Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Εξοπλισμός
 Πόσα χιλιόμετρα άντεξαν τα παπούτσια σας;

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
giorgosk87 Δημοσιευτηκε - 07/05/2021 : 20:09:48
Χαίρετε.

Τα τελευταία 2 χρόνια πραγματοποιώ εξάσκηση κυρίως με χαλαρό τρέξιμο και μετράω τις αποστάσεις που διανύω με βηματομετρητή. Διαπίστωσα πως τα δύο τελευταία ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών που άλλαξα, το ένα άντεξε 550 χλμ και το άλλο 710χλμ, γενικά κρατάω τα παπούτσια μέχρι να παρουσιάσουν πρόβλημα, μετά από αυτή την απόσταση ένιωθα έντονο τσούξιμο στα δάχτυλα και ήταν αδύνατο να φορεθεί το παπούτσι έστω και για περπάτημα.

Θα ήθελα να ρωτήσω τα μέλη του forum αν μετράνε τις αποστάσεις που τρέχουν μέχρι να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα το παπούτσι τους και να παραθέσουν εδώ τους αριθμούς να δούμε τι τιμές απόστασης έχουν αντέξει τα αθλητικά παπούτσια του καθενός.

Η αντοχή του παπουτσιού βέβαια δεν εξαρτάται μόνο από την απόσταση αλλά και από άλλες παραμέτρους όπως το βάρος του αθλούμενου.

Ευχαριστώ.
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
stratos_al Posted - 05/09/2023 : 10:33:25
Είμαι 1.80 ύψος και 75 κιλά.
Είχα τα vaporfly 2 με τα οποία έτρεξα έναν αγώνα τον Βαρτζάκειο 13,5 χλμ και τα υπόλοιπα χιλιόμετρα τα έκανα σε άσφαλτο κυρίως στο πάρκο Νιάρχου σε προπονήσεις tempo ή long run.
Πολύ λίγα τα ψωμιά τους. Σε αντίθεση με τα alpha fly, τα Nike Tempo, και καμιά σχέση με τα New Balance fuelcell που έχω.
Ξέρω ότι είναι αγωνιστικά αλλά όχι κι έτσι πια.... και τα υπόλοιπα που έχω αγωνιστικά είναι αλλά έχουν φάει χιλιόμετρα με το κουτάλι και δεν έχουν πάθει τέτοια ζημιά.
Μιλάμε δεν έμεινε τίποτα μέχρι κι η σόλα ξεφλουδιζε και φευγανε κομμάτια....

Κωπηλασία...μπες στον ρυθμό.

giorgosk87 Posted - 02/09/2023 : 22:52:38
quote:
Originally posted by stratos_al

Nike vaporfly μόλις 170χλμ κι αρχισαν να ξακολανε όλα, σόλες, πλαϊνά όλα λέμε...
Κρίμα τα φράγκα τους...
170 χλμ ασφαλτινα μόνο....έλεος

Κωπηλασία...μπες στον ρυθμό.





Γεια σου φίλε. Όντως είναι πολύ λίγα τα χιλιόμετρα για να έχεις καταστροφή των παπουτσιών σε τέτοιο επίπεδο, εδώ δεν μιλάμε απλά για σκλήρυνση και ενόχληση από την σόλα. Εικάζω μήπως σου έτυχε προβληματικό ζευγάρι.

Ποιο είναι το βάρος σου; Μιλάμε για nike vaporfly 2 ή 3; Πόσο καιρό τα έχεις και σε τι συχνότητα περίπου τα χρησιμοποιούσες δηλαδή κάθε μέρα;
stratos_al Posted - 31/08/2023 : 09:10:43
Nike vaporfly μόλις 170χλμ κι αρχισαν να ξακολανε όλα, σόλες, πλαϊνά όλα λέμε...
Κρίμα τα φράγκα τους...
170 χλμ ασφαλτινα μόνο....έλεος

Κωπηλασία...μπες στον ρυθμό.

hypnox Posted - 21/08/2023 : 22:18:58
1.75 λοιπόν 59-75 θεωρείσαι φυσιολογικός, 77-90 κατατάσσεται κάποιος ως υπέρβαρος συμφωνα με τον BMI.
Στα 77 λοιπόν είσαι στον πρωτο βαθμό υπέρβαρος, κάτι φυσικά που δεν ισχύει παρα μόνο υπό προυποθέσεις όπως ειναι το ποσοστο λίπους και ορισμένες άλλες παραμετροι οι οποίοι βρίσκονται με μέτρηση σύστασης σώματος. Δεν λεω πως ο ΔΜΣ είναι για πέταμα, στον γενικό πληθυσμό έχει μια χαρά εφαρμογή αλλά σε άτομο που αθλείται συστηματικά, είτε προέρχεται από κάποιο άθλημα (ανάλογα την ηλικία του και το χρόνο αποχής από το άθλημα) , εκεί στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι ακριβής η κατηγοριοποίηση των αθλούμενων.
Όπως και να έχει όντως είναι ασχετο με το θέμα, αν θελεις όμως έχει στο pubmed αρκετά άρθρα για recreational runners ( φυσικά μόνο abstract) που είναι ενδιαφέροντα.
Και εγώ, καλη συνέχεια.
v_run Posted - 21/08/2023 : 21:01:21
Πέρνω το πάνω όριο, φίλε hypnox, διότι ακριβώς αυτός είναι ο ορισμός του υπέρβαρου, τα 62 κιλά που αυθαίρετα έγραψες δεν λένε τίποτα, όποιος είναι πχ 1.75μ και 65 κιλά δεν είναι 65-62=3κιλά υπέρβαρος, είναι κανονικότατος (κατά bmi) έχει bmi 21,2

Τα 77 κιλά που γράφεις έχουν bmi 25,1 άρα είναι στα πάνω όρια του κανονικού - δεν είναι υπέρβαρος κατά 15 κιλά, είναι μισό κιλό υπέρβαρος, αν πρέπει να τον πούμε υπέρβαρο.

Εν πάσει περιπτώσει, επειδή γράφουμε και σε ποστ που έχει άσχετο θέμα, δεν θα το συνεχίσω, χάρηκα που τα είπαμε..
hypnox Posted - 21/08/2023 : 18:29:37
Φίλε v_run κάνω μεταπτυχιακή εργασία η οποία περιεχει μέσα και τον BMI και βασίζεται σε αρκετά άρθρα (για την ακρίβεια 8). Προφανώς για ευνόητους λόγους και λόγω χρόνου δεν μπορώ να κάτσω και να γράψω όλες τις λεπτομέρειες από μια εργασία που είναι 2000 λέξεις (χωρίς πινακες) γι'αυτό το λόγο και το copy paste.
Μπορείς πολυ ευκολα να μπεις όμως μόνος σου στη γνωστή δωρεάν (έχει ορισμένα δωρεάν αρθρα) μηχανή αναζητησης για επιστημονικές δημοσιεύσεις και να δεις και μόνος σου λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα.
Το 1.75 +15 κιλά παραπανω = 90 που παρεθεσες είναι όντως υπέρβαρος. Γιατί όμως παίρνεις σαν μέτρηση το ανώτερο όριο; Με το ίδιο σκεπτικό 1.75 με 62 kg +15 =77 το οποίο παλι θεωρεί υπέρβαρο. Αν λοιπόν θεωρείται 1.75 άτομο στα 77 κιλά υπέρβαρο τότε έχουμε μεγάλο προβλημα και όλοι είμαστε για δίαιτες.
Μπορεί ο καθένας να ποστευει οτι θελει για κάτι το οποίο βγήκε πριν από 70 χρόνια αλλά η επιστήμη έχει προχωρήσει και μαζί της προχωρησε και η ερευνα η οποία με νέες μετρήσεις καταργεί εν μέρει παντα πολλα από αυτά που είχαμε δεδομένα.
v_run Posted - 21/08/2023 : 15:56:32
Φίλε hypnox κάνεις επιλεκτικά copy paste για να βγάλεις το συμπέρασμα που θα ήθελες.

Λες "Φυσικά μπορεί να πεσει μέσα και σε κάποιον αθλητή αλλά δεν είναι συχνό φαινόμενο."

Σε πληροφορώ λοιπόν ότι είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο.

Google : Anthropometric Measurements of the Men's 100m Olympic Champions
Οι περισσότεροι Ολυμπιονίκες κατοστάρηδες έχουν κανονικό bmi. Έως26 κάποιοι. Και μιλάμε για ειδική κατηγορία αθλητών που δικαιολογείται το ελαφρά πάνω όριο που βρίσκονται στο bmi.
Και να μην θίξω το θέμα αν η μυική μάζα τους προήλθε με φυσιολογικό τρόπο, σε κάθε περίπτωση ερασιτέχνης δρομέας δεν την πετυχαίνει..

Και για αυτό σου έφτιαξα ένα εικονικό παράδειγμα - ερασιτέχνης δρομέας 1.75 με 15 κιλά παραπάνω από το ανώτερο όριο του κανονικού δηλαδή 92 κιλά έχει bmi 30, κανονικός δεν είναι όσες λιπομετρήσεις να κάνει αυτός και όσα copy paste να κάνεις εσύ :) :)
hypnox Posted - 13/08/2023 : 16:26:29
Ενώ ο ΔΜΣ είναι ένας χρήσιμος τρόπος για την αξιολόγηση των ενηλίκων σχετικά με προβλήματα βάρους, έχει κάποιους περιορισμούς. Αρχικά, ενδέχεται να υπερεκτιμά τα ποσοστά σωματικού λίπους σε αθλητές ή άτομα με αυξημένη μυϊκή μάζα. Για παράδειγμα ένας αθλητής body building σύμφωνα με τον ΔΜΣ μπορεί να χαρακτηριστεί υπέρβαρος ή παχύσαρκος, χωρίς αυτό να ισχύει. Ανάλογα, υποεκτιμά το σωματικό λίπος σε άτομα που έχουν απώλεια μυϊκής μάζας. Ένας ακόμη περιορισμός της χρήσης ΔΜΣ είναι οι πληθυσμοί της μαύρης φυλής, οι οποίοι έχουν χαμηλότερα ποσοστά σωματικού λίπους σε σχέση με πληθυσμούς της Καυκάσιας φυλής, για μια δεδομένη τιμή ΔΜΣ, ενώ το αντίθετο (υψηλότερο σωματικό λίπος) συμβαίνει με Ασιατικούς πληθυσμούς
.
Κανένας εργοφυσιολογος και διατροφολόγος δε θα χρησιμοποιήσει τον ΔΜΣ σε άτομο που αθλείται. Αντιθέτως θα προτείνει (κυρίως ο διατροφολόγος) ανάλυση σύστασης σώματος.
Παραδείγματα τα οποία έρχονται σε αντίθεση . Sprinters οποιουδήποτε αγωνίσματος... Συμφωνα με τον ΔΜΣ είναι υπερβαροι.
Αθλητές αντοχής είναι το αντίθετο παλι συμφωνα με τα όρια.
Πρώτη ερώτηση που θα κάνει ο ειδικός εινα αν γυμνάζεσαι, τι είδος γυμναστικής και με τι συχνότητα.
Φυσικά μπορεί να πεσει μέσα και σε κάποιον αθλητή αλλά δεν είναι συχνό φαινόμενο.
Ειναι ενας μπακαλιστικος τρόπος που έχει πολλους περιορισμους. Θα έλεγα πως μοιάζει πολυ με το 220-ηλικια που λένε για τους παλμους.
v_run Posted - 13/08/2023 : 13:36:53
Σου λέω λοιπόν φίλε hypnox ότι o ΔΜΣ μιά χαρά ισχύει για το 99% του πληθυσμού.
Δεν ισχύει για όσους πέρνουν μυική μάζα με διάφορες και καλά 'πρωτείνες' . Και για τους ερασιτέχνες δρομείς μία χαρά ισχύει.

Δες ένα παράδειγμα: Ύψος 1.75, κανονικός ΔΜΣ θεωρείτε από 18,5 έως 25 δηλαδή από 56.5κιλά έως 76,5 κιλά.
Από εκεί και πάνω θεωρείσαι υπέρβαρος. Από ΔΜΣ 30 και πάνω (δηλαδή 91.9 κιλά) θεωρείσαι παχύσαρκος 1ου βαθμού)
Και δες στο παράδειγμα αυτό: 15 κιλά είναι η διαφορά (91-76).

Τώρα αν πιστεύεις ακόμα ότι μπορεί ερασιτέχνης δρομέας να είναι με ύψος 1,75 92κιλά και αυτό να είναι μυική μάζα, δηλαδή να μην είναι καν υπέρβαρος..

Για αυτό σου είπα, ότι 15 κιλά πάνω από το 'κανονικό' που δεν ξέρουμε τι εννοεί ο φίλος μας κανονικό (συνήθως οι άνθρωποι θεωρούν κανονικό κάτι παραπάνω από το κανονικό ) άνετα μπορεί να είναι στον πρώτο βαΘμό παχυσαρκίας.


hypnox Posted - 11/08/2023 : 18:20:19
Ο ΔΜΣ είναι κάτι πολυ γενικό και δεν βρίσκει εφαρμογη στο 80% των ανθρώπων που αθλούνται.
Ίσως πεφτει μεσα και παλι ίσως σε πληθυσμό ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα ενεργός.
Δλδ ένας άνθρωπος ο οποίος έχει βάρος λόγω μυϊκής μάζας (οχι απαραίτητα body builder) και ξεφευγει από τη μέτρηση που θα έπρεπε να είναι βάση του ΔΜΣ θεωρείται υπέρβαρος;
Αυτά έχουν ξεπεραστεί, όπως και το κλασσικό που έλεγαν παλιότερα στη σχολή πως μετά τα 20' άσκησης αρχίζεις να χάνεις λίπος (πραγματικα πιο λάθος πραγμα δεν υπάρχει)
Ακριβώς αυτό του λέω του φίλου... 15 κιλά παραπανω με ποια μέτρηση; Με το ΔΜΣ ;
Υπέρβαρος με ποια κριτήρια; Τι ποσοστο μυϊκής μάζας έχει; τι ποσοστο λίπους; πως είναι 15 κιλά πανω απο το κανονικό;
Παχυσαρκος αν ήταν θεωρώ θα το γνώριζε, η παχυσαρκια είναι παθηση. Δεν είναι απαραιτητο να είσαι παρά πολλα κιλά για να είσαι παχυσαρκος, άλλο υπέρβαρος, άλλο λίγο παραπανω και άλλο παχύσαρκος.
v_run Posted - 11/08/2023 : 09:47:49
quote:
Originally posted by hypnox

Αρχικα δεν είσαι υπερβαροςε 10-15 κιλά παραπάνω. Το κανονικό βάρος είναι σχετικό παντα .
Φυσικά δεν ισχυει ο ΔΜΣ αλλιώς όλοι οι body builders πχ θα ήταν υπέρβαροι.
Η απορροφητικότητα του παπουτσιου δεν έχει καμία σχέση με την εξωτερική του εμφάνιση. Εγώ λόγω προπονησεων αλλάζω παπούτσια κάθε 2 μήνες οπότε εξωτερικά όλα είναι σαν καινούργια.
Στα νέα μοντέλα δε βλέπω φθορά εξωτερική σε σχέση με τα παλιότερα, ο αφρος όμως η αλήθεια είναι πως "κάθεται" Αρκετά πιο γρήγορα αλλά και παλι αυτό συμβαίνει μόνο σε super foams που κοστίζουν πολυ.
Λόγω υπέρβολικα πολλων παπουτσιων καταγραφω και εγώ τα χιλιόμετρα απλά σαν έρευνα έτσι ώστε να έχω μέτρο σύγκρισης για τον κάθε αφρό (σκληρότητα, αν χρειάζεται σπάσιμο, ποτε αρχίζει να χάνει κτλ) και οχι για να ξέρω ποτε να τα αλλάξω μιας και το καταλαβαινω αμέσως στο γαστροκνήμιο όταν χρειάζεται αλλαγή.
Το περπατημα είναι ένα θέμα βέβαια γιατί ο χρόνος επαφής είναι αρκετά μεγαλυτερος σε σχέση με το τρέξιμο πράγμα το οποίο συμβάλει στη φθορά, αλλά και παλι 200χλμ είναι υπερβολικά λίγα.
Ακριβώς το ίδιο με το τσούξιμο η σαν κάψιμο ένιωθε (και ακόμα νιώθει) η γυναίκα μου. Και στην δεν την ενοχλουν στην αρχη.... Εχω πει πολλες φορες "ωραία με αυτά τα παπουτσια μπορείς και τρέχεις χωρίς πονο" Και μετά από κανένα μήνα έχουμε τα ίδια.
Άποψη μου είναι πως δε φταίει το παπουτσι αλλά είναι θέμα ποδιου. Θα μου πεις παλια δε το είχα ... Το καταλαβαινω αλλά και εγώ κάθε χρόνο είτε βγαζω πραγματα που δεν είχα ποτε είτε περνάνε πονοι που με ταλαιπωρουσαν (συμβαίνει και αυτό ευτυχώς).
60-70 ευρώ παντως να ξέρεις είναι πολυ χαμηλή τιμή (εκτός αν είναι προσφορά από αρκετά υψηλότερη) και η ποιοτητα είναι χαμηλή. Θα μου πεις για περπατημα τα θέλω μόνο και θα σου απαντήσω πως βασικά πιθανον αν τα ήθελα μόνο για περπατημα και εγώ τόσο θα έδινα.
Τέλος εμείς δεν έχουμε βρει λύση. Θεωρώ πως είναι ένας συνδυασμός χαρακτηριστικών του υποδηματος με τον τρόπο που παταει και το έδαφος (ανηφόρα, κατηφόρα).



Αυτό το δεν ισχύει ο ΔΜΣ που το βρήκες;
Είναι η πιό διαδεδομένη και παγκόσμια αποδεκτή μέθοδος από την ιατρική κοινότητα (και εύκολη στον υπολογισμό).
Το ότι μπορεί να μην ισχύει σε μία πολύ πολύ ειδική κατηγορία, των bodybuilders, το καθιστά ότι δεν ισχύει γενικά;

Επίσης λάβε υπόψη σου ότι 15 κιλά πάνω από το 'κανονικό' που δεν ξέρουμε τι εννοεί 'κανονικό' ο φίλος που το ανέφερε, άνετα μπορεί να είναι όχι απλά στην κλίμακα του υπέρβαρου, αλλά ενδεχομένως και στον πρώτο βαθμό παχυσαρκίας.
trexantiris Posted - 07/08/2023 : 14:21:37
quote:
Originally posted by v_run

Φαίνεται ότι τα πλαστικά των παπουτσιών σήμερα είναι της πλάκας. Μπορεί να φαίνονται μαλακά στην αρχή, αλλά δεν κρατάνε.

Asics στα 300Km το μισό φαγώθηκε, Mizuno wave που ήμουν φανατικός, έβγαζαν 1500Km χωρίς σοβαρή φθορά στο κάτω μέρος, τώρα στα 400Km είναι για πέταμα.

Πλέον τρέχω όλες τις προπονήσεις με trail, φαίνεται το κάτω μέρος τους ποιό σοβαρό. Έχω μόνο ένα ζευγάρι δρόμου για αγώνες.




…αναμενόμενο αυτό με τα trail παπούτσια, από τη στιγμή που η εξώσολα τους είναι φτιαγμένη για σκληρές καταστάσεις! Και μάλιστα υπάρχουν trail παπούτσια που είναι της κατηγορίας «from door-to-trail», ουσιαστικά δηλαδή παπούτσια μικτού εδάφους που σίγουρα θα κινηθούν με αντοχή και αξιοπρέπεια σε άσφαλτο αλλά και σε χωματόδρομο (όχι όμως σε σκληροπυρηνικά και πετρώδη μονοπάτια).

…όσο αφορά τη ‘μεσόσολα’, ένα πρόβλημα με σύγχρονα παπούτσια που είναι ‘over cushioned’, δηλαδή παραέχουν πολύ υλικό από κάτω – που είναι συνήθως και πολύ «αφρώδες/μαλακό», είναι ότι μετά από αρκετά χιλιόμετρα έχουν την τάση να κάθονται ανομοιόμορφα. Ανάλογα και με το πώς πατάει ο δρομέας.

Οπότε αρχίζουν και επεμβαίνουν στη αρνητικά στην αρχική εμβιομηχανική μας.

Με αυτό κατά νου (που το έχω δει να συμβαίνει σε κάποια παπούτσια πιο έντονα) προτιμώ μια πιο ‘σφιχτή’ και σκληρή αίσθηση της μεσόσολας, με χαμηλότερο ύψος.


Free your feet...free your senses!
hypnox Posted - 06/08/2023 : 00:29:33
Αρχικα δεν είσαι υπερβαροςε 10-15 κιλά παραπάνω. Το κανονικό βάρος είναι σχετικό παντα .
Φυσικά δεν ισχυει ο ΔΜΣ αλλιώς όλοι οι body builders πχ θα ήταν υπέρβαροι.
Η απορροφητικότητα του παπουτσιου δεν έχει καμία σχέση με την εξωτερική του εμφάνιση. Εγώ λόγω προπονησεων αλλάζω παπούτσια κάθε 2 μήνες οπότε εξωτερικά όλα είναι σαν καινούργια.
Στα νέα μοντέλα δε βλέπω φθορά εξωτερική σε σχέση με τα παλιότερα, ο αφρος όμως η αλήθεια είναι πως "κάθεται" Αρκετά πιο γρήγορα αλλά και παλι αυτό συμβαίνει μόνο σε super foams που κοστίζουν πολυ.
Λόγω υπέρβολικα πολλων παπουτσιων καταγραφω και εγώ τα χιλιόμετρα απλά σαν έρευνα έτσι ώστε να έχω μέτρο σύγκρισης για τον κάθε αφρό (σκληρότητα, αν χρειάζεται σπάσιμο, ποτε αρχίζει να χάνει κτλ) και οχι για να ξέρω ποτε να τα αλλάξω μιας και το καταλαβαινω αμέσως στο γαστροκνήμιο όταν χρειάζεται αλλαγή.
Το περπατημα είναι ένα θέμα βέβαια γιατί ο χρόνος επαφής είναι αρκετά μεγαλυτερος σε σχέση με το τρέξιμο πράγμα το οποίο συμβάλει στη φθορά, αλλά και παλι 200χλμ είναι υπερβολικά λίγα.
Ακριβώς το ίδιο με το τσούξιμο η σαν κάψιμο ένιωθε (και ακόμα νιώθει) η γυναίκα μου. Και στην δεν την ενοχλουν στην αρχη.... Εχω πει πολλες φορες "ωραία με αυτά τα παπουτσια μπορείς και τρέχεις χωρίς πονο" Και μετά από κανένα μήνα έχουμε τα ίδια.
Άποψη μου είναι πως δε φταίει το παπουτσι αλλά είναι θέμα ποδιου. Θα μου πεις παλια δε το είχα ... Το καταλαβαινω αλλά και εγώ κάθε χρόνο είτε βγαζω πραγματα που δεν είχα ποτε είτε περνάνε πονοι που με ταλαιπωρουσαν (συμβαίνει και αυτό ευτυχώς).
60-70 ευρώ παντως να ξέρεις είναι πολυ χαμηλή τιμή (εκτός αν είναι προσφορά από αρκετά υψηλότερη) και η ποιοτητα είναι χαμηλή. Θα μου πεις για περπατημα τα θέλω μόνο και θα σου απαντήσω πως βασικά πιθανον αν τα ήθελα μόνο για περπατημα και εγώ τόσο θα έδινα.
Τέλος εμείς δεν έχουμε βρει λύση. Θεωρώ πως είναι ένας συνδυασμός χαρακτηριστικών του υποδηματος με τον τρόπο που παταει και το έδαφος (ανηφόρα, κατηφόρα).
giorgosk87 Posted - 05/08/2023 : 21:54:48
quote:
Originally posted by hypnox

giorgosk87
Δεν υπάρχει περίπτωση να αποσυρθεί παπουτσι στην εποχή μας με τόσο λίγα χιλιόμετρα , εκτός εάν :
1)Ο χρήστης είναι υπέρβαρος,2) πρηνιζει σε τρομερό βαθμό και έτσι ξεκολλάνε τα πλαινα , 3)αν είναι super shoe και 4) αν παίζει ποδόσφαιρο με αυτά.
Αν κρίνεις πως λόγω πόνου η μουδιασματος στο ποδι θέλει αλλαγή το παπουτσι τότε κανεις λάθος.
Όταν το παπουτσι έχει χάσει την απορροφητικότητα του, το πρωτο πραγμα που θα νιώσεις είναι το σφίξιμο στο γαστροκνήμιο.
Τώρα από προσωπική εμπειρία σου λέω πως μάλλον κάτι γίνεται με το πελμα και το πατημα σου και γι αυτό υπάρχει η ενόχληση. Το ίδιο συμβαίνει με τη γυναίκα μου μουδιασμα και τσούξιμο. Τελικά το θέμα είναι πως την ενοχλουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά παπουτσιων (συγκεκριμένο drop , πολυ μαλακό πατημα).
Δεν φταίει το παπουτσι αλλά το ότι δεν της ταιριάζουν συγκεκριμένα μοντέλα.
Η Asics είναι ίσως η μόνη εταιρεία που συναγωνίζεται τη Nike σε μέγεθος(όσο είναι δυνατόν) και έχει μοντέλα που έχουν γράψει ιστορία (nimbus, kayano, DS trainer, Tiger κτλ)
Τα πιο ακριβά μοντέλα συνήθως έχουν superfoams και προορίζονται για races. Αυτό σημαίνει πως μετά από λίγα χιλιόμετρα (ανάλογα την εταιρεία και τον αφρό που χρησιμοποιεί) ο αφρος δεν είναι τόσο αποδοτικός όσο ήταν στην αρχή. Φυσικά μπορεί να κάνεις κανονικά προπονηση και να τρέξεις αγώνες απλά δεν θα παρεις το 100% του παπουτσιου .
Όποτε συμβαίνει το αντίθετο... Όσο πιο ακριβό συνήθως, τόσο λιγότερο κρατάει μιας και προοριζεται για αγωνιστική χρήση (υπάρχουν 2-3 εξαιρέσεις).
Μπορείς να καταλάβεις αν ένα παπουτσι θέλει απόσυρση συνηθως από το πατημα στον αφρό, τη φθορά της σόλας, ακόμα και οπτικά αν εισαι έμπειρος από τις πτυχωσεις στον αφρό και τον τρόπο που έχει "κάτσει".
Τέλος δε μιλάμε για παπουτσια που κοστίζουν 40-50€ λιανική και αρχική τιμή. Εκεί δυστυχώς η ποιότητα πεφτει αρκετά.



Καταγράφω παπούτσια εδώ και χρόνια. Έχω κάνει μέχρι 1100 χλμ απλό περπάτημα μέχρι να αποκολληθεί η σόλα. Σε άλλα παπούτσια έχω κάνει 750χλμ, 550χλμ και σε αυτά που αγοράσω τα τελευταία 2.5 χρόνια άντεξαν μέχρι 200-250 χλμ. Το παπούτσι δεν έχει το παραμικρό σημάδι ή φθορά εξωτερικά, υπάρχει έντονο τσούξιμο κάτω από την πατούσα και στα δάχτυλα και στα 2 πόδια, πάντα στο 1 από τα 2 είναι περισσότερο, το τσούξιμο αυξάνεται ολοένα και περισσότερο μέχρι να αναγκαστώ να αλλάξω ζευγάρι, η συμβολή ειδικών πάτων δεν βοήθησε στο πρόβλημα.

Είμαι υπέρβαρο άτομο, 10-15 κιλά πάνω από το κανονικό. Η χρήση του παπουτσιού είναι αποκλειστικά για περπάτημα σε σκληρό έδαφος. Κόστος που αγοράζω τα παπούτσια μου κοιτάω να αγοράσω σε τιμές 60 με 70 ευρώ.
MARIOS2020 Posted - 02/08/2023 : 23:44:01
Παλιά έπαιρνα μόνο asics. Τελευταίο που πήρα ήταν το kayano 25. Άθλιο από κάθε άποψη.Βαρύ, σκληρό, άναβε τα πόδια και κράτησε 200 χλμ.Τώρα παίρνω nike και είμαι ευχαριστημένος από κάθε άποψη


RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000