Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Πόνος επιγονατίδα - γόνατο του άλτη ή κάτι άλλο

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
iguana Δημοσιευτηκε - 31/03/2017 : 15:01:34
Καλησπέρα σε όλους ,
Γράφω για να μοιραστώ το πρόβλημα μου και να βοηθηθώ και να βοηθήσω κάποιον που ίσως έχει κάτι παρόμοιο.
Τρέχω τα τελευταία 4-5 χρόνια με τα 2 τελευταία να έχει αυξηθεί πολύ ο όγκος χιλιόμετρων στα 60-90 την εβδομάδα ειδικά κατά την περίδο προετοιμασίας μαραθώνιου.
Στα πλαίσια της προετοιμασίας για μαραθώνιο στις 9 Απριλίου και μετά από long run στις 22 Ιανουαρίου ένιωσα έντονο πόνο στην έξω πλευρά του γόνατου.Κράτησε 3-4 μέρες και στις 6 μέρες δοκίμασα ξανά τρέξιμο και στο μισάωρο είχα ξανά πόνο. Πήγα σε γιατρό έκανα μαγνητική η οποία έδειξε "περιορισμένης έκτασης μολις υποσημαινόμενο οίδημα της σπογγώδους ουσίας στην πρόσθια επιφάνεια του έξω μηριαίου κόνδηλου , μολις υποσημαινόμενο οίδημα των μαλακών μορίων μεταξύ του έξω μηριαίου κόνδηλου και της λαγοκνημαίας ταινίας ως ήπιου σύνδρομου προστριβής αυτής και μικρή συγκέντρωση υγρού ενδοαρθρικά "
Μου είπαν να μην τρέξω 20 ημέρες τουλάχιστον οπότε έκανα μονο πισίνα.Στην ερώτηση τι προκάλεσε όλα αυτά δεν μου έδωσαν ικανοποιητική απάντηση 2 γιατροί πιθανολογώντας ότι ειναι θέμα διατάσεων , αλλαγής τεχνικής στο τρέξιμο κτλ. Μετά από 30 ημέρες δοκίμασα να τρέξω ειχα ενόχληση επισκέυτηκα ξανά γιατρό ο οποίος διέγνωσε υποεπιγονατιδική ορογονοθυλακίτιδα. Μου έκανε ένεση κορτιζόνης και μου είπε να μείνω άλλες 2 εβδομάδες χωρίς τρέξιμο. Να σημειώσω ότι στην καθημερίνοτητα δεν είχα καμία ενόχληση. Μετα το διάστημα αυτό ξεκίνησα δοκιμαστικά τρέξιμο χαλαρά σε χόρτο δεν είχα ενόχλησα μετά από 4 φορές και μέχρι 1 ώρα. Θεώρησα ότι πέρασε το όιδημα και τα υπόλοιπα και ξεκίνσα κανονικά την προετοιμασία καθώς έμεναν 5 εβδομάδες για τον αγώνα θεωρώντας ότι μπορώ τουλάχιστον να συμμετεχω εστω και σε αργο ρυθμό. έκανα προπόνηση 1 εβδομάδα κάθε μέρα σχεδόν , χωρίς καμία ενόχληση.Την Κυριακή έβγαλα και 2ωρο long run χωρίς ενόχληση πάλι. Το βράδυ ομως άρχισα να νιώθω έντονο πόνο αυτήν την φορά ακριβως κάτω από την επιγονατιδα κεντρικα. Ο πόνος κράτησε αρκετές μερες με ενόχλησε σε σκάλες κλτ. Ο γιατρός μου είπε ότι ο θύλακας δεν εχει μεν υγρό αλλα ειναι διογκωμενος μου ξαναεκανε ενεση . Οι ενοχλήσει έκαναν 15 μέρες να εξαφανιστούν και 20 μέρες μετά δεν εχω τρεξει ακομα παρα κανω μονο ελειπτικο. Με έτρωγε να μάθω τι φταίει και τι πρέπει να κανω οπότε επισκέυτηκα και άλλο γιατρό ο οποίος διέγνωσε "γόνατο του άλτη " και fat pad syndrome. (μια μεμβρανη κατω απο την επιγονατιδα δηλαδή έχει μικροτραυματισμους) . Πιθανολογέι ότι προήλθε από κόπωση , αλλαγη τεχνικής,παπούτσι κτλ. Όλοι οι γιατροί μου είπαν για διατάσεις τετρακέφαλου να κάνω συνέχεια και ισομετρικές ασκήσεις. Έχω διαβάσει και ακούσει πολλά για χάπια , ενέσεις κτλ αλλά δεν ξέρω τι να πιστέψω.Αυτό που κατάλαβα ειναι πως ειναι κατι που δεν φέυγει έυκολα και το ποιο δύσκολο ειναι να βρω την αιτία. Από την μια θέλω να ξεκινήσω πάλι να τρεχω γιατι ειναι ηδη πανω απο δίμηνο που δεν τρεχω ουσιαστικα και απο την αλλη φοβάμαι μήπως τα χειροτερέψω. Θα με ενδιέφερε η γνώμη σας καθως πολλές φορές οι ίδιοι οι αθλήτες έχουμε καλύτερες μεθόδους από αυτες που προτείνουν οι γιατροι..
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
vasilis dr Posted - 06/04/2017 : 13:46:36
quote:
Originally posted by Bloom

Προτού βιαστούμε να τα χώσουμε στους γιατρούς, τουλάχιστον να παραδεχτούμε και μία πολύ μεγάλη αλήθεια:

Δεν είναι τόσο ότι δε βρίσκουμε γιατρειά, είναι που δεν τη βρίσκουμε αμέσως. Σακατευόμαστε από μόνοι με εκατοντάδες χιλιόμετρα και δεκάδες προπονητικά και διατροφικά λάθη, όμως μετά απαιτούμε οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές να μας έχουν πανέτοιμος για 100 χιλιόμετρα την εβδομάδα μέσα σε πέντε εργάσιμες.

Να το λέμε κι αυτό.




+10000000000........δυστυχώς έτσι ακριβώς είναι, μάλιστα πριν λίγο καιρό όπως πολύ σωστά το έθεσε ένας φίλος όταν μου είπε ''όταν ο Έλληνας ακούσει την λέξη ''υπομονή'' νοιώθει σαν να του βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο''.....
Bloom Posted - 06/04/2017 : 11:25:45
Προτού βιαστούμε να τα χώσουμε στους γιατρούς, τουλάχιστον να παραδεχτούμε και μία πολύ μεγάλη αλήθεια:

Δεν είναι τόσο ότι δε βρίσκουμε γιατρειά, είναι που δεν τη βρίσκουμε αμέσως. Σακατευόμαστε από μόνοι με εκατοντάδες χιλιόμετρα και δεκάδες προπονητικά και διατροφικά λάθη, όμως μετά απαιτούμε οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές να μας έχουν πανέτοιμος για 100 χιλιόμετρα την εβδομάδα μέσα σε πέντε εργάσιμες.

Να το λέμε κι αυτό.
davosa Posted - 05/04/2017 : 23:16:14
Δεν ξερω αλλα απο οτι διαβαζω ισχυει και σε πολλους φιλους δρομεις..εγω βλεπω απο ορθοπεδικους μια εξεταση των 10 λεπτων και να περασει ο επομενος..σχεδον κανεις δεν ενδιαφερεται πραγματικα φτανει να παιρνουν το χρημα..
και ομως λυση εγω εχω βρει μονο απο φυσιοθεραπευτη που τη πρωτη φορα βρηκε τι εχω ενω ο ορθοπεδικος στη κοσμαρα του και μπορει να παω για δευτερη λαθος διαγνωση παλι απο ορθοπεδικο...2 μηνες αποχη απο τρεξιμο απο ηπια πελματιαια που υπαρχει πιθανοτητα τελικα να ειναι προβλημα απο το ισχιακο νευρο...οτι να ναι δηλαδη!!!
Delazaren Posted - 05/04/2017 : 23:02:34
Rigelian, πάντως έμπλεξες στη συζήτηση πράγματα που είναι άσχετα όπως εμβολιασμοί, ξεματιάσματα, θεραπείες για καρκίνο κτλ.

Αυτό που λέω είναι οτι για κάποια θέματα που δεν είναι σοβαρά με εμφανείς βλάβες - παρόλο που μπορούν να σε κάνουν να σταματήσεις τη προπόνηση για αρκετό καιρό ακόμα και μήνες - πολλοί γιατροί δεν μπορούν να τα ανιχνεύσουν. Όταν ακούς για επεμβάσεις για πράγματα που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε καν λόγος να αναφερθεί ως υπερ-μακρινή υπόθεση, όσο να 'ναι μαθαίνεις να φυλάγεσαι και να καταλαβαίνεις το σώμα σου όσο γίνεται καλύτερα.
Rigelian Posted - 05/04/2017 : 21:23:13
Ενήλικοι είμαστε, ας κάνει ο κάθε ένας ό,τι θέλει...
Delazaren Posted - 05/04/2017 : 10:59:08
Δεν μιλάμε για βλάβες και κακώσεις που είναι φως φανάρι τι φταίει. Μιλάμε για καταστάσεις που είναι σχεδόν αδύνατον κάποιος γιατρός να κάτσει να ασχοληθεί τόσο πολύ που θα σου βρει λύση. Μου έχει τύχει προσωπικά όπως και με άλλους όπου έκατσα και ασχολήθηκα πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε επαγγελματία. Έπειτα είναι και το οικονομικό. Δεν θα μπλέξω με το ότι θέλουν να βγάλουν φράγγα - το ξέρουμε αυτό. Αλλά αν είναι να δώσω ένα κάρο χρήματα θέλω να είμαι 100% σίγουρος οτι ξέρει τι κάνει και τι λέει. Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν τέτοιο. Αν ξέρετε ίσως να είναι καλή ιδέα να ανοιχτεί κάποιο θέμα με προτεινόμενους γιατρούς/κτλ.

Πολλά από τα προβλήματα που έχουμε πριν γίνουν μόνιμες βλάβες είναι σχετικά εύκολα αντιμετωπίσιμα. Αρκεί να κάτσει κάποιος να ασχοληθεί με το πρόβλημα πραγματικά.
spiros tsi Posted - 04/04/2017 : 23:49:07
Aπο προσωπικες εμπειριες να ξερεις οτι χειροτερα ειναι για τους πλουσιους και διασημους που εχουν προσβαση σε ιδιωτικες κλινικες,σε καθηγητες πανεπιστημιων που δεν εχουν ακουμπησει ασθενη κτλ.γιατι δεν τους αφηνουν να τους φυγουν με τιποτα.
Μιλαμε παντα για μυοσκελετικα προβληματα για να εξηγουμαστε και για το επιπεδο θεραπειας που παρεχεται.

Οποιος θελει βεβαια ειναι ελευθερος να καταπινει και να τρυπιεται με οτι θελει.Οταν θα παθει εμφραγμα,εγκεφαλικο,κιρωση,καρκινους ,οταν θα καταρρευσει ολο το μυοσκελετικο απο πονους και οστεοπορωση, κτλ τοτε θα ειναι αργα να διαβασει για τις παρενεργειες της κορτιζονης,των αντιφλεγμονωδων κα που του διναν οι γιατροι για τα μυοσκελετικα του προβληματα.Χωρις μαλιστα να προσφερουν καν θεραπεια συμφωνα με ερευνες των ιδιων των γιατρων.

Το ξερετε οτι η ιδια η παγκοσμια ενωση ορθοπεδικων εχει κανει μια μεγαλη ανασκοπηση ολων των ερευνων για τα αντιφλεγμονωδη και την οσφυαλγια και κατεληξε οτι δεν εχουν κανενα αποτελεσμα?Μη μου πειτε οτι ξερετε κανεναν ορθοπεδικο που δε δινει αντιφλεγμονωδη στις οσφυαλγιες.
Απλα δεν ξερουν τι αλλο να κανουν και συνεχιζουν να τα δινουν.Υστερα ,ειναι και πολλα,μα παρα πολλα ,τα λεφτα ,Αρη.Και φυσικα ειναι επισης παρα πολλα τα κοροιδα που βρισκουν.


sakis1971 Posted - 04/04/2017 : 22:15:51
Συγνώμη αλλά στο δικό μου πρόβλημα με το λαγονοψοϊτη κανείς γιατρός δε διέγνωσε σωστά και βρήκα την υγειά μου από φυσικοθεραπευτή.
Αν είναι να ψάχνω όλη τη χώρα για να βρω το "κατάλληλο" γιατρό ξοδεύοντας μια περιουσία άστο καλύτερα.
Ο αδερφός μου ταλαιπωρείται χρόνια από ένα θέμα και έχει δει πολλούς γιατρούς και ακόμη δεν έχει βγάλει άκρη.
Δυστυχώς η ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών προς τους φτωχούς κοινούς θνητούς είναι χάλια.

όχι πολύ ποδώκης
Rigelian Posted - 04/04/2017 : 21:19:34
Καλά, υπάρχουν και άλλοι "ψαγμένοι" δεν κάνουν εμβόλια με αποτέλεσμα να ξαναϋπάρχξουν επιδημίες ασθενειών που νομίζαμε ότι τις έχουμε εξαλείψει, άλλοι ξεματιάζονται και άλλοι νομίζουν πώς με ρίζες λιναρόσπορου από το Κάτω Ματσαβουντού θα θεραπεύσουν τον καρκίνο.

1958. Η κυρά μας η μαμή, Αλέκος Σακελλάριος, δείτε το.
spiros tsi Posted - 04/04/2017 : 00:33:07
Τη νοοτροπια" οτι πει ο γιατρος" την εχουν πλεον μονο κατι γιαγιαδες και οχι οι περισσοτερες.
Ολο και περισσοτερο ψαγμενοι ασθενεις εμφανιζονται και ζητουν απο τους θεραπευτες ουσιαστικες θεραπειες χωρις φαρμακα , ενεσεις και χειρουργεια με το παραμικρο.
Οι καλοι ορθοπεδικοι,νευρολογοι,φυσιατροι,ρευματολογοι ειναι απαραιτητοι για να αποκλεισουν σοβαρες παθολογιες που χρηζουν αλλης αντιμετωπισης(ογκοι,αυτοανοσα κτλ)και για να κανουν σωστα τα χειρουργεια που πραγματικα χρειαζονται.
Εκει κρινονται και ειναι σπουδαιο πραγμα να ειναι καλοι σε αυτα.
Απο εκει και περα οποιος νομιζει οτι παιρνοντας αντιφλεγμονωδη,κανοντας ενεσεις (κορτιζονες,υαλορουνικα κτλ)και ακολουθωντας γενικες οδηγιες θα γινει καλα ,πλαναται πλανην οικτρα.
Κι εδω εχουμε δυο κατηγοριες ασθενων.Αυτων που εχουν αγνοια γιατι δεν εχουν ενημερωθει σχετικα (οι περισσοτεροι), καθως αυτα δε λεγονται και δε γραφονται ευκολα.
Και η δευτερη κατηγορια ειναι αυτων που εχουν ενημερωθει σχετικα αλλα το χαμηλο επιπεδο ευφυιας δεν τους κανει ουτε να αναρωτηθουν για το καλο της δικης τους υγειας.
Rigelian Posted - 03/04/2017 : 20:05:13
Συγγνώμη, τι καθόμαστε και συζητάμε τώρα; Σαφέστατα μόνο ο ειδικός μπορεί να ξέρει τι έχει κάποιος άλλος, ο κατάλληλος γιατρός στον τομέα του. Είναι δυνατόν το 2017 να διαβάζουμε τέτοιες νοοτροπίες; Επίσης άλλο ο γιατρός, άλλο ο φυσιοθεραπευτής, ξεχωριστούς και διακριτούς ρόλους έχουν, τα έχουμε ξανασυζητήσει αυτά.
Delazaren Posted - 03/04/2017 : 16:10:50
Κανένας γιατρός ή ειδικός δεν μπορεί να ξέρει 100% τι έχει κάποιος τρίτος.
Αλλά από τις επιλογές που έχει κάποιος είναι προτιμότερο να ξεκινά από τις πιο απλές και να πηγαίνει στις πιο σύνθετες και παρεμβατικές.

Εγώ πχ είχα πόνο μπροστά από την επιγονατίδα. Έκανα μαγνητική. Πήγα τα αποτελέσματα σε ορθοπεδικό που είχε σχέση με αθλητές/αθλητισμό. Μου αράδιασε ένα κάρο μικροπροβλήματα προβλήματα που έχω, μόνο που μετά κατάλαβα πως όλα είναι αναμενόμενα λόγο ηλικίας. Μου είπε να σταματήσω τις υπερβολές. Τι σημαίνει αυτό. Είμαι δρομέας και θέλω να συνεχίσω να είμαι δρομέας. Πρότεινε, πάτους, φυσιοθεραπεία, μέχρι και επέμβαση. Δεν ξαναπήγα. Πήγα όμως σε φυσιοθεραπευτή. Μετά από αρκετές συνεδρίες, μου είπε ακριβώς τι έχω και το συνειδητοποίησα αργότερα και μόνος μου. Λίγοι ειδικοί είναι ικανοί να καταλάβουν τι θέλεις και τι έχεις.

Προσωπικά θα σου πρότεινα μασάζ, διατάσεις, ασκήσεις ενδυνάμωσης και λίγο τρέξιμο και το βλέπεις από εκεί.
iguana Posted - 03/04/2017 : 13:12:55
quote:
Originally posted by Rigelian

"Θα με ενδιέφερε η γνώμη σας καθως πολλές φορές οι ίδιοι οι αθλήτες έχουμε καλύτερες μεθόδους από αυτες που προτείνουν οι γιατροι.."

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω και να θεωρώ πολύ επικίνδυνη αυτήν την άποψη.


Δεν θα καταργήσουμε του γιατρούς ούτε θα τους αγνοήσουμε.Απλά ο γιατρός δεν μπορεί να μπει στην ψυχολογία του αθλήτή όυτε πολλές φορές να γνωρίζει το αίσθημα ενος τραυματισμού που μπορεί πολύ έυκολα να το έχει συναντήσει ένας συναθλητής. Λέει ο γιατρός "κάνε διατάσεις" ή κάνε αποχή 2 μήνες. Το τι διατάσεις , το πόσο βοηθάει ή καθε μια ή αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος που κάποιος είδε διαφορά (πχ ρόλερ) ή κάτι που μπορείς να κάνεις πλυν τρεξίματος (πχ aqua running ) αυτά είναι πιθανότερον να τα ακούσεις από αθλητές και όχι από γιατρούς. Αυτό εννοώ .
Rigelian Posted - 03/04/2017 : 09:26:59
"Θα με ενδιέφερε η γνώμη σας καθως πολλές φορές οι ίδιοι οι αθλήτες έχουμε καλύτερες μεθόδους από αυτες που προτείνουν οι γιατροι.."

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω και να θεωρώ πολύ επικίνδυνη αυτήν την άποψη.
spiros tsi Posted - 03/04/2017 : 03:06:43
Δεν καταλαβες καλα.Δεν ειναι αχρειαστη η κορτιζονη αλλα κατι πολυ χειροτερο.Επικινδυνη.Μπορει καποιες φορες να μειωνει τον πονο και το οιδημα αλλα η μακροπροθεσμη ζημια που κανει δε μπορει να αντισταθμιστει απο αυτο
Τα κυτταρα των χονδρων πεθαινουν,δημιουργειται νεκρωτικος ιστος,ουλωδης ιστος εκει που γινονται οι ενεσεις,οι τενοντες γινονται σαν τσιγαροχαρτα ετοιμα να σπασουν ,η πιεση του αιματος ανεβαινει,η πραγματικη θεραπεια των ιστων σου δυσκολευει πολυ και αλλα πολλα.
Δεν πρεπει να θεωρουμε τον πονο εχθρο.Ο πονος ,οπως και ο πυρετος,ειναι καμπανακια του οργανισμου μας οτι κατι κακο συμβαινει και οτι πρεπει να λαβουμε τα μετρα μας.
Το να παιρνουμε κορτιζονη για να φυγει ο πονος ειναι σα να χτυπα ο συναγερμος της φωτιας στο σπιτι και εμεις να σηκωνομαστε να κλεισουμε το συναγερμο και να ξαναπεφτουμε για υπνο.Ε,δυστυχως το σπιτι θα καει.

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000