίσκου που προκαλεί εντύπωμα στο νωτιαίο σάκο χωρίς να πιέζει το νωτιαίο μυελό. Συμπέρασμα δεν παρατηρήται ευμεγέθης κήλη δίσκου που να προκαλεί πίεση στο απεικονιζόμενο τμήμα του νωτιαίου μυελού ούτε στις νευρικές ρίζες. Περιμένω να το δει ο γιατρός για να με ενημερώσει αλλά απο ότι καταλαβαίνω κι εγώ δεν δικαιολογείται όλα αυτά τα μουδιάσματα που έχω... μήπως γνωρίζει κάποιος να μου πει τι δείχνει η μαγνητική που έκανα κι αν βγάζει κάποιο συμπέρασμα??? αν τελικά δεν πιέζεται κάποιο νεύρο τότε εγώ γιατί νιώθω ότι άρχισα να παραλύω απο τη μέση και κάτω...
spiros tsi Posted - 29/11/2016 : 01:07:58
Andrianak ψαχνεις να βρεις ενα ονομα γι αυτο που εχεις οπως ολοι σχεδον αλλωστε.Ο physiorunner εχει δικιο οτι δεν μπορουμε να κανουμε διαγνωσεις απο αποσταση.Αλλα ειναι και λιγο αμαρτια οταν εχεις μια αλφα εμπειρια να μη λες τη γνωμη σου για τρεις λογους΄΄1.Το ζηταει ο ιδιος ο ασθενης.2.Τη λενε τη γνωμη τους αλλοι που δεν ειναι και ειδικοι και 3.Υπαρχουν ανα τον κοσμο παμπολλες εκπομπες σε τηλεορασεις,ραδιοφωνα ,sites στο διαδικτυο οπου γιατροι, φυσικοθεραπευτες κανουν τα ιδια.Δε λεω παλι οτι ειναι το σωστο.Εσυ andrianak δεν πρεπει αμασητα να ακολουθεις οτι σου γραφουμε.Εγω μπορει να ειμαι τρελλος,δε με ξερεις και απο χτες.Ερεθισματα πρεπει να παιρνεις απο εμας και να δεις τι μπορει να σου ανοιξει καποιο δρομο θεραπειας.Ας περασουμε σε σενα.Η δικη μου γνωμη ειναι να βρεις ενα φυσικοθεραπευτη που θα σου χαλαρωσει ολους τους μυικους σπασμους απο τα γονατα και προς τα πανω στη λεκανη καθως και στην γαμπα σου οπως αναφερεις.Αυτο μονο καλο θα σου κανει.Απο εκει και περα ο καλος σου φθ θα πρεπει να εκτιμησει τι παραπανω τεχνικες χρειαζεσαι,τι αλλο θα πρεπει να διορθωσει πχ καποια ανισοσκελια,να δει αν εμπλεκεται ο νευρικος ιστος κα.Καλο ειναι ο φθ αυτος να ξερει απο manual.Kαλη θεραπεια και καλη επιστροφη
andrianak Posted - 28/11/2016 : 21:33:08
δεν είμαι ειδικός και δεν γνωρίζω απο όλα όσα έχετε πει προσπαθώ να βρω λύση, σεβαστές οι απαντήσεις σας δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο είναι έγκαιρα όλα αυτά και κατα πόσο ισχύουν στη δική μου περίπτωση, σίγουρα καλό είναι να κάνουμε κριτική όταν δεν μας επηρεάζει τότε είναι αποδεκτή.
spiros tsi Posted - 21/11/2016 : 21:05:29
Ο εγκεφαλος προκαλει το σπασμο σε ενα χτυπημα για να προστατευσει την περιοχη που πλητετε.Ο σωτηριος αρχικα αυτος μηχανισμος μετα γινεται η αιτια των δεινων γιατι δε φευγει.Αν δε διορθωσουμε το σπασμο ,ο οποιος τωρα ειναι αχρηστος, αυτος πλεον αναπαραγει τον πονο και οδηγει σε δυσλειτουργιες τις γειτονικες δομες.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
Για το ισχιακο νευρο.Οταν ευθυνεται αυτο η γραμμη του πονου ειναι στη μεση πισω στο δικεφαλο.Δε νομιζω οτι περιγραφει αυτο η κοπελα.Επισης οταν ποναει οταν καθεται δειχνει πιθανη εμπλοκη του απιοειδη που δε σημαινει ντε και καλα οτι πιεζει το νευρο.
Το μουδιασμα σιγουρα μπορει να ειναι συμπτωμα νευρικο αλλα τις πιο πολλες φορες ειναι απο διαταραχη στις κυλινδρικες περιτονιες.
physiorunner Posted - 21/11/2016 : 14:54:15
Αγαπητέ spiros tsi,

Το "ολοφάνερο" της υπόθεσης είναι ότι κάνεις λανθασμένες υποθέσεις. Αν ο "μυϊκός σπασμός" είναι προστατευτικός μηχανισμός, τι "προστατεύει" ακριβώς; Να υποθέσω ότι θα απαντήσεις την κίνηση. Αφού προστατεύει την κίνηση, δηλαδή την περιορίζει/διαταράσσει, για ποιο λόγο γίνεται αυτό; Μάλλον θα υπάρχει κάποιος λόγος, δηλαδή κάποιο αίτιο. Αν απαντήσεις ότι ο "σπασμός" προστατεύει από τον πόνο, τότε πάλι πρέπει να αναρωτηθείς γιατί προκαλείται πόνος, διότι ο σπασμός προσπαθεί να προστατέψει την περιοχή από τον πόνο, δεν παράγει τον πόνο. Και στις δύο περιπτώσεις, ο "σπασμός" ΔΕΝ είναι η αιτία του πόνου αλλά το αποτέλεσμα αυτού. Οπότε, όσο και να προσπαθήσεις να "διώξεις τον προστατευτικό αυτό σπασμό", το αίτιο δεν αναιρείται. Άρα, κάνεις μια τρύπα στο νερό, δεν λύνεις το πρόβλημα.
Επίσης, πώς κατάλαβες ότι δεν εμπλέκεται ο νευρικός ιστός (ισχιακό νεύρο); Από τα υποκειμενικά ευρήματα; Η andrianak αναφέρει μούδιασμα. Θεωρείς ότι το μούδιασμα δεν είναι σύμπτωμα του νευρικού ιστού; Την πιθανότητα να το κατάλαβες από τα αντικειμενικά ευρήματα μάλλον την αποκλείουμε γιατί φαντάζομαι δεν έχεις εξετάσει κλινικά τη φίλη μας. Ακόμα, πώς κατάλαβες ότι ο απιοειδής φαίνεται να εμπλέκεται; Ή καλύτερα, πώς θα αποκλείσεις/συμπεριλάβεις την εμπλοκή του απιοειδή στην κλινική σου αξιολόγηση;
Γενικώς, αυτά που γράφεις είναι περισσότερο παραπλανητικά παρά βοηθούν τη φίλη μας να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

"Μέτρον άριστον"
spiros tsi Posted - 21/11/2016 : 11:56:03
Παρεπιπτοντως τα συμπτωματα δεν δειχνουν εμπλοκη του ισχιακου νευρου .Ο απιοειδης βεβαια απο οτι φαινεται εχει εμπλακει οπως και αρκετοι αλλοι μυς.
spiros tsi Posted - 21/11/2016 : 11:11:25
Eχεις μπερδευτει πολυ χωρις λογο.Ειναι ολοφανερο τι εχεις.Το χτυπημα στα γονατα πυροδοτησε μια αλυσιδα σπασμων σε περιτονιες τουλαχιστον ως τη μεση σου .Αυτο γινεται στην αρχη για να σε προστατευσει.Αν μετα δε διωξεις τον προστατευτικο αυτο σπασμο, αυτος απλωνεται σε γειτονικους μυς και χειροτερευεις.Προφανως δεν εχεις ακολουθησει σωστη θεραπεια.

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000