Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Νεύρωμα μόρτον

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
Larioso Δημοσιευτηκε - 13/10/2016 : 18:36:11
Εχω μορτον στο 2 μεταταρσιο θα θελα τις αποψεις σας για την θεραπεια του ενεσεις φυσιοθεραπειες κτλ ,ευχαριστω
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
physiorunner Posted - 23/03/2017 : 11:26:02
Αγαπητέ gargadua,

Η μαγνητική δεν επικαλύπτει κάτι. Σωστότερος όρος θα ήταν ότι επιβεβαιώνει ή όχι μια κλινική υπόθεση. Έχει μεγαλύτερη σημασία να γίνει μια κλινική υπόθεση βάσει της κλινικής αξιολόγησης και όχι να γίνει μια κλινική διάγνωση βάσει των απεικονιστικών ευρημάτων. Ξέρεις πόσοι από εμάς (εμού και εσού περιλαμβανομένων) εμφανίζουμε ευρήματα σε μια μαγνητική που ο γιατρός μπορεί να μας πει "μα καλά, με τέτοιες κήλες δεν πονάς καθόλου"; Το σώμα μας φθείρεται, εκφυλίζεται με το χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και να πονάμε. Ο εγκέφαλός μας αποφασίζει αν θα πονέσουμε ή όχι και ο ίδιος αν θα πάψουμε να πονάμε ή όχι, ανεξαρτήτως πολλές φορές του τι συμβαίνει στην περιφέρεια (στην μέση, στο πόδι κλπ).
Οπότε, αν μια μαγνητική δείξει μια ίνωση στο πέλμα σου, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πονάς εξαιτίας της. Μην ψάχνεις να ακούσεις μια διάγνωση, ψάξε για μια εξήγηση των πιθανών μηχανισμών πρόκλησης των συμπτωμάτων σου που μπορεί να περιλαμβάνει μια ιστική διάγνωση (πχ νευρίνωμα Μόρτον) αλλά μπορεί και να μην την περιλαμβάνει ή να μην είναι η κυρίαρχη αιτία των συμπτωμάτων.
Τέλος, κανένας χώρος δεν διεκδικεί το αλάθητο ούτε το έχει. Και δεν έγραψα κάτι τέτοιο ούτε άφησα να εννοηθεί. Η κατάρτιση και εξέλιξη του επαγγελματία είναι προσωπική υπόθεση, όχι υπόθεση του οποιουδήποτε εκπαιδευτικού συστήματος.

"Μέτρον άριστον"
gargadua Posted - 23/03/2017 : 10:14:00
Λάθος κατάλαβες, σέβομαι απόλυτα την ΕΠΙΣΤΗΜΗ της φυσικοθεραπείας, ένσταση έχω για την κατάρτιση μερικών στο χώρο. Εκτός αν ο χώρος διεκδικεί το αλάθητο. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε κάθε επαγγελματικό χώρο ή όχι;
Έχω γράψει παλαιότερα ότι ΚΑΤΑΡΧΑΣ η γνώμη της επιστήμης πρέπει να λαμβάνετε και όχι βέβαια της κυρά Κατίνας που γράφτηκε ως σχήμα λόγου.
Φυσικά αν δεν είμαι ευχαριστημένος παίρνω τον ομάτιον μου και πάω αλλού. Αλλοίμονο, ελεύθερη αγορά έχουμε!!! Άλλωστε επί 1,5 χρόνο εγώ έδινα τα λεφτάκια μου μπας και ακούσω τι έχω οπότε επέτρεψέ μου να έχω την άποψη μου για την πάθησή μου.
Όχι δεν είναι η μαγνητική δια πάσα νόσο και πάσα μαλακία όμως έρχεται επικαλυπτικά ή όχι;



Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
physiorunner Posted - 23/03/2017 : 09:16:01
Αγαπητέ gargadua,

Σε κάνει καλά όποιος γνωρίζει πώς και γιατί κάνει ό,τι κάνει, όχι η κυρά Κατίνα με τα ματζούνια της. Να σημειωθεί ότι η μαγνητική δεν είναι η καλύτερη απεικονιστική μέθοδος για τα οστά. Επίσης, δεν είναι η μάλαξη το μοναδικό και καλύτερο μέσο/μέθοδος για θεραπεία για "όσα έχουν αρπάξει εκεί κάτω στο πόδι". Ακόμα, μην είσαι σίγουρος ότι κάτι οπωσδήποτε πρέπει να έχει αρπάξει εκεί κάτω στο πόδι για να σου δικαιολογήσει τον πόνο σου. Αν τα συστήματα αναχαίτισης πόνου που έχει ο ίδιος ο οργανισμός σου δυσλειτουργούν, θα πονάς για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από τον προσδοκώμενο χρόνο επούλωσης. Αν νομίζεις ότι, επειδή η μαγνητική έδειξε 3 κήλες στην μέση σου ή μία άκανθα στην πτέρνα σου, αυτός είναι και ο κύριος μηχανισμός παραγωγής του πόνου σου, πλάνάσαι πλάνην οικτράν. Η κλινική εξέταση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αναζήτησης της αιτίας των συμπτωμάτων. Οι απεικονιστικές μέθοδοι δεν μπορούν από μόνες τους να δώσουν διάγνωση. Στην τελική, αν δεν είσαι ευχαριστημένος με τον γιατρό σου ή τον φυσικοθεραπευτή σου, μπορείς να αναζητήσεις κάποιον καλύτερο, αν το επιτρέπουν τα οικονομικά σου και ο τόπος που μένεις ή κινείσαι.
Το ότι δεν βρήκες κάποιον να σε κάνει καλά δεν σημαίνει ότι όλος ο κλάδος είναι "για τα πανηγύρια" ή ότι η κυρά Κατίνα ξέρει τι κάνει αν δεν είναι επαγγελματίας υγείας. Πολλές φορές κάνουμε πράγματα που καταλήγουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα χωρίς να ξέρουμε τον μηχανισμό που έγινε αυτό. Η επιστημονική έρευνα αυτό το κενό καλύπτει και καλό είναι να την σεβόμαστε όταν αποφασίζουμε τι, πως και γιατί παρεμβαίνουμε σε θέματα υγείας.

"Μέτρον άριστον"
gargadua Posted - 23/03/2017 : 07:40:56
Είχα κάνει 2 μαγνητικές
Είδα και γω το βίντεο όμως δεν με έπεισε ότι δεν πρέπει να κάνουμε μαγνητική. Πέραν των κοκάλων υπάρχουν αρκετά πράγματα εκεί κάτω στο πόδι που μπορεί να έχουν αρπάξει.
Η φυσικοθεραπεία σαφώς και βοηθάει στην γρήγορη ανάρρωση το ερώτημα όμως δεν είναι τι μπορεί να κάνει η φυσικοθεραπεία αλλά πόσο γνώστης του αντικειμένου είναι ο φυσικοθεραπευτής. Βαρέθηκα να πηγαίνω και να με βάζουν σε μηχανήματα γιατί (θα το πω λίγο χοντρά) βαριούνται να κάνουν μασάζ στην περιοχή.
Όπως έχω ξαναπεί "ο καλύτερος γιατρός είναι εκεί που βρίσκουμε την γιατρειά μας" και ας είναι η κυρά Κατίνα με τα ματζούνια της.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
ALEXANDRA Posted - 22/03/2017 : 17:19:36
Ενδιαφέρον το video.

"Dr. google"....Και έτσι, έχουμε γίνει όλοι γιατροί.....

physiorunner Posted - 22/03/2017 : 17:10:38
Αφιερωμένο στους λάτρεις της ακτινοδιάγνωσης...
http://www.fxnlmedia.com/portfolio/are-your-xray-and-mri-results-helpful-or-harmful/

"Μέτρον άριστον"
ALEXANDRA Posted - 22/03/2017 : 16:51:33
Οπως σας είπα, δεν είμαι σίγουρη ότι είναι νεύρωμα μόρτον. Από την Πέμπτη περπατάω με την πατερίτσα και ήδη απο χθες που δοκίμασα και το πάτησα (5 βήματα, όχι ολόκληρη βόλτα), δεν με πονούσε. Και σήμερα το ίδιο, δεν πονάει. Μόνο αν πιέσω το "μαξιλαράκι" αισθάνομαι λίγο ρεύμα. Καμία σχέση με αυτό που ήταν στις αρχές. Το απόγευμα θα πάρω τον ορθοπεδικό να του τα πω, να δω αν θα μου πει να συνεχίσω με την πατερίτσα ή αν θα μου πει να κάνω μαγνητική.

Εγώ πάντως ήθελα μαγνητική, να δω βρε παιδί μου, τι δίαολο γίναται εκεί κάτω, να ξέρουμε. Αλλά εγώ δεν έχω τελειώσει καμία ιατρική σχολή.

Καλό και το κολύμπι αλλά πολύ αντικοινωνικό άθλημα. Δε μπορείς να μιλήσεις με το διπλανό σου...μόνο πλακάκια μετράς. Και το ποδήλατο, βαρετόοοοο. Τουλάχιστον με τα ρολόγια αυτά που έχουμε, βλέπεις διάφορες μετρήσεις και αυτό για εμένα είναι κίνητρο to move my ass.
Larioso Posted - 22/03/2017 : 16:21:19
gargadya εκανες μαγνητικη?
Larioso Posted - 22/03/2017 : 16:11:53
Αλεξαντρα ο πονος που ειχα ταιριαζει με αυτον που περιγραφεις για σενα απλα οταν το ξεκουραζα με αφηνε και οταν το κουραζα μου αλλαζε τα φωτα ,πιεση ,καψιμο,μουδιασμα ,πονος ,ελπιζω και σου ευχομαι καλη ανναρωση
gargadua Posted - 22/03/2017 : 15:58:37
Απ΄όσα πέρασα κατάλαβα ότι η περιοχή του κάτω άκρου είναι αρκετά πολύπλοκη και γι΄ αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην διάγνωση. Ναι μεν στιβαρή κατασκευή αλλά όταν αρπάξει.......τρέχουμε!!!!!
Δεν ξέρω αν δίνει Μόρτον η δικιά μου περιοχή αλλά το άκουσα ως πιθανή διάγνωση από ορθοπεδικό.
Εύκολη η θεραπεία που σερνόμουνα σε όλο το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της χώρας για να βρω θεραπεία επί 1,5 χρόνο; Δεν θα το έλεγα.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Larioso Posted - 22/03/2017 : 15:54:31
Aλεξαντρα να κανεις σιγουρα μαγνητικη απλα μετα θελει γιατρο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ,ο γιατρος που με χειρουργησε ηταν ο μονος που καταλαβε οτι δεν ηταν μορτον και ηταν ινωδες ταινια κατι για το οποιο και εγω ο ιδιος αμφεβαλα γιατι οι 4 προηγουμενοι ηταν σιγουροι οτι ειναι μορτον.Οσον αφορα το οτι η ινωδες ταινια παιρναει και με αλλους τροπους που λεει ο Σπυρος να σας πω απλα οτι τον τελευταιο χρονο εχω κανει 30 φυσιοθεραπεις.κρυοθεραπεια.9 εβδομαδες θεραπεια με sockwave(ειναι θεραπεια με κρουστικα υπερυχα κυμματα)και μετα κατεληξα στο νηστερι να "μπω"μεσα να δω τι ειναι.Ο γιατρος που με ανελαβε ειναι ορθοπαιδικος με ειδικοτητα στη μικροχειρουργικη ορθοπαιδικη.
spiros tsi Posted - 22/03/2017 : 14:05:00
H περιοχη 4ου -5ου δε βγαζει αυτο το νευρινωμα.Αλλα θα μου πεις και τι νοημα εχει αφου δεν ειναι αυτο το προβλημα.
Η θεραπεια σου θα ηταν λογικα πιο ευκολη αν ειχατε εστιαστει και λιγο πιο πανω σε καποια επωδυνα σημεια ειδικα γυρω απο τον αστραγαλο και στην προσθια επιφανεια του ποδιου αλλα και στο πελμα.Κατα τα αλλα σωστα πηγατε.
Και βεβαιως εχεις δικιο με τις βλακωδεις διαγνωσεις που μονο την τοπογραφια του πονου δειχνουν.
Παρεπιπτοντως ,ειδα την ταινια του bolt και εφριξα .Ατελειωτοι μηνες θεραπειων για ενα απλο διαστρεμμα.Απιστευτες λαθος διαγνωσεις απο τους καλυτερους υποτιθετε γιατρους.Υπερατλαντικα ταξιδια μονο και μονο για να του καθυστερησουν την αποθεραπεια με ηλιθια προγραμματα αποκαταστασης.Τι να περιμενεις τελικα?
gargadua Posted - 22/03/2017 : 13:19:06
Αλεξάνδρα
χωρίς να είμαι ειδικός και χωρίς να γνωρίζω ακριβώς τι έχεις:

Η μαγνητική θα σου δείξει τι έχεις και όχι απαραίτητα τα συμπτώματα. Να παρακαλάς να είναι καλός αυτός που διαβάζει την μαγνητική...... Αυτό το γράφω και για το κάταγμα που ανέφερες γιατί (αν θυμάμαι καλά) αν η ακτινογραφία δεν έχει μεγάλη ευκρίνεια δεν φαίνεται.

Στον φυσικοθεραπευτή που με επισκεύασε όταν πήγαινα αφού ζέσταινε την περιοχή μεταξύ 4ου-5ου που με πονούσε, έκανε μασάζ και στο τέλος με πατούσε με τα δάχτυλα στην περιοχή για να φύγει η φλεγμονή που είχα (όχι Μόρτον). Ο πόνος ιντερνετικά δεν περιγράφεται. Στην 10η περίπου (από τις 20 που έκανα) θεραπεία (και αφού το ταβάνι του είχε το αποτύπωμα της φάτσας μου από το πέταγμα) ο πόνος άρχισε να υποχωρεί. Αν θυμάμαι καλά είχε πει ότι τέτοιες περιπτώσεις καλά είναι να θεραπεύονται νωρίς γιατί αλλιώς δημιουργούν ίνωση (σκληραίνει τοπικά ο ιστός) και αργεί να θεραπευτεί.

Περίπτωση από περίπτωση είναι διαφορετική και ας είναι περίπου ίδια τα συμπτώματα, κακώς ρωτάς και κακώς προεξοφλείς συμπεράσματα. Χωρίς ΑΚΡΙΒΗ διάγνωση .........πάπαλα. Είναι σημαντικό να ξερείς ΑΚΡΙΒΩΣ τι είναι βλαμένο και όχι αοριστολογίες του στυλ "μεταταρσαλγία". Χαίρω πολύ, αν πονάει στα μετατάρσια μεταταρσαλγία είναι και αν πονάει το κεφάλι κεφαλαλγία!!!!!

Η γνώση στην ποδοκνημική (απ΄ ότι κατάλαβα) γενικότερα δεν είναι δεδομένη (θέλει εξειδίκευση) οπότε αν δεν βρεις τον σωστό γιατρό μάλλον θα ταλαιπωρηθείς.

Την στένωση στο νεύρο θα μπορούσε και νευρολόγος να την διαγνώσει με νευροδιάγραμμα (ή πως την λένε την εξέταση με τα ηλεκτρόδια). Ρώτα τον γιατρό σου σχετικά.

ΒΑΣΙΚΟ, μην σε παίρνει από κάτω απλά συνέχισε την άθληση, ας μην κολλάμε μόνο σε 1 άθλημα.

Αν έχω γράψει καμιά μπαρούφα συγνώμην προκαταβολικά αλλά δεν είμαι ειδικός, μόνο παθών.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
spiros tsi Posted - 22/03/2017 : 03:39:36
Απλα να πω οτι αυτη η ινωδης ταινια θα μπορουσε να ειχε δουλευτει και να σταματαγε να πιεζει το νευρο χωρις να χρειαστει να κοπει.
Οσο για τη διαγνωση νευρινωμα μορτον περιγραφει μονο το τελικο συμπτωμα γι αυτο και ειναι αχρηστη και παραπλανητικη σε οτι αφορα την αιτια και τη θεραπεια του προβληματος.
ALEXANDRA Posted - 20/03/2017 : 20:01:26
quote:
Originally posted by Larioso

Τελικα μετα απο 4 γιατρους και 2 μαγνητικες μεσα στον τελευταιο χρονο
εκανα χειρουργειο πριν 5 μερες, αναμενω για καλη αποκατασταση,Να σημειωσω οτι αν και οι 3 πρωτοι γιατροι αλλα και η περιγραφη των γιατρων που εβγαλαν τη μαγνητικη οτι ειχα νευρωμα μορτον επεσαν ΕΞΩ διοτι στο πελμα ειχα ινωδες ταινια η οποια ειχε μαγγωσει το νευρο κατα μηκος 8 εκ.Αυτο ειναι πολυ χοντρο γιατι εφαγα ενα χρονο εκτος λογω λαθους διαγνωσης απο κορυφαιους υποτιθεται γιατρους.Χαθηκε για μενα αυτη η εμπιστοσυνη.Τελος αν θελετε μπορω να ενμερωσω για διαφορες αποριες.




πως ήταν ο πόνος που είχες;

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000